Glibberig

Toegegeven, de verleiding was héél groot om dit logje te beginnen met; “Rietepietz  heeft het gezellig met een toyboy in bed”.
Na alle ernst gewoon wel toe aan een beetje keten.
Néé natuurlijk niet echt met een toyboy  in bed maar hier even de boel op het verkeerde been zetten.
Evengoed lag ik wél in bed  te praten met een wat jonger manspersoon alleen….. er zat nog zo’n 25 kilometer tussen én twee telefoons niet te vergeten!
Dat zat zo.

Leidse Glibber is één van m’n “oudste” blogmaatjes en ik ken hem ook in het”echie”.  Een heel bezig baasje  en  ondertussen “wereldbekend” in Leiden.
Hij werd zelfs  benoemd tot ereburger  van Leiden en dat word je heus niet zomaar.
Toen ik hoorde dat hij de gast was in een programma van sleutelstad. tv  heb ik natuurlijk gekeken. Sleutelstad is een nog  jonge regionale TV zender die het middagprogramma van een uur  grotendeels aan Leiden’s  ereburger wilde besteden. Glibber praat met gemak zo’n uur vol, en zónder te stotteren of iedere zin met eh…. te beginnen.
Kunnen veel hotemetoten nog iets van leren.

De mensen van de zender kunnen nog wel wat tips gebruiken over de camera/microfoon opstelling, oke , er mocht  door de virus maatregelen geen cameraman in de ruimte zijn wat voor  een presentator toch een handicap is. De eerste 10 minuten waren wat daardoor wat rommelig.
En dus stuurde ik Glibber (Emile van Aelst) een appje met, ter lering ende vermaak, een foto van het beeld dat ik soms zag.
Natuurlijk kop ik ‘m in, en schrijf bij de foto;” je had je zeker flink moed  ingedronken, beter niet doen volgende keer“.
Als ik nét naar bed wil gaan is er een appje terug. Normaal blijft de telefoon beneden maar ik  neem ik ‘m nu wel maar even mee naar boven.
We appen korte zinnetjes  heen en weer terwijl ik ondertussen in bed ben gekropen  en dan belt m’n mobiel! Véél makkelijk zegt Glibber, klopt, we zijn allebei meer van  het kwekken dan van het “telefoontypen”  dat is wel duidelijk.
We keten even over dat hij nu eigenlijk een soort van ” bij me in bed ligt” en dat we daar maar beter geen logjes over kunnen maken. We hebben het  over het leuke  interview dat voor mij , als trouwe lezer van zijn blogs, niets nieuws bracht.

En ja, we kennen elkaar al lang, hij wéét natuurlijk alles van mijn situatie.  Hij zit al wat verder in zo’n proces, zijn vrouw stierf  twee jaar geleden na een naar ziekbed en zo schuiven we virtueel toch een beetje tegen elkaar aan, herkenning weetjewel. Ik zeg het nog maar  eens….. wat is mijn blog wereldje ook áchter het blog om toch mooi én  troostrijk.
Helaas, toch weer niet écht keten geworden hé, jammer!  Ach, Glibber is ook nét niet  jong genoeg om een  toyboy te zijn.

 

76 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  nov 04, 2020 @ 08:56:03

  Uit die vroegere blogwereld heb ik een paar echte vriendinnen overgehouden. Niet voor de buitenblogse lust hoor, maar we bleken mekaar te liggen. Met dank aan die toenmalige weblogmeetings. Anderen zie/spreek ik via de sociale media of kom ik irl ergens tegen. Blijft toch leuk. Opvallend is dat er ook veel gewoon zijn verdwenen. Van de ene op de andere dag gestopt met bloggen en achter de horizon iets anders gaan doen….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 04, 2020 @ 11:43:46

   Ja zo werkt dat, helaas zijn meetingen niet aan de orde op het moment want er zijn er wel een paar die ik graag wil ontmoeten.
   Jouw kwam ik destijds in Delft al tegen. Ook van die groep zijn er veel gestopt, soms omdat twee bloggers “elkaar vonden”, je kent ze ook nog wel denk ik.

   Beantwoorden

 2. Kakel
  nov 02, 2020 @ 22:06:36

  Lijkt me werkelijk een superlieve kerel. Eentje met wie het goed kersen eten is. De titel ereburger heeft-ie met recht gekregen. Gaat dus heel goed samen om met een Blogqueen in bed te liggen. En samen kunnen lachen en als het kan ook samen huilen…Wat mooi!

  Beantwoorden

 3. Nicky0607
  nov 01, 2020 @ 14:57:41

  Ik heb niet heel veel lezers maar wel een vast groepje dat trouw reageert. Sommigen al meer dan tien jaar. Dat maakt dat het voelt als ‘vrienden’. Jouw blog heb ik ook gevonden door Leidse Glibber; jij reageerde daar en zei vaak wat ik dacht. Dat vond ik wel grappig. Leidse Glibber is de enige die ik wel eens in het echt zie. Geweldige kerel! Leuk dat jullie samen in bed lagen. Alleen met koude voeten heb je er niks aan op die manier.

  Beantwoorden

 4. Ferrara
  nov 01, 2020 @ 13:58:08

  Wat een fijn verhaal over blogvriendschap. Dat fenomeen heeft zijn nut wel bewezen.

  Nachtelijke telefoongesprekken … het kostte meneer F. en mij destijds (1987) klauwen met geld, maar het was het waard. Dit voorjaar waren we 32 jaar getrouwd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 01, 2020 @ 14:25:51

   O zéker, meer dan dat, het volet vaak alsof ik een bij zonder plaatsje heb iedereen in logland en dat voelt heel goed..

   O ja, in die telefoonrekeningen waren niet mals in die tijd. Dat kon behoorlijk oplopen. Ik denk nog net geen mobiele telefoon wat aanvankelijk nóg duurder was . Internetbellen moest ook nog uitgevonden worden. Zo rond 2000 was met een vaste lijn naar de usa bellen veel goedkoper dan mobiel in Nederland rondbellen doiordat vaste verbinden toen een stuk goedkoper geworden waren . Maar de liefde maalt natuurlijk niet om hoge telefoon kosten;-) Nederland /Belgié als ik me goed herinner ( maar ik kan je verwarren met een ander) .
   Ik heb Henk vrijwel nooit gebeld, de telefooncel stond op 5 minuten lopen afstand en hij woonde op 10 minuten fietsen, dan is de keuze snel gemaakt;-)

   Beantwoorden

 5. Neeltje
  nov 01, 2020 @ 11:37:51

  Die herkenning moet zo troostend zijn. Echt een vriend!

  Beantwoorden

 6. AnneMarie
  nov 01, 2020 @ 10:25:45

  Oeps, ik dacht Riet gaat vreemd. En wat dan nog? Fantastisch toch zo’n man met humor als (blog)vriend.
  Laatst dacht dhr. Pannenkoek dat bloggers misschien wel een uitstervend ras begon te worden.
  Dat hoop ik toch niet. Ondanks dat velen elkaar niet in het echie kennen steunen we elkaar wel en soms flink ook.
  Hoe waardevol.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 01, 2020 @ 11:19:08

   Nee als weduwe kún je natuurlijk niet echt vreemd gaan, misschien alleen gevoelsmatig. Daar zou ik misschien dan geen last van hebben maar ik heb héél veel redenen om geen echte reelatie meer te willen. Ben dus niet zoekende maar voor vriendschap m/v is natuurlijk altijd plaats.
   Er zijn wél veel bloggers gestopt en overgestapt naar andere media maar er is gelukkig nog een vaste kern die gewoon doorgaat. En zeker in dit coronatijdperk voegt het echt iets toe.

   Beantwoorden

   • AnneMarie
    nov 01, 2020 @ 13:05:05

    Een goede vriend is natuurlijk altijd welkom maar weer een relatie? Het leven kan ook goed zijn zoals het is.
    Heb ik hier en daar wel vernomen dat bloggers ermee stopten. Heel jammer maar soms waren daar ook hele goede redenen voor zoals b.v. gezondheidsproblemen.
    Gelukkig blijven er nog voldoende over om die toegevoegde waarde van het bloggen mee te delen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 01, 2020 @ 13:08:38

     Helemaal mee eens al is het leven op geen stukken na zo goed als het wás. Maar ik heb meer gehad dan menigeen kreeg en leef liever met die herinneringen door dan iets na te jagen dat nooit meer zo mooi kan worden. Daar heb ik ook de leeftijd voor.
     Ik merk ook wel dat er bij mijn linkjes hier en daar ook wat stilvallen.

     Beantwoorden

 7. Spontanity
  nov 01, 2020 @ 10:25:29

  Bloggen is iets moois!!

  Beantwoorden

 8. John
  nov 01, 2020 @ 08:36:17

  Ik ken z’n naam wel en oooit kwamen we bij elkaar op het blog. Dat stopte opeens. Mijn blog was vast niet boeiend genoeg en dat mag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 01, 2020 @ 08:52:21

   Hij heeft ook een blog dat eigenlijk alleen interessant is voor Leidenaars omdat er héél veel Leidse info in voor komt.
   Hij heeft ook een minder vaste reageer discipline als jij en ik en dan valt zoiets makkelijk weg.

   Beantwoorden

 9. Beaunino
  nov 01, 2020 @ 07:41:47

  Ach Riet, daar zeg je zowat. Ik heb zoveel steun van jou en vele anderen gehad in de paar moeilijke jaren toen mijn ouders en zusje stierven. Ik weet nog dat ik wel eens reacties voorlas aan mijn moeder en dat ze zei: ‘die Riet is een hele wijze vrouw’.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 01, 2020 @ 08:30:38

   Dat vind ik leuk om achteraf te horen van je moeder. Was een leeftijdgenoot van me dus zal zelf ook de nodige wijsheid gehad hebben, verstand komt immers met de jaren. Ik heb rond het overlijden van Henk héél veel gehad aan alle reacties, ze lieten me in de stille uurtjes huilen, dat was iets dat ik mezelf niet vaak toe kon staan maar dán gebeurde het gewoon , en zelfs nu nog vaak. Heel heilzaam maar ook vaak heel troostend omdat m’n lezers altijd veel milder voor me waren dan ik zelf was.

   Beantwoorden

   • Beaunino
    nov 01, 2020 @ 09:27:56

    Ja, dat herken ik. Weet je dat ik van de week de reacties op mijn moeders overlijden pas echt goed heb gelezen? De eerste was van lieve Jaixy, zelf inmiddels al weer een paar jaar geleden aan borstkanker overleden.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 01, 2020 @ 11:22:08

     Ja ook in blogland zijn er ondertussen de nodige mensen door een zekere Hein opgehaald. Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer wat ik toen zelf allemaal schreef in de reacties, ik ga ook eens terug lezen bij je. In ieder geval kon ik me destijds al aardig inleven omdat ik zélf natuurlijk allang wist wat er mis was met Henk.

     Beantwoorden

 10. Melody
  nov 01, 2020 @ 00:25:58

  mwah zo te zien / horen kan je het slechter treffen ;0(

  Beantwoorden

 11. gewoonanneke
  okt 31, 2020 @ 22:23:12

  Wat leuk toch zo’n contact en als je iemand al zo lang kent. Ik ken Leidse Glibber verder niet. Maar zo te lezen hebben jullie mooie herinneringen.

  Beantwoorden

 12. bvision
  okt 31, 2020 @ 21:26:27

  Ik ken Emile ook persoonlijk, een hele toffe vent waar ik veel respect voor heb. En een echte Leidse glibber…

  Beantwoorden

 13. iliveformydreams.com
  okt 31, 2020 @ 21:11:28

  Tof hoor en juist als geboren Leidénaar te lezen 😉

  Beantwoorden

 14. djaktief
  okt 31, 2020 @ 21:08:45

  Bloggen is zo mooi!

  Beantwoorden

 15. RenéSmurf
  okt 31, 2020 @ 20:14:17

  Dat zijn de moderne tijden, zo kan je mensen in huis halen, tegelijkertijd bij iemand anders in huis zijn, en toch op zeer veilige afstand. Ik heb dan weer een hekel aan praten.

  Beantwoorden

 16. Rebbeltje
  okt 31, 2020 @ 19:22:55

  Zo te lezen heb jij meer ontmoetingen gehad dan ik…de enige is Karel die hier geweest is op een van zijn fietstochten en kon mooi gecombineerd worden.
  Ook man vond het gezellig met hem…
  Eigenlijk vreemd dat iemand die je alleen van het blog kent zo vertrouwd is in het echt…Groetjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 31, 2020 @ 19:50:49

   Ja grappig is dat he, je leert elkaar écht wel redelijk goed kennen als het om schrijvende blogs gaat. zelfs als schijfje dan niet veel over jezelf valt er toch altijd tussen de regels door veel te lezen over hoe iemand in elkaar zit. Ik heb er niet héél veel ontmoet maar wel een paar, ook een aantal die nu niet meer bloggen, soms omdat ze overleden zijn. Ik hield er óók een heel lieve vriendin aan over die helaas ruim 3 jaar geleden ook is overleden. In oudere logjes komt Marion nogal eens voor , Ik bezocht haar 9 jaar lang wekelijks in haar verzorgingstehuis. Ze was 15 jaar ouder dan ik steeds meer hulpbehoevend maar wat wás ze een lieve vriendin.

   Beantwoorden

 17. Michel
  okt 31, 2020 @ 19:07:11

  Gewoon lekker kletsen vind ik ook leuker dan urenlang appen en het is mooi dat jullie het zo goed kunnen vinden. Dat is toch een extra meerwaarde van het bloggen.

  Beantwoorden

 18. liesonderweg
  okt 31, 2020 @ 18:50:53

  Achter de blogschermen zit zoveel moois…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 19. Leidse Glibber
  okt 31, 2020 @ 18:44:32

  Nou Rietepietz ik voel me echt vereerd dat je een hele blog aan mij wijdt en dat ik als een telefonische t…nou ja laat maar anders wordt het toch weer keten 🙂 Maar zonder dollen, veel mensen beseffen niet hoe waardevol bloggen kan zijn. Veel bloggers die al jaren lezen kennen elkaar ook erg goed zonder elkaar ooit gezien te hebben. Er wordt ook heel erg meegeleefd op de blogs dat weten wij allebei inderdaad erg goed. Uiteraard ook veel gelachen, denk dan alleen maar terug aan de meeting die we in 2006 hadden en bloggers uit het hele land waren en iedereen elkaar alleen maar van blogs kende, maar het leek een al jarenlange vrienden club in de stad en op het terras van het Koetshuis en later het Praethuys. Moet opeens ook even terugdenken aan de Pietendemonstratie op het Malieveld, waar we waren. Ennuhhhh ja ik klets inderdaad erg makkelijk, dat heeft vaak zijn voordelen. Zodra de corona ellende voorbij is gaan we weer eens in het eggie kletsen, alhoewel blogs zeker niet onecht zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 31, 2020 @ 19:16:58

   Ik kan niet anders dan het 100% met je eens zijn op echt álle fronten. Ja bij het Praethuys heb ik destijds ook nog kennis gemaakt met Hill. Wat was dát een leuke meeting hé.
   Heb ook leuke herinneringen aan dat demonstreren , jammer dat het niet geholpen heeft. maar ja, nu zwarte Piet uit de weg geruimd is zal nu dus het discriminatieprobleem opgelost zijn ga ik dan maar uit ;-(
   Geneer je niet, gewoon doorkletsen want als ik érgens de zenuwen van krijg is het van al die mensen op TV die ieder antwoord beginnen met een lange uhhhh….! Maar eh…. laat de foto even zien bij Sleutelstad TV , dan kunnen ze voortaan even opletten hoe ze mensen in beeld krijgen;-) óf een andere kleur plofkap op de microfoon, hoewel…. een blauwe neus is ook niet alles.
   Maar graag gedaan hoor.

   Beantwoorden

 20. staartje
  okt 31, 2020 @ 18:14:47

  😂

  Beantwoorden

 21. willyfotoblog
  okt 31, 2020 @ 17:55:27

  Leidse Glibber ..ik ga daar ook wel eens kijken Riet

  leuk dat je door het bloggen zulke contacten kan maken

  prettige avond

  Beantwoorden

 22. Karel
  okt 31, 2020 @ 16:55:29

  ik had wat Leidenaren als collega’s , prima volk , op het taaltje na 😁
  ja mooi hé , dat je door een blog mensen zo leert kennen
  ik ontmoete we ook al enige over de jaren heen

  ja mooi schilderwerk hé , ff goed kijken en ze zijn allemaal te vinden
  ik ga nog ff de finale van de koers kijken
  rustige avond groet

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 31, 2020 @ 17:20:39

   Het Leids is een beetje zangerig ja, ik herinner me dat van vroeger toen ik nog een Leids tante had. .
   De laatste jaren heb ik vrijwel geen bloggers ontmoet maar zodra reizen weer mag ga ik er wel een paar ontmoeten.

   Veel plezier en ook een fijn weekend.

   Beantwoorden

   • Karel
    nov 02, 2020 @ 19:12:33

    ja wel een leuk taaltje hé
    ik ontmoete er al aardig wat zo over de jaren heen , kwam er in de buurt tijdens wandel of fietstocht
    wel gelukt hé het filmpje hihi
    nee ik doe geen wedstrijdje puzzelen , dit is de 1ste sinds ergens midden jaren ’70
    won dit bij de postcode loterij met m’n lot ipv een berg geld pppfffttt
    ja 1000 stukjes grachtenpanden , komt goed
    suc6 en een rustige avond groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 02, 2020 @ 19:46:53

     Leiden is ook een leuke stad, kwam er vroeger vaak omdat zoonlief er zijn studie deed.
     Ik zet net mijn puzzel in een log;-) Heb er geen haast mee, net als jij dus wedstrijd is afgeblazen;-)

     Beantwoorden

 23. omabaard
  okt 31, 2020 @ 16:51:15

  Hoe een blog contacten helpt ontstaan én onderhoudt. Dat is zo mooi. En dat nachtelijk bellen schept verbondenheid.

  Beantwoorden

 24. Naomi
  okt 31, 2020 @ 16:08:33

  Wat mooi dat je via je blog zulke waardevolle contacten op kunt doen.

  Beantwoorden

 25. Regenboogvlinder
  okt 31, 2020 @ 15:58:57

  Wat een geweldig logje Riet! Jouw manier van vertellen zorgt ervoor dat ik het voor me zag.. En Glibber lijkt idd een flinke rode neus te hebben. Maar, gekheid, toch gezellig de dag afgesloten. En ik weet uit ervaring dat eenzelfde soort ervaring heel erg kan verbinden.,

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 31, 2020 @ 16:01:13

   Hij kon er wel lachen om die foto. Het is een fijne vent. En ja natuurlijk is er dan veel herkenbaarheid , je hoeft mensen die in hetzelfde schuitje zitten niets uit te leggen.

   Beantwoorden

 26. Suskeblogt
  okt 31, 2020 @ 15:48:46

  De blog van de Glibber ken ik min of meer. Interessante weetjes over Leiden. Leuk dat je hem kent. Blogmaatjes zullen we maar zeggen.

  Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  okt 31, 2020 @ 15:11:03

  Dit vind ik zo mooi. Dat een mens dan toch kan delen op deze manier. In vreugde en verdriet.

  Beantwoorden

 28. Renske
  okt 31, 2020 @ 14:25:08

  Leuk en gezellig blogje om te lezen. Volgens mij heb je door dit gespreek goed geslapen.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: