op herhaling

Dat zei ik toch, de klusjeswind is mijn kant op. De kamer van Levi is aan een “upgrade” toe. Zijn muur met de leuke vliegtuigjes “met ogen” is natuurlijk echt kleuterwerk. En dus kwam er een app van Jennifer of ik haar wilde helpen met de banen behang alvast op maat maken, dan kon ze later op de dag meteen van start als haar schoonzus komt helpen.

En zo was ik vanmorgen in de weer met banen voor de effen muur op maat klaarleggen. Jennifer is net zo’n juffertje ongeduld als ik ben, je begrijpt het al…….. we kunnen de verleiding niet weerstaan vast die éne lange muur te doen, dan kan de kast weer op z’n plaats. Jennifer doet het klauterwerk. Toen we in 2014 de vliegtuigjes erop plakten was ze hoog zwanger en hadden we een andere rolverdeling.
O wacht….. ik plak het logje er even achter dat ik daar toen over schreef, kun je de vliegtuigjes die er nu afgekrabbeld zijn ook nog even zien…….

november 2014

Kijk, de hele discussie over de bijtelling voor   een “auto’s met een stekker” moet waarschijnlijk alsnog op de helling. Vandaag zag ik dat er mensen zijn die méédenken en nú  al veel verder zijn met energiezuinig reizen.  Het blijkt al mogelijk om “te vliegen met een stekker” !
Ja héus, ik heb het zélf gezien …gewoon  een laadstation bij de derde wolk van links, stekker erin en laden maar….. die stekker erin steken, en later weer uit het contact halen, is nog even een dingetje… het vergt wat creativiteit van de kleine vliegtuigjes die daar verantwoordelijk zijn maar je bent sportvlieger of niet toch?

stroomvlieger

Goh….. je trapt er niet in?  Oke oke…. dan de gruwelijk waarheid maar.
Nu Levi in februari een zusje krijgt  wordt er voor hem een nieuwe kinderkamer ingericht. Behang voor één van de muren was al snel gevonden, Levi is gék op vliegtuigen en deze poster in 8 delen leek  geknipt voor  hem.
Maar ja, kleindochterlief moet een beetje voorzichtig zijn met op trapjes staan  bij deze zwangerschap, dochterlief zou óók graag behangen maar moet wat voorzichtig zijn haar nek en schouders en kan niet bovenaan werken…. ik zou zélf ook graag voor haar willen behangen maar ben niet zo soepel meer als ik eenmaal op de grond kruip en kan dus niet makkelijk onderaan werken……. !

Maar wácht even dacht onze kleindochter …. met z’n  drieën (én opa als vliegende keep ) kunnen we de héle muur toch bewerken, ieder op z’n eigen hoogte,  want geloof me….  wat onze Jennifer in de kop heeft  heeft ze niét in eh…. het ondereind van de rug.

bukken.

Het is een beetje dringen zo met z’n vieren en het valt niet mee om de acht onderdelen precies pas te krijgen, er is af en toe flink wat “turbulentie” waardoor de vliegtuigen soms een beetje uit hun voegen getrokken lijken te worden ….. maar uiteindelijk zijn we een paar uurtjes later allemaal in de wolken!
Zó echt dat we de wind door de haren voelen waaien als Inge en ik , voor alle zekerheid gebukt, onder het vliegtuig doorlopen. We gaan vliegensvlug naar huis.

48 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Neighborhood Cat
  jul 24, 2021 @ 19:51:35

  Excellent job!

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  jul 20, 2021 @ 01:29:34

  Lachen ik kan mij die blog nog herinneren

  Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  jul 19, 2021 @ 22:43:19

  Ze houden je zo aardig bezig allemaal maar volgens mij vind je dat ook helemaal prima en gelijk heb je….. niets zo goed voor een mens als bezig zijn.

  Beantwoorden

 4. Rebbeltje
  jul 18, 2021 @ 13:55:54

  Onze oudste had treintjesbehang
  Niet omdat ze van treintjes hield maar de mams vond al die babybehangetjes maar niks…dus werd het een groene kamer met treinen.
  Ze moet tenslotte de reis van haar leven gaan maken 😉
  Ja kleine jongens worden groot, maar met zoveel helpers is die klus zo geklaard
  Fijne ZONdag (rustdag?)

  Beantwoorden

 5. omabaard
  jul 18, 2021 @ 08:50:46

  Haha zo grappig en tegelijk beangstigend, jullie onder het vliegtuig door. Gelukkig heb je overleefd, anders kon ik het hier niet lezen.

  Beantwoorden

 6. Thomas Pannenkoek
  jul 18, 2021 @ 08:20:33

  Wat een precisiewerk. Geen spek voor mijn bek zonder geduld…

  Beantwoorden

 7. John
  jul 18, 2021 @ 08:01:02

  Super behang voor een kleuter maar inderdaad, hij mag nu wel wat anders. Over een paar jaar hangt het vol met posters. Dan hoeft oma niet meer te komen helpen met behang 🙂

  Beantwoorden

 8. Matroos Beek
  jul 18, 2021 @ 00:46:20

  Het vliegtuigje vond ik heel mooi, maar ik begrijp dat de jongeman nu iets anders wil.

  Beantwoorden

 9. Nicky
  jul 17, 2021 @ 23:58:32

  Wat een heerlijk logje. En wat een geweldig behang, zeker met dat laadstation erbij. Maar inderdaad; het wordt wel tijd voor iets anders.

  Beantwoorden

 10. Ferrara
  jul 17, 2021 @ 20:47:38

  Ben wel reuze benieuwd wat er nu is bedacht. We gaan het vast nog zien. Met alle respect voor jouw bijdrage ook nu weer. Mij porren ze echt niet meer voor dergelijke klussen..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 17, 2021 @ 21:20:24

   Het wordt vooral kleurig. en minder kinderlijk omdat ze natuurlijk niet om de 2 jaar wil behangen. Ik blijf behangen erg leuk vinden maar ben natuurlijk wel eerder moe dan vroeger. Jennifer wil me ook niet op het trapje laten werken maar eigenlijk heb ik meer moeite laag bij de grond werken . Omhoog krabbelen als ik op de knietjes is lukt niet meer zonder m’n handen erbij te gebruiken. Voeten en knieën liggen een beetje dwars. Maar even helpen vind ik dan toch weer heel erg leuk.

   Beantwoorden

 11. Karel
  jul 17, 2021 @ 20:43:11

  hahaha wat schitterend , hoe kwamen jullie zo op het idee 🙂
  en wat staat er op het nieuwe behang , moet je daar ook voor bukken , of juist met reuzenstappen er overheen
  vernemen we nog wel eens 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 17, 2021 @ 21:15:30

   Er komt een drukke muur met veel kleuren aan de kant waar de vliegtuigen zaten. Wat minder kinderlijk want Levi is al bijna 9 en gaat dan richting tiener, die willen natuurlijk geen kinderbehang meer.

   Beantwoorden

 12. Sjoerd
  jul 17, 2021 @ 20:40:09

  Haha, jullie kunnen gewoon niet stoppen….

  Beantwoorden

 13. staartje
  jul 17, 2021 @ 20:38:28

  Geweldig, wat een creativiteit

  Beantwoorden

 14. liesonderweg
  jul 17, 2021 @ 20:32:47

  Jullie ‘doen’ het toch!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 15. Neeltje
  jul 17, 2021 @ 20:24:27

  Was een gevaarlijke onderneming met die laagvliegers! Nu met effen muur een stuk minder gevaarlijk!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: