goed nieuws

Kunnen we gebruiken toch…… komt mijn goede nieuws,”m’n velletje zit weer lekker”!
Ineens valt alles weer een beetje op z’n plaats, blijkt de nieuwe CV ketelman een echt “mens” en lijkt het probleem opgelost te hebben voor een schappelijke rekening en zo min mogelijk breken, valt er een lieve zelfgemaakte kaart van Amber in de brievenbus, en vandaag ook nog een liefdevolle kaart van Kakeltje!

Bovendien ben ik nodig op de drukkerij, erg nodig zelfs want deze week heb ik al iedere dag gewerkt en morgen en overmorgen zit ik ook niet achter de geraniums vrees ik. Oke, ik werk maar 5 uur per dag, 1x een gekke dag gaat prima maar een week lang zou me opbreken. Maar mens…. wat is werken heerlijk! Het bedrijf vindt op het nieuwe adres steeds meer z’n vorm en ik ben weer als vanouds “één van de jongens”. Ik voel me alsof ik weer bergen kan verzetten en eigenlijk dóe ik dat ook wel een beetje.

Zie je hoge dingen achter me? In totaal 4 pallets vol met grote boeken waar een kaart ingeplakt moet worden. En nee, natuurlijk ga ik niet voor iedere doos (36 p.pallet) hulp vragen, ik pel de pallet zélf af en pak zelfs steeds nieuwe dozen, zeg ik toch, Je bent één van de jongens of niet!
Aan de andere kant van het muurtje waar sinds vorige week mijn werktafels tegenaan staan wordt gewerkt aan een wat oudere boekdruk “cylinder” machine. Zo’n pers als waaraan Henk voor de jaren 80 nog werkte om de Scheveningse krant te drukken, net als de degels nu alleen nog voor de speciale functies want om te drukken ze veel te traag. Het regelmatige doffe tik–ke-boem- tik–ke-boem-tik– enz klinkt door de muur heen een beetje als een hartslag, de hartslag van een bedrijf dat herstellende is van een klein infarct. Of misschien is het wel de hartslag van Henk die ik hoor want die is natuurlijk bij me, (tenzij hij in de auto is blijven zitten, dat kan ook). En volgens mij sleept het geluid mijn hartslag mee, voorziet me van nieuwe energie.
Hoe bedoel je “werken is goed voor een mens” nou ja toch zeker als het vrijwillig is. Maar zeg nou zelf, hoor je m’n hartslag ….? Of is het toch de machine achter het muurtje, ik ga even voor je kijken.

86 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Neighborhood Cat
  feb 06, 2021 @ 16:32:13

  Dit is een mooie post. Ik heb niet in een drukpers voor een lange tijd en ik hou van de geur van papier en inkt, de geluiden van machines doen het werk. Het is goed dat je daar blijft werken, het lijkt erop dat je je gelukkig voelt.

  Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  feb 01, 2021 @ 22:51:54

  Leuk dat kijkje in de drukkerij. Ze hadden je precies op tijd nodig, mooi geregeld!

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  feb 01, 2021 @ 01:57:20

  Ik weet dat jullie samen al zo genoten van het werk op de drukkerij, maar ik neem aan dat je nu nog blijer bent dat jullie er zijn blijven komen.

  Beantwoorden

 4. meninggever
  jan 30, 2021 @ 11:44:37

  IK ben toch vooral blij voor je dat het vel weer lekker om je lijf heen zit…..dat scheelt veel…zeker in lastige tijden…

  Beantwoorden

 5. Neeltje
  jan 29, 2021 @ 10:26:59

  Goed bezig!

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns
  jan 29, 2021 @ 09:01:10

  Wat fijn dat je je weer beter voelt. Ik kan me voorstellen dat werk ritme en structuur en bovendien afleiding en prettig contact met anderen biedt en zeer heilzaam is.

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  jan 28, 2021 @ 20:24:52

  Werken is altijd goed voor een mens, het leidt ook af van andere dingen, gedachten even op wat anders en tenslotte moet die nieuwe ketel ook weer terugverdiend worden toch…….😂😂 Fijn dat ook dat zo goed opgelost is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 20:44:36

   Nou gelukkig hoefde er geen nieuwe ketel te komen, deze was ook nog niet zo oud. Maar er moest wél een deel van de leiding onder grond vervangen worden, dan heb je een halve dag 2 man over …eh… deels onder de vloer en dan loopt de rekening makkelijk op. Gelukkig heb ik altijd een potje “onvoorziene omstandigheden” ,dat moet je wel hebben met een eigen huis want álle reparaties komen voor eigen rekening. Maar hij heeft het heel schappelijk gehouden.

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.
  jan 28, 2021 @ 19:41:15

  Fijn om te lezen. Het is je zooooooooo gegund.

  Beantwoorden

 9. Regenboogvlinder
  jan 28, 2021 @ 17:49:25

  Van werken wordt niemand slechter, ook niet als je al iets ouder bent! Ik ben blij dat het velletje weer beter past. En wat is dat werk een zalige afleiding voor je. Eén van de jongens, echt geweldig! Hoop dat je dit nog een fijn poosje kunt blijven doen Riet. En ja, de scherpe randjes zullen iets minder scherp zijn inmiddels, maar iemand na zoveel jaar verliezen is heel erg en moeilijk. Ik vind je een kanjer, want je maakt er echt wat van. Dat is zo te bewonderen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 18:48:23

   Het werken doet me echt goed, voor het eerst in al die maanden zit er weer wat pit me. Klopt natuurlijk dat na eigenlijk m’n hele leven met Henk het gemis waarschijnlijk nooit meer over gaat. Maar het zal misschien iets naar de achtergrond verdwijnen naarmate ik meer afleiding kan op zoeken, dat is nu niet mogelijk.
   IN mijn gevoel doe ik het niet zo supergoed hoor. IK heb in 59 jaar huwelijk bij elkaar nog op geen stukken na zoveel gehuild als de laatste 7 maanden.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jan 29, 2021 @ 17:15:02

    Ben zo blij voor je dat het werken je zo lekker afleidt. Natuurlijk wordt het minder, maar niemand weet hoe dat werkt, omdat het bij iedereen anders is. Hopelijk duurt deze coronatijd niet al te lang meer en kun je ook echt dingrn gaan ondernemen en je leventje alleen echt oppakken.
    Dat je het verdriet eruit gooit is juist goed, ooit droogt het wel weer op. Gelukkig heb je de intentie om nog wat van je leven te maken en het zou ook zonde zijn als je dat niet probeerde. Je bent goed ter been, mobiel door Suus, en nog helemaal fit in je hoofd. Ik hoop echt voor je dat je nog een heleboel jaren voor de boeg hebt en kan genieten van je kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Zo’n fitte overgrootmoeder als jij bent is echt uniek. XXX

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 29, 2021 @ 18:25:12

     Het is fijn om nodig te zijn, een doel te hebben. Het leven is anders echt zinloos. Ik heb gelukkig niet de aard om helemáál bij de pakken neer te gaan zitten. En Inge met haar kinderen doen gewoon zó hun best om me bij les te houden dat het niet aardig zou zijn er niet m’n best voor te doen. Maar ik heb niet de wens om echt oud te worden, die wens was al weg zodra ik zag waar het met Henk naar toe ging. Ik heb een té mooi leven met hem gehad om zonder hem ooit echt m’n draai nog te vinden. Maar zolang het duurt maak ik er het beste van natuurlijk.

     Beantwoorden

 10. Kakel
  jan 28, 2021 @ 14:46:06

  Ineens verzet je bergen werk! Moet er zelfs je spierballen voor gebruiken. De hartslag van de drukkerij is mooi. Er werkt personeel dat het naar zijn zin heeft, want ik hoor een kanarie 🙂 Ik ben blij dat de rekening van de cv-ketel meevalt want jouw schoorsteen moet wel blijven roken. Van een zelfgemaakte kaart van Amber zou iederéén beter in z’n vel gaan zitten. Ramses hoor ik zingen: we zullen dóórgaan…
  Dikke liefs

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 16:37:03

   Van die kaart van jou ook hoor, schattig die liefdevolle duifjes. Ik werk me rot maar het doet me zó goed. Ja gelukkig heeft iedereen ondertussen de meerwaarde ontdekt van de samenvoeging van 2 bedrijven. Ik realiseer me ook echt dat ik ondanks alles een bofkont ben.

   Beantwoorden

 11. Marianne
  jan 28, 2021 @ 12:20:21

  Wat een heerlijk geluid van die machines, en fijn dat je lekker in je velletje zit daar krijg je energie van vooral in deze tijd.
  Groetjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 14:54:01

   Ach, het hele corona gedoe gaat is bij mij eigenlijk ondergeschikt aan m’n leven. Ik was al zó gewend aan een zeer beperkte vrijheid dat ik zelfs nu nog meer kan dan een jaar geleden. Alleen nieuwe dingen oppakken kan niet, dat zou wel dingen makkelijker maken maar dat komt dan later wel.

   Beantwoorden

 12. Happy Hulk
  jan 28, 2021 @ 11:42:00

  Nou, met zoveel herrie in de zaak, sloeg ik op de vlucht.
  Crisis!

  Tijd heelt alle wonden!
  Jij gaat al een beetje die richting op.
  VOORAL DOORGAAN.

  Beantwoorden

 13. AnneMarie
  jan 28, 2021 @ 09:13:24

  Lekker onder de mensen en je daar ook nog verdienstlijk maken. Superwoman.

  Beantwoorden

 14. Naomi
  jan 28, 2021 @ 09:04:52

  Fijn om te lezen! En mooi hoe geluiden soms van die prachtige herinneringen los kunnen maken of echt bij bepaalde personen/gebeurtenissen horen.

  Beantwoorden

 15. John
  jan 28, 2021 @ 08:32:32

  Dat is inderdaad goed nieuws, Riet. Een goeie kachelman is goud waard, en we willen het allemaal een betje warm hebben als we thuis zijn. Zo’n baantje als jij hebt, daar zou ik me ook prima vinden denk ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 14:41:51

   De vorige CV ondernemer is vaak in andere handen overgegaan en bij de laatste overname is dat blijkbaar geen vooruitgang geweest. Blij dat ik er van af ben nu.
   Het is evengoed hard werken hoor, maar ik ga altijd ja of nee zeggen en dat is fijn.

   Beantwoorden

 16. saturnein
  jan 28, 2021 @ 08:17:47

  Blij dat je velletje weer lekker zit. Geniet van het goede gevoel 🙂

  Beantwoorden

 17. omabaard
  jan 28, 2021 @ 00:11:51

  Wat een enorm grote ruimte. En wat een lawaai als je daar de hele dag moet werken?
  Het geeft een fijn gevoel om je terug echt nuttig te weten he!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 07:36:52

   De herrie ben ik wel gewend en ik sta er niet echt dichtbij maar de jongens dragen soms wel gehoorbescherming. Beter want Henk was er doof door geworden.
   Ik heb ervan genoten om weer eens “tot het gaatje”te moeten gaan. Het gekke is dat je dan ook echt bergen kunt verzetten.

   Beantwoorden

 18. Ferrara
  jan 27, 2021 @ 23:42:09

  Kijk dat lezen we graag. Het is je zo gegund.Wat fijn dat je weer een eigen plek hebt gekregen.
  Die Hartslag, mens je moet de hele dag gehoorbescherming dragen als dat in je borstkas zit. In het begin van het filmpje zit er ook nog een fluit in je longen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 07:34:24

   En dan heb ik nog bewust een moment gekozen om te filmen dat het relatief rustig was. Ik hoor het niet meer en sta achter mijn muurtje dan nog een beetje uit de ergste herrie. Maar het heeft Henk z’n gehoor gekost, de oude persen maakten nou eenmaal veel meer lawaai dan de moderne en hij stond er tegenaan, ik niet.

   Beantwoorden

 19. Nicky
  jan 27, 2021 @ 23:28:45

  Indrukwekkende machinerie daar! (Is dat een woord?). Ik ben blij dat je lekker in je velletje zit. Ups en downs zijn het. En downs zullen er altijd blijven. Maar er komen vast op den duur (heb geduld) steeds meer ups tussen de downs. En ik geloof echt niet dat Henk in de auto is blijven zitten! Die gaat met je mee. Altijd en overal.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 07:31:51

   Volgens mij is dat een goed en bestaand woord maar zolang ik de bedoeling snap is het goed toch?
   Ja natuurlijk werkt het zo met ups en downs, maar dit is echt de eerste keer dat ik de oude energie weer voel en dat is een feestje. Dus eigelijk wel een grote up. 👍

   Beantwoorden

 20. Karel
  jan 27, 2021 @ 22:16:09

  dat houd je mooi van de straat
  en is het niet mooi dat ze allen op de nieuwe locatie tekeer gaan als van ouds
  en het geeft een goed gevoel van voldoening

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 28, 2021 @ 07:25:04

   Dat kun je wel zeggen ja, moet weer even wennen om iedere dag grotendeels van huis te zijn, Is ook niet de bedoeling om dat standaard te doen. Maar voor tijdelijk is het best even prettig.

   Beantwoorden

   • Karel
    jan 28, 2021 @ 21:40:45

    ja dat helpt de zinnen verzetten in deze rare nare tijd
    klopt een mooie streek daar waar Liechtenstein ligt
    inderdaad zeker niet leuk , plots niet meer kunnen wat je altijd deed , heb moeite gehad , maar heb er aan toegegeven en vermaak me prima hoor
    en ik geniet van fijne herinneringen

    Beantwoorden

 21. Sjoerd
  jan 27, 2021 @ 21:49:31

  Dat doet me plezier, lekker toch…

  Beantwoorden

 22. Suskeblogt
  jan 27, 2021 @ 20:33:34

  Die machine raast nogal door mijn koptelefoon. Het is altijd leuk om iets buiten huis te doen te hebben. Ik ben ook blij om nog steeds de markt op dinsdag te hebben.

  Beantwoorden

 23. RenéSmurf
  jan 27, 2021 @ 20:26:14

  Ik zou werken niet als werken zien als ik het zo leuk vond, dan zou ik het een hobby noemen. Vrijwillig werken is een hobby. En zo blijf je lekker bezig en gezond.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 31, 2021 @ 10:14:36

   Evengoed is het natuurlijk wél werken als je ervoor betaald wordt en je verantwoordelijk bent dat het werk af komt. Als je geen plezier in je werk hebt is dat eigenlijk niet goed.

   Beantwoorden

 24. willyfotoblog
  jan 27, 2021 @ 20:13:48

  ” m’n velletje zit weer lekker”.. zo lees ik het graag Riet

  prettige avond

  Beantwoorden

 25. liesonderweg
  jan 27, 2021 @ 19:45:28

  Zo blij te lezen dat het goed gaat met je!
  Ben momenteel (sinds september) mantelzorger 7/7. ‘k Probeer ergens een dagje in de week ‘vrij’ te vinden…, zal wel lukken.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2021 @ 20:02:06

   Anders ik wel, heerlijk weer wat meer energie te hebben,
   Ik hoop dat je niet voor een partner mantelzorger bent want in je eigen huis is het echt 24/7 dienst en is zelfs een uurtje vrij al vaak onmogelijk.

   Beantwoorden

   • liesonderweg
    jan 27, 2021 @ 20:07:10

    Vroeger mama bij me thuis, 24/7, 12 jaar lang, met heel veel liefde. Er kwam zelf geen verpleegster. ’s Morgens uit bed halen, wassen, kleden, boterhammetje…, ’s avonds in omgekeerde richting. Was ze er nog maar! Nu vriend, op afstand, meerdere uren per dag.
    L.

    Beantwoorden

 26. Matroos Beek
  jan 27, 2021 @ 19:44:33

  Wat leuk om te lezen. Herkenbaar ook. Ik kan mij ook zo voldaan voelen als ik leuk werk heb gedaan. Het geeft dan energie.

  Beantwoorden

 27. Spontanity
  jan 27, 2021 @ 19:35:01

  Heerlijk zo’n inkijk in de drukkerij!

  Beantwoorden

 28. Rebbeltje
  jan 27, 2021 @ 19:31:43

  Wat fijn dat het velletje weer wat passend is…en ja moet heerlijk zijn om nu tijdens de lockdown mensen en geluid om je heen te hebben…ja dan is werken een opluchting natuurlijk.
  Voorlopig ben je onder de pannen en hoef je je niet te vervelen.
  Fijn dat de cv zo netjes opgelost is…ja er zijn nog steeds vakmannen
  Groetjes

  Beantwoorden

 29. Melody
  jan 27, 2021 @ 19:18:12

  Nou joh hoor heerlijk!
  Ik wens je van harte toe dat het zo blijft minimaal.
  😘

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: