coronaproof

Oh mensen, wat hádden we een geweldig Sinterklaasfeest!! Zo goed mogelijk coronaproof natuurlijk en gelukkig heeft kleindochter Jennifer een zó ruime huiskamer dat toch het grootste deel bij haar thuis kon.
En per stelletje mag je natuurlijk naast elkaar zitten. Op de foto missen we nog één stel achter dat grote pak buiten beeld zit en je ziet, jullie Rietepietz zit op “een eilandje bij de tuindeur”.
Het was bést even scharrelen met onze eerste, en naar ik hoop enige, coronaproof Sinterklaasfeest. Om de facetime/skype kijkers mee te laten kijken in de surprise moest er soms met de apparaten gesleept worden om te zorgen dat de thuisblijver ook alles konden zien….op enig moment zelfs drie schermen omdat er ook in de USA even meegekeken werd. Zucht, het hééft z’n beperkingen natuurlijk maar kijk, ook dié maakte foto’s.

Natuurlijk lagen de kleintjes al in bed toen de surprises open gingen. Een ingelukkige Levi kwam tot de slotsom: “wat hebben wij een geluk met al die mooie cadeaus” zó schattig en natuurlijk gingen de favoriete spullen mee naar bed als dat mogelijk was.

Om alle surprises de eer te geven die ze verdienen zou ik tot oudejaarsdag Sinterklaas logjes over jullie moeten uitstorten…. zó jammer, maar dat doe ik maar niet. Het was te zien dat we een paar jaar géén surprises gemaakt hadden want wat wás iedereen creatief. Ook de de nieuwe technieken maken meer mogelijk, bijna overal konden lichtjes aan en en uit, er werd zelfs met timers gewerkt en wat al niet meer.

Ook de afmetingen waren veelal uit de hand gelopen. In de oma app werd al een week gekeet, Inge had het er maar over dat haar surprise misschien niet in de auto zou passen. We hielden allemaal de optie open dat dus juist haar surprise een pakje van van 10x10x10 cm zou zijn…… tótdat het “pakje “binnen kwam.
Kijk en huiver in het filmpje, het is ( voor mijn doen} alweer wat langer dan wenselijk is voor een logje.
Ik plaats het toch omdat het pak voor mij bleek en een wel zó gave surprise was die ook vraagt om een dia show voor de details. In het filmpje wordt ook een grandioos gedicht voorgelezen en oke, dáár zit Inge misschien iets dichterbij dan zou mogen maar het huis was toen ook al een keer door gelucht.

Eerst maar het filmpje ( sla gerust over maar het móet er voor mezelf in) en dan de dia show die laat zien waar het gedicht over gaat……En geloof me… ik heb me héél erg ingehouden om er geen drie meter log van te maken.

Inge was er wéken zoet mee en miste haar project toen het niet langer bij haar thuis deel uitmaakte van de inboedel… maar ja, de boekenkast staat nu bij mij thuis natuurlijk!

Advertentie

96 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: voor ’t geval dát… | van koninklijk tot knettergek
 2. Beaunino
  dec 21, 2020 @ 06:30:53

  Wat hebben jullie uitgepakt zeg! Je bent een bofkont met zo’n fijne familie, maar dat wist je al!

  Beantwoorden

 3. minoesjka2
  dec 12, 2020 @ 17:20:59

  Wow, wat leuk gedaan zeg ………… en wat fijn dat jullie het zo met elkaar konden vieren.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 12, 2020 @ 18:28:07

   Ja dat was écht leuk, niet helemáál volgens de regels maar omdat wij weten dat er ruimte genoeg is en niemand onnodige risico’s neemt hebben we er toch voor gekozen om het zo te doen.

   Beantwoorden

 4. hanscke
  dec 09, 2020 @ 11:31:18

  Wat een prachtig sinterklaasblog en wat fijn dat de surprises er dit jaar weer bij waren. Dank voor je mooie inkijkje van je familie.

  Beantwoorden

 5. petra1945
  dec 08, 2020 @ 20:13:14

  Super, Riet. Hier kun je wel even op teren.

  Beantwoorden

 6. Spontanity
  dec 08, 2020 @ 17:33:47

  Die boekenkast en inhoud is super!!
  Zo ook je blog.

  Beantwoorden

 7. Kakel
  dec 08, 2020 @ 13:59:26

  Na het lezen van je blog, het kijken naar je filmpje en alle foto’s, kon ik maar één ding bedenken: wat hebben Henk en jij samen een geweldige familie op de wereld gezet. Stuk voor stuk talentvolle, creatieve en warme, sympathieke mensen die elkaar alles gunnen. Daar kan geen cadeau tegenop. Maar wel héél fijn dat de cadeaus, surprises en gedichten er waren. Man, man, wat heeft iedereen uitgepakt. De boekenkast slaat werkelijk alles. Het bittere kruidnootje, hahaha, dat leest stukken gezelliger dan de versie van Marga Minco (-:
  Die foto’s van Levi en Amber…goud!
  Dikke liefs ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 08, 2020 @ 14:06:56

   Het was zó’n warme avond, je hebt gelijk, het zonder zonder uitzondering allemaal schatten en die konden natuurlijk óók alleen maar schatten van partners vinden. Tot de kleine drukte makertjes toe die zo vertederend blij waren en moe maar zó happy zonder mopperen gingen slapen, juweeltjes hé die foto’s! Het ging ons inderdaad niet echt om grote cadeaus, de limiet was 10 Euro maar de surprises waren onbetaalbaar.

   Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  dec 08, 2020 @ 13:47:22

  Wat heerlijk dat je zo genoten hebt… super geslaagd! Eerst met de kleintjes moet ook hartstikke leuk zijn geweest. En die surprise voor jou, echt wat een werk! Chapeau voor Inge hoor! Die afstand houden is echt niet leuk hè… maar ja hopelijk was dat ook een eenmalige aanbieding!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 08, 2020 @ 14:00:06

   Ja ondanks de beperkingen hebben we enorm genoten, wat had iedereen z’n best gedaan om er iets van te maken in zo’n rampenjaar. Heerlijk!
   Ja we hébben de regels een beetje gebogen door stellen als één te beschouwen maar ons verder toch goed aan afstand gehouden. Er waren ook gelukkig geen zieken in de directe omgeving dat maakt het iets makkelijker.
   Inge heeft zelf zón plezier gehad in het maken, ik vond vooral de toepasselijke , net iets aangepaste, boektitels geniaal.Ook een héél zorgvuldig gemaakt gedicht om ervoor te zorgen dat ik niet verdrietig zou worden. Ik had het heel erg gevonden om daar de avond een ander stempel mee te geven. Inge is een schat.

   Beantwoorden

 9. meninggever
  dec 08, 2020 @ 10:07:48

  Ondanks de virus-protocollen toch nog lekker kunnen dollen. Presentjes uitgepakt en van de familie genoten. Dat is veel waard in een periode waarin de negativiteit over ons wordt uitgegoten….:)

  Beantwoorden

 10. Nicole Orriëns
  dec 08, 2020 @ 09:13:17

  Dat ziet er heel gezellig uit, en ook echt zoals Sinterklaas hoort te zijn. Ook al moest het dan coronaproof. En toch ook wel fijn dat dankzij de moderne techniek iedereen er ‘bij’ kan zijn.

  Beantwoorden

 11. Yova
  dec 08, 2020 @ 08:33:20

  Dit heb je heel goed gedacht met afstand houden. Zo kan het ook. Jullie hebben echt geweldig sinterklaas gehad. Je was het moe geweest. Kan ook niet anders. Drukte is toch weer anders. Uitrusten!

  Beantwoorden

 12. John
  dec 08, 2020 @ 08:00:35

  Gewelge Sinterklaasavond dus. En goed dat door moderne technieken de USA ook ‘aanwezig’ kon zijn. Dat maakt het allemaal toch meer gezellig denk ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 08, 2020 @ 09:18:41

   Het is in ieder geval “meer dan Niets” het heeft wél beperkingen, we dachten er niet altijd tijdig aan dat ze dan alleen een overzicht beeld hebben en dus niet in de surprises konden kijken als die gewoon plat op de grond staan. Maar al doende leert men;-)

   Beantwoorden

 13. Leidse Glibber
  dec 08, 2020 @ 02:15:41

  Dankzij de techniek van nu toch weer een echte ouderwetse Sinterklaasavond. GEWELDIG gedicht

  Beantwoorden

 14. Nicky0607
  dec 07, 2020 @ 23:12:11

  Ik heb er maar een woord voor, Rietepietz: waan-zin-nig!
  En och, die kindjes met hun cadeautjes in bed. * smelt *

  Beantwoorden

 15. liesonderweg
  dec 07, 2020 @ 21:34:45

  Héérlijk, hoe je ’t ook bekijkt! Gezellig, leuke surprises, toffe pakjes…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 16. gewoonanneke
  dec 07, 2020 @ 21:20:38

  Nou zo te zien was het echt een feest bij jullie en wat een leuke surprises ……. heel fijn om te zien.

  Beantwoorden

 17. Mrs. T.
  dec 07, 2020 @ 20:47:31

  Wat een prachtige suprise!

  En die opmerking van Levi. Om in te lijsten.

  Ik vraag me wel af wat ‘ik’ daar op mijn kop doe op die ene foto.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 07, 2020 @ 20:58:50

   Er waren ggelukkig écht geen slechte surprises maar dit was wel de állermooiste . Zó schattig hé dat dat Levi zo innig gelukkig was met alle cadeautjes.
   Bij Amber ligt haar hartenwens, dat is zo’n kapper oefenkop met spulletjes om aan dat haar te prutsen. Is natuurlijk geen hele pop maar een soort buste, niet heel geschikt om als pop in bed te leggen, ze zal op het haar gelegen hebben. 😉

   Beantwoorden

 18. bvision
  dec 07, 2020 @ 20:24:17

  Haha, heerlijk toch zo’n verrassing, de humor hebben ze niet van een vreemde…

  Beantwoorden

 19. RenéSmurf
  dec 07, 2020 @ 19:51:29

  Dat was dus een heerlijk avondje! Bij ons ook, op normale kleine schaal en met gepaste afstand. Wel leuk dat je al die moderne middelen er bij gebruikt.

  Beantwoorden

 20. Happy Hulk
  dec 07, 2020 @ 19:40:05

  Dank dat we mee mochten vieren.
  Met het mooiste familie feest van het jaar.

  Beantwoorden

 21. Suskeblogt
  dec 07, 2020 @ 17:27:05

  Het was supergezellig daar bij jullie. De kleintjes moe maar tevreden en da’s wat telt.

  Beantwoorden

 22. Naomi
  dec 07, 2020 @ 16:25:47

  Geweldig, zo’n boekenkast als surprise. Ik kreeg er jaren geleden ook één en die heeft nog heel lang in de gang gestaan bij mij. En wat een geweldige organisatie zo. Chapeau voor het Sintcomité;).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 07, 2020 @ 17:24:55

   Jennifer is een kanjer , ze had ook weer zo iets leuks verzonnen hoe de pakjes thuis kwamen nu de Sint niet zelf kon komen en het coronaproof moest. Die foto’s vergat ik in dit logje….. eh… zou er dan nóg een logje moeten;-)

   Beantwoorden

 23. Rebbeltje
  dec 07, 2020 @ 14:29:25

  Wat een creatief bedacht feest…ja niet helemaal volgens de regels maar moet kunnen in je eigen veilige bubbel.
  Jeetje wat lijkt Inge veel op jou zeg…
  En de slapende kinderen heerlijk om te zien met de cadeautjes in bed.
  Leuk om mee te mogen genieten…groetjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 07, 2020 @ 14:45:00

   Maar toch wel héél redelijk. In het filmpje kun je ook zien hoe het beeld kan vertekenen afhankelijk van de hoek ten opzichte van de camera. Alas Inge het gedcht voor gaat lezen lijkt het aanvankelijk alsof Ine en ik tegen elkaar aan zitten en ook Annemarie er veel te dicht bij zit. Maar als dan de cameraman iets draait zodat hij meer recht voor me staat zie je dat er tussen Inge en mij nog bijna een meter is en is Anne helemaal niet meer te zien. Ja dat hoor ik vaker, toch lijkt Inge ook erg veel op de zus van Henk maar ja , wie alleen mij kent kan dat natuurlijk niet ontdekken.

   Beantwoorden

 24. Koen
  dec 07, 2020 @ 13:46:13

  Heel leuk. Ook in Mozambique hebben we Sinterklaas gevierd met de kinderen van de NL-school (Vlaamse en Nederlandse kinderen met hun ouders). Een hele fijne zaterdag. En na 8 acht jaar was ik voor het niet de goedheilig man (ssssst, niet verder vertellen) maar de meester van de kinderen.

  Beantwoorden

 25. Ferrara
  dec 07, 2020 @ 13:25:35

  Oh wat een topavond met een topfamilie. Lang blog? Nou het gaat erin als (kruid)koek. En wat enig die slapende kleintjes met hun verworvenheden. Hoe is het afgelopen met Levi en de bruisballen?
  Heel goed dat je flink op jezelf past.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 07, 2020 @ 13:36:30

   Dat zeg ik, ik heb nog zó veel weggelaten;-) Levi hield zich héél goed, Inge zág hem even verstrakken en verwilderd om zich heen kijken maar hij zei niéts toen bij Inge de bruisballen tevoorschijn kwamen. Zijn vreugde was natuurlijk groot toen hij kort daarna alsnog het pakje “voor de kinderen” vond. Wat ook zo schattig was was de reactie van Amber toen ze de door Levi gekochte klei uit pakte ze was er zó blij mee. Alle groten waren natuurlijk ingelicht over “de verplichte blijdschap” maar Amber was gewoon puur naturel héél blij. Misschien komt er heel stiekem nog wel een logje met “losse eindjes”maar ik ben altijd bang m’n lieve lezers te overvoeren.
   Het gaat wel een beetje vanzelf hoor dat voor mezelf zorgen, was echt hondsmoe gisteren.

   Beantwoorden

   • Ferrara
    dec 07, 2020 @ 18:00:26

    Dat overvoeren snap ik wel, verslag doen van alles is ook best lastig. Neemt niet weg dat ik stiknieuwsgierig was naar zijn reactie en die heb je voldoende beantwoord. En schrijf gerust de losse eindjes nog eens aan elkaar.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 07, 2020 @ 18:11:44

     Waarschijnlijk zal Levi dit ook zijn leven lang onthouden;-) Over surprises schrijven heeft soms wel nut omdat het mensen op een idee kan brengen , dat is één van de redenen dat ik er over schrijf. Mensen denken t;e makkelijk “dat kan ik niet”.

     Beantwoorden

 26. willyfotoblog
  dec 07, 2020 @ 12:18:50

  wat een gezellig familiefeest is het geworden Riet

  op zon manier wordt het hier in Vlaanderen niet gevierd

  hier staan de kinderen centraal

  prettige dag

  Beantwoorden

 27. djaktief
  dec 07, 2020 @ 11:53:52

  Jullie zijn er helemaal voor gegaan. Super tof.

  Beantwoorden

 28. MyriamC
  dec 07, 2020 @ 11:41:42

  Sinterklaas op zijn Nederlands … een heerlijke traditie die in ere moet worden gehouden. Ik vind het zo jammer dat wij in België er niet zo’n feest van maken.
  Bij een surprise stel ik me iets kleins voor. De jouwe was wel een Surprise met hoofdletter!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 07, 2020 @ 11:49:22

   Voor een surprise kan eigenlijk alles, zowel groot als klein kwam voor maar altijd iets zeggend over de ontvanger. Ze waren zó geslaagd dit keer.In België pas men de feesten dus niét aan aan “emigranten”, in Nederland discrimineer je tegenwoordig als je je feesten niet aanpast, misschien moeten jullie Nederlanders daar meer stampij maken;-)

   Beantwoorden

   • MyriamC
    dec 07, 2020 @ 12:13:22

    In België doen we geen gedichten en surprises. Nooit geweest ook. Ik kende het van een Nederlandse opdrachtgever voor wie ik gewerkt heb en die ik rond sint wel eens moest helpen rijmen. Heel leuk!

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 07, 2020 @ 12:26:55

     Het is niet iederéén gegeven om een Sint gedicht te maken maar vrijwel iedereen probeert het wél. Het is een leuke manier om vriend en vijand even zowel in het zonnetje als even “te kakken”te zetten. Allemaal wel goed moedig natuurlijk, zoals het feit dat ik veel type fouten maak in de app;-)

     Beantwoorden

 29. staartje
  dec 07, 2020 @ 10:59:07

  Wat een heerlijk creatieve familie! Wat een geweldige surprise! Wat een genieten. Dat is het Nederlands Sinterklaasfeest op zijn best. Die titels zijn om te gillen! De kleinkinderen met hun kadootjes……gaaf! Dankvoor je blog. Meegenoten

  Beantwoorden

 30. Matroos Beek
  dec 07, 2020 @ 10:55:50

  Wat een feest hebben jullie er weer van gemaakt. Echt leuk.
  Het is zoals omabaard zegt, in België wordt het heel anders gevierd. In Nederland is het meer een familiefeest. Toch fijn dat je het op deze manier kon vieren.

  Beantwoorden

 31. ingridse
  dec 07, 2020 @ 10:38:44

  Wat heerlijk om zo’n familie te hebben! Geniet van het terugkijken.groet uit Zweden, Ingrid

  Beantwoorden

 32. omabaard
  dec 07, 2020 @ 10:12:56

  Het sinterklaasfeest wordt in Nederland heel anders gevierd dan hier in België. Het is meer een familiegebeuren met rijmen en mooie woorden en geschenken. Lijkt me supertof. Net zoals je filmpje, ontroerend. Nu kan je nog lang nagenieten.
  Hier krijgen enkel kindjes cadeautjes van de goede man, zolang ze erin geloven en daarna van de ouders.
  En staat de boekenkast al op orde?

  Beantwoorden

 33. Karel
  dec 07, 2020 @ 10:01:08

  in 1 woord ” geweldig ”
  een heerlijk feest is dat geweest
  nu fijn uitrusten en morgen maar weer over op orde van alle dag

  Beantwoorden

 34. Neeltje
  dec 07, 2020 @ 09:45:09

  Poehee, maar wel van een heel andere orde dan mijn blog. Jij mag ook een snipperdag! Wel superleuk!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: