laten glimmen

Het moet ondertussen wel lijken of ik hier de hele dag herinneringen op zit te poetsen tot ze glimmen.
Henk komt gewoon  in de meeste logjes wel ergens om een hoekje kijken. Eigenlijk niet anders dan “vroeger” want Henk heeft zonder ooit één letter zelf te schrijven toch altijd een rol gespeeld in mijn verhaaltjes.

Het is eigenlijk wel logisch dat het nu nog even niet anders is “met dank” aan het Covid virus. Nieuwe, of juist oude, dingen oppakken kan niet, op stap gaan om nieuwe indrukken op te doen kan ook al niet.
Noodgedwongen  ben ik veel thuis en daar zit Henk natuurlijk nog in alle hoeken en gaten. Geen kijk op spontaan niét aan hem denken, of me niét bewust zijn van al “zijn  plekjes” en tja…dan bemoeit hij zich al gauw met mijn logjes……… neem nou vandaag.

Ja ik bén inderdaad aan het poetsen. Voor  de  prachtige deur die onze buurman jaren geleden voor ons maakte  wilde ik graag  spullen van koper dat nog gepoetst moet worden.
Niet dat bewerkte spul dat je zelfs niet mág poetsen maar dat op den duur toch altijd lelijk wordt.

Dus een deurknop, sleutelbus (?) en brievenbus die allemaal gepoetst moeten worden.
Misschien niet helemaal logisch met mijn huishoud allergie  maar wie zegt dat vrouwen logisch moeten zijn?
Kon ik me ook makkelijk  permitteren hoor, Henk vond het leuk om koper te poetsen dus meestal deed hij dat.
Maar dat is niet de enige link met hem.
Hij droeg  de laatste jaren T-shirts bij wijze van hemd, in de winter met lange mouwen en zo’n mouw hangt er op deze foto op de deurknop. Een “poetsdoek” die ik al héél vaak door m’n handen liet gaan om te vouwen, hem aan of uit  te doen bij Henk. Het lijkt of zijn lichaamswarmte nog voelbaar is in  zachte  katoen.
De meeste T-shirts waren niet meer geschikt om weg te geven  en dus heb ik voor de eerste jaren geen gebrek aan poetsdoeken. Zeker niet in aanmerking genomen dat je onderbroeken natuurlijk óók niet aan andere kunt geven.
Allemaal puur katoen, kijk dáár kun je de boel echt mee laten glimmen!

99 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Neighborhood Cat
  nov 06, 2020 @ 20:53:48

  Een goed gepolijste deurknop is een uitstekende presentatie van degenen die in het huis wonen.

  Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  nov 01, 2020 @ 19:06:45

  Onderbroeken poetsen het fijnste! Maar idd een prachtige deur.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 01, 2020 @ 19:50:10

   Mijn buurman is een kunstenaar met hout. Maar T-shirts poetsen ook prima hoor maar je ziet álles op dat wit, Henk had de laatste jaren uitsluitend zwarte onderbroeken, voor koper poetsen had ik beter dáár een van kun pakken;-)

   Beantwoorden

 3. terrebel
  okt 31, 2020 @ 20:22:45

  Een letterlijk schitterend logje, Riet!

  Beantwoorden

 4. Jook
  okt 31, 2020 @ 09:19:34

  Af en toe – als ik tijd heb- lees ik jouw verhalen terug, van jaren geleden en van nu. Ik vind dat jij zo’n schrijftalent hebt, dat ik mij afvraag of je niet eens bedacht hebt om je “gedachten” te bundelen. Ik denk dat je er veel mensen een plezier mee zou doen. Ook de logjes waarin je het proces van je man beschrijft, zijn van waarde. Ik heb er veel aan! Het is heel mooi en soms heel leuk om te lezen. Ik kan nergens een boekje vinden waar het proces van dementie op een luchtige manier en toch heel integer beschreven wordt. Doen Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 31, 2020 @ 09:30:52

   Wat een onwijs lief compliment. Ik lees zelf ook regelmatig terug en zie dan soms dingen “die ik niet beschreef” omdat ik pas later in het dementie proces er over ging schrijven. Om er een boekje van te maken héb ik wel eens aan gedacht. Met mijn drukkerij connecties zou het relatief goedkoop kunnen natuurlijk. Maar ik ben er te lui én te besluiteloos voor. Een ander probleem is dat ik de logjes zónder de reacties minder waardevol vindt en hoe ga ik dát dan weer in een boekvorm gieten. Het redigeren zou vreselijk veel werk zijn omdat ik “voor de vuist weg”het beste schrijf maar ja, dan valt er altijd wel veel te verbeteren als je dat zou willen bundelen. Ben dus bang dat het er nooit van gaat komen. Niet erg eigenlijk want het staat hier allemaal gratis voor wie er iets aan zou kunnen hebben. Maar heel fijn om te horen natuurlijk wat je hier schrijft.

   Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  okt 30, 2020 @ 19:41:32

  Zo hé, eer van je werk! En ja, die shirts zijn vaak zo fijn om te poetsen. Zeker met zo’n herinneringen erbij.

  Beantwoorden

 6. Kakel
  okt 30, 2020 @ 18:17:32

  Wedden dat Henk je door de coronawinter sleept? Prettig “dichtbij.” En door 2021 en verder? Jullie waren zo close, dat gaat nooit over. Wij blijven graag over Henk lezen!
  Koper poetsen…als m’n moeder dat vroeger had gedaan mocht er geen kindervinger-afdruk op komen. Ik ga er nog onder gebukt. Dat houdt me zo soepel.
  Ik maak m’n fietsketting schoon met Joris’ versleten hemden en onderbroeken. Die doop ik eerst in de wasbenzine, lekker joh!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 18:39:38

   Ja vast wel al maakt hij het me soms ook wel moeilijk met zijn aanwezigheid overal,
   Maar aan de andere kant voel ik me ook reuze op m’n gemak alleen thuis met zijn onzichtbare aanwezigheid. Ik ken ook mensen die in zo’n geval angstig zijn thuis en dat moet heel naar zijn.
   Ik ben een reuze viespeuk, heb mijn fietsketting nog nóóit schoongemaakt, doe trouwens helemáál aan fietsen schoonmaken zolang er “fietserettes” zijn zoals voor auto’s. Mochten de onderbroeken van Joris op zijn geef dan maar een gil.;-)

   Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  okt 30, 2020 @ 17:56:10

  Ik heb een stapel versleten ondergoed en lakens liggen voor het geval dat ik klus. Da’s altijd handig.

  Beantwoorden

 8. schrijfselsvanmij
  okt 30, 2020 @ 12:46:10

  Hij blijft erbij horen, ook hier op je blog

  Beantwoorden

 9. saturnein
  okt 30, 2020 @ 11:25:00

  Mooi toch. Ik wil Henk nog héél veel tegenkomen in je toekomstige berichten hier!

  Beantwoorden

 10. Nicky0607
  okt 30, 2020 @ 11:18:16

  Natuurlijk komt Henk voorbij in je logjes. En het is natuurlijk iets anders dan jouw gemis, maar als je nooit meer over hem zou schrijven, zou ik dat missen. Die brievenbus blinkt in elk geval weer als een ehhh spiegel.

  Beantwoorden

 11. Spontanity
  okt 30, 2020 @ 10:43:32

  Wat een werk, maar mooi glimmend resultaat!!
  Zou er niet meer aan durven zitten 🙂

  Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  okt 30, 2020 @ 10:43:07

  Nou het zal allemaal voorlopig weer lekker glimmen Riet. Toch een voldaan huis-houd-gevoel denk ik! Maar zo logisch dat je Henk nog overal ‘tegenkomt’. Heerlijk die zachte doeken met herinneringen! XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 11:38:03

   Als het een beetje droog blijft wel hoop ik.
   Ja zelfs met wandelen en winkelen heeft het nog invloed omdat hij er altijd bij was. Er zijn natuurlijk wél veel dingen makkelijker geworden, geen rolstoel meer duwen, geen oplettendheid meer nodig en nog 1000 andere dingen die me bezig hielden.

   Beantwoorden

 13. Happy Hulk
  okt 30, 2020 @ 10:36:47

  Bekend bij mij.
  Met het fietsen maken ook veel poetsdoeken nodig gehad.
  Kom ik op een gegeven moment de pyjama van mijn ex vrouw tegen.
  Pffff

  Beantwoorden

 14. Jeanne van Sjannesblog
  okt 30, 2020 @ 10:30:50

  Van koperpoets tot liefdesverhaal! Heel mooi!

  Beantwoorden

 15. Naomi
  okt 30, 2020 @ 10:26:09

  Dat glimt weer als nieuw. En tip voor als de herinneringen even te erg komen tijdens het poetsen: je kunt zo’n poetsdoek ook gebruiken als zakdoek;).

  Beantwoorden

 16. willyfotoblog
  okt 30, 2020 @ 10:23:55

  logisch toch dat je Henk zo vaak tegenkomt Riet

  die foto is anders wel heel overtuigend, tijd om mijn “koper” te kuisen

  groeten

  Beantwoorden

 17. bvision
  okt 30, 2020 @ 09:41:36

  Corona zijn we voorlopig nog niet kwijt, het wordt winter en het thuis opgesloten gevoel zal ook nog wel erger worden hierdoor. En daar komt Henk je nog even mee doorheen helpen.

  Beantwoorden

 18. Nicole Orriëns
  okt 30, 2020 @ 09:14:45

  Ik vind het mooi om te lezen hoe iemand nog zo aanwezig kan zijn, en hoe jouw Henk nog overal te vinden is voor jou.

  Beantwoorden

 19. meninggever
  okt 30, 2020 @ 08:55:31

  Het zou toch te gek zijn als Henk ineens zou zijn verdwenen uit je verhalen. Hij blijft gewoon bij je en een rol van betekenis spelen. Sommigen kunnen hun hemelende partner kennelijk vrij simpel aan de kant zetten in een aflegdoos. Ik hoorde daarover onlangs een verhaal. Man overleden, vrouw al snel op zoek naar een ander. En nu, 9 maanden na overlijden partner in ondertrouw met een nieuwe meneer. Dat volg ik even niet dan. Zat de liefde dan na 35 jaar niet meer zo diep?? Hoe dan ook, dat poetsen met oude t-shirts herken ik wel weer. Dat doe ik hier ook……:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 09:27:24

   Het beste bewijs dat iedereen anders is. En menig huwelijk is , nadat de kinderen de deur uit zijn, niet meer echt een huwelijk. Bij elkaar gebleven uit gemakszucht vaak. En soms is de overgebleven partner totaal ongeschikt om alleen te leven, niet zelfredzaam genoeg. Dan kan ik me best voorstellen dat een nieuwe partner heel welkom kan zijn. Na 59 jaar huwelijk ben ik niet zo geschikt meer me aan een andere partner aan te passen, als ik dat al zou willen. Ik blijf wel gewoon zelf het koper poetsen, lappen genoeg.

   Beantwoorden

 20. AnneMarie
  okt 30, 2020 @ 08:37:55

  Heeft Henk je gewoon een beetje geholpen met poetsen. Zijn poetsvaardigheden zitten natuurlijk nog in die mouw en zo kwam hij weer even om het hoekje kijken en helpen.

  Beantwoorden

 21. John
  okt 30, 2020 @ 08:21:31

  Het zou raar zijn als Henk niet meer in je verhalen zou opduiken, Riet. Ik verwacht in ieder geval niet anders.
  Die brievenbus, daar kan de postbode zijn scheiding weer even in goedleggen 😀

  Beantwoorden

 22. Koen
  okt 30, 2020 @ 06:44:06

  Tuurlijk sijpelt Henk door in je verhalen, zegt deze ervaringsdeskundige …

  Beantwoorden

 23. Beaunino
  okt 30, 2020 @ 04:59:45

  Heel begrijpelijk dat Henk nog zo nadrukkelijk aanwezig is in je gedachten en in je blogjes. Bij mij was het niet anders. (Nou ja, op de hoofdrolspelers na dan hé;)
  Mocht ik me eens vervelen dan kan ik ook wel eens mijn brievenbus poetsen. En dan neem ik gelijk de koperen pot mee die ik als meisje vroeger in de week voor kerst regelmatig heb gepoetst.

  Beantwoorden

 24. Rebbeltje
  okt 30, 2020 @ 01:12:46

  Heerlijk logje en vind het zelfs fijn om te lezen dat je over de plaats van Henk praat…Leef je uit en als je klaar bent mag je bij mij komen…heb ook nog wel wat klusjes 😉
  Groetjes

  Beantwoorden

 25. Leidse Glibber
  okt 29, 2020 @ 23:52:52

  In het oude huis hadden we nog een koperen brievenbus, nu valt er niets meer te poetsen. Off topic, was toch even gezellig gesprek van de week, alleen daar kan je dan weer niet over bloggen 🙂 🙂

  Beantwoorden

 26. Ferrara
  okt 29, 2020 @ 22:59:44

  En zo poetst Henk via zijn T-shirt toch mee om het koper weer glimmend te krijgen. Je hebt er een gevoelig blog van gemaakt met op het eind toch weer een komische draai. Zo’n glimmende brievenbus verdient post en een postbode met handschoenen graag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 09:05:31

   Als het wat kouder wordt komt het met die handschoenen van de postbode wel goed denk ik;-) Maar dat Henk “de plaat gepoetst heeft” vind ik toch een slechte ruil, het koper poetsen deed hij leuker.

   Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  okt 29, 2020 @ 22:18:20

  Wat een mooi logje.
  Henk is er nog steeds, zelfs als je koper poetst.

  Beantwoorden

 28. Neeltje
  okt 29, 2020 @ 22:11:46

  Henk zit vast glimmend op zijn wolkenbankje naar je te kijken! 💖

  Beantwoorden

 29. RenéSmurf
  okt 29, 2020 @ 22:05:30

  Het lijkt me logisch dat je alles opgebruikt, zeker als het goed werkt! En Henk leeft voort in de gedachten.

  Beantwoorden

 30. Karel
  okt 29, 2020 @ 21:16:56

  nou dat glimt prima , zag iemand zich er in spiegelen
  ik doe gelijk als jou , gebruik onderkleding als poetslap , niet voor koper , maar zeg maar voor de fiets en zo meer

  Beantwoorden

 31. omabaard
  okt 29, 2020 @ 20:54:53

  Logisch én mooi dat je Henk overal ontmoet. Het verplicht binnen blijven maakt het er niet gemakkelijker op.
  Ik lees en leef graag met je mee.
  Koper heb ik hier niet, juist omdat ik het niet graag opblink😉.

  Beantwoorden

 32. liesonderweg
  okt 29, 2020 @ 20:40:02

  Henk mag er best nog een beetje bij zijn, hij is gewoon niet weg te cijferen… Een heel bekend gevoel!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 33. gewoonanneke
  okt 29, 2020 @ 20:31:27

  Goed bezig hoor, ja ik gebruik ook oude t shirts om te poetsen, heb geen koper hoor, hou niet van koper net zoals ik niet van goud hou, zal de kleur wel zijn. Gebruik oude kleding ook om als ik verf te gebruiken. Vanmiddag toevallig nog met een vriendin een gesprek en die zei ook ,met dit weer, deze tijd veel binnen komen er zoveel herinneringen aan alles boven. En bij jou is het nog zo kort maar dan is het niet meer dan logisch toch dat die herinneringen nog zo levendig zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 29, 2020 @ 20:40:04

   Ja , je krijgt op deze manier gewoon geen kans om het leven weer op te pakken. Maar gelukkig draaien m’n dagen desondanks toch wel hoor. Aan verven doe ik niet als het éven kan.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    okt 29, 2020 @ 21:45:39

    Ja ik heb nog wel wat verfklusjes liggen. Maar het meeste kan pas als het droog is dus misschien in het voorjaar. Het is idd een rare tijd zei het vanmorgen nog tegen Peter ben heel mijn ritme kwijt, geen werk, geen weekenden met Wim. Zo gek allemaal opeens tegelijk. Nou ja komt ook wel weer goed.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     okt 29, 2020 @ 21:57:35

     Ja dat geloof ik, ik ben eigenlijk niét uit m’n ritme, behalve dat ik niet meer voor Henk hoef te zorgen is verder alles een beetje hetzelfde als de laatste paar jaar , ik doe boodschappen , maak een wandeling, ben met m’n lappie bezig , puzzel en rommel wat in huis,doe

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      nov 01, 2020 @ 21:39:08

      Ja inderdaad, wat meer rust doordat je de verzorging niet meer hebt. Ik ben opeens mijn werk, mijn vriend kwijt dat waren toch wel vaste dingen en dagen die weer ingevuld moeten worden.

      Beantwoorden

 34. Melody
  okt 29, 2020 @ 20:10:41

  Poetsmiep…u zijt wellekome met en zonder spiegelbeeld

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: