onderhoud(end)

Zou over “onderhoud” bloggen wel onderhoudend zijn?
Onderhoudend staat voor ;” amusant, boeiend, gezellig, aangenaam, vermakelijk” en vast nog veel meer.
Natuurlijk hóóp ik dat ik dat allemaal een beetje meebreng in mijn logjes al wil ik nog wel eens zeuren en zuchten als er weer zo nodig iets veranderd is. Daar ben ik waarschijnlijk meer “be”houdend dan “onder”houdend in.
Maar dit keer wilde ik zélf iets veranderen….. niemand in shock….. oke laat het even rustig zakken, zo…., is iedereen er weer? Kreeg ineens een brainwave om “iets leuks” van m’n pagina linkjes te maken.

Die pagina is mijn manier van andere sites “volgen”, na het plaatsten van een nieuw blog ga ik bij alle gelinkte sites een kijkje nemen,
Ooit zei een blogger nadat ik z’n link had geplaatst bij mij dat alleen de AKO literatuurprijs daar nog overheen kon.
Dat bedoel ik, dat is héus niet voor iedereen weggelegd. Dan moet ik toch eerst een beetje “de mens” achter de blog kennen, en aanvoelen of we elkaar een beetje liggen, én ik wil het ook nog bij kunnen houden. Heel veel sites volgen kán een valkuil zijn want natuurlijk breng ik ook iedereen die een reactie zet altijd een tegen bezoekje.

Ik wilde er dus wat linkjes bij zetten en had woeste plannen, wel grandioos de nieuwe editor vergeten….!
Het was al lastig genoeg om er iets bij te zetten op de pagina zoals die nu is. Wat een gepuzzel weer, doe ik gewoon te weinig! Oke niets nieuws dus, alles blijft bij het oude, geen schokkende veranderingen. wel een paar linkjes verwijderd . O.a. van Ria waarvan de site na haar dood nog lang online was maar nu niet meer.
Sites die een tijd inactief zijn vind ik geen probleem. Het zou hard werken worden als al “mijn”linkjes ineens dagelijks een blog gaan schrijven.
Volgorde? Zegt niets over m’n waardering of hoelang die link er al staat, ik dóe maar wat met die plaatjes, vul gaatjes op en kijk een beetje of er niet teveel heel lichte of heel donkere plaatjes bij elkaar staan.

Ook vond ik dat m’n pag. “over Rietepietz” zo niet meer kon, maar een hele nieuwe introductie schrijven ….. ? Precies, je snapt het, dat is wel héél veel verandering. En in grote lijnen klopt het nog wel, alleen de rol die Henk altijd in m’n logjes speel(de)t is toch wat veranderd. Daar heb ik dus in groene letters wat aangevuld , altijd nuttig voor lezers die een site voor het eerst bezoeken, weten ze een beetje waar ze in terecht komen en kunnen ze nog rechtsomkeert maken als het ze niets lijkt. Goh…. toch weer tamelijk “behoudend onderhoud”, en eh… dat onderhoudend vergeten we maar.

80 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Kakel
  mrt 30, 2021 @ 20:27:08

  Geen verandering aan mijn lay-out, alsjeblieft. Dat voel ik me niet meer “thuis.”
  Af en toe leuk ik de boel op met plaatjes en dat is het wel zo’n beetje.
  Een terechte opmerking over de AKO-literatuurprijs (-: En wat een originele!
  Als jij niet onderhoudend ben, eet ik morgen mijn sokken op…

  Beantwoorden

 2. RenéSmurf
  mrt 28, 2021 @ 21:10:51

  Gewoon doen wat je leuk vindt, daar is een weblog voor, en dat geldt natuurlijk ook voor de logs die je gaat lezen.

  Beantwoorden

 3. Nicky
  mrt 28, 2021 @ 21:09:37

  Ik steek zo weinig mogelijk tijd en energie in de lay out van mijn weblog. Als ik dat gepruts leuk had gevonden, was ik wel websitebouwer geworden. Het gaat mij om het schrijven dus houd ik de boel zo simpel mogelijk. Maar af en toe wat info bijwerken, moet wel, vind ik. Verder maak ik steeds hetzelfde weblogrondje. Op bezoek bij mijn vaste lezers; zo gezellig altijd! Ik ben in de loop der jaren ook wel wat weblogvriendjes kwijt geraakt. Ik vind het nog steeds jammer dat Em gestopt is, bijvoorbeeld. Overigens vind ik jou altijd onderhoudend. Ook, of misschien juist zélfs, al je ‘zeurt’

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 28, 2021 @ 21:55:23

   O wie vertel je het, Em was altijd zó leuk bezig. Aan de lay-out doe ik ook zo min mogelijk, je rolt altijd van het één in het ander als je daar aan begint. Ik heb ook echt lol in het schrijven en vooral de interactie met de andere bloggers.
   Als je een redelijk vaste lezerskring hebt ken je de lezers ook vrij goed zonder ze ooit ontmoet te hebben. Een enkeling ken ik wel persoonlijk, nóg leuker dus.

   Beantwoorden

 4. Suskeblogt
  mrt 28, 2021 @ 20:13:31

  Het is nodig om de bloglijst regelmatig op te kuisen. Regelmatig stoppen blogs of komen te overlijden. De laatste tijd volg ik meestal via WP reader.

  Beantwoorden

 5. hanscke
  mrt 28, 2021 @ 14:59:56

  Een tijdje geleden heb ik ook wat onderhoud gepleegd. Ik ben ook niet zo van dat veranderen. Toch moet in de komende tijd mijn blog een keer helemaal op de schop. Maar zo lang er nog niet aangedrongen wordt, door degene die het gaat uitvoeren zeg ik ook niets. Mooi niet.

  Beantwoorden

 6. gewoonanneke
  mrt 28, 2021 @ 14:07:57

  Ja dat moet ik ook nodig weer eens doen. Vind het soms wel lastig als er mensen overleden zijn om ze dan te verwijderen…… ik kijk alleen in de reader wie er gepost heeft en daar reageer ik op als ik tijd heb. 😉

  Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  mrt 28, 2021 @ 10:30:33

  Haha ja af en toe moet je eens onderhoud plegen! Ik houd mijn lay-out gelijk. Zou wel eens een andere thema willen maar wel met dezelfde kopfoto, ik vind het leuk om herkenbaar te blijven. Ben trouwens teruggegaan, wel een jaar of 2, 2-5 over gedaan hoor, van 120 blogs naar ongeveer 50. En nee, die publiceren gelukkig niet allemaal elke dag een bericht. Zeker de helft niet denk ik. En zelfs nu sla ik er regelmatig een paar over. Het kwam door mijn nieuwe site in 2015, ik bleef maar nieuwe volgers krijgen en die voegde ik allemaal toe aan mijn leeslijst. Dat doe ik nu niet meer, ik bekijk wel altijd even de site en schrijf ze vaak een berichtje om te bedanken voor het langskomen, volgen en de reactie, maar dat ik teveel blogs volg om er nog meer aan toe te voegen. Beter eerlijk zeggen hoe het zit dan ‘ondankbaar’ overkomen want zo is het natuurlijk niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 28, 2021 @ 11:49:49

   De lay- out laat ik ook zo hoor, die is al zo oud ,is ondertussen cult. 😉
   Ja veel lezers is echt een valkuil, dat heb ik vanaf het begin in de hand gehouden . klinkt soms inderdaad onsympathiek maar ik wil altijd ruimte houden om bij mensen die me spontaan vinden te kunnen reageren. Vandaar dat ik nooit mee doe aan uitdagingen, je krijgt dan meestal meer bezoekers die eigenlijk om een verkeerde reden komen. Hoe leuk ook veel reacties het moet wel kunnen. Zo heeft ieder z’n eigen manier van bloggen. Het gaat mij niet om het aantal maar of er een klik is . Met alleen likes zetten doe ik niets, zet ze zelf ook nooit. Dat is geen interactie en juist dat is zo leuk.

   Beantwoorden

 8. meninggever
  mrt 28, 2021 @ 10:24:00

  Ik pas altijd hetzelfde principe toe voor alle sociale media. Dus ook bij het bloggen. Als mensen die ik volg zelf geen moeite doen om een wederdienst te verlenen of ook maar enige blijk van belangstelling tonen gaat men via de zijdeur af. Ik tracht alle link-bloggers zeker te volgen. En te reageren. Bij jou geen kunst want altijd afwisselend en interessant. Dus die wijzigingen zien we als een sierlijst op een mooie limousine…..:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 28, 2021 @ 11:57:49

   Dankjewel voor het mooie compliment. Voor mij staat m’n plezier in het bloggen voorop. Het kan voorkomen dat ik een site blijf volgen ook al is er weinig respons, dan lees ik er dus echt voor m’n plezier of nut.
   Het is in ieder geval niet m’n grootste insteek hoeveel men reageert, maar meestal gaat dat inderdaad wel over en weer.

   Beantwoorden

 9. saturnein
  mrt 28, 2021 @ 09:07:46

  Zo’n onderhoud is soms wel nodig. Onderhoudend ben je ruimschoots 🙂

  Beantwoorden

 10. Leidse Glibber
  mrt 28, 2021 @ 01:33:13

  Je bent onderhoudend genoeg Riet, maar inderdaad zo nu en dan een beetje onderhoud kan ook heel onderhoudend werken

  Beantwoorden

 11. Mrs. T.
  mrt 27, 2021 @ 19:38:50

  Ik vind dat jij je meer dan prima redt! En dat je onderhoudend bent, dat staat buiten kijf.

  Beantwoorden

 12. willyfotoblog
  mrt 27, 2021 @ 17:51:45

  Je hebt er je werk van gemaakt met al die linkjes Riet

  behoudend kan je dit niet noemen

  mijn complimenten er voor
  groeten

  Beantwoorden

 13. Liesbethblogt
  mrt 27, 2021 @ 14:58:16

  Ik weet nog dat je reageerde op een blogtippost dat je al jaren niks meer aan je introductie had gedaan dit is dus al een hele fijne vooruitgang. Ik heb mijn linkjespagina weggedaan omdat die in al die tijd niet bekeken was. Ik heb de nieuwe editor 5 minuten geprobeerd en de plugin gedownload. Je bent er vast veel handiger in dan ik dus!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 27, 2021 @ 16:39:42

   Hoe ik begonnen ben met bloggen blijft natuurlijk gelijk in het verhaal, en ook mijn manier van bloggen is niet echt veranderd. Maar de aanvullingen die er nu bij gezet heb zijn wel essentieel vond ik dus nu klopt het weer een beetje.

   Beantwoorden

 14. Ferrara
  mrt 27, 2021 @ 13:50:27

  Doodeng dat sleutelen. Ik ben altijd bang de boel te verprutsen. Dat linkenlijstje ziet er mooi uit. Zelf werk ik met een leeslijst en natuurlijk sta jij daar bij. Als ik die lijst aanklik komen alle recente blogs in beeld. Ben het helemaal met je eens wat betreft de mail. Ik heb dat ooit eens per ongeluk aangeklikt en uiteraard snel weer veranderd. HTML-codes begrijp ik geen biet van, daar heb ik meneer F. voor. Ik weet het onverstandig je moet eigenlijk alles zelf kunnen … Waar ik persoonlijk moeite mee heb is verlaten blogs waar ook privacygevoelige dingen op staan. Ria’s blog is na haar overlijden uit de lucht gehaald, zelf zou ik dat ook willen. Maar bij Plato is over haar ziekteproces en overlijden nog alles te lezen. En verder hoop ik jouw onderhoudende stukjes, ook zonder sleutelen, nog veel te lezen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 27, 2021 @ 16:36:28

   Er zijn op dit moment ook veel meer opties dan vroeger om blogs te volgen . Maar ik ben dit al zó lang gewend en het past bij mijn manier van doen. Ik hoed niet altijd direct te weten wanneer er een nieuw blog online komt van iedereen, ga toch pas een rondje maken als het me uit komt.
   Dat is wel een dingetje ja, als mensen niet geregeld hebben. Maar soms zijn er nabestaanden die het willen bewaren om er nog eens te lezen en die houden dan wel een oogje in het zeil . Maar inderdaad niet slim om er persoonlijke data in te zetten, die kun je dan beter verwijderen. Marja’s site staat ook nog online, misschien dat haar man daar in de toekomst nog iets mee doet, dat zou kunnen natuurlijk.
   Ik ben wel van plan om gewoon door te gaan. 😉

   Beantwoorden

 15. Neeltje
  mrt 27, 2021 @ 13:06:27

  Jouw blogs zijn behouden, onderhoudend en houdbaar voor jaren. Soms kun je de gemoederen behoorlijk bezighouden. En je wil graag de vinger aan de pols houden. Een eerlijk antwoord zul je overigens zelden achterhouden. Dat alles maakt dat ik in ieder geval een beetje (best wel beetje veel) van je ben gaan houden. Al moeten we nog een poosje afstand houden. Maar onze afspraak elkaar in de toekomst te ontmoeten gaan we dan ook absoluut onthouden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 27, 2021 @ 16:26:50

   Bloos bloos bloos, wat een mooi compliment. En ja natuurlijk staat die afspraak nog. Ik laat het aan jou over, jij heb rekening te houden met anderen, ik verder niet dus zodra jij roept komt ik eraan. We kunnen sowieso buiten blijven en afstand houden.

   Beantwoorden

 16. Naomi
  mrt 27, 2021 @ 09:39:39

  Linkjes maken met plaatjes? Echt hoor, je bent verder dan ik. Ik snap daar helemaal niks van. En zo’n ‘over mij’ pagina aanpassen is nogal wat. Zéker als het gaat om zaken zoals hier bij jou. Maar toch goed bezig geweest!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 27, 2021 @ 09:52:18

   Een beetje knutselen met iets van de site waar het om gaat, soms gewoon alleen maar een stukje kopiëren maar dat is niet altijd goed genoeg naar m’n zin. 😉 Over gehouden aan de begin tijd toen je veel meer moest “knutselen” en er was altijd wel iemand die een forum site had waar je met engelen geduld geholpen werd bij alles dat je niet snapte. Dat mis ik wel eens een beetje.

   Beantwoorden

 17. Koen
  mrt 27, 2021 @ 06:09:16

  Dat ziet er heel mooi uit (de linkjes). Maar wat veel !!! Ik mijn ‘linkjes’ ook eens nakijken en tellen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 27, 2021 @ 09:27:58

   Gelukkig blogt niet iedereen iedere dag en er zijn er ook die helemaal niets meer doen. Maar daar kan ik dan slecht afscheid van nemen en kijk zo af en toe nog eens. Maar eraf gooien moet ik altijd even bij slikken.

   Beantwoorden

 18. Jeanne van Sjannesblog
  mrt 26, 2021 @ 23:10:36

  Ik volg blogs met Feedly. Dan zie ik wie er iets nieuws geplaatst heeft, zodat ik niet alle blogs moet openen. Jij staat ook in mijn lijst, want ik lees je graag, maar ik reageer niet zo vaak.

  Beantwoorden

 19. Sjoerd
  mrt 26, 2021 @ 23:06:40

  Haha, wat goed werkt zeker niet veranderen…

  Beantwoorden

 20. Rebbeltje
  mrt 26, 2021 @ 22:58:57

  Wie verzint het om nu met de nieuwe editor dingen te gaan veranderen 😉
  Joepie ik sta bij je linkenlijst…nog nooit gezien hihi
  Voorlopig hou ik het zo het is…moet eerst nog wat oefenen
  Groetjes

  Beantwoorden

 21. omabaard
  mrt 26, 2021 @ 22:46:39

  Oei ben ik nu de enige die niet begrijpt wat je bedoelt met pagina met linkjes??
  Ik word per mail verwittigd als een nieuw blog dat ik volg verschijnt?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 26, 2021 @ 22:52:36

   Ja zo doen de meesten het. Maar ik wil niet al die mailtjes. dus heb in de balk boven, (waar ook home staat ) een een aan te klikken pagina “linkjes”staan. Daar sta jij ook bij. Dat vind ik makkelijker, ik begin gewoon bovenaan ( of onderaan) en kan zo alle logjes wanneer ik maar wil vinden om te zien of er nieuw logje is. op een tijd die mij het beste uitkomt zonder héél veel mailtjes te krijgen.

   Beantwoorden

 22. Karel
  mrt 26, 2021 @ 21:25:09

  jouw mooie schrijfstijl is op zich al onderhoudend 🙂
  en af en toe wat veranderen of opfrissen hoort er bij zeg ik altijd maar

  fijn weekend groet

  Beantwoorden

 23. liesonderweg
  mrt 26, 2021 @ 21:20:07

  ‘k Lees je graag, gewoon, zoals je bent!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  mrt 26, 2021 @ 21:11:39

  Lente = voorjaarsschoonmaak. Komt goed.

  Beantwoorden

 25. AnneMarie
  mrt 26, 2021 @ 21:09:54

  Kleine APK beurt.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: