en dóór…!

Ja natuurlijk gaat het leven door en gelukkig zijn er ook leuke dingen te doen. Zoals de bruiloft van kleinzoon Makel met zijn Rose. De kaarten zijn binnen, mét een “dresscode”, eh…. Bohemian Summer Chique. Ik vind het een geweldig mode beeld dat ik graag droeg maar toen (40 jaar geleden) hoorde ik nog bij “de jongeren”. Nu ben ik ongemerkt toch wel ingetreden bij de “nóg oudere jongeren” zal ‘k maar zeggen. Natuurlijk zou ik in wat minder Bohemian niet op het feest geweigerd worden maar heel stiekem vind ik het wel sport om er iets van te maken.

Zodra er gewinkeld mocht worden stortten de bruiloftsgasten zich in wisselende samenstellingen of alleen met deze opdracht op de “klerenwinkels”. En wonder boven wonder hing er in de éne winkel een rok, in een andere in een bijpassend kleurtje een bloesje, helaas geheel zonder mouwen, TJa zomer of niet, ik huldig het standpunt; “oud vlees moet je niet in de etalage leggen en dus moest er ook nog een jasje komen voor de mouwen. Dochter en kleindochters geven hun goedkeuring, geheel in de juiste stijl en toch nog redelijk “draagbaar” voor een oma…. is dit Bohemian Summer Chique of niet! (excuses voor m’n “verwinkelde” snuit)

De hoed gaat wél mee, maar alleen op als het heel warm weer is, het feest is geheel op één lokatie en overwegend buiten, flauwvallende oma’s kunnen we natuurlijk niet hebben op zo’n dag. Uiteraard ook schoenen in stijl wat weer andere problemen oplevert, ik kan niet op hoge hakken lopen en bij een zwierige rok staat een hoge hak gewoon het leukst. Gezichtsbedrog moet me redden, deze touw sleehak lijkt een hoge hak maar omdat de zool óók flink dik is kom ik er vanaf met een hoogteverschil tussen teen en hiel van 2 centimeter, moet kunnen!

Nu nog erop kunnen lopen want door de dikke zool voelt het aan als klompen, en zo klinken ze ook al ik loop.
Zowel Melody als Staartje doen mee aan de duizend vragen en hadden dit keer de vraag : “Wat is het laatste risico dat je genomen hebt?”
Nou voor mij is dat op deze schoenen gaan lopen, het is zeker niet uitgesloten dat ik op de bruiloft tot aan de knie in het gips zit. Ik kan alleen maar hopen dat ze een bijpassend kleurtje hebben.
Een gelukje is dat de gewrichten van de grote tenen vast zitten door de hallux valges, ik ben dus al gewend dat de voet niet goed afgewikkeld kan worden en de keiharde drie centimeter dikke zool is minder probleem dan ik verwacht had.
Ook m’n “hallusje”s voelen zich thuis, hun kopjes passen precies tussen de kruisende banden vanwaar ze alles in de gaten kunnen houden.
Bij Staartje las nog ik een tip, lak de teennagels en niemand zal over die rare bulten vallen, hooguit ik zelf misschien.
Volgens mij is de outfit compleet.
Rok ✔ jasje✔ bloesje ✔schoenen✔ hoed✔ tasje✔ !

104 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  jun 11, 2021 @ 23:28:57

  Looking good! Deze outfit is helemaal af. Perfect! Daar hoeft geen gips bij als finishing touch. Dus doe voorzichtig!

  Beantwoorden

 2. Beaunino
  jun 10, 2021 @ 17:39:28

  Slippertjes mee in de tas…ook heel erg Boho😉

  Beantwoorden

 3. Nathalie
  jun 10, 2021 @ 13:24:20

  Nou Riet, dat staat je prachtig, de kleuren zijn echt heel mooi. De hoed vind ik ook zeer geslaagd 🙂
  Liefs,

  Beantwoorden

 4. Happy Hulk
  jun 09, 2021 @ 12:40:38

  W A U W !!!
  What a lady

  Beantwoorden

 5. matroos
  jun 09, 2021 @ 12:14:30

  Nou dat staat je super,mooi.Je kunt die schoenen na de ceremonie gewoon uit doen ben je helemaal Bohemian Summer🤣

  Beantwoorden

 6. Thomas Pannenkoek
  jun 09, 2021 @ 07:39:14

  Nu wil ik ook dat ensemble wel eens passen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 09, 2021 @ 08:40:41

   Dé manier om je vrouwelijke kant( die iedere man schijnt te hebben) te onderstrepen? 😉
   Je valt wel met je neus in de boter, een puur “wijvenlogje” , dat komt niet heel vaak voor. Maar je staat je er dapper doorheen. 😉

   Beantwoorden

 7. Karel
  jun 08, 2021 @ 22:56:53

  ja echt een flinke tippel die ik maakte , met blaar komt het goed , nee niet met de blaar , met de voet 🙂
  pracht wandeling door mooie streek en meest onverhard door mooie klaproos en andere bloemen
  morgen in rotjeknor ook een mooie dag 🙂

  Beantwoorden

 8. Janny
  jun 08, 2021 @ 21:10:02

  Het staat prachtig! En fijn dat je nu tijd hebt om te oefenen met de schoenen. Ga je dat doen in combinatie met oefenen om de ringen aan te reiken?

  Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  jun 08, 2021 @ 21:05:47

  Je ziet er prachtig uit! Ik ken die soort voetjes wel en weet nu dat ik er minder kans op heb omdat ik te grote voeten voor te smalle damesschoentjes heb. Op hakken kan ik lopen (geleerd van een travestiet!) maar ik ga het je niet nadoen. Ze hebben allicht wel een plekje met een fijne stoel voor je!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2021 @ 22:06:32

   Ik had deze “krengen” al heel jong, al vóór ik “luxe”schoenen ging dragen , mijn ouders hadden nou juist altijd geweigerd echte meisjesschoenen te kopen maar uitsluitend stevige stappers, heel veel meer wás er ook niet zo kort na de oorlog. Ik denk dat het meer een oorlog souvenir is , kalkgebrek of zo z want alles kraakt en rommelt in mijn botjes en nek.
   Ja hoor geen zorgen , zitten kan zeker ook.

   Beantwoorden

 10. Spontanity
  jun 08, 2021 @ 20:54:35

  Prachtig lieve Riet.
  Ik heb hetzelfde voetprobleem als jij, dat weet je, en die schoenen, ja, die heb ik in het rood 🙂
  Het is te doen voor mij, maar niet om te wandelen.
  Maar, prachtoutfit!!!!

  Beantwoorden

 11. San | Koningskrabbels
  jun 08, 2021 @ 18:28:05

  Wat heerlijk om zo alvast te genieten van dat wat komen gaat!

  Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  jun 08, 2021 @ 15:17:53

  Wat een prachtig ‘omawaardig’ complet! Zo zwierig, staat je geweldig! Benieuwd of je de hoed nodig hebt. En dat je teentjes ook precies passen is geweldig! Je bent een echte Bohemien lady!
  En “dat oude vlees beter niet in de etalage” is iets waar ik nog meer op ga letten. De jurk die ik droeg op de bruiloft van mijn dochter bedekte mijn armen met voile slierten… Want ik wilde ook niet met blote armen. Niet aan de wind gedacht want op bijna alle foto’s waren de voiletjes de verkeerde kant op gewaaid. Nooit te oud om te leren dus…
  Superfijn Riet, dat je alle boxjes afgetickt hebt en dat allemaal op één dag! 👍

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2021 @ 16:27:04

   Nee hoor, niet allemaal op één dag, dat was juist het leuke, , alleen op verkenning gegaan en toen een keer met Inge en een keer met Jennifer gewinkeld maar op de dag dat de laatste stukken gevonden werden met Inge dus meteen een passessie. 😉 Het was heerlijke afleiding, zo’n leuke bijkomstigheid bij een toch al zo leuk vooruitzicht. Ook de dames zijn goed geslaagd. Die armen van jou kunnen nog best door de beugel?

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jun 08, 2021 @ 17:11:27

    Nou zeg echt hartstikke leuk! Ja super gezellige bezigheid.
    En zo’n leuke dresscode! Wordt vast een heerlijk feest! Als de ☀️erbij is helemaal. Nou, nee hoor, die armen kunnen ook beter bedekt blijven, bij gelegenheden als deze dan… Maar ik heb nu ook een jurkje aan zonder mouwen, want ik vind het heerlijk.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 08, 2021 @ 17:31:23

     Ik draag nooit meer helemaal mouwloos, maar wel korte mouwen. Maar het was erg lastig de juiste kleur te vinden op de rok dus ik was al blij met een mouwloos iets, was toch een jasje van plan.

     Beantwoorden

 13. cornma
  jun 08, 2021 @ 13:48:51

  Riet, je ziet er prachtig uit en ik weet zeker dat het bruidspaar er net zo over zal denken. Het wordt vast een dag om te stralen en te genieten.

  Beantwoorden

 14. Rebbeltje
  jun 08, 2021 @ 12:48:17

  Je ziet er top uit…hippe oma…leuk hoor!
  En ja gelakte teennagels horen erbij en maken het compleet 🙂
  oud vlees moet je niet in de etalage leggen whoehaha
  Mijn kippendijtjes hangend aan de armen verberg ik ook het liefst grijnzzzz
  Je bent er klaar voor…dat wordt vast genieten
  Groetjes

  Beantwoorden

 15. willyfotoblog
  jun 08, 2021 @ 11:37:00

  het staat je beeldig Riet..

  geniet er van !

  Beantwoorden

 16. Mrs. Brubeck
  jun 08, 2021 @ 10:02:01

  Eerlijk? Ik vind het echt mooi, het staat je en kleurt je!
  Op voorhand al een beetje feest bij het uitdossen 🍾🍾.

  Beantwoorden

 17. Corja
  jun 08, 2021 @ 09:34:15

  Geweldig! Zet Freddy Mercury maar op. Prachtige kleur blauw ook, meer een Rhapsody in blue, dus! https://youtu.be/VAuTouBhN5k

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 14, 2021 @ 22:42:19

   Het is een tint blauw die eigenlijk naar het groen neigt., was lastig de juiste kleur bloesje te vinden. Maar toch gelukt alleen zonder mouwen dus vandaar nog een jasje. Nu even Freddy vragen wat hij ervan vind.
   o.t. Je lag in de spam, hoop dat je je geen pijn gedaan hebt..

   Beantwoorden

   • Corja
    jun 14, 2021 @ 23:02:39

    Dat is dan dus een blauwe tint waar ik erg van houd. En heel knap dat je deze superoutfit bij verschillende winkels bij elkaar hebt gesprokkeld!
    Nee, geen pijn gedaan. Ik ben ook niet zo’n pieper. Gek is het wel, trouwens.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 15, 2021 @ 08:21:31

     Vreemde kleur, ergens tussen turquoise en zeegroen in, en inderdaad heel lastig zoeken, zelfs de zandkleur uit de rok was er in (te) veel tinten.
     Vreemd hoor, ik had ineens een stuk of 6 reacties tussen de spam zitten van 2 namen. Gelukkig keek ik toevallig ( voor iets anders) in het beheer bij de reacties.

     Beantwoorden

 18. staartje
  jun 08, 2021 @ 08:34:25

  Hartstikke leuk! Geweldige chique bohemian oma! Als alle officiële zaken achter de rug zijn: uit die schoenen 🥿. Dat pas bohemian 😉. Fijne dag Riet! Geniet en niet met mate. Wat zullen je (klein)kindren blij zijn met zo’n bij de tijdse gezellige ‘oma’. Nogmaals geniet. 🥳 🥳

  Beantwoorden

 19. Nicole Orriëns
  jun 08, 2021 @ 08:32:41

  Je ziet er prachtig uit! Werkelijk waar! Elegant, vrouwelijk en ook conform de dresscode. De hoed maakt het helemaal af!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2021 @ 14:11:36

   De hoed zóu ook heel nodig kunnen zijn, als het erg warm is kan mijn dunne vlas koppie haar nooit mijn hersenpan voldoende beschermen. Maar het past natuurlijk heel erg in de stijl.

   Beantwoorden

 20. petra1945
  jun 08, 2021 @ 08:04:49

  Riet, wat heb je daar een werk van gemaakt. Geweldig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2021 @ 09:26:12

   Nou ja eigenlijk niet meer dan ik anders gedaan zou hebben, ook dán zou ik me voor een bruiloft in het nieuw steken, net zo veel werk om dan iets te vinden dat “het helemaal is”.

   Beantwoorden

 21. Naomi
  jun 08, 2021 @ 08:04:25

  Hm, flauw, hij wil mijn reactie geloof ik niet plaatsen. Nog een poging. Ik vind die schoenen heel dapper. Nu het je het risico op flauwvallen beperkt en heb je nog het risico op een gebroken been;). Geweldige outfit! Ik ben stiekem benieuwd naar beter beeld van het tasje, want volgens mij is die fantastisch!

  Beantwoorden

 22. Naomi
  jun 08, 2021 @ 08:00:40

  Dapper, die schoenen! Je hebt het risico op flauwvallen vermeden, maar dit vind ik ook nog een behoorlijk risico;). Prachtige kleding, keurig volgens de dresscode. Ik ben stiekem benieuwd naar nog iets beter beeld van het tasje, want volgens mij is het een fantastisch ding!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 14, 2021 @ 22:49:03

   Ook deze reactie lag in de spam. Het jasje van een heerlijk soepel materiaal, het lijkt flinterdun suède maar of het dat is betwijfel ik. de voorpanden vallen gewoon golvend opzij, ze passen kruislings over elkaar. maar dat is niet de bedoeling want er is geen sprake van iets om het te sluiten.

   Beantwoorden

 23. John
  jun 08, 2021 @ 07:36:41

  Hahaha ik vind de uitspraak “oud vlees moet je niet in de etalage leggen” echt geweldig. Verder, je kunt zo prima voor de dag komen. Je ziet er keurig en compleet uit zo.

  Beantwoorden

 24. Neeltje
  jun 08, 2021 @ 06:48:38

  Ik zeg: “Niks meer aan doen!” En je winkelgezicht zal tegen die tijd vast wel zijn bijgetrokken. Bohememian Summer Chique ten top! 👌

  Beantwoorden

 25. Karel
  jun 07, 2021 @ 23:34:27

  morgen weer brood ja , de rode rozen zijn voor jou 🙂

  Beantwoorden

 26. Karel
  jun 07, 2021 @ 23:27:05

  touw sleehak
  zijn dat niet van die ouwe schuiten welke middels een touw vast aan 2 mensen , die liepen over het jaagpad en zo die schuiten te plek brachten
  je bent in dat kloffie om door een ringetje te halen , maar ik zou ( echte niet ) die blauwe nageltjes in een paar stevige schoenen doen
  kom ik bij de hoed , zal het zo zeggen , wat was ik blij met m’n meegebrachte pet vandaag , dik 26 km in de volle zon , die mooie bol 🙂

  ja die snuiter in het filmpje was net wat te uitgebreid van stof , maar hij legde het mooi uit , samen met wat mooie beelden

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2021 @ 09:34:16

   Er zal zeker er paar makkelijke schoen meegaan, maar voor de huwelijksplechtigheid ga ik even voor “het plaatje”. Inderdaad is iets op je hoofd op een warme dag een must als je een beetje dun haar hebt.

   Beantwoorden

   • Karel
    jun 08, 2021 @ 10:01:25

    ik haalde van de week de tondeuse over de bol dus het is behalve dun ook erg kort m’n haardos 🙂
    ik ga vandaag winkelen ppppfffttt en dat is geen hobby van me , maar ik ben echt toe aan een nieuwe rugzak en wil kijken voor goede overhemden met 2 grote borstzakken

    Beantwoorden

 27. omabaard
  jun 07, 2021 @ 22:46:20

  Ik vind het super super mooi en elegant, volledig in de stijl. Neem stiekem ook een paar gemakkelijke schoenen mee om op de dansvloer te zwieren!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2021 @ 09:37:32

   Dankjewel, het voelt ook goed als ik het aan heb. Een echte dansvloer zal er niet zijn, wel veel grint heb ik begrepen, vandaar de dikke zool. Ik voel iedere kiezel onder de hallux met een dun zooltje en een sandaaltje is ook minder handig bij kiezelstenen. Maar qua dansen zal ik toch overwegend kiezen voor muurbloempje.

   Beantwoorden

 28. RenéSmurf
  jun 07, 2021 @ 22:26:59

  Je moet altijd schoenen aan doen waar je het beste op loopt. Het oog wil ook wat en het oog wil geen kwelling. Hoge hakken zijn er alleen om de billen omhoog te drukken, maar ik vind dat we die tijd toch echt achter ons moeten laten.

  Beantwoorden

 29. gewoonanneke
  jun 07, 2021 @ 22:18:08

  Staat je heel erg leuk hoor. Zeker die rok echt heel mooi. Toch vind ik die dresscode best lastig hoor was blij dat Peter en Chantal dat niet gedaan hebben. Ach neem voor alle zekerheid een paar extra schoenen mee. En wie kijkt er nou naar je voeten toch?? Had het ooit voor een bruiloft dat alleen pastelkleuren de dresscode waren. Nou als ik ergens een hekel aan heb is het dat wel. Gelukkig was ik daar de fotograaf en mocht ik afwijken haha…….

  Beantwoorden

 30. Ferrara
  jun 07, 2021 @ 21:43:59

  Geweldig geslaagd. Staat je goed! En ja moeilijke voeten en schoenen, altijd een dingetje (voel met je mee) op zo’n dag want dan wil je niet op brede schuiten met klittenband lopen. Je hebt het mooi opgelost en hebt nog even tijd om te oefenen. Wel heel blijven!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 07, 2021 @ 22:17:40

   Dankje, het was een zoektocht maar “wie zoekt zal vinden”. Ik houd wel van “zwierig” maar dat is inderdaad vaak niet te combineren met pijnvrije stappers. Als ik hiermee omzwik breek ik beslist een enkel. dus ik neem voor alle zekerheid ook iets makkelijks mee.

   Beantwoorden

 31. Mrs. T.
  jun 07, 2021 @ 21:42:31

  Het is een prachtige outfit. En ik heb best moeten glimlachen om je teengrapjes. Het wordt vast een geweldig feest.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 07, 2021 @ 22:14:50

   Met toch wat minder mensen dan de bedoeling was want na 2x uitstellen is de gastenlijst aangepast , jammer voor het bruidspaar maar nu het meer “onder ons is”kan het ook heel knus worden.
   Ik hoop dat m’n voeten het houden.

   Beantwoorden

 32. Sjoerd
  jun 07, 2021 @ 21:33:26

  Volgens mij gaat dat helemaal goedkomen…

  Beantwoorden

 33. Matroos Beek
  jun 07, 2021 @ 21:23:37

  Het staat je beeldig Riet!

  Beantwoorden

 34. liesonderweg
  jun 07, 2021 @ 20:27:26

  ’t Staat je beeldig! Heel veel geluk, ook voor de tortelduifjes!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 35. Koen
  jun 07, 2021 @ 20:04:53

  Mooi hoor. 🙂

  Beantwoorden

 36. Suskeblogt
  jun 07, 2021 @ 19:52:02

  Je ziet er stralend uit met deze outfit. Anders ook hoor. 🙂

  Beantwoorden

 37. MelodyK
  jun 07, 2021 @ 19:51:28

  Oh ehhh wellicht ff de nageltjes lakken hè… lijkt mooier in die muiltjes 🥰😍

  Beantwoorden

 38. MelodyK
  jun 07, 2021 @ 19:50:37

  Kinddddd dit staat je beeeeeellddiiiggggggg

  Beantwoorden

 39. AnneMarie
  jun 07, 2021 @ 19:46:59

  Je ziet er perfect uit zeg. Echt leuk. En ja die teennageltjes mogen ook best een kleurtje hebben. Blauw.

  Beantwoorden

 40. MyriamC
  jun 07, 2021 @ 19:35:47

  En of de outfit compleet is. Je bent een super moderne oma met je sleehakken met plateauzolen. Doe toch maar voorzichtig, en misschien al even goed oefenen op voorhand.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 07, 2021 @ 19:38:21

   Ja ik heb ze iedere dag een uurtje aan, en probeer er soms een stukje op straat mee te lopen. Ik zal het waarschijnlijk nooit meer dragen maar ik vond het wel leuk om te zien of het te vinden was zonder écht voor gek te lopen. Maar voor de jongere garde is er zóveel keus, echt leuk.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: