Rietepietz ging uit

Niet schrikken van de titel, ik ging niet uit in de zin van “ze gaf het op… was kapot… en wilde even niet meer”. Nee hoor, verre van dat, ik ging écht uit en had een fijne avond.
Vóór de theaters weer tijdelijk dicht gingen had ik al een kaartje gekocht voor “Diederick’s debuut” en net op tijd mocht het theater weer 30 gasten ontvangen. Eigenlijk meer om een piepklein steentje bij te dragen aan de best zwaar getroffen culturele sector dan dat ik zat te wachten op een avond uit in m’n uppie.
Jahah… natuurlijk kan ik wel iemand vragen om mee te gaan, maar wil ik iemand zijn die altijd een ander nodig heeft om iets leuks te gaan doen? Nee dus, dat wil ik niet, dan toch maar die sprong in het diepe.

En echt, ik heb er géén spijt van, heb geen gezelschap gemist al moet ik eerlijk zeggen dat het fijn was om bij thuiskomst even met Inge te bellen zoals ze gevraagd had. Na praten lukt nou eenmaal niét in je uppie. Daarna ook nog gebeld met ongeveer de grootste fan van Diederick, Melody, op wiens aanraden ik de show bezocht.
Zij kent de show en begreep onmiddellijk dat er ook stukjes in de show zaten die me ontroerde.
Dat zal dan misschien niet voor iedereen zo zijn, maar als daar iemand staat te vertellen over zijn verdriet toen z’n opa overleed en dan ook nog een stukje liebestraum speelt raakt me dat behoorlijk. Liebestraum heeft voor mij mooie herinneringen en werd ook tijdens de crematie plechtigheid van Henk gespeeld, áls ik al commentaar op de voorstelling zou hebben zou het zijn dat hij dit mooie stuk uit had mogen spelen.

Met het idee op stap dat met 30 mensen in zo’n grote schouwburgzaal de intimiteit wel ver te zoeken zou zijn werd ik aangenaam verrast dat het publiek zélf op het podium gezet werd.


De foto’s zijn slecht genoeg om de privacy te waarborgen, het was héél apart om met 30 mensen op het voorste deel van het podium te zitten. Best wel een contradictie dat een artiest “uitverkocht is” terwijl hij een lege zaal inkijkt. De gekozen oplossing moet voor de artiest véél prettiger zijn dan dertig mensen verspreidt in een verder lege zaal.
Ik zat dus vrijwel in de coulissen, een héél aparte ervaring. De foto’s vertekenen ook hier wel iets maar geloof me, er werd heel goed opgelet dat iedereen ruimte had. Het voelde voor mij éven ongemakkelijk dat ik alleen was terwijl de stoeltjes per twee opgesteld waren, er mocht uiteraard géén vreemde naast me zitten, ondanks het tafeltje er tussen. Gelukkig waren er ook bezoekers met z’n drieën en met wat schuiven kwam dat alsnog prima voor elkaar.

De voorstelling? Prima geschikt voor een klein publiek, heel onderhoudend met ook veel leuke weetjes.
Maar vooral ook leuk aangepast aan de situatie waarbij een mogelijke hoest- of niesbui leuk zorgen vrij gemaakt werd. Veel muziek die volledig in mijn straatje viel en nummers van hemzelf die echt iets toevoegen oh wacht, op de aan zijn naam gelinkte site staat de voorstelling goed verwoord. Wat mij betreft is Diederick’s debuut geslaagd, mijn debuut als solo bezoeker trouwens ook.

Advertentie

81 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  dec 16, 2020 @ 01:00:50

  Je was nog precies op tijd, nu had het niet meer gekund.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 16, 2020 @ 08:32:02

   Ja stom toeval dat hij op deze datum in Rijswijk speelde. Het was zó goed verzorgd dat ze wat mij betreft ook rustig door kunnen gaan met dit soort kleinschalige voorstellingen.

   Beantwoorden

 2. Kakel
  dec 13, 2020 @ 21:09:09

  Balen van dat virus maar hierdoor ben je wel een enorme ervaring rijker. Zo anders dan anders! Het was ook nog je debuut als “alleenzitter.” Driewerf hoera!
  Lief dat Inge je belde (natuurlijk deed ze dat!)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 13, 2020 @ 21:14:39

   Het pakte heel goed uit, misschien wel juist door de beperkingen was het heel knus.
   Ik wilde het in ieder geval een keer alléén proberen en dat viel gelukkig niet tegen.

   Inge is een schat die altijd met me meedenkt;

   Beantwoorden

 3. meninggever
  dec 13, 2020 @ 10:52:20

  Ver voor de COVID-ellende hadden wij al besloten niet meer naar theater te gaan. Het aanbod van toen was zodanig dat we met ons abonnement nooit echt meer leuke zaken tegenkwamen. En het parkeren en zo meer was best een dure oefening. Goed dat jij zo kon genieten….zeer gegund…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 13, 2020 @ 11:17:17

   Wij waren ook niet echt theatergangers maar met een theater op eventuele loopafstand was het wel te doen om heel af en toe te gaan. Maar er zijn dan weer weinig voorstellingen waar ik echt de deur voor uit wil gaan.

   Beantwoorden

 4. Nicky0607
  dec 12, 2020 @ 22:03:56

  Kijk, dat hele coronavirus is waardeloos natuurlijk. Maar dit soort dingen zijn toch wel heel bijzonder om mee te maken.

  Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  dec 12, 2020 @ 21:09:52

  Heel goed dat je het hebt gedaan toch en het ook als positief heb ervaren. Ja ook alleen thuiskomen went wel maar inderdaad het is wel leuker om het verhaal te kunnen delen.

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  dec 12, 2020 @ 12:10:46

  Dat hebben ze goed aangepakt Riet…

  en zo zat je meteen op het podium

  een wel heel bijzondere ervaring, neem ik aan

  prettige dag

  Beantwoorden

 7. Beaunino
  dec 12, 2020 @ 10:52:57

  Stoer van je Riet! Goh…Diederik Gommers, wat een veelzijdig man😉

  Beantwoorden

 8. John
  dec 12, 2020 @ 08:43:41

  Ik ken de artiest helemaal niet, maar kan zelf niet wachten tot we weer naar concerten mogen. Nog even en we zijn al een jaar niet meer geweest.
  Fijn dat je genoten hebt, Riet. En je ziet maar dat het makkelijk kan, de theaters open.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 12, 2020 @ 09:00:28

   Hij is ook nog beginnend artiest én iedereen heeft nou eenmaal andere interesses. Ik snap ook niet helemaal dat theaters maar 30 mensen mogen toelaten, Ik denk dat een kwart van de normale capaciteit stoelen een betere graad meter zou zijn.
   Voor muziekconcerten, waar iedereen meestal wél op elkaars lip staat zal dat wel wat moeilijker veilig te krijgen zijn dus ik ben bang dat dát er voorlopig nog niet inzit.

   Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  dec 11, 2020 @ 21:38:35

  Ik waag me daar dus niet aan. Gelukkig heb jij het wel naar de zin gehad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 21:55:46

   Jij gaat toch ook wel eens naar het theater? Je schreef wel eens logjes over voorstellingen in dat nieuwe cultuurgebouw. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat je nooit alleen gaat.

   Beantwoorden

 10. liesonderweg
  dec 11, 2020 @ 20:32:28

  Een heel aparte, mooi avond!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 11. Spontanity
  dec 11, 2020 @ 20:32:26

  Klinkt als een heel fijn uitje!!

  Beantwoorden

 12. terrebel
  dec 11, 2020 @ 19:20:30

  Geweldig dat je dat gedaan hebt, Riet! Weet nog dat het bij mij maanden geduurd heeft voordat ik eindelijk ‘over de drempel’ stapte en in mijn eentje een avondje uit ging. Eerst simpel even een biertje in een buurtcafé, later naar de film, een museum, et cetera. Liebestraum is inderdaad prachtig. Helaas tijdens iets te veel uitvaarten gehoord.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 19:39:29

   Ik ben meestal niet echt een uitgaander , ook niet met anderen samen, ben gewoon liever buiten of thuis.
   De Liebestraum versie die bij de crematiepechtigheid gespeeld werd ken je waarschijnlijk niet, gespeeld door het orkest van Victor Sylvester als Engelse wals, uiteraard waren er tikjes te horen. In onze wedstrijddans periode was dát onze favoriete Engelse wals.

   Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  dec 11, 2020 @ 18:59:01

  Een leuke voorstelling. Origineel op die manier.

  Beantwoorden

 14. Ferrara
  dec 11, 2020 @ 16:36:24

  Wat goed dat je dit hebt gedaan. Juist fijn voor je dat het een kleine setting was.

  Beantwoorden

 15. Mrs. T.
  dec 11, 2020 @ 16:03:38

  Ik heb inmiddels geloof ik wel 8 kaartjes liggen die uitgesteld zijn. Heb al vaker bij een voorstelling op het podium gezeten, maar dat had dan te maken met het feit dat de voorstelling verre van uitverkocht was. Geeft wel een bijzonder sfeer.

  Ik zal deze Diederick ‘ns in de gaten houden.

  Fijn dat je genoten hebt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 16:19:28

   Grappig, ik had er nog nooit van gehoord, het blijkt ook véél groter dan het zo oppervlakkig gezien lijkt zo’n podium dat eigenlijk geen podium genoemd wordt legde Diederick uit;-)

   Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  dec 11, 2020 @ 15:24:23

  Wat fijn om te lezen, en vooral, wat fijn voor jou!

  Beantwoorden

 17. Rebbeltje
  dec 11, 2020 @ 14:30:04

  Je hebt een leuk uitje gehad in je uppie
  Ja leuk om even met Inge na te praten.
  Muren zeggen zo weinig terug hè…
  Zag bij Mel het filmpje van zijn optreden.
  Nu nagenieten…groetjes

  Beantwoorden

 18. Regenboogvlinder
  dec 11, 2020 @ 14:06:44

  Dat was dus duidelijk koudwatervrees in het begin. Goed van je dat je dit hebt gedaan hoewel zonder gezelschap. En de show was dus onderhoudend genoeg om je niet alleen te voelen. Mooi!!! Dat was de vuurdoop Riet… het eventueel alleen dit soort dingen doen zal je niet meer zo snel tegenhouden.

  Beantwoorden

 19. Mrs. Brubeck
  dec 11, 2020 @ 13:45:28

  Fijn dat je een leuke avond had…. cultuur zal hier nog lange tijd niet kunnen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 14:57:03

   Het was een heerlijke avond al ben ik bang dat 30 bezoekers de cultuur ook niet direct uit het slob kan trekken. Maar deze jongeman werkt met slechts één geluidsman erbij dus heeft minder nodig dan wanneer je met een grote groep op het toneel staat.

   Beantwoorden

 20. Neeltje
  dec 11, 2020 @ 13:30:18

  Ik ben ‘uit’ermate ‘uit’zinnig en ‘uit’bundig over dit ‘uit’stapje in het ‘uit’gaansleven. ‘Uit’stekend gedaan mag ik wel ‘uit’en.

  Beantwoorden

 21. AnneMarie
  dec 11, 2020 @ 13:10:42

  Goed van je om gewoon te gaan. Weer een stap in de goede richting en wat een idee om even met Inge na te praten. Daar zou ik niet zo snel opgekomen zijn. Je maakt me inmiddels wel nieuwsgierig naar Diederik. Melody is al helemaal weg van hem en als jij dat nu ook bent dan krijg ik het gevoel er toch eens op af te moeten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 14:48:51

   Hoewel ik niet echt een theatermens ben en zéker niet makkelijk artiesten adoreer vond ik het een fijne avond die me van begin tot eind kon boeien en dat lukt menig artiest niet.

   Beantwoorden

 22. Karel
  dec 11, 2020 @ 12:56:16

  ben blij voor je , dat je er zo van hebt genoten , ik weet wel van Melody dat het een ras artiest is , de anderen natuurlijk ook
  en dan de ervaring om in een groot theater met 30 personen te zitten pppfffttt
  dat het maar snel weer anders mag zijn

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 14:46:01

   Nou voor de artiest is dat wel te hopen ja, maar verder vond ik het wel knus zoals het nu ging.
   Diederick komt er wel., hij is een multitalent

   Beantwoorden

   • Karel
    dec 11, 2020 @ 19:53:30

    ja ik denk dat de hele groep wel ras artiesten zijn
    dus het voelde wel knus aan , een soort van huiskamer uitvoering in een theater dus 🙂
    ik ken Yerseke ook van naam , hoop er ooit nog eens door te wandelen
    ach ik heb een 180 brievenbussen , als ik wat doorloop zijn de krantjes zo weg , en dat is in zo’n klein stadje net zo hoor , al is er kans op veel tuintjes hihi
    rustige avond groet

    Beantwoorden

 23. Liesbethblogt
  dec 11, 2020 @ 12:17:39

  Ik zag hem met Purper, nou vond ik daar 1 gast vreselijk irritant van maar Diederick is een talent.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 14:44:31

   Ik houd ook wel van Purper maar dat is er door de zorg voor Henk dus al jarenlang niet meer van gekomen. Met alleen muziek kon hij nog wel mee maar tekst kon hij niet meer volgen.

   Beantwoorden

 24. Naomi
  dec 11, 2020 @ 12:03:33

  Wat een goede oplossing, om het publiek op het podium te zetten. En ik vind het ook geweldig dat je na afloop nog even met Inge belde om na te praten. Zoveel liefde weer!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 14:42:53

   Inge had ook met liefde mee gegaan, maar donderdag is één van haar werkdagen en in deze drukke tijd ga ik haar dan niet extra belasten. zeker niet omdat ik de artiest nog niet kende en je maar af moet wachten of ze dan een leuke avond had. Het was goed zo.

   Beantwoorden

 25. Melody
  dec 11, 2020 @ 11:32:45

  😉 ik zit hier te glimmen, zo blij ben ik.

  De liefste mens uit de theaterwereld..en de liefste mens uit blogwereld…. binnen zoveel meter bj elkaar in 1 ruimte… wat wil een mens nog meer?

  XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 11:37:57

   Mijn verwachtingen waren niet heel hoog gespannen toen ik de deur uit ging maar wat pakte het uitje geweldig uit! Hij werkt hard maar met zóveel liefde voor het vak dat het in zó n kleine setting heel intiem was en ik me geen moment alleen gevoeld heb.

   Beantwoorden

   • Melody
    dec 11, 2020 @ 14:01:27

    Ik ben blij dat jij nu hebt kunnen zien en snapt wat ik bedoel met ‘talent’ bij deze lieverd.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 11, 2020 @ 15:00:18

     O zeker, hij bast van het talen en de energie, hij had wat mij betreft veel stukken wel uit mogen spelen i.p.v. makkelijk over te gaan van het éne stuk in het andere en zo alles aan elkaar plakken. Hij is zeker het beluisteren waard. Ik zou hem een groter publiek toewensen maar dat zit er dus nog even niet in.

     Beantwoorden

 26. staartje
  dec 11, 2020 @ 11:21:58

  Wat leuk, Riet! Wat goed dat je dat gedaan hebt, zowel alleen gaan als de theaterwereld steunen!
  Ik houd erg van die creatieve initiatieven. Het alleen naar het theater gaan, herken ik. Ook mijn ding.
  Goed idee om dan achteraf even na te praten.
  Fijn blogje weer van jou.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 11:31:15

   Dankjewel, Natuurlijk heeft samen uitgaan een toegevoegde waarde maar een mens dat niéts onderneemt omdat je het “alleen moet doen” maakt fijne dingen doen afhankelijk van anderen, dan mis je volgens mij best wel veel dingen.

   Beantwoorden

   • staartje
    dec 11, 2020 @ 13:40:01

    Precies. Ik ben gewend aan het alleen zijn en ga regelmatig alleen op pad. Soms zoek ik ook iets gezamenlijks. Bijvoorbeeld via de blog van Paulien die samen museumbezoek organiseert.

    Beantwoorden

 27. MyriamC
  dec 11, 2020 @ 10:53:14

  Zo fijn dat je een leuke avond hebt gehad en de oplossing van het publiek op het podium vind ik ook goed gevonden. Je zal daar maar zitten, verspreid in die grote zaal. Lijkt me verre van gezellig.

  Beantwoorden

 28. bvision
  dec 11, 2020 @ 10:41:30

  Je hebt in ieder geval een fijne avond uit gehad. Dat is ook belangrijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 11:13:10

   Hoewel ik geen echte theaterbezoeker ben kan ik op z’n tijd zo’n uitje wel waarderen. Maar dan ga ik meestal wél “op zeker”. Gelukkig pakte dit toch verrassend goed uit.

   Beantwoorden

 29. omabaard
  dec 11, 2020 @ 10:32:59

  Anders dan normaal, maar daarom niet minder gezellig en ontroerend.
  Goed idee om de stap alleen te durven zetten. Ik doe het ook soms, uiteindelijk heb je tijdens de voorstelling niemand nodig, dan moet je je alleen maar onderdompelen in de sfeer. Soms heb ik zelfs geen zin om te praten na een voorstelling, om het eigen gevoel dicht bij mij te kunnen en mogen houden.
  Fijn dat je zo genoten hebt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 11, 2020 @ 11:10:29

   Ja zeker anders, temeer omdat ik niet echt een theater bezoeker bén en alleen ga voor voorstellingen van artiesten waarvan ik wéét wat ik kan verwachten. En dan gaat het toch wel meest om humor waarbij napraten en sámen lachen toch wel een toegevoegde waarde heeft. Maar dit viel me écht niet tegen.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: