uitgekookt

Niet dat ik een uitgekookt type ben, nee hoor. En het gaat eigenlijk ook wat ver om het over uitgekookt te hebben als ik eigenlijk bedoel dat je een beetje slim moet zijn om voor 1 persoon dagelijks (min of meer) verse maaltijden te koken. Met een beetje vooruit denken lukt dat best, zelfs wanneer je niet van roerbakken houdt en het liefst gewoon Hollandse pot eet en vooral…… zonder al te veel teveel poespas.

Stamppot is in de winter natuurlijk een makkie, dubbele portie maken en één portie invriezen. Nou ja is nog aanpassen hoor want dat deed ik óók al voor 2 personen. Iets lastiger is bijv. andijvie, ongesneden vers gekocht is dat vrijwel altijd teveel voor één keer. Is op te lossen, maak ik de eerste dag stamppot rauwe andijvie. De rest kan dan wel een dagje overslaan in de koelkast om “overmorgen” gewoon gekookt te worden.

IK dacht natuurlijk vooruit bij de rauwkost stamp, waarvoor ik een dubbele portie aardappelpuree maakte, de helft gaat in een vuurvast schaaltje om er de andere dag een prei schotel van te maken.

Culinair gezien duidelijk een maatje te groot voor me. Ik vergeet áltijd wel iets.
Dit keer vergat ik de temperatuur aan te passen en was het al te laat toen ik iets rook en “een donkerbruin vermoeden” kreeg dat het niet goed ging.
Nou ja, ik graaf wel onder het “extra” bruine korstje door, probleem opgelost.
Pastamaaltijden, mwah…. eigenlijk alleen
spaghetti bolognese , de prut voor een paar keer maken en in porties invriezen. Hoef ik de volgende keer alleen maar spaghetti te koken, Italiaans ja,
Dat je niet denkt dat ik nóóit over de grens eet. Ik ben trouwens gék op Brussels lof dat ik gelukkig in Delft kan kopen. Dat past dan weer makkelijk in één pannetje met die ene aardappel die ik eet. Scheelt een heleboel afwas. Is dat uitgekookt of niet!

88 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Leidse Glibber
    okt 29, 2020 @ 23:39:37

    Ik heb ook een behoorlijk gevulde vriezer met allerlei stamppot maaltijden. Maar nu ik wat meer thuis ben gebruik ik minder mijn ingevroren maaltijden en eet gewoon twee dagen hetzelfde 🙂

    Beantwoorden

  2. Kakel
    okt 26, 2020 @ 20:23:36

    Koken zie ik als een noodzakelijk kwaad Ik doe echt mijn best maar waarom horden mensen kookboeken “lezen.” Het mag mijn maag voorbij gaan.
    Ik vind jou best wel uitgekookt (-:

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 26, 2020 @ 20:33:28

      Het énige kookboek dat ik wel eens raadpleeg is het kookboek van de huishoudschool, dat is geschreven voor “kinderen” daar kan ik nog iets mee;-) Vooral eenvoudige recepten. 😉

      Beantwoorden

  3. Nicky0607
    okt 25, 2020 @ 21:17:10

    Heel uitgekookt! 🙂 Het is onhandig in je eentje, inderdaad. Als ik Hollandse kost kook, kook ik drie porties en vries een maaltje in voor mijn moeder. Die eet veel kant en klaar maaltijden en is dus altijd blij met mijn home made hapjes.

    Beantwoorden

  4. majaer
    okt 25, 2020 @ 16:00:04

    Ik en niet zo´n kook liefhebber, soms heb ik een gekke bui en dan kook ik indische gerechten daar ben ik dol op. Verder schotel gerechten die vries ik dan ook in want het is meestal te veel.

    Beantwoorden

  5. Liesbethblogt
    okt 25, 2020 @ 11:49:28

    Ik heb niks met koken, kookte rustig voor 4 dagen hetzelfde als ik diensten ervoor had. En dat ging prima. Dat gezegd hebbende ik werd een paar maanden geleden wakker met een telefoonnummer in mijn hoofd, bleek de pizzaboer van Eindhoven te zijn.

    Beantwoorden

  6. meninggever
    okt 25, 2020 @ 10:14:33

    Ik ben zo bevoorrecht dat er elke dag voor me wordt gekookt. Als de dame in kwestie (..) wel eens een weekje weg was deed ik het simpel. Potjes, aardappeltjes koken en dan in de Airfryer om een krokant laagje te krijgen en vlees in de oven. Was vaak erg lekker. En als ik geen zin had kocht ik iets van de Chinees. Ook lekker…Maar zal vast niet gelden voor als je altijd voor je zelf moet gaan zorgen. Nou ja, kookboeken genoeg in huis voor geval van…Maar ik hoop ze nooit nodig te hebben….

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 25, 2020 @ 15:56:10

      Tel je zegeningen, toen Henk met pensioen was heeft hij geleidelijk aan toch ook leren koken, dat kan nooit kwaad. Chinees is hier af nú af en toe een noodsprong, vroeger was he de traktatie voor Henk , meestal 1x in de week.

      Beantwoorden

  7. Neeltje
    okt 25, 2020 @ 07:43:08

    Uitgekookt of aangebrand, ik ben fan van je!

    Beantwoorden

  8. RenéSmurf
    okt 24, 2020 @ 22:56:29

    Eten moet nu eenmaal, en dat klaarmaken hoort bij de dag, ik geef de voorkeur aan magnetronmaaltijden van de groenteboer, maar bij ouders smaakt ook lekker. Koken is aan mij niet zo besteed. Opwarmen wel.

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 25, 2020 @ 08:17:03

      Het is te leren natuurlijk, al heeft de één er meer feeling voor dan de ander. Mijn hobby is het ook niet maar ik hebt teveel belang aan gezond eten om altijd kant en klaar maaltijden te nemen. Die zijn voor een keer prima maar niet voor dagelijks.

      Beantwoorden

  9. Spontanity
    okt 24, 2020 @ 20:33:25

    Gekookt of uitgekookt, je probeert er het beste van te maken.

    Beantwoorden

  10. willyfotoblog
    okt 24, 2020 @ 19:55:31

    met al de beperkingen die we nu kennen, is koken voor velen een hobby geworden… Riet

    een “nuttig” tijdverdrijf dus

    fijne avond

    Beantwoorden

  11. Happy Hulk
    okt 24, 2020 @ 18:56:14

    Een donkerbruin vermoeden.
    Whoehahahaha, hoe toepasselijk!

    Beantwoorden

  12. Ferrara
    okt 24, 2020 @ 18:04:53

    AnderMAAL neem ik mijn petje voor je af. Niet echt je hobby en dan toch zo voor jezelf zorgen, knap! De enkele keer dat ik alleen ben verval ik onmiddellijk in een heerlijke verse vispizza, want die raak ik aan meneer F. niet kwijt.

    Beantwoorden

  13. Regenboogvlinder
    okt 24, 2020 @ 14:36:34

    Je bent in dit geval zeker heel erg uitgekookt! En zeker is het gemakkelijk.
    En ja, aldoende leer je ook natuurlijk.
    Ik kook tegenvwoordig gewoon vers en soms als er iets over is vries ik het in, maar dat is dan voor mij. Want Jan houdt niet van ingevroren kliekjes… Als ik voor hem dan witlof kook of iets anders waar ik niet dol op ben, verwen ik mezelf met een restje pasta of ovenschotel. Maar we hebben ook regelmatig heel erg makkelijke maaltijdjes waar we allebei dol op zijn!

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 15:53:26

      Ja altijd een beetje schipperen als je samen bent, zo at ik altijd lof als Henk zuurkool had. Dat maakte ik ook altijd voor meerdere keren zodat je dan niet twee verschillende maaltijden hoeft te maken, uit de vriezer leggen en zijn bord op mijn pannetje lof met aardappels zetten onder het koken dan was het warm als mijn eten gaar was. Mijn restjes zijn nooit genoeg om te bewaren, ik kook zó keurig precies aan.

      Beantwoorden

  14. Rebbeltje
    okt 24, 2020 @ 14:02:02

    Sinds ik een jaar geleden ben begonnen met koolhydraatarm eten is mijn hele kookkunst ineens naar boven gekomen. Altijd alles vers
    En we eten zelfs de oude vertrouwde gerechten niet meer…zo lekker vinden wij het beide. Heel veel ovenschotels…yummie
    Dus echt uitgekookt ben ik want kook zelden iets…of het moet voor een gerecht moeten maar dan nog roerbak ik het eerder dan koken. En invriezen als er over blijft is wel handig…voor als ik een keer wat minder tijd heb
    Fijn weekend

    Beantwoorden

  15. Suskeblogt
    okt 24, 2020 @ 12:44:04

    Voor overschotjes hebben we een diepvriezer. Die wordt nu en dat “leeggegeten” en dan kunnen we weer van voorafaan beginnen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 12:48:57

      Ik heb nooit overschotten, kook aardig op maat. Maar kook dus van stamppot wel bewust dubbel om in te vriezen. Ik eet niet zoveel dus áls er dan iets over blijft is dat nooit de moeite om in te vriezen.

      Beantwoorden

  16. Koen
    okt 24, 2020 @ 11:09:52

    Brussels lof … eigenlijk een gekke naam. Ik weet dat witlof (of witloof zoals wij dat in het Antwerpse noemen) veel eerder populair was in België.
    In Belfast hoorde ik in 1975 voor het eerst: ‘Brussels sprouts’ … spruitjes dus. Waarom Brussel met groenten in verband wordt gebracht … ’t is me een raadsel.

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 12:33:19

      Met “de kennis van nu” zou je bijna aan nemen dat de EU daar iets mee van doen heeft.
      Inderdaad , géén idee hoe ze aan die naam komen want volgens mij wordt het gewoon allebei in Nederland gekweekt. Maar misschien iets uit een ver verleden .

      Beantwoorden

  17. Naomi
    okt 24, 2020 @ 10:09:04

    Oeps, die is wel erg verkleurd ja. En je mag nu ook niet over de grens eten hè, hebben ze gisteren nog gezegd, dus je zit prima met die Hollandse pot :).

    Beantwoorden

  18. Mrs. Brubeck
    okt 24, 2020 @ 09:36:05

    Ik ging van koken voor 5 naar 3, binnen een paar weken voor 2…. en help, ik kan het niet, kook ECHT ALTIJD teveel. Ik kan natuurlijk gewoon wat voor jou in bakjes doen?

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:07:37

      Dat zóu je kunnen doen ja, maar zet het dan wel in de vriezer want het kán even aanlopen eer ik in de buurt ben om het op te pikken;-)
      Het went wel hoor ik kook heel aardig op maat.

      Beantwoorden

  19. Ximaar
    okt 24, 2020 @ 09:30:40

    Eigenlijk bak ik zoveel mogelijk roer en staan hier zelden zaken te koken. Dwz scheutje olie in de koekpan, halve hamburger uit de vriezer er in en als die een kleurtje krijgt, dan maak ik er met een lepel brokjes van. Daarna een flinke hand rösti en na 5 minuten een een paar handjes roerbakgroente uit de vriezer met een zootje kruiden. Binnen 5 minuten is het klaar. doe ik ook met kipbrokken, minikrieltjes en zuurkool. Als ik pasta of rijst eet, dan kook ie die wel eerst. Gebruik ook spruitjes uit blik, die je niet eerst hoeft te koken en precies voldoende zijn voor 1 maaltje. Witlof, ui, komkommer en paprika haal ik vers en snipper ik ook regelmatig zo in de koekepan. De paprika’s was ik eerst en gaan dan per stuk in een zakje in de vriezer. De rest is eenvoudig te schillen en hoef je niet af te wassen. Af en toe gaat er het kleinste blijk zalm, makreel of tonijn door. Eet dus ook elke dag iets anders en vries nooit iets in. Soms haal ik een magnetronmaaltijd met boerekool en worst (waar ik zelf later augurk aan toevoeg) en bloemkool met aardappels en gehak, waar ik wat kruiden bij doe. Haal ook regelmatig, bij de Indonees, chinees of vietnamees. Vaak zijn die maaltijden te groot, zeker omdat ik er zelf altijd groente aan toevoeg. Dat gaat het overgebleven maaltje in de koelkast voor de dag er op.

    Beantwoorden

    • Ximaar
      okt 24, 2020 @ 09:32:19

      O ja en de maaltijdsalades vind ik een uitkomst. Net als m’n minestronesnert. Gooi ik ook mexicaanse roerbakgroente, pasta of aardappelstukjes door.

      Beantwoorden

      • rietepietz
        okt 24, 2020 @ 10:09:37

        Pech, ik houd niet van salades en sowieso niet van kant en klaar spullen omdat er meestal véél te veel zout en mij niet welgevallige kruiden door zitten. Het enige alternatief is dus echt zelf koken.

        Beantwoorden

        • Ximaar
          okt 24, 2020 @ 12:51:00

          Met zout moet je idd opletten. Zelf haal ik zoutvrije kruiden bij de Turkse super. Heeft ook erg veel keus. Bij kant en klaar let ik op. In bloemkoolmaaltijden en boerkool valt het heel erg mee. De problemen zitten in de pasta’s en chinese magnetronmaaltijden en vooral pizza’s. Bij de Chinees zal er ook zout in gaan, maar ik vraag me af of dat zoveel is als bij die kantenklaar-dingen. Bij de standaard (en poplairste) afhaal-Indonees heb ik het wel eens gevraagd. Die gebruiken erg weinig tot geen zout omdat ze er veel pittige kruiden in doen. Bij een andere (nieuwe) Indonees proefde ik het zout meteen en een dag later kreeg ik er zelfs hartkloppingen van. Die dus niet meer.

          Beantwoorden

          • rietepietz
            okt 24, 2020 @ 12:58:46

            Dat is zeker waar, alleen al dáárom kook ik zelden kant en klaar spul en al helemaal geen “pakejs”toevingingen, die zijn echt bremzout.
            Zelf voeg ik nergens zout aan toe en ben ook nog kieskeurig in kruiden, allemaal niet te heftig a,u.b.. en al helemaal geen knoflook toestanden. Je proeft veel meer de smaak van de groente als je ze niet bedelft onder kruiden. Maar dat past ieder naar eigen smaak aan natuurlijk. Henk kon niets zónder zout en strooide altijd zout over álles. Dat kon prima want zout bij strooien kan altijd , zout eruit halen gaat niet lukken als het meegekookt is;-)

            Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:16:20

      Klopt, zo doen veel alleenstaanden het , maar ik heb écht niets met roerbakken. De kant en klaarmaaltijden vind ik , met uitzondering van de rode kool met hachee, écht niet te eten. Heb altijd zo’n jachtschotel in reserve staan . Maar ben gewoon teveel gewend aan hoe ik zelf alles klaarmaak. Zelfs de slagersmaaltijden, die er echt goed uit zien, vind ik niet smakelijk.
      Haal ook wel een enkele keer Chinees maar ook daar vind ik meer niét dan wel smakelijk. Ben gewoon een lastige eter en( voor anderen) maar kan het gelukkig wél mezelf naar de zin maken en dat doe doe ik dus maar;-)

      Beantwoorden

  20. bvision
    okt 24, 2020 @ 09:24:09

    je hebt mensen die in het weekend voor de hele week koken en of voorbereiden…

    Beantwoorden

  21. John
    okt 24, 2020 @ 08:52:55

    Vooruit plannen is niet zo moeilijk nee. Ik kook graag maar eet ook graag elke dag gevarieerd. In de vriezer kan van alles wat de week erop gegeten kan worden 🙂

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:21:54

      Het is allebei niet m’n hobby maar omdat ik het belang wel in zie van vers en gezond eten zorg ik er dus wel voor om goede maaltijden in elkaar te draaien. Dat is natuurlijk leuker voor twee personen maar ik vind mezelf ook aardig genoeg om er iets van te maken.

      Beantwoorden

  22. saturnein
    okt 24, 2020 @ 06:13:20

    Ik merkte zelf dat “in oneven getallen koken” gewoon vervelend is. Heb jaren voor drie gekookt en dat was de eeuwige worsteling. Altijd over. Behalve als ik voor 2 dagen kookte, dan ging het ook redelijk goed. Nu merk ik dat voor 2 koken gewoon heel erg makkelijk is. Gedaan worsteling. Voor 1 koken lijkt me inderdaad weer moeilijk. Ik denk dat ik vaak voor 2 dagen zou koken. En dan niet invriezen, maar gewoon twee dagen hetzelfde eten 😀

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:26:19

      Voor 1 persoon is inderdaad lastig, alleen al omdat je lang niet altijd groentes in zulke kleine hoeveelheden kunt kopen. Ik sla altijd liever een dag over eer ik weer hetzelfde eet en meestal kan dat ook wel. Groente als bloemkool is dan wel makkelijk, die kun gewoon per deel koken en de rest een paar dagen bewaren. Past ook in één pannetje met de aardappel;-)

      Beantwoorden

      • saturnein
        okt 24, 2020 @ 10:45:30

        Een mens wordt wel inventief hè 🙂 Ik heb er niks op tegen om 2x hetzelfde na elkaar te eten. Ik doe dat nu ook al regelmatig, koken voor 2 keer. Zo komt de luie huisvrouw in mij ook nog wat aan haar trekken 😀

        Beantwoorden

  23. Beaunino
    okt 24, 2020 @ 04:21:11

    Weet je wat ik ook zo heerlijk vind om in de vriezen? aardappelsoep (bij de groentenafd. AH maaltijddoos) Hoop snijwerk maar dan heb je wel wat! En snert natuurlijk hé, dat leent zich ook zo goed om in te vriezen.

    Beantwoorden

  24. omabaard
    okt 23, 2020 @ 23:33:00

    Goede gewoonte om te blijven koken en delen in te vriezen. Als man hier niet thuis is, pruts ik eigenlijk maar wat met mijn eten. Dan vind ik het de moeite niet om te koken, ook omdat ik het eigenlijk niet graag doe😦

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:31:39

      Voor af en toe kan dat ook best, maar zodra je weet dat je voortaan overwegend alleen eet kun je beter de oude structuur aan houden voor zover dat te doen is. Ik kook niet echt graag maar vind het wél belangrijk om dagelijks een goede maaltijd te hebben. Dat is natuurlijk eigenlijk niet anders dan wanneer je samen bent , het is minder gezellig dat moge waar zijn maar ik zet er tegenwoordig de Tv bij aan zodat er toch iemand tegen me aan lijkt te praten.

      Beantwoorden

  25. Karel
    okt 23, 2020 @ 22:54:06

    klinkt mij heel bekend in de oren , O nee dat kan niet , het staat geschreven 😁
    ik heb eerst koken moeten leren , na ma naar het bejaardenhuis was gegaan , met behulp van nichtjes en jongste broer , via de mail of mobiel pppffftt
    nu doe ik redelijk tot goed koken , gezond en soms ietsje minder 🙂
    maar ook altijd teveel , ben gelukkig een grote eten , en ben dan ook tig maanden zwanger hihi
    maar al in al , ben ik best tevreden over mijn kookkunsten
    smakelijke groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:34:45

      Dat is het énige voordeel van alleen eten, je kunt het helemaal doen zoals je zelf wil;-)
      Ik ken jou nog niet zo lang maar ik als ik het goed begrijp heb jij dus nooit een partner gehad. Wat je niet had kun je ook niet missen al zul je je moeder dan weer wel gemist hebben.

      Beantwoorden

      • Karel
        okt 24, 2020 @ 18:59:21

        klopt , ik doe al dik 70 jaar wat ik wil hihi
        en zo dus ook met het kokkerellen nu
        ja sinds ’75 ben ik vrijgezel
        en laat mij je vertellen , ik heb wat rond gefladderd als de vlindertjes om een partner te treffen , helaas
        nee die in de pps treffen we hier in de tuin niet wie weet , ooit
        rustige avond groet

        Beantwoorden

        • rietepietz
          okt 24, 2020 @ 19:15:19

          Het heeft voor – en nadelen om een leuk vlindertje te vangen. Het is lang niet altijd rozengeur en maneschijn als je er wél een kunt vangen, maar het kán ook een reuze gemis zijn. Maar ondertussen ben je natuurlijk zó aan je eigen leven gewend dat een partner téveel verandering zou veroorzaken. Mensen die lang alleen leven kunnen dat meestal niet meer opbrengen.
          Dat gevoel heb ik voor mezelf nu al, ik ben zó aan mijn leven met Henk gewend dat er geen ander meer in zou passen.

          Beantwoorden

  26. gewoonanneke
    okt 23, 2020 @ 22:48:45

    Ja ik voel verwantschap al kook ik in nog grotere hoeveelheden. Meerder porties voor de vriezer. Deed dat ook al toen ik nog werkte en pas om half 7 soms thuis kwam. Ging ik een dag in het weekend koken, dat weet ik wat er inzit en dat doe ik nog. Met verse ingrediënten. Kant en klaar maaltijden zijn niet zo mijn ding.

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 24, 2020 @ 10:39:48

      Ik kook het meeste toch wel gewoon “per keer”, alleen stamppot voor meerdere keren. Kant en klaar is merendeel écht niet te eten. Ik heb er een paar geprobeert want het kán wel eens makkelijk zijn. Maar eigenlijk is alleen de rode kool met hachee goed te eten. O ja en de spaghetti bolognese maar ja, die bolognese saus maak ik ook liever zelf en kan dan weer wél makkelijk ingevroren worden zodat je alleen maar spaghetti hoeft te koken.

      Beantwoorden

      • gewoonanneke
        okt 24, 2020 @ 21:44:58

        Je spaghetti ben ik niet zo dol op, eet ik eigenlijk nooit. Macaroni wel maar dat maak ik dan ook in het groot met veel groentes er door. Ik vind voor 1 persoon koken toch 3 pannen vuil op een of andere manier heb ik dat er niet voor over. Doe het wel eens hoor maar meestal wel voor meerdere dagen.

        Beantwoorden

  27. staartje
    okt 23, 2020 @ 22:09:11

    Goed bedacht van jou. Goed en vers!

    Beantwoorden

  28. liesonderweg
    okt 23, 2020 @ 22:04:30

    Ik kook sowieso elke dag vers voor ééntje! ‘k Eet ook heel graag…
    Lie(f)s.

    Beantwoorden

  29. Melody
    okt 23, 2020 @ 22:03:35

    jij bereidt tenminste iets voor je zelf ipv voor de gemakkelijkste (ongezondste) weg te kiezen.. toppieeeeeeeeeeee toppurdddddddddddddddddd

    Beantwoorden

  30. Matroos Beek
    okt 23, 2020 @ 22:01:08

    Je doet tenminste de moeite om voor jezelf te koken. Dat vind ik knap. Ik ben het type dat snel iets uit het vuistje eet als ze alleen is/zou zijn. Bij mij zou het eerder ongekookt dan uitgekookt zijn…

    Beantwoorden

    • rietepietz
      okt 23, 2020 @ 22:15:28

      Eigenlijk ben ik domweg een gewoontedier, vond het altijd al belangrijk om voor vers eten te zorgen. Helpt natuurlijk wel dat ik afhaalspullen als pizza en patat niet lekker vindt.

      Beantwoorden

      • Matroos Beek
        okt 23, 2020 @ 22:22:29

        Maar dat doe ik ook niet hoor. Geen pizza of patat of chinees. Als ik alleen ben heb ik de neiging om alles door elkaar te eten. Omdat het dan kan en mag… Een paar blokjes kaas, vijf olijven, een rolmops, een appel, een stuk chocolade… Nu ik het hier zo geschreven zie staan… Ik lijk wel constant zwanger 😄
        Maak je geen zorgen, hier wordt iedere dag vers gekookt, maar mocht ik alleen zijn… dan vrees ik dat ik het voor mijzelf niet de moeite zou vinden, wat uiteraard helemaal niet goed is.

        Beantwoorden

        • rietepietz
          okt 24, 2020 @ 10:44:28

          Nee het eetpatroon als je alleen bent klopt natuurlijk van geen kant, dat noemen ze volgens mij “grazen”. Voor een keer echt geen probleem maar als vast prik zou het echt niet goed gaan. Dat ik “een gewoontedier”ben is mijn redding, het komt niet in mijn hoofd op om niét te koken, dat hoort gewoon zo;-)

          Beantwoorden

  31. AnneMarie
    okt 23, 2020 @ 21:58:04

    Jij bent echt een kookgekkie en een uitgekookte ook nog.

    Beantwoorden

Geef een reactie op omabaard Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.