opladen

Selfie in de trein, tja ik wéét het, het OV mag alleen in noodzakelijke gevallen.
Je kunt erover van mening verschillen maar ik vónd het noodzakelijk om er weer eens écht op uit te gaan.
Toen kortgeleden medeblogger en gepassioneerd wandelaar een blog mét filmpje over het natuurgebied “planken wambuis” plaatste had ik iets van; “dat wil ik óók”. In de reacties blijkt Harry daar ook wel oren naar te hebben en in mailcontact slaan we spijkers met koppen voor de vrijdag.
Voor de auto is die rit me in m’n uppie te lang én te vermoeiend om na een stevige wandeldag ook weer terug te rijden.
Het werd dus toch de trein al heb ik normaal gesproken een slecht effect op de dienstregeling van de ns.
Zo trof ik ooit een treinmachinist die de trein in the middle of no where stil zette om een dik in de vacht zittend omgevallen schaap in de weide overeind te zetten.
Dit keer loopt alles perfect al lijkt het bij aankomst op het station Ede-Wageningen of één van de plaatselijke herders zijn kudde over de rails wil brengen. Dát is nog eens een mural.

Harry blijkt zeg maar, in het verlengde van het station te wonen en vrijwel tegenover het planken wambuis. Hij wacht me op het station op. Wie wel eens bloggers heeft ontmoet herkent het vast, je gaat op stap om een onbekende te ontmoeten maar zodra je tegenover elkaar staat voelt het als een oude bekende. We drinken nog even koffie met zijn lief samen bij hem thuis en gaan daarna op pad.
We komen de schapen later wél tegen maar niet “aan het werk”. Ze liggen in en om de schaapskooi fotogeniek te wezen met een groot aantal jonge aanwas. En ja, de inclusiviteit is weer ver te zoeken, waardoor “het zwarte schaap” echt aanwezig is.

We kletsen minstens 5 kwartier in een uur, Harry is een goed luisteraar en een wijs man. In zijn blogs komt soms wel iets naar voren van zijn veelbewogen leven en zonder meteen in details te treden, hij weet wat rouwen is en dat het leven soms héél oneerlijk kan zijn. Hij “viert” de dagen met een speciale herinnering, ook als dat moeilijke herinneringen zijn, en brengt daar een dronk op uit.
Dagen zoals ik tweede paasdag had, het net gemiste diamanten huwelijk bijvoorbeeld. Heel knap als je dat kunt want ik moet toegeven dat ik nog niet aan de herinnering vieren toe ben, al heb ik me die dag wel mooi aangekleed ondanks dat ik geen bezoek verwachte.

In het het mailcontact dollen we over “we gaan midden in het planken wambuis met appelsap proosten ” als teken van goede wil van mijn kant. Gelukkig loop ik in de supermarkt tegen een (net geen) magnum prosecco aan.
Want Harry heeft juist nu een memorabele dag, alweer 10 jaar geleden dat reanimatie zijn hartstilstand onder controle kreeg, op zoiets proost je niet met appelsap. Ja hoor, we maken jullie graag deelgenoot van onze toast al verloopt het filmen natuurlijk weer niet vlekkeloos, loopt de camera wél als we denken van niet en was de locatie uiteraard niet geschikt voor filmen zonder filmcrew, maar het gaat om het idee.
Lieve Harry heel erg bedankt voor je prachtige levenslessen, én de mooie dag natuurlijk.

Advertentie

93 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. saturnein
  apr 12, 2021 @ 18:54:40

  Wat een warm relaas, heerlijk!
  Heel mooie mural en ja, dat van die bloggers ontmoeten en je meteen comfortabel voelen bij elkaar, dat ken ik 🙂

  Beantwoorden

 2. Naomi
  apr 12, 2021 @ 11:51:12

  Dat was zéker een noodzakelijke reis. Geweldig filmpje! En zo te zien is het daar echt prachtig. Ik had er nog nooit van gehoord.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 12, 2021 @ 17:45:14

   Voor ons randstedelingen is daar wandelen een cadeautje. Het is er zoveel groener dan hier. Ik was inderdaad heel erg toe aan even de horizon verbreden en vooral met goed gezelschap. Ik heb genoten.

   Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  apr 11, 2021 @ 23:39:52

  Heerlijk filmpje en leuke ontmoeting weer. Blijft leuk om bloggers te ontmoeten maar dat hoeven we elkaar niet uit te leggen. 🙂 Over ontmoeten gesproken in de eerste aflevering van Typisch Leiden aanstaande dinsdag komt iemand voor die jij vast wel kent 🙂

  Beantwoorden

 4. RenéSmurf
  apr 11, 2021 @ 22:30:47

  ja, de tijd vliegt, en alles wat leuk is herinnerd aan eerder, nou ja, meestal.

  Beantwoorden

 5. hanscke
  apr 11, 2021 @ 20:37:27

  Wat een leuk uitje. Daar heb je jezelf een plezier mee gedaan.

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  apr 11, 2021 @ 20:35:07

  Een bijzonder leuk uitje Riet

  dat dat is je meer dan gegund

  prettige avond

  Beantwoorden

 7. Karel
  apr 11, 2021 @ 19:42:05

  ja ik vind het een moeilijk gedicht
  maar ik houd van lachen en doe dat ook veel 🙂
  inderdaad die prent is schitterend
  rustige avond groet

  Beantwoorden

 8. Nicky
  apr 11, 2021 @ 15:47:48

  Leuk, zo’n uitje. Bijzonder hoe vertrouwd het voelt, hè. Of eigenlijk ook weer niet. Ik beschouw mijn lezers als vrienden. Ik weet vaak meer van ze dan van mijn eigen familie. Leuk filmpje, trouwens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 11, 2021 @ 16:26:09

   Daar heb je helemaal gelijk in, hangt een beetje af van de manier van bloggen maar wie iets van zichzelf laat zien leer je best goed kennen.
   Het was me toch een gescharrel om te kunnen filmen zonder iemand die even de camera voor je wil bedienen. Maar dan komt de lol wel over, dat is weer een voordeel.

   Beantwoorden

 9. meninggever
  apr 11, 2021 @ 11:00:06

  Mooi uitje in een dito omgeving. Leuk om dat met een medeblogger te doen. Waar is de tijd gebleven van de meetings met al die lui van voorheen. Ze dwarrelden daarna alle kanten op. Maar sommigen bleven. En als je die ontmoet is het inderdaad veelal meteen helemaal goed. Leuk dat je dit soort uitjes weer maakt. Het geeft je weer wat eigens terug in je leven. Nodig voor herstel van het evenwicht. Top gedaan…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 11, 2021 @ 11:50:16

   Het was inderdaad héél fijn om te doen, de mogelijkheden zijn helaas nog niet zo groot omdat veel bloggers weer hun eigen kwetsbaarheden hebben om het nog niet aan te durven. Maar ik heb de tijd, het komt allemaal wel, het vermoeid me ook nog zeer omdat ik niet meer gewend ben aan drukke dagen en veel drukte om me heen.

   Beantwoorden

 10. waarloopjijwarmvoor
  apr 10, 2021 @ 22:02:13

  Hoi Riet, ik heb je natuurlijk al via app gecomplimenteerd met je blog maar hier wil ik ook even kwijt dat het ook voor mij een bijzondere dag en ontmoeting was.Het kan weer in mijn vakje van fijne herinneringen. Gaan we nog eens doen, ik ben ook wel benieuwd naar Rijswijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 10, 2021 @ 22:17:21

   Hoi Harry, het was een feestje hé! En wat een bof dat ik voor de vrijdag koos en niet de dinsdag.
   Zou leuk zijn jullie hier te zien. Rijswijk is wel een redelijk groene gemeente gelukkig maar er is natuurlijk geen groot natuurgebied in de aanbieding. Maar strand en duinen zijn er wel op 20 minuten rijden. We gaan het zien.

   Beantwoorden

 11. Jeanne van Sjannesblog
  apr 10, 2021 @ 21:43:50

  De gezelligheid straalt eraf. Prachtig toch die blogcontacten!!

  Beantwoorden

 12. gewoonanneke
  apr 10, 2021 @ 21:40:04

  Wat leuk zeg. Ik heb dat ook ervaren hoor met de bloggers die ik ontmoet heb dat het allemaal leuke ontmoetingen waren. En ja hoor dit was echt een noodzakelijke reis 🙂

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  apr 10, 2021 @ 21:23:14

  Weer een bewijs dat bloggers in het echte leven ook vrienden kunnen zijn.

  Beantwoorden

 14. Mrs. T.
  apr 10, 2021 @ 20:00:53

  Wat een waardevolle ontmoeting weer.

  Beantwoorden

 15. Lies
  apr 10, 2021 @ 18:21:49

  O… hoe gezellig!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 16. schrijfselsvanmij
  apr 10, 2021 @ 17:54:33

  Wat mooi, zo’n dag met een onbekende maar toch ook ergens bekende en vertrouwde medeblogger. Ook ik zeg: proost!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 10, 2021 @ 17:59:16

   Zo’n meeting met een blogger valt maar héél zelden tegen, ik heb het nog nooit meegemaakt. Maar ik heb ook overwegend lezers die ook veel van zichzelf laten zien en dan leer je elkaar gewoon goed kennen.

   Beantwoorden

 17. Neeltje
  apr 10, 2021 @ 17:39:58

  Goed gedaan, zulke ontmoetingen zijn beslist noodzakelijk voor het welzijn van de mens. Dus ik keur het absoluut goed.

  Beantwoorden

 18. omabaard
  apr 10, 2021 @ 17:27:19

  En ik maar geloven dat je het over een magnumijsje had….
  Fijn om een goed echt contact te krijgen met een medeblogger, mooie natuur, fris appelsapje en gesprekken over leven en zijn.

  Beantwoorden

 19. MelodyK
  apr 10, 2021 @ 16:31:54

  helemaal goeed gedaan jongedame, mij zijn trots op u… (ja ja nog steeds) ihihi

  Beantwoorden

 20. Kakel
  apr 10, 2021 @ 16:14:09

  Proost op de bijzondere dag die jullie samen hadden! Prosecco is goed te drinken zeg ik uit (spaarzame) ervaring. Je reis was ongewoon noodzakelijk omdat je eraan toe was. 14 kilometer gewandeld; tóe maar!
  Fijn dat het fijn was. Aangenaam kennismaken, Harry.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 10, 2021 @ 17:08:51

   Een echte prosecco liefhebber ben ik niet maar het was goed te doen. 😉 We hebben niet de héle wandeling gemaakt dus minder kilometers op de teller. Harry is daar bekend genoeg om voldoende af te snijden want 14 km is nu nog teveel voor me en daar hebben we rekening mee gehouden.

   Beantwoorden

 21. Regenboogvlinder
  apr 10, 2021 @ 16:09:42

  Een blogger ontmoeten is altijd leuk en ook bij jou nog nooit tegengevallen hè.
  Ach.. dit was voor jou even nodig, dus moet het maar geoorloofd worden. De buurt van Ede is prachtig. Ik heb er vroeger als kind zo vaak gelogeerd bij een tante (zus van mijn vader), oom en neef! En we hebben wat afgestruind door het bos. Ook regelmatig gegeten bij het restaurant De Planken Wambuis… Heerlijk nagenieten Riet!

  Beantwoorden

 22. Liesbethblogt
  apr 10, 2021 @ 16:01:45

  Het is je gegund Rietepietz als ik zie wat er allemaal onderweg is dan weet ik dat je niet de enige bent die de regels buigt. Leuk zo’n bloggermeet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 10, 2021 @ 17:01:24

   Dankjewel, ik moest nog aan jou denken onderweg maar moet nog even uitzoeken of ik gelijk heb “sprak ze in raadselen”. En tja, die regens een beetje buigen kan soms best, het was in de trein ook overwegend heel rustig op een klein stukje route op de terugweg na.

   Beantwoorden

 23. Ferrara
  apr 10, 2021 @ 15:40:14

  Wat een heerlijk uitje. Prachtige gebied daar.
  En ik maar roepen denk aan de 1.5 meter, maar gelukkig kwam je er zelf achter.

  Beantwoorden

 24. Sjoerd
  apr 10, 2021 @ 14:29:58

  Fijn toch zo’n gezellig dag je uit met een blogmaatje.

  Beantwoorden

 25. Rebbeltje
  apr 10, 2021 @ 14:25:19

  Vier het leven dat deden jullie volop
  Fijn weekend

  Beantwoorden

 26. Matroos Beek
  apr 10, 2021 @ 14:09:30

  Leuk zo’n dag. Ik geniet hier mee op afstand!

  Beantwoorden

 27. majaer
  apr 10, 2021 @ 13:45:23

  Proost, heerlijk zo´n dagje uit gezellig daar ben je wel aan toe in deze tijd

  Beantwoorden

 28. Karel
  apr 10, 2021 @ 12:20:08

  ja wat een mooie mural daar op station Ede-Wageningen hé
  en Planken Wambuis is een schitterend gebied om te wandelen , heb er vele voetstappen liggen , hopelijk ben je er na het proosten niet over gestruikeld 🙂
  wat je zegt , een mede blogger treffen is als een bekende treffen
  fijn weekend groet

  Beantwoorden

 29. AnneMarie
  apr 10, 2021 @ 11:37:22

  Ah leuk. Jullie hebben een bijzonder mooie dag gehad. Proost op de vriendschap.

  Beantwoorden

 30. MyriamC
  apr 10, 2021 @ 11:34:26

  Heerlijk zo’n dagje weg. Wat kikker je daar van op hè. En wat een magnum fles had je mee! 🤣

  Beantwoorden

 31. Spontanity
  apr 10, 2021 @ 11:25:23

  Prosecco, lekker!!!
  Klinkt als fijne dag Riet.

  Beantwoorden

 32. staartje
  apr 10, 2021 @ 10:55:30

  Proost!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: