vliegende tijd

Raar maar waar, ik weet niet of het standaard in bij mensen in mijn omstandigheden, maar de dagen vliegen om. Daar helpt het mooie weer natuurlijk ook bij, Heb gewoon amper tijd om een logje te schrijven.
Ik had een vrij grote klus van de drukkerij met  vouw en plakwerk dat ik grotendeels thuis kon doen omdat het geen haast had.  Als ik er dan weer een paar honderd af had ging ik de andere dag van start met naar Scheveningen rijden om ze daar te sealen Een kleine 1500 stuks die ondertussen af zijn,
Als  ik in de ochtend dan twee  uurtjes werk ben ik tóch op Scheveningen, pal achter de boulevard. ……..


.
En verder gaat er natuurlijk van alles gewoon door, eten koken voor één persoon is nauwelijks minder werk dan voor 2 personen. Er is wél veel minder wasgoed maar ja, zo heel veel scheelt dat niet omdat de machine het meeste werk deed.
Ondertussen  krijg ik ook weer iets meer zin … nou ja zin… in wat klusjes in huis aan te pakken die al wat langer zijn blijven.

Zo ging ik een keer naar de Haagse markt op zoek naar een coupon vitrage voor een klein bovenraam, Wat er nu voor hangt durf ik niet meer te wassen omdat het bijna verteerd is.
Omdat je in woonwinkels tegenwoordig nog vrijwel alleen kant en klare grote gordijnen kunt kopen  zag ik de markt als de beste optie… en dat klopte.
Helemaal geslaagd al is het stuk wat groter dan ik nodig heb. Ik moet er op maat twee “zomen met roesjes” in maken. Maar ik ga natuurlijk niét overdrijven hé, dát kan best weer even wachten. Het moet niet in werken gaan ontaarden!

Toen ik op de markt liep  belde mijn telefoon, het bleek een vrijwilligster te zijn die namens de uitvaart verzorger wilde weten hoe het met me ging,
Heel attent dat ze daar als organisatie een vaste regel voor hebben  en iedereen een maand of drie na een groot verlies nog eens gebeld wordt om , als daar behoefte aan is, nog eens met iemand te praten over het verlies.
De dame wilde best een andere keer nog eens bellen, als het beter uit kwam.
Ik leg haar vriendelijk uit dat dát niet hoeft,

Ik ben een bofkont en kan mijn verhaal zowel hier als bij (klein) kinderen kwijt. Ook de buurtjes houden een wakend oogje op me. Dat wil niet zeggen dat ik altijd mensen over de vloer heb, of zelf altijd het huis ontvlucht.
Nee hoor, ik ben volmaakt op m’n gemak in huis  waar óók altijd ruimte is voor dié momenten dat het even wat minder met me gaat. En zo af en toe plan ik leuke dingen, of wórden ze voor me gepland voor zover de corona regels niet dwars liggen. Een plons in zee zal nu wel even afgelopen zijn maar wat héb ik ervan genoten.

94 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  sep 25, 2020 @ 16:47:19

  Fijn om dit te lezen Riet. Die zee dat lijkt me toch wel heerlijk hoor zo dicht bij ……… was gisteren met een kennis uit Rijswijk een hapje eten in Scheveningen ……. zij vertelde ook dat ze elke dag even op de fiets naar het strand gingen ……. nou, dat zou ik toch ook wel willen hoor, ook met dit weer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 25, 2020 @ 17:00:36

   Het strand is bij álle weersomstandigheden heerlijk Nou ja misschien niet als het heel hard regent , Maar vooral met dat erg warme weer was het heerlijk om vroeg in de morgen even de zee in te kunnen plonzen.
   Op de fiets is het me te ver tegenwoordig , is toch 10 km. Maar met de auto is het gelukkig ook goed te doen omdat ik niet perse over de snelweg hoef. In tijd maakt het niet eens heel veel uit , met de fiets ruim een half uur en met de auto krap een half uur. scheet 10 minuten hooguit.

   Beantwoorden

 2. meninggever
  sep 25, 2020 @ 15:04:31

  Of het de leeftijd is? Ik weet het niet, maar de dagen vliegen inderdaad voorbij als herfstbladeren in een stormwind. We zijn na de corona-lockdown ook wat intensiever gaan genieten van alles wat ons land en dat van de oosterburen te bieden had en heeft. De rode tornado moest worden ingereden en ook dat stimuleerde. Zeer attent trouwens dat je door zo’n organisatie wordt nagebeld. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Prima actie van die lui. En dat jij je hier kunt uiten is waar, maar er zijn vast momenten dat het even niet zo mee lijkt te zitten…toch?!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 25, 2020 @ 16:17:45

   De tijd vliegt inderdaad altijd maar dat had ik nú dus eigenlijk niet verwacht wegens de toch wat vreemde omstandigheden.
   Ik was op de hoogte dat ze dat doen, er worden ook een paar keer per jaar speciale samenkomsten georganiseerd voor wie er behoefte aan heeft. Er kwam ook nog een handgeschreven kaart van de man die ons die 5 dagen bij stond in alles dat moest gebeuren.
   Je eindconclusie klopt grotendeel, ik realiseer me gelukkig wel dat eigenlijk alles behoorlijk mee zit gezien de omstandigheden. Maar er zijn zéker momenten het gemis me naar de strot vliegt en dat zijn best moeilijke momenten.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  sep 25, 2020 @ 11:13:13

  Je bent goed bezig, Rietepietz! En ahhh, de zee! Ik moet er snel weer eens heen.

  Beantwoorden

 4. Spontanity
  sep 25, 2020 @ 08:48:04

  De zee. de golven, voorlopig kunnen we er alleen maar naar kijken denk ik.

  Beantwoorden

 5. Neeltje
  sep 24, 2020 @ 17:02:39

  Fijn dat het goed met je gaat!

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  sep 24, 2020 @ 01:06:14

  Ik houd je natuurlijk op afstand een beetje in de gaten en zie dat je gelukkig de draad goed oppakt. Eerlijk gezegd was ik daar ook niet bang voor. Ik hoef het jou niet uit te leggen, maar bloggen is echt een heel mooi middel om iets van je af teschrijven, je verhaal kwijt te kunnen of gewoon mensen deelgenoot maken van een deel van je leven. Ach we doen het pas een jaar of 17 denk ik 🙂

  Beantwoorden

 7. VoorHetBlogGezet
  sep 23, 2020 @ 21:49:00

  Lieve Riet, heerlijk jou zwem avontuurtje. En mooi om te zien hoe je toch weer het er het beste uithaalt. Ik snap dat van het rouwen als je op jezelf bent. Ik ben vorig jaar kort na elkaar mijn beide oudere broers verloren en ook ik zit een beetje in elkaar zoals jij. Fijn dat je ons even mee nam in jou wereldje.😘🙋‍♀️

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 24, 2020 @ 08:30:54

   Daar doe ik m’n best natuurlijk voor, en dat soort dingen heb ik ook echt gemist. Alsnog gecondoleerd met het verlies van je broers, dat is toch een stukje jeugd dat verloren gaat.

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.
  sep 23, 2020 @ 20:17:04

  Je reactie net bij mij maakte me wat verdrietig, je logje hier lijkt wat optimistischer. Het lijkt me moeilijk opnieuw je weg te vinden in het leven, maar volgens mij lukt je dat best wel ondanks het verdriet en de nodige downs. Soms schrijf je wat en dan lijkt het net alsof je denkt dat je leven ‘nutteloos’ is geworden. Maar hoe kan een leven nutteloos zijn als er zoveel mensen om je geven en van je houden?
  Toen mijn schoonmoeder dementeerde was ze voor de maatschappij waarschijnlijk ook nutteloos, maar ze leerde zoveel mensen nog zoveel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 22:12:32

   Ik ben een nuchter mens, weet dat ik door moet en er iets van moet maken. Mijn “kring” maakt dat ook mogelijk,en de moeite waard. Maar hoe we in de huidige wereld door de waan van de dag geleefd worden laat ik bewust zoveel mogelijk aan me voorbij gaan , het is niet goed hoe men tegenwoordig onder valse voorwendsels vrijheden inperkt en anderzijds zélf alle vrijheid opeist. Ook de “ontmenselijking” bij overheid, de zorg en veel andere zaken maakt het allemaal niet meer zo de moeite waard. Hoewel ik in dit stukje “digitale wereld” gelukkig veel “menselijks” kan vinden voel ik me in de eerder genoemde wereldjes “een ding”.

   Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  sep 23, 2020 @ 17:08:23

  De zee zalig Rietepietz de planning was er maar dat kakcorona zorgt dat ik weer niet die kant op ga. Ik vind het een mooie geste van die onderneming, maar waarom moet het een vrijwilliger zijn?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 19:20:31

   Jammer voor jullie dat het niet kon . ik kan natuurlijk makkelijk even een rustige tijd uitzoeken, dat is lastig als je er zo ver voor moet rijden.
   Er wordt tegenwoordig téveel op vrijwilligers af geschoven waar de werknemers wegbezuinigd zijn, daar wordt ik ook niet blij van. maar in dit geval is een gemotiveerde vrijwilliger misschien wel wél beter dan iemand die voor z’n brood een praatje moet maken. Het is een kwetsbaar onderwerp dat empathie verlangt , geen plichtsbesef.

   Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  sep 23, 2020 @ 13:46:44

  een leuk en verfrissend filmpje Riet..

  en aan goed gevulde dagen, geen gebrek

  prettige dag

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  sep 23, 2020 @ 13:28:24

  Je schrijft: ‘Ik ben heel tevreden hoe het allemaal gaat.’ Dat straalt dit blog ook uit. Ondanks de begrijpelijke dips, ben ik blij voor je.

  Beantwoorden

 12. Happy Hulk
  sep 23, 2020 @ 13:15:40

  Owww, nu is het mij duidelijk!
  Dacht steeds wat vliegt er nu weer voorbij?
  Dat was dus de tijd.

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  sep 23, 2020 @ 12:33:37

  Jaren geleden toen ik nog op het stadhuis werkzaam was kwam ik samen met een collega regelmatig in contact met mensen van de uitvaart. Ooit vroeg zo iemand aan mijn collega hoe hij zich voelde. “Vandaag alles goed hoor” antwoordde hij vlug waarop de man dan weer : “morgen komt ook !”.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 15:09:23

   Zo’n vraag is helaas ook vaak een beleefdheidsfrase waar men helemaal niet verwacht dat je écht zegt hoe je voelt. Maar ook als het welgemeend is zal men zich soms wat op de vlakte houden omdat eerlijk zijn in een tranendal kan ontaarden en dat wil je niet altijd.

   Beantwoorden

 14. Regenboogvlinder
  sep 23, 2020 @ 10:34:33

  Heerlijk dat je nog even de zee in geweest bent. Echt leuk dat filmpje. En ook fijn dat ze nog graag van je gebruik maken op het werk. Tis sowieso een goed tijdverdrijf al verveel jij je gelukkig ook nooit heb ik de indruk.

  Je leeft je leventje op een heel andere manier als toen Henk er nog was, maar vult je tijd geweldig goed in. Doen wat goed voelt en huil af en toe maar lekker in je vertrouwde huisje. Dat lucht op! En rouwen doet iedereen op zijn eigen manier en dat moet je gewoon de tijd geven. De een zegt, het is al een jaar geleden en de ander zegt, het is pas een jaar geleden.

  Netjes van die organisatie om even navraag te doen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 15:05:53

   Klopt, ik verveel me zélden.
   Ik ben een te nuchter mens om wonderen te verwachten dus er valt me eigenlijk niets rauw op het dak. Ik weet ook dat ik door moet, of ik dat nou wil of niet. Dan kan ik er maar beter het beste van maken De wat mindere momenten horen er gewoon bij.
   Ieder sterfgeval is ook anders én ieder mens is anders dus vandaar dat ook iedereen op z’n eigen manier rouwt. Hoewel ik zijdelings wel het fenomeen rouw deel rouw ik toch het meest in m’n uppie . Zo zit ik gewoon in elkaar.

   Beantwoorden

 15. Koen
  sep 23, 2020 @ 09:41:23

  Heel attent van de uitvaart-mevrouw.

  Beantwoorden

 16. Marlou
  sep 23, 2020 @ 09:16:33

  Goed idee Riet: de markt voor een lapje stof.
  Toevallig heb ik ook een raampje dat een gordijntje nodig heeft.
  Maandaag! Dan ga ik ook een lapje kopen.

  groetjes!

  Beantwoorden

 17. Naomi
  sep 23, 2020 @ 08:20:02

  Zo fijn om te lezen dat je zo’n goed netwerk om je heen hebt. Volgens mij werkt het gewoon voor iedereen anders, dus er is geen goed of fout. Je verwerkt, pakt de draad op en hebt verdriet. Klinkt best ‘normaal’.
  O, en wat betreft dat zwemmen: ik zou niet eens pootje durven baden nu geloof ik. Brrrr…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 09:22:47

   Klopt, rouwen is voor iedereen anders. Ook al omdat ieder sterfgeval anders is. Ik moet er niet aan dénken dat je partner onverwacht zómaar uit je leven gerukt wordt. Daar kun je heel wat moeilijker vrede bij vinden dan in mijn geval. ik begrijp dat je dan nog lang totaal geen behoefte hebt aan het leven oppakken. maar overwegend lamgeslagen op de bank blijft hangen.
   Ik besef natuurlijk wél heel goed dat m’n leven nooit weer wordt zoals het was , maar het ligt in mijn eigen handen of het nog leefbaar wordt.
   Je weet niet wat je mist, zelfs dat pootje baden is een weldaad voor je voeten en kan nog heel lang;-)

   Beantwoorden

 18. John
  sep 23, 2020 @ 07:56:24

  Bij mij vliegen de dagen anders ook om. We zitten alweer op de woensdag dus deze week is ook alweer bijna om. Ik zei gister nog tegen de tegenpartij da ik voor mijn gevoel net de zaterdag achter de rug had.
  Inderdaad fijn dat er gebeld wordt vanuit die organisatie. Een check up is zo gedaan en zo kunnen ze eventueel wat signaleren. Gelukkig gaat het met jou redelijk goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 09:16:50

   Ja dat wordt uit je logjes wel duidelijk, nooit verveling bij jou. Bij mij gelukkig ook niet (maar zien hoe dat in de donkere winterdagen gaat.) Klopt, ik verbaas me ook iedere keer weer dat er alwéér een weekend voor de deur staat. Dat bellen zal voor sommige mensen echt een reddingsboei zijn, ik heb het gelukkig niet nodig. Het gaat met mijn inderdaad hartstikke goed al moet ik daar natuurlijk wél “naar omstandigheden” aan toe voegen. Er blijven wel dipjes maar daar kan ik mee overweg.

   Beantwoorden

 19. djaktief
  sep 23, 2020 @ 07:21:55

  Heb al vaker gezegd dat je het zo goed doet. Is totaal niet vanzelfsprekend na zo’n zwaar verlies met daarvoor hele pittige jaren. Ik heb bewondering voor je maar daar heb je niks aan. Succes met je vitrage.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 09:10:31

   Juist de zware jaren , waarin ik Henk eigenlijk al kwijt was, maken het iets makkelijker de draad weer voorzichtig op te pakken. Ik heb zóveel dingen gemist in die tijd.
   Nou niets aan hebben…. het is fijn om te horen hoor en dat doet ook wat voor een mens. ;-)Maar ik heb gelukkig de aard om in mogelijkheden te denken en accepteer onmogelijkheden zodra ik ze niet meer kan omkeren in mogelijkheden. Wil niet zeggen dat ik het nóóit moeilijk heb maar kan mezelf tot de orde roepen met de oude spreuk die mijn moeder tot vervelends toe riep”je moet kijken naar de mensen die het minder hebben dan jij. ” en die zijn er heus hoor.

   Beantwoorden

 20. saturnein
  sep 23, 2020 @ 07:08:36

  Vind ik fijn om lezen Riet. Wat goed dat er organisaties zijn die ook aan nazorg doen, ik denk dat dat een goed gevoel geeft, ook al ben je goed bezig.

  Beantwoorden

 21. Karel
  sep 23, 2020 @ 00:16:42

  mooi Riet zo jij kan genieten , na een enorm verlies
  het zijn tijden welke de ouderen onder ons het klappen van de zweep wel kennen
  en ik vind het zeer goed dat jij je zeebad blijft nemen
  pas wel op las ik overal , meest van lui die de zee van plaatjes kennen hihi
  ja dat HuisHaten gaat ook gewoon door , ik weet het pppfffttt

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 09:01:49

   Natuurlijk ben ik voorzichtig ook opgegroeid met de wetenschap dat de zee leuk, maar gevaarlijk is. Ik ben nooit degene die het verst in zee is. Daarvoor zwem ik ook niet goed genoeg, ik kan áltijd staan waar ik zwem. Mensen die in zee verdrinken zijn meestal juist goede zwemmers, die denken dat ze daardoor niets kan gebeuren.

   Beantwoorden

 22. bvision
  sep 22, 2020 @ 23:21:49

  Lekker nog even de zee in lopen… De zomer uitzwaaien, heerlijk toch.

  Beantwoorden

 23. Rebbeltje
  sep 22, 2020 @ 23:21:44

  Heerlijk lijkt me dat om zo dicht bij zee te wonen en ja als het kouder wordt dan is dat uitje nog wel mogelijk maar je kan dan de handdoek thuis laten
  Tof dat je in je eentje die duik nog neemt…en lekker hoofd leeg laat waaien aan het strand. Morgen nog 1 mooie dag geloof ik…
  Groetjes

  Beantwoorden

 24. AnneMarie
  sep 22, 2020 @ 23:07:35

  Je dagen zijn fijn gevuld. Soms met een dipje maar je red je goed. Goed om te lezen. En wat een doorzetter met dat zwemmen ben je. Ik zou het allang opgegeven hebben. Mij te koud.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 08:53:58

   Er zijn ook genoeg momenten niet gevuld maar dat is ook nodig en dan zet ik “jullie”altijd op schoot;-) Het zeewater is nog steeds rond de 20 graden en dat is héél goed te doen hoor. Maar mensen die regelmatig naar de sauna gaan zijn niet zo bang voor koud water .

   Beantwoorden

   • AnneMarie
    sep 23, 2020 @ 08:56:50

    20° valt iid nog wel mee. Dacht eigenlijk dat het al kouder zou zijn.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 23, 2020 @ 09:36:38

     Zolang de bovenlucht warmer is dan de zee koelt die natuurlijk niet af. We hebben pas sinds kort wat koudere nachten. De zee is een erg grote plas waar dat langzaam gaat.
     Valt altijd erg op( let ik in de auto wel eens op) dat het verschil in buiten temperatuur meestal ongeveer 2 graden is als ik van Scheveningen naar huis rijdt. Dat is ongeveer 10 km. In het voorjaar is het in Scheveningen rond de 2 graden koeler, in het najaar is het juist in Scheveningen 2 graden warmer doordat de zee de lucht daar afkoelt dan wel opwarmt .

     Beantwoorden

 25. RenéSmurf
  sep 22, 2020 @ 22:48:55

  Ik vind dat nabellen maar raar. Maar goed, sommige mensen hebben misschien een doorverwijzing nodig of zo. Alles gaat door, maar wel totaal anders natuurlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 08:51:36

   Waarschijnlijk is het voor veel mensen een zegen. Als je zelf geen netwerk hebt kan het ineens héél stil om je heen worden na een maand of twee héél veel aandacht. Ik heb daar gelukkig geen last van.

   Beantwoorden

 26. liesonderweg
  sep 22, 2020 @ 22:37:16

  ‘k Volgde jou niet, maar ‘k begin te begrijpen… Tof filmpje! De leegte blijft…, ebt (de zee daar!) pas weg na jaren…
  Geniet waar ’t kan!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 27. omabaard
  sep 22, 2020 @ 22:27:59

  Je straalt positiviteit. Ik ken je niet persoonlijk, maar je bent een heerlijk, sportief én dankbaar persoon. En ik ben dan weer dankbaar dat ik jou hier mag leren kennen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 08:46:54

   Heel sportief bén ik niet eens ( misschien wel meer in overdrachtelijke zin ) maar ik héb gewoon iets met de zee en heb dat de laatste jaren erg gemist. Gelukkig mág ik van mezelf dan blij zijn. Er zijn best nog wel moeilijke momenten maar die kan ik aan door ook van mooie momenten te genieten. We gaan vast nog wel eens een mogelijkheid vinden om elkaar”ergens” te ontmoeten. Zolang corona dwars ligt is dat wat lastiger maar in acht neming van de regels doe ik toch af en toe wel een voorzichtige poging.

   Beantwoorden

 28. Matroos Beek
  sep 22, 2020 @ 22:26:44

  Dat is echt genieten nu in het water! Ik geniet hier gewoonweg mee.
  Wat jammer dat de tijd te snel gaat…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 08:41:47

   Ach, in principe kan dat natuurlijk best nóg een tijdje, het zeewater koelt niet zo snel af maar zodra de buiten temperatuur lager dan het water is wordt het toch minder aantrekkelijk.
   Tja, wel en niet natuurlijk, er zijn ook mensen in een rouwproces die de dagen niét om krijgen en dat is denk ik erger. Maar het is nog geen winter, ik moet maar zien of de winter ook om vliegt.

   Beantwoorden

 29. Melody
  sep 22, 2020 @ 22:19:02

  Ik herinner me hoe Klaas ‘iets’ niet meer wilde uit gebrek aan tijd nadat zijn vrouw wegviel … begrijpen deed ik het toen niet…

  Nu wel maar dat is een heel verhaal dat niet hier past.

  Hoe dan ook… jij vermaakt je (ver-)werkend en dat is goed.

  Beantwoorden

 30. gewoonanneke
  sep 22, 2020 @ 22:05:28

  Ja dat is echt jouw ding haha. Mooi dat het nog kan zo’n eind in september maar kijk je wel uit in je uppie? Leuk dat je nog werk hebt van de drukkerij. Dat koken klopt hoor daarom kook ik vaak voor 2 dagen heb zo’n hekel aan voor mijn eentje die pannen allemaal af te wassen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 23, 2020 @ 08:32:30

   Dat kan eigenlijk altijd wel in september, eer de zee wat af gaat koelen ben je al een stuk verder in de herfst. Maar het is natuurlijk wel fijn als de bovenlucht ook nog aangenaam is.
   Vlees doe ik wel vaak voor twee dagen maar de rest ( tenzij het stamppot is) , toch liever iedere dag vers. Veel groentes kun je makkelijk mét de aardappels samen in één pan koken, dan heb je maar één pan. Is best te doen hoor.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: