verrassing….

Ja ik had wél een verrassing, maar geen leuke! Zaterdag zou ik weer eens heerlijk “in revisie gaan” bij kleindochter Annemarie. Je kent het wel, even lekker alles kneden en lekker tutteren. Ze zit dan héél dicht op m’n gezicht en ik kan dan uiteraard géén mondkapje op.
Omdat ik een vage verkoudheid op voel komen besluit ik me dan toch preventief te testen, ik wil het niét op m’n geweten hebben dat ze de tent weer dicht moet gooien nu ze net weer lekker draait.
Heb sowieso m’n twijfels of ik wel moet gaan want ook als ik haar met een verkoudheid aansteek kan ze een paar dagen niet weken.
Ik verwacht zeker geen gekke dingen, ben niet ziek, alleen een beetje verkouden wat evengoed door de pluizen en pollen veroorzaakt kan worden. Je kent het wel, nét maar 98% fit en alles draait gewoon door.

Kleindochter Jennifer heeft testen op voorraad, zij werkt op een basisschool en moet 2x in de week testen, één rood streepje is negatief….. 2 rode streepjes heb je het gegooi in de glazen. En dan zie ik dus tot mijn grote verrassing 2 rode streepjes.
Snap er echt helemaal niets van. Heb ook niemand in m’n omgeving gehoord die positief was. Maar goed, ik blijkt dus een hartstikke positief mens te zijn, het zij zo!
Dan maar braaf thuis blijven voorlopig en maar hopen dat ik me blijf voelen zoals nu, dus, nét niet 100% maar niet echt ziek.
Met m’n reuk is niets mis en met m’n smaak ook niet, geen koorts en ik weet niet wat voor ongein er nog meer mogelijk is.
Maar ik houd jullie op de hoogte hoe het me in m’n quarantaine vergaat.
Het lost wel het vaccin dilemma op, ik maak gewoon zélf wel even antistoffen aan toch?
Het blijft een raadsel waar het vandaan komt! Ja van een ánder, zo lust ik er nog wel een paar!

99 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Franca
  mei 15, 2021 @ 09:42:59

  Pas een maand later gelezen ( en inmiddels ook alle volgende blogjes),
  Gelukkig bent U weer beter. Wat is de tussentijd mooi en eerlijk omschreven!

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  apr 19, 2021 @ 10:52:06

  O joh wat vervelend zeg….. getver ja waar duik het op, je kan het overal krijgen toch. Hoop dat je er niet al te veel last van zal krijgen. Heb je ook wel bij de GGD getest want die andere tests zijn niet zo heel betrouwbaar toch hoor ik altijd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 20, 2021 @ 08:08:04

   Minder bij negatief maar wel betrouwbaar bij positief begreep ik. Het blijft raadselachtig heb ik niemand in mijn omgeving aangestoken , Kan dus hoogstens uit de trein zijn, maar ook daar heb ik afstand gehouden en mondkapje gedragen, dat helpt dus blijkbaar helemaal niets.

   Beantwoorden

 3. Jenna
  apr 18, 2021 @ 16:39:32

  De ‘regels’ zeggen dat bij een positieve zelftest je jezelf ook moet laten testen bij de ggd. Is die test ook positief dan wordt er een onderzoek opgestart om te kijken waar het vandaan komt. Misschien zijn er toch mensn bij jou in de buurt die ook ziek zijn of geweest en wat bij de ggd bekend is. Dit om de verspreiding in beeld te brengen. Maar voorals nog veel beterschap.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 18, 2021 @ 18:19:53

   Ja zo werkt het , dat weet ik, maar ik kan eçht niemand meer bedenken waar het vandaan kan komen, ik had al zo weinig contacten.Iedereen in mijn omgeving is negatief getest dus ik snap er werkelijk niets van.

   Beantwoorden

 4. meninggever
  apr 18, 2021 @ 13:13:55

  Wat stom zeg! Zeker als je geen idee hebt waar je evt. positief bent omgegaan met dat virus. Maar gewone verkoudheden zijn natuurlijk tegenwoordig ook al verdacht. IK wens je sterkte bij de quarantaine… is weinig plezierig….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 18, 2021 @ 15:27:34

   Klopt, ik snap er echt niets van heb toch aldoor wel afstand gehouden van minstens de ruim van de ellebooggroet en dat zou voldoende moeten zijn. De mondkapjes werken dus voor geen meter.

   Beantwoorden

 5. Francien.
  apr 18, 2021 @ 10:40:54

  Nou dan maar even wat om je op te vrolijken. Twee weken geleden hebben houtduiven en een paartje tortels een bitter gevecht geleverd om een nest te bouwen in de druif naast de schuifpui. Nu hebben de tortels gewonnen. Het nest is af, alleen kijken ze me verbitterd aan, elke keer als ik de schuifpui open doe. Dat wordt wat de komende tijd, als het mooi weer wordt. Nu zit er ook elke morgen geduldig een roofvogel te wachten op een paaltje. Er zijn niet zoveel muizen dit jaar. En de eksters vliegen ook af en aan. Te wachten op een lekker eitje.
  Prettige dag nog. Eigenlijk moet ik schoffelen, maar ga lekker puzzelen. Een Engelse puzzel van 1000 stukjes.

  Beantwoorden

  • Francien.
   apr 18, 2021 @ 10:43:42

   Het is natuurlijk: een roofvogel zit geduldig te wachten. Het Nederlands moet wel in orde zijn.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 18, 2021 @ 11:41:03

   Ja de natuur is een bron van vermaak, wel ff lastig dat de jongen ouders je een beetje beperken in je bewegingen, maar eigen schuld natuurlijk, er was vast ruite genoeg elders. Klopt, Eksters gaan ook niet opzij voor een eitjes of een jong vogeltje, dat wil je niet zien natuurlijk.
   Dat schoffelen kan best wachten hoor, puzzelen is véél leuker , ik heb toevallig een iets grotere puzzel dan normaal maar dat komt nu wel goed uit. Veel puzzelplezier.

   Beantwoorden

 6. staartje
  apr 18, 2021 @ 09:29:05

  Ik kom je even wat zon , geduld en vrolijkheid brengen deze zondag. Ik hoop dat je je nog steeds niet ziek voelt. 💐

  Beantwoorden

 7. Naomi
  apr 17, 2021 @ 15:52:24

  Ah, nee! Ik hoop ook voor je dat het hierbij blijft. En ik snap heel goed dat je je dan afvraagt waar je het opgelopen moet hebben en dat het frustrerend is als je dat niet kunt ontdekken. Sterkte met de quarantaine en beterschap!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 18:10:37

   Dankjewel, het blijft vreemd dat ik helemaal niemand om me heen ken die positief is, en ik heb ik niemand geknuffeld en ook niet heel dichtbij mensen geweest , hooguit buiten iets minder ver dan binnen maar dan nog altijd op een arm afstand

   Beantwoorden

 8. Francien.
  apr 17, 2021 @ 15:22:58

  Maar qua leeftijd was je toch al lang aan de beurt voor een prik? Wij krijgen zelfs 26 april al de tweede.
  Ben benieuwd hoe het nu verder uitpakt. Als het zo blijft bof je. Of wil je wat lekkere horrorverhalen horen?
  Net deze week weer thuisonderwijs gegeven. Jongste kleinzoon van 7 haalde afgelopen maandag eens lekker de neus op voor de juf. Moest gelijk naar huis, lees oma. Volgens mij doet hij het expres, want hij vindt het hier prima. Beetje huiswerk met oma en verder lekker rustig op de tablet. En alle aandacht voor hem alleen. Wat wil je nog meer.
  Vrijdag is moeders vrij en moest hij gelijk weer naar school.
  Nu is deze oma nog aan het bijkomen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 18:05:09

   Klopt, ik had al een afspraak kunnen maken al weet ik niet of ik met al die uitsteltoestanden al snel aan de beurt zou zijn geweest. Maar ik wilde zelf nog niet, Vind het vaccin er wel onverantwoord snel door gejast worden. Steeds meer vreemde berichten komen naar buiten.
   En ook mét vaccin moet je aan de regels blijven voldoen, dan heeft het niet veel zin.
   Ik hoop maar dat ik er zo vanaf kom, uiteindelijk is het maar een klein percentage dat er heel ziek van wordt.
   Slimme jongen die kleinzoon van je, die weet wel wat hij wil, gewoon lekker bij oma lessen.

   Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  apr 17, 2021 @ 14:51:19

  Hopelijk is dat instrument betrouwbaar. Binnenblijven kan geen kwaad, maar jammer op deze manier. Sterkte hiermee.

  Beantwoorden

 10. Regenboogvlinder
  apr 17, 2021 @ 13:32:08

  Als ik jou was zou ik me toch even bij de GGD laten testen. Die zijn voor mijn gevoel toch net even zuiverder. Maar ja, dat mag officieel niet meer natuurlijk. Ik was ook meer aan het snotteren en had keelpijn gehad. Omdat ik juist heel graag de 1e prik wilde hebben heb ik me toch maar van tevoren getest. Negatief gelukkig. Hoewel ik ook niet zou hebben geweten van wie of waar ik het dan opgelopen zou kunnen hebben. Sterkte en beterschap ermee, hoop dat je niet zieker wordt! XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 17:58:29

   Nee dat hoop ik óók niet, op het moment is het goed te doen, niet helemaal fit maar ik doe het er voor. Het is me inderdaad een raadsel uit welke hoek dat komt, Maar ja, ik moet het er maar mee doen hé!

   Beantwoorden

 11. Liesbethblogt
  apr 17, 2021 @ 12:36:53

  Die dingen zijn niet 100% maak een afspraak Rietepietz dan ga je ook mee in welke versie je hebt en kunnen ze samen met jou gaan kijken of je iemand nog besmet kan hebben.

  Beantwoorden

 12. Neeltje
  apr 17, 2021 @ 12:05:22

  Beterschap toegewenst!

  Beantwoorden

 13. cornma
  apr 17, 2021 @ 11:26:54

  Oh, dat is niet fijn, maar de sneltesten zijn niet 100% betrouwbaar, dus ik zou toch maar even officieel laten testen. Voor niks thuis blijven zitten is ook zo wat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 12:14:15

   Dat zou ik wel gedaan hebben als ik helemaal géén verkoudheidsklachten zou hebben, maar die heb ik wel dus het lijkt me logisch dat de uitslag wel klopt. Ik zit tóch al meer thuis dan me lief is dus dit kan er ook nog wel bij.

   Beantwoorden

 14. Ferrara
  apr 17, 2021 @ 10:36:05

  En toch vraag ik me af of je niet over de drempel van de GGD heen moet stappen. a) Misschien zit je wel voor niets opgehokt, dat zou toch jammer zijn. b)Zoniet, wanneer weet je dan dat je voor een ander niet meer besmettelijk bent? Overleg in elk geval met ze of met je huisarts. Sorry de pleeg in me kon het niet laten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 12:09:06

   Je weer sowieso niet zonder test wanneer je niet meer besmettelijk bent voor anderen. Maar ik krijg een setje doe het zelf testen en over een dag of 5 probeer ik het weer eens, als hij dan niets mee aangeeft ga ik ervan uit dat ik niet meer besmettelijk ben/ Maar ik moet me in ieder geval toch aan alle maatregelen houden, ook als ik negatief test. .Ik ga het wel uitzitten, of liggen als het wél erger zou worden.
   Ik laat het maar over me heen komen want van “de regeltjes”worden ook niet veel wijzer.

   Beantwoorden

 15. AnneMarie
  apr 17, 2021 @ 08:34:53

  Ai, dat is niet fraai. Hoe gaat het nu met je? Soms snap je er echt niets van hoe je het oploopt. Zo vreemd.

  Beantwoorden

 16. John
  apr 17, 2021 @ 08:17:32

  Je kunt het van iemand gehad hebben die zelf totaal geen klachten heeft natuurlijk. Dan weet die persoon gewoon niet dat hij/zij het heeft.
  Sterkte in je ophoktijd 😛 en beterschap.

  Beantwoorden

 17. Nicky
  apr 17, 2021 @ 00:03:05

  Nou, dan sta je wel even raar te kijken. Maar zolang het bij lichte klachten blijft, is het te overzien. Wel heel goed dat getest hebt!

  Beantwoorden

 18. djaktief
  apr 16, 2021 @ 23:04:00

  Ach Riet wat rot dat je positief test. Beterschap gewenst maar eigenlijk hoop ik dat je niet zwaar ziek wordt. Ik hoop ook dat je alles kunt regelen en krijgen wat je nodig hebt daar in je uppie. Sterkte gewenst.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 08:59:29

   Ben er ook niet blij mee maar ja, hierin valt weinig te kiezen. Boodschappen heb ik altijd wel ruim in huis maar dochterlief gaat zeker boodschappen voor doen als het nodig is. Of één van de kleinkinderen, dat gaat wel goedkomen.

   Beantwoorden

 19. Ferrara
  apr 16, 2021 @ 22:21:46

  Ach lieve mens toch, dat je dat moet overkomen. Heb je de drukkerij gewaarschuwd en die aardige meneer van het Planken Wambuis. Wie weet wat je ongewild hebt lopen sproeien. Beterschap en alsjeblieft niet nog zieker worden. Denk aan je.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 08:57:22

   Ondertussen is iedereen waarmee in contact was gewaarschuwd en de meeste ook getest, negatief allemaal. Het blijft een wonderlijke zaak waar ik het opgedaan heb. Niet uit m’n directe omgeving al is de supermarkt altijd nog een optie.

   Beantwoorden

 20. Mies Huibers
  apr 16, 2021 @ 21:58:36

  Heel vervelend zeg. Ik hoop van harte dat het meevalt.

  Beantwoorden

 21. Sjoerd
  apr 16, 2021 @ 21:15:13

  Dan sta je toch wel even te kijken. Dat is niet handig…

  Beantwoorden

 22. Kakel
  apr 16, 2021 @ 21:07:37

  Je bent zéker een hartstikke positief mens maar ik hoop dat de uitslag een vergissing is en je morgen weer 100% bent.
  Dan is allen thuis wel erg alleen…
  Houd je taai ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 17, 2021 @ 08:49:13

   Ja klopt, het is wel héél erg saai als ik helemaal niet meer weg kan. En als ik nog écht flink ziek zou worden is dar wel een eenzame bedoening. Maar we doen het er maar mee.

   Beantwoorden

 23. Mrs. T.
  apr 16, 2021 @ 20:44:56

  Hopelijk valt het allemaal reuze mee. Sterkte en een dikke knuffel!

  Beantwoorden

 24. Spontanity
  apr 16, 2021 @ 20:04:36

  Dus niet wandelen maandag?

  Beantwoorden

 25. Spencer
  apr 16, 2021 @ 19:17:39

  Sterkte Riet! Als ik wat voor je kan doen hoor ik het wel.
  Groetjes Spencer

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 16, 2021 @ 19:22:51

   Dankjewel Spencer, de (klein)kinderen schieten wel bij voor de boodschappen. Ik ben gelukkig nauwelijks ziek, al zegt dat niets want dat zóu nog kunnen veranderen. Maar daardoor zal het wel reuze saai worden, ik zou liever werken. 😉

   Beantwoorden

 26. staartje
  apr 16, 2021 @ 19:09:29

  Beterschap!

  Beantwoorden

 27. liesonderweg
  apr 16, 2021 @ 18:42:34

  Oei…, ‘k las hier lieve een negatieve madam… Moeilijk met die woorden te spelen. Hopelijk blijven we jou gewoon vaak lezen, dan zijn we gerust.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. Lot
  apr 16, 2021 @ 18:35:33

  Voor het vaccineren maakt het verschil of je een of twee krijgt, dus het is wel belangrijk dat je het zeker weet via een GGD test lijkt me.

  Beantwoorden

 29. willyfotoblog
  apr 16, 2021 @ 18:33:10

  positief…. Riet

  dat is minder ..

  ben je al gevaccineerd vroeg ik me af

  hopelijk wordt je er niet ziek van

  groeten

  Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  apr 16, 2021 @ 18:31:27

  Zou toch nog een test laten doen, zodat je gewoon weer lekker op pad kan als die negatief uitvalt.
  Gelukkig voel je je niet echt ziek, dus wie weet is het loos alarm
  ha die knuffel laten we nu wel ff achterwege 😉
  Groetjes

  Beantwoorden

 31. saturnein
  apr 16, 2021 @ 18:28:52

  Je meent dat nu toch niet! Grrrrr! Verzorg jezelf goed hoor, en let goed op mogelijke symptomen. Ik hoop dat je niet ziek wordt, want dat is echt niet te onderschatten.

  Beantwoorden

 32. MyriamC
  apr 16, 2021 @ 18:07:21

  Goed voor jezelf zorgen hoor. Vreemd hè, maar ik ken ook iemand die positief getest is en nauwelijks buiten komt. Ze komt zeker niet met andere mensen in contact, gaat hoogstens een keer in de week even om boodschappen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 16, 2021 @ 18:37:20

   Het blijft een vreemd virus, in de supermarkten wordt ondertussen niet zo heel veel meer gedaan, maar ik draag daar altijd handschoenen, blijkt dus wel dat al die voorzorgen gewoon niet veel uitmaken.

   Beantwoorden

 33. schrijfselsvanmij
  apr 16, 2021 @ 17:31:21

  Positief = positief
  Gelukkig voel je je niet ziek, succes met de quarantaine (nog voldoende legpuzzels in huis?)

  Beantwoorden

 34. Maria Steutel
  apr 16, 2021 @ 17:27:17

  Heb je ook bij de ggd een test gedaan? Als die negatief is, mag je weer de wijde wereld in. En die zijn betrouwbaarder. Hoop voor je dat het meevalt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 16, 2021 @ 18:32:53

   Ik geloof deze test ook wel, ik heb wel wát verschijnselen maar gelukkig niet heel veel en niet heel erg. Voel er dus niet veel voor om nog onder de mensen te komen voor nog een test. Ik kan het me permitteren, hoef nergens heen dus ziek het gewoon uit en hoop dan maar dat “ziek” een beetje overdreven blijft.

   Beantwoorden

 35. Matroos Beek
  apr 16, 2021 @ 17:01:08

  Bah neen toch… Ik deed onlangs ook een zelftest, dus ik zag meteen bij jou dat het niet goed was met die twee rode streepjes. Ik duim dat je niet ziek wordt. Verzorg je goed en hou ons op de hoogte. Bezorgde groet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 16, 2021 @ 18:29:46

   Ben wel heel blij dát ik de test deed en niet in goed vertrouwen bij Anne op de behandelstoel ban gaan liggen. Haar salon is net weer een beetje op dreef na de lange sluiting .Natuurlijk blijf ik jullie op de hoogte houden , als dat niét gebeurt gaat het niet goed met me.

   Beantwoorden

 36. Karel
  apr 16, 2021 @ 16:58:09

  dat klinkt niet goed , maar je hebt de humor nog 🙂
  je hebt gelijk hoor , blijf maar ff op afstand van je geliefden
  wie weet hebben die pollen je dat vuile virus wel gegeven
  sterkte en beterschap

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 16, 2021 @ 18:25:56

   Geen leuke verrassing, had ik echt niet op gerekend. Dat gaat een saaie bedoening worden hier in m’n uppie thuis. Waar het vandaan komt zal ik waarschijnlijk nooit weten.

   Beantwoorden

   • Karel
    apr 17, 2021 @ 19:16:49

    nee daar kom je niet zo 123 achter
    ach jij red je wel een tijdje in je 1tje , wat puzzelen
    een ommetje maken in huis enz enz
    ik tref nog al eens wat ezels en paarden op wandel , kan ik er bij dan maak ik een praatje , ik kan zo genieten van die mooie dieren
    houd vol

    Beantwoorden

 37. omabaard
  apr 16, 2021 @ 16:51:23

  Oei, niet leuk. Hopelijk word je er niet te ziek van. Geven die testen veel zekerheid?

  Beantwoorden

 38. MelodyK
  apr 16, 2021 @ 16:44:03

  Ach arme jij.. 🥰😍🥰 knuffel!!

  Beantwoorden

 39. LOLA♥CHAMPAGNE
  apr 16, 2021 @ 16:41:54

  Ai das minder, ik hoop dat je niet echt ziek wordt.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: