prutsen

Heel stiekem zit ik op de achtergrond de nieuwe editor uit te vogelen. Wat ik al zeker weet is dat ik géén blokken ga gebruiken, ik raak er altijd van in de war als anderen blokken gebruiken, denk steeds dat ik in het vólgende blog terecht gekomen ben. Maar zeg nooit nooit.
Een filmpje plaatsen gaat wel lukken, ff jammer dat ik nu even geen nieuw filmpje heb.

De foto’s rechts of links uitgelijnd plaatsen heb ik nog niet gevonden, dat komt nog wel. Maar ik vond wél de optie om een ander soort galerij te maken. Meer als een collage en dat is wél leuk. Ik had nog wat foto’s van het strand. Kijk, die bijna in het zand verstop kwal is gewoon een kunstwerk. Daarnaast het oude paviljoentje von Wied dat nog één van de weinige bebouwing is dat nog op het panorama Mesdag te zien is zoals je het hier op de foto ziet. ( de foto’s zijn aanklikbaar) op de foto ernaast is dan weer te zien dat spuuglelijke moderne flatgebouwen oprukken.

De foto daaronder laat zien dat ook het statige oude Kurhaus vrijwel helemaal wegvalt tegen lelijke nieuwe hoogbouwflats. Maar ja, daar mopper ik wel eens vaker over geloof ik. Zó lelijk.
Dan nog de foto met mijn voeten tijdens de strandwandeling.
Ik liep eigenlijk een beetje voor gek zonder hond, Echt, iédereen had minsten één hond bij zich. En ze waren er in álle maten,
De hond die de pootafdruk maakte bij mijn linkervoet zal zeker geen Pekinees geweest zijn, Bij mijn rechtervoet maakte een piepklein hondje nauwelijks indrukken in het zand van een heel ander formaat.

Het is een beetje lastig dat ik nu de tekst niet om de foto’s heen kan zetten. Dat is duidelijker als je er echt iets over wilt vertellen.
Maar zo’n collageachtige galerij staat natuurlijk leuk en georganiseerd.
O ja, in het vorige logje vergat ik nog een foto van de kindjes in Meijendel bij een paar mega grote paddenstoelen…. doe ik er ook nog even bij.

Nou je ziet, het eerste blogje mét foto’s in de nieuwe editor is een feit.
Nog veel te leren , maar het begin is er.

94 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Neighborhood Cat
  okt 13, 2020 @ 22:31:25

  De post ging erg goed. Toen ik de grote afdruk op het zand zag, dacht ik: Kwam er een herten langs?
  Toen las ik over de grote hond.
  Mijn verbeelding met de klitten.

  Beantwoorden

 2. Nicky
  okt 10, 2020 @ 14:23:04

  De aanhouder wint! En laat jij nou net zo’n aanhouder zijn! Leuke foto’s! En die collage is inderdaad erg leuk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 10, 2020 @ 14:27:48

   Ben toch wel heel erg van “ikke selluf doen” maar het kost me wel steeds meer moeite om eraan te beginnen. Maar er zijn inderdaad wel leuk nieuwe opties om foto’s te plaatsen, de rest is verloren tijd om het wiel voor de zoveelste keer uit te vinden.

   Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  okt 10, 2020 @ 00:18:47

  Ik las over je problemen met WP e n dacht wat vervelend voor Riet. Ik ben bang dat sinds vanmmidag mijn WP ook is overgestapt op het nieuwe systeem. Ik kon geen tekst en foto’s meer plaatsen 😦

  Beantwoorden

 4. gewoonanneke
  okt 09, 2020 @ 11:39:03

  Het blijft inderdaad even uitvogelen allemaal. Kan nu ook weer foto´s daar zetten waar ik ze wil via het plusje inderdaad. Komt vast weer goed.

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns
  okt 09, 2020 @ 08:24:12

  Goed gedaan zeg. Vooral die collage! Ik had laatst ook even de Gutenberg editor aan staan, maar ben toch weer terug gegaan naar de gewone…. Als ik even op wil schieten is het zo’n gedoe met die nieuwe die ik toch niet goed begrijp.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 09, 2020 @ 13:43:14

   Inderdaad, véél makkelijker om even in de oude editor te werken. Ik verdiep me er nu bewust in als nog geen logje hoed te schrijven. Maar dit keer hield ik er dus meteen een bruikbaar log aan over.

   Beantwoorden

 6. Liesbethblogt
  okt 08, 2020 @ 21:14:41

  Het gaat al goed met die editor zie ik. Ik ken die paddenstoelen wel, ze zijn prachtig groot!

  Beantwoorden

 7. Kakel
  okt 08, 2020 @ 20:22:47

  Als ik een pet had, zette ik ‘m voor je af. Ik ben digitaal nogal dislectisch en zou geneigd zijn mijn blog zó door het raam te smijten. Dat is nog eens windows in de praktijk brengen (-:
  Je foto-collage is goed gelukt!
  Mocht je een hond willen lenen, dan geef je maar een seintje..

  Beantwoorden

 8. schrijfselsvanmij
  okt 08, 2020 @ 18:25:00

  Kwestie van wennen 😀

  Beantwoorden

 9. Naomi
  okt 08, 2020 @ 09:40:30

  Goed bezig! Ik vind die galerij leuk. en wat je zegt over op het strand lopen zonder hond herken ik wel. Maar ja, ik denk dan maar zo: wij zijn zo stoer dat we geen hond nodig hebben om onszelf naar het strand te slepen;).

  Beantwoorden

 10. Marlou
  okt 08, 2020 @ 09:05:43

  Ha Riet,

  je doet het prima!
  Volgens mij ben jij “een jonge onderzoeker”
  :-))

  Groetjes , Marlou

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 08, 2020 @ 14:38:29

   Toen ik zo’n 16 jaar geleden begon vond ik dat uitzoeken nog wel leuk, nu is de lol er wel af omdat de oude editor al meer bood dan ik nodig heb, heb het wel gehad met steeds opnieuw alles uitzoeken.

   Beantwoorden

 11. John
  okt 08, 2020 @ 08:27:19

  Bij een nieuw blok hoef je niet per se een titel te geven. Hett kan wel, maar hoeft niet. Ik kan me niet voorstellen dat je bij merkt dat ik in blokken werk. Alleen als ik heel af en toe een extra titel in het verhaal gebruik,
  Maar leuk dat je het toch een beetje aan het ontdekken bent. Die foto’s zo is al een leuk begin 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 08, 2020 @ 14:36:33

   Nee ik zag al dat er heel veel dingen zijn die je zelf in kunt stellen. Ik maakte altijd wel af en toe een blanke regel hier en daar , voor de leesbaarheid. Dat schijnt nu dus automatisch een blok te zijn, het zij zo. Ik zoek alleen naar opties die ik altijd al gebruikte . De oude editor bood al meer dan ik nodig heb dus deze nieuwe is aan mij niet erg besteed.
   Voor zover ik nu kan zien is het allemaal veel omslachtiger geworden. Maar goed, wat ik niet nodig heb hoef ik ook niet uit te zoeken gelukkig.

   Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  okt 07, 2020 @ 22:21:45

  Computertaal begrijp ik nog steeds niet, ik werk in elk geval niet met blokken. En mensen hebben Nederland zo ontzettend lelijk gemaakt, en de meeste hebben dat niet eens door.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 08, 2020 @ 07:55:20

   Nou ik weet wel iéts van html codes, maar gelukkig hoef je daar niets mee te maken te hebben tegenwoordig, in de begintijd kon je met gemak je hele site verspelen door geknoei met codes.
   Het probleem is dat men denkt dat Nederland rekbaar is, 17 miljoen mensen moeten nou eenmaal ergens wonen en leven en dat gaat uiteraard ten koste van de leefbaarheid.

   Beantwoorden

 13. Neeltje
  okt 07, 2020 @ 22:12:11

  Prima prutswerk! 😁

  Beantwoorden

 14. Mies Huibers
  okt 07, 2020 @ 22:02:56

  Ja, het is best wennen. En dat met die foto’s kan wel, maar dat hebben ze irritant lastig gemaakt. Als ik je ermee kan helpen dan geef maar een gil.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 08, 2020 @ 07:46:31

   Dat ga ik onthouden, maar natuurlijk éérst zelf proberen of ik er uit kan komen. Meestal lukt het wel als ik me er echt voor inspan. Zo heb ik uiteindelijk vrijwel alles geleerd toen ik al midden zestiger mijn eerste oude computer kreeg, nog op ms-dos lopend. Alleen is de motivatie nu een stuk minder dan destijds. Ik zie het nut niet zo van steeds weer weer vernieuwen om dezelfde dingen te kunnen bereiken, maar dat ligt vast aan mij.

   Beantwoorden

   • Mies Huibers
    okt 09, 2020 @ 00:10:03

    Nee, dat ligt niet aan jou. Ook ik word er soms tureluurs van. En dan werk ik elke dag met computers. Heerlijk vroeger met ms-dos en niet te vergeten mijn all time favoriet de Commodore 64. (ik word oud).

    Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  okt 07, 2020 @ 20:42:11

  Dat gaat al goed met de foto’s en de galerij Riet!
  Dat is nu iets dat ik nog niet heb gevonden. Het tikken in blokken lukt dus wel al. Vervelend die veranderingen. Niemand zat erop te wachten…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 08, 2020 @ 07:51:28

   Ben altijd blij te horen dat ik niet de énige ben die er weinig heil in ziet. Ik doe het liefst wat ik altijd al deed, Waarschijnlijk heet het nu een blok als ik af en toe een regel open laat , dat deed ik altijd al voor de leesbaarheid. Maar je kunt nu dus ook kiezen voor een blik met een vette titel, dát vind ik onoverzichtelijk. Denk steeds dat ik in een vorig logje zit. Bovendien is het veel extra denkwerk om dan weer zo’n extra soort titel te bedenken die de lading dekt. Dat ga ik dus niet doen.

   Beantwoorden

 16. liesonderweg
  okt 07, 2020 @ 20:38:18

  Heel mooie start! Blij te lezen/zien dat het je lukt!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 17. Koen
  okt 07, 2020 @ 20:22:37

  Hier een beetje van hetzelfde … lichte wrevel tegen het ‘nieuwe’. Ik moet op onderzoek. Ik was tevreden en handig met oude editie. Misschien weten we begin volgend jaar niet meer beter. (Kleine ZUCHT).

  Beantwoorden

 18. AnneMarie
  okt 07, 2020 @ 20:09:25

  Het komt best goed Riet. Even rustig de tijd voor nemen en dan lukt het best. Ik vond de oude manier prima. Kon er gied mee uit de voeten maar zal wel ergens nodig voor zijn geweest.

  Beantwoorden

 19. willyfotoblog
  okt 07, 2020 @ 20:03:29

  Goed bezig Riet

  foto’s met de tekst er rond, zie ik diverse blogs

  maar zelf doe ik het nooit

  maar je vindt het beslist

  groeten

  Beantwoorden

 20. Mrs. T.
  okt 07, 2020 @ 20:01:41

  Ik vind dat je goed bezig bent. Geloof dat ik zelf nog steeds op de oude manier wordpress. Want al wat je vertelt zegt me niets.

  Beantwoorden

 21. Regenboogvlinder
  okt 07, 2020 @ 18:38:45

  Goed van je Riet! Volgens mij zijn het toch echt blokken hoor die je gebruikt. Je doet toch een enter als je een extra regel ertussen wilt?
  Het komt best goed. De foto’s uitlijnen en dan tussen de tekst laten zien is volgens mij niet mogelijk. Ik lig er niet wakker van. Onder of boven het onderwerp is ook goed. Schattige foto van die twee!
  Alhoewel ik wel in de reactie van ‘staartje’ las dat er wel een mogelijkheid moet zijn. Ga ik ook uitvogelen. Tekst en Media ben ik nog niet tegengekomen. Misschien omdat ik het zo ook wel prima vind.
  Is dat nou niet leuk? We leren op onze oude dag gewoon nog steeds en ook nog van elkaar! 😅
  Knuffeltje 🐻

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 19:45:07

   Ja ik heb die knop al voorbij zien komen, nog niet aan toegekomen te zien wat er mee kan.
   Hoop dat tekst om de foto heen weer kan, ik vind het “minder vol” als je veel schrijft. Het leest makkelijker als er war kortere regels tussen staan om de de foto’s heen.
   Veel lange zinnen schrikt lezers soms af.
   Ik zat éigenlijk niet echt te wachten om nog bij te leren, vond het goed genoeg zoals het was.

   Beantwoorden

 22. friedab2015
  okt 07, 2020 @ 18:23:06

  Rietepietz je kan het. Alle begin is moeilijk, als ik ga internetbankieren samen met me man, dan bellen alle buren meteen 112 . . . Met die ap! Links vegen … Nee, rechts vegen! Nee, naar boven … , trut! Dan zit ik al onder de tafel of op het dak te schreeuwen: “We gaan niet bellen! We gaan internetbankieren!” Mensen wachten jaren lang op hun geld.
  Ik moest via de computer verenigingsgeld betalen en als je dat niet meteen doen . . . Dan lig je er al uit voor je bent begonnen. Ik kan het cash betalen, maar dan moeten ze weer wat wisselen en daar was dan weer niet op gerekend . . .
  OH! OH! OOOH, wat een lastig Kutwijf! Daar kan je je gemakkelijk alles bij voorstellen. Ik zou zeggen: Bel meteen 112, want die psychopaat is niet meer normaal! Ze ken niet appen . . . “Nee!,” bevestigde dat lastige Kutwijf . . .
  Maar … , ik vind het wel verfrissend, dat je er zo open over bent . . . Verder, maak ik er maar géén roman van. Zo kennie wel weer, doei! Groetjes uit Groot Mokum, 7-10-2020, 18.20 uur . . . * http://www.friedabblog.wordpress.com *

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 19:36:55

   Ik héb niet eens een computer, voor de bank dan hé! Ik weiger internetbankieren én alle officiële zaken op een computer te doen. Ik heb een “tekstverwerker”en een “leuk speeltje” maar dus géén computer als me dat gevraagd wordt;-)

   Beantwoorden

 23. Rebbeltje
  okt 07, 2020 @ 16:39:03

  Je ziet het een paar weekjes en je weet niet beter…en je hoeft echt niet alles te gebruiken haha…de blokken doe ik ook niet.
  Ha volgende keer poes aan de lijn en uitlaten.
  Roep je kom hondje grijnzzzz
  Ja ik herrinner me scheveningen strand van heel lang terug.
  Komt vast goed met je bloggen 🙂
  Groetjes

  Beantwoorden

 24. Melody
  okt 07, 2020 @ 16:23:54

  Ben trots op je !!

  Beantwoorden

 25. petra1945
  okt 07, 2020 @ 15:59:06

  Ik ben geen blogger, dus het bovenstaande is grotendeels abracadabra. Mensenlief, wat een klus. En ja, elke keer als je het door hebt, veranderen ze het…
  Alle respect.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 19:22:19

   Op mijn leeftijd kijk je altijd tegen achterstand aan , tenzij je vroeger al voor je werk thuis was op het internet. Ik heb in het begin heel veel zelf uitgezocht en dat is mijn geluk, daardoor hoef ik niet voor alles iemand erbij te halen want dat ben ik altijd blijven doen. zelf uitzoeken al vraag ik ook wel eens iets natuurlijk en dan is er altijd wel hulp van medebloggers. .

   Beantwoorden

 26. bvision
  okt 07, 2020 @ 15:51:40

  Ik vind dat je al een heel eind gekomen bent…. Ziet er prima uit.

  Beantwoorden

 27. Ferrara
  okt 07, 2020 @ 15:43:34

  Als ik dat allemaal zo lees, ook sommige reacties, dan hebben ze het de bloggers van wordpress niet gemakkelijk gemaakt. Je collage is goed gelukt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 19:16:57

   Volgens mij hebben inderdaad veel mensen er gedoe mee, Op de collage heb je niet heel veel invloed, als je de foto’s erin zet bepaalt het programma hoe ze er in komen te staan.

   Beantwoorden

 28. Beaunino
  okt 07, 2020 @ 15:41:11

  Knap hoor, ik vogel nog steeds maar wat met mijn iPhone.

  Beantwoorden

 29. Suskeblogt
  okt 07, 2020 @ 15:26:14

  Je bent goed op dreef met de nieuwe editor. Ik leer ook nog bij maar da’s tegenwoordig “gewoon”.Ik ben blij dat je het leuk begint te vinden.

  Beantwoorden

 30. djaktief
  okt 07, 2020 @ 14:57:39

  Een prachtig van een blog is het geworden Riet.

  Beantwoorden

 31. Karel
  okt 07, 2020 @ 14:24:02

  dat is prima gelukt hoor
  ja die moderne hoogbouw verpest zo de hele kustlijn hé
  die hondenvoetprint is een flinke hond geweest pppffftt
  suc6 verder met de editor

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 14:31:20

   Zó lelijk, en er wordt nu een stuk verderop weer nieuwe hoogbouw geplaatst, zelfs de vuurtoren gaan ze een beetje inbouwen. Alles voor het grote geld want grond is daar onbetaalbaar. .
   Ik zag er honden van het formaat klein paard tot “handtasmodel”;-)

   Beantwoorden

 32. omabaard
  okt 07, 2020 @ 14:14:01

  Ik oefen soms ook eens. Hersentraining. Er zijn veel meer mogelijkheden, ik ben ook aan het bekijken wat lukt. Heel geleidelijk. Veel uitpluisplezier👍

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 14:29:07

   Nou echt plezier heb ik er niet meer in om dingen uit te zoeken, steeds als ik iets onder knie heb is het alweer achterhaald door vernieuwingen. De rek is wel een beetje uit. Maar als ik wil blijven bloggen zal ik in ieder geval de belangrijkste dingen moeten uitzoekn.

   Beantwoorden

 33. saturnein
  okt 07, 2020 @ 14:10:11

  Leuk toch, als je weer wat kan bijleren 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 14:26:06

   Nou ik zat er eigenlijk niét op te wachten, ben wel een beetje uitgeleerd, digitaal loop je gewoon nooit meer de achterstand in als je pas als 65 jarige begint. Ik ben het een beetje beu om steeds weer opnieuw het wiel uit te moeten vinden.

   Beantwoorden

   • saturnein
    okt 07, 2020 @ 14:28:42

    I know. Soms wordt het echt zo door je strot geduwd. Die block editor zit me ook niet lekker. Ik kan ermee om, maar er zijn dingen die gewoon zoveel omslachtiger geworden zijn. Ik werk graag met een kleurtje (paars), en omdat erop te krijgen, man wat een gedoe! Dus keer ik steeds terug naar de oude editor.

    Beantwoorden

 34. Spontanity
  okt 07, 2020 @ 14:04:13

  En het leuke is dat de foto’s die je op die manier plaatst aanklikbaar zijn.

  Beantwoorden

 35. staartje
  okt 07, 2020 @ 13:51:34

  Ha Riet, ziet er mooi uit. Ik ben ook maar bezig met de nieuwe editor in mijn 1000 -vragenlogjes. . Ik las ergens dat hij met een jaar toch wel verdwijnt. Dank voor de gallerijtip. Weet ik ook wat ik daarmee kan doen. Tip: Je hebt ergens de mogelijkheid Tekst & Media. Daarmee kun je links uitlijnen. De rest heb ik nog niet gevonden. Mooie foto’s! Leuk log

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 07, 2020 @ 14:04:31

   Bedankt voor de tip. Ik probeer gewoon af en toe iets uit zonder te publiceren, Ga vast niet álles proberen maar dat uitlijnen ga ik zeker uitzoeken, Er zijn wel een paar leuke opties voor galerijen of collages.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: