voor een prikkie

Heel goedkoop, dat is de betekenis van ” voor een prikkie”! Dé prik is voor een prikkie, want gratis.
Nog steeds helemaal tégen m’n gevoel in heb ik dan toch een afspraak gemaakt. Ik voelde me niet overdreven onveilig zonder prik en vind nog steeds dat er te veel onduidelijkheden zijn voor het (te) snel ontwikkelde vaccin.
Oke, uit “medemenselijkheid” dan toch maar het Pfiser vaccin tot mij genomen omdat ik nu met slechts één vaccinatie kan volstaan. Ik spaart één vaccin uit voor een ander want de eigen antistoffen tellen maar een half jaar mee dus moest ik nu beslissen.

Eh… wáááát!!! Hoor ik net in het nieuws dat de inzichten daarover veranderd zijn, de eigen antistoffen gaan langer mee dan gedacht. Komen ze mee als ik nét tegen heug en meug heb laten prikken, daar had ik dus best nog langer mee kunnen wachten. Het prikken is gewoon goed geregeld, kan niet anders zeggen, kan me hoogstens beklagen dat ik geen pleistertje op de “WOND” kreeg. M’n kleinzoon kreeg dat wel na zijn Moderna prik, inclusief 2 dagen ziek zwak en (letterlijk kots) misselijk. Ik moet nog even afwachten of er zich bijwerkingen zullen melden.

Na de prik een kwartier wachten en op de grote locatie waar ik was had ik even het gevoel dat ik in een examenlokaal zat.
Best wel veel mensen waarlangs 2 surveillanten in de gaten moeten houden of we niet afkij….. eh… van de stoel afkukelen.
We moeten zélf de tijd in de gaten houden werd er gezegd, alleen hangt er nérgens een klok. Ik heb geen horloge aan maar gelukkig wel m’n telefoon en na precies 15 minuten stap op al heb ik nog vrijwel niemand weg zien gaan van al die mensen die er al zaten.
Misschien kan de rest geen klokkijken, of vinden ze het gezellig.
Ik zal de koffieronde dan wel gemist, het zij zo!Maar dán heb ik een stempeltje voor m’n naam en kan ik vertrekken. Mét alle papieren die ik vooraf heel nodigzou hebben, uitdraai medicijngebruik, bewijs dat ik antistoffen heb en gezondheidsverklaring.
Alleen op de gezondheidsverklaring werd een blik geworpen, toch leuk arts en apotheek even bezig gehouden.
Het registratiebewijs moet ik zuinig bewaren staat er op.
Waarom is me een raadsel want; “Uw registratiekaart is géén officieel bewijs van vaccinatie”. Oftewel, ik kan er geen rechten aan ontlenen zoals reizen en toegang tot evenementen, over wat ik dáár voor nodig heb en hoe ik eraan kom staat geen woord.
Ze hebben me niet alleen gevaccineerd maar ook gefascineerd, hoe is het mógelijk om zoveel omwegen te bedenken voor iets dat zó simpel kan zijn.
Dit papiertje staat toch alles op dat ze moeten weten, legitimatie erbij en klaar! Wie het wil scannen voor op de telefoon kan dat doen! Ach, ik denk vast weer té simpel.

69 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jun 06, 2021 @ 15:06:06

  Wij zijn redelijk probleemloos geprikt. De evt.problemen zaten niet in de prik zelf maar meer in de organisatie die ons samen op twee verschillende dagen inplande terwijl de uitnodiging er voor van dezelfde datum was. Dus ging ik gewoon mee beide malen en vroeg of ze even efficient konden zijn door ons beiden op die dag te prikken. Eerste keer probleemloos. Maar de prik pijnlijk (jaja watje..) tweede keer een gedoe om het weer voor mekaar te krijgen, maar uiteindelijk mocht het. Prik pijnloos. Nul gedoe achteraf, hooguit een beurse plek op de bovenarm, maar geen verschijnselen. Pfizer ook, dat lijkt zich aardig te gedragen. Bij andere vaccins hoor ik nog wel eens van ziekteverschijnselen of grote gevoeligheid. Ben blij dat het maar geregeld is. Het certificaat maar gekopieerd en ook nog eens op de smartphone (..) foto gezet. Als we weer mogen reizen is het wel zo handig om het bij ons te hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 06, 2021 @ 15:18:12

   Ik moet je teleurstellen, het certificaat is geen vrijbrief om te reizen, dat staat er op dus lees nog even na. Prikken was wat mij betreft wel probleemloos zij het dan dat bij de afspraak maken nog papieren nodig verondersteld werden die dat uiteindelijk niet bleken te zijn. Maar onvoorstelbaar dat echtelieden niet gelijktijdig een afspraak kunnen maken.

   Beantwoorden

 2. Nicky
  jun 06, 2021 @ 11:47:31

  Ik ben gisteren geweest. De man bij de ingang, controleerde mijn papieren, keek naar de kruisjes op mijn gezondheidsverklaring en zei bloedserieus “Oh! Dat had met vinkjes gemoeten en niet met kruisjes”. Ik heb ‘m even verbijsterd aan staan staren tot ik door had dat het een grapje was. Ik kon er wel om lachen.
  Maar ik vroeg me vooral af wat dat allemaal wel niet kost. Al dat materiaal, al dat personeel. Poe! Duur grapje!
  PS: last van mijn arm gisteren en voelde me een beetje wazig. Het wordt nu minder.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 06, 2021 @ 11:52:29

   Gelukkig dat er ook nog mensen met humor werken. Ja het is allemaal nogal over gereguleerd en dan kost het wel wat.
   De [plek op m’n arm was wel gevoelig bij aanraking en bij erg hoog bewegen, verder niet . Nu is alleen de plek nog iets gevoelig bij aanraken, met bewegen niet meer.

   Beantwoorden

 3. saturnein
  jun 05, 2021 @ 06:36:59

  We verschillen grondig van mening als het over deze vaccinatie gaat, maar daar kan ik mee leven.
  Ben blij dat je je prik gehaald hebt 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 05, 2021 @ 08:28:41

   Dat mag gelukkig en we wonen héél ver van elkaar. 😉 Ik ben er niet echt blij van geworden, vind de maatschappelijk druk ook niet zo prettig al begrijp ik dat wel.

   Beantwoorden

   • saturnein
    jun 07, 2021 @ 11:11:13

    Niet dat ik je bedenkingen niet snap hoor.
    Ik heb jarenlang vol overtuiging gewerkt voor een non-profit organisatie die Evidence Base Medicine hielp verspreiden, zou een beetje vreemd zijn dat ik nu ineens van mijn principes zou afstappen.
    (niet dat ik dat nooit doe hè, van principes afstappen, maar in dit geval: nope)

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 07, 2021 @ 13:46:18

     Medicijnen en vaccins kunnen een zegen zijn maar tegenwoordig wordt er naar mijn idee soms té makkelijk naar gegrepen.

     Beantwoorden

     • saturnein
      jun 08, 2021 @ 06:10:07

      Met je eens, gevolg van onze overmatige consumptiemaatschappij, vrees ik. En van het feit dat velen zich zo belangrijk voelen dat ze de eerstelijnshulp overslaan en direct naar een specialist hollen. Maar het is anderzijds ook wel ingewikkelder dan dat. Kan ik een boom over opzetten 🙂

      Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  jun 04, 2021 @ 21:34:23

  Denk dat een prik dan zekerder is dan antistoffen. Hoop van harte dat je geen bijwerkingen krijgt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2021 @ 21:43:25

   Er is juist bekend geworden dat de antistoffen veel langer werken dan men dacht. Ik had het er wel op durven wagen met alleen antistoffen. Uiteindelijk werkt moeder natuur zélf zo en is het vaccin maar nagemaakt. Tot nu alleen de plek op mijn arm pijnlijk bij aanraken en de arm hoog brengen maar dat wordt al minder.

   Beantwoorden

 5. Michel
  jun 04, 2021 @ 15:45:45

  Wij krijgen over een kleine 2 weken onze eerste prik. Ook een beetje met een dubbel gevoel. Hopen dat we er verder geen last van zullen hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2021 @ 15:52:22

   Hoewel het een vrije keus lijkt te zijn is er toch behoorlijk wat maatschappelijke druk. In een geval als polio of hondsdolheid heb ik dan geen twijfels, die ziektes zijn erg dodelijk of hebben áls je het overleeft meestal ernstige restverschijnselen. Maar covid wordt toch door heel veel mensen gewoon goed doorstaan en dán een vaccin waar nog zoveel vragen bij zijn dat ik het liever niet gedaan zou hebben. Maar goed ik kan nu met één prik volstaan.

   Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns
  jun 04, 2021 @ 08:46:18

  Het blijft allemaal erg Bijzonder… Zowel het coronabeleid als de perikelen rondom het vaccineren. Ik moet aanstaande woensdag voor een prik en krijg Pfizer of Moderna.

  Beantwoorden

 7. Naomi
  jun 04, 2021 @ 07:36:04

  Dapper hoor, dat je het toch gedaan hebt. Ik snap al die dubbele gevoelens zó goed. Als ik dan van de week weer lees dat nu ook het Jansen-vaccin min of meer wordt ‘teruggetrokken’, ben ik blij dat ik nog niet aan de beurt ben en nog even de tijd heb om er goed over na te denken. Ik hoop dat je geen bijwerkingen krijg!

  Beantwoorden

 8. Rebbeltje
  jun 04, 2021 @ 00:22:12

  Bijwerkingen kan je krijgen hoeft niet…dus als je geluk hebt werken je antistoffen en word je er niet ziek van. Krijg zelf 11 juni de 2e en hoop dan ook op geen bijwerkingen.
  Maar eerst morgen definitief afscheid nemen snik snik…vind het best wel zwaar.
  Terug draaien kan niet maar vind het voor me zus zo sneu…ze stonden nog midden in het leven samen…groetjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2021 @ 08:06:12

   Heel veel sterkte, dat is inderdaad zwaar, zeker voor je zus. Gelukkig kun je haar wel tot steun zijn, ik hoop dat tenminste de mensen die voor haar belangrijk zijn allemaal bij de plechtigheid kunnen zijn.

   Beantwoorden

 9. terrebel
  jun 03, 2021 @ 23:17:36

  Zo lang de kans om het virus te krijgen en over te dragen groter is zonder dan mét prik, ga ik voor de vaccinatie. Ik mag volgende week. Hoop dat het meevalt met eventuele bijwerkingen, Riet! Mijn buurvrouw van 67 voelde zich een kwartiertje wat duizelig. Meer niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2021 @ 08:04:14

   Om het zelf te krijgen was ik niet zo bang. Het is natuurlijk maar een klein percentage dat er heel ziek van wordt of aan overlijdt. En voor jezelf kun je dat nog redelijk in de hand houden door je aan de regels te houden. Maar ja, je weet het , ik liep het ondanks dat toch op door iemand die die zich niet realiseerde corona te kunnen hebben toen hij zich al weken niet goed voelde, Maar ik hoorde dan gelukkig bij de mensen die er weinig last van hebben.

   Beantwoorden

 10. Sjoerd
  jun 03, 2021 @ 21:57:58

  Haha, alweer een gevaar minder op de weg…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2021 @ 22:06:50

   Nou dat zit nog, ik heb geen idee hoelang dat allemaal “houdbaar” is en ook voor hoeveel procent het beschermd. Gemiddelden worden nou eenmaal verkregen door de twee uitersten te delen.

   Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  jun 03, 2021 @ 21:22:16

  Volgende week mogen Eva en ik om onze tweede prik. Mijn moeder heeft die twee al gehad en is er niet ziek of wat dan ook van geweest.

  Beantwoorden

 12. gewoonanneke
  jun 03, 2021 @ 21:17:17

  De borden zeker niet gelezen dat je geen foto’s mag nemen ??? Foei….. Ik mag zaterdag weer voor de tweede en dan krijg ik een vaccinatiebewijs thuis gestuurd begreep ik. Wel goed dat je het gedaan hebt hoor.

  Beantwoorden

 13. AnneMarie
  jun 03, 2021 @ 19:55:11

  Aanstaande dinsdag mijn 2e prik halen. Vorige keer had ik enorm spierpijn ervan.
  In een spier geprikt wist iedereen me te vertellen aan wie ik het maar kwijt kon dat het zo’n pijn had gedaan.
  Hoop dus dat het de 2e keer iets beter gaat.
  Jij bent er van af. Nu de week nog goed door komen en het is klaar.

  Beantwoorden

 14. Karel
  jun 03, 2021 @ 18:58:38

  prik binnen , en met 1 genoeg
  ik kreeg er 2 en op een beetje zere arm na niks geen narigheid
  beetje tegen je zin , dat wel , nu maar niet te lang bij stil staan
  fijn weer van het mooie weer genieten

  Beantwoorden

 15. Lies
  jun 03, 2021 @ 18:40:35

  Dat beetje ‘gedwongen gevoel’ zou eigenlijk niet mogen…,
  vrije keuze…!?
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2021 @ 18:46:59

   Nee eigenlijk niet , maar als de argumenten redelijk zijn wil ik daar altijd wel over nadenken.
   En ik ben dan wel gevoelig voor het feit dat je het ook voor “elkaar”doet. Op het moment dat de cijfers drastisch dalen zoals nu lijkt dat toch een beetje het nut van vaccinatie bevestigen. Neemt niet weg dat er nog veel vragen zijn en de overheid wel heel erg zwalkt tussen allerlei aannames.

   Beantwoorden

 16. schrijfselsvanmij
  jun 03, 2021 @ 18:38:04

  Wij kregen een eierwekker mee

  Beantwoorden

 17. Spontanity
  jun 03, 2021 @ 18:06:21

  Ik heb me zolang verzet tegen Astra.
  Enne, nu krijgen die mensen ook wat anders aangeboden en worden ze geprikt door de GGD.
  Ik had iets langer vol moeten houden.
  Dus herken me volledig in jouw stukje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2021 @ 18:32:31

   Het werkt de indruk in de hand dat “ze maar wat aan rommelen. Vandaag zelfs twee berichten in het nieuws van dingen die ineens wél anders kunnen of zijn. Ik heb ook nog steeds het gevoel “ik had het niet moeten doen.” al heb ik dan geen AZ

   Beantwoorden

 18. willyfotoblog
  jun 03, 2021 @ 17:46:51

  een examenlokaal

  nu je het zegt Riet

  en je bent zeker geslaagd

  Beantwoorden

 19. Nannepan
  jun 03, 2021 @ 16:44:24

  Ik mag vanavond voor de 1e prik. Ben benieuwd 😬

  Beantwoorden

 20. Ferrara
  jun 03, 2021 @ 16:34:17

  Ik werd er net telefonisch door een robotstem aan herinnerd dat ik zaterdagmiddag een afspraak heb. Nou had ik hem zelf al genoteerd, maar ja dat bandje draait gewoon door. Ik kreeg namelijk voor de eerste keer een telefoontje nachts om 01.30 uur. Op dat tijdstip denk je meteen aan iets ernstigs. Als ik mijn mobiele nummer had gegeven had ik natuurlijk gewoon een sms’je ontvangen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2021 @ 17:06:56

   Bij het programmeren kunnen ze natuurlijk niét bedenken dat mensen om half 2 in de nacht slapen. 😉 Ik heb iets tegen al die menuutjes en robots. Ik kreeg inderdaad ook zo’n melding maar dat was overdag.
   Ik ben trouwens , net als ji, nog heel goed in staat zelf een afspraak te noteren.

   Beantwoorden

 21. MyriamC
  jun 03, 2021 @ 15:49:26

  Haha, het examenlokaal. Ja, daar had het wel wat van weg inderdaad. Wij werden erop gewezen dat we zeker onze uitnodiging niet mochten vergeten. Zonder uitnodiging geen vaccin! Aan de ingang laat ik mijn uitnodiging zien … “niet nodig hoor mevrouw”. Tja …

  Beantwoorden

 22. John
  jun 03, 2021 @ 15:47:07

  Ik voelde me zonder ook veilig en denk dat ik een redelijke weerstand heb, maar, de partner van een vriend van me heeft beginnende Alzheimer, en alleen al daarom besloot ik de prik (2) te halen. En ik denk dat het de enige manier is om corona de wereld uit te krijgen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2021 @ 15:57:00

   Ik vrees dat het zelfs daarmee niet gaat snel zal lukken, . De vaccins dekken niet voor 100% . Je kunt op een nieuwe golf wáchten zodra de boel weer los mag. Misschien een iets minder hoge golf maar dan toch weer beperkingen. Ik ben niet erg hoopvol maar heb uiteindelijk dan die éne prik gehaald omdat ik dan geen 2de hoef te verspillen als ik nog later ga.

   Beantwoorden

 23. Neeltje
  jun 03, 2021 @ 15:43:58

  Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  jun 03, 2021 @ 15:05:47

  Ik kreeg vandaag mijn tweede Pfizer. We zien wel wat de effecten zijn op lange termijn. Hopelijk niks, daar ga ik maar vanuit, wat moeten we anders?

  Beantwoorden

 25. omabaard
  jun 03, 2021 @ 15:02:42

  Waarom gemakkelijk maken als het moeilijk ook kan?
  Er is ongelooflijk veel verwarring, de ‘wetten’ wijzigen dagelijks. Ik weet het ook vaak niet meer….
  Bij ons hing wel een heel grote digitale klok. Wij konden ons niet vergissen in het examenlokaal.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2021 @ 15:22:10

   Geen wonder dat alles zo nodeloos duur uitpakt zodra de overheid er een vinger in de pap heeft. Dat is ook precies wat het voor mij moeilijk maakt. Ik denk misschien wat te logisch om soms de onzin niet te zien. Er krijgen nog steeds mensen onnodig een 2de vaccin omdat ze waarschijnlijk zelf al antistoffen hebben maar dat wordt bij vrijwel niemand nagekeken. Hoor net dat je nu ineens wél een stempel kunt krijgen in het gele vaccinatie boekje. Niet dat ik dat heb. 😉

   Beantwoorden

 26. MelodyK
  jun 03, 2021 @ 14:53:38

  Gefeliciteerd dan maar 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: