toch preuts?

We gaan nog even terug naar mijn toyboy uit het vorige logje. Mrs. Brubeck dacht al de kledingzaak “Suit Supply” te herkennen en dat klopt. Het is wel echt een zaak voor jonge mensen, knotjes in het haar verkopers enz , je kent dat wel..
Als we van de parkeer garage naar de winkel lopen hebben we toch nog even de paraplu nodig voor wat flinke spetters.
De winkel barst van de spiegels (zonder barsten) zodat we onszelf nogal eens tegenkomen, allemaal leuk hoor én handig bij het passen.
Maar dan staan we bij de kassa en stoot Inge me aan, of ik haar paraplu wil lenen om eventuele spetters te trotseren en ze wijst daarbij naar boven. De muur is minstens een meter of 7 breed en over die héle breedte is de muur bedekt met deze foto poster.

Nú snap ik de spetters die Inge verwacht en er ontsnapt me een hartgrondig “gatverdammen”! Ik voel eigenlijk de spetters van de speekseluitwisseling al in m’n haar druipen.
En dan heb ik het nog niet eens over het ontbreken van een mondkapje!
O ik weet best hoe prettig “tongen” kan zijn maar in mijn gevoel is dat nog steeds iets tussen twee mensen zonder dat je daarbij ánderen “het achterste van je tong laat zien” (zie je , zo’n spreekwoord glipt er vanzelf tussen). In ieder geval vind ik het op z’n minst onsmakelijk om te zien en van het bedrijf niet van goede smaak getuigen.

Ook een beetje dom, misschien zullen jongelui er niet zo zwaar aan tillen maar wie trouwkostuums verkoopt moet niet vergeten dat de a.s. bruidegom vaak in gezelschap is van een moeder die de rekening wel wil betalen. ( in ons geval zelfs 2 moeders en een oma).
Achteraf nog een geluk dat mijn toy boy zich wél keurig gedroeg, ik hoefde zijn huig niet te inspecteren en hij bleef overal vanaf.
Verhip…. misschien ging het dáárom wel mis, als ik die “dame”op de poster bezig zie had hij misschien wel meer actie van mij verwacht en vond hij me te preuts.
Nee ik maak geen reclame voor het bedrijf, ik geef ze alleen een goede raad; ” kleer schoenmaker houd je bij je leest en laat softporno over aan de geëigende branche.”

69 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  jun 02, 2021 @ 02:02:28

  De wereld is inderdaad een stuk preutser geworden dan eind zestiger jaren

  Beantwoorden

 2. saturnein
  mei 31, 2021 @ 06:39:16

  Niet preuts, is gewoon smakeloos. Die mening mag je gerust hebben. Ik deel ze.

  Beantwoorden

 3. meninggever
  mei 30, 2021 @ 10:58:58

  We lijken zo onderhevig aan de nieuwe vertruttingsgolf dat we van dit soort beelden van de leg raken. Ik niet, ik vind het wel iets hebben. En deze firma maakt verrekte aardige kostuums, op maat gemaakt, verkoopt prachtig stropdassen en shirts. Ik was er ooit ook klant. Toen liep deze campagne overigens nog niet hoor. Maar ik vind wel dat ze zich aardig op de kaart zetten met een spraakmakende campagne. Men wil de verpreutsten niet, maar juist hen die nog durven. Gelukt in mijn ogen…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 30, 2021 @ 12:07:50

   Daar zijn we het niet eens in, ik vind het onsmakelijk. Een goed product is gewoon de beste reclame dan komt “de mond tot mond” vanzelf op gang. Let wel, mond tót mond niet mond in mond.

   Beantwoorden

 4. Spontanity
  mei 28, 2021 @ 20:58:18

  Ik zou er bijna eens heen gaan.
  Maar alleen herenkleding toch?

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns
  mei 28, 2021 @ 09:14:13

  Deze poster laat wat mij betreft ook wat meer zien dan gewenst. Een beetje discreet heb ik liever.

  Beantwoorden

 6. Mies Huibers
  mei 27, 2021 @ 23:50:06

  Ik sta zelf ook wel eens naakt onder de douche dus preuts ben ik niet. Ik raak zelden overstuur als ik iets of iemand met weinig of zelf zonder kleren zie. Nu ben ik een man (oh ja? ja!) maar van dit soort reclame-uitingen krijg ook ik zwaar de kriebels. Spreekt dit iemand aan? Verkoopt het op deze manier beter? Ongetwijfeld is er over nagedacht. Maar wel slecht als je het mij vraagt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 28, 2021 @ 08:21:31

   Goh…. douche jij naakt? Dat is echt op het randje hoor.
   Ik snap ook niets van dit soort reclame maar het zou best kunnen zijn dat eventuele heisa goed is voor de naamsbekendheid. En daar werk ik dan in m’n onbenul nog aan mee ook. Maar ik schreef het logje mijn mening te toetsen, te zien of ik écht ergens de boot gemist heb met de huidige normen en waarden op dit gebied. Gelukkig walgt iedereen er nog van.

   Beantwoorden

 7. Nicky0607
  mei 27, 2021 @ 23:05:45

  Hahaha! Geweldige tip! Ik ben heel preuts opgevoed. Met Oud en Nieuw bijvoorbeeld gaven wij elkaar een hand. Kussen noemde mijn moeder afkeurend ‘Dat gelebber…’. Dus je zult mij en mijn verkering niet tongzoenend in het openbaar zien. Grappig detail is dat de verkering mijn mening deelt maar juist om heel andere redenen. Zijn ouders zaten vaak pontificaal zoenend op de bank waar hij en zijn zus bij waren. En hij vond dat verschrikkelijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 28, 2021 @ 08:15:40

   Ja dat is grappig hé, “een voorbeeld” kan zowel tot goed- als afkeuring. Zo zijn mijn kinderen niét gaan roken omdat wij in hun jeugd wél rookte, zij vonden dat verschrikkelijk. Terwijl er juist gezegd wordt dat kinderen ook sneller gaan roken als de ouders dat doen.

   Beantwoorden

 8. gewoonanneke
  mei 27, 2021 @ 21:54:22

  Ja zou niet mijn reclame ook zijn hoor, jeetje maar ja misschien vindt de jeugd het wel mooi.

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.
  mei 27, 2021 @ 21:43:34

  Tjonge jonge jonge. Jonge jonge. Slechte smaak dit soort dingen.

  Beantwoorden

 10. RenéSmurf
  mei 27, 2021 @ 20:47:56

  Op het moment dat je zegt, je kent dat wel, zeg ik, nee, dat ken ik niet. En dat je een paraplu nodig hebt is ook onzin. En de foto`s die je plaatst zijn ronduit ordinair. Ik ben beter gewend.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 21:39:53

   Nee dat is waar, jij kent dat misschien niet. Hoewel het feit dat je alleen leeft nog niet perse hoeft te betekenen dat je nooit “iets” met een vrouw (of een man) gehad hebt.
   Ja de foto’s zijn verre van fris maar ze hánger er inderdaad en illustreren dus prima waar ik aan refereer.

   Beantwoorden

 11. Liesbethblogt
  mei 27, 2021 @ 18:11:41

  Ik klik blogs al weg met dit soort plaatmateriaal ben ik dan preuts? Verkopen ze er geen kleren voor vrouwen dat ze zo halfnakend boven de kassa hangt?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 19:11:22

   In dit filiaal verkopen ze geen dameskleding nee. 😉
   Ach eigenlijk heeft het meer met beschaafdheid te maken en minder met preutsheid . Best wel behoorlijk misplaatst dit soort afbeeldingen.

   Beantwoorden

 12. Lot
  mei 27, 2021 @ 15:11:17

  Preuts ben ik totaal niet. Opgegroeid in de jaren 60 in Amsterdam en volop genoten van de vrijheid blijheid en bloot lopen. Ook op gewone stranden topless en naaktstrand (ook in Wilhelminapark) kwam ik ook graag.
  Ik heb de indruk dat de huidige tijd aan de ene kant veel preutser is maar aan de andere kant zie je veel uitdagende muziekclips die niets met het normale leven te maken hebben en een deel van jongeren vooral meisjes denken te moeten voldoen.
  Lijkt wel of alle vrolijkheid en spontaniteit eraf is.
  De poster is onsmakelijk om te zien daar zijn we het wel over eems.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 17:25:57

   Je hebt helemaal gelijk, Ik herken ook wat je zegt uit het begin van m’n huwelijk. Lekker topless op het strand met de (klein)kinderen in hun blootje in zee de rennend. Nu lijkt de jeugd alles te weten maar eigenlijk weten ze minder dan wij destijds, ze doen soms alleen maar dingen om “erbij te horen”. Aan de andere kant wordt ineens van alles onder een vergrootglas gelegd en worden veel dingen om de verkeerde redenen afgedwongen.
   Deze foto suggereert dan weer een vrijheid waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

   Beantwoorden

 13. Neeltje
  mei 27, 2021 @ 13:14:36

  Laat dat pak daar maar zitten! 🤔

  Beantwoorden

 14. Ferrara
  mei 27, 2021 @ 12:14:34

  Ik heb hier dubbel genoten net als die vent in het strakke pak (yeach)
  Nee hoor niet van de foto, maar van jouw schrijven en de reacties.
  Goed op dreef!

  Beantwoorden

 15. MyriamC
  mei 27, 2021 @ 11:44:45

  Ze kunnen in ieder geval niet klagen dat er niet over ze gesproken wordt! Een beetje smakeloze reclame, maar blijkbaar wel eentje die de gemoederen in beroering brengt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 14:15:02

   Toch vind ik het wel een minpunt voor zo’n zaak, ik wil nog wel eens een statement maken en er dan niets kopen met de reden waarom. In dit geval ging het niet om mezelf dat we daar waren .

   Beantwoorden

 16. Happy Hulk
  mei 27, 2021 @ 11:18:21

  Reclame kan ook tegenwerken.

  Ik kan bv niet tegen die snelle praters, die een reclameblok zo vlug mogelijk volpraten met onzin info.

  Daarintegen is jouw blog weer een reclame voor blogland.
  Dank daarvoor!

  Beantwoorden

 17. Sjoerd
  mei 27, 2021 @ 10:54:05

  Er wordt in ieder geval met aandacht naar gekeken. Maar ook ik kan niet zeggen dat het getuigt van klasse…

  Beantwoorden

 18. Matroos Beek
  mei 27, 2021 @ 10:35:40

  Ze gaan het wel heel ver zoeken met hun reclame. Het schiet zijn doel voorbij.

  Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  mei 27, 2021 @ 10:09:18

  Nou ik kan me je ‘ergernis’ wel voorstellen hoor. Het is een onsmakelijk geheel en je hebt geen keuze ook om naar zoiets te kijken ook, want het hangt voor je neus.
  Je logje zit ook weer fantastisch in elkaar Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 10:14:13

   Nou het hing gelukkig heel hoog maar door de vele spiegels kom je het toch op meerdere plaatsen tegen. Mooi compliment, ik heb het idee dat de logjes weer een klein beetje “ouderwets”worden, dat werd wel tijd natuurlijk.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    mei 27, 2021 @ 22:58:55

    Kan je niet omheen om die orgie-foto’s 😂
    Ja hoor, het zijn weer echte Rietepietz-schrijfsels. Dathet tijd werd zeg je zelf. Maar maakt natuurlijk niks uit hoe lang je erover doet…
    Je gaat nog een lastige tijd tegemoet als het eenmaal juni is… en dat mag ook! XXX

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mei 28, 2021 @ 08:11:49

     Voor het bloggen wad het toch vooral de isolatie die me dwars zat. Ik maakte gewoon écht niets mee.
     Maar natuurlijk spelen die bijzondere data ook mee, Hou zou deze maand 85 zijn geworden , in juli die bruiloft waar hij niet bij zal zijn terwijl hij toch nog zo verschrikkelijk aanwezig is in mijn hoofd.

     Beantwoorden

 20. willyfotoblog
  mei 27, 2021 @ 09:56:07

  een opvallende reclame..en dat was dan ook de bedoeling

  maar wel een gebrek aan goede smaak

  groeten

  Beantwoorden

 21. Naomi
  mei 27, 2021 @ 09:23:12

  Help, ik en een stuk jonger en dan ben ik dus ook preuts, want zo’n poster? Nee dankje. Die huig inspecteren gaat nu eenmaal op ’t moment even niet hoor, met al dat gedoe met mondkapjes. Kwam je dus weer goed mee weg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 09:56:45

   Gelukkig, ik denk altijd al gauw dat ik mijn grip op de werkelijkheid aan ’t verliezen ben als ik zoiets “not done” vind. Zeker nu niet, maar eigenlijk eigenlijk altijd.

   Beantwoorden

 22. John
  mei 27, 2021 @ 07:51:32

  Ik vind het ten eerste bijzonder knap dat er vanaf die ene foto gezien kon worden welke winkel je bezocht. Hulde!
  Tja, op die muurbekleding lijkt het alsof ze met een hele groep bezig zijn. Dat vind ik ook erg overdreven voor in een winkel. Maar het zal ook de tijdgeest zijn, geen idee.

  Beantwoorden

 23. AnneMarie
  mei 27, 2021 @ 04:31:08

  Bijzondere reclame.

  Beantwoorden

 24. Rebbeltje
  mei 27, 2021 @ 00:49:57

  Ha als je dan nog niet weet hoe het werkt dan hou het maar bij de plu om jezelf te beschermen tegen wel heel veel nattigheid. Had Inge goed gezien…
  En je spreekwoord past er goed bij whahaha

  Beantwoorden

 25. Karel
  mei 26, 2021 @ 23:11:21

  een kledingzaak met dit soort posters aan de muur , nee dat vind ik niet kunnen
  lees liever je weer goede spreekwoorden die er mooi bij passen

  Beantwoorden

 26. Mrs. Brubeck
  mei 26, 2021 @ 22:51:28

  Haha, ik moet eerlijk bekennen dat het dé zaak van Mr B is, hij koopt er al zijn kostuums, daardoor herkende ik het direct.
  Ze zijn al eerder in het nieuws gekomen door hun reclame waar veel op te doen was, blijkbaar hebben ze er geen lessen uit getrokken. Wij hadden deze nog niet gezien omdat we niet veel meer in Nederland gingen winkelen. Ze trekken er wel de aandacht mee natuurlijk, of dat de juiste manier is laat ik in het midden. 😄😄

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 27, 2021 @ 08:20:07

   Waarschijnlijk zijn ze aanhanger van de quote ;”het doet er niet toe hóe ze over je praten ,áls ze maar over je praten.” Ik vind het dan nog extra slecht gekozen in een tijd dat iedereen met een mondkapje op moet lopen. Met hun assortiment is niets mis dus waarom ze dat nodig denken te hebben is me een raadsel. Mijn kleinzoon was te druk met zijn kostuum en het is me ontgaan of hij het gezien heeft. Moet ik toch eens vragen wat hij als vertegenwoordiger van “de doelgroep”er van vindt.

   Beantwoorden

 27. MelodyK
  mei 26, 2021 @ 22:33:30

  Dan ben ik t ook

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: