golfjes

golfjes,
bewegend water
zoet geurend schuim
liefkoost haar naakte lichaam
omhelst het bij iedere beweging
alsof ze in zijn armen ligt
zich zacht vlijend in de warme stroming
kust water haar lichaam van top tot teen

Hóóó nou Rietepietz….. we gaan toch geen poëzie aspiraties ontwikkelen hé!
Die regel van 9 en de volgende van 10 woorden gaan er niet meer komen vrees ik.
Eigenlijk schrik ik zelf altijd als ik dit soort dingen opschrijf maar toch, ze vielen me in toen ik in bad zat te genieten van het omsloten worden door heerlijk warm water.
Dat moet je dan wel een beetje in beweging houden om die warmte te blijven voelen. Maar dán voelt het ook zo als ik hierboven probeer te omschrijven. Nou ja…. voor mij dan hé, want lang niet iedereen vindt een bad nemen prettig, mag van mij.

Voor mij is het nu weer een geniet momentje van de dag, ontspanning die ik lang gemist heb omdat “voor mezelf zorgen” allemaal vlug, vlug moest de laatste jaren. Er is nu ook weer tijd om m’n (perkament) huidje te vertroetelen met een lekkere bodylotion al moet ik het wél allemaal zelf opsmeren.
Niemand meer die “het er wel even lekker in wil wrijven”, hoe komt die uitdrukking toch aan zo’n negatieve klank.
Toch niets zo heerlijk dan een man die je even helpt om de lastig te bereiken partijen in te smeren.
Voor “stevig afgedroogd worden” geldt eigenlijk hetzelfde, staat in een slechte reuk maar, wat was het fijn om te ondergaan toen ik door een bijna verloren vingerkootje zélf even niets kon/mocht doen en ik liefdevol door Henk werd afgedroogd.
Dat ik dat deels best wel zelf had gekund hield ik natuurlijk voor me.
Zucht….. het wordt echt niets met die poëzie van mij, ik ben wel weer héél ver afgedwaald, sorry!

.

93 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  okt 30, 2020 @ 08:58:44

  Badderen is een luxe. Het gevoel van welbehagen als je je onderdompelt in dat warme water met een beetje schuim en lekkere geur. Dan fijn lezen of zo, met een glas of beker thee naast je. Zalig. Maar helaas. De huizen die wij bewoonden hadden/hebben die voorziening niet. Wel douches, maar voor een bad moet ik naar een hotel of zo. En dat is er nu met die Covid-ellende niet bij. Ik mis het wel. Al was het maar om dat wrijven…..:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 09:33:45

   Een bad had bij ons altijd prioriteit, op de eerste zolderetage kon dat niet natuurlijk ( daar was zelfs nog geen douche) maar in de twee andere huizen waar we woonden had dat altijd voorrang. In de vroege jaren 60 gingen we nog 1x in de week naar het badhuis waar een “kuipbad” mogelijk was.
   En dan niet zo’n mini bad dat hotels tegenwoordig vaak hebben maar een bad van bijna 2 mrt. lang en en zo diep dat je zitten tot aan je schouders in het water zal.

   Beantwoorden

 2. Nicky0607
  okt 30, 2020 @ 08:57:01

  Heerlijke poëzie. En het is ook echt zo. We hebben geen bad meer, helaas. Echt jammer want het was toch echt verwennerij. Ik kon uren lezen in bad, terwijl mijn verkering hapjes en drankjes kwam brengen. Hoe chique is dat! Afdrogen moest ik dan wel weer zelf doen. Maar ach, een mens kan niet alles hebben, he?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 09:29:32

   Ik zie het vóór me, weet zeker dat Henk me ook wel hapjes en drankjes had willen brengen maar ja, die zat meestal óók in bad bij me. Uren hoeft niet voor mij hoor, `dan zit je in ijswater;-)

   Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  okt 29, 2020 @ 23:47:03

  Je bent een geweldige Sinterklaas dichter, maar denk datje het andere dichtwerk een beetje moet laten schieten. Alhoewel wel herkenbaar ik heb ook zo nu en dan opeens een aantal zinnen waarvan ik denk nou daar zou menig dichter of poëet jaloers op zijn. Een badderaar ben ik eigenlijk nooit geweest gunde ik me de tijd niet voor. Toch een soort klein adhd-ertje in mij denk ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 30, 2020 @ 09:10:12

   Ik blijf inderdaad een Sinterklaas dichter, daar heb ik ook altijd echt plezier in. Dit soort “dichten ( wat niet eens rijmt) overkomt me alleen in uitzonderlijke situaties en dan lucht het op, dus ik laat het dan z’n gang maar gaan.

   Beantwoorden

 4. Pleegmoeder
  okt 29, 2020 @ 13:08:30

  Ik zou die poëzie kant van jezelf toch nog eens wat beter bekijken, prachtig!

  Beantwoorden

 5. sweetlake
  okt 29, 2020 @ 07:35:35

  Pracht gedichtje xx
  Sweetlake

  Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  okt 28, 2020 @ 22:22:51

  Een gedicht moet ook voor zichzelf spreken, goede wijn behoeft geen krans. Ik ga bijna elke dag in bad, en daarna blijf ik de hele avond alleen, dat vind ik heerlijk.

  Beantwoorden

 7. Kakel
  okt 28, 2020 @ 22:18:02

  Schei nou toch uit: jij hébt poëtische aspiraties, hoor. En ook INspiraties. Dat je het weet (-:
  Geef je maar over aan zijn warme armen…
  Badderen is aan mij niet besteed, ik krijg er de zenuwen van. Geen idee waarom.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 22:35:08

   Vandaag overdrijf ik lekker, deed na het bad lekker zijn warme fleece badjas aan, Zo houd ik de warmte lekker vast 😉
   Jammer dat je er de zenuwen van krijgt, ik raak er juist de zenuwen door kwijt. Je bent misschien bang dat je gaat roesten in het water want ” rust roest” immers en dus wil je geen rust;-)

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.
  okt 28, 2020 @ 19:54:30

  Ons bad wordt alleen door de jongste gebruikt. Ik heb er het geduld niet voor.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 20:38:51

   Ik zit er ook geen uur in hoor. Gewoon samen met manlief erin gaan dan kun je rustig de dag doornemen. Dat deden wij ook altijd. Spaart ook water want je hebt maar een klein laagje water nodig dan;-)

   Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  okt 28, 2020 @ 19:42:52

  Badderen vind ik het nu te koud voor in een onverwarmde badkamer (barbaars he) maar vent en ik gaan meestal samen onder de douche weinig poëzie is gewoon makkelijker.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 20:35:04

   Onverwarmde badkamer vind ik geen probleem, jarenlang gehad in ons vorige huis. Als je in een warm bad kruipt ben je daarna door en door warm en heb je er geen last van.
   In mijn slaapkamer is de verwarming ook nog nooit aan geweest en het raam staat altijd open gekanteld. Overdag is die deur dicht, pas als ik naar bed ga blijft die deur open , het raam blijft ook open als er niet strak de wind op staat tenminste. 😉

   Beantwoorden

 10. Beaunino
  okt 28, 2020 @ 14:29:20

  Een warm bad kan soms wonderen verrichten. Die 2 regels zien we vast nog verschijnen!

  Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  okt 28, 2020 @ 14:17:29

  Heerlijke poëzie Riet

  en niets zo ontspannend als een warm bad

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. Ferrara
  okt 28, 2020 @ 13:26:23

  Negeer de dichtvorm, die twee zinnen zijn voor de kracht van je gedicht niet nodig. Zoals het er nu staat komt je boodschap heel goed over.
  Met recht een warm bad.
  Ik sluit me aan bij de hotelbadderaars en zelfs daar is het niet altijd een genoegen. De meeste baden zijn niet lang genoeg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 19:18:29

   Ik bof dan weer dat ik niet zo lang ben. Maar in hotels doet men tegenwoordig natuurlijk ook aan waterbesparing en dus maken ze de baden veel minder groot dan vroeger. Dat is voor mij meestal nog wel lang genoeg.

   Beantwoorden

 13. Spontanity
  okt 28, 2020 @ 11:09:42

  Ik vind het prachtige poëzie!!

  Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  okt 28, 2020 @ 10:57:42

  Ons bad werd lang geleden vervangen door een douche. Verder mag je van mij gerust verder dwalen. Altijd leuk om lezen.

  Beantwoorden

 15. Regenboogvlinder
  okt 28, 2020 @ 10:18:37

  Dat begon heel mooi… zag het zo voor me! Ik snap je gemis hoor, misschien gebeurde het wel niet eens zo vaak, maar als het helemaal niet meer kan mis je dit soort dingen.
  Ik houd niet van een bad. Alleen als ik in een hotel ben en er is een bad en het is allemaal schoon, doe ik het wel. Lekker even helemaal doorwarmen. Maar ik heb er eigenlijk geen geduld voor. Ik heb in 2 huizen een bad gehad, maar niet echt veel gebruik van gemaakt. Zelfs niet van het bubble-bad dat ik graag wilde hebben ergens rond 2000.
  Ik hoop dat je wel zo nu en dan genieten kan van je me-time!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 10:47:57

   Hier wel hoor, het bad was ons heiligdom , werd én wordt dagelijks gebruikt. Ik hoed niet eens bubbels en ik lig er geen uren in maar maar éven die totale ontspanning gun ik mezelf dagelijks. Tot bij Henk de incontinentie onbeheersbaar was gingen we samen in bad als afsluiting van de werkdag , daar namen we dan de dag even door .
   Ik heb Henk ook nog tot 2 maanden voor zijn door dagelijks in het bad gedaan, vooral heerlijk omdat hij door die grote zweetaanvallen vaak door en door koud was , in bad werd hij dan eindelijk weer door en door warm. Het werd wel steeds moeilijker al had hij nog wel de kracht om overeind te komen begreep hij vaak niet hoe dat het makkelijkst kon.
   Ik geniet er echt van al is het soms natuurlijk wél met weemoed.

   Beantwoorden

 16. Naomi
  okt 28, 2020 @ 10:17:24

  Niks lekkerder dan een warm bad! (Letterlijk en figuurlijk;))

  Beantwoorden

 17. Lot
  okt 28, 2020 @ 10:09:55

  In het water ijn en kunnen bewegen en drijven vind ik heerlijk, vooral in de sauna de whirlpools.
  Een bad heb ik nooit in huis gehad en de keren dat er in hotel een was vond ik het eigenlijk niks, ik zat me nogal te vervelen eigenlijk.
  En nu zou ik er ook nooit meer uit op kunnen staan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 10:38:48

   Ik zit er ook nooit lang genoeg in om me te vervelen, en drijven kan dan weer net niet in een bad. maar ik vind drijven in zee of een zwembad óók heerlijk. Moet maar eens bellen of de sauna eigenlijk nog wel open is, heb nog wat knippen op die cadeaukaart van laatst.

   Beantwoorden

 18. Happy Hulk
  okt 28, 2020 @ 09:29:16

  Hoe laat moet ik komen?

  Beantwoorden

 19. Koen
  okt 28, 2020 @ 08:45:09

  En nu moet ik plots aan Adèle Bloemendaal denken …

  Beantwoorden

 20. John
  okt 28, 2020 @ 08:30:25

  Hier geen bad, en als het aan mij ligt komt dat er dus ook echt nooit 🙂
  Al is het voor inspiratie blijkbaar erg goed.
  Hoe was het afgelopen als je gedachten niet waren afgedwaald.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 08:43:57

   Een bad is niet ieders ding dat weet ik, maar voor wie zich eraan over kan geven is het heel ontspannend en soms zelfs een beetje therapeutisch. Ja wie wéét wat ik nog meer had liggen mijmeren maar ja, de rest van het logje is natuurlijk wel meer mijn stijl.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 08:54:04

   P.S. Voor jou telt ook zeker het waterverbruik een rol maar …. wanneer er twee lichamen in een bad liggen kan hoeft er écht nog maar weinig water bij om het tot de overloop te vullen. Wij zij al aardig wat massa. In dat geval gebruik je dus zéker minder water dan 2 mensen die een douche nemen en misschien zelfs nog minder dan één persoon die een douche neemt. Door het mengen hoef je ook geen koud water weg te laten lopen eer de douche warm is.
   Nu ik alleen badder is het wel iets meer een luxe maar die gun ik mezelf , uiteindelijk spaar ik nu veel energie omdat de verwarming nu 2 graden lager kan staan dan toen Henk er nog was;-)

   Beantwoorden

 21. bvision
  okt 28, 2020 @ 08:19:11

  Ik kon in bad ook altijd heerlijk wegdromen. Maar de familie besliste anders, weg bad, er moest een inloopdouche in… En voor beide was heen plaats.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 08:25:58

   Jammer, ik bofte dat Henk net zo’n bad addict was als ik en als er dan met ruimte gewoekerd moest worden dan wérd er ook met ruimte gewoekerd. Kort geleden schafte mijn kleindochter een ( bescheiden) zitbad aan dat gewoon in de inloop douche gezet kan worden als ze het wil gebruiken. Voor een échte bad liefhebber misschien niet helemaal dé oplossing maar toch misschien een oplossing?

   Beantwoorden

 22. saturnein
  okt 28, 2020 @ 08:10:03

  Zo van die dingen die je mist. Maar de herinneringen zijn er gelukkig wel.
  Mooie, vergelijkbare herinnering van toen ik ziek was: tijdens de bestraling (en een tijd erna) moest mijn borst dagelijks ingesmeerd worden, en Meneertje Mertens nam die taak met veel liefde op zich. Na een tweetal weken bestraling was dat op sommige plaatsen zo onaangenaam dat ik hem wel kon sláán, maar toch bleef hij geduldig en met veel liefde en zachtheid doen wat hij moest doen. Mooie herinnering.

  Beantwoorden

 23. cornma
  okt 28, 2020 @ 07:03:38

  Zo jammer, dat die laatste twee regels niet wilden. Ik houd van dit soort gedichten, ze beschrijven niet alleen het warme gevoel, als lezer voel je het bijna zelf.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 28, 2020 @ 08:12:22

   Ja helaas, misschien maak ik het nog af maar een opwelling als dit wil ik niet geforceerd af maken, dat zou te merken zijn en dan niet meer overbrengen wat er nu blijkbaar wel in zit.

   Beantwoorden

 24. Mies Huibers
  okt 27, 2020 @ 23:12:03

  Het is een heerlijk gedicht. Zeker in de context van het mooie vervolg daarna.

  Beantwoorden

 25. Neeltje
  okt 27, 2020 @ 22:54:28

  Ik voel aan mijn water dat er nog wel twee zinnen komen boven drijven.

  Beantwoorden

 26. gewoonanneke
  okt 27, 2020 @ 22:28:39

  Je hebt talent hoor. Ik heb geen bad, vind ik best wel eens jammer is zo heerlijk om daar even in te liggen.

  Beantwoorden

 27. djaktief
  okt 27, 2020 @ 22:27:52

  Ik knap ook altijd erg op van badderen. Soort terugkeer naar de moederschoot in dat warme water. Mooi gedicht.

  Beantwoorden

 28. Karel
  okt 27, 2020 @ 22:14:06

  wat ik bij een andere blogster als metime lees , eigen tijd dus , waarom dat nu in het engels moet , of het moeten linksom gedraaide bubbels zijn hihi
  je hebt gelijk hoor , genieten van die kleine zaken die het leven , en de huid goed doen
  ja waar die idiote spreuken altijd vandaan komen ? zoek jij het op
  ik gooi het met het badwater weg 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 27, 2020 @ 22:20:45

   Me time klinkt als “tijd om mie te eten”;-) Maar wie het leuk vindt mag van mij hoor.
   Het badwater heb ik ook weggegooid, zat niets in , geen kind in ieder geval zoals het spreekwoord zegt;-) De oorsprong van spreekwoorden is meestal wel te vinden op het internet, soms zoek ik het wel op, is altijd weer goed voor een nieuw logje!

   Beantwoorden

   • Karel
    okt 28, 2020 @ 20:57:22

    nee die mie time is niet voor mij hoor , maar voor Rebbeltje 🙂
    ja spreekwoorden en gezegden zijn er bij de vleet

    zitten mooie griezels tussen hé
    ik had geluk in de supermarkt , had het er nog nooit zo stil gezien , maar heb eigenlijk ook geen moeite met drukte , heb tijd zat 🙂

    Beantwoorden

 29. omabaard
  okt 27, 2020 @ 22:00:53

  Die laatste regels komen er zeker nog wel, je bent heel mooi op weg.
  Een bad nemen is tijd voor jezelf. Genieten. Goed idee om tot rust te komen en warmbloedig, wat een woord, te ontspannen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 27, 2020 @ 22:08:10

   Badderen was altijd een vast dagelijks ritueel voor ons samen, dan namen we ongestoord de dag door, ( scheelt ook héél veel badwater als je er samen in gaat) Henk heeft er ook nog heel lang van kunnen genieten al kon samen in bad dan al een tijd niet meer . Maar het is nu weer pure ontspanning voor me.

   Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  okt 27, 2020 @ 21:49:19

  Heerlijk geschreven en heerlijk om even weg te dromen in een warm bad…
  Met bubbels natuurlijk 🙂
  Zorg goed voor jezelf
  Groetjes

  Beantwoorden

 31. Matroos Beek
  okt 27, 2020 @ 21:48:20

  Ik vind je gedicht wel heel geslaagd hoor Riet. Zo zie je maar wat een heerlijke poëzie een warm bad kan opwekken! 😁

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 27, 2020 @ 21:56:53

   Maar het is niet af, horen nog 2 regels bij maar die kwamen niet bovendrijven en dan kan je het beter laten. Een warm bad en ik hebben iets met elkaar.Henk had dat ook en ik heb hem tot twee maanden voor zijn door nog dagelijks in bad kunnen doen. Daarna moest het alleen de douche worden omdat ik hij ook met mijn hulp niet meer er uit kon , hij begreep niet meer hoe het moest. .

   Beantwoorden

 32. liesonderweg
  okt 27, 2020 @ 21:33:18

  Gewoon echt jij!
  Geniet van genietmomentjes…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 33. Melody
  okt 27, 2020 @ 21:30:08

  Dwaal gerust even verder 🥰😍

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: