anti”dip”pressiva

Bah…. een natte start van de zaterdag, en niet alleen buiten is het een en al nattigheid.
Ook hier binnen is er een flinke storing in het traanklierenstelsel  al vóór ik beneden ben.
De oorzaak ligt hier………


Zo af en toe kom ik ik spullen tegen van Henk die weg mogen, nooit veel tegelijk en bij voorkeur spullen waar ik nog iemand een plezier mee kan doen. Dat leverde tot nu toe géén waterballet op.  Maar  nu heb ik m’n hand kennelijk overspeelt, het zijn de dikke vesten waarin je hem kon uittekenen omdat hij zo’n koukleum was.

En ik weet  niet zo goed wat ik er mee moet doen, want wie draagt er nou dit type vesten nog. Mmmja… de kringloop…. zou kunnen maar als ik ze in een zak wil doen is het  waterballet  compleet. Dan niet……, ik laat ze maar even liggen en bedenk  later,  je zult zien dat  als ze wég zijn er iemand roept;” ik had er wel één  kunnen gebruiken bij het hout hakken”! Ik gooi dus voor alle zekerheid een  berichtje in de oma app.
Onder de foto  schrijf ik; “heeft er nog iemand gebrek aan een warm vest om in de tuin te klooien?” Niet dat ik er iets van verwacht maar je weet nooit hé!

Alsof ze er op hebben zitten wachten  stromen de appjes binnen, de één heeft een kantoortje waar het in de winter zo  koud is, de ander wil graag een vest want het konijnenhok verschonen op het balkon is een koud klusje. Nummer drie wil er een voor de tuin en Inge lijkt het gewoon heerlijk om iets van “pap” om haar schouders te slaan als ze op de patio moet zijn.
Ze voegt er nog aan toe. “Ik denk dat je er nog bij moet gaan breien mam als het zo doorgaat”.

Mijn belofte de vesten nog een keer te wassen en ze dan bij Inge neer te zetten wordt afgekeurd. We komen wel langs, kunnen we meteen “een bakkie doen”….. maar dan weet ik weer een betere oplossing.
Volgende week zondag zorg ik voor een brunch en is iedereen welkom, iedereen is  vóór en iedereen kán.
Wat nou  een beetje as van opa  in een hanger of een ring, hij kan véél  beter postuum iedereen warm houden.
Wat een heerlijk stel is het toch, daar kan geen antidepressiva tegen op!
Ondertussen scheen  de zon weer, zowel buiten als binnen.

115 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  okt 01, 2020 @ 02:05:01

  Zal je altijd zien dat opeens iedereen nu een trui of vest wil hebben.Ik wilde destijds de kleding van Hill weggeven aan dress to succes, een instantie waar mensen kleding kunnen krijgen als ze moeten gaan solliciteren. Maar ja moest ik het wel gewassen, gestoomd en gestreken aanleveren. Nou toen vond ik de kledingcontainer van het Leger des Heils ook een heel goede optie 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 01, 2020 @ 09:41:16

   En ik hoorde al eens dat veel ingezamelde kleding alsnog gewoon gekiept wordt. Ik snap wel dat ze het schoon willen hebben voor zover het wasbare kleding betreft. Stomen en strijken kun je eigenlijk niet verlangen in dit soort gevallen.
   Ik heb Henk in zijn beste kostuum op laten baren o.a. om dit dilemma uit de weg te gaan

   Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  sep 28, 2020 @ 15:39:09

  Wat mooi! Ik heb vooral handige dingen van mn opa en oma in huis. Twee kasten en een vloerbeschermer. Maar ik weet dat mijn vaders de kleding van opa dragen, dat het niet weggaat vind ik erg mooi.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 28, 2020 @ 16:00:16

   Het meeste van Henk blijft natuurlijk gewoon hier bij mij in huis maar zijn kleding heeft voor mij mij weinig nut natuurlijk. Z’.n badjas en een fleece vest enzo, Maar met deze oplossing ben ik heel blij. Het zou misschien via de kringloop ook wel goed terecht komen maar dit is fijner.

   Beantwoorden

 3. Regenboogvlinder
  sep 28, 2020 @ 14:27:52

  Nou zeg, dat was een sterk idee van je! En wat leuk dat er echt zoveel zijn die een vest van vader of opa willen hebben! Heb je meteen weer een goede daad gedaan ook en dan ook nog brunch! Een superman/oma ben je!
  Ach ja die tranen… het is zo logisch! Hier, lekker een berenknuffel voor jou! 🐻

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 28, 2020 @ 14:31:57

   Kreeg ineens die ingeving, en niet zo’n slechte dus;-) Ik snap het wel, ik kruip ook graag in zijn badjas die véél warmer lijkt te zijn dan die van mezelf.
   Ja ze moeten er wél iets voor doen hé, helpen de broodjes opeten;-)
   Tja, ik vind het vervelend maar snap wel dat het even niet anders is. En als ik thuis ben geeft het ook niks, heeft niemand er last van.

   Beantwoorden

 4. Spontanity
  sep 28, 2020 @ 12:38:42

  En zo krijgen ze een warme, mooie bestemming.
  Met mooie herinneringen.

  Beantwoorden

 5. Michel
  sep 28, 2020 @ 11:56:04

  Zulke vesten gaan over het algemeen een lange tijd mee… Ik heb nog een ochtendjas van mijn opa (die in 1979 is overleden) en die draag ik nog regelmatig. Ik heb hem niet echt goed gekend, maar het geeft toch altijd een fijn gevoel. Zo zal dat voor jouw kinderen ook zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 28, 2020 @ 14:26:13

   Dat denk ik ook. Ik draag zelf regelmatig de badjas van Henk, heerlijk warm en gewoon fijn om te dragen. Er hangen meerde badjassen van hem maar deze heeft hij het meest gedragen in de laatste twee jaar. .

   Beantwoorden

 6. Marlou
  sep 28, 2020 @ 10:12:17

  Heerlijk, dat je zoveel support krijgt…

  Beantwoorden

 7. meninggever
  sep 28, 2020 @ 09:58:05

  Dat dit een periode van Mixed emotions is zal duidelijk zijn. En kleding of andere spullen van Henk zijn natuurlijk beladen met herinneringen. Dat zo maar bij een KLW of Zak voor Max neermikken is ook zo wat. Goed dat er in de familie- en vriendenkring belangstelling is voor sommige zaken. Dan blijft het toch minder beladen. Lager tempo bij het uitzetten is goed. Al is dat tranendal er niet minder om…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 28, 2020 @ 12:31:13

   Zucht, dat is het zeker. Niet alleen Jantje lacht en en Jantje huilt, Riet kan er ook wat van tegenwoordig. En dat na een huwelijk van vaak jarenlang niet één traan laten, het kan dus verkeren.

   Beantwoorden

 8. Nicky
  sep 27, 2020 @ 21:39:36

  Omdat ze van Henk waren zijn ze extra behaaglijk. Mooi, hoor.

  Beantwoorden

 9. willyfotoblog
  sep 27, 2020 @ 20:56:03

  een hartverwarmend logje Riet

  fijne zondagavond

  Beantwoorden

 10. gewoonanneke
  sep 27, 2020 @ 19:46:43

  Nou kan me voorstellen hoor zo´n warm vest, dat werkt altijd prettiger van een jas aan in de tuin. Heb zelf ook nog een dikke fleece trui van Peter zijn school die ik in de tuin draag. Zo komen de vesten nog goed terecht.

  Beantwoorden

 11. minoesjka2
  sep 27, 2020 @ 15:10:02

  Ja, Riet, dit soort momenten horen er ook bij, en wat ben jij dan rijk met de kids 🙂 Daar straalt de warmte vanaf.
  Trouwens ik dacht meteen, waarom ga je ze zelf niet dragen, ik heb de vesten van mijn vader ook nog jaren gedragen, precies zoals Inge zei, om hem nog even lekker om mijn schouders te voelen.
  Fijn vooruitzicht die lunch.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2020 @ 15:16:20

   Eén van zijn fleece vesten én zijn fleece badjas heb ik al ingepikt. De andere vesten zijn me dik.En het zouden er ook veel te veel zijn voor mij alleen.
   We gaan er een brunch /modeshow van maken, dat zal inderdaad een gezellige middag worden.,ik kijk ernaar uit.

   Beantwoorden

 12. Suskeblogt
  sep 27, 2020 @ 15:05:00

  Die vesten blijven in de familie, niet alleen om hen warm te houden maar ook als aandenken.

  Beantwoorden

 13. Corja
  sep 27, 2020 @ 15:02:17

  Dat zou ik ook niet kunnen, zulke heerlijke vesten wegdoen. En zeker niet vanwege degene die er regelmatig in ‘woonde’. Ik kan het me zo goed voorstellen dat het zien, het in handen nemen van die vertrouwde, verwarmende kledingstukken tot tranen leidt. Heel terecht. En zo fijn dat ze in de familie blijven! Een betere bestemming konden ze niet hebben. Een hartverwarmend gevoel moet dat zijn. Een goede ingeving. (Van Henk?!)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2020 @ 15:11:04

   met heel kleine beetje heb ik minder moeite , eerst al wat spulletjes die té oud waren om nog ergens dienst te kunnen doen, dat is minder moeilijk. Die hadden óók weg gegooid geworden als hij nu log leefde. Maar dit was inderdaad heel moeilijk. En zo fijn dat ze het allemaal zo aanvoelen en spontaan reageerde dat ze er graag een willen hebben. Dat is inderdaad heel troostend.

   Beantwoorden

 14. Ferrara
  sep 27, 2020 @ 14:01:29

  Viel ik net bij Melody en haar preivasie in een lachstuip, schoten bij jou de tranen weer eens in mijn ogen. Wat een warm ontroerend schrijven, dat wordt een warme, waardevolle dag. Je weet dat ik niet zo’n internetknuffelaar ben, maar vandaag stuur ik er een.🤗

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2020 @ 14:55:37

   En allebei de traansoorten zijn heilzaam.! Gelukkig wordt er hier ook regelmatig gelachen hoor, en van dit soort dingen wordt ik heel blij.
   Maar de andere momenten kom ik niet omheen, verdriet heeft tijd nodig.

   Beantwoorden

 15. djaktief
  sep 27, 2020 @ 12:26:53

  Oh Riet, maak er een deken van met als achtergrond fleece. Google eens op troostdeken. Maar misschien is het niks voor jou. Ik zet virtueel een glaasje water bij je neer.

  Beantwoorden

 16. Happy Hulk
  sep 27, 2020 @ 11:59:33

  Prachtig!
  Vader blijft voor warmte zorgen.

  Beantwoorden

 17. AnneMarie
  sep 27, 2020 @ 11:52:12

  Ontroerend. Bij het lezen kreeg ik het al warm. Zou je graag een dikke knuffel willen geven.
  Die lunch een een fijne oplossing dat gaat goed komen. Die knuffel stuur ik je maar virtueel.

  Beantwoorden

 18. cornma
  sep 27, 2020 @ 11:36:27

  Wat een heerlijk warme oplossing heb je gevonden. Jouw familie is er echt één om in te lijsten, zo mooi.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2020 @ 11:39:20

   Eigenlijk vonden we de oplossing allemaal samen. We zijn natuurlijk niet zo’n héél afwijkende familie hoor, er is bij ons ook wel eens iets maar wat belangrijk is zit altijd goed en daar ben ik héél blij mee.

   Beantwoorden

 19. Lot
  sep 27, 2020 @ 09:28:25

  Familievesten zijn het dan geworden.
  Mijn zus en ik hebben ook beiden een vest van onze moeder, niet mooi maar wel fijn om te voelen om je heen

  Beantwoorden

 20. Kakel
  sep 27, 2020 @ 09:18:21

  Die dikke vesten houden niet alleen hun lijf maar ook hun hart warm. Wat een geweldige oplossing! Ik lees alleen maar liefde…
  ❤️

  Beantwoorden

 21. Neeltje
  sep 27, 2020 @ 08:49:12

  Vooral hartverwarmend! Zelf heb ik een fleecevest van mijn vader gehouden en gedragen tot het op de draad versleten was. Het verwarmde niet alleen mijn schouders, maar ook mijn hart.

  Beantwoorden

 22. John
  sep 27, 2020 @ 08:34:42

  Een dik vest is altijd fijn en wat is er nu fijner dan een dik vest van pa of van opa? Het zal vast wel moeilijk zijn zo nu en dan met het opruimen of wegdoen.
  Maar de veste, die worden verder gebruikt in de familie, dat moet het toch wel een stuk makkelijker maken ja, Idd beter dan een pilletje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2020 @ 09:17:38

   Altijd ;lekker om even aan te schieten als je een niet, of minder goed verwarmde ruimte in moet in de winter. En dan maakt het niet zoveel uit of het vest al die niet in de huidige “mode beginselen”past. Het doe mij goed dat ik ze niet naar de kringloop hoef te doen.

   Beantwoorden

 23. saturnein
  sep 27, 2020 @ 08:06:54

  Maar allez, zit ik hier nu ook al met tranen in mijn ogen! Maar vooral omdat dit zo’n mooi bericht is. Wat een warme familie zijn jullie toch. Nu al helemaal als die vesten niet weg moeten!

  Beantwoorden

 24. Rebbeltje
  sep 27, 2020 @ 00:14:21

  O wat fijn dat je ze niet gewoon in een zak hoeft te doen…en zeg nu zelf dit is een veel leukere oplossing.
  En die brunch voor al die lieverds die je bijstaan, nog gezellig ook
  Fijn weekend

  Beantwoorden

 25. bvision
  sep 26, 2020 @ 22:45:06

  En zo is iedereen straks gelukkig.

  Beantwoorden

 26. RenéSmurf
  sep 26, 2020 @ 21:32:41

  Zo krijgen de vesten nog meer herinnering, ook voor de toekomstige dragers.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2020 @ 21:44:58

   Altijd lekker om even snel aan te schieten als je de tuin in moet lopen denk ik. Ze zullen ze niet écht gaan dragen maar ik ben er blij mee dat ze niet naar de kringloop hoeven.

   Beantwoorden

 27. Melody
  sep 26, 2020 @ 21:32:09

  Wat goeddddddddd en als je gaat breien hou ik me aanbevolen 😄
  Die Inge … 😘

  Beantwoorden

 28. waarloopjijwarmvoor
  sep 26, 2020 @ 21:13:10

  Wat fijn Riet dat je zo’n hechte groep om je heen hebt, ik krijg er ook een traantje van.

  Beantwoorden

 29. liesonderweg
  sep 26, 2020 @ 20:32:14

  Supermooie mensen rond je!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 30. Naomi
  sep 26, 2020 @ 20:21:14

  Dit is veel mooier dan naar de kringloop brengen. En ik begrijp wel dat ze zoiets willen hebben. Ik ben steeds weer zo blij voor je als ik de liefde om je heen lees.

  Beantwoorden

 31. Matroos Beek
  sep 26, 2020 @ 19:49:21

  Ontroerend en verwarmend logje.

  Beantwoorden

 32. Karel
  sep 26, 2020 @ 19:45:54

  schitterend zo je dat hebt opgelost en komen de vesten goed terecht
  ik kan Inge ook goed begrijpen met iets van haar pa aan als het koud is
  en ja , wie weet zit jij straks wel weer te breien ook hihi

  Beantwoorden

 33. omabaard
  sep 26, 2020 @ 19:44:47

  Een warm schrijven. Letterlijk en figuurlijk. Een ongewassen trui dragen van mijn vader, daar zou ik voor tekenen.
  En die lunch belooft een fijne familiebijeenkomst te worden.
  Laat de tranen maar vloeien zolang ze opluchten.
  Je titel is origineel👍

  Beantwoorden

 34. Mies Huibers
  sep 26, 2020 @ 19:39:37

  Hier wordt een mens warm van. In dubbel opzicht.

  Beantwoorden

 35. Mrs. T.
  sep 26, 2020 @ 19:38:29

  Wow, het scheelt gewoon maar 14 seconden met Staartje. 🙂

  Beantwoorden

 36. Mrs. T.
  sep 26, 2020 @ 19:38:01

  Wow, ben ik nu echt de allereerste die op een blogje van jou reageert. Dat heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2020 @ 19:42:01

   Whahaha, dat zou ik niet zeker weten maar je bent inderdaad meestal niet bij de eersten. Maar je hebt een druk leven en kunt niet wanneer je maar wilt logjes gaan lezen. Is óók voor het eerst dat je maar liefst drie reacties op één logje zet;-)

   Beantwoorden

 37. staartje
  sep 26, 2020 @ 19:37:41

  Heerlijk verhaal!

  Beantwoorden

 38. Mrs. T.
  sep 26, 2020 @ 19:37:27

  Heerlijk lijkt het me zo’n vest. Lekker warm en daarbij mooie herinneringen aan de drager.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: