Sint’s hulpje

Kortgeleden schreef ik al dat Levi “het geheim van Sinterklaas” weet!
Dat betekent natuurlijk dat hij nu officieel ook “hulp-Sinterklaas”is.
Het is zó schattig dat hij in ieder gesprek waar Sinterklaas of zwarte Piet ter sprake komt een knipoog van verstandhouding geeft,
Dat we toch vooral wél weten dat hij op de hoogte is maar voor zijn zusje net doet alsof! Je bent groot of niet hé!
Omdat zijn moeder het razend druk heeft besloten Inge en ik met onze hulp-Sinterklaas inkopen te gaan doen…….want natuurlijk moet alles geleerd worden, ook als hulp-Sinterklaas inkopen doen.

Een achtjarige heeft nog niet héél veel benul van de waarde van het geld. Voor 12 mensen een cadeautje kopen, nee natuurlijk slaat hij niémand over, is met een uiterst minimaal budget iets waar een afgestudeerd econoom z’n handen vanaf zou trekken.
Het scheerapparaat dat hij voor opa wil kopen, niet geheel zonder eigenbelang want z’n baard prikt altijd zo, gaat niet lukken begrijpt hij na onze uitleg. We stappen de enige winkel binnen die bij zijn budget past… precies, begint met een A .

Als een ongeleid projectiel sleep hij ons door de winkel maar heeft wonderlijk snel in de gaten hoe dat werkt met die prijskaartjes, meer dan 1 en nog wat komt niet in aanmerking. Gelukkig is er zelfs van alles waar slechts “nog wat” bij staat . Het moge duidelijk zijn dat er ogenschijnlijk geen grote hartenwensen vervuld gaan worden, hoewel…..

Als een vlo springt onze hulp-Sint van rek naar rek, kan vaak de verleiding niet weerstaan even aan “een cadeautje voor Levi” te zitten maar met zachte dwang begrijpt hij dat een hulp-Sint niets voor zichzelf koopt. Dat het cadeautje voor Amber iets te maken heeft met de klei van hen samen die allemaal tot één grauwe kleur geknutseld is moet maar kunnen.

De bruisballen die hij perse voor oma wil kopen liggen eigenlijk boven budget maar hij is er niet vanaf te brengen… hij had er gisteren zelf één in bad en dat was zó geweldig…, alleen is het kiezen zo moeilijk want zo’n mooie grote is net zo duur als 5 kleintjes. Het worden de 5 kleintjes, want al die kleurtjes zijn zo leuk.

We slagen wonderwel en in korte tijd, al blijft het bijsturen en vooral zorgen dat hij niet van alles uit de rekken graait terwijl we richting kassa lopen. Ongemerkt vul ik het tekort aan dat ik aan zie komen als hij zijn geld omslachtig uit zijn portemonnee peutert maar hij betaalt natuurlijk zélf.

Bij oma thuis “helpen” Inge en ik hem om alles in te pakken en het gevecht met het plakband apparaat, de namen schrijft hij zelf op de pakjes. Dat maakt het minder leesbaar maar wél duidelijk herkenbaar als “hier zit je hartenwens in want… gekocht door de hulp-Sint” dat zal me een gejuich worden.
Op het pakje van de bruisballen schrijft hij “voor de kinderen” eh…… was dat niet voor oma? Heel gedecideerd zegt hij, “nee dit is voor de kinderen”.
Ach, hulp-Sinterklaas zijn is ook nog best lastig, maar oh zo schattig. Ik haal de andere dag dus nog even snel eenzelfde setje bruisballen, voor z’n oma dit keer. Daar zal hij nog van opkijken, onze geweldige hulp-Sint!

Advertentie

74 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hanscke
  dec 04, 2020 @ 19:52:06

  Dit vond ik zelf fantastische sinterklaasfeesten, bijna nog mooier als toen de kinderen er nog in geloofden. Met oma op pad om presentjes te kopen. Ik kreeg donkerrode nagellak weet ik nog.
  Zelf weet ik nog dat ik wekenlang gespaard heb voor een botervloot van 79 cent voor mijn moeder die ik ergens in een etalage had zien staan. Mijn broer kreeg een punterslijper, een enkele, 19 cent, een dubbele van 29 cent was te duur. Mijn vader kreeg 1 sigaar….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 04, 2020 @ 19:59:18

   Ja dat zijn héél bijzondere herinneringen, en ook heel leerzaam want je leert al doende de waarde van het geld , en keuzes maken.
   Ik ben bang dat het in veel jonge gezinnen niet meer zo gedaan wordt en dat is heel jammer. Van mezelf herinner ik me ook nog wel dat ik voor de één wat meer uit kon geven dan voor de ander omdat je in het begin nog denkt dat je héél veel geld hebt.
   Maar toen was ik al ouder dan Levi want mijn ouders hebben het ook niet zo gedaan en grootouders had ik niet.

   Beantwoorden

 2. meninggever
  dec 04, 2020 @ 09:07:24

  Wat een geweldig verhaal. En wat een genoegen dat we tegenwoordig die winkel met de A kennen. Dan is zelfs voor de kleinste Hulp-Sinterklaas nog wel iets te vinden…

  Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  dec 03, 2020 @ 18:38:11

  Prachtidee om hem alvast wijzer te maken met geld. Het is een lief kereltje.

  Beantwoorden

 4. Kakel
  dec 02, 2020 @ 22:25:08

  Het is toch zo’n heerlijk kind! Vooral die knipogen die hij geeft. Zijn hart is vele duizenden male groter dan de inhoud van zijn portemonnee maar een kniesoor die daar op let. En dan tóch nog hartenwensen in vervulling doen gaan. Hij is op jonge leeftijd al geslaagd voor hulp-Sint!

  Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  dec 02, 2020 @ 02:20:50

  Ook dat is een leuke tijd als ze net niet meer geloven en voor hun gevoel bij de grote mensen horen.

  Beantwoorden

 6. gewoonanneke
  dec 01, 2020 @ 21:22:43

  Hartveroverend zo´n hulp sint toch haha. Zo leuk dat ie er echt werk van maak. En de bruisballen voor de kinderen super toch.

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  dec 01, 2020 @ 20:33:41

  Wat een heerlijke manneke!

  Beantwoorden

 8. Neeltje
  dec 01, 2020 @ 19:36:57

  Wat een geweldige hulp-Sint! Maar hij had wel ondersteuning van een gouden hulp-Piet.

  Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  dec 01, 2020 @ 19:01:19

  Ik moet bekennen dat ik even heb moeten opzoeken wat bruisballen zijn. Ik heb geen bad en ben ook geen hulpsint.

  Beantwoorden

 10. Naomi
  dec 01, 2020 @ 17:03:18

  Wat heerlijk dit! Alleen maar nóg meer voorpret, met wat extra hulp-Sinterklazen.

  Beantwoorden

 11. Spontanity
  dec 01, 2020 @ 15:20:18

  En dat zijn dan gewoon de mooiste kadootjes altijd.
  Wat zal Levi het spannend vinden als iedereen de door hem gekochte kadootjes uit gaat pakken. Zal een feestje worden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2020 @ 16:50:20

   Dat zal ook vást heel spannend voor hem zijn, gelukkig kan iedereen wel een kaars gebruiken, of een ruitenkrabber voor in de auto, allemaal zaken die in de winkel met de A voor rond 1 euro te vinden zijn;-)

   Beantwoorden

 12. Nicky
  dec 01, 2020 @ 15:19:11

  Zo! Maar dit is écht niet niks, hoor. Hulp-Sint zijn… Die verantwoording, joh. Poepoe!

  Beantwoorden

 13. Regenboogvlinder
  dec 01, 2020 @ 13:54:33

  Oh Riet, wat een heerlijk logje!!! Zo schattig dat geheimzinnige gedoe. En hij leert hier al zo ongelooflijk veel van! Alvast een hele fijne Sinterklaasavond gewenst!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2020 @ 15:08:06

   Dankjewel, Het is zó leuk om daar weer in mee te mogen helpen. Hij is nog miljonair met 20 Euro . Het gaat vast , voor groot en klein, een leuke avond worden . We hebben er zin in.

   Beantwoorden

 14. willyfotoblog
  dec 01, 2020 @ 10:19:15

  wat leuk om dit te lezen Riet

  een betere hulp-Sinterklaas kon je niet wensen

  prettige dag

  Beantwoorden

 15. AnneMarie
  dec 01, 2020 @ 09:20:47

  Schattig, wat een geweldige Hulp Sint.

  Beantwoorden

 16. bvision
  dec 01, 2020 @ 09:13:04

  Liefde voor het vak hoef je hem al niet meer bij te brengen. En dat de echte sint nog een verrassing heeft zal hem verbazen. Toen mijn zoon in de gaten kreeg dat de Sint niet bestond, hebben we hem verteld dat degene die daar niet in gelooft, geen kadootjes meer kreeg… Dat was het hem niet waard.

  Beantwoorden

 17. Jeanne van Sjannesblog
  dec 01, 2020 @ 09:12:46

  De periode van geloven is leuk, maar dit stadium is toch ook erg genieten! En ik genoot van je verhaal!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2020 @ 09:31:35

   Dat is helemaal waar, 2Met wat goede wil kun je altijd wel iets van het Sinterklaas feest maken, ongeacht de leeftijd van de kinderen. Als hij weer wat ouder is komen de surprises in zicht. Ik heb nu al medelijden met de ontvanger van zijn allereerste surprise die vast nog met alleen maar veel rommel te maken zal hebben. Ook dat moet geleerd worden natuurlijk.

   Beantwoorden

 18. Nicole Orriëns
  dec 01, 2020 @ 08:58:34

  Wat een prachtig en lief verhaal, waar de geest van Sinterklaas in rondwaart. Dit is precies waarom het zo’n mooi en waardevol feest is : )

  Beantwoorden

 19. John
  dec 01, 2020 @ 08:19:51

  Dit is ook gelijk de beste manier om hem dit te leren en dat is blijkbaar goed gelukt. Leuk hoe enthousiast die gasten met zoiets bezig kunnen zijn. Dat maakt het zelfs voor de volwassenen leuker.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2020 @ 09:09:08

   Hij vindt het héél interessant maar heeft het tegelijkertijd nog moeilijk met wat hij allemaal voor zichzelf zou kunnen kopen met dat geld;-)
   Maar inderdaad, het is dé manier om met geld om te leren gaan.

   Beantwoorden

 20. staartje
  dec 01, 2020 @ 08:01:27

  Wat heerlijk die voorpret. Sint is een heerlijk feest. Die bruisballen……voor de kinderen…….🤪

  Beantwoorden

 21. Rebbeltje
  dec 01, 2020 @ 00:03:40

  O heerlijk als die kleine man nu al zo helpt wat gaat dat dan nog worden…echt leuk en ja Oma’s zijn niet voor een gat te vangen…en brengen de oplossingen
  Slim hoor…en wat een voorpret nu al…maar nog een weekje wachten
  Groetjes

  Beantwoorden

 22. Ferrara
  nov 30, 2020 @ 23:27:03

  Wat een enig verhaal. Ik zie jullie in die winkel struinen. En wat zul jij een plezier hebben gehad met zo’n serieuze Hulpsint. Prachtige uitsmijter die bruisballen. Dat hij er maar van mag genieten.

  Beantwoorden

 23. omabaard
  nov 30, 2020 @ 23:18:30

  Als de voorbereidingen al zo leuk zijn, wat wordt de dag dan niet!!!
  De kleine man geniet van het complot. Mijn kleinzoon van 8 gelooft nog stellig in de heilige man. De zenuwen gieren door het lichaam rond deze tijd, bij hem en de kleine broertjes. Zo’n fijne periode toch.
  Jammer dat Corona hier letterlijk roet gooit, en niet door de Roetpiet😦, want normaal vieren we dit hier thuis met 25 man en broer als Sint en schoonzus als Miet. Ik zal het enorm missen. Die blijf bange gezichtjes en de uitgebreide gezellige brunch aansluitend.
  Het is wat het is…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2020 @ 09:27:01

   O wat vréselijk jammer dat het niet kan zoals jullie gewend zijn. Ook bij ons zal het wel in aangepaste vorm moeten en waarschijnlijk toch nog over twee huizen verdeeld en verbonden via skype. Maar dat moet dan maar. Vorig jaar waren wij ook niet lijfelijk aanwezig maar via skipe omdat het met Henk geen optie meer was er heen te gaan. Ook kan de goedheiligman dit jaar beter niet zelf verschijnen, heel jammer.
   Levi is evengoed hartstikke nerveus en nog niet helemáál overtuigd dat Sint niet echt bestaat nu het feest dichterbij komt. Hij zet ook gewoon zijn schoen….. natuurlijk alléén maar omdat zijn zusje nog gelooft, dat begrijp je 😉

   Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  nov 30, 2020 @ 22:41:11

  Wat mooi. En lief. Ik speelde vandaag Piet op school. Ook al zijn de jongeren tussen 13 en 20, ze vinden het nog steeds leuk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2020 @ 09:20:18

   Ja hoor, het Sinterklaas feest is voor álle leeftijden, je past het gewoon aan aan de doelgroep van het moment. Leeftijd kan eigenlijk nooit een excuus zijn om het niét te vieren.

   Beantwoorden

 25. Karel
  nov 30, 2020 @ 22:21:23

  dat wordt 1 heel groot feest
  en het valt ook niet mee om inkopen te doen voor de sint hoor
  ik had er ook weer moeite mee pppffffttt

  Beantwoorden

 26. Melody
  nov 30, 2020 @ 22:10:05

  Geweldig toch. Om jaloers op te worden.

  Beantwoorden

 27. liesonderweg
  nov 30, 2020 @ 21:38:04

  Die knipoog is toch super!
  Wat een ‘moooiiiii’ verhaal!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. Mrs. Brubeck
  nov 30, 2020 @ 21:06:05

  Wat lief! Wij hebben gisteren met onze kids en Kleine Prins en Prinses ook de Sint gevierd, heerlijk om de kinderen nog eens te verwennen met kadootjes en snoep, ook al zijn ze volwassen, ze genieten en zijn dankbaar. Over Kleine Prins kan ik een boek schrijven, hij is zooooooooo zenuwachtig, al dagen…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 30, 2020 @ 21:15:12

   Het is een té leuk feest om over te slaan, zelfs al vier je het met groten . Maar het alle rleuks natuurlijk met kleine gelovigen. Helaas wordt het feest gewoon kapot gemaakt. is het niet door KOZP dan wel door corona toestanden. Maar wij blijven het vieren zoals het bedoeld is .

   Beantwoorden

 29. Renske
  nov 30, 2020 @ 20:46:29

  Ach, wat schattig hé. Dat wordt genieten straks als iedereen zijn pakjes uitpakt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 30, 2020 @ 20:49:26

   Ja je begrijpt, daar zitten echte hartenwensen in.Hij is er éigenlijk nog iets te klein voor . Maar onze kleindochter wilde er niet meer omheen draaien toen hij ging twijfelen. Maar dit is ook altijd schattig.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: