en verder….

Ja hoor, ik ga natuurlijk gewoon verder al is dit weer zo’n logje waarvan ik nú nog niet weet waar het heen gaat. Als ik de datum zie, ” 20 december”, dan is dat precies een half jaar na 20 juni. Toch een half jaar dat, ondanks alles, omgevlogen is. Niet in de laatste plaats door alle geregel, zelfs de erf belasting aanslag is al binnen, ja ze kúnnen wel dingen snel bij de belasting als het om geld binnen halen gaat, andersom gaat dat blijkbaar lastiger want van de aanvraag om zorgtoeslag waar ik nu recht op heb hoorde ik nog niets.
Gelukkig kan ik me permitteren om het als een extra achterdeurtje te zien en valt ook de erf belasting mee. Zal ik niet écht een rijke weduwe zijn… echt slecht heb ik het gelukkig ook niet, dankzij een kleine resthypotheek heel lage woonlasten.

Maar nog een datum, december 2005 . In die maand besloot ik wegens veranderingen mijn space site om te gooien naar het toenmalige web-log. Wat maar weer bewijst dat als ik me niet bezig houdt met goede voornemens, dan had ik immers wel tot 1 januari gewacht? Mijn Space ruimte werd ( naar mij pas achteraf bleek) overgezet naar WP maar omdat ik niets met de informatie daarover gedaan had werden de logjes niet overgezet. Toen web-log later ook verdween en ik naar WP over wilde stappen bleek ik dus inderdaad daar al een account te hebben, maar wél een account met niets erop.

Waarschijnlijk niets aan verloren, het bloggen was toen echt anders dan nu. Het ging meer om de lay-out dan om het verhaal, er waren groepjes die “keuringen” deden en als je er een beetje bij wilde horen haastte je je natuurlijk de gemaakte aanmerkingen ter harte te nemen….. ,ach je kent me, niets voor mij dus deed ik daar niet aan mee, niet in de laatste plaats omdat het gepriegel met html codes héél zorgvuldig moest gebeuren.

Verder was het bloggen in die tijd meer een gevalletje “ik vind jou leuk, hoe vind jij mij” waardoor regelmatig een soort kampen ontstonden en je verondersteld werd één van de kampen te negeren. Tja , minder mijn ding, een afwijkende mening moet kunnen, daar is niets mis mee.
Ach alle begin is moeilijk, we hebben het wél over 2005 hé! Veel van de bloggers van het begin vonden hun ding uiteindelijk op FB en dat soort media. Zo zijn we nu als bloggers lekker “onderons” al ben ik wél een eigenzinnig blogger gebleven, met eigen hebbelijkheden en regeltjes…… nou én!

Advertentie

114 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Liesbethblogt
  dec 23, 2020 @ 19:51:21

  Het klinkt zo kort geleden maar het is wel 15 jaar. Een kant kiezen, haha! Ik gebruik Fb voor boekverkoop en volg wat dingen zoals musea. Maar geen mensen heb geen vriendjes. Het enige wat je wel moet doen is je updates.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 23, 2020 @ 20:00:56

   En ik had destijds nooit gedacht dat het zou worden wat het nu is, een fijne extra wereld.
   FB had ik snel gezien, niets voor mij, dat komt ook zeker omdat niet zo “zoekgericht” ben op het internet dus gaan de goede FB sites toch aan me voorbij.

   Beantwoorden

 2. Nicky
  dec 22, 2020 @ 22:35:05

  Belastingen 🙄 Leuker kunnen ze het maken, makkelijker ook niet.
  Ik ben ook begonnen met mijn weblog in 2005. Voor familie aan de andere kant van het land. Maar die keken nooit. Er kwam wel een groepje vaste lezers lezen. En die lezen al zolang mee (Jij ook! Dank je wel!) dat ze bijna familie lijken. Mijn eigen weblog-familie! Zo leuk! Mensen zeggen vaak dat internet zo onpersoonlijk is. Maar ik ervaar het anders. Als het tegenzit, krijg je zoveel lieve, warme reacties. En als het goed gaat, is iedereen blij. Mooi vind ik dat!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 23, 2020 @ 15:17:46

   Famlie zijn meestal niet je trouwste lezers, ach die weten alles al over je natuurlijk. 😉
   Het ligt ook wel een beetje aan jezelf natuurlijk, als je niets vanzelf laat zien kun je ook niets van anderen verwachten.
   Voor mij is het gewoon een extra familie die binnen komt vallen wanneer ik maar wil;-)

   Beantwoorden

 3. Mirjam Kakelbont
  dec 22, 2020 @ 20:15:44

  Blogs moesten worden gekeurd? Nou ja, zeg! Een eer om te worden geweigerd (-:
  Sommige dingen gaan zoals ze gaan. Wij hebben elkaar gevonden! Sinds 2010. Het voelt als véél langer. Mijn broer heeft mijn blog aangemaakt, direct bij WP dus al dat gesodemieter is langs mij heengegaan, al heb ik er over gelezen.
  Ik heb me wild geërgerd over die toelichtingsaffaire van de belastingdienst. Het deed me denken aan Koot & Bie: “Het was voor mijn tijd of na mijn tijd. Maar niet tijdens mijn tijd.”
  Jij hebt hier je eigen plek en die koesteren wij ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 22, 2020 @ 20:34:22

   Ach het hoorde een beetje bij die tijd, alles was nieuw en natuurlijk deed ik ook niet mee aan die onzin. Het was een beetje vleierij waar sommige gevoelig voor waren.
   En de man die de belastingdienst op een ander punt in de problemen bracht is nu minister, zo krijg je regerings zaken nooit op orde.

   Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns
  dec 22, 2020 @ 09:20:31

  Dat wist ik niet. Ik dacht juist dat bloggen in oorsprong heel sociaal was en iedereeen elkaar hielp! Maar ik zat bij Blogger, misschien maakt dat toch uit ; )

  Beantwoorden

 5. RenéSmurf
  dec 21, 2020 @ 20:56:30

  Ik stam uit 2003. Ik heb het nooit helemaal begrepen, en nog doe ik het niet, want dat bevalt het beste.

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  dec 21, 2020 @ 20:54:53

  Oh ja die keuringen. En die awards. Ik vond dat niet leuk. Heb er ook nooit aan meegedaan.
  Ben wel ongewild ooit de spil geweest van een heuse girlfight omdat ik ooit een blog schreef over dat ik niet begreep waarom volwassen vrouwen gezamenlijk een andere volwassen vrouw af meenden te moeten kraken. Niet alleen op de blog maar ook op mijn mail kreeg ik me toen toch pittige reacties binnen. #doeslief dacht ik nog. 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 21:16:06

   O ja dat kwám voor in die tijd.Ik reageer dan liever alleen op de site waar het om gaat, dat is ook wel eens voorgekomen maar heb er nooit echt veel over me heen gehad omdat ik altijd wel probeer om met m’n reactie eventuele negatieve opmerkingen op voorhand te beantwoorden en in te dammen. Maar vaak breek je dan de ban en durven anderen ook normaler te reageren.

   Beantwoorden

 7. matroos
  dec 21, 2020 @ 20:11:28

  Zelf blog ik ook vanaf 2005,dat was eigenlijk een familieblog,dat blog gebruik ik nu voor Still.Gelukkig had ik alles in boekvorm bewaard en voordat weblog ter ziele ging alles verhuisd naar blogger.In 2011 ben ik overgestapt naar wordpress.Ik trek mij ook nergens wat van aan en lekker eigenwijs blijven Riet.

  Beantwoorden

 8. waarloopjijwarmvoor
  dec 21, 2020 @ 19:46:16

  En dat moet je zeker zo houden Riet.

  Beantwoorden

 9. Spontanity
  dec 21, 2020 @ 18:44:01

  Ehm…….
  Ik vind jou leuk, oke?!

  Beantwoorden

 10. Naomi
  dec 21, 2020 @ 17:00:20

  Oh help, dat bloggen was dus jaren geleden helemaal niet zo gezellig als het nu is. Hoewel het nu misschien ook niet altijd en overal even gezellig is, maar op die plekken kom ik niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 19:12:39

   Ach, dat hing er een beetje vanaf hoe je er zelf mee omging, Ik heb me nooit tussen groepen laten zetten en geneer me ook niet om mensen tot de orde te roepen als ze anderen onheus behandelen. Dat is wel een paar keer voorgekomen.Gelukkig heeft FB nu een beetje die dingen en zijn we het hier kwijt.

   Beantwoorden

 11. Koen
  dec 21, 2020 @ 14:44:44

  Veel van ons zijn hun web-streepje-log stukjes kwijt geraakt voor ze hier terecht kwamen. Ik ben hier (WordPress) nog steeds tevreden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 15:51:56

   Ja het was verschrikkelijk, ik was drie maanden alles kwijt maar vond het toen toch terug zij het niet alles helemaal zonder schade. Het meeste nog wel kunnen herstellen omdat het zelf nog had.

   Beantwoorden

 12. Neeltje
  dec 21, 2020 @ 13:21:34

  Hoe dan ook, ik ben fan van je!

  Beantwoorden

 13. schrijfselsvanmij
  dec 21, 2020 @ 11:00:35

  Ik blog sinds 2010, heb heel wat blogs zien komen en gaan

  Beantwoorden

 14. willyfotoblog
  dec 21, 2020 @ 10:24:55

  Het bloggen is wel erg verandert de laatste jaren Riet, mede door het succes van de sociale media…

  maar die zijn niet aan mij besteed..

  Geen idee hoe lang ik eigenlijk al blog Riet…

  Ben bij WP gekomen, toen mijn vorig provider zijn blog-activiteiten stopzette en hier kon ik gelukkig mijn bestanden overzetten..

  en zo kwam ik ook je bij jou terecht

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 11:45:32

   Die overstap moet in 2011 geweest zijn, toen verdween web-log en stapte ik ook over naar WP nadat ik drie maanden geen blog had. Daarbij kreeg ik inderdaad nieuwe lezers en raakte oude lezers kwijt, waarvan sommige me véél later toch weer terug vonden!

   Beantwoorden

 15. meninggever
  dec 21, 2020 @ 09:37:53

  Dat pionieren aan het begin van het bloggen was best aardig. Je kwam er allerlei lieden tegen, de ene viel wat beter in het potje dan de ander. Er bleek net als in het echte leven sprake van geroddel, haat, nijd, jaloezie. Maar o wat waren soms de blogmeetings leuk. Paar meegemaakt waarvan de aanwezigen nu nog in de vriendenkring verkeren. Anderen verdwenen achter de horizon toen ze stopten met…of over stapten op andere sociale media. Ik deed dat ook, er naast. Waar ook weer leuke groepen te vinden zijn waar je veel kunt leren als je op let. Koek en ei wordt het nooit. Altijd schipperen, maar ja, is dat irl anders?? Neuh! Boos was ik maar een keer. Toen ik het bos werd ingestuurd door die vorige aanbieder waar ik mijn blog had staan. Waar ik van de ene op de andere dag niet meer bij kon. Omdat men daar zat te prutsen. En je door de helpdeskmedewerkster nog allerlei verwijten mee kreeg ook. WordPress veranderde het leven gelukkig. Ik ben geen computerdeskundige. Wil schrijven, delen, mijn mening uiten. Zo lang het gaat. Gedoe met de techniek bevalt me minder. Maar gelukkig krijg ik dat hulp uit de bloghoek (nogmaals dank…) als ook WP ineens wijzigingen doorvoert die me belemmeren in dat schrijven. Intussen is de frequentie van schrijven wel iets minder geworden. Moet ook mijn andere sociale media onderhouden natuurlijk…….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 11:40:47

   We hebben inderdaad van álles meegemaakt en jij had wel érrug veel pech met zelfs een betaalde blog die helemaal verdween., Ik kreeg uiteindelijk met maar een gratis blog na een paar maanden de hele inhoud nog te pakken. Ik heb wél heel veel geleerd in de begintijd , van anderen , maar ook door zelf te zoeken daardoor kom ik uiteindelijk (wel onder zwaar protest) er altijd wel weer uit bij dit soort nieuwigheden en natuurlijk deel ik dan graag wat ik wél weet. Zag met plezier dat je het inderdaad gevonden hebt en je logjes er weer als vanouds uitzien.

   Beantwoorden

 16. John
  dec 21, 2020 @ 08:24:10

  Oh ja, die keuringen en dan meost je een sticker op je blog plaatsen van een award die je gewonnen had. Lol. Gelukkig is ook dat weer voorbiij gegaan.
  Tijd gaat sowieso snel. Ik had het zatrdag nog met mijn ex over de dood van haar vader 22 jaar geleden. Zo lang geleden alweer maar het lijkt nog zo dichtbij allemaal.
  Mening moeten juist kunnen verschillen want als je overal maar op ja knikt zit er niets in. Wij zijn een goed voorbeeld. We hebben over sommige zaken een totaal andere mening maar kunnen die goed hebben van elkaar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 11:34:42

   Ach het past bij de ontwikkelingen maar was niet mijn ding. In blogland is 22 jaar héél wat, heel veel veranderd in de mogelijkheden, maar om mensen te missen is het “niets”!
   Ach we zullen het nooit met iedereen altijd eens kunnen zijn maar zolang het met de normen en waarden goed zit kun je ;altijd met elkaar door ;e;en deur. Maar misschien heeft at ook wel een beetje met leeftijd te maken,hoe ouder je wordt hoe makkelijker het wordt om dingen van meer kanten te bekijken omdat je weet dat er meerdere wegen naar naar Rome leiden en de éne weg beter geschikt is dan de andere, afhankelijk van wie je bent.

   Beantwoorden

 17. bvision
  dec 21, 2020 @ 08:07:41

  Ik blog al van voor 2000, kun je nagaan. En ik was denk ik een van de eerste gebruikers van het Pivot weblog…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 11:27:01

   Joh… ik wist niet dat het toen al bestond, Pivot doet bij mij ook geen “blogbelltje” rinkelen. Volgen mij had in in 2000 nog geen PC in huis of misschien een afdankertje van de toenmalige schoonzoon’s werk dat nog op MS dos werkte ,ook nog zonder de inbelverbinding per telefoon die ik een paar jaar later ook nog even had. Wat is het hard gegaan met die ontwikkelingen.

   Beantwoorden

 18. Beaunino
  dec 21, 2020 @ 06:54:39

  Authentiek noemt met dat! Authenticiteit is een alom zeer gewaardeerde eigenschap!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 11:22:01

   Zonder dat overleef je niet, buiten jezelf om gaan loopt altijd fout. Ach, wie vertel ik het, jouw prachtige logjes in gedachte van een paar jaar geleden, échter kon het niet.

   Beantwoorden

 19. saturnein
  dec 21, 2020 @ 06:47:36

  Ik blog sedert 2006, maar kende lange tijd alleen de Gentse blogwereld die toch beetje per beetje verdwenen is. Lang het gevoel dat ik geen aansluiting kreeg, dit jaar toch een beetje aansluiting gevonden, en daar heb ik toch wel plezier aan. Maar ik doe al al die jaren “mijn goesting”, zoals ze dat bij ons zeggen, en dat zal altijd zo blijven 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 11:14:59

   Dat zijn ook de bloggers die het vol houden, je eigen ding doen is belangrijk om “echt” te zijn. Er is al jaren een verschuiving van blogger naar FB maar wat er overblijft zijn de enige echte!

   Beantwoorden

   • saturnein
    dec 21, 2020 @ 11:20:44

    Als ik ga terugkijken op mijn eigen blog, dan merk ik dat ik al die jaren geleden meer “FB-achtige” berichten postte. Korte berichtjes, vaak in de actualiteit van toen, geen foto’s… wat ik een tijd later op FB postte. (maar nu ook niet meer doe daar, geen zin meer in alle eeuwige discussies). Mijn blog nu is veel meer een verhaal, met foto’s. Ik blijf koppig doen wat ik zelf graag doe, wat ik zelf bedenk, en met veel liefde bepaalde “blog-regeltjes” breken. En elke betaalde samenwerking weigeren 😀

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 21, 2020 @ 12:15:03

     Ja FB is toch net even anders, ik kon er niet aarden en liet het al snel achter me. Mijn blog is een soort dagboek, altijd gebleven waarin ik soms wel eens zijdelings wat actuele onderwerpen aantik maar ja/nee discussie altijd uit de weg ga. Andere mag, maar ik heb zelf niet de behoefte om dan m’n gelijk te halen. Het kan gewoon geen kwaad om meerdere meningen te horen en daar over na te denken , eens zijn hoeft niet perse. Over betalen denk ik zelf niet na, heb ook nooit een aanbod gehad, ik verkondig puur mijn eigen mening voor zover dat belangrijk is en als die positief is hoeft daar niet voor betaald te worden.

     Beantwoorden

     • saturnein
      dec 21, 2020 @ 12:28:26

      Ik heb FB altijd fijn gevonden om contact te houden met mensen die ik zelden nog in het echt zie, en om contact te leggen met mensen uit het verleden. Zo zijn een aantal vriendschappen mooi gereanimeerd 🙂 Voor de rest laat ik de discussies voor wat ze zijn, zoek ze niet op en ga ze zo min mogelijk aansteken. Dus deel ik minder en minder mijn mening op Facebook. Op mijn blog heb ik hetzelfde, ik heb net als jij geen zin in ja/nee discussies. Ik ben me er ook van bewust dat de wereld echt niet zit te wachten op nóg een meninkje.
      Ik heb wel eens een aanbod gekregen, ik vraag me af waaróm eigenlijk, want zoveel lezers komen hier niet. Ik heb erover nagedacht, en het afgewezen. Heel af en toe komt er zo eens eentje, maar over het algemeen reageer ik er zelfs niet op.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       dec 21, 2020 @ 13:18:01

       Ik krijg ze waarschijnlijk niet omdat ik nooit met tags werk, door tags word je makkelijker gevonden. Ondanks dat is op rietepietz , googlen goed voor zo’n 40.000 hits , logisch, wie heeft er nou een naam met een Z aan het eind, die is me “overkomen”want het was aanvankelijk een 7 maar werd érgend in de loop der jaren als een z aangezien en dat vond ik wel grappig en liet het zo.

       Beantwoorden

 20. AnneMarie
  dec 21, 2020 @ 05:45:59

  Blijf maar lekker je eigen ding doen dat is veel beter. Niet met de grote stroom mee anders wordt het maar een saaie bedoening hier.

  Beantwoorden

 21. Leidse Glibber
  dec 21, 2020 @ 01:41:03

  we zijn echte allebei van het eerste uur volgens mij en hebben er honderden zien komen en gaan. Ik vind het ook jammer dat mijn heel ,oude blogs nooit overgezet zijn. Kan me nog herinneren blogger van de week en dat soort onzin. Enige dat ik mij nog heel goed kan herinneren was toen mijn hond Lobbes overleed ( die zelf ook schreef 🙂 ) dat tientallen blogs een dag op zwart gingen en we kaarten e bloemen kregen, was echt ongelooflijk.

  Beantwoorden

 22. Matroos Beek
  dec 20, 2020 @ 23:21:27

  Ik blog nog maar zes jaar, dus ik kan er niet over meepraten.
  Goed dat je trouw bleef aan jezelf.

  Beantwoorden

 23. Ferrara
  dec 20, 2020 @ 22:29:50

  Weet je, ik heb geen idee waar je over praat. Ik blog sinds 2011 en heb mijn weg daarin langzaamaan gevonden. Huh … 2011? Zo lang al? Ik zit met verbazing naar dat jaartal te kijken. Ik kwam van ColumnX een schrijfsite, maar daar sloeg op een ‘slecht’ moment de stemming behoorlijk om en kwam er wat mij betreft de klad in. Ik vind het wel prima zo. Ik heb het gevoel dat je in blogland nog aardig jezelf kunt zijn en dat er correct, maar ook met warmte met elkaar wordt omgegaan. Facebook en Twitter zijn absoluut niet aan mij besteed.
  Als ik ooit met bloggen zou stoppen, zou ik jou zeker missen.🤗

  Beantwoorden

  • staartje
   dec 20, 2020 @ 23:01:39

   😀🙃

   Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 10:20:33

   Ja onvoorstelbaar als je gaat tellen hé, ik dus al 15 jaar terwijl ik nooit gedacht had dat het langer dan een jaartje zou duren. Jezelf blijven is hoofdzaak, zelfs al dat niet altijd waardering vindt maar dat moet dan maar. Ik zeg altijd dat iedere blogger de lezers krijgt ( of overhoud) die bij ‘m passen. Mijn “lezers” zijn vooral de laatste jaren een deel van mijn leven en zeker niet het slechtste deel.

   Beantwoorden

 24. omabaard
  dec 20, 2020 @ 22:26:18

  Verrast te lezen hoe de blogwereld is veranderd in de loop der jaren. Zelf wist ik zes jaar geleden nog niet eens over het bestaan hiervan. Heel geleidelijk heb ik me een beetje ingewerkt. Ik weet dat er nog veel boeiende bloggers zijn, maar het moet beheersbaar blijven. Het moet ook ontspannend zijn en niet dagvullend.
  Ik vind het echt wel fijn op die manier mensen te leren kennen, ook al wonen ze dan ver hiervandaan 😉

  Beantwoorden

 25. Karel
  dec 20, 2020 @ 22:13:23

  ja ook ik begon bij msn space , als ik het goed heb 2005 of 2006
  overgestapt naar en blogger en wp , wp nu m’n blog
  op smoelenboek was ik al weer enige tijd niet
  vond het toen leuk , en nu nog 🙂
  jij moet je schrijven zo laten , prachtig zo je het kan vertellen

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 08:32:20

   De volhoudertjes blijven over, ik heb destijds wel een FB geprobeerd maar hield dat al héél snel voor gezien. Maar er is een publiek voor dus niets mis mee,zoalng ik maar niet hoef;-)

   Beantwoorden

   • Karel
    dec 21, 2020 @ 19:20:17

    ja en ik vind het nog steeds leuk om te doen
    smoelenboek nam ik om m’n geboortedorp/stad te volgen , oud school en buurdvriendjes en een dorp in Friesland , en natuurlijk na m’n pensioen volg ik wat oud colega’s , vandaag was ik er ff op om 2 van hen te feliciteren

    ja Brugge is een mooie stad hé , heeft geen spektakel nodig ook
    wat je zegt al deze mooie steden zijn overlopen door toeristen , eigenlijk zou je er nu heen moeten gaan , lekker rustig , wel koffie meenemen

    puzzel groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 21, 2020 @ 20:03:51

     Het is ook maar wat je ermee doet natuurlijk. Maar je moet er zelf een account hebben om anderen te kunnen volgen en daar heb ik geen zin in want ik wil daar geen “vrienden”hebben.

     Beantwoorden

 26. staartje
  dec 20, 2020 @ 20:56:03

  Ook ik blog vanaf 2003. Dat was bij web-streepje-log. Daar ken ik Mel en Plato van en Anneke ook geloof ik. Ik ben al mijn logjes van 2003-2011 kwijt. Die zwerven nog ergens rond. Nu ja, er is nog genoeg. Ik zit trouwens ook op FB. Daar ben ik even weg geweest, maar toen miste ik toch de musea, natuurgebieden en weer andere vriendinnen onder andere schoolvriendinnen. Ik vind het fijn jou gevonden te hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 21, 2020 @ 08:39:56

   Dus ook een echte pionier want je moest destijds nog veel zelf doen. Mijn oude logjes waren aanvankelijk een maand of drie zoek maar dat kwam uiteindelijk gelukkig nog goed. Met FB heb ik niets, maar bij alle vervelende dingen die je er over hoort zijn er natuurlijk ook sites die meer info gericht zijn. Maar omdat je zélf een account moet hebben om bij anderen te kunnen lezen kom ik er dus nooit.
   Het is grappig dat ik de laatste tijd vaker “nieuwe lezers” heb die al net zo lang bloggen als ik en elkaar al die jaren niet tegen kwamen. Plato kwam ik altijd wel tegen in reacties bij anderen en héél incidenteel wel eens bij elkaar gekeken, maar de klik was er blijkbaar niet.

   Beantwoorden

 27. Suskeblogt
  dec 20, 2020 @ 20:31:56

  Het bloggen is in die jaren inderdaad veranderd. Geen groepjes meer of blogmeetingen met “gelijkgestemden”. Daar deed ik toen niet aan mee en deed mijn ding, dit tot ongenoegen van sommigen. Gek is dat ik alles langs mijn neus voorbij liet gaan en dat sommigen na enkele jaren teruggekomen zijn. Ik vergeet het verleden en rep hier niet meer over. De aanstokers zijn ondertussen met de noorderzon verdwenen. Nu heb je zulke toestanden gelukkig niet meer.
  De echte blijven over, maar het valt mij op dat het wel om “oudere” personen gaat.
  Blogs van jonge mensen zijn meestal lifestyle enz. Ik moet niets met make up en lingerie. Die worden daarvoor “gesponserd”. Die volgen me wel maar ik volg niet terug.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 20, 2020 @ 20:43:32

   Ja zeker wel veel veranderd. En gelukkig ten goed al wilde sommige beginners nog wel eens uit de bocht vliegen, dat herinner ik me nog bij jou. Dat zijn de mensen die zich op FB thuis voelen en daar is ruimte genoeg voor ze. Wij “ouderen” doen het nog echt voor het plezier en niet om iets te verdienen.

   Beantwoorden

 28. gewoonanneke
  dec 20, 2020 @ 20:14:14

  Ik herken daar niks aan. Ik zat eerst bij weblog en later bij wordpress. Heb al mijn eerste blogjes handmatig overgezet van de opgeslagen blogs in word. Alleen geen foto´s er bij en geen reacties. Ach dat vind ik ook niet erg.

  Beantwoorden

 29. djaktief
  dec 20, 2020 @ 20:11:25

  Ik blog pas vanaf 2010 en heb geloof ik niks gemist? Ik ben zelf aan het minderen met bloggen en ook met Social Media doe ik minder. Het kost zoveel tijd die ik aan andere dingen wil besteden, maar ik heb zoveel leuke mensen leren kennen via blogs. Zo ook jou. Je bent een kanjer zoals je verder gaat. Ik kom af en toe nog weleens kijken op je blog hoor, maar niet meer automatisch.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 20, 2020 @ 20:15:25

   Het is maar wat je erin zoekt of je iets mist. Social Media laat ik bewust links liggen, dat is mijn tijd niet waard. Ik doe ook niets om het lezersaantal te verhogen want zodra het er teveel zouden worden kan ik het niet meer bijhouden zoals ik het graag doe. Vind het gewoon leuker als lezers me spontaan vinden en daar wil altijd ruimte voor hebben.

   Beantwoorden

   • djaktief
    dec 21, 2020 @ 11:46:06

    Ik ben destijds gaan bloggen als logboek voor het hardlopen. Ik kende vele hardloopblogs. Dat is bijna allemaal verhuisd naar Instagram en Facebook. Verder blogde ik het meest over naaien. Eerst om klanten voor naailes in mijn naaicafé/atelier te krijgen. Later bleken deze werkbeschrijvingen heel veel gelezen te worden. Maar erop reageren doet bijna niemand. Nu ik niet meer sport maar alleen beweeg zonder inspanning en uitdaging in de vorm van traningsdoel is de behoefte aan contact met andere sporters en het delen van de dingen waar ik trots op was weggevallen. Werkbeschrijvingen maken kost heel veel tijd en als mensen de moeite van enige reactie teveel is, dan spaar ik de mijne ook maar. Het aantal blogs dat ik volg loopt rond de 150 en dat ben ik nu dus ook aan het verminderen. Ik stop meer tijd in het doen van de dingen zelf: naaien, koken, wandelen en fietsen, tuinieren en probeer in het echt met mensen af te spreken ipv op het blog of bij Instagram of Facebook/Twitter. Ik heb daar hele leuke mensen leren kennen. Maar nu beter een paar echt en meer tijd daarvoor dan veel mensen en alleen on line contact. Het is een lang verhaal geworden maar ik wilde je uitleggen waarom ik het doe en ook dat Social Media niet alleen maar negatief zijn. Ze hebben mij minstens zoveel gebracht als het bloggen. Ik kom af en toe nog wel eens om de hoek kijken.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 21, 2020 @ 12:23:12

     Zo had ik het ook wel begrepen hoor, er zijn zeker wel nuttige zaken te vinden op Social Media, je noemt er al een paar en er zijn er meer. maar het zijn natuurlijk altijd weer de verkeerde sites die de meeste aandacht krijgen omdat ze meer opvallen.
     Voor mij is het niets omdat ik het schrijven leuk vind en dat is minder FB dus zodra je zelf geen FB wilt kun je ook niet bij anderen kijken. Zo leer je het dus ook niet beter kennen. Blogger in het echt leren kennen gebeurt ook wel hoor, ik ken er al wel enkele maar er staan er nog een paar op mijn verlanglijstje, alleen kán dat nu gewoon niet. Maar daar kijk ik wel naar uit!

     Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  dec 20, 2020 @ 20:03:25

  Gelukkig heb ik toen wel alle blogjes over gezet en het leuke ervan was dat ik ook de reacties nog had. Maar goed geen kip die daar nog naar kijkt…
  Het idee alleen al was voor mij fijn.
  Space, weblog en punt.nl waren zijwegen om te proberen maar uiteindelijk is het blogger en wp geworden die bleven. Wel jammer dat er in die tijd zoveel gestopt zijn en idd smoelenboek ontdekten…er bleef wel contact maar het is ineens wel heel anders…
  We moeten mee met de tijd hè…en zolang het gratis is en blijft volg ik wel haha
  Fijne avond

  Beantwoorden

 31. Melody
  dec 20, 2020 @ 19:46:57

  Dan kernen we elkaar nog maar 15 jaar?? Jeetje t voelt als “altijd” al .
  En ja dat debacle, daar zit een oud zeer en een mens groot dankjewel van mij naar jou. Verder zeggen we er maar niks over toch 😉

  Elke dag een nieuwe dag 😘

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 20, 2020 @ 20:01:19

   Nou ja wel m’n hele logleven al kende ik je toen nog niet persoonlijk. Nee hoor, dat oud zeer is ondertussen wel verwerkt, Temeer omdat ik uiteindelijk al m’n oude logjes kon redden.
   Ja natuurlijk, al zijn ze niet allemaal even geweldig, toch ben ik heel tevreden.

   Beantwoorden

 32. liesonderweg
  dec 20, 2020 @ 19:46:54

  Blijf maar gewoon ‘jij’, da’s boeiend!
  Lief)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: