té leuk

Nog drie weken en dan…… ja dan is het bijna Sinterklaas avond. In onze familie toch wel hét feest van het jaar al probeert dit jaar niet alleen de groep KOZP het feest onder het kleed te schoffelen maar doet het Corona virus z’n best om het definitief de nek om te draaien.

Gaat niét gebeuren in de familie Rietepietz, écht niet. Zelfs niet al hebben we een gelovige minder want de 8 jarige Levi kreeg zo z’n twijfels. Er is een erg leuk boek in de handel dat op een leuke manier het verhaal van het Sinterklaas feest vertelt.
Samen met papa en mama heeft Levi het boek gelezen en heeft hij zijn handtekening gezet in het juiste vakje waarmee hij belooft dat hij het geheim niét aan Amber of andere kleine kindje doorvertelt. Daarna kijk hij gespannen bij papa op schoot naar de filmpjes van eerdere jaren, of die zwarte Piet nou écht opa is.

Volgens Fokke & Sukke wordt Sinterklaas dit jaar ook in Amerika gevierd maar dan toch vast anders dan bij ons.
Omdat Iedereen meer thuis is dan anders gingen er al snel stemmen op om surprises te maken….. iedereen vóór natuurlijk. Maar ja, dat virus….. we zijn toch met minstens 9 volwassenen,
Maar onze “regelateuse” Jennifer ziet geen probleem. We hópen natuurlijk dat we op 5 december allemaal bij elkaar kunnen zitten in haar ruime huiskamer met de tuindeur een beetje open, desnoods een heater voor die deur.
Maar als dat dan nog niet mág zorgen we ervoor dat er in drie huizen de juiste surprises op tijd aanwezig zijn én er overal iemand is die zorgt voor een skype verbinding.” Oma Grootje”, ik dus, krijgt voorrang voor het huis waar de kindjes zijn en dus “hoogstwaarschijnlijk” Sinterklaas en zwarte Piet nog een bezoekje brengen. Dat is nog niet zeker want ook dat heeft met aantallen te maken. Ik voel een complot theorie opkomen.
Natúúrlijk zeg ik ja op de uitnodiging om mee te doen, het is een té leuk feest om er niet m’n best voor te doen.
En ja, ik ga natuurlijk óók een surprise maken al zal dat een stuk minder lollig zijn dan eerdere jaren. Het samen brainstormen en knutselen staat garant voor grote lol vooraf maar oke… dat moet maar wennen.
We gaan aftellen…….. hebben jullie al plannen?


Advertentie

103 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: Sint’s hulpje | van koninklijk tot knettergek
 2. Leidse Glibber
  nov 16, 2020 @ 01:28:53

  Het worden weer spannende tijden. Corona heeft zijn voor en zijn nadelen. Helaas was er geen grote intocht dit jaar, maar mocht ik wel twee weken geleden Sinterklaas ’s nachts om half twee al een handje , uhh sorry elleboogje geven toen er filmopnames van hem op de Breestraat gemaakt werden. Nu hij echt in het land is komen eerdaags de foto’s wel op mijn site 🙂

  Beantwoorden

 3. Nicky
  nov 13, 2020 @ 20:17:31

  Ik hoop dat jullie gezellig bij elkaar kunnen zitten. Voor het geval dat niet kan, ligt in elk geval plan B klaar. Geweldig! Wij vieren al jaren niet écht Sinterklaas meer. Ik krijg altijd wel een aanval van rijmeritis

  Beantwoorden

 4. Ferrara
  nov 13, 2020 @ 13:31:04

  Wordt vast een leuke avond, dat is jou en je familie wel toevertrouwd.
  In huize F. leeft pakjesavond niet meer, maar we koesteren prachtige herinneringen. Ik kan wel met weemoed denken aan Sinterklaas vroeger thuis bij moeders, ik blogde er al eens over. Dat was een feest met volwassenen met verplichte gedichten en oei wat kon je op je nummer worden gezet. Ach alles heeft zijn tijd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2020 @ 14:22:41

   Ja die gedichten horen er écht bij, zo werkt dat bij ons ook. En we zijn het altijd blijven vieren, wel aangepast aan het feit of er wel of geen gelovige zijn. Ik moet nog aan de surprise beginnen, het idee is er al maar om het uit te voeren moet ik nog wat meer in de stemming komen, dat werkt altijd beter als het feest in aantocht is.

   Beantwoorden

 5. hanscke
  nov 12, 2020 @ 10:38:17

  nee, wij hebben nog geen plannen, maar ik vind het wel heel erg leuk om met jullie wel en wee mee te leven. Daar kan ik elk jaar van genieten.

  Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  nov 11, 2020 @ 22:08:29

  Je kan ook natuurlijk gewoon, net als ik, toevallig op 5 december een bijbelstudie hebben, dan mag het met 30 mensen. Of in de sauna.

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  nov 11, 2020 @ 21:22:00

  Ja ik vind het ook zo jammer , we hebben het nu twee jaar met de hele familie gevierd dat kan nu niet dus hebben we het in tweeën gehakt. Helaas maar we maken er ook een leuk feest van hoor en Yenthe is helemaal in trance met het Sinterklaasjournaal. Zo schattig ga ook maar kijken want dan kan ik meepraten waar het over gaat haha.

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.
  nov 11, 2020 @ 19:56:18

  Jazeker doen wij surprise. Ik heb de mijne al af. We zijn met 7 in totaal. Wij vieren, de vriend van de oudste die gewoon tot het gezin behoort vinden wij en dan mijn ouders. Kan net.
  Leukste avond van het jaar wat mij betreft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 20:05:27

   Helemaal mee eens, wij hopen dat het over drie weken né kan met 9 personen, We zien elkaar uiteindelijk ook regelmatig en er is een ruime kamer voorhanden die goed gelucht kan worden.

   Beantwoorden

 9. Spontanity
  nov 11, 2020 @ 18:59:42

  Het is in onze familie nog steeds beetje lastig om dit gezellig te kunnen vieren.
  We maken er weer het beste van.
  Hoop weer een dagje met de jongetjes pakjes onder de boom te kunnen doen.
  Ze weten het die donderstenen!
  Kerst betekent kadootjes onder de boom.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 19:28:16

   Heel jammer, het is dit jaar sowieso voor iederéén lastiger dan normaal. . Hier lig ook altijd een kleinigheidje onder de boom, met kesrt doe je dan weer net even andere dingen dan met de Sint

   Beantwoorden

 10. Kakel
  nov 11, 2020 @ 14:47:33

  Tuurlijk vier jij Sinterklaas mét zwarte Piet! Je kunt bij dat feest zo lekker uitpakken en dan heb ik het niet alleen over de pakjes (-:
  Lief dat Levi het grote geheim niet doorvertelt.
  Hier ook Sinterklaas. Roos gelooft nog heilig (-: Ik heb al een schoencadeautje gekocht.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 17:56:37

   Ach… Roos is een beetje achter denk ik, kon vast ook niet mee komen op school;-) Maar niet verder vertellen, ik geloof ook nog hoor, zelfs als ik niét mijn schoen heb gezet vind ik tóch een cadeautje! 😉

   Beantwoorden

 11. Beaunino
  nov 11, 2020 @ 13:28:17

  Het zal ánders zijn, en gepaard gaan met heel veel mooie herinneringen. Nee geen plannen. Kyl zal wel werken en ik ga lekker tv kijken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 17:54:34

   Het knutselen zal zeker anders zijn in m’n uppie maar via whats app zitten we elkaar uit te horen én op het verkeerde been te zetten, dat brengt ook de juiste sfeer. Hoop dat “Sint” je toch nog een beetje weet te verrassen.

   Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  nov 11, 2020 @ 11:46:42

  Ik hoop voor je dat het allemaal mag tegen die tijd… Zoniet, dan ga je vast volgend jaar in de herhaling met zijn allen en dan nu alleen via Skype of Facetime.
  Ik vind een surprise-avond heel erg leuk, maar de stress van tevoren niet. Echt vreselijk. Als de lootjes getrokken waren en ik wist wie mijn ‘slachtoffer’ was dan wist ik ook meteen wat ik zou maken. Maar de vraag was dan weer hoe??? Want ik ben geen creabea… en dat uitstellen, want het is nog ver weg, was ook geen goed idee…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 17:15:51

   Ik presteer het best onder druk en kan gewoon nog niet beginnen. Vooral gedichten maken doe ik altijd zo laat mogelijk . Maar we gaan het ook zeker dit jaar leuk vieren, het liefst bij elkaar, en dat kan best nog lukken. Gelukkig woont Jennifer ruim. Haar schoonouders kijken in ieder geval via skype mee omdat schoonpa nog herstellende is van een nieuwe nier, die gaan dus zéker geen risico nemen. En dan valt het groepje wel mee.We hebben nog drie weken.

   Beantwoorden

 13. KEES (PACO)
  nov 11, 2020 @ 11:40:47

  Bij ons in de stad is de kerstversiering al weer aan. Beetje jammer

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 17:10:25

   Helaas hier ook al, Sinterklaas wordt een beetje overgeslagen en zelfs de kerstversieringen hebben vaak niet zoveel meer met kerstmis te maken, er zijn tegenwoordig té veel zaken waarmee je (volgens wat over correcte mensen) anderen op de tenen trapt.

   Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  nov 11, 2020 @ 10:12:50

  Hier zijn er geen kleine kinderen meer. Vroeger kwamen we dan samen bij Oma, maar met die corona maatregelen is dat onmogelijk geworden.

  Beantwoorden

 15. meninggever
  nov 11, 2020 @ 10:00:55

  Ik zou het bijna weer gaan vieren om die terroristen van KOZP dwars te zitten. Maar we doen het toch maar niet. Al zo lang geleden dat we de Sint in huis hadden. Het werd, is en blijft Kerstmis…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 16:48:40

   Het één sluit het ander niet uit, we vieren ook wel Kerst maar alleen met Sinterklaas kun je een beetje keten als het alleen met volwassenen gevierd wordt. Wij zijn het altijd blijven vieren.

   Beantwoorden

 16. willyfotoblog
  nov 11, 2020 @ 09:52:16

  een traditie om naar uit te kijken

  hier vieren we vandaag Sint-Maarten, de enige echte Sint

  geloof ik toch

  prettige dag

  Beantwoorden

 17. Naomi
  nov 11, 2020 @ 09:51:18

  Ja, leuk! Bij ons ook hét hoogtepunt van het jaar. Kan rustig gebeuren dat we in augustus al beginnen met de voorbereidingen, maar dit jaar blijft het angstvallig stil… Heel veel voorpret gewenst!

  Beantwoorden

 18. bvision
  nov 11, 2020 @ 09:12:53

  Met maar een kleindochter is dat wat makkelijker op te lossen… Maar Sinterklaas gaat door, zeker weten.

  Beantwoorden

 19. AnneMarie
  nov 11, 2020 @ 09:00:03

  Hier geen Sinterklaasfeest meer. Ineens is de klad erin gekomen en was het afgelopen. Jullie bedenken altijd wel weer wat om het toch te kunnen vieren.
  Knap hoor. Leuk dat boek van Levi over het Sinterklaasverhaal. Best spannend voor hem om zijn handtekening te zetten voor geheimhouding. Grappig.

  Beantwoorden

 20. John
  nov 11, 2020 @ 08:42:09

  Ja, met kerst idem. We hebben gister al zitten brainstormen en daar kwamen de geinigste manieren tevoorschijn. Zelfs het even inschrijven op een ander adres 😆 Geeft te veel rompslomp natuurlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 08:44:58

   Over de kerstdagen heb ik minder zorgen, we zijn toch al niet zo van de verplichte volle tafel. We hebben dat altijd al naar gelang het uit komt verdeeld over meerde dagen. Maar het zal in veel families inderdaad géén volle tafel worden.

   Beantwoorden

 21. Liesbethblogt
  nov 11, 2020 @ 08:38:32

  Je bent er bewust mee bezig en ik hoop dan ook dat je het kan vieren zonder risico’s. Leuk dat boekje van Levi. De cijfers worden mooi weergegeven heel hoopvol zodat mensen cadeautjes gaan kopen, maar ik ben er bang voor. Gelukkig is er skype.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 08:42:31

   Ja Sinterklaas leeft altijd in onze familie, eigenlijk nog meer dan Kerst . Misschien wel omdat we dan meer met elkaar bezig zijn dan met de kerst dat toch meer om samen eten gaat. Nu maken we gekke gedichten en surprises die kleine hebbelijkheden uit vergroten , en niet te vergeten de mooie kantjes in het zonnetje zetten.

   Beantwoorden

 22. Neeltje
  nov 11, 2020 @ 07:24:56

  Wij gaan naar onze jongste zoon, inmiddels geen ‘gelovigen’ meer onder ons. Maar het zal er niet minder gezellig om zijn.

  Beantwoorden

 23. staartje
  nov 11, 2020 @ 07:13:02

  Wat een leuke manier om het in geval van Covid zo te vieren!
  En wat een vreselijk goed idee, dat boek om het grote geheim te bewaren. Ik heb het nog nooit gezien. Als je per ongeluk een titel hebt?
  Het is een heerlijke tijd met lichtjes, verhalen, grappen en geheimpjes.
  Ik kijk ook gezellig het Sinterklaasjournaal.
  Geniet en plezier bij het maken van de surprise

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 08:07:58

   Je moet wát hé, hoewel het Sinterklaasfeest de ideale gelegenheid lijkt om “bij de pakken neer te gaan zitten” willen we dat gewoon niet. Ik zal de titel van het boek navragen voor je, ik krijg haar nu ff niet te pakken maar dan zet ik het hier alsnog neer. Ze doen het erg leuk zonder het kind het gevoel te geven dat ze al die tijd bedonderd zijn. Het staat nu op een veilige plek opgeborgen zoals het boek dat voor schrijft;-) Het Sinterklaas journaal kijk ik niet meer sinds men het feest afbreekt door met alle gekleurde winden mee te waaien. .

   Beantwoorden

   • staartje
    nov 11, 2020 @ 08:11:06

    Ik heb de titel al gevonden hoor! Doe geen moeite

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 11, 2020 @ 08:13:27

     Oke, had ik natuurlijk ook kunnen proberen, grappig, komt meestal niet in mijn hoofd op om op het internet te zoeken. Hoe bedoel je dat ik uit het jaar kruikje kom! 😉

     Beantwoorden

     • staartje
      nov 11, 2020 @ 08:46:06

      Ja bijzonder he, hoe je terugvalt op bepaalde routines. Ik zoek alles op internet. Ik heb een ipad en als ik niet oppas zit mijn vinger daaraan vast geplakt. 😂.

      Ik ben van 1954 en heb op mijn werk die internetgolf nog net meegemaakt. Maar laatst was ik ingewikkeld aan het doen met het uploaden van nota’s voor de zorgverzekering. Werkte allemaal niet. Zegt mijn zoon: ‘ik maak gewoon een foto’. Sindsdien doe ik dat ik ook…. 😂
      Ik had het boek ook gevonden bij de firma B. 🤣

      Ik wens je een goede dag!

      Beantwoorden

      • rietepietz
       nov 11, 2020 @ 16:26:16

       Ik kreeg pas rond rond 1995 mijn eerste “afdankertje”, nog met ms dos en heb het toen mezelf allemaal aangeleerd, met een “bejaardenbeginnerscurcus” toen ineens windows alles veranderde. Maar m’n lapto blijft “een speeltje “voor me, en een fijne teksververker voor als ik een brief wil schrijven. Ik wil mezelf niet in de situatie brengen dat ik altijd een goedwerkende en veilige computer moét hebben dus doe ik helemaal niéts aan officiële zaken via internet. Het mag dan allemaal zo makkelijk en goedkoop zijn zijn, dat is het in hoofdzaak voor de banken organisaties en de overheid , niet voor ons.
       Leuk dat je het gevonden hebt. het heeft ook weer z’n charme als de ongelovige “mee mag helpen’ met de inkopen voor Sint doen.

       Beantwoorden

  • staartje
   nov 11, 2020 @ 08:09:27

   Titel al gevonden. Dankzij het grote web 😂

   Beantwoorden

 24. Neighborhood Cat
  nov 11, 2020 @ 04:23:47

  Ik wacht op je verslag over het feest. In mijn land is het personage Pete onbekend. De mooie verwachting van de kinderen maakt dit feest op voorhand leuk.

  Beantwoorden

 25. Melody
  nov 11, 2020 @ 01:04:02

  plannen vraagt ze…. ja duhuh dat zal ik nu gaan verklapppen…. .echheeeiieeees nie

  Beantwoorden

 26. omabaard
  nov 10, 2020 @ 23:27:26

  Hier werd het al meerdere jaren met broer als Sint en schoonzus als vrolijke Miet. Met 11 kindjes en 15 volwassenen in ons huis, brunch achteraf inbegrepen. Helaas is voor dit jaar alles afgezegd, het kan en mag hier niet😦. Om de ontgoocheling niet te groot te maken bij de gelovigen, besloot de oude man een digitale versie uit te dokteren, zodat kindjes toch even een blik krijgen. Ieder veilig in zijn eigen huis.
  Super jammer, maar een andere optie zien we niet. De Sint is trouwens zelf ook bang van corona, blijkbaar beschermt zijn heiligheid hem niet persé?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 07:49:52

   Zó jammer hé, we kunnen hier misschien ook niet zoals we zouden willen maar Sint zóu naar de kindjes kunnen mits er niemand anders is en dat is toch minder leuk.
   We blijven hopen dat we bij elkaar kunnen komen, temeer omdat ondertussen alle kleinkinderen als negatief getest zijn nadat ze op het werk met besmettingen te maken kregen. Sint ziet natuurlijk voornamelijk kinderen dus zal hij erop vertrouwen dat die hem niet besmetten;-) Maar het is vreselijk ongezellig dat er nergens een leuke intocht is. Het feest lag al zo onder vuur en dan dit er nog bovenop is wel heel triest.

   Beantwoorden

   • omabaard
    nov 11, 2020 @ 09:11:07

    En dan de kerstdagen…. Al wat gezellig is vervalt dit jaar. Wie had dit kunnen verwachten toen we elkaar een ‘mooi 2020’ wensten bij de start.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 11, 2020 @ 16:34:58

     Mijn Kerstdagen waren vorig jaar ook al niet heel geweldig , veel beroerder kan het eigenlijk niet dit jaar. Ik wist toen al dat het een jaar met een diep dal zou worden. Corona was alleen maar “een extraatje”/

     Beantwoorden

 27. terrebel
  nov 10, 2020 @ 22:18:55

  Hier zijn de kinderen het huis uit en nog even geen kleinkinderen op komst helaas. Maar ik vier het een beetje met de buren. Ook best leuk. Veel plezier, Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 11, 2020 @ 07:38:49

   Dat is voor ons gelukkig nooit een reden geweest om het niét te vieren. Maar wel op een andere manier natuurlijk. Gedichten waarin je elkaar even lekker op de hak kunt nemen horen er gewoon bij. Zelfs in tijden dat niet iedereen ruim genoeg bij kas was om cadeautjes te kopen was er een oplossing. Elkaar iets geven dat niets kost. daar werden we heel vindingrijk van.

   Beantwoorden

 28. Mrs. Brubeck
  nov 10, 2020 @ 22:18:24

  Dat zal in België niet kunnen vrees ik, no way dat op 5/6 december mensen al gaan mogen samenkomen… alhoewel niemand weer gaat luisteren uiteraard.

  Beantwoorden

 29. Karel
  nov 10, 2020 @ 21:55:50

  ik doe voor de 2de keer mee bij Melody
  verder gaat het hier de deur voorbij
  hopelijk kunnen jullie het samen vieren , en het gezellig hebben

  Beantwoorden

 30. djaktief
  nov 10, 2020 @ 21:44:24

  Soms krijg ik last van het rijmvirus en helpt de post om dingetjes te bezorgen

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 10, 2020 @ 21:46:47

   Heerlijk dat rijmvirus, ik heb er ook altijd last van in deze weken.Zó leuk om te doen.. Ikj heb wat “vaste klantjes” die altijd vragen of ik iets voor ze wil maken omdat ze er zelf niet mee uit de voeten kunnen.

   Beantwoorden

 31. Matroos Beek
  nov 10, 2020 @ 21:28:16

  Wat leuk dat jullie daar samen zo in opgaan.
  Helaas neen, ik ben nooit, zo’n fan geweest van sinterklaas. Hij en zijn knecht hebben mij teveel angst ingeboezemd als kind. Daardoor heb ik hen dus nooit gemogen… Ze hebben het voorgoed verkorven.

  Beantwoorden

 32. liesonderweg
  nov 10, 2020 @ 21:20:26

  ’t Wordt hoe-dan-ook een uitkijken naar, voor jou! ’t Wordt supergezellig!
  Elk jaar hadden wij met ‘onze Sint en Piet’ een afspraakje in ons stamcafé. Helaas was dat vorig jaar de laatste keer. Alle brave kindjes zijn te groot geworden… ‘k Zal ze missen…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 33. Rebbeltje
  nov 10, 2020 @ 21:08:18

  Ja zeker hebben we plannen maar of het uitvoerbaar zal zijn is de grote vraag
  Hier zijn er nog 5 die heilig geloven van de 8 dus surprises nog geen optie
  Maar wat verheug ik me alweer op de blije snoetjes van de kleintjes…doet die ouwe(tjes) toch goed 🙂
  Groetjes

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: