het staat er

Eigenlijk staat het verhaal  weer rechtsboven op de site, de laatste 5 titels, best wel typisch dat mijn onderbewustzijn zo’n boodschap in de titels kan leggen. ….

Sorry,maar ik leg het uit, ik heb hier zó geen zin in, verhullend, in de gordijnen, anti”dip”pressie.

Voorzichtig ga ik weer aan de slag en zie wel waar de volgende grens ligt. Van  de (klein)kinderen die een dienstverlenende baan hebben hoorde ik  dat vrijwel álle klanten onhebbelijk/sjaggrijnig  zijn. Ze zijn het sombere  weer en de verscherping van de covid regels zat. Voeg er dan nog een flink rouwproces bij  én een gemankeerde uitlaatklep en de dip is metersdiep.

Heel erg bedank voor alle medeleven én meedenken. Gelukkig weet ik dus nu de oude editor te vinden en voorlopig ga ik nog even voor gemak. Achter de schermen probeer ik wel af en toe wat uit want de oude editor zal niet eeuwig beschikbaar blijven. Ga ook alle tips uitproberen natuurlijk.

In het kader van de kapotte apparaten heb ik ook een tip. De koelkast die “water maakte” bleek niét kapot. Dat hád gekund omdat de keuken, en dus ook de koelkast ,16 jaar oud is. Bij de jacht op een eventuele nieuwe kreeg ik de tip om het afvoer gaatje voor condens eens goed uit te ragen. Er zat altijd wel een dun groen plastic “dingetje” in waarmee ik er soms wat prut uit kon halen.
Maar het had blijkbaar geen “body” genoeg. Voor de koffie machine heb ik een dun borsteltje dat inderdaad wél wat troep tevoorschijn toverde…… probleem opgelost.

Helaas hielp het borsteltje niét voor het koffieapparaat dat wél naar “de dokter” moest. Gelukkig nog onder garantie, maar toch vervelend.

Maar ook het “thuisfront” was natuurlijk present. Jennifer zette  “de jokers in”. Als Levi naar oma-grootje belt  of ze mee gaat wandelen  moet je wel van steen zijn om nee  te zeggen. Natuurlijk mag Bailey, de Labradoedel, op dierendag zéker mee. En in de rugtas zit van alles waar kindermaagjes onderweg om vragen.

Ja hoor, oma-grootje krijgt natuurlijk ook wat lekkers uit de rugtas. het loopt bijna nog slecht af me, tot twee keer toe wordt ik te grazen genomen door een eikel!
Begrijp me niet verkeerd, er zijn eikels van mensen maar dit keer bedoel ik échte eikels. De eikels die door de stevige wind die er dan staat uit de boom kletteren, potdorie, de tweede keer moét wel een inslag zijn. Na een heel scherp “pok” geluid voel ik een bult ter grote van  precies een eikel op mijn hoofd.

Het was een héérlijke wandeling in een gebied van Meijendel waar ik lang niet geweest was, onbegaanbaar met een rolstoel.  De kleintjes klommen en klauterden als berggeiten en verzamelde eikels.
Ach, niets bijzonders maar toch wel héél speciaal want  ergens onderweg werd ik weer een beetje op de rails gezet.

 

80 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Kakel
  okt 08, 2020 @ 20:25:25

  Prut uit de koelkast “toveren” lukt me nog net. Daar blijft het ook bij.
  Die eikels zijn ware terroristen, hoor!
  Je was weer een middagje buiten onder de pannen (-: Met al dat liefs en lekkers om je heen, kan je middag toch niet stuk?

  Beantwoorden

 2. meninggever
  okt 08, 2020 @ 11:09:38

  Dips zijn menselijk en in jouw situatie zeker. Uiteindelijk moet je veel, zo niet alles, zelf oplossen. Los van de normaal om je heen geslagen arm (digitaal geboden bij deze..) is thuis alles jouw verantwoording en slaat ook de stilte soms op je neer. Om me heen voorbeelden van dames die hetzelfde mee maken. En dan rukken we wel eens uit om daar een helpende hand toe te steken. Covid19 maakt zaken extra ingewikkeld….veel TE ingewikkeld. Probeer dan maar eens het juiste spoor te bewandelen. Intussen heb ik de optie van de oude editor voor WP nog niet gevonden. Dat zorgt bij mij voor een dipje….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 08, 2020 @ 15:01:11

   Het alleen regelen thuis is gelukkig niet zo’n probleem, ik regelde het meeste tóch al zelf, ook financieel, en zeker de laatste jaren zorgde Henk alleen maar voor méér taken die nu deels wegvallen. Het gemis van mijn maatje is ook al van wat langer maar hakt er desalniettemin nú pas goed in. Juist nu hij in mijn gedachte weer meer de man van vroeger is geworden en het beeld niet meer vertroebeld wordt door “het lastige kind “dat hij werd mis ik wat hij altijd was in betere tijden.
   Ik hoop dat ik iets voor je kon betekenen in de reactie bij het volgende logje.

   Beantwoorden

 3. roadlaura1969
  okt 07, 2020 @ 13:15:09

  Met golven lees ik en hoewel het niet fijn voelt is het wel “normaal” en gelukkig heb je op het thuisfront als ook je blogvrienden die je daarbij tot steun zijn 💛

  Beantwoorden

 4. Nicky
  okt 07, 2020 @ 11:53:20

  Echt, hè. Van die laatste zin moet ik even een traantje weg pinken. Ligt niet aan jou, hoor. Ik heb dat nogal snel. Ik ben blij dat het wat beter gaat.

  Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  okt 06, 2020 @ 21:28:58

  Heerlijk hoor met je familie zo op stap en lekker buiten. Dat is een natuurlijke antidepri zeg ik altijd. Dat je nog maar veel van deze vitamines mag krijgen.

  Beantwoorden

 6. Liesbethblogt
  okt 06, 2020 @ 19:14:39

  Soms kan alles gewoon even teveel zijn en dat mag. En een bijna nieuwe koffiezetter die ermee kapt is ook een goed begin van zoiets. Die eikels ja, heb ze ook al gevoeld!

  Beantwoorden

 7. Spontanity
  okt 06, 2020 @ 16:19:53

  Zo ken ik je weer!
  Een beetje.
  xxx

  Beantwoorden

 8. Lot
  okt 06, 2020 @ 12:42:03

  Meijendal mis ik best wel, was altijd fijn om te zijn en wat te eten of te drinken daar

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 06, 2020 @ 13:45:21

   In dit deel was ik ook lang niet geweest, met de rolstoel waren alleen de fietspaden te doen. Nu hebben we flink geklauterd en dat was leuk. Met Henk ging ik soms wel iets eten in het pannenkoekhuis, maar nu haf Jennifer zelf van alles meegenomen.

   Beantwoorden

 9. Marlou
  okt 06, 2020 @ 10:35:24

  Heerlijk Riet,

  een wandeling in Meijendel…
  Daar knap je van op.
  De buitenliucht doet goed.
  Ik zeg dan ook wel eens: ik geef al mijn zorgen met elke stap aan de aarde.
  het gebeurt gewoon…

  Fijn voor je.
  Kus

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 06, 2020 @ 13:48:16

   Bewegen in de buitenlucht is altijd goed, en zo’n mooi gebied als Meijendel is dan natuurlijk een echte extra. Het heeft me goed gedaan. Nu nog ff de nieuwe editor onder de knie krijgen dat helpt ook vast weer een beetje.

   Beantwoorden

 10. Nathalie
  okt 06, 2020 @ 08:51:19

  Alles wat speciaal is, is zeker wel bijzonder. Heerlijk zo’n wandeling, al vallen er eikels op je.
  Liefs,

  Beantwoorden

 11. Nicole Orriëns
  okt 06, 2020 @ 08:12:57

  Wat fijn dat de wandeling je weer een beetje het gevoel van vaste grond onder de voeten gaf. En wat leuk dat je kleinkinderen zo dol op je zijn dat ze je zo graag willen meehebben : )

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 06, 2020 @ 13:58:42

   Een stevige wandeling is altijd goed om muizenissen uit je hoofd te laten waaien. En zeker met dit gezelschap, Het is geweldig dat ik ook met deze volgende generatie nog een leuke band kan opbouwen.

   Beantwoorden

 12. Leidse Glibber
  okt 06, 2020 @ 00:54:56

  Er zijn van die blogs waar ik zo blij van kan worden en dit is er een van 🙂

  Beantwoorden

 13. staartje
  okt 05, 2020 @ 23:52:11

  Leuke foto’s!

  Beantwoorden

 14. staartje
  okt 05, 2020 @ 23:50:13

  Top!

  Beantwoorden

 15. AnneMarie
  okt 05, 2020 @ 22:21:24

  De antidepressiva werd je zomaar telefonisch aangereikt en jij pakte het met beide handen aan. Gelukkig voelen jouw kinderen en kleinkinderen haarfijn aan dat je er even doorheen zit. Die eikels moet maar zoveel mogelijk links laten liggen, die blijf je toch houden. Amber en Levi zijn echte opkikkertjes, je schreef al eerder over ze. Schatjes.

  Beantwoorden

 16. RenéSmurf
  okt 05, 2020 @ 22:15:09

  Alles heeft onderhoud nodig, en dan kan het weer een tijdje mee. Wandelen is altijd leuk, maar niet geheel ongevaarlijk.

  Beantwoorden

 17. liesonderweg
  okt 05, 2020 @ 21:15:03

  Al-bij-al goed, behoudens die eikel…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 18. Happy Hulk
  okt 05, 2020 @ 19:48:09

  Kinderen zijn
  Het medicijn

  Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  okt 05, 2020 @ 19:36:39

  Het komt heus allemaal wel goed hoor met die nieuwe editor. Echt als je er de tijd voor neemt, zul je zien dat het heel gemakkelijk werkt. Ik gebruik die nieuwe blokkeneditor al heel lang, al voor ik vorig jaar augustus stopte dus.
  En die eikels op je hoofd, nee die zijn niet welkom… Wat fijn dat de kleinkinderen je weer zo’n leuke wandeling hebben bezorgd.
  En Riet.. zoals jij alle eventuele redenen opsomt is het niet zo gek hè, dat je het soms even flink te kwaad hebt. Knuffel van mij!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 05, 2020 @ 19:48:41

   Nee ik vind het ook niet gek dat ik er flink doorheen zat, wél heel vervelend maar het moet maar kunnen. Het wordt iedere keer wéér lastig gemaakt het leven weer een beetje op te pakken terwijl ik zo m’n best doe er nog iets van te maken. De motivatie was even helemaal weg.
   Ik heb al zitten zoeken in de editor en al veel gevonden, het schrijven zal het probleem niet worden, de foto’s zetten waar ik ze wil hebben is een ander verhaal . Ik krijg er wel een foto in maar niet hoe en waar ik wil in het formaat dat ik wil. Maar als ik zover ben ga ik wel vragen wie dat weet. Ik zie er nog geen voordelen in hoor. Vindt het knap omslachtig.

   Beantwoorden

 20. De Gans (Marije)
  okt 05, 2020 @ 19:18:22

  Ik gebruik ook de oude editor…. Ik lees weer zo veel moed in je schrijfsel. En wat een dotjes van kleinkinderen! Volgende keer een helm op tijdens het wandelen 😉 Liefs!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 05, 2020 @ 19:21:58

   Ja zolang het kan blijf ik die gebruiken nu ik weet hoe dat kan. Maar ga ondertussen wel uitzoeken hoe die nieuwe werkt.
   Levi en Amber zijn echt schatjes, en ik ben zo blij dat ik ook met deze nieuwe generatie, als overgrootmoeder nog een band met ze op kon bouwen. Dat is best bijzonder,

   Beantwoorden

 21. willyfotoblog
  okt 05, 2020 @ 18:44:35

  De nieuwe blog editor werd door de meesten niet op gejuich onthaald Riet….

  maar het staat er nu toch weer

  leuke foto’s van en met ” het “thuisfront”

  prettige dag

  Beantwoorden

 22. Ferrara
  okt 05, 2020 @ 17:59:47

  Ha,ha, net wat ik dacht die ontkomt niet aan haar begrijpende dochter. Heerlijk toch die twee jokers. Fijn dat je zo snel weer moed hebt verzameld. Zo’n stomme vernieuwing is dan net de druppel die de emmer doet overlopen. Rustig aan!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 05, 2020 @ 18:41:06

   Het houdt nog niet over maar ik ben blij dat m’n “uitlaatklep weer beschikbaar is. Ik gebruik voorlopig de oude en zoek dan ondertussen wel uit hoe ik dan andere editor kan gebruiken zoals ik het graag doe.

   Beantwoorden

 23. John
  okt 05, 2020 @ 16:44:18

  Jippie, Riet schrijft weer 😀 Gelukkig toch dat je de oude editor nog kunt gebruiken. Wat zouden we moeten zonder jouw blogjes?!
  Dat van dat condens gaatje wisten we hier toevallig. Ooit eens bijna een andere koelkast gekocht tot we die tip kregen van de verkoper.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 05, 2020 @ 17:06:19

   Ja gelukkig heb ik weer wat puf. Probeer ook wel thuis te raken in de nieuwe editor hoor. daarin waren de laatste 2 logjes ook geschreven. Kan al aardig wat vinden maar de foto’s er zó in zetten als ik gewend ben moet ik nog uitzoeken. Voorlopig rommel ik dus achter de schermen nog wel even door maar ik kán gelukkig nog op de mij bekende manier werken.
   Ik wist niet hoe dat werkt met die koelkast condens. Die druppelt dus door dat gaatje in een bakje dat op de motor waar het door de warmte van de motor verdampt.Het dunne plastic dingetje waarmee je het gaatje dus schoon moet kunnen houden is gewoon te dun , er valt blijkbaar veel makkelijk langs.

   Beantwoorden

 24. bvision
  okt 05, 2020 @ 16:17:08

  Mooi dat alles toch een beetje terecht is gekomen waar het hoort. En een dipje is begrijpelijk na alles, toch… Dan is het op pad gaan met kleinkinderen een wonder medicijn,

  Beantwoorden

 25. Karel
  okt 05, 2020 @ 16:13:51

  ojee een kapot koffie apparaat pppfffttt erger bestaat niet
  koelkast gelukkig een makkie
  en een fijne dag in het park met de kleinkinderen en lieve hond
  kijk dan zijn alle dipjes verdwenen als regen voor de zon
  welke zon ?

  Beantwoorden

 26. omabaard
  okt 05, 2020 @ 15:00:44

  Hoe een bos, kindergezelschap, vallende en groeiende eikels, het grappige hondje en groene borsteltjes je terug in de goede herfstsporen kunnen helpen

  Beantwoorden

 27. Neeltje
  okt 05, 2020 @ 14:51:08

  Fijn Riet. Misschien nog wat wiebelig op de rails, maar dat kan bijna niet anders. Eén voordeel, op dit spoor hoef je niet persé een mondkapje. Je kan een beetje zelf de route kiezen en de mensen die aan boord mogen.

  Beantwoorden

 28. saturnein
  okt 05, 2020 @ 14:27:53

  Fijn dat het weer wat beter gaat met je.
  Je titels zijn bijna als zo’n stapelgedicht 🙂

  Beantwoorden

 29. Melody
  okt 05, 2020 @ 14:22:33

  Toppers!!! 🥰😘

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: