over de streep?

Nee ik ben niét over de streep getrokken om aan een Photo Challenge mee te doen. Maar ja, dan is het onderwerp van een lopende challence dit keer “strepen’ en die kom ik overal tegen.
Geen probleem natuurlijk, alleen had ik toevallig zélf “een gevalletje strepen” vanmiddag. Daar maak ik dan natuurlijk gewoon een logje over zoals mijn logjes meestal heet van de naald komen.
Kijk het ging hierom, zie je Suus staan, ja die bruine!

We hebben best ruime parkeerplekken in de straat en meestal kan ik ruim parkeren, maar je hébt van die dagen dat iedereen “echt op de strepen gaat staan”. zoals hier. FF jammer dat de één het dan met de voorwielen doet en de ander met de achterwiel. En zeker met flinke neus steekt die neus al gauw flink in andermans zaken parkeerplek. Gelukkig heeft mijn Suus een zeer beschaafd, eh… eigenlijk géén, kontje en een bescheiden mopsneusje, ze wringt zich er dus wel tussen. De grote stationwagon er achter (die achter trouwens ruimte genoeg had) zou geen schijn van kans maken.

Maar Suus draait zich erin en dán hoor ik Henk mopperen. “Je achterwiel staat staat véél te strak in de stoeprand gedrukt, dat is slecht voor je band”! Jahá…. zeur niet, ik moest écht wel scherp indraaien hoor, oke, oke … ik trek hem er wel vanaf met een keer heen en weer rommelen.
Zo goed? Ja kijk dan zelf maar even hoor, jij altijd met dat op je strepen staan! Als al die anderen op mijn strepen gaan staan zou ik bij jou toch wel een streepje voor mogen hebben als ik hem er zo in heb gezet! Zo vanaf de achterkant lijkt het best wat toch ?

Advertentie

90 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  feb 23, 2021 @ 14:22:55

  Die man/vrouw achter je moet zich schamen. Rijdt nog in een prachtige Skoda Octavia ook. Maar staat idd wel erg asociaal geparkeerd. Hier in de straat, ik schreef er al eens iets over, groeien de gemiddelde voertuigen met elke vervanging. De rijkunsten niet. Niet kunnen parkeren blijft een probleem en inparkeren lukt soms helemaal niet. Resultaat is dat de parkeercapaciteit in de straat met elke vervanging van normale auto’s door SUV’s met 10% afneemt….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 23, 2021 @ 15:03:03

   Er was ook minstens de ruimte ter grootte van de overstekende neus aan de achterkant binnen de lijnen. Vaak gebeurt dat juist als er ruimte genoeg en ze hem zó in drie lege plekken rijden, domweg niet opletten omdat er op dat moment ruimte genoeg is.

   Beantwoorden

 2. Nicky
  feb 22, 2021 @ 20:48:54

  Keurig! Dat heb je goed gedaan. Toen ik pas in Amsterdam woonde, brak het zweet me soms uit als ik moest file parkeren. Ooit zenuwachtig mijn auto in een plekje gepropt met dochterlief naast me en haar toenmalige vriendje achterin. ‘Zo kan het toch wel?’ vroeg ik. ‘Ja, hoor! Prima!’ antwoordde het vriendje. Ikke trots! Tot het vriendje zei: ‘We nemen gewoon een taxi naar de stoep’ 🤣
  Het vriendje van toen is allang exit maar zijn uitspraak komt nog wel eens voorbij.
  Ik moet er nog steeds om lachen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 22, 2021 @ 21:16:22

   Whahahaha, ja leuk, taxi naar de stoep.
   Het helpt enorm dat ik in een rustig straatje woon waar niet snel iemand achter je staat te wachten Want daar wordt niemand rustiger van .

   Beantwoorden

 3. Naomi
  feb 22, 2021 @ 15:16:49

  Maar wacht even. Ik dacht: Suus stond daar als eerste en wilde eruit. Maar je hebt Suus er dus zo tussen gezet!? Respect! Ik geloof dat ik een straatje verder was gaan zoeken naar een parkeerplaats. Heerlijk geschreven ook weer.

  Beantwoorden

 4. RenéSmurf
  feb 21, 2021 @ 20:48:18

  Ik hou van mooie ruime plekken, anders waag ik me er niet aan, dan maar een eindje lopen.

  Beantwoorden

 5. Kakel
  feb 21, 2021 @ 20:28:59

  Suus staat daar gewoonweg prachtig! Niets meer aan doen.
  Ik lach me rot. Mijn auto wring ik overal tussen. De automobilisten in hun SUVferd hebben het nakijken. Desnoods krijgen ze er een streep voor hun ogen van.
  Liefs ♥

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  feb 21, 2021 @ 20:15:13

  geen Photo Challenge, maar je doet dit wel Riet

  weinige zullen je het nadoen…

  en dat ze op jouw strepen durven parkeren, stuit me tegen de borst

  prettige zondagavond

  Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  feb 21, 2021 @ 19:32:05

  Om te parkeren heb ik een ding in mijn auto die aangeeft hoe dicht ik ben voor en achter. Klinkt handig maar werkt soms op mijn zenuwen zodat ik dan maar meer ruimte ga zoeken om mijn auto te parkeren. Ik kan het ding uitzetten maar dan riskeer ik te vergeten dat ik zelf moet opletten.

  Beantwoorden

 8. Yova
  feb 21, 2021 @ 18:14:03

  Sta je wel in de klem. Dik over streep staan. Weinig ruimte om in te parkeren. Toch knap dat je er tussen gezet hebben. Helaas hebben wij geen auto. Alles openbaar vervoer doen. Ik kom nergens erin., Ik kijkt wel uit. Fijne avond.

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.
  feb 21, 2021 @ 18:02:40

  Wat goed ingeparkeerd. Denk niet dat ik dat zou kunnen.

  Ik zal niet snel iets vinden van hoe anderen parkeren, want je weet natuurlijk niet hoe de situatie was toen hij/zij parkeerde. Misschien was er achter hem wel geen ruimte meer?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 21, 2021 @ 18:21:13

   Komen we wel op het punt dat wanneer iedereen nétjes binnen de lintje parkeert het zich niet voor kan doen. Maar in dit geval was er vóór niet meer ruimte door apparatuur van werkzaamheden maar de auto er achter had ruimte genoeg om netjes in het vak te staan. Evengoed ga ik dan niet aanbellen of ze het veranderen als ik zelf wel tussen kan. Maar niet iedereen is even nauwkeurig met de vakverdeling en dat is lastig als het om zo’n grote auto gaat.

   Beantwoorden

 10. schrijfselsvanmij
  feb 21, 2021 @ 17:07:18

  Zo inparkeren heb ik al heel lang niet meer gedaan.

  Beantwoorden

 11. Karel
  feb 21, 2021 @ 16:37:55

  dus je bent niet op je strepen gaan staan hihi
  ja 2 leuke boekjes vol gedichten en aforismen ( wat dat ook moge zijn )
  en mooie prentjes geschilderd met voet of mond
  ik nam middelbare landbouw school en leerde geen dichters 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 21, 2021 @ 17:00:46

   Klopt, de strepen waren al ingepikt dus daar greep ik naast.
   Nee snap ik , daar leer je nuttiger dingen dan dichters uit je hoofd leren. Ik zou dat soort dingen ook liever als keuze vak zien, voor de liefhebbers. Want echt nut heeft het voor de meeste mensen nietl

   Beantwoorden

 12. saturnein
  feb 21, 2021 @ 15:58:53

  Ha, nu heb je toch meegedaan 😉
  Je kan bij ons komen wonen, hier heb je deze “kunstjes” ook nodig. Altijd knap als iemand zich zonder schade (want we zien hier ook wel eens anders) in zo’n gaatje kan wurmen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 21, 2021 @ 16:01:59

   Nou niet echt hoor, maar over een week ben ik dit hele voorval alweer vergeten dus dan knal ik het er toch maar op. Maar het zóu er prima tussen passen dat is waar.
   Ja inderdaad, je moet dat wel met beleid doen en bij twijfel liever even uitstappen om te zien of het wel écht kan.

   Beantwoorden

   • saturnein
    feb 21, 2021 @ 16:03:38

    Ik was je maar wat aan het jennen 😀
    Na een tijdje zie je ook wel wat kan en wat niet kan (zegt zij zonder rijbewijs én zonder dieptezicht). Maar het is en blijft een challenge (moeha) voor veel mensen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 21, 2021 @ 16:11:28

     Gelukkig maar, jij zit in een heel ander logkringetje als ik en als ik die allemaal in één klap allemaal over de vloer krijg schiet ik in de stress;-) Dát is de hoofdreden dat ik nooit meedoe met dit soort uitdagingen. Ik wil altijd ruimte hebben voor mensen die me spontaan vinden én blijven loggen zoals ik doe wat nogal tijdrovend is met altijd een tegenreactie. Veel lezers kán echt een valkuil zijn die je plezier bederft.
     Zonder dat je diepte ziet lijkt parkeren me héél lastig, heel verstandig om er niet aan te beginnen.
     .

     Beantwoorden

     • saturnein
      feb 21, 2021 @ 16:36:02

      Dat is waar. Vandaar dat ik ook altijd wel wat dingen doe dat mensen weer wegjaagt (zoals mijn muziekberichten). Evenwicht vinden en houden, da’s belangrijk!
      Ik heb nog wel meer problemen met mijn ogen, had ik al een rijbewijs gehad (het had ooit wel gekunnen), dan zou ik nu écht niet meer kunnen rijden.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       feb 21, 2021 @ 16:56:50

       Dat lijkt me heel erg als je ogen het steeds meer af laten weten. Gelukkig heb je een man die auto rijdt. Lijkt me ook lastig bij het bloggen en foto’s uitzoeken en bewerken.
       Knap dat je het allemaal nog zo doet.

       Beantwoorden

       • saturnein
        feb 22, 2021 @ 16:05:02

        Het levert soms wel problemen op, het scherpstellen is niet mijn ding. Maar voor de rest lukt het allemaal nog wel redelijk. Ik heb geleerd rekening te houden met mijn “beperking”. (het is nog niet zo erg dat het officieel een handicap is, gelukkig. Ooit bij een oogcontrole via het werk werd wel eens paniekerig gereageerd nadat ik er niet veel van bakte tijdens de test, “jij rijdt toch niet met de auto?!?”. Nope, dat doe ik niet. Wist ik meteen ook dat ik wel juist zat met mijn gevoel dat dat niet zo goed meer zou lukken).

        Beantwoorden

 13. AnneMarie
  feb 21, 2021 @ 15:00:50

  Je bent een echte chauffeur zeg. Meiden die rijden. Knap gedaan. Ik doe het je niet na. En zeker weten Henk zou trots op je zijn.

  Beantwoorden

 14. Ferrara
  feb 21, 2021 @ 14:35:17

  Knap werk! Is ook een sport toch? Dat lijnprobleem is herkenbaar.
  Wij hadden in onze straat minder problemen toen die strepen er niet stonden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 21, 2021 @ 14:46:40

   Ja best wel, het hoeft niet zo vaak meer sinds ik hier woon en dan vind ik het leuk om te zien dat ik het nog kan als het nodig.
   Het probleem is dat de lijnen geen rekening kunnen houden met grote en kleine auto’s. Dat maakt dat het soms even net niet uitkomt .

   Beantwoorden

 15. Rebbeltje
  feb 21, 2021 @ 14:24:29

  Ha jij wilde ook op je strepen gaan staan maar waren al bezet 😉
  Leuk omschreven en jemag ze van mij een zetje geven zodat ze op de eigen plek gaan staan en jou de ruimte geven 🙂
  Groetjes

  Beantwoorden

 16. Regenboogvlinder
  feb 21, 2021 @ 10:56:55

  Top gedaan Riet! Keurig erin gezet. Dat naast de strepen gaan staan kun jij heel goed! En die andere lui… ze hebben waarschijnlijk geen idee hoe groot hun auto is.

  Beantwoorden

 17. Leonoras life
  feb 21, 2021 @ 09:13:00

  Oh dat parkeren 🤣 zelf heb ik een Twingo en knor ik ook overal tussen maar laatste tijd rijd ik in auto van lief ..Een nieuwe Audi A5.. groot, groot, groot en ook nog eens breed. Eergisteren gingen we boodschappen doen, lief zei rij maar naar de andere kant parkeerplaats.. zelf heb ik slechte herinneringen aan die plaats, altijd iemand die met een kar tegen mijn auto had gezeten bij terugkomst. Grr. Dus dacht zet de auto wel aan de buitenrand… een beetje royaal.. waardoor er aan 1 kant geen auto meer kon staan.. dacht ik😇 en veilig stond…
  Komen we terug heeft zich een andere Audi op het miniplaatsje gewurmd. 😱 en ik moest mij van mijn lenigste en slankste kant laten zien om in de auto te kunnen stappen waarbij mijn voet in eerste instantie als laatste nog buitenboord bleef haken 😨😨 wist niet dat een mens nog zo lenig kon zijn met 55🤣🤣🤣 en 1.84 lang🤣🤣🤣

  Beantwoorden

 18. Sjoerd
  feb 21, 2021 @ 08:52:04

  Dat heb je mooi opgelost. Maar het kan ook zo zijn dat jezelf netjes parkeer en als je terugkomt sta je gewoon klem.

  Beantwoorden

 19. Neeltje
  feb 21, 2021 @ 08:49:48

  Knap gedaan, doe ik U niet na.

  Beantwoorden

 20. Beaunino
  feb 21, 2021 @ 08:43:29

  Onder discussies over parkeren zet ik direct een streep. Keurig gedaan Riet!

  Beantwoorden

 21. John
  feb 21, 2021 @ 08:23:39

  Netjes geparkeerd, Riet. Mijn wagen draai ik ook overal tussen maar het liefst heb ik natuurlijk gewoon een beetje ruimte. Hier in de straat is het soms echt een dramma. Mensen zijn bang om te parkeren en laten dan ruimte over waar e net niet tussen kunt staan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 21, 2021 @ 09:14:44

   Wie niet, met een beetje ruimte is het makkelijker. Maar als je ergens zó in kunt rijden is het natuurlijk een kleine moeite om dan even op “het vak”te letten. Daar ga ik desnoods voor terug de auto in als ik zie dat ik over de strepen sta. terwijl er ruimte genoeg is.

   Beantwoorden

 22. Koen
  feb 21, 2021 @ 08:15:03

  Omdat ik nooit autorijles heb gevolgd vind ik achteruit in-parkeren nog steeds een dingetje.

  Beantwoorden

 23. Leidse Glibber
  feb 21, 2021 @ 00:52:31

  Duidelijk te zien dat je goed achteruit in kan parkeren. Ik heb altijd geleerd als je altijd achteruit inparkeert dan kom je bijna overal tussen. OT: GGD directeur Sjaak de Gouw heeft gereageerd op je opmerking, het gebouw is wel zeker zeshoekig en ook binnen zijn er verwijzingen naar een honigraad. Zo zie je maar we leren nog heel wat van bloggen 🙂

  Beantwoorden

 24. staartje
  feb 20, 2021 @ 23:30:44

  Knap!

  Beantwoorden

 25. omabaard
  feb 20, 2021 @ 23:30:34

  Eruit geraken is minder moeilijk dan erin, het moeilijkste heb je dus al achter de rug. En je mag gerust op je strepen staan met deze prestatie, ik doe het je niet na, zou gewoon een paar streepjes verder parkeren.

  Beantwoorden

 26. Matroos Beek
  feb 20, 2021 @ 23:27:32

  Hahaha! Die is goed!
  Hopelijk raak je er weer uit…

  Beantwoorden

 27. Lies
  feb 20, 2021 @ 22:58:12

  Oeps, reactie is verdwenen…
  Knap geparkeerd van je! Je krijgt ‘een streepje voor’!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. Karel
  feb 20, 2021 @ 22:51:17

  ik zag al wat strepen opdrachten in wat blogs
  maar deze wint het met vele strepen 🙂

  Beantwoorden

 29. gewoonanneke
  feb 20, 2021 @ 22:23:26

  Schrok al met die strepen, dacht weer zo’n challange. 😒 Ja ze hebben je inderdaad weinig ruimte gegeven zo om er uit te komen. Heb je een piepje als je in de buurt komt of dat niet.

  Beantwoorden

 30. Lies
  feb 20, 2021 @ 22:17:42

  Knap geparkeerd van je!
  Lie(f)s.
  @’k Denk nu even extra aan je met dat advokaatje… -> unguilty pleasure, hahaaa…!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: