de kop eraf

Zo, de kop is er af van het nieuwe jaar. En nee, natuurlijk helemaal niéts veranderd want Rietepietz doet nou eenmaal niet aan goede voornemens en dan verandert er niet zo veel hé! Ik zóu me het voornemen gemaakt kunnen hebben voortaan Henk uit mijn logje te verbannen….. maar nee hoor, niet gedaan natuurlijk. Ik heb m’n twijfels of dat wel een goéd voornemen zou zijn.
Wie weet dat hij ooit vanzelf een stapje terug doet als ik wat meer andere dingen mee ga maken maar voorlopig kom ik hem overal tegen omdat ik overwegend thuis ben.
Beter zo, ik houd niet van verandering en er is al verandering genoeg waar ik moeizaam mee heb te dealen.

Sommige dingen beginnen een plaatsje te krijgen. Ik vergis me nog steeds dat ik zeg : “ik ben even naar Scheveningen geweest” terwijl ik Pijnacker bedoel maar het ritje is al een beetje gewoon geworden en in het oude jaar heb ik er ook alweer een klusje gedaan.
Ook in het bedrijf schuiven oude en nieuwe onderdelen ondertussen steeds meer in elkaar, net als bij “de medewerkers”.
Er wás wel een bijeenkomst geweest vóór de kerst maar die heb ik niet bezocht wegens het met teveel mensen in één ruimte zitten. Normaal kom ik er als iedereen aan het werk is en dan her en der in het gebouw bezig is, dat is veiliger.
Maar natuurlijk ging ik maandag even nieuwjaar wensen bij m’n “andere gezin”, precies, de drukkerij op de nieuwe locatie. De collega die in het oude gebouw het naambord van de muur had gehaald…..

…… heeft het bord zuinig bewaard en als ik kom ligt het klaar om het samen (eh “met mij” erbij schept vast verwarring) op te hangen zoals hij me beloofd had.
Het belangrijkste werk mag ik doen….. de stofzuiger mond onder de boor houden terwijl hij boort, het mag er dan nog niet helemaal stofvrij zijn….. we gaan er natuurlijk géén zooitje van maken.
Uiteraard komt het bord in het degelhoekje aan de muur te hangen, is zo gepiept. Henk kijkt vanuit de letterbak toe, je weet wel, daar ligt dat oude cliché van zijn foto. En dan heeft Spencer een ingeving…. “Joh Riet, we plakken “die kleine ” óp het bord.
Uiteindelijk is hij de enige van alle personeelsleden ooit die de helft van de ondertussen bijna 130 jaar op de loonlijst stond. Oke, een beetje symbolisch de laatste drie jaar, ik gaf wat uurtjes van mezelf door voor zijn salarisstrook, en soms verdiende hij z’n geld wel eens letterlijk slapend, maar toch!
Goed plan vind ik dus, er moet toch iémand een oogje houden op die knullen als ik er niet ben?

Advertentie

66 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jan 09, 2021 @ 14:33:35

  Mooi eerbetoon voor de man die toch aan de basis van het bedrijf stond. En uitbannen van Henk….. Hoe kun je dat doen dan?? Lukt toch niet….. Hoewel ik het bij iemand anders wel zie gebeuren. Binnen een jaar hertrouwd en alles veranderd. Na een op het oog goed en lang huwelijk…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 09, 2021 @ 15:05:01

   Dat gaat hier niet gebeuren maar ik kan me wel voorstellen dát het gebeurt, er zijn best veel mensen die niet alleen kunnen zijn en dan is een nieuwe relatie best een goed plan wanneer zich een geschikt iemand voordoet. Niets mis mee, alleen is maar alleen. Het heeft ook wel iéts met leeftijd te maken, ik ben realist genoeg om te zien dat waar er al zo weinig alleenstaande mannen op leeftijd zijn er voor mij hooguit een 80 plusser in het verschiet zou kunnen liggen met meer dan waarschijnlijk een nieuwe zorgtaak, daar pas ik voor.

   Beantwoorden

 2. Spencer
  jan 07, 2021 @ 19:51:15

  Het was een soort buurman en buurman project Riet. Maar het is ons gelukt.
  Die kleine (Henk) heeft een mooi prominent plaatsje gekregen op het bord.
  Hij heeft het verdient en zal zo over ons waken.
  Zo kan hij zien hoe wij onze karweitjes doen:)
  Ik hoop je nog veel te zien.

  Groetjes Spencer

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 07, 2021 @ 20:13:55

   Je bent verrekte handig, was zó gebeurt. Natuurlijk blijf ik regelmatig binnenvallen, ik begin me er al een beetje thuis te voelen en er zijn veel vertrouwde spullen en mensen, blij mee. Moet er wél aan denken dat ik iets te eten mee moet nemen áls ik klusje moet doen. Ik kan nu helaas niet even een broodje halen om de hoek bij het vissershuisje. Die “kleine”hangt daar prima , kan hij een oogje op jou houden, dat je niet teveel staat te kletsen;-)

   Beantwoorden

 3. Nicky0607
  jan 07, 2021 @ 14:02:37

  Blijf jij maar lekker schrijven over Henk, hoor. Ik lees het graag (al is ‘graag’ een beetje rare term hier maar je snapt wel wat ik bedoel). Wat ze bij de drukkerij doen, vind ik geweldig! Hij moest eens weten!

  Beantwoorden

 4. hanscke
  jan 07, 2021 @ 10:52:48

  Henk krijgt vanzelf een nieuw, ander, plekje in je blogjes. Hij leeft in jouw herinneringen en is daar zeer nadrukkelijk aanwezig, dat poets je niet weg door er maar niet over te schrijven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 07, 2021 @ 12:32:22

   Nee zo is het natuurlijk. Temeer omdat er op dit moment gewoon nauwelijks nieuwe indrukken gemaakt kunnen worden, zodar dát weer kan zal het op een natuurlijke wijze wel vanzelf gaan.

   Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  jan 07, 2021 @ 01:57:28

  Heel mooi en terecht eerbetoon op de drukkerij. Natuurlijk blijft een Henk een onderdeel van je blogs, had ik met Hill ook alhoewel je er op een moment minder over schrijft, maar ook dat is normaal. OT: die zoom gourmet lijkt me wel een goed idee 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 07, 2021 @ 08:29:27

   Maar bij jou speelde Hill sowieso een minder grote rol in je logjes.Mijn blog is meer dan het jouwe een soort dagboek voor me en dán kom je niet om Henk heen.

   OT Gaan we onthouden maar laten we hopen dat het volgend jaar weer wél mogelijk is om met een tafel vol mensen te zitten. Maar áls we alleen gourmetten lijkt het me een goed plan.

   Beantwoorden

 6. Liesbethblogt
  jan 06, 2021 @ 19:00:34

  Wat mooi echt heel lief!

  Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  jan 06, 2021 @ 18:57:06

  Henk uit je logjes bannen… nee dat kan niet hoor. Maar gelukkig doe je dat dus ook niet. Ook al heb je mettertijd misschien meer logvoer, Henk zal heus nog regelmatig om de hoek komen kijken, dat kan niet anders.
  Goh, die ‘collega’s’ van je zijn wel erg lief zeg! En dat je zelf nog plezier hebt aan het werk is heerlijk. Je voelt je nuttig en je hoort ergens bij, zo voelt het vast. En dat je daar ook nog zelfs tegen een jonge Henk aankijkt zal je goed doen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 06, 2021 @ 19:04:24

   Nee dat kan op dit moment zeker nog niet, ik ben nog helemaal één met hem en “hij bemoeid” zich nog heel erg met m’n leven.
   Inderdaad heel fijn dat ik af en toe nog te hulp geroepen word, is ook een soort thuiskomen maar er toch even uit nu ik er verder zo weinig kan doen.
   De collega’s zijn schatten voor me al zijn we natuurlijk allemaal wel gewoon aan het werk.

   Beantwoorden

 8. Beaunino
  jan 06, 2021 @ 15:30:28

  Wat geeft die erkenning dan een troost.. mooi!

  Beantwoorden

 9. Neeltje
  jan 06, 2021 @ 12:46:13

  Mooi plekkie voor Henk en blijf maar fijn over hem schrijven. Willen wij ook niet missen.

  Beantwoorden

 10. John
  jan 06, 2021 @ 09:16:13

  Een voornemen om Henk uit je blogs te laten vind ik ook geen goed voornemen. Hij hoort tenslotte nog gewoon bij je.
  Slapend geld verdienen lijkt me trouwens wel wat, alleen denk ik dat ik nergens zo’n baantje ga vinden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 06, 2021 @ 15:41:27

   Héél vroeger kwam het wel eens voor dat in de etalage van een beddenzaak iemand tegen betaling in bed lag te slapen;-) Maar Henk deed het pas echt slim hé. We hadden een fijne vertrouwensband met het bedrijf. Ze wisten dat ik uren van Henk niet meer meetelde ook al zat hij soms nog wel wat mee te rommelen, dat was meer om hem bezig te houden zodat ik door kon werken. Maar mijn gewerkte uren verdeelde ik dan over ons allebei zodat hij in zijn gevoel nog salaris kreeg. Ook toen hij steeds vaker even een dutje deed. Ik vond dat zó mooi.

   Beantwoorden

 11. terrebel
  jan 06, 2021 @ 00:32:34

  Prachtig eerbetoon aan jouw bijzondere Henk, Riet! En ook voor jou de beste wensen nog voor dit nieuwe jaar. Met nieuwe kansen én oude gewoontes. Liefs! x

  Beantwoorden

 12. Rebbeltje
  jan 05, 2021 @ 23:22:27

  Wat een ontzettend lief idee, niet alleen het bord maar ook je Henk erop
  En nee Henk hoeft niet uit je blogjes zolang hij een belangrijke rol in je gedachten/hoofd speelt.
  Mooie plek heeft hij gekregen

  Beantwoorden

 13. waarloopjijwarmvoor
  jan 05, 2021 @ 22:03:22

  Mooi gedenkbord Riet dat moet bewaard blijven, goed gedaan.

  Beantwoorden

 14. Ferrara
  jan 05, 2021 @ 21:28:16

  Ach wat mooi. Kostte zeker een paar parels? Mij bijna wel … Ik vind het zo liefdevol van die mannen.
  Bloggen zonder Henk, ben jij mal. Trouwens dat zou ie waarschijnlijk niet pikken en zich toch wel in beeld spelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 06, 2021 @ 08:14:50

   Nee gelukkig niet, ik werd er blij van, de parels waren even op want tussen de kerst en oud en nieuw waren de parels niet áán te slepen door een flinke dip waar ik nu weer langzaam uit klim.

   Beantwoorden

 15. Suskeblogt
  jan 05, 2021 @ 20:18:21

  Henk maakte deel uit van deze blog, die hoort gewoon hier. Een mooi gebaar met dat bord. Zo blijft hij ook daar verder aanwezig.

  Beantwoorden

 16. gewoonanneke
  jan 05, 2021 @ 20:10:34

  Mooi gebaar toch voor iemand die daar zoveel tijd en werk gedaan heeft. En natuurlijk zou je Henk niet uit je blogs laten verdwijnen waarom zou je dat doen. Jullie waren zo lang samen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 05, 2021 @ 20:27:41

   Ja hé, maar hoe vaak maak je het mee dat iemand nog welkom is in het bedrijf als hij ruim in de tachtig is en steeds minder kan. Ze hebben hem dus ook zien aftakelen en zich zorgen gemaakt over mij. Heel bijzonder.
   Ga ik ook niet ineens doen hoor al zal het ooit wel minder worden als ik meer ga meemaken. Maar zelfs jouw ex komt af en toe nog om de hoek kijken al is het altijd maar zijdelings.

   Beantwoorden

 17. omabaard
  jan 05, 2021 @ 19:45:21

  Hoe tof is dat! Toch wel hét bewijs van groot respect naar jullie toe.
  En natuurlijk blijft Henk in je blogs terugkeren, hij hoort gewoon bij jou.

  Beantwoorden

 18. bvision
  jan 05, 2021 @ 19:41:57

  Mooi dat ook dat in het nieuwe pand kan en mag en ook gedaan wordt.

  Beantwoorden

 19. Kakel
  jan 05, 2021 @ 19:35:06

  Niet meer bloggen over Henk? Dat kan toch niet? Dan missen we hem nog meer!
  Je linkshandige collega heeft beslists twee rechterhanden. Logisch dat hij op jou heeft gewacht…Zonder dollen: wat ont-zet-tend lief! Zie je dat zij Henk ook niet uit hun dagelijks leven willen houden? Hij woont in hun hoofd en ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 05, 2021 @ 20:13:16

   Geen zorgen hoor, gaat niet gebeuren. Hij is gewoon een deel van mezelf geworden.
   Klopt, hij komt daar ook regelmatig even opdagen. Voel me er ondertussen dus ook al een beetje thuis, Mar morgen wéér.

   Beantwoorden

 20. willyfotoblog
  jan 05, 2021 @ 19:16:05

  die weten jullie te waarderen Riet

  groeten

  Beantwoorden

 21. liesonderweg
  jan 05, 2021 @ 18:36:37

  Er zijn nog lieve mensen…, superlieve…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 22. Happy Hulk
  jan 05, 2021 @ 17:51:05

  Prachtig eerbetoon!

  Beantwoorden

 23. Spontanity
  jan 05, 2021 @ 17:13:23

  Prachtig nostalgisch stukje!!
  Ze zeggen wel eens dat als er niet meer over iemand gepraat wordt, dan wordt je vergeten.
  Gaat niet gebeuren, waarom zou je ook!

  Beantwoorden

 24. staartje
  jan 05, 2021 @ 17:11:26

  Wat mooi Riet! Wat zijn er toch veel lieve mensen

  Beantwoorden

 25. Karel
  jan 05, 2021 @ 16:40:51

  prachtig Riet
  de firma net als Henk horen bij jou , en dus op het blog

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 05, 2021 @ 17:42:07

   Ja voorlopig zeker nog wel , en uiteindelijk leefde ik van de 78 jaar maar 16 jaar zonder zonder Henk als lief te hebben.

   Beantwoorden

   • Karel
    jan 05, 2021 @ 19:45:55

    dat zijn vele jaren samen

    ja het is een schitterend land , ik zag er een klein stukje van want het is enorm groot
    het emigreren begon ook beroerd , ik had opgegeven niet met de politie in aanrking te zijn geweest , op een bal door het raam na hihi , wat denk je zij tellen militaire dienst ook mee , nou daar was ik niet zo braaf geweest hohoho
    ja ik was blij dat zij die de boerderij overgenomen hebben , mij op m’n vraag antwoord gaven , een mooie periode in m’n leven
    en 1 bekende naam in een pps bracht al die herinneringen boven
    rustige avond groet

    Beantwoorden

 26. Melody
  jan 05, 2021 @ 16:32:13

  wat lief Riet !!

  En nee dat voornemen was zeker niet goed geweest, ik denk datik niet de enige zou zijn geweest die jou dan even op de vingers getikt zou hebben 😉

  Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  jan 05, 2021 @ 16:13:37

  Wat mooi Riet.
  Een prachtig nostalgisch bord dat nooit verloren mag gaan.

  Beantwoorden

 28. Naomi
  jan 05, 2021 @ 15:46:19

  Dit vind ik zó liefdevol en mooi! En gelukkig heb je je niet voorgenomen om Henk uit je logjes te houden. Hij hoort er nog gewoon in/bij toch?

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: