schrijven…

Met mijn logjes zal ik zeker géén geschiedenis schrijven, een uitdrukking die gebruikt  wordt als iemand iets voor elkaar krijgt dat eeuwen later nog in de geschiedenisboekjes  geschreven staat. Dit áls er nog geschiedenisboeken bestaan in dit digitale tijdperk.
Dus toen van de week één van de kleinkinderen die “iets doet met software” in de oma-app schreef;  “ik heb vandaag  geschiedenis geschreven” dacht ik;  “die heeft vást een programma gemaakt om digitale fraude op álle fronten onmogelijk te maken! Als dát geen geschiedenis  schrijven is!
Maar na het berichtje komt deze foto binnen…..


Nou heb ik zonder uitzonder héél intelligent nageslacht  en meteen vliegen de appjes rond de één heeft vandaag een roman geschreven….


Schrijven zit blijkbaar in de familie want de ander schreef ..  boeken


En het is nu eindelijk opgelost wie de bijbel schreef….. precies door iemand uit onze  familie


Meestal beperk ik me tot  logjes , óf brieven schrijven. Op 2 sept. schreef ik nog een brief naar de redactie van een omroep Max programma. FF jammer dat ik in  de postcode de 2 letters vergat en na een week lag die brief dus weer hier op de deurmat.
Wel vreemd dat post NL  de brief niet kon bezorgen “omroep Max, juist postbusnummer,  vier postcodecijfers, Hilversum”, je hoeft toch geen  (hand-) schrift geleerde te zijn dacht ik om dit te bezorgen als geroutineerde postbezorger.

Maar goed, de brief kwam vorige week vrijdag weer terug, snel in een nieuwe envelop gedaan, compleet adres. nieuwe postzegels erop en metéén weer op de post gedaan.
Woensdagmiddag post op de mat van “Max” . oeps, dat is té snel om  goed nieuws te zijn denk ik dan, zal iets van 2 regeltjes zijn  “brief ontvangen en heeft onze aandacht” of zoiets.
Maar  het is iéts hoopvoller. Nog steeds heel goed mogelijk dat er niéts mee gedaan wordt  maar wél een heel meelevende brief geschreven door een redactielid dat kennelijk wél van goede wil is.
Ik ga nog steeds uit van “nooit meer iets horen” maar het zóu toch een klein beetje “geschiedenis schrijven” zijn als het me  zou lukken  verbetering in de dementiezorg in gang te kunnen zetten.  Ik kan alleen maar duimen dat ze er iets mee gaan doen.

 

 

 

95 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  sep 24, 2020 @ 00:49:41

  Ik duim met je mee. Het is wel duidelijk dat je brief erg goed gelezen is en er aandacht aan de beantwoording is besteed. Laten we hopen dat ze het oppikken op of rond 10 november

  Beantwoorden

 2. saturnein
  sep 21, 2020 @ 12:19:44

  Ik hoop dat er iets mee gedaan wordt, en dat anderen geholpen gaan zijn door jouw ervaringen.

  Beantwoorden

 3. Regenboogvlinder
  sep 20, 2020 @ 20:02:14

  Wat een begrijpende brief zeg! Ze gaat er echt wel iets mee doen. Ik zet 10 november in mijn agenda. Eens kijken wat er in de media komt. ik hoop zo voor je dat je er echt iets hebt neergelegd waar werk van wordt gemaakt. Want dat is een grote wens van je!

  Beantwoorden

 4. Karel
  sep 20, 2020 @ 19:59:26

  ja een mooi gebied waar ik door liep , en die namen vielen mij gewoon op 🙂
  ja puik wandel weer en morgen weer 🙂

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  sep 20, 2020 @ 19:50:00

  Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat er bij de gemeente geen gehoor was. Kan me niet voorstellen dat dat bij ons ook zo zou zijn (of ik leef in zalige ontwetendheid, dat kan natuurlijk ook). Misschien dat het echt nog iets gaat opleveren rond november. Denk dat het dat bij best zou kunnen doen, maar onze gemeente is dan ook ‘dementievriendelijk’.

  Heerlijk trouwens, die humor in de app!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 20, 2020 @ 20:37:03

   Ook alle organisaties waar ik aanklopte wilden wel luisteren , soms noteerde ze telefoon nummer met de belofte te belle, wat nooit gebeurde. Ik werd somns geschoffeerd dat er wel hulp geboden wordt maar dat ik niet de juiste kanalen had aangesproken enz… Men signaleert hooguit maar echt niémand kan of wil me zeggen wie het beleid kan veranderen.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 20, 2020 @ 20:37:21

   Dat is minder leuk.

   Beantwoorden

 6. Liesbethblogt
  sep 20, 2020 @ 16:24:44

  Kijk dat is vooruitgang als er nou ook echt iets gaat gebeuren…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 20, 2020 @ 16:34:48

   Ik reken nog nérgens op, maar ben niet tevreden met alleen m’n verhaal vertellen, ik hoop dat men gelegenheid kan geven mensen aan te spreken die wél verandering kunnen invoeren.

   Beantwoorden

 7. meninggever
  sep 20, 2020 @ 13:05:38

  MAX snapt in ieder geval wat jou is overkomen en waar je aandacht voor vraagt. Zou toch mooi zijn als ze het in hun programmering een plekje kunnen geven. Want ook ik gebruik jouw verhaal wel eens als voorbeeld van hoe het in NL is geregeld. Bij toeval kwam ik via een vriendin weer in aanraking met de wijze waarop overheden denken over een traplift. Men heeft domweg geen zin om die dingen te betalen. Al is ook in dat geval de noodzaak groot. Maling aan de mensen, regels….

  Beantwoorden

 8. Spontanity
  sep 19, 2020 @ 19:42:18

  Dat zou super zijn!!!!

  Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  sep 19, 2020 @ 16:26:09

  Hopelijk verschijnt je brief op Max waar die dan besproken wordt. Het blijft spannend.

  Beantwoorden

 10. Nicky
  sep 19, 2020 @ 15:03:46

  Nou, er heeft iemand écht zitten lezen én de moeite genomen om je persoonlijk te antwoorden! Ik kan me best voorstellen dat je brief indruk heeft gemaakt dus wie weet. En als je me nu even wilt excuseren… ik ga mijn kind appen dat ik vandaag geschiedenis heb geschreven 😂

  Beantwoorden

 11. Rebbeltje
  sep 19, 2020 @ 15:02:34

  Goh zij snapt in een keer waar je doorheen moest…zo lijkt het tenminste.
  Nu hopen dat het gewerkt heeft en november is er zo…wie weet 😁
  Fijn weekend Riet

  Beantwoorden

 12. Ferrara
  sep 19, 2020 @ 13:44:50

  Ik denk dat het enorm scheelt dat deze dame weet waarover jij praat. Hopelijk weet ze de goede weg bij omroep Max. Inmiddels heeft Jan zijn verzorgingshuis overgedaan aan een zorggroep.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 14:50:08

   Dat hoop ik van harte, er wordt naar mijn idee niet vernieuwend genog gedacht in de zorg en dáár hebben ze ervaringsdeskundigen voor nodig.
   Dat is waarschijnlijk een goede oplossing, de “zorg”is niet iets “dat je er even bij doet”, daar moet je met hart en ziel in opgaan. Maar ja, daar werkt dat managerssysteem natuurlijk niet echt bij.

   Beantwoorden

 13. Neeltje
  sep 19, 2020 @ 11:11:30

  Dat is in ieder geval een meelevende reactie! En wie weet.

  Beantwoorden

 14. willyfotoblog
  sep 19, 2020 @ 10:41:25

  een empathisch antwoord Riet

  hopelijk komt het onderwerp aan bod

  prettige dag

  Beantwoorden

 15. Lot
  sep 19, 2020 @ 10:26:55

  Inderdaad een echt menselijke reactie met hopelijk echte inpact tot vernaderingen.

  De post kan ondoorgrondelijk zijn. Ik stuurde eens een pakje naar mijn dochter in Belgie die in plaats woont die begint met SInt Mar…….. ik woon ook in een SInt Maart……. en mijn pakje kwam terug met een briefje erbij van de douane, pakje was via het Eiland Sint Maarten gereisd en bij mij teruggekomen. Adres van dochter was echt goed erop en toch heeft bij terugkomst in Nederland geen postbezorger bedachte het even richting Belgie te sturen

  Beantwoorden

 16. Jook
  sep 19, 2020 @ 09:54:16

  Toch knettergoed van je dat je het doet! Aandacht vragen hiervoor. Ik zit nu nog maar kort in deze situatie, mijn man heeft net de diagnose gekregen. Verwacht maar toch wel moeilijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 11:06:56

   Ik wil niet alleen aandacht, ik wil organisaties vinden die iets kunnen doén met mijn bevindingen om te zorgen dat de ondersteuning beter aangepast kan worden. Men is totaal niet gericht op het feit dat dementerenden in een later stadium niet te sturen zijn. Dat maakt een andere aanpak nodig. Ik weet niet of je al langer hier leest maar ook in de begintijd schreef ik er wel eens logjes over, meestal in de categorie “persoonlijk” maar niet altijd . Als de diagnose gesteld wordt ben je meestal al ongemerkt een paar jaar op weg met dementie maar ook na de diagnose ( die ik Henk zélf heb kunnen besparen) , hadden we nog heel goed leefbaren jaren. Het vraagt aanpassen en vooruit zorgen. Hem zekerheid bieden en vooral om hem heen zorgen.
   Maar als ik iets aan nuttige informatie voor je zou hebben … vraag daar dan gerust om @mail is geduldig.
   Dit is een logje uit de tijd dat ik het nog maar pas op de site liet uitlekken wat er aan de hand was, https://rietepietz.wordpress.com/2017/02/.

   Beantwoorden

   • Jook
    sep 20, 2020 @ 08:06:59

    Ik lees nog maar 3 maanden mee. (O, en ik vind dat je heel leuk schrijft! met humor! heel belangrijk) Mijn man heeft een zeldzame vorm: PPA, zijn taalcentrum is aangetast waardoor hij niet goed meer kan praten, wat uiteindelijk zal resulteren in stilte. Ook andere gebieden zullen worden aangetast. Hij is nog best goed, heeft een milde vorm van vergeetachtigheid. Hij is zelf naar de huisarts gegaan om het te laten uitzoeken. Hij merkte ook dat zijn geheugen achteruit ging en dat het praten zo’n moeite kostte. Ik kwam eigenlijk net uit een mantelzorg situatie met mijn moeder die vorig jaar overleed. Ik was moe van 15 jaar mantelzorgen. Maar zoals ik zeg, mijn lief kan nog heel goed voor zichzelf zorgen, met een beetje hulp. En wat ik begrepen heb gaat deze vorm langzaam. Dus ik houd de moed er maar in. Ik ben het zeker met je eens dat er betere hulp moet komen voor mantelzorgers die hun partner thuis willen houden. Ik weet van anderen om me heen hoe slopend het kan zijn. Lieve groet.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 20, 2020 @ 08:39:09

     Alsnog welkom hier. Dan lees je dus pas mee vanaf dat Henk gestorven is en hebt nog niets meegekregen van de tijd dat het hier ook nog redelijk ging. Ik heb het nooit verder laten uitzoeken wélke vorm hij had maar ook bij Henk was het éérste probleem zijn spraak, en ook hij had niet de vorm van alles drie keer herhalen. Zijn geheugen bleef tot het eind minder slecht dan bij de meeste patiënten. Hij had wél een andere handicap die héél lastig was. hij was ontlasting incontinent wat dramatisch is zodra ze er zelf niet meer mee om kunnen gaan. ( had op zich niet met dementie te maken maar met een veel eerdere darmkanker) Wij hebben best nog mooie jaren gehad, wonen in een knus “dorps”buurtje waar ik vooral “om hem heen” heb gezorgd zodat hij veel dingen nog lang kon blijven doen. De bakker wist zelf al wat hij altijd moest hebben, maar het gaf hem zekerheid dat ik het op een briefje had geschreven , voor het geval hij niet uir zijn worden kon komen. Heb waar nodig ook winkeliers ( buiten hem om) gewaarschuwd wat er aan de hand was en tel. nummer achter gelaten . Werd ook 1x door de kapper gebeld dat hij daar binnen was. Zo,n netwerk is belangrijk , dan kunnen ze heel lang nog veel zelf doen.
     Ook hier eerst voor de ouders “gemanteld “maar dat is echt geen vergelijking met een dementerende partner in de latere stadia.
     Mijn blog heeft me door de laatste twee jaar gesleept want inderdaad, als na de spraak ook “het begrijpen”wegvalt ligt de eenzaamheid op de loer. Het heeft het gewone leven voor me door laten draaien.
     Ik heb behalve deze site nóg een site die niet openbaar staat. Die gebruikte ik om voor mezelf en de kinderen belangrijke dingen op te schrijven , de kinderen konden dus wel meelezen. Daar ben ik een stuk minder subtiel dan hier;-) maar mocht ik je ooit kunnen helpen met mijn ervaringen geef gerust een gil, en stuur een mail naar rietepietz@yahoo.com.
     Ik heb zelf heel lang geen behoefte gehad aan opvang overdag maar de nachten waren in het latere stadium heel vaak heftig juist door die incontinentie , en nachtopvang is er maar in behaalde omstandigheden. Dát wil ik proberen te veranderen al is dat niet voor iedereen noodzakelijk. Ik wens je op voorhand dan maar vast heel veel sterkte en blijf genieten van elkaar zolang dat kan.

     Beantwoorden

     • Jook
      sep 20, 2020 @ 12:39:12

      Je bent een beetje een voorbeeld voor me, hoe ik het wil aanpakken. Ik wil zolang als mogelijk is ook nog mijn eigen leven leiden. Ik heb altijd gewerkt, hobby’s gehad en vrijwilligerswerk gedaan en ben pas kort met pensioen. Enige nadeel hier is dat ik in een piepklein dorpje woon met niks, nauwelijks openbaar vervoer, ik heb geen rijbewijs. Dus wij gaan verhuizen naar een stad in de buurt. Heel lief wat je aanbiedt, ik maak er misschien wel gebruik van, want om nu alles in jouw blog te ventileren, dat ga ik niet doen.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       sep 20, 2020 @ 15:04:17

       Nee dat snap ik. hoe open ik ook lijk, ik had niet voor niets die andere site die prive stond en alleen voor de kinderen te volgen is.
       Verhuizen zal in jullie geval eigenlijk wel een nadeel zijn, het kwijtraken van de vertrouwde omgeving kán de hem uit z’n evenwicht halen. Heel jammer dat je zelf geen rijbewijs hebt, dat heeft mij zóveel geholpen. Hij reed zelf graag maar toen dat niet meer ging kon hij nog erg genieten van de ritjes die ik maakte al gingen we nooit heel ver weg. Maar zo kon ik hem wél overal mee naar toenemen. Dat maakte me minder geïsoleerd . Ook de rolstoel hielp daarbij toen hij niet langer dan 10 minuten meer kon lopen, en later nog minder.

       Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 20, 2020 @ 09:00:54

     Ik heb nog even een logje opgezocht voor je dat is van ongeveer een jaar geleden.
     https://rietepietz.wordpress.com/2019/09/19/arbeid-adelt/

     Beantwoorden

     • Jook
      sep 20, 2020 @ 12:45:01

      Mijn partner begrijpt nog alles maar kan moeilijk op woorden komen. Men heeft ons verteld dat hij heel lang alles nog zal begrijpen. Hij krijgt nu gespecialiseerde logopedie met beelden, dat gaan we samen doen. Verder zijn de cognitieve functies nog redelijk tot goed, het zit m enkel in het taalcentrum. Nog…..

      Beantwoorden

      • rietepietz
       sep 20, 2020 @ 15:12:04

       Ja dat waren hier eigenlijk ook de eerste symptomen en juist omdat je als partner zijn leven gedeeld hebt kun je heel vaak wel invullen wat hij bedoeld, dat heeft mij in het begin ook erg geholpen, hij was dan heel opgelucht als ik in kon vullen wat hij bedoelde Dat is een groot voordeel dat de mensen uit de “de zorg” missen. Je groeit er langzaam in en vindt meestal wel weer een oplossing om te kunnen omgaan met dingen die niet meer werken. Het is niet makkelijk maar ik zou het wéér doen als ik nú voor de keuze zou staan.

       Beantwoorden

 17. Happy Hulk
  sep 19, 2020 @ 09:52:25

  Zo schreef ik naar de NOS om te vragen of zij willen stoppen met het commentaar laten geven bij de tourdefrance etappes door dhr. Maarten Ducrot.
  De beste man, ziet beelden die er niet zijn, stottert als er iets voorvalt wat hij niet wil en geeft allerbelabberts filosofisch commentaar.
  Gelukkig komt er nu eerst deels commentaar van een andere koerskenner en als ze overschakelen naar Maarten, schakel ik over naar de Belgische zender.

  Dus Rietzie, ik hoop dat jij scoort bij Max, zoals ik bij NOS.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 10:52:07

   Tegenwoordig moet iedereen alles mogen doen, ik trof ooit in de gevangen poort een gids die stotterde, De man wist z’n weetje maar het is heel onaangenaam als een gids niet uit zijn woorden kan komen.Die man hoort niet in zo’n baan thuis. Dat is dus ook bij sportverslaggevers niet zo handig.
   Ik hoop héél erg iets te kunnen bereiken, maar ja……

   Beantwoorden

 18. Kakel
  sep 19, 2020 @ 08:59:57

  De brief is invoelend geschreven en klinkt oprecht. Hopen dat jouw brief door de selectie heen komt. Als dat zo is spring ik een gat in de lucht! Een eerste begin om nieuwe handvatten te schrijven
  ❤️

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 09:29:09

   Dat vond ik ook, lijkt écht door “een mens” geschreven te zijn. en voelt heel goed, ook duidelijk geschreven om geen valse hoop te wekken. Ik hoop zó dat er iets kan veranderen zodat toekomstige mensen in mijn situatie op meer steun kunnen rekenen.

   Beantwoorden

 19. Naomi
  sep 19, 2020 @ 08:55:47

  Wow, een echt persoonlijke reactie. Geen voorgetikte en snel uitgeprinte brief. Scoren ze bij mij alvast punten mee. Ik hoop nog steeds dat ze er iets mee gaan doen en inderdaad, dan zou je geschiedenis schrijven!
  Leuk om al die handschriften te zien trouwens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 09:31:12

   Het adres op de envelop was trouwens handgeschreven, dát sprak me als “heel persoonlijk” aan. In mijn gevoel zal het aan deze dame niet liggen , maar ja, ook zij heeft natuurlijk weer te maken met anderen die het voor het zeggen hebben.

   Beantwoorden

 20. John
  sep 19, 2020 @ 08:40:46

  Misschien dat deze medewerker het voor elkaar krijgt om dit onder de aandacht te krijgen en komt er meer aandacht voor deze problematiek, want dat is hard nodig.
  Ik ga er voor duimen in ieder geval.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 09:34:10

   Er is op dit moment best veel aandacht voor dementie maar helaas komt het nooit verder dan de problemen signaleren, niemand heeft antwoorden hoe het beter zou kunnen en niemand kan me tot nu toe ook vertellen bij wié ik moet zijn voor het veranderen van het beleid. Bij omroep Max schuiven regelmatig mensen aan tafel die dat misschien wél kunnen weten en die zou ik graag het vuur na aan de schenen leggen.

   Beantwoorden

 21. Matroos Beek
  sep 18, 2020 @ 23:57:48

  De schrijver lijkt me heel oprecht. Ik duim voor verdere aandacht voor jouw betoog. 🤞

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 09:38:44

   Ik had enige weken geleden al telefonisch contact met die redactie naar aanleiding van de botte weigering van Jan Slagter. In mijn gevoel is dit de dame die ik toen sprak en me toen al beloofde de door Slachter geweigerde brief alsnog naar de redactie te sturen. Zij had zelf een dementerende nog thuis wonende ouder. Dat geeft hoop.

   Beantwoorden

 22. RenéSmurf
  sep 18, 2020 @ 23:03:17

  Ik vind het hoogstmerkwaardige nog dat de post de brief in eerste instantie niet wilde bezorgen. Ik vind het wel een nette brief terug. Ze weten je vast wel te vinden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2020 @ 09:41:47

   De twee door mij vergeten letters in de postcode zouden in dit geval, wél een postbus nummer , stad en overbekende geadresseerde, inderdaad toch zeker niet onoverkomelijk zijn.

   Beantwoorden

 23. bvision
  sep 18, 2020 @ 22:33:51

  Petje af voor Max…

  Beantwoorden

 24. AnneMarie
  sep 18, 2020 @ 22:14:19

  10 nov. Ga ik in mijn agenda zetten. Begrijp heel goed dat je er zelf niet hoeft te zitten maar je hebt wel een punt gemaakt en dag mag grote aandacht hebben.
  Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

  Beantwoorden

 25. liesonderweg
  sep 18, 2020 @ 21:58:32

  Toch origineel!?
  Duimen!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 26. Karel
  sep 18, 2020 @ 21:42:41

  wat een schrijfrijke familie zijn jullie
  maar als naar aanleiding van jou brief aan max , er iets veranderd aan de mantelzorg waar jij heb op aanschreef , dan is het jij die geschiedenis schreef
  we wachten het af en hopelijk niet lang , maar net zo snel als die brief

  Beantwoorden

 27. gewoonanneke
  sep 18, 2020 @ 21:30:36

  Nou ik kijk er naar uit jou daar op tv te zien…… dat zou wel verdiend zijn voor je inzet.

  Beantwoorden

 28. schrijfselsvanmij
  sep 18, 2020 @ 20:57:20

  Er is weer aandacht voor dementie op tv, hopelijk gaat Max ook iets doen met jouw brief zodat mantelzorgers die thuis 24/7 zorgen eindelijk erkenning krijgen

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 18, 2020 @ 21:03:09

   Maar op Tv gaat vaak de meeste aandacht naar de meewerkende BNners. en ze signaleren, meer er wordt niet aan bellen getrokken van mensen die iets in het beleid kunnen veranderen.

   Beantwoorden

 29. omabaard
  sep 18, 2020 @ 20:27:46

  Een heel empathische brief. Ik hoop dat ze het aan bod kunnen laten komen. Fijn Riet hoe jij blijft ijveren voor mensen die hetzelfde meemaken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 18, 2020 @ 20:36:07

   Ik voel me daar moreel verplicht toe, ik heb er nu de tijd en energie voor. Het moet ook niet gaan over “hoe goed ik het deed”maar over wat heb ik gemist en voorál “wie kan verandering in gang zetten”, die mensen moeten ze aan tafel zien te krijgen.

   Beantwoorden

 30. Melody
  sep 18, 2020 @ 20:25:20

  Ik gun je van harte de aandacht die je zo verdient als het gaat om het onderwerp vd brief maar dat zal wel niet komen.
  Mantelzorgers zijn immers ‘slechts’ die bn_rs van wie pap of mam in een luxe tehuis zit en waar de Mantelzorger af en toe even binnen wipt, enorm bewonderenswaardig natuurlijk gezien diens drukke baan etc 🤥

  Ik troost me maar met het feit dat ik weet hoe henk bofte met jou…. en jij weer met jouw kroost!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 18, 2020 @ 20:38:20

   Nou het gaat niet eens om mij, ik hoef niets meer van de zorg. maar ik wil in dat programma mensen aan tafel zien die weten wáár het beleid bepaald wordt, dáár moet de verandering vandaan komen.
   Voor mezelf hoef ik niet bewierookt te worden, ik heb vaak genoeg gefaald.

   Beantwoorden

 31. staartje
  sep 18, 2020 @ 20:24:08

  Mooie reactie van MAX

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: