cursus….

Ach een beetje overdrijven moet kunnen hoor. Maar Mr. T vroeg wat ik dan nu te zien krijg als ik “een nieuw bericht” aanklik omdat ze geen idee heeft waar het allemaal over gaat met die nieuwe editor. Nou ik zie dan dit….

Dat is wel héél minimalistisch hé! De paar tekentjes die ik zag staan wilde ik dan nog wel aanklikken die eerste keer, maar dat maakte niet héél veel duidelijk. Eerst dus maar een titel intypen en zodra je bij de vaag geschreven zin “begin te schrijven enz…” ook daadwerkelijk gaat typen krijg je bovenaan wat van de oude bekende tekentjes waarmee je iets met de tekst kunt doen, cursief, vet enz. maar dan heb je het wel gehad.

Je eerste reactie is vast niét (althans niet bij mij) om dat zwarte kruisje aan te klikken en juist dáár moet je zijn voor alle mogelijkheden die de editor in de aanbieding heeft. Daarin o.a. ook de optie “klassiek” wat de omweg van eerst een log in concept opslaan overbodig maakt.
En dan is het maar gewoon aanklikken en zien wat er gebeurt of wat voor voorbeelden er te zien zijn.

Maar waarom dingen gaan zoáls ze gebeuren ben ik nog lang niet altijd achter. Media & tekst……
De foto is heel makkelijk naar de gewenste maat te schuiven.
Gisteravond lukte het om er tekst in gewone letters naast te zetten maar vanmorgen kreeg ik er alléén maar mega grote letters in. Ben maar even een portie “engelengeduld” gaan halen en zie daar, na veel gepruts dan toch gewone letters.

Deze Engel heeft trouwens nog een verhaal, precies het is één van de kerstengelen die Sinterklaas hier vorig jaar bracht na een onwijs liefdevolle “blogactie”.
Henk hád iets met de engeltjes die ook ná de kerst nog op de schoorsteenmantel stonden. Hij pakte ze som op en kon er heel intens naar kijken totdat….. hij déze uit zij handen liet vallen.
De engel bleek niet te kunnen vliegen, brak een vleugel én haar hoofd.
Daarna borg ik het nog gave engeltje op en ging met een tube lijm aan de slag.

Als je haar in handen hebt kun je nog wel zien dat de engel “een rugzakje heeft” maar zo in het voorbijgaan zie je er “geen barst” meer van en is ze nog steeds in beeld als mijn persoonlijk beschermengel.
Haar collega zal zich rond de kerst weer aanmelden. omdat er dan wel wat extra werk te doen zal zijn. Ach , mijn log wereld is nooit ver weg.

De 2 orchideeën die zo mooi gebloeid hebben overwinteren koel en licht in mijn slaapkamer.
De doos met lieve kaarten en brieven is nooit ver weg en de bloemen op een schilderstukje blijven mooi op kleur.
Vanaf de andere kant houdt Marion een oogje op me. Als gewoonlijk kijkt
Henk me op de vingers als ik er even ” getegelde kolommen” in frommel.

104 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Neighborhood Cat
  okt 20, 2020 @ 03:54:40

  Hallo, Riet.
  Ik ben ook geïnteresseerd in engelen. Engelen hebben een zeer brede geschiedenis in de tijd. Ze hebben verschillende manieren vertegenwoordigd: beschermengelen, kind-uitziende engelen, engelen met zwaarden van vuur, en nog veel meer.
  Ik zag op de foto in je hand twee ringen, zijn het je trouwring en Henk’s ring?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 20, 2020 @ 08:45:30

   Dat heb je goed gezien, ik schreef er ook eerder over , ik heb de beiden ringen aan elkaar vast laten maken. Daarvoor moest de zijne wat kleiner gemaakt worden en de mijne kon meteen iets groter gemaakt worden dat was wel nodig want kreeg hem met heel veel moeite af. Ze voelen nu eigenlijk een beetje als mijn beschermengel. Mijn deel van de ring zit al zestig jaar aan mijn vinger.

   Beantwoorden

 2. meninggever
  okt 14, 2020 @ 10:06:47

  IK word er weinig vrolijk van. Loop telkens vast. Heb het maar een paar dagen niet meer aangeraakt. Ben al zo blij met mijn nieuwe lapper en wil dat plezier niet vergallen door die nieuwe editor. Maar er komt een moment dat ik echt aan de slag zal moeten. Grrr..

  Beantwoorden

 3. Nicky
  okt 11, 2020 @ 20:47:33

  Je hebt in elk geval een heleboel moois en liefs om je heen tijdens je gepruts. Het grote gemis wordt er natuurlijk niet minder om maar het helpt vast een beetje. De gevallen engel doet me denken aan het lievelingsbeeldje van mijn dochter toen ze klein was; een vreselijk kitscherige ballerina. Tijdens het stoffen brak ik haar uitgestoken been. Ai! Ik heb ‘m geplakt en ze merkte niets. Ik biechtte het pas op toen ze al groot was. Sindsdien is het beeldje gek genoeg nog dierbaarder voor haar geworden. En als we het over leugentjes om bestwil hebben, komt vaak het ballerinabeen ter sprake.

  Beantwoorden

 4. Mirjam Kakelbont
  okt 11, 2020 @ 20:46:35

  Riet, ik vind je een kanjer. Wat hartstikke goeoeoeoed! Als ik een pet droeg, nam ik ‘m voor je af, maar ik draag er geen (-:

  Beantwoorden

 5. majaer
  okt 11, 2020 @ 15:53:10

  Hallo Riet, na 2 maanden niet op worldpress geweest en gisteren weer begonnen ben zag ik dus ook dat alles anders was, ik dacht o jee dat wordt puzzelen.
  Dus ook ik ben alles aan het uitzoeken maar het komt wel goed. Even wennen dus

  Beantwoorden

 6. Neeltje
  okt 11, 2020 @ 08:47:38

  Wat goeoeoeoeoeoed! 😃

  Beantwoorden

 7. Beaunino
  okt 10, 2020 @ 14:34:32

  Zo troostvol he, die spulletjes om je heen. Ach ja… lieve Marion. Wat hebben jullie altijd lekker samen gewandeld en gescrabbeld. En wat was het een optimistische vrouw met humor. Heb je nog steeds geen trek in Wordfeud? Je mag me altijd uitnodigen voor een potje hoor! Narda1967. Zie maar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2020 @ 14:44:11

   Je hebt gelijk, het is fijn dat iedereen in mijn blogwereldje er zo voor me is. Ik ben nog altijd dankbaar dat ik Marion niet heb hoeven zeggen dat onze middagen niet meer door konden konden gaan. Ze wist toen als enige wél dat Henk dementeerde maar in de beginfase was hij die middag nog op zijn biljartclubje. Maar dat hij kwam toen al steeds vroeger thuis en een jaar later moest ik hem halen en brengen en was hij steeds eerder moe. Dan had ik dus niet meer weg gekund met Marion.
   Ik speel met Inge vaak een spelletje op het mooie bord van Marion ( mocht ik van haar zoons hebben na haar dood) Marion is dan zeer aanwezig want ze “helpt”altijd één van de twee;-) ik speel liever live. Op de computer speel ik alleen candy Crush, dat is een solitair spel.

   Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  okt 10, 2020 @ 12:21:09

  Prima gedaan Riet, het valt allemaal best mee hè.
  Aan de rechterkant heb je Bericht en Blok staan. Daar kun je tussen switchen en bepaal je zelf hoe je bericht of je blok eruit ziet. Dus heel erg zoeken hoeft niet.
  Prachtig gelukt die Tekst en Media optie. Ik ben ook blij dat ik die gevonden heb (na een tip op jouw blog in een reactie). Ik heb nog lang niet alle mogelijkheden uitgevogeld maar dat komt zeker nog. Maar wat ik nu gebruik is voorlopig voldoende.
  Dat engeltje is wel heel bijzonder… Ja.. zo hebben meer mensen een rugzakje!
  Mooi gezegd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2020 @ 13:03:45

   In de blogwereld is iedereen er altijd op bedacht wat voor anderen ook handig kan zijn. En op vragen krijg je altijd wel een antwoord waar je iets aan hebt. We leren van elkaar want we komen er heus allemaal wel uit maar met wat tips van elkaar gaat het allemaal veel sneller. Dar is ook de reden dat ik ook mijn bevindingen in een logje zet. Er kan altijd iemand zijn die nog minder weet dan ik;-)
   Ha voor een engel is een rugzakje natuurlijk extra lastig , die vleugels zitten dan toch een beetje in de weg;-)

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    okt 10, 2020 @ 14:11:03

    Helemaal waar dat je van elkaar kunt leren!
    Ik vond mezelf vrij vooruitstrevend dat ik ook echt gewoon aan de slag ging met die nieuwe editor. Want van de mensen die goed zijn met dit soort programma’s waren er diversen nog helemaal niet aan begonnen. Ik vond vroeger alles leuk. Wilde overal vanaf weten. Nu beperk ik me tot mijn blog, hoef niet meer zo nodig, maar dit vind ik dus heel leuk.

    Beantwoorden

 9. Naomi
  okt 10, 2020 @ 10:08:25

  Wow, je ziet hetzelfde als ik, maar ik werk hier al heel lang mee en volgens mij kan ik er minder mee. Mijn ervaring is trouwens dat dingen die je vaker gebruikt meer bovenaan komen te staan daar bij dat plusje zodat je minder hoeft te zoeken.
  Mooie herinnering van die engel. Dat ‘rugzakje’ vertelt een verhaal. Dat maakt het alleen maar waardevoller.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2020 @ 11:17:57

   Je kon de nieuwe editor al een tijd gebruiken als je dat wilde, ( ik wilde natuurlijk niét) ik ga er ook niet veel meer van gebruiken dan ik in de oude deed, maar er kán wel iets meer met foto’s .
   Klopt, volgens mij “onthouden” dat soort programma’s een beetje wat je gebruikt.
   Maar in een moedige bui zoek ik soms wel eens tussen de andere opties.
   Ja de engel heeft juist door de gelijmde breuk nu wel een bijzondere betekenis voor me.

   Beantwoorden

 10. Happy Hulk
  okt 10, 2020 @ 09:57:38

  Blijf alsjeblieft over Henk schrijven?
  Dat is de beste cursus rouwverwerking.
  Ik hou van je!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2020 @ 11:08:00

   Lief…. Maar hij zal er altijd wel tussendoor blijven komen denk ik. Mijn volwassen (en mooie) leven begon mét hem ( ik wás zelfs nog niet helemaal volwassen) en daar zal hij niet meer uit gehaald kunnen worden na 60 jaar.

   Beantwoorden

 11. sweetlake
  okt 10, 2020 @ 07:40:20

  Mooie liefdevolle opsomming XXX
  sweetlake

  Beantwoorden

 12. Leidse Glibber
  okt 10, 2020 @ 00:22:47

  Ik begin steeds meer van mijn WP problemen te begrijpen. Wacht even af of mijn technische hulp iet skan doen maar anders ga ik morgen maar eens een dagje puzzelen 😦

  Beantwoorden

 13. djaktief
  okt 09, 2020 @ 23:15:59

  Hi Riet en anderen. Hier ku. Je heel veel informatie vinden over hoe je dingen kunt doen met de nieuwe editor: https://wordpress.beginnershandleiding.nl/inhoudsopgave/

  Beantwoorden

 14. RenéSmurf
  okt 09, 2020 @ 22:13:00

  Ik ben zelf gebruiker van pivot en daar ben ik zeer tevreden mee. Ik ben liever met de inhoud bezig dan met gedoe achter de schermen. En lief zijn voor elkaar is altijd goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2020 @ 07:35:43

   Pivot ken ik helemaal niet . Maar ik ben het helemaal met je eens dat ik liever “gewoon”een logje maak zonder dit soort “uitdagingen”. Vooral omdat het eigenlijk weinig nieuws voor me oplevert.

   Beantwoorden

 15. terrebel
  okt 09, 2020 @ 21:28:56

  Zo zie je maar, Riet. Nooit te oud om te leren. Goed dat je niet bang bent om het toch maar gewoon te proberen. Wat is tenslotte het ergste dat kan gebeuren?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 21:44:10

   Toch zou ik wel blij zijn als ik niet om de zoveel jaar het wiel opnieuw moet uitvinden. Tegenwoordig kan je inderdaad niet heel veel gebeuren, in de begintijd kon je heel de tijd wel eens kwijtraken met het geknoei in html codes dat je toen nog grotendeels zelf moest doen.

   Beantwoorden

 16. roadlaura1969
  okt 09, 2020 @ 21:10:51

  Zo proberen ze je en andere ook bezig te houden 😉
  En toch nog een logje in goede orde te plaatsen 🙂

  Beantwoorden

 17. liesonderweg
  okt 09, 2020 @ 21:03:14

  De knopjes die ik gebruik heb ik gevonden…., liefst niet afwijken…!?
  Hou die engel in ere !
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 18. San | Koningskrabbels
  okt 09, 2020 @ 20:17:32

  Duurde bij mij ook even maar inmiddels heb ik het in de smiezen 😉

  Beantwoorden

 19. Mrs. T.
  okt 09, 2020 @ 20:06:47

  Aha, dat is inderdaad minimalistisch. Maar het lukt je wel gewoon allemaal. Kwestie van proberen ook denk ik. Ik vind het mooi die getegelde kolommen.

  En die ring. Heel mooi!

  Beantwoorden

 20. Mrs. Brubeck
  okt 09, 2020 @ 18:08:18

  Ik blijf gewoon hangen bij het beeld van je ringen… zo mooi 😍

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 18:59:30

   Ik geniet er zelf enorm van en ik zie ze dus altijd als ik op de laptop werk. Zo’n brede ring past gewoon zo goed bij me. Dat is een extra want de hoofdzaak is natuurlijk de gevoelswaarde van de ring die hij bijna 60 jaar heeft gedragen.

   Beantwoorden

 21. schrijfselsvanmij
  okt 09, 2020 @ 17:57:47

  Ziet er goed uit hoor Riet 😉

  Beantwoorden

 22. Ferrara
  okt 09, 2020 @ 17:07:39

  Getegelde kolommen, nooit van gehoord. Ik geloof graag dat het een hoop prutswerk kost, maar je flikt het wel. 👍

  Beantwoorden

 23. willyfotoblog
  okt 09, 2020 @ 16:38:40

  Tekst naast de foto..heb ik nog nooit geprobeerd… Riet

  Maar bij jou komt het toch voor mekaar..

  Een engel bij Sinterklaas is nieuw voor mij, die had toch een knecht….

  Prettige dag

  Beantwoorden

 24. Karel
  okt 09, 2020 @ 16:24:17

  ik denk dat ik weet wie de schuldige is , dat jij niet vlot met de editor omgaat
  dat is die sinterklaas engel , welke bedoeld was voor de kerst 🙂
  maar let op mijn woorden , ben dan wel meer een kwajongen dan een engel , het gaat je lukken 🙂

  fijne avond groet

  Beantwoorden

 25. friedab2015
  okt 09, 2020 @ 14:59:18

  Ik geef u een 10 en dat zonder te schelden en te schreeuwen, want ik vloek ook in me blogs, ook al mag dat niet. Je moet je bloglezers te vriend houden, hè … Is wel de bedoeling …
  Tekst naast een foto … Nauw, zover was ik nog niet …
  De hele maand augustus kon de prullenbak in, maar je zal het altijd weer zien en beleven, ik kreeg juist toen Derrick op visite en hij vond alles wat uit Noord of Zuid-Holland kwam geweldig …
  Ik zelf kijk ook vaak alleen maar naar foto’s en heb het gezien, Ik kwam om 11.00 uur me nest uit en was even in Marokko en nu is het 15,00 uur … “Dat bedoel ik: BAKKIE!!!!!!!!!!!!!!!!”
  * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam * 9-10-2020, 15.00 uur …

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 15:48:31

   Dankjewel voor de 10, en nee, vloeken mag natuurlijk niet maar hier zeggen we dan “maar God hoort me brommen” want héél vrolijk word ik er allemaal niet van.
   Jammer als je logjes kwijt speelt maar de aanhouder wint natuurlijk. Gewoon doorgaan zeggen we dan maar. Proost op je bakkie!

   Beantwoorden

 26. Suskeblogt
  okt 09, 2020 @ 14:18:08

  Ik weet ondertussen hoe je een foto en paragraaf kan inlassen. Verder zoek ik het niet uit.

  Beantwoorden

 27. Melody
  okt 09, 2020 @ 14:14:21

  En ik kreeg al weer gelijk…. wordt eigenlijk wel saai hoor 🤣😂

  En engel zoals het koppeltje in het verre gewest
  Had geen beter plekje kunnen vinden!

  🥰

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 14:34:23

   Ooit geef ik de moed echt op bij vernieuwing, dát is pas saai! 😉
   Ze is me er des te dierbaarder om natuurlijk. Daarom ligt de andere nog in de kast, die mag alleen met de kerstdagen tevoorschijn komen.

   Beantwoorden

 28. Liesbethblogt
  okt 09, 2020 @ 14:07:35

  Heb even gekeken zonder plugin en idd mocht die plugin stoppen dan gaat het ook wel lukken. Engel met rugzakje, leuk!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 14:32:34

   O dat gaat jou zéker wel lukken. Maar het is weer overbodig werk voor mensen zoals ik die meer dan genoeg hebben aan het oude systeem.
   Engeltjes moeten óók met hun tijd mee, als je iets ernstigs hebt meegemaakt heb je tegenwoordig “een rugzakje”;-)

   Beantwoorden

 29. Spontanity
  okt 09, 2020 @ 12:36:14

  Dat kruisje waar jij het over hebt is een plusje, en daar klik ik altijd als eerste op 🙂
  En leuk mijn schilderijtje terug te zien.
  xxx

  Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  okt 09, 2020 @ 12:19:13

  Och een paar weekejes en je weet niet beter en gaat alles gewoon op de automatische piloot…behalve de engel dan 😉
  Hoeft ook niet puntgaaf te zijn maar fijn dat je die toch weer hebt kunnen plakken…want heeft toch een mooie herinnering
  Groetjes en fijn weekend

  Beantwoorden

 31. bvision
  okt 09, 2020 @ 12:11:40

  Alles went zeggen ze… Maar ik hou het gewoon op code.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 13:38:28

   Vast wel, maar dan zijn we écht wéken verder.
   Ergens heeft dat scharrelen met html codes ook wel iets maar daar ben ik echt te slordig voor. Ik geen nogal makkelijk ff een spatie…. moet je niet doen in zo’n code;-)

   Beantwoorden

 32. omabaard
  okt 09, 2020 @ 11:38:00

  Misschien kan je me helpen? Ik krijg de letters naast de foto ook niet klein?
  Indien te ingewikkeld, laat maar zo hoor, ooit vind ik het wel.

  Mooi engelenverhaal! En ja, de sinterklaastijd van vorig jaar voor jullie vergeet ik ook nooit meer. Een warm initiatief.

  Maar…..moet een engel niet kunnen vliegen? Zo leerde ik het vroeger toch?!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 13:35:28

   Op dit moment weet ik niet hoe het gelukt is, ik heb aan zóveel dingen zitten rommelen. Dat herinner ik me nog uit m’n allereerste beginperiode , toen moest ik vaak ook héél lang zoeken eer ik wist wát er nou goed gegaan was. En dan zijn er vaak ook nog meerdere mogelijk heden om dingen voor elkaar te krijgen. Ook het inplannen is weer mislukt, .
   En zo bijzonbder omdat het de laatste Sinterklaas voor Henk was. Op de foto’s is te zien dat hij er plezier in had.
   Henk moet ook gedacht hebben dat engelen konden vliegen, anders was hij vast voorzichtiger geweest.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 17:36:19

   Heb nog even zitten zoeken, ben er nog niet helemáál uit maar volgens mij werkt het veel makkelijker om gewoon een afbeelding te plaatsen en naar het formaat te schuiven dat je wilt ( dus niét in Media& tekst) en dan eerst de foto rechts of links uitlijnen( ff met de muis langs de knoppen gaan dan zie je welke het is. daar kun je soms gewoon naast beginnen te schrijven ( snap ik nog niet helemaal , Maar er is ook een knop met streepjes waar je de tekst uitlijning kun wijzigen. Ik ben nog wat chaotisch bezig, nu alwéér vergeten wat er gebeurde;-) Maar proberen werkt het best!

   Beantwoorden

 33. gewoonanneke
  okt 09, 2020 @ 11:36:02

  Ik ben er inmiddels ook wel weer aardig aan gewend…gewoon hier en daar klikken en uitproberen werkte bij mij wel.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: