winter allerlei

Niet dat ik nu prachtige besneeuwde-bomen foto’s ga plaatsen hoor! Oh nee, voor echt mooie sneeuwfoto’s moet je niet bij Rietepietz zijn. dat kunnen anderen veel beter. Maar natuurlijk gingen de winterse omstandigheden niet aan me voorbij. Al was het maar omdat het hartstikke donker in de kamer is als serre dak vol met sneeuw ligt. Gelukkig kan ik er grotendeel bij via het slaapkamerraam en het balkon om het ergste eraf te schuiven. De hoop dat het er vanzelf afschuift door de binnenwarmte is ijdel, het is driedubbel glas dus de buitenste laag wordt niet warm genoeg.

Hoewel de sneeuw natuurlijk wél goed isoleert, ook nooit weg bij temperaturen onder nul, kies ik toch voor wat meer daglicht. Twee van de drie dakdelen kan ik makkelijk genoeg bij, zucht… jammer dat er steeds weer nieuwe sneeuw bij komt.
Hoewel ik de sneeuwschuiver klaar heb liggen in de tuin hoeft die niet in actie te komen, ik heb lieve buren Getsie … dan ben ik nu écht oud, als ik beneden kom is het voortuin straatje al geveegd, én met pekel gestrooid
Achter veeg ik niet, het is vrijwel zeker minder glad om door bevroren sneeuw naar de schuur te lopen dan over een geveegd pad als je géén strooizout in huis hebt.

Nee goed gezien, ik maak me niet al te druk, waarom zóu ik, morgen weer een dag dat er weinig kan want in de straat wordt niet gestrooid, Suus staat dus in de dik bevroren sneeuw en heeft ijsvrij.
Vóór we in “vlok-down” gingen was ik nog even de zolder opklommen. Uit een grijs wintersportverleden lagen er nog wat spullen. Moonboots, skibroeken, schaatsen enz…. altijd handig want natuurlijk is alles dat je in de winter nodig kan hebben direct uitverkocht als het écht winter dreigt te worden, óf het is wel maar de bezorgauto’s rijden niet. Het vindt allemaal een tijdelijke baas in de oma app, op mijn moonboots na, die doe ik zelf aan als ik even een frisse neus wil halen!
Helaas niét bij Levi en Amber omdat Suus ijsvrij heeft weet je wel! Maar die twee amuseren zich ook zonder mij wel hoor.

88 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  feb 14, 2021 @ 10:49:37

  Toen de sneeuw viel heb ik tot drie keer toe de boel schoongemaakt. Dat scheelde veel, want de paden naar straat en schuur waren en bleven ‘zwart’ dus veilig om over te lopen. De vroegere oude buurvrouw hier was niet bij machte om haar eigen stoepje schoon te vegen, dat deed ik dan voor haar. De nieuwe jonge buurtjes die haar huis kochten naar haar verscheiden, doen wel hun paadje tot de stoep, maar verder laten ze het maar zoals het er ligt. Er is best een verschil tussen jong en oud op dat punt. Ik zie het in ons straatje overal. De ouderen vegen en ruimen, de jongeren beklimmen de bergen sneeuw…elke dag weer. Storen zich kennelijk niet en wachten op de dooi….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 14, 2021 @ 14:52:22

   Ik vond dit keer dat het makkelijk lopen was wanneer er niet geveegd was, maar dat kwam door de stevige vorst. Dan moet je echt wel goed zout strooien wil je geveegde straatje niet in een ijsbaan veranderen. Ik veeg eigenlijk het liefst zelf, dat vind ik best leuk. En veeg dan buiten het tuinpad ook een stoeppad tot en met de beide buren. Hun pas moeten ze zelf doen. Maar dit jaar werd er bij mij geveegd, ook het tuinpad door de jongste buurman op het rijtje, ze zijn er dus wel die het goed doen.

   Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  feb 13, 2021 @ 20:24:16

  Het is ook niks autorijden nu. Ik hoorde het daarstraks breken onder mijn voeten, dus onder de losse sneeuw is het bevroren. En glad joh! Mijn moonboots stonden ook klaar opgehaald uit de schuur wat en fijne dingen. De kinderen hebben zich vermaakt morgen nog en dan is het voorbij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 13, 2021 @ 20:44:55

   Met moonboots is het in de losse sneeuw goed te zoen, waar geveegd is ,of platgelopen, is het inderdaad spekglad. In onze straat is niet gestrooid dus de auto laat ik maar staan. Er uit komen zou nog wel gaan omdat de sneeuw nog ongerept is rond de auto maar ja, als ik terug kom moet ik dan misschien wel parkeren op een plaats waar alles wél platgereden en spekglad is.

   Beantwoorden

 3. RenéSmurf
  feb 09, 2021 @ 22:27:09

  Het voordeel van sneeuw vind ik altijd dat het vanzelf weer smelt, het nadeel vind ik dat mensen altijd willen dat je er werk van hebt, alsof ik daar om verlegen zit.

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.
  feb 09, 2021 @ 20:03:05

  Voor de kinders is het heerlijk natuurlijk. zo’n dikke laag vol sneeuwplezier.

  Beantwoorden

 5. Naomi
  feb 09, 2021 @ 15:02:49

  Groot gelijk dat je kiest voor daglicht! En toch fijn, zo’n zolder waar nog spullen op liggen om klaar te zijn voor zo’n winter als deze.

  Beantwoorden

 6. Happy Hulk
  feb 09, 2021 @ 12:39:20

  Volgende week woensdag dooit het.

  Gloeiende groet
  WeerJan

  Beantwoorden

 7. waarloopjijwarmvoor
  feb 09, 2021 @ 10:44:11

  Dus je gaat niet meer op de langlauf latten?

  Beantwoorden

 8. Nicole Orriëns
  feb 09, 2021 @ 10:27:56

  LOL. Ik vind de term ‘vlokdown’ echt briljant : )))

  Beantwoorden

 9. Yova
  feb 09, 2021 @ 08:45:53

  Ik heb bootslaarzen. Ik ben steeds niet naar buiten geweest. Wel op de balkon. Jullie vermaakt zich wel. Kinderen vinden sneeuw echt leuk. Leuke foto’s heb je gemaakt. Wij doen alle gordijnen zo vroeg dicht. Dat scheelt het. Dikke truien aan. Volgen week word warmer. Boven vriestpunt.

  Beantwoorden

 10. John
  feb 09, 2021 @ 08:28:15

  Ik kies ook voor licht in plaats voor wat extra isolatie. De Velux ramen hier heb ik dan ook schoongemaakt van sneeuw.
  IK loop gewoon op mijn schoenen of laarzen als ik buiten ben. Niets speciaals of zo.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 09, 2021 @ 09:10:05

   Gelukkig is het ook al wat langer licht nu dus dat wil ik ook allemaal binnen halen. Ik heb wel laarzen maar dat zijn luxe lederen laarzen waarin de sneeuw uitgebeten plekken zou maken. Dit soort laarzen kan niets aan verpest worden maar loopcomfort is helemaal nul. Geeft niets zolang ik geen kilometers hoef te maken.

   Beantwoorden

 11. roadlaura1969
  feb 09, 2021 @ 06:56:31

  Je bent toch in de Weer 😉

  Beantwoorden

 12. Leidse Glibber
  feb 09, 2021 @ 01:10:48

  Ik heb zaterdag een van de beste aankopen sinds jaren gedaan. Stevige laarzen met een soort bontvoering. Ondanks dat ik er met blote voeten in ga ( anders kom ik er niet uit 🙂 ) heb ik al dagen geen koude voeten meer als ik Happy uitlaat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 09, 2021 @ 09:06:09

   Dat is zéker belangrijk, mijn moonboots lopen voor geen meter, zijn echt gericht op waterdicht en droog blijven maar nul loopcomfort. Maar prima om boodschappen te doen met een dikke sneeuwlaag.

   Beantwoorden

 13. omabaard
  feb 08, 2021 @ 22:36:47

  Laat ik nu net vandaag ook een filmpje hebben gemaakt van stappende schoenen in de dikke sneeuw….

  Met dank aan mijn Nederlandse schoondochter weet ik dat een serre bij ons een veranda wordt genoemd en begrijp ik dus je logje goed. 😉

  Een serre is bij ons een glazen huisje om groenten in de kweken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 09, 2021 @ 08:55:19

   De sneeuw inspireert duidelijk.
   Wat grappig, een veranda is bij ons een open aanbouwsel aan het huis, meer een soort overdekt balkon maar dan beneden. Een serre was vroeger vaak een soort kas die tegen het huis aangebouwd was voor bijv. druiven.
   Maar wij noemen dat dan weer een kas en dat staat meestal los van het huis.

   Beantwoorden

 14. Nicky
  feb 08, 2021 @ 22:19:13

  Dat is met recht een frisse neus! Maar waar is je muts? De meeste warmte raak je kwijt via je hoofd. Echt! Ik als onverbeterlijke koukleum kan het weten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 08, 2021 @ 22:28:41

   Mutsen draag ik zelden, is meestal niet nodig maar op die jas zit zo nodig een capuchon. Ik ben ook geen koukleum natuurlijk maar had wel een dons gevulde jas aan dus was lekker warm. De kou viel me best mee.

   Beantwoorden

 15. Sjoerd
  feb 08, 2021 @ 22:08:07

  Ik vond het maar vies koud vandaag in de wind.

  Beantwoorden

 16. AnneMarie
  feb 08, 2021 @ 22:07:11

  Lekker naar buiten, een frisse neus halen. Het is wel een geklooi om die sneeuw eraf te krijgen maar wel de moeite waard.

  Beantwoorden

 17. Neeltje
  feb 08, 2021 @ 21:56:19

  Ja, ik zagje frisse neus! Beetje rood? 🤡

  Beantwoorden

 18. gewoonanneke
  feb 08, 2021 @ 20:48:03

  Ik vond ook de delen die mensen geveegd hadden lastiger lopen en gladder dan waar niet geveegd was gewoon in de sneeuw. Mijn straatje was ik begonnen maar lag allemaal ijs onder dat krijg ik toch niet weg. Heb ook mijn wandelschoenen weer eens opgezocht die zijn lekker stevig morgen ga ik echt ook een stuk proberen te wandelen. En hoop gauw weer fietsen.

  Beantwoorden

 19. Spontanity
  feb 08, 2021 @ 20:29:38

  Jongetjes zouden naar school vandaag.
  IJsvrij.
  De mamma niet.
  Dus hebben wij ze gehaald.
  Maar we kregen ze niet naar buiten vandaag!!

  Beantwoorden

 20. Kakel
  feb 08, 2021 @ 20:15:52

  Van weinig daglicht word ik somber, denk ik. Dan liever wat inspanningen voor extra licht. Heb wel steeds de neiging te vragen: je doet toch wel voorzichtig, hè? Edoch ik beheers mij (-:
  Vaak kan je beter op straat dan op de stoep lopen, maar dan moet je niet door auto’s van je sokken gereden worden.
  Verstandig dat je je moonboots niet in de oma-app hebt gezet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 08, 2021 @ 20:55:00

   Klopt, ik ook, en ik kan er vrij veilig bij vanuit het raam en vanaf het balkon. Dan kan ik niet álles weg halen maar dat is niet erg. Inge had ook met haar lief willen komen om het doen maar dan moet ze 2x per dag komen, onzin natuurlijk, ikke selluf doen. Mét de moonboots aan voor de vastigheid op het balkon!

   Beantwoorden

 21. Beaunino
  feb 08, 2021 @ 20:14:56

  Ik moest zo vreselijk hard lachen om je ‘vlokdown’. Hoe kom je er weer op😄

  Beantwoorden

 22. Karel
  feb 08, 2021 @ 19:59:47

  lekker hé zo’n frisse neus 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 08, 2021 @ 20:47:43

   Ja ábsoluut, heel even eruit moet gewoon iedere dag als het even kan.

   Beantwoorden

   • Karel
    feb 10, 2021 @ 19:34:34

    ja ik liep vandaag ook weer m’n rondjes
    vond het altijd leuk zo spelen met de fiets , licht verzetje , wat lucht uit de banden en gaan , maar de buurman zei ook als je nu valt en je breekt iets ben je nog niet jarig , ben ik elke dag hoor hihi , maar ze hebben allemaal wel gelijk , dus ik geef de fiets vrij 🙂
    dat zouthotel op die enorme zoutvlakten is wel speciaal , maar ik ben ook tevreden met m’n eigen hutje

    Beantwoorden

 23. Ferrara
  feb 08, 2021 @ 19:38:58

  Hoewel wij de oudsten in de straat zijn heeft Meneer F. zelf voor het straatje geveegd en gestrooid. Verder zaten we binnen. Foto’s gemaakt vanachter glas. Het jongste kroost in de buurt heeft zich kostelijk vermaakt. OT: ik geef onder Chris 05 antwoord op je vraag.
  Was er vandaag ook weer druk mee. Ik vlecht fantasie en ervaringen tot een geheel. Er borrelen al schrijvend zomaar dingen op. Chris heeft nu al meer beleefd dan in de oorspronkelijke versie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 08, 2021 @ 20:41:33

   Vorig jaar deed ik het ook zelf én van de buurtjes. Dit jaar welde ik eigenlijk liever niet vegen wegens de vorst, het kán dan glad worden als er restjes sneeuw liggen.Dan loop ik liever door dikke bevroren sneeuw. Voor de kinderen is het een feestje natuurlijk. Ik ga ff kijken, leuk.

   Beantwoorden

 24. willyfotoblog
  feb 08, 2021 @ 19:19:03

  een frisse neus Riet

  en je bracht die mooi in beeld

  prettige avond

  Beantwoorden

 25. Rebbeltje
  feb 08, 2021 @ 19:18:06

  Ja dat licht wil je wel binnen hebben hè…anders is het zo lang avond 😉
  Heerlijk is het voor de kleintjes…zag dat ze hier volop in de sneeuw aan het rollen waren en bergje af met de slee…en ik doe daar ook niet aan mee.
  Wij ruimen wel sneeuw in de tuin om straks eerder van de zooi verlost te zijn.
  Groetjes

  Beantwoorden

 26. Suskeblogt
  feb 08, 2021 @ 19:07:53

  Hier veel minder sneeuw. Wel spreekt men van koudegolf deze week. Altijd leuk om zien hoe kinderen spelen in de sneeuw. De iets ouderen mogen van mij ook in de sneeuw spelen hoor.

  Beantwoorden

 27. liesonderweg
  feb 08, 2021 @ 19:05:54

  Ben alleen buiten geweest om de vuilbak buiten te zetten…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. Matroos Beek
  feb 08, 2021 @ 18:47:19

  Wij hebben hier helaas niet zoveel sneeuw.
  Heerlijk toch voor die kindertjes; ik heb er zelf plezier van als ik ze bezig zie!

  Beantwoorden

 29. MyriamC
  feb 08, 2021 @ 18:41:40

  Daglicht, je zegt daar wat. Boven waren de rolluiken vastgevroren. Ook in mijn bureau. Gelukkig werk ik niet meer, of ik had de hele dag geen daglicht gezien.

  Beantwoorden

 30. Melody
  feb 08, 2021 @ 18:41:07

  Ach en jij vermaakt je er hoe dan ook toch nog mee

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: