Vorige week moest ik nog even op de Delftse markt zijn, altijd genieten, zelfs in het corona tijdperk als er wat minder kramen zijn.
Er staat ook altijd een kraam met allerlei met kreten bewerkte “plankjes”, je kent ze wel, over hoe oma ’s in elkaar zitten, of over wie er de baas is in huis, en dat het pas écht crisis als de wijn op is. Kopen doe ik ze nooit want het zijn natuurlijk overbodige frutsels maar, ik geef het toe, soms jeuken m’n vingers om er een paar in te slaan voor de Sinterklaas avond.
Ik zou me ook voor kunnen stellen dat een ander het onderstaande plankje voor mij koopt want eerlijk is eerlijk, ik kook niet direct *** maaltijden.





nov 19, 2020 @ 09:35:09
Ik mag soms slechts meepraten over de keuze van de maaltijden die op tafel komen. Vrouwlief kiest en kookt en doet dat goed en smakelijk. Vers en uitheems soms door elkaar, de ene dag iets Italiaans, volgende keer typisch Nederlands, en dan weer iets uit het Verre Oosten. Heerlijk. Afwisseling is op dat punt ook echt zodanig dat je uitkijkt naar de maaltijd van de volgende dag…..Want dat doet eten…
nov 19, 2020 @ 09:37:37
Ook samen aan tafel maakt toch een flink verschil. in de beleving van de maaltijd.
Maar goed, ik zet er tegenwoordig de TV maar bij aan, dan heb je dat niet zo door;-)
nov 16, 2020 @ 01:23:47
Ziet er toch smakelijk uit, alleen wat moet het eten op onderste foto links voorstellen. Ik dacht eerst aan witlof met kaas erover heen , maar dat is het niet zo te zien .
nov 16, 2020 @ 11:02:24
Nee dat is een prei schotel waarbij ik een de oven niet goed ingesteld had en dus “iets meer” bruin kostje had dan de bedoeling was;-)
nov 15, 2020 @ 21:22:18
Ik wil er wel 1 met ik kan niet koken, ik kan mezelf in leven houden.
nov 15, 2020 @ 22:08:20
Dat is voor Frans een makkie, die maakt hij wel even voor je, hij is leuk! Doen!
nov 15, 2020 @ 10:19:35
Jouw kookgenen zijn gewoon verdrongen door je schrijf genen. Heb je de aardappelsoep misschien al geprobeerd? Ik ga vanmiddag weer los op m’n snertpakket.
nov 15, 2020 @ 11:52:37
Nee nog niet geprobeerd, ik kom zelden bij Appie en daar hadden ze die pakketten als ik het goed onthouden heb.
nov 15, 2020 @ 12:09:37
Ja klopt.
nov 13, 2020 @ 22:05:53
Ik vind ‘m wel grappig, die spreuk. En ik moet zeggen dat ik best aardig heb leren koken, sinds ik samenwoon, al zeg ik het zelf. Waar je mee omgaat, wordt je mee besmet. Da’s ook zo’n spreuk.
nov 14, 2020 @ 15:20:29
Alles is te leren al zal de één wat creatiever koken dan de ander die het moeizaam aan moest leren.
nov 13, 2020 @ 20:00:00
Als het maar lekker is!
nov 13, 2020 @ 20:59:39
Voor mij wel, en dat is hoofdzaak.
nov 13, 2020 @ 19:40:01
Ik kook ook nog graag traditioneel. En ik dacht dat het aan mij lag maar al die foto’s van wat er op je bord ligt, ik word er niet blij van. Ik doe het al heel lang niet meer, ook al zit ik (bij wijze van, want dat gebeurde niet zo vaak) in een michelinsterrenrestaurant.
nov 13, 2020 @ 20:59:00
Nee eten fotograferen is een vak apart en dan wordt er aan het eten geknoeid om de juiste kleuren te krijgen.
nov 13, 2020 @ 15:15:39
Hahaha, die spreuk is hier ook van toepassing. En dan is het (vind ik) op een foto altijd een nóg groter probleem. Dingen die heerlijk smaken, zien er op een foto soms niet uit.
nov 13, 2020 @ 15:30:46
Klopt, etenswaren fotograferen is een vak apart.
nov 13, 2020 @ 15:13:45
Hahaha: “Ik kan koken maar je moet het wel lusten.”
Doet me meteen denken aan de keer dat ik spruiten voor Joris had gekookt (ik vind die krengen niet te vreten…) en er na het afgieten een klontje roomboter bij deed en – in plaats van nootmuskaat – kaneel erover strooide. De potjes zagen/zien er precies hetzelfde uit. Echt, de teleurstelling droop van de wand 😀
nov 13, 2020 @ 15:30:05
Whahaha, helaas begrijp ik je, ik maakte die vergissing ook al een keer, niet bij spruiten maar met lof, gétsie!
nov 13, 2020 @ 13:37:28
Gisteren nog aan de rode kool met een gehaktbal gezeten. Jammie, jammie. Niks mis met Hollandse pot, hoewel ik ook andere gerechten zoals pasta of een roerbak niet schuw. Het laatste is meneer F. zijn specialiteit evenals het maken van nasi en erwtensoep.
nov 13, 2020 @ 14:24:39
Mjammie, erwtensoep, ook heerlijk.
Pasta doe ik heel af en toe ook wel, roerbakken eigenlijk alleen “een soort van” als we gourmetten. Maar ja, dat ga ik in m’n uppie natuurlijk niet doen, véél te veel gedoe.
nov 13, 2020 @ 12:44:53
Vanavond weer boerenkool met……gevulde koek.
nov 13, 2020 @ 14:19:41
Als er een paar uur tussen de boerenkool en de koek zit is het heel smakelijk.
nov 13, 2020 @ 12:36:52
De schipper heeft een nieuwe diëtiste,ze had een heel programma.Ik hoorde het eens aan en zei hij kan niet koken.Dan zult u het wel doen,als je een kok aan leverd vind ik het prima.Ik kook voor de schipper gewone Hollandse pot,dat vind hij het lekkerst en vermijd ‘verboden’ingrediënten. Ooit kreeg ik een kookboek van de nierstichting,vrijwel niets viel in de smaak bij de schipper dus het ligt nutteloos in een lade.De spinazie zou zijn voorkeur hebben,maar de rest ook zonder morren opeten🤣
nov 13, 2020 @ 14:18:59
Slecht werkende nieren vragen natuurlijk wél aanpassingen, maar ja, het moet ook nog wel te eten zijn ! Geen zout is simpel al zal hij dat misschien niet lekker vinden. Het went wel, ik eet al jaren zonder zout toe te voegen en weet niet beter. Ik hoop dat de schipper ooit aan een nieuwe nier mag komen. Al is dat ook niet meteen halleluja zie ik nu in mijn omgeving. De eerste keer deed de niet niet wat hij moest doen, nu werkt na een tweede transplantatie de nier wél , maakt voldoende urine maar voert nog niet genoeg afvalstoffen af. Dat kán nog komen maar als dat niet gaat werken zal er toch weer 1 x in de week dialyse aan te pas komen. Maar dat is al winst bij thuis dagelijks moeten sleutelen, maar dat herken je wel denk ik.
nov 13, 2020 @ 15:03:39
Je mag zoveel meer niet als zout,het blijft puzzelen.De schipper staat nu op de wachtlijst voor een 2 in 1 operatie,zowel een vaataanpassing als een nier.Die vaataanpassing is de spelbreker,daardoor kan geen er geen ruiling plaats vinden.Het voordeel is dat hemodialyse tussetijds niet nodig is en maar 1x een herstelperiode is.Het thuis dialyseren gaat wel beter. We hopen er maar her beste van.
nov 13, 2020 @ 15:27:58
Heel veer sterkte, het valt vast niet mee allemaal. Dat zag ik wel bij de patient die nu een nieuwe nier heeft, En zijn vrouw werkt óók nog, best wel slijtageslag dat soort dingen, Petje af hoor. Maar ja, je zit in die rijdende trein en daar stap je natuurlijk net zomaar uit dus je blijft zorgen.
nov 13, 2020 @ 12:34:00
Een smaakvolle blog hoor. Deze middag hier hutsepot met worst. Kost van bij ons zal ik maar zeggen.
nov 13, 2020 @ 13:57:15
Hutspot eten we hier ook hoor, maar dan meestal niet met worst maar met rundvlees.
Worst is dan weer present bij boerenkool.
nov 13, 2020 @ 11:04:28
Als het maar lekker en gezond is Riet
prettige dag
nov 13, 2020 @ 13:55:53
In ieder geval voor mij, voor anderen is het pas belangrijk als ik ze uitnodig om mee te eten.
nov 13, 2020 @ 10:51:44
Eten hoeft er niet lekker uit te zien om lekker te zijn 🙂
nov 13, 2020 @ 13:55:08
Eten op de foto zetten is ook nog een vak apart heb ik begrepen. Om plaatsje voor kookboeken te maken zijn er echt specialisten.
nov 13, 2020 @ 14:50:57
Inderdaad. En die zorgen er blijkbaar voor dat het mooi gepresenteerde eten niet meer eetbaar is 🙂
nov 13, 2020 @ 15:00:13
Dát klopt!
nov 13, 2020 @ 09:27:09
Oh ik ben ook geen ***kokkin hoor. Als wat smakelijk is hoeft niet culinair te zijn!
Leuk die plankjes… Ik kocht ooit zoiets als koelkastmagneet voor mijn dochter. Ze kon niet koken en probeerde het ook niet. Er stond zoiets op van: Ik heb een keuken maar alleen omdat hij al in het huis zat…
nov 13, 2020 @ 13:54:01
Whahaha, die vind ik ook erg leuk, ik hou van dat soort kreten. Als als het moet leert iedereen wel koken maar ja, in sommige gevallen is dan dit plankje écht van toepassing.
nov 13, 2020 @ 09:24:01
Gewone Hollandse pot, mmmmmmmmmm!
nov 13, 2020 @ 13:51:56
Ik máák wel eens een Italiaanse uitspatting, spaghetti / macaroni maar ja, ik spreek de taal niet hé, dus het wordt nooit échte liefde.
nov 13, 2020 @ 13:55:34
Dierietzepietsiemacaronie smullievastiezekerie!
nov 13, 2020 @ 14:26:27
Iezemeregemakkezuchte….
nov 13, 2020 @ 18:49:50
Dabudoelik!
nov 13, 2020 @ 09:00:00
Ik vind het een erg leuke tekst op dat plankje! Mijn kookkunsten worden hier thuis ook maar matig gewaardeerd….
nov 13, 2020 @ 08:44:18
Voornaamste is dat je het zelf lekker vindt.
nov 13, 2020 @ 13:50:00
Ja dat is natuurlijk héél belangrijk. En zeker nu ik meestal alleen eet hoef ik ook geen concessies te doen. Henk at graag Chinees of Indisch, dus dat heb ik dan wel een beetje mee leren eten maar echt lekker vind ik het nog steeds niet.
nov 13, 2020 @ 08:36:42
Ziet er lekker uit! Niks mis mee.
Dat plankje!😆
nov 13, 2020 @ 13:48:04
Voor mij inderdaad niets mis mee, maar moderne jonge mensen denken daar toch vaak anders over, en dat mag natuurlijk.
Zó grappig hé!
nov 13, 2020 @ 08:13:52
Ik vind dat altijd leuke bordjes. Ze hebben zo’n enorm leuke ondertoon.
Weet je, als het eetbaar is is het toch goed?! Eten is om je lichaam van energie te voorzien, meer niet 🙂
nov 13, 2020 @ 13:47:02
Er zijn vaak zúlke leuke bij dat m’n vingers jeuken om te kopen, maar ja, dat doe ik alleen als ik weet dat ik er iemand een plezier mee doe.
Nou die energie is waar maar toch leuk meegenomen als het je ook nog smaakt!
nov 12, 2020 @ 23:25:39
Eet nooit aardappelen sinds 1 jaar niet meer en bevalt me uitstekend…
Het roer omgegooid en eten ineens heel anders dan de 44 jaar hiervoor.
Veel ovenschotels…met ei/vlees en heel veel groenten 🙂
Mijn favoriet is de spruiten en sperziebonenbonen schotel
Al vind ik witlof ook lekker haha
Hebben ze daar ook een plankje voor ?
nov 13, 2020 @ 13:45:24
Dat lijkt me dan weer juist niet eenvoudig , maar ik heb het ook nooit geprobeerd.
Dat zijn ook allemaal groentes die ik graag eet. Vooral lof!
nov 13, 2020 @ 13:54:56
Gewoon op koolhydraatarm googlen en klaarmaken
We hebben nog nooit zo lekker gegeten dan nu…witlof met kip en boursin…yummie
nov 13, 2020 @ 14:25:23
Ja dat bedoel ik, ik kan koken maar je moet het lusten;-)
nov 13, 2020 @ 15:17:53
🙂
nov 12, 2020 @ 23:03:00
ik ga voor de spinazie 😋
maar eet toch meer pasta’s en chinees , wel ook zelf klaar gemaakt
nov 13, 2020 @ 13:42:28
O ja, pasta en chinees eet ik ook wel eens maar toch veel minder dan dit soort Hollandse pot.
nov 14, 2020 @ 17:09:36
ik heb een jaar op koolhydraat arm geleefd , maar zoals bij Rebbeltje miste de stok achter de deur , ja afvallen was het plan , maar ik ben nu weer wat weken terug op het oude recept 🙂
puzzelen is een prima verslaving ja 🙂 leuk om te doen , of deze moeilijker is dat de vorige , deels zeker ja
de tafel was mooi , zitten na ik het van ma over nam toch wat krasjes in 😁
huishouden van die Jan Steen hier hoor hihi\ik bleef uit de buurt met de stofzuiger
rustige avond groet
nov 14, 2020 @ 17:44:48
Ik ben meer van “de schijf van 5”, ik laat liever geen voedingsmiddelen weg als het niet nodig is.
Al dat blauw ja, lastig.
Jabn Steen maakte ook mooie schilderijen, zijn vast ook puzzels van;-)
nov 12, 2020 @ 22:37:32
Wat een humor👌
nov 13, 2020 @ 13:41:23
Misschien ben ik wel beter in zelfspot dan in koken;-)
nov 12, 2020 @ 22:36:47
Ziet er wel allemaal heerlijk uit.
nov 13, 2020 @ 13:40:50
Maar ja, eenpersoons hé, dus je mag niet mee eten;-)
nov 12, 2020 @ 22:24:07
En de markt is heerlijk. Ik ben er maanden niet geweest.
nov 12, 2020 @ 22:31:53
Dit was nog net voor de halve lockdown, maar het is er sowieso goed geregeld.
nov 12, 2020 @ 22:22:53
Volgens mij helemaal smakelijk! Heerlijk die zelfhumor van jou!
nov 12, 2020 @ 22:29:58
Ik ken m’n wat mindere kantjes! Daar doe ik dan niet moeilijk over;-)
nov 12, 2020 @ 22:00:59
Oh wat mis ik de markt in Delft toch. Ik heb 10 jaar in Delft op de Oude Vest gewerkt dus ging er vrijwel elke week markten.
nov 12, 2020 @ 22:24:28
Wij hebben in Rijswijk ook wel een gezellige markt op zaterdag, maar de markt in Delft is veel groter dus meer verscheidenheid in kramen. Kan me voorstellen dat je dat mist.
nov 12, 2020 @ 22:00:23
Ziet er lekker uit. Zo kook ik ook vaak. Laat het smaken 👍
nov 12, 2020 @ 22:22:12
In ieder geval wel met zo min mogelijk toevoegingen als sausjes en exotische kruiden.
nov 12, 2020 @ 23:05:14
Idem hier. Eenvoudig lekker en lekker eenvoudig
nov 13, 2020 @ 13:43:27
Je proeft in ieder geval wél die groente die je denkt klaargemaakt te hebben, en niet in hoofdzaak exotische kruiden.
nov 12, 2020 @ 21:52:52
T ziet er niet verkeerd uit hoor!
Wanneer ga jij weer eens kippensoep maken?
nov 12, 2020 @ 21:54:29
Had ik dit weekend gedaan maar is nu op;-)
nov 12, 2020 @ 21:51:23
Als ’t maar smaakt!
Lie(f)s.
nov 12, 2020 @ 21:53:05
Ja mij wel, of iedereen er blij van wordt betwijfel ik. 😉
nov 12, 2020 @ 21:47:56
Haha degelijke Hollandse kost niks mis mee toch…
nov 12, 2020 @ 21:48:30
Ja klopt, maar tegenwoordig is dat meestal niet genoeg meer.
nov 12, 2020 @ 21:49:33
Nou zo nu en dan iets anders vind ik ook wel lekker hoor. Zelf eet ik zelden gekookte aardappelen meer alleen door stamppotjes.
nov 12, 2020 @ 21:52:16
Ik eet ook wel eens spaghetti of macaroni of chinees maar toch in hoofdzaak een lekker gekookt (of gebakken) aardappeltje.
nov 12, 2020 @ 22:04:13
Ja ik ook hoor, eet ook niet zoveel heel bijzondere gerechten…
nov 12, 2020 @ 22:25:18
Maar roerbakt ook veel, of rauwkost daar heb ik niets mee
nov 13, 2020 @ 20:58:11
Dat laatste heb ik juist wel. Meestal wel 2x per week alleen sla met rauwkost en dan wel wat aardappeltjes gebakken of rijst er bij. Jammie.
nov 13, 2020 @ 21:04:45
Ja dat wist ik uit je logjes;-)