voor de liefhebber

Er zijn op dit moment niet veel TV programma’s die m’n aandacht vast kunnen houden. Maakt niet uit, “jullie zitten toch op mijn schoot” en de TV staat dan eigenlijk alleen maar aan om wat beweging en leven om heen te creëren. Maar ik vond een leuke uitzondering, een nieuw programma voor de liefhebber van het fenomeen escape room. De code van Coppens: de wraak van de Belgen. Heerlijk programma waar de onvermijdelijke BNners een uur de tijd krijgen om via allerlei codes te ontsnappen.

Jullie weten vast nog wel hoe leuk ik het vond om met álle kleinkinderen naar een escape room gestuurd te worden.
We kwamen er maar op nippertje op tijd uit en dat was zeker niet dankzij mij al kon ik wél een keer een nuttige hint geven.
Maar ik was overwegend goed voor de gulle lach.
Je begrijpt , “de code van Coppens ” vind ik een leuk programma.
Op de zondagavond om 10 voor half 9, een tijd dat je toch thuis moet zijn door de avondklok.
Wat voor een deel van mijn lezers wel handicap zal zijn is dat het door SBS 6 wordt uitgezonden. Ik heb daar geen probleem mee, ik kijk altijd of het programma in mijn straatje valt, welke omroep het uitzendt zal me worst zijn. Op zijn tijd heeft iedere omroep wel iets dat me boeit of amuseert en daar gaat het toch om.
Tja, de reclame bij de commerciële omroepen …. ach, altijd goed om even koffie te halen, m’n glas te vullen, een plas te plegen enz! De reclames krijg ik op die manier meestal weinig van mee, maar áls er een opvalt zou ik ze soms zelfs voor een logje kunnen gebruiken.
Als er een enthousiaste verkopen bij één van de hoorboeren staat te beweren dat hij “een onzichtbaar hoorapparaat in het oor kan aanbrengen” heeft dat mijn aandacht, ik zou al heel tevreden zijn als hij “een zichtbaar hoorapparaat zó in het oor aan kan aanbrengen” dat het onzichtbaar is voor de buitenwereld.
Lijkt me trouwens een enorm gepruts met zo’n onzichtbaar hoorapparaat, maar dat zal wel aan mij liggen.

70 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  jan 26, 2021 @ 01:05:49

  Ik kijk echt heel weinig tv, nou ja op actualiteiten, talkshows en journaal na

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2021 @ 08:01:08

   Journaals kijk ik wel, juist die andere programma soorten kijk ik nooit, als ik niet mee kan praten erger ik me door aan dat geleuter.
   Van de actualiteiten hoor ik meer dan me lief is in de journaals. Zeker nu.

   Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  jan 25, 2021 @ 22:01:34

  Ik begrijp dat het iets met een escaperoomspel is. Niks va meegekregen, de tv staat hier meer uit dan aan gelukkig. Ik lees tijdens de reclameblokken en meestal kom ik niet meer terug bij de tv. ik zal eens een blik werpen als het voorbij komt, geef ik je het voordeel van de twijfel alvast.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 25, 2021 @ 22:16:24

   Maar toch vooral doen waar je blij van wordt, en als dat geen TV is is dat toch ook prima. Ik zit altijd met de laptop op schoot en kijk sommige dingen dan met een half oog mee,
   Er is weinig dat me voldoende boeit om de laptop ( dus jullie) van mijn schoot te verdrijven. 😉

   Beantwoorden

 3. Leonoras life
  jan 25, 2021 @ 18:53:14

  Het maakt mij ook nooit uit welke zender.. kan me wel ergeren aan zenders met heul veul reclame. Dus neem vaak op en kijk reclameloos terug

  Beantwoorden

 4. Naomi
  jan 25, 2021 @ 15:48:56

  Het staat bij mij ook op mijn ‘kijklijst’ en die reclame heb ik niet, want ik kijk via NLZIET. Klinkt heel goed, ook al heb ik het kijken nog even uitgesteld omdat ik nog wat andere dingen vol. Je had op NPO3 trouwens de afgelopen jaren ook een programma over escaperooms (Big Escape heette dat volgens mij). Geen idee of dat dit jaar weer komt, maar dat zul je dan ook leuk vinden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 25, 2021 @ 16:04:59

   je gaat het vast leuk vinden , wat ik een leuke extra vind is dat ze een paar onderbrekingen in lassen om met natuur/scheikundige proefjes te laten zien hoe sommige effecten bereikt worden.

   Beantwoorden

 5. meninggever
  jan 25, 2021 @ 14:18:36

  Ik ben dolblij met Netflix en On Demand van Ziggo. Dat scheelt op sommige avonden heel veel. Want het meeste op de diverse omroepen is helemaal niet mijn ding. Ik ben van de thrillers, het avontuur, de Science Fiction en zo meer. Dat leidt me echt af….

  Beantwoorden

 6. cornma
  jan 25, 2021 @ 11:54:53

  Ik ben echt een gewoontedier en kijk vaste programma’s. Als een programma stopt en wordt vervangen door iets anders, moet ik daar echt aan wennen en meestal zoek ik dan iets anders om te doen. Dat wordt dan steevast bouwen met Lego.
  Een hoorapparaat heb ik gelukkig niet nodig, mocht dat ooit wel het geval zijn dan wil ik zo’n “onzichtbare” in de hoop dat je die ook niet voelt. -:)

  Beantwoorden

 7. Happy Hulk
  jan 25, 2021 @ 10:54:16

  Geen last van mijn gehoorapparaat.
  Zichtbaar of onzichtbaar.
  #coronacoupe.
  #hebgeengehoorapparaat

  Beantwoorden

 8. Nicky
  jan 24, 2021 @ 23:02:45

  Haha! Dat was me nog niet opgevallen terwijl ik de reclame al een paar keer gezien heb. Hier staat de tv ‘s avonds altijd aan. Mijn verkering kijkt graag tv. Ik niet. Ik kan mijn aandacht er ook nooit lang bij houden en ben meestal met andere dingen bezig.

  Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  jan 24, 2021 @ 19:37:44

  Daar gaat ons land ook kapot aan, aan mensen die het allemaal niks interesseert zolang er maar bekende mensen door het beeld heen lopen. Nee, niks voor mij, ik kies kwaliteit en dat vind ik niet bij die buitenlandse omroepen wat SBS toch is.

  Beantwoorden

 10. Kakel
  jan 24, 2021 @ 17:30:23

  Met m’n man en dochter heb ik me een keer vrijwillig laten opsluiten. Zonder Roos zaten we daar nu nog (-: Je moet razendsnel alle kloes (nieuw Nederlands) aan elkaar breien en als je er eentje mist, mis je de rest ook. Ik ben niet zo van de tv en de series. Maar wie weet, mocht ik me rond half negen vervelen, stem ik af op SBS6.

  Beantwoorden

 11. gewoonanneke
  jan 24, 2021 @ 17:21:08

  Heb het ook ooit een keer gedaan met het jeugdwerk en vond het echt super super leuk om te doen zeker omdat wij er uit kwamen en de andere groep niet op tijd. Maar kijken er naar nee dat trekt me niet en zoals ik al vaker heb gezegd zeker niet op een commerciële zender met die reclame. Pas wilde ik toch wat zien en heb op de klok gekeken 13 minuten reclame, dan haak ik echt af hoor. Zonde van mijn tijd dan. Mijn zus heeft trouwens Ziggo die kan het dan opnemen en later de reclame doorspoelen begreep ik. Maar dat heb ik ook niet.

  Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  jan 24, 2021 @ 15:01:24

  Netflix heeft meer dan films Riet. Ook hele interessante documentaires en leuke en spannende series. Ik bedacht om De Code van Coppens te gaan volgen, maar toch maar niet gedaan. Maar op NLZiet kan ik hem wel vinden, dus toch maar even gluren.. dank voor de tip!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 24, 2021 @ 15:09:57

   Misschien ooit, maar eigenlijk heb ik totaal geen behoeft aan Netflix, ben gewoon niet zo’n “kijker”. Ik heb ook altijd moeite om iets nieuws te gaan bekijken maar kreeg van Inge de tip dat ik dit vast leuk zou vinden en ze kent me goed dus dat klopte;-)

   Beantwoorden

 13. willyfotoblog
  jan 24, 2021 @ 11:23:00

  Bij reclame ga ik meestal zappen Riet

  Goed gemaakte clips zie je zelden, die kan ik dan wel smaken…

  Reclame voor onzichtbaar hoorapparaat, daar heb ik geen oren naar

  prettige zondag

  Beantwoorden

 14. AnneMarie
  jan 24, 2021 @ 10:10:29

  Reclame is zelfs makkelijk. Soms zit ik er echt op te wachten, kan ik eindelijk een plas gaan doen of koffie zetten. Van de nood een deugd maken. 😉 leuk is dat, een programma waar je eigenlijk al eenn paar dagen naar uit kint kijken.
  Vanavond weer dus. Voor mij Heel Holland Bakt.

  Beantwoorden

 15. Neeltje
  jan 24, 2021 @ 09:49:34

  Ik zou die onzichtbare voortdurend kwijt zijn. Pas wanneer de batterijtjes leeg zijn en gaan piepen vind ik ze misschien weer. O nee, dat hoor ik dan weer niet. Laat maar zitten dat onzichtbare.

  Beantwoorden

 16. waarloopjijwarmvoor
  jan 24, 2021 @ 09:25:59

  Het blijft behelpen met zo’n apparaatje in je oor. Op de meest onmogelijke momenten krijg ik weer een piep dat het batterijtje vervangen moet worden. Heel irritant

  Beantwoorden

 17. Beaunino
  jan 24, 2021 @ 08:47:54

  Best knap inderdaad. In een escaperoom ben ik nog nooit geweest, lijkt me best benauwend.
  Voor wat tv programma’s betreft, ik neem veel op zodat ik de reclames over kan slaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 24, 2021 @ 09:01:37

   Nee hoor, je kunt er immers uit wanneer je maar wilt. Er wordt altijd meegekeken. Opnemen is inderdaad prima oplossing, deed ik ook vaak omdat Henk veel meer TV keek dan ik. Er is niet zo heel veel dat ik echt niet wil missen.

   Beantwoorden

   • Beaunino
    jan 24, 2021 @ 09:08:47

    Ik merk wel dat ik nu meer volg dan voor de lock-down. Jinek, nieuwsuur en 8 uur journaal kijk ik eigenlijk altijd. Daarnaast volg ik ‘Married at first sight’, ‘Nieuwe Boeren’ en ‘Karlijn met een K’

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 24, 2021 @ 11:06:35

     Echt volgen doe ik bijna niets, praatprogramma’s gaan nooit aan, vind het vervelend dat ik niet mee kan praten. Married at first site is zo’n lekker achtergrond programma, jurken passen is leuk , voor mezelf een beetje mee kijken of er 2 mensen bij elkaar passen ook maar ik realiseer me dan weer té goed dat men ons laat zien wat interessant is voor de kijkcijfers dus echt inleven lukt dan weer niet. Hoeft ook niet natuurlijk.

     Beantwoorden

 18. John
  jan 24, 2021 @ 08:38:44

  HEt is echt nog zelden dat ik tv kijk. Al zijn er wel programma’s zoals Tegenlicht bijvoorbeeld maar die kan ik altijd kijken wanneer ik wil. Een film of zo zie ik via netflix. Geen gedoe met reclame of verplicht afkijken. Netflix onthoud gewoon waar ik gebleven ben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 24, 2021 @ 08:41:35

   Het fijne is dat je het op dit moment meestal wel naar je eigen wensen in kunt vullen, dat is echt een pluspunt, Ik heb niets met films dat maar Netflix voor mij al niet lonend.

   Beantwoorden

 19. Ferrara
  jan 23, 2021 @ 22:48:00

  Oh jasses die gehoortoestellen. Een vriend van ons heeft na lang dubben en uitproberen nu iets wat je met je telefoon kunt bijstellen. Tuurlijk lag die telefoon na een bezoekje nog bij ons op tafel. Gelukkig woont hij in de buurt en was er toen nog geen avondklok …
  Ik kijk wat me boeit, de zender kan me dan niet schelen. We nemen veel op om later te kijken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 24, 2021 @ 08:39:42

   Een heel vervelende ontwikkeling dat alles op de telefoon “moet”, ik wil dat niet , een telefoon vergeten, verliezen, lege batterij, allemaal factoren die veel voorkomen.
   Ja precies, op z’n tijd heeft iedere zender wel eens goeds en hebben ze ook allemaal wel bagger, ik vind dat tamelijk dom om dingen goed of slecht te vinden omdat een bepaalde omroep ze uitzendt. Opnemen is inderdaad handig om de reclames door te kunnen spoelen;-)

   Beantwoorden

 20. omabaard
  jan 23, 2021 @ 22:30:54

  Mijn kleinkinderen kijken er ook soms naar. Eén keer deed ik in levende lijve een escaperoom en vond het best wel tof. Je moet het beetje kennen. En neen, we geraakten niet intijds buiten, maar toch heeft de lunch achteraf gesmaakt en drinken we een glaasje op de overwinning, sorry het spel 😉

  Beantwoorden

 21. Sjoerd
  jan 23, 2021 @ 22:24:03

  TV boeit me allang niet meer en alles wat ik wil weten, inclusief journaal, zie ik ook op internet…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 24, 2021 @ 08:49:17

   Zo gaat het inderdaad bij veel mensen, ik vind het nog steeds wel makkelijk om het alleen maar aan te hoeven zetten op het moment dat ik wat reuring om me heen wil , op het internet zoeken os veel minder mijn ding.

   Beantwoorden

 22. Karel
  jan 23, 2021 @ 21:49:19

  niet iets wat ik zou kijken , wie het uitzend doet er niet toe
  reclame zie ik net als jou , bijna niet
  en ik als man wil ook niet naar Jemen , ondanks dat er genoeg te zien is , maar hun politiek en religie stuiten mij tegen de borst
  terug naar de flower powertijd , graag 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 24, 2021 @ 08:51:54

   Omdat ik één keer zelf een escape room deed vind ik het écht heel leuk om te zien. Het is ook een soort puzzelen…. maar dan anders.
   Heel goed, zo’n regiem ga niet als toerist spekken vind ik altijd.

   Beantwoorden

   • Karel
    jan 25, 2021 @ 18:50:51

    nee daar moet geen cent naar toe
    ja uit een escaperoom komen is puzzelen hé , nu daar ben jij goed in 🙂
    het filmpje is van ’18 dacht ik , ,maar het is leuk om in delen te zien
    het gaat over het weer , dus zeg watersnood en winter ’62 o.a
    maar ook leuke beelden van het dagelijks leven toen

    rustige avond groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 25, 2021 @ 20:01:06

     O ja, dan heb ik het inderdaad al eens gezien, echt leuk. Nou er zijn echt veel soorten escape rooms hoor en sommige zou ik alleen zéker niet uitkomen. Daarom werkt het altijd in groepjes omdat iedereen weer andere vaardigheden heeft en je zo elkaar kunt helpen.

     Beantwoorden

 23. Spontanity
  jan 23, 2021 @ 21:05:46

  En zo heeft iedereen zijn favoriete iets!
  Ik ben weg van de slimste mens 🙂
  Enne, zijn je truffels al op?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 23, 2021 @ 21:08:27

   Ja zeker weten, ik ben ook wel spelletjes gek, kijk soms wel de slimste mens maar heb zo”n hekel aan de presentator.
   Nee natuurlijk niet , die liggen in de koelkast, Inge is er gek op en soms komt ze op zondag even langs met mannie.

   Beantwoorden

 24. Lies
  jan 23, 2021 @ 20:06:11

  Heb/kijk geen tv, maar begrijp (alweer!)!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 25. Suskeblogt
  jan 23, 2021 @ 20:04:35

  SBS6 hebben we hier niet. Misschien dat er een vlaamsche versie van bestaat.

  Beantwoorden

 26. Melody
  jan 23, 2021 @ 19:52:12

  Nou inderdaad.

  Niet mijn programma maar dat maakt niet uit.

  Oh ja… net als een zeker wasmiddel dat zelfs het onzichtbare vuil uit je was haalt 😉

  Beantwoorden

 27. Rebbeltje
  jan 23, 2021 @ 19:51:17

  Bijna draadloos internet die gehoorapparaten…gelukkig nog niet nodig hoor zowiezo al teveel haha
  En ja maakt mij ook niet uit welke zender als het maar een goed of leuk programma is. Al kijk ik meestal films…fijne avond nog

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: