lef hebben

Tja ik weet het, meestal houd ik me op de vlakte in alle corona gekrakeel. Wie ben ik helemaal om er een mening op na te kunnen houden, geen politicus, geen viroloog en geen econoom.
Maar dán valt mijn oog een keer per ongeluk op m’n horoscoop in de krant en lees ik dit…..

Kijk dan móet het maar, jullie zijn tenslotte mijn achterban en ik heb wel (mogelijk verkeerde) ideetjes over wat we missen in het hele corona gedoe.
Informatie te over betreffende de vaccinatie, bij vaccinatie krijgen we een verzwakte vorm van het virus ingespoten zodat ons lichaam zelf antistoffen aan kan maken tegen het virus. Op die manier moet (groeps) immuniteit ontstaan.

Prima natuurlijk dáár willen we heen maar waar ik dan over nadenk is; “hoe zit het met antistoffen bij de mensen die de ziekte al gehad hebben of in aanraking met de ziekte geweest zijn zónder ziek te worden”. Daar horen we niet zoveel over. Toegegeven, ik heb er niet op gezocht, maar alle andere info kom ik niet omheen zónder te zoeken dus als nu “erkende analyticus” concludeer ik dan dat er “minder tot geen” aandacht voor is in de media.

Met duizenden positief op het virus geteste mensen per week (en dat al zo’n 50 weken lang) moeten er ondertussen toch aardig wat mensen zijn die zelf antistoffen ontwikkeld hebben. Vraagje….. waarom wordt er niet op antistoffen getest. Nee natuurlijk heb ik daar geen antwoord op, het roept alleen maar nog meer vragen op.
Want zoals nu de plannen liggen wordt de testcapaciteit ‘op het virus” binnenkort zo hoog opgevoerd dat we veel dingen mogen mits we getest zijn. Zo’n negatieve test gaat mee zolang je niet in aanraking geweest kúnt zijn met het virus, oeps, best mogelijk dus dat je 3x in week een test moet gaan doen wanneer je niet alleen maar in je uppie thuis zit.

Ook wordt er gewerkt aan een vaccinatie bewijs, dat maakt testen overbodig, tja, heb ik alweer een vraagje bij ; ” hoe zit dat met mensen die zelf al antistoffen aangemaakt hebben”, daar niét op getest worden en dan volkomen nodeloos van de éne corona test in de andere vallen, En moet dié groep wel gevaccineerd worden. Veel geld en tijd mee gemoeid dat misschien (zeg ik voorzichtig) totaal overbodig is voor die grote groep mensen waar naar mijn idee (zeg ik nóg voorzichtiger) al groepsimmuniteit ontstaan zou kunnen zijn.

Ook de vraag waarom er niet naar gekeken wordt houdt me bezig. Is dat omdat niet met zekerheid te zeggen is hoe lang, en in welke mate, men dan immuun is? “Hoelang” is van het vaccin ook nog niet duidelijk, zeker is wel dat het niet levenslang is. Voor hoeveel procent het werkzaam zal zijn is, afhankelijk van welk vaccin, +/- 65 tot 96% maar dus ook nooit 100% . Ik vraag me dan af of het nuttig is dat soort onderzoeken óók te doen op antistoffen van mensen die de ziekte doorgemaakt hebben, of ermee in aanraking zijn geweest zonder zelf klachten te ontwikkelen.

Best wel raar dat dit soort dingen blijkbaar ondersneeuwt in de aandacht voor het belang van testen op het virus en vaccinatie. Eigenlijk heb ik nog best wel veel vragen voor een “intelligente analyticus”!
Waarschijnlijk gaat één van mijn lijfspreuken hier wel op; “Hoe meer ik weet, hoe minder ik begrijp”. Misschien kan ik maar beter niét zelf nadenken, en al helemáál geen horoscoop berichten lezen, het zou zómaar een vals beeld kunnen geven.

Advertentie

95 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Kakel
  mrt 02, 2021 @ 14:12:42

  Afgelopen weekend stond in de Trouw dat “tegengeluiden geen kans krijgen in de media.” En dat vind ik erg! We leven in een democratie. QAnon kan de gekste dingen roepen en schrijven maar de burger die nuchtere feiten wil, of een tegengeluid, kan nergens terecht.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 02, 2021 @ 15:06:05

   De nuchtere burger wil in ieder geval niet eenzijdig voorgelicht worden . Daarom volg ik het allemaal niet meer zo omdat het toch steeds hetzelfde verhaal is zonder andere kanten of opties te belichten

   Beantwoorden

 2. Nicky
  mrt 01, 2021 @ 22:58:00

  Ik ben gestopt met nadenken bij persconferentie 3, schat ik. Persoonlijk heeft het mijn voorkeur om de rest van mijn leven in vrijwillige quarantaine te blijven. Ik vind het heerlijk! Ik kan doen wat ik leuk vind en wat ik niet leuk vind, mag niet. Nah! Hoe geweldig is dat! Maar ik snap ook dat niet iedereen zo krankzinnig in elkaar zit als ik dus er moet wel een oplossing komen. En ja, dan lijkt het me wel slim om eens te kijken naar de antistoffen. Er zal wel een reden voor zijn toch? Of zit er dan toch een complot achter? *zet aluminium hoedje op*

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 02, 2021 @ 08:25:04

   Héél veel last heb ik ook niet van de maatregelen, ben niet overdreven knuffelig, ( al heb ik wél die arm om m’n schouders enorm gemist de laatste tijd) en grote mensenmassa’s zijn ook niet mijn ding. Maar toch, ik zou wel weer eens willen winkelen én op stap om bloggers in het echt te ontmoeten.

   Beantwoorden

 3. Karel
  mrt 01, 2021 @ 16:37:49

  ja dat bos is zo ie zo mooi , ook als de kabouters slapen hihi
  het is op het einde van een mooie wandeling , welke ik graag nog eens ga lopen

  Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  feb 28, 2021 @ 22:02:57

  De antistoffen verdwijnen na een een paar maanden uit je lichaam, dus heb je er eigenlijk niet veel aan als je het al gehad hebt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 28, 2021 @ 22:27:56

   Daar zijn ondertussen ook wat andere inzichten over maar zelfs een paar maanden scheelt heel veel onnodig testen. Het is ook nog maar de vraag hoe lang het vaccin je voldoende beschermt, dat is nog niet echt bekend.

   Beantwoorden

 5. Melody
  feb 28, 2021 @ 13:23:52

  tja wat is waarheid wat is waanzin en wat is wijsheid hè…
  wat ik me vooral afvraag bij die vaccinatie … wat doet het met de jonge lichamen die nog in ontwikkeling zijn .. en toekomstig de moeders / vaders van de generaties willen worden …(ik kan me niet losrukken van het softenondrama)

  Beantwoorden

 6. Neeltje
  feb 28, 2021 @ 08:44:27

  Dat antistoffen zich ontwikkelen en geruime tijd blijven is goed nieuws, gaan ze toch niet plaatsen of het erover hebben. Negatief nieuws is zoveel leuker. 😦

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  feb 27, 2021 @ 23:38:41

  Het is niet voor niets zo lastig allemaal, denk dat iedereen soms door de bomen het bos niet meer ziet…..

  Beantwoorden

 8. Ferrara
  feb 27, 2021 @ 22:53:36

  Wat het lezen van een horoscoop teweeg kan brengen.
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat de deskundigen dit aspect niet zouden meenemen. Me dunkt dat Ab Oosterhaus die knuppel dan toch al in het hoenderhok had gegooid.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 28, 2021 @ 08:50:11

   Ik wil niet speculeren maar het bevreemd me uitermate dat we niet of nauwelijks iets horen over deze kant van de zaak. Het komt niet in de discussies naar voren zodat we óók geen argumenten voor of tegen horen. Het is in ieder geval een feit dat men antistoffen ontwikkeld bij een besmetting met het virus én dat een vaccin dat ook kan. Omdat de aantallen van mensen met een besmetting alleen nog maar oplopen zóu je er als deskundige dus wel wat vraagtekens bij kunnen zetten dat men uitsluitend van een vaccin voor iedereen uit gaat.

   Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  feb 27, 2021 @ 21:14:19

  Een feit is dat het er is en dat het nooit meer weggaat. En met bewijzen rond gaan lopen moeten we niet willen, ik niet in elk geval, ik blijf wel thuis.

  Beantwoorden

 10. Liesbethblogt
  feb 27, 2021 @ 21:13:32

  Ik schrijf maar niet meer over corona want ik krijg klachten dat m’n blogs negatief zijn en bedreigingen via e-mail. ZO gezellig maar omdat jij dezelfde vraag stelt ben ik blij dat de vraag de wereld in is. Ik ben het vooral niet eens dat we straks allemaal een blaadje of in slechter geval een app op de telefoon moeten flashen om te laten scannen. Dat soort systemen zijn niet veilig en daar weet de GGD alles van. Dat voorspelde ik al voor het bekend was bij de GGD. Negatieve geluiden blijven weg omdat die groepsimmuniteit bereikt moet worden. Net zoals de maatregelen niet versoepelen omdat de ziekenhuizen niet overvol moeten raken. Lijken op de stoep kan wel in Italië en Amerika.
  Er is ook niets bekend over de lagere termijn en over bijwerkingen met eventuele medicijnen. Wie zegt dat de werking ervan gelijk blijft, ze werken al jaren aan de basis van dit vaccin omdat ook Q-koorts er al was. Maar echt weten doen ze niets over het vaccin. Probleem is dat als de economie weer opgestart moet worden want geld heeft nog altijd voorrang.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 21:47:00

   Het is heel complex allemaal en ik snap wel dat het zoeken naar oplossingen is , Maar dan moeten ook wel álle opties betrokken worden bij de zoektocht en dat gebeurt dus niet erg. Ik ben altijd al argwanend genoeg bij elektronische systemen, heb er niet veel vertrouwen in want álles dat beveiliging nodig heeft kán dus kwaad als de beveiliging niet optimaal is. Waar mogelijk wil ik er zo min mogelijk mee te maken hebben. Ik vind het “slordig” dat er niets gedaan wordt om mensen met antistoffen op te sporen als er een kans bestaat het aantal vaccinaties en teststraten omlaag te kunnen halen. Ook dat is in het belang van de economie lijkt me.

   Beantwoorden

 11. terrebel
  feb 27, 2021 @ 21:10:36

  Geen idee welke media jij volgt, natuurlijk maar zowel Het Parool alsook het AD (bijvoorbeeld) hebben geschreven over onderzoeken naar Corona-antistoffen. En er staat het een en ander over op de website van het RIVM. Echt waar. Dus dat ‘de media’ er niet over bericht is niet helemaal waar. Voorbeeldje: https://www.parool.nl/nederland/antistoffen-tegen-corona-worden-steeds-sterker~b1575120c/ (Graag gedaan! En heel goed dat je luistert naar je eigen gezond verstand.)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 21:37:04

   Ik zeg er ook bij dat ik er niét naar gezocht heb. Al die andere zaken kom ik ondanks niét zoeken toch tegen in de journaals die ik wél redelijk volg. En dat is dan toch een vorm van beïnvloeden als je er naar op zoek moet om iets te weten terwijl andere informatie vanzelf op je af komt. Maar in ieder geval worden de bevindingen van de onderzoeken niét gebruikt om de vaccinatie én het testen op corona meer te richten op uitsluitend doelgroepen die het nodig hebben omdat ze géén antistoffen hebben en dat is toch wel heel jammer. Die groep word n.l steeds groter waardoor er minder vaccin nodig zou zijn én minder teststraten, allebei zaken waar groot gebrek aan bestaat.
   Maar bedankt voor je aanvulling. Op veel sites moet je inloggen of cookies toestaan dus bezoek ik zelden dat soort sites .

   Beantwoorden

   • terrebel
    feb 28, 2021 @ 20:43:00

    Tip: de websites van het RIVM en die van de NOS zijn altijd gratis beschikbaar (zonder te hoeven inloggen) voor het laatste nieuws (met name nu over Corona) voor iedereen: https://www.rivm.nl/ https://nos.nl/ Erg handig voor wie op de hoogte wil blijven.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 28, 2021 @ 22:11:52

     Dankjewel, maar dat ik eigenlijk niet wat ik bedoel, ik vind dat de info die grootscheeps over ons uitgestort wordt, waar we dus niet omheen komen te eenzijdig is, daar zou ook dit onderwerp bij horen. Daar zou je niet zelf naar op zoek moeten, omdat heel veel mensen er niet eens bij stil staan dat er ondertussen vele duizenden mensen met zelf aangemaakte antistoffen rondlopen die nu gewoon gevaccineerd zullen worden met spullen waar al een tekort aan is. Dat ik het weet hééft niemand iets aan, men moet er van hogerhand iets mee willen doen om vaccins te sparen en nutteloos testen uit te bannen.

     Beantwoorden

     • terrebel
      feb 28, 2021 @ 22:45:26

      Mee eens. Maar ja, het Journaal bestaat uit 20 minuten. Dan moet men keuzes maken. Omdat ik weet dat de ene iets anders belangrijk vindt dan de ander, zoek ik zelf de informatie op die ik persoonlijk belangrijk vindt. Ik zou het bijvoorbeeld heel fijn vinden als het Journaal wat vaker zou rapporteren over hoe het gaat met de verschillende soorten pinguïns wereldwijd, bijvoorbeeld. Ik hou namelijk van pinguïns. Weer een ander zou graag zien dat het journaal meer bericht over wielrennen of over de situatie in Jemen bijvoorbeeld. Gelukkig is veel informatie gratis beschikbaar. Maar inderdaad: het hangt van onszelf af of wij het de moeite waard vinden om de informatie die wij willen zelf op te zoeken want niet alles haalt de krant of het journaal.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       mrt 01, 2021 @ 08:47:04

       Tja, jij bent jij, ik vergelijk persoonlijke interesses nooit met zaken die voor ons allemáál belangrijk zijn .i.c. Completere, informatie over zaken die ons leven (en economie) op dit moment toch min of meer bedreigen, al was het maar om meer draagvlak voor de maatregelen te vinden en mensen bewust te maken dát ze misschien wel antistoffen hebben en daar (als dat zinnig blijkt) achterheen kunnen gaan om dát te testen.
       Om d schaarse vaccins dan beter te kunnen verdelen. Maar ik zei het al, wie ben ik, geen viroloog en geen beleidsmaker dat ik weet dat “het bestaat” helpt niemand , als de beleidsmakers zich er in verdiepen en onze medewerking vragen misschien wél.

       Beantwoorden

 12. AnneMarie
  feb 27, 2021 @ 20:45:49

  Volgens mij heb ik ergens opgevangen dat het goedkoper en makkelijker is iedereen te vaccineren dan te testen op antistoffen. Zo weten ze ook gelijk wie gevaccineerd is en wie niet. De groep die niet vaccineerd zal over blijven en is makkelijker te detecteren dan mensen die antistoffen hebben want ja je kunt het hebben gehad zonder klachten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 21:14:14

   Wat me onzin lijkt, mensen tientallen malen testen én later vaccineren lijkt me zeker niet goedkoper ( en zeker niet prettiger voor de mensen die het aangaat) dan eenmalig op antistoffen testen. Maar helaas wij hebben daar dus blijkbaar geen inbreng in.

   Beantwoorden

   • AnneMarie
    feb 27, 2021 @ 21:16:22

    Heb het ook maar ergens gelezen. Kan natuurlijk dat ze erop terug komen. Gebeurd wel met meer ideeën rond corona.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 27, 2021 @ 21:50:20

     Er is niet heel veel over bekend, althans niet in de meest actuele berichten.

     Beantwoorden

     • AnneMarie
      feb 27, 2021 @ 22:16:05

      Zo is het bij Marjolein gegaan. Weet weer waar ik het vandaan heb. Iedereen vaccineren is makkelijker en de kans op fouten door mensen te vergeten kleiner.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       feb 28, 2021 @ 08:41:10

       Toch een slechte zaak als er zó weinig vaccins zijn lijkt me. En heel vervelend voor mensen die zelf al anti stoffen hebben maar zolang ze niet voor een vaccin in aanmerking komen dus steeds getest zullen moeten worden. Zo zouden we toch niet met mensen om moeten gaan, logisch dat de complot theorieën je om de oren vliegen .

       Beantwoorden

       • AnneMarie
        feb 28, 2021 @ 09:55:20

        Ik denk dag de meeste politici de intensie hebben het goed te doen en ook op de voordeligste manier. Dat sommige ideeën en inzichten later niet juist en achterhaald blijken te zijn overkomt iedereen op het moment. Corona heeft geen gebruiksaanwijzing meegegeven om het probleem op te lossen. Hoogstwaarschijnlijk zullen we met Covid-19 moeten leren leven. Vaccinatie of niet.

        Beantwoorden

        • rietepietz
         feb 28, 2021 @ 14:15:31

         Zit veel waars in . Maar toch, het enige dat wél vanaf het begin geweten kan zijn is nou juist dat een lichaam antistoffen maakt bij besmettelijke ziektes.

 13. liesonderweg
  feb 27, 2021 @ 20:34:55

  Hoe meer ik weet, hoe meer ik besef hoe weinig ik weet…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 14. Kakel
  feb 27, 2021 @ 20:23:26

  Vandaag las ik in de krant dat tegengeluiden bewust uit de media worden gehouden. Wat ben ik blij dat het niet aan mij ligt (-:
  Het getuigt dus zeker van lef om deze vraag te stellen. Experts doen dat niet. Ze hebben er geen antwoord op omdat ze niet naar antistoffen zoeken. Geen tijd. Te druk. Andere interesses. Of zoiets.
  Onbegrijpelijk…
  Een wetenschapper vroeg zich wel af waarom er minder gevallen van gewone griep zijn dit jaar. Als een vraag makkelijk te beantwoorden is, is het deze wel! Maar dat komt omdat wij er niet voor hebben gestudeerd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 21:06:31

   Soms is gewoon gezond verstand meer dan genoeg om vragen te beantwoorden. Alleen blijkt dat dan vaak weer niet te werken bij mensen die ervoor doorgeleerd hebben.
   Er wordt oeverloos gezwamd over steeds dezelfde zaken en over dit soort zaken, die “misschien wel”( ik weet natuurlijk ook niets zeker) een héél groot nut kunnen hebben heeft niemand aandacht voor. Best wel onbevredigend , want wát als er wél pluspunten uit rollen.

   Beantwoorden

   • Kakel
    mrt 02, 2021 @ 14:14:31

    Net zoals Maurice de Hond die werk “geblokt” en die gehoord wilde worden over de verspreiding van aerosols. Dat die in de buitenlucht nihil zijn. Dat was nogal een belangrijk punt. Met de wetenschap is het zo dat-ie altijd achter de feiten aanloopt. Er moet eerst een feit zijn, voordat ze iets gaan onderzoeken…

    Beantwoorden

 15. Sjoerd
  feb 27, 2021 @ 19:26:32

  Als we er over een jaar nog zijn zal alles wel duidelijk zijn.

  Beantwoorden

 16. Naomi
  feb 27, 2021 @ 19:22:00

  Die horoscoop kun je rustig achterwege laten denk ik;), maar ik herken wel veel van je vragen. Eerlijk gezegd lees ik ook veel nieuwsberichten niet meer. Iedereen roept wat en het zal allemaal wel. Ik houd me aan de maatregelen (behalve als ik echt even een knuffel nodig heb) en dat is het.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 19:44:59

   dat doe ik ook meestal hoor, een enkele keer vind ik het leuk om ze te lezen en te bekijken of ik alle andere sterrenbeelden óók op mezelf kan betrekken en dat kan altijd natuurlijk.
   Maar over dit onderdeel valt vrijwel nooit iets te lezen tenzij je er écht naar op zoek gaat, de rest hoef je nooit naar te zoeken.

   Beantwoorden

 17. Regenboogvlinder
  feb 27, 2021 @ 18:44:25

  Het is moeilijk dat we weinig concreets horen, maar het is voor iedereen iets nieuws. Je hebt het goed verwoord Riet… en je mag heus wel wat zeggen hoor, tenslotte heeft iedereen recht op zijn eigen mening. En… tenslotte ben je niet voor niks een goed onderzoeker en analyticus… de horoscoop zei het toch zelf? 😊

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 19:05:36

   Precies 😉 Ik vraag me al een tijdje af waarom er niemand aan die kant van het probleem lijkt te denken, het is toch tamelijk voor de hand liggend lijkt me. Maar ik wil niet verzanden in schuldigen zoeken en alleen kritiek leveren op wat er wél gebeurt maar iets aangeven waar misschien voordeel zou kunnen liggen voor de bestrijding. En dan ben ik benieuwd of ik nou de enige ben die daar extra oplossingen denkt te kunnen vinden.

   Beantwoorden

 18. Happy Hulk
  feb 27, 2021 @ 18:34:32

  Ik kan je op alles antwoord geven maar dat doe ik niet.
  Heb die Russen nooit vertrouwd.
  Laat staan vier russen.

  Ik zei in het begin van de corona tijd meteen al: wie het weet mag het zeggen!

  Beantwoorden

 19. Mrs. T.
  feb 27, 2021 @ 17:45:59

  Questions, questions. Ik heb de antwoorden niet. Als er meer rust (en dus ook meer capaciteit is) dan verwacht/vermoed/hoop ik dat dit soort vragen beantwoord gaan worden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 17:51:50

   Maar misschien zouden de antwoorden nou juist heel veel dingen overbodig kunnen maken, stel dát alle mensen, en worden er per dag meer, die het gehad hebben géén vaccin nodig hebben, en géén coronatest meer hoeven doen, dat zou héél veel verschil kunnen maken voor de capaciteit en dus meer rust kunnen geven. En juist voor testen op antistoffen kan men de normale kanalen gebruiken want dat is in het bloed te zien. Veel meer spreiding, het lijkt me een gemiste kans dat er niets gebeurt op dat vlak

   Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  feb 27, 2021 @ 16:53:35

  Binnen een paar jaar zullen we het weten… als de ervaring er is.
  Vorige week werd mijn nichtje die in de verpleging werkt ingeënt. Ze is 36. Drie dagen lag ze op bed met hoge koorts en griepgevoel. En zij was niet de enige…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 17:23:52

   Zoon Ruud heeft allebei de prikken al gehad, door zijn werkzaamheden die hem óók in een laboratorium kunnen brengen was het verplicht. Van de tweede prik was hij een paar dagen erg moe en had een lamme arm. Maar na een paar dagen was dat over. Ik zit ook niet echt op vaccinatie te wachten. Je hoort ook wel van mensen die tussen de 2 prikken in alsnog het virus oplopen.

   Beantwoorden

 21. Spontanity
  feb 27, 2021 @ 14:58:35

  We hadden het er van de week al over.
  Knap neergezet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 16:16:23

   Best wel raar toch dat er helemaal niet over gesproken wordt terwijl het toch een deel van de oplossing kan zijn. Of niet, maar zolang ze er niets mee doen zullen we dat ook niet weten.

   Beantwoorden

 22. matroos
  feb 27, 2021 @ 14:31:46

  Achter de schermen gebeuren best wel goede dingen,bij de schipper wordt veel gecontroleerd als hij maandelijks bloed laat prikken,aids,tb,naast alle ‘gewone’testen.Nu gaan ze ook kijken naar corona anti stoffen.Dat doen ze ook bij bloed donoren.Ik denk dat de maatregelen toch wel nut hebben en a passant de gewone griep ook minder kans geeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 16:10:03

   Snap ik dat bij de schipper overál op gelet wordt, maar wat ik mis is dat er niet gekeken wordt wat er eventueel wel of niet kan of moet met mensen die al antistoffen hebben. Lijkt me een gemiste kans om mensen uit het vaccinatie en test circuit te kunnen halen. Dat zou toch echt winst zijn áls het kan. Tot zolang zullen de maatregelen nut hebben áls iedereen zich er houdt, wat dus niet het geval is.

   Beantwoorden

 23. Suskeblogt
  feb 27, 2021 @ 14:30:27

  Er is geen overzicht in al die informatie die ze op ons afsturen. De ene specialist spreekt de andere tegen. Nog erger dan een bende dominee’s die elk voor zich beslist hebben dat ze de waarheid weten. Je zou er moedeloos van worden.

  Beantwoorden

 24. willyfotoblog
  feb 27, 2021 @ 14:14:48

  Veel vragen en weinig antwoorden Riet…

  De overheid weet het ook niet …

  Het is bijna een jaar geleden dat we hier zelfs niet op een bankje mochten zitten…

  Of hoe sommige regels zinloos waren

  prettige dag

  Beantwoorden

 25. Rebbeltje
  feb 27, 2021 @ 12:32:58

  Lef hebben en leeuw zijn past wel bij elkaar…
  En zelf nadenken mag gelukkig nog wel, al laat ik het met dit onderwerp graag aan anderen over…en denk het mijne er van.
  Groetjes

  Beantwoorden

 26. meninggever
  feb 27, 2021 @ 12:17:42

  Er zijn wel meer vragen te stellen. Zoals, hoe komt het dat we ondanks alle maatregelen, de kapot gemaakte winkels en horeca, reissector, luchtvaart, bedenk het maar, avondklokken en zo meer, toch op dik 5000 besmettingen per dag blijven zitten? En dat ondanks soortgelijke maatregelen in de buurlanden daar hetzelfde beeld zichtbaar is? Ik kan dat niet verklaren. We dragen mondkapjes, hebben kloven in de vingers van het handen schoonmaken, we lopen in een boog om iedereen heen, knuffelen de vrienden en familie niet meer, gaan slechts in enkelingen op bezoek als dat al nodig is en zo meer. En toch…. Volgende vraag, 12 maanden geleden kregen we te maken met de besmettingen en startten famaceuten met de ontwikkeling van een vaccin. Overal ter wereld. Met grote snelheid kwamen die vaccins er. Al dan niet goed getest. Maar NL bestelde te weinig. Men overdacht de logistiek niet…kortom, we liepen en lopen aardig achter. En de beschermingsgraad is vergelijkbaar aan die voor het griepvirus. Wie heeft daar trouwens nog last van?? Volgende vraag……

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 12:47:20

   Het enige plus[punt van de maatregelen is dat ook het griepvirus weinig kans krijgt. Zelfs simpele verkoudheid komt dankzij het afstand houden en handen wassen nauwelijks voor. Ik snap heel goed dat men ook van hogerhand niet in één keer alles kan overzien en vaak met scha en schande wijs moet worden.
   Maar dat er niet gekeken wordt naar hoe het zit met opgedane antistoffen verbaasd me ( als leek) behoorlijk. Moeten mensen die al antistoffen hebben gevaccineerd worden? Zo nee, hoe weet je dat als er niet op getest wordt. En hoeveel doses worden er dan nutteloos gebruikt waardoor anderen nog langer moeten wachten.
   Tja vragen genoeg waar naar mijn idee niemand naar kijkt.

   Beantwoorden

 27. Karel
  feb 27, 2021 @ 11:26:15

  ja ook ik zou op al die vragen wel antwoordt willen zien
  of die er ook gaan komen , ik heb een vermoeden van niet , helaas

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 12:52:27

   Ik heb het gevoel dat er wel erg rechtlijnig gedacht wordt. En dat terwijl het één het ander zo mooi aan zou kunnen vullen.

   Beantwoorden

   • Karel
    feb 27, 2021 @ 19:54:07

    ja vaak is recht toe recht aan de beste weg , maar er zijn natuurlijk de bekende regels op de regels die dat bevestigen , ik wacht het af , vind het vreselijk wat er allemaal gebeurt , maar persoonlijk raakt het me niet omdat ik niet meer werk 😦

    ja eindelijk volwassen , las je het hihi
    en geloof me ik ben net als jij kwajongen gebleven 🙂
    O nee jij bent kwameid , dat klinkt niet 🙂

    fijne avond groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 27, 2021 @ 20:56:37

     Bij iets dat zó nieuw is kun je niet uitgaan van één rechte weg lijkt me. Ieder zijpad kán een oplossing zijn dus mag niet overgeslagen worden. Je weet immers nooit waar die weg toe leidt.
     Ach, gewoon kwajongens allebei, dat klinkt beter.

     Beantwoorden

 28. saturnein
  feb 27, 2021 @ 11:03:48

  Om het over je laatste paragraaf te hebben (over de rest spreek ik me niet uit): er is (hier? bij jullie ook?) een spreekwoord (of gezegde, ik hou ze moeilijk uit elkaar): zalig zijn de simpelen van geest.
  Het leven wordt er nu eenmaal niet makkelijker op als je nadenkt.

  Beantwoorden

 29. omabaard
  feb 27, 2021 @ 11:00:39

  Het leven deze dagen zit vol vraagtekens, waar nog heel veel antwoorden op moeten komen of nooit zullen komen. De antwoorden schommelen trouwens met het virus mee. Een mens moet soepel zijn tegenwoordig, wat dan weer niet is toegestaan door de angst voor en de overheid.
  Je belast best je brein niet te zwaar met logisch denken.
  “Cogito ergo sum” is niet altijd de beste houding meer….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2021 @ 11:05:15

   Maar het zou fijn zijn als men zich ook van hogerhand dit soort dingen af zou vragen.
   Maar ja, ik “ben” er nou eenmaal en dus “denk” ik bij tijd en wijle. Gelukkig hebben we google vertalen want mijn Latijn is nogal onderontwikkeld. 😉

   Beantwoorden

   • omabaard
    feb 27, 2021 @ 12:05:42

    Ik veronderstel dat ze er wel mee bezig zijn, maar er ligt nu zoveel ‘vers voer’ op hun plank, dat ze even niet meer weten wat eerst en het dus bij het belangrijkste houden? Tenminste, daar hoop ik op…..

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 27, 2021 @ 12:49:37

     Hoewel dit me zeker ook heel belangrijk lijkt om te voorkomen dat er vaccin én testen nutteloos gebruikt worden aan mensen die het niet nodig hebben, als er van alles tekort is lijkt het me belangrijk genoeg om er naar te kijken. Maar zoals ik al zei, wie ben ik!

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: