eens eigenwijs….

Altijd eigenwijs, ik zie het je denken. Mag hoor, want inderdaad héb ik de papieren om een afspraak voor “de prik” al een week in huis. En nee, ik heb nog géén afspraak gemaakt en dat ben ik voorlopig ook niet van plan.
Dán maar eigenwijs, wie zei ook alweer dat eigenwijs óok wijs is.
Nog eens alles nagelezen omdat ik al geen voor voorstander wás.
Op vraag 1 van mij ; “hoe lang vecht zo’n prik het virus de tent uit…” is nog geen antwoord. Dat wordt gelukkig ook eerlijk vermeld.
Op vraag 2 van mij; ” kan ik de besmetting over brengen op anderen zodra ridder corona het zwaard voor me opheft? ” Ook op die vraag komt een eerlijk antwoord, “dat weten we nog niet”.
Daarop volgt dan nog dat ook na vaccinatie de anti corona maatregelen gehandhaafd moeten blijven.
De opheb van vorige week over dat éne merk speelt niet heel erg mee bij mijn beslissing , het gaat om procentueel zúlke kleine aantallen dat het een aanvaardbaar risico is.
Maar het bewijst wél dat er door de snelle keuringsprocedures nog niet alle eventuele bijwerkingen ontdekt zijn.
En daar had ik in eerste instantie al een probleem mee.

De uitnodiging blijft geldig heb ik gehoord en ik mag dan eigenwijs zijn, ik benadeel (nog) geen anderen door de prik (nog) niet te halen. Er is nog lang niet genoeg vaccin en dus kan er nu iemand anders geholpen worden met mijn doses.
De enige zekerheid die het vaccin 100% biedt ( voor zover nu bekend) is dat , mocht je tóch geïnfecteerd worden je niet zó ziek wordt dat je op de IC terecht komt.|
Prima, dat kom ik tóch niet, dat wil ik niet en dat weten m’n kinderen.

De maatregelen blijven hoe dan ook van kracht, met of zonder prik, voor mij dan maar zonder prik tot er wat meer bekend is over zaken die nu nog niet bekend zijn. Of totdat er voldoende vaccin is voor iedereen, nu laat ik met liefde anderen voor gaan want er schijnen mensen te zijn die “voordringen” om de prik maar te krijgen.
Eigenlijk ben ik niet eigenwijs maar, nu ik er over nadenk, gewoon menslievend.
Verhip, dat pak ik weer helemaal verkeerd aan, ik hád het natuurlijk als een opofferende daad moeten brengen in de geest van ; ” ik ben niet zo belangrijk, hoe graag ik ook zou willen , geef mijn vaccin liever aan iemand die belangrijker is!
Nee ik ben er niet het type voor om mijn vaccin per opbod te verkopen, ik stel gewoon een anoniem iemand in staat “ridder covid” in dienst te nemen.


95 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  mrt 28, 2021 @ 15:05:53

  Gelukkig leven we in een vrij land en heeft iedereen recht op zijn eigen mening, jij zeker ook Riet. Jij hebt er goed over nagedacht en het voor jezelf onderbouwd. Top!!
  Ik heb van de week de uitnodiging om bij de huisarts mijn prik te komen halen wel aangenomen en ben er blij mee, net als jij met jouw keus.

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  mrt 28, 2021 @ 01:25:25

  Ik ga wel een prik halen, maar ben ook weer zo chauvinistisch dat ik het liefst het Leidse Janssen vaccin wil hebben 🙂

  Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  mrt 23, 2021 @ 21:50:44

  Je hebt gewoon heel goed nagedacht over de de voors en tegens en dat is heel verstandig. De gevolgen draag je sowieso zelf of je je nou laten inenten of niet. Overigens vind ik het heel raar (let op mening he) dat het vaccin misschien niet voor langere tijd werkt. Dan lijkt het in mijn ogen (nog steeds mening) dat het alleen is om corona terug te dringen en niet om van corona, covid-19, af te komen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 24, 2021 @ 12:00:48

   Ik volg jouw gedachtegang, wanneer zelf aangemaakte antistoffen maar een paar maanden werken zoals aanvankelijk werd gezegd ( mensen die in die een vaccin krijgen is een verspilling van vaccin) zal het vaccin waarschijnlijk ook niet langer werken.
   Dat soort onduidelijkheden ( en niet testen op aanwezige antistoffen) helpen niet echt , hoe vervelend ook, dan houd ik me liever afstand en blijf voorzichtig. Men is waarschijnlijk echt veel te snel geweest met de ontwikkeling van dat vaccin. En welke maatregelen er ook verplicht worden, de besmettingen gaan met pieken toch steeds weer omhoog.

   Beantwoorden

 4. Nicky
  mrt 22, 2021 @ 23:20:30

  Ik snap je redenatie helemaal. Zelf ben ik als jonge blom (ahum*) nog lang niet aan de beurt. Ik denk dat ik wel ga, tenzij er hele rare dingen gebeuren.

  * ik had hier eerst ‘kuch’ getypt. Maar ik wil niemand laten schrikken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 23, 2021 @ 07:58:20

   Nee ik vrees dat de stop van de vorige weer de boel weer flink op achterstand heeft gezet. Mijn kinderen zijn meer van jouw leeftijd en zoonlief is al weken geleden geprikt ( in de USA) uit hoofden van zijn beroep, dochterlief is ook nog lang niet aan de beurt maar heeft toch ook nog bedenkingen wegens een allergie voor bepaalde medicijnen.
   * 😉 Gelukkig hoorde je mijn geniepige ochtendkuchje niet, ik zal meteen even m’n scherm ontsmetten.

   Beantwoorden

 5. Neeltje
  mrt 22, 2021 @ 20:04:47

  We moeten niks, we mogen. Dus ieder zijn keuze.

  Beantwoorden

 6. Naomi
  mrt 22, 2021 @ 16:55:28

  Nu breng je me op ideeën;). Ik heb besloten ook (voorlopig) niet te gaan, om dezelfde gedachten. Nu mág ik ook nog lang niet, maar tegen die tijd verkopen per opbod… Ik wil verhuizen, dus…:)
  Maar even alle gekheid op een stokje: ik snap je aarzelingen en je besluit. Ik respecteer ook ieders besluit, maar moet zeggen dat ik ervan baal dat helaas niet iedereen elk besluit lijkt te respecteren. Pfff, mensen, laat iedereen alsjeblieft zelf zijn/haar afwegingen maken…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 22, 2021 @ 17:31:16

   Iedereen zou op dit moment blij moeten zijn met weigeraars, er is immers nog lang niet genoeg vaccin en door de weigeraars komen zij die graag willen eerder aan de beurt en dat is toch wat veel mensen graag willen, de prik.

   Beantwoorden

 7. cornma
  mrt 22, 2021 @ 12:08:24

  Een oproep heb ik nog niet, maar ik sta er hetzelfde in als jij. Echtgenoot denkt er iets anders over, hij laat zich waarschijnlijk wel inenten, hoewel hij al vanaf het begin de griepprik heeft geweigerd. Hoezo logisch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 22, 2021 @ 12:19:01

   Nee hoor, niet onlogisch van manlief. Griep is minder ingrijpend dan covid. Minder vaak complicaties en vrijwel nooit restverschijnselen. Bovendien ben je van griep meestal niet zó ziek dat je in het ziekenhuis terecht komt. Ik haal de griep prik ook nooit. Zodra er meer bekend is over het huidige vaccin ga ik die prik nog wel heroverwegen. Maar voor nu zie ik er nog even vanaf.

   Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  mrt 22, 2021 @ 09:57:51

  Dag mag hoor Riet! Het is jouw beslissing. Wij wachten met smart op de brief van de RIVM. Ik wil graag mijn ‘normale’ leven voor zover dat dan kan weer terug. Dat mensen ‘voordringen’ vind ik schandalig. Heb ook al gehoord dat bedrijven er grof voor betalen om hun reizende medewerkers (jong nog hoor, deze persoon is 55) zo snel mogelijk te laten beschermen. Die krijgt deze week zijn 2e prik al. Maar goed, die paar weken kunnen er ook nog wel bij. Thuis blijven is geen straf, maar bijna niemand zien wordt steeds lastiger. Maar goed… we houden de moed erin, komt allemaal wel weer!

  Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  mrt 21, 2021 @ 21:25:16

  Ik geef je groot gelijk, niemand zou het moeten nemen, levensgevaarlijk spul. Maar toch respecteer ik ieders keuze.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 21:35:59

   Nou ik denk alleen voor mezelf, wat anderen willen is hun zaak. Ik sluit niet uit dat ik het laten nog doe maar dan moeten er wél wat meer antwoorden komen op de vragen waar nu nog “dat weten we niet” het antwoord is. .

   Beantwoorden

 10. Suskeblogt
  mrt 21, 2021 @ 21:18:11

  Mijn ma gaat woensdag haar eerste prik halen. Dit doet ze op aanraden van de huisarts en de verpleegsters die haar meerdere malen per dag komen bezoeken. Ikzelf zit er niet echt op te wachten. Als ik het zal doen is dit om anderen niet in gevaar te brengen met dat virus. Of het ons zal helpen dit virus te doen verdwijnen geloof ik niet. Ik zie het allemaal somber in.

  Beantwoorden

 11. Kakel
  mrt 21, 2021 @ 20:04:52

  Niks eigenwijs, dat heet juist: je hersenen gebruiken.
  Het enige argument om het wel te doen, is om mijn naasten te beschermen. M’n man en dochter geloven heilig in de werking. Ik koester louter bedenkingen. Heb ook al aangegeven dat ik niet behandeld wil worden op de IC. Bedenktijd zat want het duurt nog maanden voor ik aan de beurt ben…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 20:54:20

   Maar zelfs dát kan men dus nog niet garanderen, op dit moment is nog niet bekend of je iemand kunt besmetten als je gevaccineerd bent. Rustig nadenken, alle tijd. Er is natuurlijk weer achterstand opgelopen met die pauze vorige week in het prikken. Ik zit er niet mee, zodra iedereen z’n prik heeft ga ik er nog een keer over nadenken en zien wat er dan ondertussen allemaal bekend is , en vooral of een prik dan meer vrijheid oplevert want dat is nu nog niet zo.

   Beantwoorden

 12. Spontanity
  mrt 21, 2021 @ 19:20:49

  Hier ook best wel een twijfelaar.
  Astra Seneca, ik vind het maar eng.
  Wel, niet, wel niet wel………!

  Beantwoorden

 13. Happy Hulk
  mrt 21, 2021 @ 18:28:25

  Ik laat eerst mijn Stromer vaccineren.
  En als ie groen wordt, neem ik er zelf ook een.

  Beantwoorden

 14. Ferrara
  mrt 21, 2021 @ 15:25:02

  Wij gaan zeker, maar geen idee wanneer dat zal zijn. Meneer F. zal vast eerder aan de beurt zijn, maar tot nu toe hebben wij nog niets gehoord en wachten het rustig af.
  Alles hierboven gelezen hebbend, begrijp ik jouw standpunt wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 16:32:38

   Gelukkig mogen we zelf beslissen , er is geen verplichting. Hooguit een morele verplichting ten opzichte van “de medemens”. Maar die ga ik pas voelen als er genoeg vaccin is voor iedereen en dát zal nog maanden duren.

   Beantwoorden

 15. hanscke
  mrt 21, 2021 @ 14:44:39

  ik heb ook heel lang getwijfeld, maar ik ga de prik wel halen als ik aan de beurt ben.

  Beantwoorden

 16. majaer
  mrt 21, 2021 @ 13:57:12

  Het is allemaal best moeilijk ik twijfel ook, maar ik heb ook nog geen oproep gehad.
  Ik denk wel dat ik een prik ga nemen!! Mijn man heeft verleden week er 1 gehad en heeft tot nu toe er geen last van gehad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 14:14:20

   In ieder geval doen wat goed voelt. Ik ben normaal gesproken ook al wat minder van het vaccineren al is het in sommige gevallen echt wel nodig. We slaan soms een beetje door in dat soort dingen.

   Beantwoorden

 17. Leonoras life
  mrt 21, 2021 @ 12:09:44

  Kiezen is belangrijk. Ik zou wel voor de prik Kiezen

  Beantwoorden

 18. matroos
  mrt 21, 2021 @ 12:09:02

  Hier is geen twijfel,de schipper krijgt via het ziekenhuis zijn prikken voor covid,alle andere vaccinaties heeft hij al gehad.Procedure als je voor een transplantatie in aanmerking komt,het schijnt dat het lichaam “geheugen”maakt voor daarna.Wanneer ik zelf aan de beurt ben geen idee,maar ik neem het wel.De schipper heeft al bedacht dat hij als eerste eens een supermarkt induikt🤣Hij zit echt al een jaar in en om het huis ook door andere beperkingen.Ik denk als Henk nog geleefd had je vooraan in de rij had gestaan om hem te beschermen.Dat is mijn grootste reden ook,als ik alleen zou zijn zou ik het waarschijnlijk ook niet doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 12:15:21

   Mijn grootste zorg was de laatste jaren inderdaad dat ik op de been moest blijven en vooral niet ziek moest worden. Het is eigenlijk een last die nu van me afgevallen is dat ik niet meer bij ieder pijntje of vreemd verschijnsel me daar zorgen over zou moeten maken. Ja natuurlijk is in jullie situatie vaccinatie een must. Ik vind het raar dat je niet zelf óók al in aanmerking komt, jij bent toch zijn belangrijke mantelzorger.
   Mantelzorgers worden gewoon niet gewaardeerd. Héél veel aandacht voor de zorgmedewerkers maar de mantelzorger die dag in dat uit 24 uurs diensten draaien lijken er niet bij te horen. Ik hoop dat je snel aan de beurt bent.

   Beantwoorden

   • matroos
    mrt 21, 2021 @ 12:33:51

    Ik wacht mijn beurt wel af en als de schipper zijn prikken heeft gehad is hij in ieder geval beschermd en kan hij weer eens ergens heen als hij dat wil.Zelf heb ik geen moeite met de regels,het zit er al helemaal ingebakken,draag al sinds het begin bv een mondkapje.Wij zitten trouwens al een poosje in onze eigen bubbel.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mrt 21, 2021 @ 13:25:23

     Op zich heb ik ook meer vrijheid dan dan ik de laatste jaren had. Maar ik zou toch wel graag af en toe eens het land in trekken om mede bloggers te ontmoeten. Maar voor sommige moet ik rekening houden met kwetsbare gezinsleden . De afspraak met Neeltje bijv. moet nog steeds wachten.

     Beantwoorden

 19. gewoonanneke
  mrt 21, 2021 @ 11:09:38

  Ieder maakt zijn eigen keuze daarin, gelukkig is dat zo. Ik neem hem wel hoor, wil wel graag mijn vrijheid terug en hoop dat veel mensen het doen. Zo zijn toch ook verschillende nare ziektes bestreden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 11:16:35

   Die vrijheid terug is op dit moment ook mét prik nog geen sprake van, dat houdt me ook tegen. Klopt, maar alle andere vaccinaties werken zorgvuldiger en langer getest eer ze gebruikt werden. Het is nu echt wel een beetje paniek werk geweest om het middel erdoor te drukken en dat vind ik niet prettig. Mijn manier van leven maakt het niet niet heel erg nodig .

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    mrt 21, 2021 @ 11:20:43

    De tijden zijn ook veranderd en de wetenschap ook en er is door iedereen vol op ingezet. Ik ga er niet van uit dat ze de hele wereldbevolking op het spel willen zetten toch? Je ziet het resultaat nu al meer mensen besmet maar de ziekenhuisopnames blijven gelijk. Dat vind ik wel positief. Je wilde toch ook gaan bridgen? Als ze dan straks een vaccinatiebewijs vragen of mee te mogen doen en zo zullen er nog wel meer dingen komen daar ga ik gewoon maar vanuit. Maar goed ieder bepaalt zijn eigen keuze.

    Beantwoorden

 20. willyfotoblog
  mrt 21, 2021 @ 11:08:06

  een verplichting kan en mag het niet zijn….Riet

  zelf zou ik er niet aan twijfelen

  geen idee wanneer ik zelf aan de beurt kom

  prettige zondag

  Beantwoorden

 21. meninggever
  mrt 21, 2021 @ 11:04:17

  Naar ik begreep zijn er verschillende uitwerkingen van die vaccins. De ene is wat sterker dan de andere. Bij de een heb je twee prikken nodig, bij een ander vaccin slechts 1. Kennelijk heeft men net als bij griep niet een afdoend middel. En die griepprikken liet ik nooit zetten. Ben er niet zo van en heb heel wat mensen om mee heen die zich wel lieten prikken ziek zien worden. Middel erger dan de kwaal?? Ik wacht nog even. En van uitnodigingen is nog geen sprake hier…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 11:11:32

   De griepprik laat ik ook altijd aan me voorbij gaan. Helemaal te vergelijken is dat niet want aan griep overlijden véél minder mensen dan aan Corona en meestal de toch al zwakkere medemens. Dat speelt wel Covid ook wel een rol maar daar sterven toch veel meer mensen aan. Ik begrijp de roep om het vaccin wel. Alleen voor mezelf heb ik wat andere afwegingen om het voorlopig nog niet te doen , het heeft op dit moment geen voordeel voor me. omdat ik sowieso al niet onder grote groepen mensen kom en stokoud (oud ben ik al) worden niet mijn streven is. Maar jij bent gewoon nog een te jonge Adonis om al te mogen. ‘-)

   Beantwoorden

 22. schrijfselsvanmij
  mrt 21, 2021 @ 10:15:21

  Ik stond zo ongeveer te juichen toen ik hoorde dat ik gevaccineerd zou worden. Pas als er voldoende groepsimmuniteit is wordt alles weer normaal, dus misschien toch die afspraak maar maken?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 10:52:26

   Nee op dit moment zeker niet, en daar voel ik me niet schuldig over omdat er op dit moment tóch al niet voldoende vaccin is voor iedereen die de prik wél heel graag wil. Dus ik ben ( op dit moment) niet verantwoordelijk dat die groepsimmuniteit niet van de grond zou kunnen komen.

   Beantwoorden

 23. Sjoerd
  mrt 20, 2021 @ 23:17:41

  Ik kan kort zijn, liever vandaag dan morgen, en ga ik er dood aan, pech gehad… Maar zoals het nu gaat is ook helemaal niks.

  Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  mrt 20, 2021 @ 23:14:37

  Ieder doet wat ie wil, maar ik wil graag in jouw plaats om het vaccin.

  Beantwoorden

 25. Karel
  mrt 20, 2021 @ 22:52:15

  je brengt het weer schitterend 🙂
  ik had/heb ook zo mijn twijfels , en denk vaak 3 merken dan gaat het om wat er binnen te halen is door de eigenwijze fabrikanten 😦
  maar als longpatiënt en een broer en schone zus hebbende die dat virus hebben gehad , heb ik voor mezelf besloten , als ik een oproep krijg , ga ik een prik halen

  Beantwoorden

 26. omabaard
  mrt 20, 2021 @ 22:29:28

  Als je hier weigert, kom je helemaal achteraan op de lijst.
  Nu mijn buurman is gestorven aan covid, begrijp ik dat minder ziek worden toch wel belangrijk is, en daar helpt het vaccin tegen.
  Er zijn nog veel onzekerheden, maar toch… ‘

  Beantwoorden

 27. Lies
  mrt 20, 2021 @ 22:19:38

  Niet eigenwijs…!
  Hier heb je niet te kiezen, niet aanvaarden (wat de pot/het vaccin schaft!) en dus weigeren = geen tweede kans krijgen.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 21, 2021 @ 09:28:03

   Dat zou ik ook aanvaarden hoor , geen probleem. Maar op dit moment zie ik er geen voordelen in en mag een ander voor mij in de plaats nu er nog zoveel vaccin tekort is, dat heeft toch wel iets nobels? 😉

   Beantwoorden

 28. MelodyK
  mrt 20, 2021 @ 21:54:51

  P.r.e.c.i.e.s. !!

  🥰😘

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: