kerks…

Voor iemand die ongelovig is kom ik best vaak in een kerk, ja gisteren óók alweer. Dit keer in Alkmaar. En dan was ik er met iemand die héél veel van zowel de kerk als van Alkmaar weet.
Oude kerken zijn zonder uitzondering prachtig en verdienen een betere fotograaf dan ik ben maar natuurlijk belet dat me niet toch wat prutswerk van mezelf te gebruiken. Al was het maar omdat ik dingen zag die ik nog niet eerder zag.
De door z’n eenvoud indrukwekkende ronde voorkant van de kerk kwam terug in de rij houten kerkbankjes er onder. Eh… dat ronde deel het “schip”? Klok horen luiden, eh… maar dat schip aan de zijkant dan? Ja daar bij dat glas in lood dat ook al relatief eenvoudig is met héél veel kleine ruitjes.
Behalve dat heb ik de toilet eenheid nog nooit zó mooi weggewerkt gezien als daar.

Ach hemel, hoe ga ik de dag én Ferrara recht doen binnen 500 woorden. Alweer zo’n fijne dag met een fijn mens in een mooie oude stad.
Alkmaar is heel zuinig op oude panden, in plaats van platgooien krijgen veel oude panden een nieuwe bestemming met behoud van oude details. De oude waag, het paradepaardje van steden als Alkmaar, is natuurlijk nog steeds wat het was. Helaas alleen op vrijdag kaasmarkt, geeft niet, het weer werkt toch ook niet erg mee. Zodra we uit het station zijn zie ik dat men er ook heel zuinig is op voetgangers.

We scoren eerst kleine paraplu omdat de regen een blijvertje lijkt te worden en we willen toch niet de héle dag in het knusse restaurant blijven zitten.
Tegen lunchtijd is goed te merken dat op een terrasje zitten geen optie is, álle restaurants zijn rond 1 uur áfgeladen .
We stranden bij ( jawel Anneke) de HEMA waar je voor een uitgebreide lunch aan het verkeerde adres bent. Geeft niks want de “gezinsformaat” appelpunt van bij de koffie staat nog in de maag.

Het blijkt een goede keus want met een broodje en een kop koffie veroveren we een tafeltje aan het raam dat leuk zicht geeft op het oude stadhuis. We halen nog maar eens koffie en kletsen alsof we elkaar al járen persoonlijk kennen i.p.v. een paar uur.
Niemand stoort zich eraan dat we daar 2 uur min of meer zitten schuilen op 1 broodje en 2 koppen koffie p.p.
Vrijwel ieder restaurant zou ons de deur uitgekeken hebben. En dóór naar eh… theater? Bioscoop?

Inderdaad de bioscoop….. boven de drie meter nog bijna echt de bioscoop die het vroeger was maar onder de drie meter een filiaal van een bekende schoenenketen. Kijk dát is nog eens oude details bewaren en een winkelinrichting aanpassen.

Toch weer snel laat want de reis per trein duurt anderhalf uur, niet door de afstand maar de helft van de reis gaat per sprinter, dat zijn nazaten van de vroegere hondenkop treinen en tja bij een mannetjeshond is iedere boom raak. Met stops op soms maar 2 minuten, maar nooit meer dan 5 schiet het niet echt op.
Tijd voor mijn slechte invloed op het spoorboekje……. bij de overstap Haarlem zitten mensen al 2 uur te wachten wegens een aanrijding, Ik kom er vanaf met 3 kwartier wachten en een stik drukke trein.
IK stort neer op het eerste de best klapstoeltje en laat me insluiten door 6 mensen met een fiets, prima, afstand verzekerd én frisse lucht bij open deuren.

App overleg met de achterban als de trein nog steeds niet verder kan dan Leiden, dan haalt dochterlief me daar op, blijkt gelukkig niet nodig. Ik beloof mezelf een taxi vanaf het station naar huis, maar voor de taxistandplaats gevonden is komt de tram aan en nog voor 7 uur stap ik moe van een leuke dag de deur in.

99 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  aug 21, 2021 @ 10:52:28

  Alkmaar is een leuk stadje. Paar keer bezocht. De smalle straatjes en dat taaltje daar maken het extra leuk. In de winkelstraat zaten indertijd ook wat goedkopere boekwinkels weet ik nog en dat maakte het extra leuk. Maar dan dat treinen. In de pre-corona-tijden deden wij dat ook nog wel eens. Maar soms met spijt als die verrekte rupsen weer eens stil stonden, de overstap niet lukte, of omdat we in treinen stonden als haringen in een ton. Nog los van de steeds weer optredende incidenten op de Flevolijn. Nee, dat is geschiedenis. Voortaan met de auto…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 21, 2021 @ 11:03:12

   Van het taaltje heb ik niets gehoord maar dat zal alles met de regen te maken gehad hebben. Het was niet heel druk op straat. Ik zag er merkwaardig weinig leegstand maar heb niet gelet op of er nog boekwinkels waren.
   Klopt, het gaat nogal eens mis met de dienstregeling, dit keer door “een aanrijding”, er werd niet (meer) bij gezegd met een persoon . Voor mij is de auto op langere afstanden geen optie .Altijd al een hekel gehad aan lagen ritten en nu in m’n uppie zie dat helemaal niet zitten. Nog afgezien van het feit dat in oude steden meestal auto’s geweerd worden en je dus op ( dure) parkeergarages bent aangewezen. Als je alleen reist maar dat met de huidige benzineprijzen toch ook een duur plaatje.

   Beantwoorden

 2. Neeltje
  aug 20, 2021 @ 21:31:17

  Weer gelukt, zo’n fijn dagje samen. En ook nog vastgelegd in 500 woorden?

  Beantwoorden

 3. Regenboogvlinder
  aug 20, 2021 @ 18:55:42

  Wauw… wat een geweldige dag hebben jullie samen gehad, ondanks de regen.
  Daar word je alleen maar nat van want je smelt gelukkig niet. Ferrara en jij samen… kon niet anders dan heel erg leuk worden. Alkmaar is echt prachtig. Mooie gesprekken voeren en je merkt helemaal niks van de regen, lekker hè…
  Nou, wij gaan hier binnenkort ook de Rietepietz test doorstaan! Nu al zin in! 😊👍🦋

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 20, 2021 @ 20:18:33

   Ferrara deed me ergens aan jou denken, een beetje dezelfde types qua uiterlijk en uitstraling. Voelde me heel erg op m’n gemak, net als destijds bij jullie. Ik verheug me ons weerzien, zeker weten.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    aug 20, 2021 @ 20:33:46

    Oh wat grappig! Tussen Ferrara en ons klikte het ook zo leuk.
    Ja dat op mijn gemak voelen had ik ook, we hebben ook veel gelachen maar ook serieuze gesprekken gehad. Maar het was ook heel kort hoor, denk 2 uurtjes of zo, maar dan wel op een terrasje☺️😉
    Wij ook Riet, we zien er echt naar uit! 👍🏼

    Beantwoorden

 4. Happy Hulk
  aug 20, 2021 @ 11:23:58

  Alkmaar en Ferrara zijn zo leuk!

  Volgende keer het hofje van Splinter bekijken en anders maar googlen.

  Beantwoorden

 5. Nicky
  aug 20, 2021 @ 11:09:54

  Wat leuk dat je weer op pad was! Gezellig, hoor. Ik moet tot mijn grote schande bekennen dat ik nog nooit in Alkmaar geweest ben. En dat terwijl het bij mij om de hoek is. Ik zal binnenkort eens die kant op gaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 20, 2021 @ 12:07:08

   Er staat zelfs alweer uitstap op de rol voor volgende week. Ik krijg de smaak te pakken.
   Je had gewoon aan kunnen schuiven in de HEMA 😉 Het is echt een mooie stad en nu relatief rustig.

   Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns
  aug 20, 2021 @ 09:02:14

  Wat een gezellige dag weer. Wat is het toch leuk dat je zoveel collega bloggers in het echt ontmoet zeg : )

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 21, 2021 @ 15:32:37

   Sommige hád ik al eens ontmoet maar het is erg leuk ook weer nieuwe bloggers te ontmoeten. Het is altijd wonderlijk vertrouwd , ook als ik , zoals bij Ferrara, nog nooit geen foto van “het slachtoffer”gezien heb.

   Beantwoorden

 7. terrebel
  aug 19, 2021 @ 22:07:24

  Leuk hoor, zo’n dagje Alkmaar! Ben er eigenlijk al te lang niet geweest.

  Beantwoorden

 8. willyfotoblog
  aug 19, 2021 @ 18:16:26

  aan kerk zal ik ook niet snel voorbij lopen Riet

  en dat heeft meer met architectuur te maken dan met het geloven

  met de trein reizen houdt vaak verrassingen in…

  je zat wel in een wachtkamer 1ste klasse neem ik aan

  prettige dag

  Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  aug 19, 2021 @ 17:05:31

  Het station is geen straf om te zitten het is naar mijn mening de mooiste van het land en ze hebben een bibliotheek. Het bord loslopende mensen is hilarisch jammer van het weer maar jullie hebben je vermaakt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 19, 2021 @ 18:22:02

   Klopt, station Haarlem is het mooiste station van Nederland en dáár moet je overstappen om in Alkmaar te komen. Jij zou je er zeker uitleven met je camera. Ik dorst niet weg van het perron dat helemaal aan de zijkant ligt en vanwaar je al dat moois niet kon zien.
   Het bord vond ik ook hilarisch genoeg om even voor te stoppen, voelde me er reuze veilig als loslopend mens. 😉

   Beantwoorden

 10. staartje
  aug 19, 2021 @ 14:45:00

  Het was regen en genieten. Ik heb genoten van de foto’s

  Beantwoorden

 11. Koen
  aug 19, 2021 @ 10:25:27

  Een kerk bezoeken. Ja natuurlijk want een kerk is tegenwoordig meer een museum dan een actief religieus gebouw. Het herinnert mij aan het bezoek dat ik bracht aan Parijs met Isabel in 2012. Het was haar eerste keer in Europa. Toen in kerk nummer 3 of 4 wilde binnengaan trok zij aan de figuurlijke noodrem. “Nee, in Mozambique ga jij nooit naar de kerk en hier de hele tijd !!!”. Sindsdien hebben we de afspraak: tijdens een city-trip bezoeken we maximaal 1 kerk per dag en 1 museum per dag. Ik probeer me aan zo’n afspraak te houden. Corona heeft me daarbij geholpen, jammer genoeg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 19, 2021 @ 10:38:28

   Bij mij regelt zoiets zich wel spontaan omdat al niet zo vaak op stap ben en toch ook niet héél erg cultuur minnend. Maar het hoort wel een béétje bij een stedentripje natuurlijk. Mits niet ál teveel “droge info” vind ik het dan ook leuk om te doen. Er is natuurlijk wel een héél groot verschil tussen kerkbezoek vanuit een religieuze behoefte of vanuit behoefte aan “culturele schoonheid.”

   Beantwoorden

 12. Thomas Pannenkoek
  aug 19, 2021 @ 07:58:13

  Je hoeft niet gelovig te zijn om een kerk binnen te stappen. Als ik de kans krijg ertoe, neem ik die beet. Van huize uit ben ik katholiek, hoewel vandaag niet (meer) praktiserend. Zo’n kerk geeft een beschermend gevoel, een plaats waar kan gemediteerd worden zonder gestoord te worden.

  ‘Wachtkamer derde klasse?’ Grappig…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 19, 2021 @ 09:05:24

   Ja dat herken ik wel, heb ook een favoriet kapelletje van katholieke oorsprong terwijl ik zelf uit mijn jeugd een hervormde achtergrond heb.

   Dat wachtkamer keek ik op uit tijdens het wachten op station Haarlem, dat is wel het mooiste station in Nederland met heel veel oude details. Daar hád ik veel mooie foto’s kunnen maken maar er werden regelmatig veranderingen in de situatie omgeroepen waardoor ik niet van perron 8 weg wilde lopen.

   Beantwoorden

 13. John
  aug 19, 2021 @ 07:40:38

  Daarom heb ik ook de voorkeur voor Middelburg op Goes. De oude gebouwen in Middelburg zijn prachtig, Goes kan daar niet meer aan tippen. Die vervangen veel voor lelijke nieuwbouw.
  Een mooie dag dus! Beter laat thuis en voldaan, dan vroeg en niets gedaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 19, 2021 @ 09:09:36

   Middelburg staat ook nog op mijn verlanglijstje maar ik heb geen idee of dat een beetje bereikbaar is per trein. Ga ik eens uitzoeken en áls dat te doen is zou het best leuk zin jou daar bij het boodschappen doen te betrappen. 😉
   Misschien samen bakkie doen ergens ? Nou ja, eert maar eens uitzoeken of het te doen is met de trein. Ik vrees ook wel weer een groot deel met zo’n “mannetjeshond”trein.

   Beantwoorden

   • John
    aug 19, 2021 @ 15:58:58

    Het station van Middelburg ligt tegen de stad aan. Je kijkt zo tegen de oude stad aan. Wel hier en daar wat nieuws natuurlijk. Maar de trein rijdt in Zeeland zelfs tot aan Middelburg. Overstappen in Roosendaal misschien.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 19, 2021 @ 16:25:07

     Ik heb gekeken ondertussen, het is zelfs een rechtstreekse intercity ,eitje, maar duurt wel 2 uur. Stopt ook o.a. in Goes dus kan op de terugweg ook wat andere plaatsjes aan doen. 😉 Laat maar weten als je het leuk vindt om even ergens samen koffie te drinken, daar nodig ik je graag voor uit. Lijkt me leuk om een dagje in Zeeland stadjes te bekijken.

     Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  aug 19, 2021 @ 01:57:50

  Alkmaar is een mooie stad en ja ik ga ook altijd in andere steden de kerk in als niet gelovige 🙂

  Beantwoorden

 15. gewoonanneke
  aug 18, 2021 @ 23:35:49

  Mooi station ook. Heb ooit met Mirjam (waar is ie, ik mis haar al weer lang) 3 uur op twee bakjes koffie gezeten bij de Hema…….doet me deugd dat jullie daar gegeten hebben. Grappig maar ondanks het niet zulk mooie weer toch wel een mooie dag gehad zo te zien hoor. Ik hou ook van kerken kijken, doe het ook heel vaak als ik ergens ben. De katholieke vind ik nog wel het mooiste, de hervormde of dat soort kerken zijn toch veel somberder. Moeten ze eens wat aan doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 19, 2021 @ 09:24:42

   Ja ik mis Mirjam ook, maar die komt ooit wel weer bovendrijven.
   Het was inderdaad een geweldige dag ondanks de regen, je moet er gewoon zelf iets van maken en dat is prima gelukt.
   Nou de héél oude “hervormde kerken”zijn echt prachtig hoor, daar ligt mijn voorkeur eigenlijk wel. De katholieke kerken zijn ( in mijn ogen) vaak wat protserig. Ook mooi maar anders. In deze kerk viel ook heer erg de eenvoud van het glas in lood en de plafonds op, echt prachtig. Ik ben meestal wat minder van de “tierelantijnen” behalve die in de jugendstil.

   Beantwoorden

 16. Rebbeltje
  aug 18, 2021 @ 23:13:17

  Weer een leuk uitstapje met de trein en vertragingen 😉
  Zelfs de regen gooide geen roet in het eten
  Als ik jou volg zie ik alle steden en bloggers voorbij komen 😉
  Leuk 🙂
  Groetjes

  Beantwoorden

 17. Jeanne van Sjannesblog
  aug 18, 2021 @ 22:44:16

  Wat een leuk verslag van een prachtdag, zo te lezen!!

  Beantwoorden

 18. Lies
  aug 18, 2021 @ 22:22:03

  Kerken hebben wat… Mooie AH! En die loslopende…, tja…
  Superfijne dag!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 19. RenéSmurf
  aug 18, 2021 @ 21:01:52

  Oude gebouwen zijn vaak mooier dan nieuwe. Het is zonde dat niet iedereen dat ziet. Reizen doe ik het liefst per auto, maar de tram kan ook makkelijk zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2021 @ 21:44:18

   Klopt helemaal, ik zie liever oude gebouwen dan nieuwe, vooral als ze goed onderhouden zijn. In veel oude steden is de auto niet handig en lange ritten in m’n uppie doe ik liever in de trein dan met de auto.

   Beantwoorden

 20. Sjoerd
  aug 18, 2021 @ 21:01:17

  Mooi verhaal van jullie samen…

  Beantwoorden

 21. AnneMarie
  aug 18, 2021 @ 20:25:37

  Alkmaar is een heerlijke stad. Manlief en dochterlief hebben destijds ook een wandeling hoog rondom de kerk gemaakt. Zij kwamen ook enthousiast terug.
  Je hebt een heerlijke dag gehad. Kan ook haast niet anders met zulk gezelschap en in een mooie stad.
  Op naar het volgende uitje.
  Ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

 22. Suskeblogt
  aug 18, 2021 @ 19:57:45

  Een leuke dag ondanks het weer. Deze zomer is de natste ooit als het ware.
  Leuk om zo bloggers te ontmoeten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2021 @ 20:37:38

   Binnenzitten kan altijd nog toch? Nou misschien niet de natste zomer maar wél een slechte . ik herinner me wel meer zomers die bar slecht waren. Het lijkt wel of goede en slechte zomers in clusters voorkomen!

   Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  aug 18, 2021 @ 19:09:53

  Wat een leuk logje! Toch fijn zo’n ontmoetingen!
  Je had in ieder geval een heel leuke dag terwijl de meesten binnen zaten te verregenen.

  Beantwoorden

 24. omabaard
  aug 18, 2021 @ 18:15:51

  Je bent tegenwoordig vaak met blogmaatjes op stap? Zo super fijn. Telkens een ‘nieuw’ gezicht en een nieuwe stad. Heerlijke uitstapjes!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2021 @ 19:00:03

   Er zijn gedurende de laatste jaren aardig wat bloggers onder m’n hart gekropen en het is fijn die te leren kennen. Het zijn ook leuke uitstapjes want op dat punt ben ik de laatste jaren wel iets tekort gekomen natuurlijk. Voor volgende week staat er ook al iets in de planning , al doe ik nog geen grote afstanden door die mondkapjes . Eigenlijk ben ik een beetje op vakantie terwijl ik lekker in m’n eigen bedje kan slapen. 😉

   Beantwoorden

 25. Spontanity
  aug 18, 2021 @ 17:26:22

  Alkmaar.
  Ik ben er nog net niet geboren, maar wel opgegroeid!
  Jeroen en Kim zijn er geboren.
  Is nog steeds thuiskomen voor mij!!!
  Wist je dat?

  Beantwoorden

 26. Ferrara
  aug 18, 2021 @ 16:47:55

  Mens, wat heb je er een leuk verslag van gemaakt en wat zijn je foto’s goed geslaagd ondanks in de weg hangende lampen en maar foeteren dat je zo onhandig bent …
  Ik heb n.a.v. dit blog een verwijzing bij mij geplaatst. Ik kom hier natuurlijk niet overheen. Mijn fototasje was inderdaad in het winkeltje in de kerk blijven liggen. Mazzel! Kerst is vroeg dit jaar.🎄😉
  Fijn dat je er was.

  Beantwoorden

 27. Karel
  aug 18, 2021 @ 16:29:21

  prachtig verslag van een prachtige stad , ik heb daar nog 2 jaar op school gezeten , een tijdje terug
  maar een bezoek per benenwagen kan ook ik een ander aanraden
  en dan juist niet tijdens de kaasmarkt met mooi weer , je ziet dan toch niets 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2021 @ 16:35:38

   Dat herinner ik me inderdaad van zo ongeveer 20 jaar geleden, viel niet mee om er iets van te zien vooral omdat ik toen de kleinkinderen bij me had. Maar als ik mag kiezen dan toch liever wél droog.

   Beantwoorden

   • Karel
    aug 18, 2021 @ 20:29:38

    ja droog weer is voor zo’n dag wel zo prettig 🙂

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 18, 2021 @ 20:44:19

     Maar het kwam ook in de regen helemaal goed.

     Beantwoorden

     • Karel
      aug 18, 2021 @ 22:30:07

      mooie prijzen geef jij weg hihi
      ja je zou zo afslaan en de trap op willen gaan hé 🙂
      klopt veel humor of lokale ellende met humor aan de kaak gesteld
      ik hoop morgen op een gehele droge dag als ik over de Posbank wandel 🙂

      Beantwoorden

      • rietepietz
       aug 19, 2021 @ 09:30:11

       Ja ik ben niet krenterig hé! Ik kwam gelukkig alleen maar echte stationstrappen tegen.
       Ik ben bang dat dát niet helemaal gaat lukken , er valt hier nu al een beetje motregen, maar als het niet erger wordt kom jij de dag wel door.

       Beantwoorden

       • Karel
        aug 19, 2021 @ 23:24:46

        nee van krenterigheid geen sprake 😁
        nou ik liep stations trappen en in de onzalige bossen natuurlijke trappen pppffftt
        longen hadden een zware dag zo samen met mij 🙂
        en er kwam wat motregen , helaas ook 2 echte buitjes , stoorde me niet , want ik genoot enorm van een prachtige wandeling door o.a schitterende paarse heide

        Beantwoorden

 28. Janny
  aug 18, 2021 @ 16:16:48

  Was dat de grote kerk in Alkmaar? Een paar jaar terug stond die in de steigers en kon je via die steigers hoog boven door de kerk lopen, via het ene grote raam naar binnen en via het tegenoverliggende raam weer naar buiten. En je kon nog verder naar het dak van de kerk, met een prachtig uitzicht tot aan de duinen.
  Ik ben het helemaal met je eens dat Alkmaar echt een mooie stad is, waar je leuke en diverse winkels hebt. Ik kom er niet vaak, maar wel altijd met plezier.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2021 @ 16:24:52

   Ja dat klopt, mijn “gids” Ferrara vertelde dat ook, zij heeft dat destijds ook gedaan, kon het, ondanks dat haar goede connecties, nu helaas niet even voor me regelen 😉
   Alkmaar is inderdaad een mooie stad en doet op veel punten ook denken aan andere steden als Leiden en Delft. waar ik gek op ben. En extra gezellig in goed gezelschap.

   Beantwoorden

 29. djaktief
  aug 18, 2021 @ 16:15:48

  Wat een mooie trip heb je gemaakt Riet en nog zo gezellig ook. Dat scheepsmodel in de kerk is een votiefschip. Kijk hier maar als je er meer over wil weten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Votiefschip Maar gewoon genieten van wat je ziet en foto’s maken is ook prima natuurlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2021 @ 16:33:14

   Ferrara vertelde er ook het een en ander over mnaar natuurlijk zóveel info blijft niet allemaal hangen/ Gelukkig kunnen we tegenwoordig alles makkelijk opzoeken. Maar het is dus best bijzonder dat er daar óók zoiets hangt.

   Beantwoorden

 30. MyriamC
  aug 18, 2021 @ 16:10:36

  Alkmaar is zo leuk. Ja, ook de toeristische kaasmarkt.

  Beantwoorden

 31. MelodyK
  aug 18, 2021 @ 16:05:07

  Heerlijk… het (natte, tranen van blijdschap helijk) enthousiasme spat er weer vanaf 😄
  Nog even en jij kan een reisgids Nederland maken 😊 word vast een bestseller

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: