blije rijder?

Op de valreep van het jaar rijd ik met een kersvers RIJBEWIJS dat zonder beperkingen 5 jaar geldig is.
Na alle gruwelverhalen over té lange wachttijden en verlopen rijbewijzen bij ouderen was ik dus méér dan ruim op tijd begonnen met een aanvraag voor de keuring enz. Je voelt ‘m al aankomen….. juist bij mij liep alles op rolletjes, kon binnen een week bij een keuringsarts terecht, die de gebruikelijke controles uitvoerde en geen verdere vragen had bij de door mij (naar waarheid) ingevulde formulieren. Korte tijd later ontving ik toestemming om het rijbewijs te mogen aanvragen op het moment dat het oude nog drie maanden geldig was!!!!! Nou ben ik gekke Gerritje niet en ga ze géén drie maanden cadeau doen, deze maand dus alleen nog even de hobbel “pasfoto’s” te nemen.

Ook daar loop je tegenwoordig nogal eens tegen willekeur aan, wél bril op, géén bril op , niet sjagrijnig genoeg. Maar ik ben niet voor één gat te vangen en vroeg de fotograaf om de serie half om half mét en zonder bril te doen. Dat m’n oren te lijden hebben van de mondkapjes kan ik niets aan doen, met plakband vastplakken lukt niet onzichtbaar denk ik.
Er werd voor zónder bril gekozen, mij best hoor, ik ben allang blij dat ik weer 5 jaag mag tuffen.
Want als er iéts fijn is voor je zelfstandigheid is het wel dat kunnen gaan en staan waar je wilt zonder dat je door (klein)kinderen gehaald en gebracht moet worden, al zouden ze dat met liefde doen.
Als ik Henk nú ergens dankbaar voor ben is het wel dat hij me vroeger altijd aangemoedigd heeft om zélf te rijden. Aanvankelijk vond ik het wel makkelijk als hij reed, hij reed goed en graag maar vond dat ik routine op moest doen en zo werd als we samen weg gingen de regel ” als de één heen rijdt rijdt de ander terug”.

Hij bemoeide zich niet écht met mijn rijstijl maar er was één ding waar hij heel scherp op lette. “twee handen aan het stuur”.
Hij had zelf in dienst leren rijden op álles dat wielen had, reed heel ontspannen maar had áltijd twee handen aan het stuur. omdat je alleen dán controle kunt houden als er onverwachte dingen gebeuren. Zo zette hij ooit een keer zijn motor met mij achterop aan de kant met een klapband zonder dat ik in de gaten had dát er iets mis was.

Al een jaar of tien geleden liet hij steeds vaker mij rijden en zat hij rusig naast me te genieten van een ritje.
De laatste jaren legde ik soms mijn hand op zijn knie, steeds vaker was het enige contact immers aanraken.
En nog heel lang maande hij me dan “je twee handen aan het stuur”. In mijn eigen omgeving voel ik me ondertussen reuze op m’n gemak in de auto en eigenlijk is juist in de auto zijn aanwezigheid nog heel sterk aanwezig.
Soms laat ik mijn hand even op de ronde kant van “zijn”stoel rusten, de bolling voelt wel een beetje aan als een knie, maar nooit voor lang. “twee handen aan het stuur Riet, hoe ontspannen je ook zit” ik hóór het hem gewoon zeggen.
Advertentie

101 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  jan 03, 2021 @ 14:30:27

  Fijn dat je weer gewoon 5 jaar onbezorgd kunt rijden.

  Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  jan 02, 2021 @ 20:44:01

  Ik ben zo slecht ik laat me dus met liefde rijden. Mag wel rijden hoor maar de verzekering kan dan zeuren en daarbij ik heb er een hekel aan. Is Suus een automaat? Ik wil ooit wel een afragpinda ofzo. Overigens is er wel een auto die ik zo over mag nemen maar ik zou eigenlijk weer lessen moeten nemen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 02, 2021 @ 21:36:19

   Vroeger vond ik het ook altijd wel makkelijk dat Henk graag reed maar in de loop der jaren heb ik er toch lol in gekregen doordat ik op enig moment ineens wél het gevoel had dat ik dat ik alles onder controle had. Dat had ik al vóór we een automaat hadden maar ik rijdt nu al een jaar of 15 automaat , tot grote opluchting van mijn pijnlijke voeten die het in het door verkeerslichten vergeven stadsverkeer erg zwaar hadden.
   Zou toch lekker wat lessen nemen en dan proberen bij te houden, je weet nooit hoe nodig je het kan hebben.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  dec 31, 2020 @ 16:43:43

  Gefeliciteerd met je verlengde rijbewijs! Heel fijn inderdaad om onafhankelijk te zijn. En dat verhaal over die klapband! Wow! Heftig! Wat een held, die Henk van jou!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2020 @ 17:31:42

   In dient leerde je destijds héél goed rijden , hij had ook zijn groot rijbewijs en had eigenlijk wel vrachtwagen chauffeur willen worden maar hij had niet zo de aard om dagenlang van huis te zijn.

   Beantwoorden

 4. meninggever
  dec 30, 2020 @ 13:03:37

  Rijden is vrijheid. En wij rijden nog steeds een 20.000km op jaarbasis. Zonder rijbewijs zou dat een drama worden. Dus hoop ik ook oprecht dat bij verlenging van dat kaartje geen grote problemen ontstaan i.v.m. keuringen en zo meer. Ik verwacht dat niet. Maar toch…willekeur is zo ingebakken bij sommige overheidsdiensten…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2020 @ 13:22:03

   Gelukkig zijn jullie nog niet aan een keuring toe volgens mij, dat is tegenwoordig pas als je rijbewijs verloopt op een datum ná je 75 jaar. Maar als je geen kwalen hebt die invloed op je rijden kunnen hebben i.a., je ogen moeten natuurlijk goed genoeg zijn, dan komt het wel goed.

   Beantwoorden

 5. San | Koningskrabbels
  dec 30, 2020 @ 09:05:31

  Wat fijn dat je het leven zelf mag blijven besturen.
  De vrijheid, de tijd en een prachtig schrijven bovendien.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2020 @ 12:15:44

   Het scheelt écht veel wanneer je nog een beetje zelf kunt beslissen “wanneer”je “waarheen” wilt. Zeker nu in het coronatijdperk kom je helemaal nergens meer als je ook het OV niet zómaar mag gebruiken.Ik ben er heel blij mee.

   Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  dec 29, 2020 @ 21:31:33

  Zo wordt het ook geleerd, zoveel mogelijk met twee handen aan het stuur. Tuurlijk. En op het verkeer letten. Vrij zijn om te gaan waar en wanneer je maar wilt is een groot goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2020 @ 08:41:03

   Tegenwoordig schijnt niet iedereen de noodzaak er van in te zien en van wat blikschade liggen ze niet wakker geloof ik.
   Die vrijheid maakt inderdaad heel veel verschil, ik geniet ervan.

   Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  dec 29, 2020 @ 20:42:44

  Mijn ouders hadden geen rijbewijs en auto. Dus moest ik het zelf uitzoeken. Dat lukte prima. Mijn vader reed graag mee met mij en daar denk ik soms nog eens aan als ik alleen op weg ben en in onze oude buurt kom.

  Beantwoorden

 8. Michel
  dec 29, 2020 @ 18:23:26

  Waar je ook heen rijdt de komende tijd, Henk zal altijd met je meerijden 🙂 Ik heb jaren met plezier gereden maar ben nu voor het eerst in twintig jaar in een autoloze periode. Maar ik weet dus zelf ook goed hoe fijn een eigen auto kan zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 18:32:12

   Dat is zeker waar, zo voelt het ook. Eigen vervoer wordt eigenlijk belangrijker naarmate je ouder wordt en fiets of OV minder een uitkomst zijn. En er zijn wel gebieden waar je eigenlijk niet zonder kunt.
   Maar in grote steden kan het meestal wel maar vraagt het een soort “zelfbeheersing”
   Ik heb ik geloof ik al eens eerder gezegd maar als je een deeltje van het uitgespaarde autobudget reserveert om als het écht een keer nodig is een taxi te nemen kan dat het wel makkelijker maken. Heb je ook geen parkeerprobleem;-)

   Beantwoorden

 9. hanscke
  dec 29, 2020 @ 17:27:55

  Wat fijn dat dit zonder slag of stoot ging. Dat hoor je inderdaad wel eens anders. Ook ik heb net mijn rijbewijs verlengd, de laatste keer zonder keuring. En ook ik ga meer rijden dan vroeger. je weet nooit wat er gebeurt en ik wil het zo lang mogelijk blijven kunnen doen. net wat je zegt, zelfstandigheid is een groot goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 17:40:40

   Het is nu zulk druk verkeer dat je het wel een beetje bij moet houden anders durf je op enig moment niet meer. En zeker naarmate we ouder worden en vaak minder goed ter been is auto rijden een pluspunt.

   Beantwoorden

 10. Naomi
  dec 29, 2020 @ 17:18:40

  Zo fijn dat je weer vijf jaar (letterlijk en figuurlijk;)) vooruit kunt. Ik kan me heel goed voorstellen dat dat een vrijheid is die je zo lang mogelijk vast wilt houden.
  Wat betreft die foto’s: ik had ooit een fotograaf die één chagrijnige foto meegaf en er vier ‘leuke’ bij gaf. Vijf pasfoto’s is namelijk standaard zei ze, maar niemand wil zo’n paspoortfoto. Vond ik een leuke oplossing.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 17:37:17

   De fotografen leren er ook mee omgaan denk ik. Ja heerlijk dat ik daar voorlopig geen zorgen over heb. Over 5 jaar zie ik wel weer.
   Vroeger woonde familie meestal dicht bij elkaar maar dat is nu niet zo vaak meer en dan is zelf rijden toch wel erg makkelijk.

   Beantwoorden

 11. schrijfselsvanmij
  dec 29, 2020 @ 16:23:20

  Mooie foto‘s van mooie en sterke vrouw 🙂
  Rijbewijs in Duitsland is nog altijd ‘eeuwig’ geldig, maar dat gaat wel veranderen.

  Beantwoorden

 12. Mrs. Brubeck
  dec 29, 2020 @ 14:41:24

  Je bent toch een stuk vrijer als je nog kan/mag rijden. Ik zie het aan mijn vader, die durft niet meer en zit de godganse dag binnen voor zich uit te staren… een groot verschil met mijn schoonouders, die gaan “wandelen” met de auto 🚗.

  Beantwoorden

 13. liesonderweg
  dec 29, 2020 @ 14:34:17

  Super! Fijn dat je weer mag/kan!
  Toen Oma (mijn mama) nog meereed werd die ene hand ook gelost bij een bruuske rembeweging, om haar zachtjes tegen te houden, zachter dan de gordel, die zijn werk deed… Zoveel jaren later ben ik nog steeds geneigd…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 16:32:22

   Grappig, ik had die neiging ook altijd bij Henk. Wij hebben natuurlijk nog mee gemaakt dat we zónder gordels reden en dan was het soms raadzaam even iemand tegen te houden bij een onverwachte stop.

   Beantwoorden

 14. Mirjam Kakelbont
  dec 29, 2020 @ 13:11:32

  Toen ik na mijn tweede rijexamen weer was gezakt, zei m’n moeder: ‘Stop er nou maar mee. Je leert het toch nooit.’ Ze meende het. Kon het niet hebben dat zij haar rijbewijs nooit heeft gehaald (zeven keer gezakt en opgegeven.)
  Ik heb het mijne lekker de derde keer wel gehaald. Wellicht neem ik je (of Henks) regel ter harte. Onderweg kijk ik nooit op mijn telefoon maar ik neem wel eens een slok water uit m’n dopper.
  Je staat er in elk geval gekleurd op, Riet! Groot gelijk dat je ze die drie maanden niet cadeau doet. De juiste instelling.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 14:17:35

   Je rijbewijs halen is ondertussen geloof ik een soort Russische roulette geworden. Ik zakte de eerste keer na een foutloos theorie rondje op “geen voorrang verlenen”in een situatie waar iedere geroutineerde chauffeur zou zeggen”mens schiet toch op, je kan er nog mákkelijk” voor. De tweede keer vond de examinator dat ik nog wat voorzichtig reed, maar dat zou wel goed komen als wat vaker ging rijden;-) dus ik kreeg het felbegeerde rijbewijs. Jij ligt al dicht bij de generatie die een uur zonder water niet overleefd 😉 Ik heb zelfs zélden water bij me. Hoogstens als het écht heel heet is en ik weet dat ik lang van huis ben, hoewel ik het ook dan meestal niet gebruik. Maar waarschijnlijk is het een “fietsgewoonte. “

   Beantwoorden

 15. Ferrara
  dec 29, 2020 @ 13:09:56

  Wat fijn voor je dat deze formaliteit snel werd afgehandeld. Meneer F. had dezelfde ervaring, die dacht zelfs weg te komen met een oude pasfoto, maar dat pikten ze toch niet op het stadskantoor.
  Je staat er fraai op met en zonder bril.
  Ik kreeg het vroeger als kind al ingegoten, zorg ervoor dat je niet afhankelijk wordt als het niet hoeft. Leer een vak enz. enz. Ik had een door ervaring wijs geworden moeder. Twee handen aan het stuur is een must. Ik vind de ingebouwde TomTom soms al afleidend werken. Ik kijk er weinig op als ik de weg weet en vertrouw op de borden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 14:07:48

   Ja soms zit alles even mee en hoewel ik geen problemen verwachte over m’n gezondheid hield ik toch met alle scenario’s rekening.
   Het verkeer is ook zóveel drukker geworden dan destijds , en dus zeker een reden temeer om de handen aan het stuur te houden.
   Je moet ook je eigen grenzen kennen, in rijd in mijn omgeving aardig geroutineerd maar lange afstand rijden op vreemd terrein is minder mijn ding, dat doe ik niet gauw zonder bij rijder.

   Beantwoorden

 16. Regenboogvlinder
  dec 29, 2020 @ 12:52:32

  Herhaling is de beste manier om iets voor elkaar te krijgen. Ik heb ook geleerd mijn handen op 10 voor 2 te houden en dat doe ik dus altijd. Als ik naast iemand zie die niet met 2 handen aan het stuur zit, zeg ik er ook meestal wel wat van. Want met een hand aan je stuur heb je minder controle en dat geldt niet alleen voor een auto… Ben heel blij voor je Riet, dat je weer 5 jaar vooruit kunt, super! Die onafhankelijkheid is onbetaalbaar. Dan moeten we tegen die tijd beiden weer voor een keuring… Want de mijne is geldig t/m mijn verjaardag in 2025.

  Beantwoorden

 17. Neeltje
  dec 29, 2020 @ 12:51:05

  Deze keer eens gestroomlijnd door de paperassen en keuring. Gefeliciteerd, je kan vijf jaar vooruit. En je staat er goed op. Mét en zonder bril. 😊

  Beantwoorden

 18. Spontanity
  dec 29, 2020 @ 12:25:53

  Ja, het geeft je net dat stukje vrijheid en mobiliteit wat een mens nu zo hard nodig heeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 12:29:51

   Inderdaad nu nóg belangrijker, het OV is eigenlijk geen optie voor zaken die niet héél noodzakelijk zijn. Maar nu kom ik nog makkelijk bij de (klein)kinderen en in leuke wandelgebieden die anders onbereikbaar zouden zijn.

   Beantwoorden

 19. Happy Hulk
  dec 29, 2020 @ 11:52:35

  Je bent beter opgevoed dan de meesten van de mensheid.
  Tegenwoordig is slingerend sturen in de mode vanwege de telefoons.

  Beantwoorden

 20. waarloopjijwarmvoor
  dec 29, 2020 @ 11:01:34

  Lekker Riet dat je weer 5 jaar door kan.

  Beantwoorden

 21. willyfotoblog
  dec 29, 2020 @ 10:40:36

  twee handen aan het stuur.. en zo hoort het ook Riet

  en een rijbewijs voor 5 jaar, zodat je niet van anderen afhankelijk ben..

  een systeem dat wij niet kennen, hier moet een arts je bij sommige kwalen je rijbewijs laten intrekken

  achteraf kan je het mits een medische controle en een rijproef weer verkrijgen

  prettige dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 12:21:18

   Zolang dat geen ál te strenge regels zijn lijkt het me goed. Mensen zijn zelf toch vaak geneigd te denken dat ze buiten de regels vallen. Maar ook dan glipt er nog genoeg door denk ik.

   Beantwoorden

 22. bvision
  dec 29, 2020 @ 10:06:35

  En daar moet ik Henk gelijk in geven. De ervaring die je kreeg in je diensttijd met het door het veldrijden met hobbels, bobbels boomstronken en meer leerde je dat wel.

  Beantwoorden

 23. Karel
  dec 29, 2020 @ 09:00:35

  een heel wijze les en goed aangeleerd
  ja vrijheid is een groot goed om zo lang mogelijk te houden
  en laat Henk nog maar fijn in gedachten mee rijden of naast je in z’n stoel zitten , heel mooi zo
  geniet de dag

  Beantwoorden

 24. Nicole Orriëns
  dec 29, 2020 @ 08:51:15

  Ik vind het mooi hoe je Henk nog steeds naast je hoort. De tranen van ontroering schieten me in de ogen…

  En een goed advies van hem om regelmatig te blijven rijden. Dat moet ik eigenlijk ook meer doen.

  Beantwoorden

 25. John
  dec 29, 2020 @ 08:09:47

  Handen op 10 voor 2. Zo leerde ik al autorijden in de boomgaard. En het is zo, als je met 2 handen je stuur vast houdt kun je sneller reageren op iets onverwachts.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 10:19:46

   En dan heb ik het nog over een tijd dat er zoveel minder verkeer op de weg was. De man die op mijn Suus knalde dacht ook dat hij wel iets met één van de twee handen kon regelen tijdens het rijden. Er kan nog genoeg fout gaan met 2 handen aan het stuur.

   Beantwoorden

 26. AnneMarie
  dec 29, 2020 @ 07:18:31

  Hij had gelijk om dat te roepen. Vraag me af of dat nog steeds zo geleerd wordt. Handen mogen tegenwoordig ook onderaan het stuur ons is geleerd bovenaan het stuur.
  Je hebt je rijbewijs weer binnen. Dat is mooi. Kun je er weer lekker op uit met soms Henk een beetje in je buurt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 10:15:31

   Ja 10 voor 2 hé , Geen idee of ze het nog zo leren. Zeker nu we allemaal stuurbekrachtiging hebben kán een auto snel van het pad zijn bij onverwachte obstakels op de weg.
   Ik ben er héél blij mee want inderdaad, het is je vrijheid.

   Beantwoorden

 27. saturnein
  dec 29, 2020 @ 07:02:53

  Wijze raad, mooi om hem zo altijd een beetje met je mee te dragen.

  Beantwoorden

 28. Koen
  dec 29, 2020 @ 06:21:55

  Wat een ontroerend beeld … je hand op ‘zijn’ stoel.

  Beantwoorden

 29. Rebbeltje
  dec 29, 2020 @ 00:57:06

  Gelukkig gaan er sommige dingen ook zonder obstakels…en ja 2 handen aan het stuur is een goed advies…heerlijk je vrijheid bewaren zolang het kan
  Groetjes

  Beantwoorden

 30. Matroos Beek
  dec 29, 2020 @ 00:03:36

  Daar ben ik echt bang van, van de dag dat ik geen auto meer zou kunnen of mogen rijden. Het is toch je vrijheid.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 10:05:30

   Ik zou hier in de omgeving wel toereikend OV hebben alleen…. dat vraagt héél veel tijd. De afstand naar Zoetermeer, waar de meeste (klein)kinderen wonen die ik in de auto in 20 minuten, het OV vraagt in het gunstigste geval door veel overstappen méér dan een uur en is niet erg comfortabel.

   Beantwoorden

 31. Leidse Glibber
  dec 28, 2020 @ 23:32:23

  Fijn dat het zo makkelijk ging toch weer lekker dat je vijf jaar ongestoord kan rijden. Dat soort dingen als twee handen aan het stuur blijft je altijd bij he. Dat heb ik met achteruit inparkeren. Toen ik Hill leerde kennen zei ze achteruit inparkeren dat had ze van haar overleden man geleerd en mocht niet anders. Als je achteruit inparkeert kom je altijd weer weg. Mij werd dat ook jarenlang gezegd en ik weet niet beter, laatst zette ik ergens de auto er vooruit in en zei automatisch ja ja ik weet het 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 10:02:11

   Nou “ongestoord”als je zelf toch redelijk gestoord bent? 😉
   Inge parkeert óók altijd achteruit in , ik meestal niet en heb eigenlijk nooit een probleem met uitrijden. Het is een gevalletje of /of, één van de twee keer kan lastig zijn en dan maakt het me niet zoveel uit of dat in- of uitrijden is.

   Beantwoorden

 32. omabaard
  dec 28, 2020 @ 23:02:01

  Je rijbewijs moet hernieuwd worden? Dit is niet zo in België? Ik heb nog altijd een oud exemplaar 😉

  Beantwoorden

  • Matroos Beek
   dec 29, 2020 @ 00:02:16

   In Nederland moet je vanaf 75 medisch gekeurd worden om te zien of je rijbewijs mag verlengd worden.

   Beantwoorden

   • omabaard
    dec 29, 2020 @ 08:43:26

    Eigenlijk geen slecht idee. Mijn vader reed nog altijd op 90 , zijn reactiesnelheid was niet meer oké, maar hij had het ‘nodig’ voor zijn vrijheid. Gelukkig kwam dan het inzicht bij hemzelf dat hij beter stopte.
    Maar 75 vind ik wel nog jong.
    Moet je dan opnieuw een rij examen afleggen?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 29, 2020 @ 10:25:34

     Nee in principe niet, maar soms moet je wél een soort rijtest afleggen als men twijfels heeft. Men houdt wél voor zover mogelijk rekening met persoonlijke omstandigheden. Daarbij is ook belangrijk of je zelf goed inzicht hebt in wat je wel en niet aankan en of er mogelijk dingen aangepast kunnen/ moeten worden.
     De leeftijd werd al verhoogd naar 75 i.p.v. 70. Als je zélf geen oog hebt voor je beperkingen is zo’n keuring prima, want helaas komt dat vaak vaak voor. Niet iedereen is een geboren chauffeur en dat wordt er niet beter op bij het ouder worden.

     Beantwoorden

   • rietepietz
    dec 29, 2020 @ 10:07:42

    Dat was aanvankelijk al bij 70 jaar maar toen ik aan verlening toe was was ik 73 en de regel net opgehoogd naar 75, kreeg toen geen 10 jaar meer zoals normaal maar 5 jaar verlening zodat ik nu 78 ben bij de eerste keuring.

    Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 09:59:45

   Hier moet er om de 10 jaar een nieuw komen omdat de foto wel enigszins recent moet zijn. Na je 75 ste krijg je maximaal 5 jaar als regel maar dat kan ook minder zijn. En het is wel goed denk ik, veel ouderen hebben zelf niet in de gaten dat hun vaardigheden niet goed genoeg meer zijn.

   Beantwoorden

 33. staartje
  dec 28, 2020 @ 22:58:06

  Mooi dat er ook gewoon eens iets gaat zoals het moet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 09:56:45

   Eigenlijk raar dat dat verbazingwekkend is, Naar ik begreep zit de achterstand bij de mensen die voor nader onderzoek door verwezen worden naar een keuring bij het CBR. Maar dat weet je natuurlijk niet altijd op voorhand.

   Beantwoorden

 34. Beaunino
  dec 28, 2020 @ 22:51:03

  Zo hoorde ik de stem van mijn vader meermaals roepen: ‘Voor je kijken Nadda!’

  Beantwoorden

 35. Melody
  dec 28, 2020 @ 22:45:36

  Ik ga hier mijn zonden niet opbiechten…. stel je voor dat jouw mening over mijn rijstijl deuken oploopt zegt…. jij vraagt mij immers niks in dit logje dus hoef ik ook niet te antwoorden, noch eerlijk noch sociaal gewenst 🤣😂🤣🤩😊😇

  Beantwoorden

  • staartje
   dec 28, 2020 @ 22:57:32

   😄😂 🤫

   Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2020 @ 09:52:15

   Nee hoor ik vraag niets, ieder mens heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Wie ben ik om anderen daarop af te rekenen en uiteindelijk heeft iedereen ook af te rekenen met de eigen schuldgevoelens als het wél fout gaat omdat er even iets onverwachts opdoemt. De man die mijn Suus aan barrels reed voelde zich (terecht) bijzonder lullig toen het die keer dus mis liep bij dingen die hij onder controle dacht te hebben.

   Beantwoorden

 36. gewoonanneke
  dec 28, 2020 @ 22:28:38

  Ja dat is wel een wijze regel hoor. Snap trouwens niet hoe die mensen het kunnen soms nog appen en van alles doen in die auto. Heb wel eens bij iemand een krant op zijn stuur gezien. Het enige dat ik wel deed in mijn auto was bellen en alleen als ik zelf opgebeld werd. Had zo´n speciaal apparaat waarmee ik alleen 1 knopje in hoefde te drukken en handsfree kon bellen. Ja ik ben blij momenteel zo nu en dan met mijn vriendin te rijden dan hou ik het toch nog een beetje bij.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: