in m’n hemd

Hoewel er in veel sauna’s wel een speciale  badpakdag is, wordt dat nú door de corona regels nergens toegestaan. Je moet er nu dus écht met de billen bloot, geen probleem voor mij want dat is ook de prettigste manier om in de sauna te vertoeven, ik ga altijd voor “de naakte waarheid”
Maar Rietepietz zou  geen Rietepietz zijn  als ze desondanks geen kans zou zien “in haar hemd te staan”.
Na een eerste rondgang  wilde ik  even op de ligstoelen buiten  zonnen, had daarom een boek in de tas gestoken dat ik even uit het kluisje moest halen, ik nam meteen de telefoon mee.

Kon ik mooi  een (uiterst kuise)  “blootfoto”  maken  voor het kroost, om te laten zien dat ik van hun  cadeau geniet.
Ja  ik wéét het, heel naïef, waarschijnlijk omdat  geen haar op mijn hoofd er aan zou denken een foto van anderen te maken komt het óók niet in mijn hoofd op  dat anderen dat misschien wél zouden doen.

Natuurlijk wordt ik er, weliswaar vriendelijk, op aangesproken. Of ik wist dat  telefoons niet toegestaan zijn, en dat die in de locker moeten worden opgeborgen.
Oéps….. ja ineens wéét ik het  weer, dat is “not done”,  maar in mijn enthousiasme  om het thuisfront te laten weten waar ik zit  geen secónde aan gedacht. Ik sta, (of eigenlijk lig ik) dus behoorlijk in mijn hemd en dat mag daar óók al niet, maar daar kom ik mee weg,  en zeg: “O wat dom, dat had ik natuurlijk zelf wel kunnen bedenken, sorry!
Gelukkig is ze tevreden dat ik de telefoon in de zak van m’n badjas steek, die breng ik later mét het boek terug in de locker als ik aan een tweede rondje begin.

Het boek, “de tweeling”, is nog steeds niet uit, had gehoopt dat ik juist daar voldoen concentratie op kon brengen om meer dat een bladzijde of 10 te lezen. Niet gelukt!
Maar verder was het een heerlijk ontspannende dag waar ik echt van genoten heb, met als toegift een héérlijk zacht velletje waar ik alweer een stuk beter in pas. Ach, aan m’n stommiteit te zien ben ik alweer redelijk  de oude!

Als dit blogje gepubliceerd wordt “zit ik aan aan een surprise diner” voor een nichtje dat vandaag 40 jaar getrouwd is. Inge met lief zijn ook onder de genodigden, dus er is iemand die een oogje op me kan houden, je weet maar nooit wat ik ánders wil voor onhandigheden uithaal!

83 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  sep 17, 2020 @ 00:53:54

  Heerlijk hoor een saunaatje pakken, alweer veel te lang geleden. Staat mij trouwens heel vaag bij, dat jullie jaren geleden nog een saunabezoek hebben gewonnen bij radio west, hoorde het toen in de auto. Tjeetje hoelang is dat wel niet geleden vraag ik mij nu af.

  Beantwoorden

 2. Beaunino
  sep 14, 2020 @ 18:53:01

  Zalig zo’n sauna dagje. Ben er ook wel weer eens aan toe geloof ik.

  Beantwoorden

 3. Marlou
  sep 14, 2020 @ 12:43:03

  ha Riet,

  fijn, dat je zo lekker genoten hebt.
  Er gaat niets boven lekker warme verwennerijen…

  Liefs, Marlou

  Beantwoorden

 4. Nicky
  sep 13, 2020 @ 20:45:18

  Grinnik. Daar zou ik ook niet bij stil gestaan hebben, hoor.

  Beantwoorden

 5. Suskeblogt
  sep 13, 2020 @ 19:25:59

  Een sauna is altijd genieten.

  Beantwoorden

 6. Ferrara
  sep 13, 2020 @ 17:49:03

  Zo lig je lekker bij te komen van alle geneugten? Moest wel lachen om je saunaperikelen. Maar je weet het nooit … Ik liep in Hellendoorn in de AH waar een medewerker foto’s nam van de winkelpaden. Geen idee waarom? Hij had me vol in beeld. Heb hem vriendelijk verzocht de foto te verwijderen wat ie deed.

  Beantwoorden

 7. Liesbethblogt
  sep 13, 2020 @ 12:14:06

  Zie je ze geloven zelfs al niet meer in de onschuld van een oude oma, waar gaat het met deze wereld heen!

  Beantwoorden

 8. meninggever
  sep 13, 2020 @ 11:00:45

  De eerste keer dat ik een sauna bezocht was in Finland in begin jaren zeventig. Naaktheid even wennen, maar naakt zwemmen was fantastisch. Maar je had niet eens een camera (ja, KGB Spionnen..) om anderen vast te leggen. Tegenwoordig sta je binnen 20 seconden op alle sociale netten als iemand anders zijn of haar beelden schiet. Naaktheid toch een groot taboe, en het persoonlijk bloot niet bestemd voor bestudering door anderen….:) Hoezo onhandig…Je bent kwetsbaar dus moet gewoon laten weten waar je zit of ligt toch?? 🙂

  Beantwoorden

 9. AnneMarie
  sep 13, 2020 @ 10:14:29

  Zulke acties kunnen je zomaar overkomen. Het moet ook een beetje spontaan blijven.
  Een goede oppas is goud waard.

  Beantwoorden

 10. Neeltje
  sep 13, 2020 @ 09:10:15

  Rouwen is een intens en persoonlijk proces, waar niemand het programma van heeft. Fijn dat er goed op je gelet wordt. Ik ook een beetje.

  Beantwoorden

 11. John
  sep 13, 2020 @ 08:35:23

  Hahaha ja, wie neemt er toch al die foto’s in die sauna. Het raadsel is opgelost 😛 Ik zag pas in een horecagelegenheid bijna iedereen met een telfoon zitten, foto’s maken van wat ze hadden besteld en zo. Ik sta misschien wel op 30 foto’s.
  Soms kan een boek net niet het boek zijn om te lezen. Het komt vast wel.

  Beantwoorden

 12. djaktief
  sep 13, 2020 @ 01:07:22

  Met lezen moet je niet teveel willen. De Tweeling is nu gewoon nog te moeilijk en te zwaar. Koop zo’n zomerverhaal van de Libelle of een streekroman met een rechtlijnige verhaallijn. Jouw hoofd is nog met zoveel dingen bezig dat het nog niet gaat. Daarom maak je ook kleine vergissingen waardoor je in je hemd voelt staan. Ik heb nog nooit zoveel servies en glaswerk gebroken als na de dood van mijn moeder. Ook lampen gingen spontaan stuk. Maar wel dapper dat je dingen blijft doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 13, 2020 @ 07:57:08

   Daar heb je wel gelijk in denk ik. Liep van de week bijna ergens weg met iets zonder het te betalen;-) Maar ik ben altijd wel iemand waar gekke dingen bij horen.
   Het helpt wel dat ik jarenlang veel dingen niét kon doen, alleen de dingen waarbij Henk mee kon bleven over en dat werden er steeds minder. Ik “mag”dus van mezelf nu doen waar ik me prettig bij voel. Geen heel heftige dingen hoor , alleen zomaar op de fiets kunnen stappen en even in Delft naar de markt is fijn. Heb gelukkig wél de aard om niet het onmogelijke te willen.

   Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  sep 12, 2020 @ 23:57:51

  Ja, die telefoons is toch wat, je kan er alles mee vastleggen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 13, 2020 @ 00:02:10

   Toch doe ik dat maar weinig, eigenlijk in hoofdzaak foto’s om naar de kinderen en kleinkinderen door te sturen als ik iets leuks te melden heb, de rest maar ik meestal gewoon met m’n camera.

   Beantwoorden

 14. Rebbeltje
  sep 12, 2020 @ 23:27:07

  Jij met een zacht velletje naar je feest…en zagen ze verschil of voelde jij dat alleen maar? Wij hadden gister een bruiloft van een neef…ja de je erachter laat ik achterwege want hij is 2 meter. De bruid wel een kleintje maar zo een mooi stel samen. En de trouwambtenaar Dirk Zeelenberg (lachen hoor)
  En goed geregeld was ook alles zelfs met bodygards van de ene lokatie naar de andere gebracht hihi
  In totaal waren er 4 lokaties met grote beeldschermen dus alles goed te volgen.
  Fijn weekend

  Beantwoorden

 15. Lot
  sep 12, 2020 @ 22:26:18

  De sauna waar ik gisteren was Spa Zuiver heeft juist 3 badkleding dagen sinds 1 september, dit dus geheel in tegenstelling wat jij zegt. En dan blijft er alleen de maandag over waarop de “gewone” prijzen gelden want vr-za-zo wordt nog 7 euro extra gerekend, ook als je via vakantieveiling komt.

  Het was er heerlijk en ook het weer werkte enorm mee, we konden ook heerlijk buiten eten eind vd middag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 23:44:30

   O dat is typisch. En met badkleding is echt niet fijn, en niet fris ook. Dan kun je alleen maar hopen dat ze goed douchen na iedere saunagang anders gaan ze met opgedroogd zweetbadpakken de baden in.
   dat zie je inderdaad steeds meer dan men in het weekeinde hogere prijzen vraagt, niet eerlijk natuurlijk maar dat zal de wet van vraag en aanbod zijn.

   Beantwoorden

 16. gewoonanneke
  sep 12, 2020 @ 22:07:44

  Fijn dat je er lekker van genoten heb. Heb zelf niet veel met sauna’s sterker nog ben er ooit maar een keer geweest heel heel lang geleden. WIm gaat wel regelmatig. Ja ik snap inderdaad dat telefoons niet mogen vanwege privacy. Je benen staan er mooi op hoor haha……

  Beantwoorden

 17. bvision
  sep 12, 2020 @ 20:31:41

  geniet er maar lekker van…

  Beantwoorden

 18. willyfotoblog
  sep 12, 2020 @ 19:58:20

  leuke avond gewenst Riet

  Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  sep 12, 2020 @ 19:43:42

  Als je maar genoten hebt, buiten je hemd om dan zeg maar… 😅😂
  Hoop dat je een fijne avond zult beleven!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 23:25:22

   Dat heb ik zeker, en vanavond ook , goed corona proof geregeld en een niet te groot gezelschap.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    sep 13, 2020 @ 16:32:50

    Heerlijk hoor Riet, blij voor je! En goed van je ook!

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 13, 2020 @ 18:06:45

     Het wordt me ook van alle kanten zo gegund, Inge had me zelfs op willen halen( zodat ik niet in donker terug hoefde te rijden) terwijl het feest dicht bij haar huis was, had ze twee x 13 km moeten rijden. Gelukkig ken ik de weg goed dus kon ik er prima zelf met de auto heen.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      sep 13, 2020 @ 18:11:32

      Lief hoor, zou mijn dochter ook gedaan hebben. En dan mee naar binnen zodat je niet alleen thuis zou komen… schat ik zo in. Zo dacht ik destijds ook toen mijn moeder er nog was. Die kon dan wel geen auto rijden en was afhankelijk maar vaak ging ik nog even zitten en met haar nababbelen.
      Mijn situatie was anders, vond het geen enkel probleem, als ik alleen was en later echt alleen was, om alleen thuis te komen. Maar je hoort dat ook vaak anders.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       sep 13, 2020 @ 18:53:57

       Dat hoor je inderdaad vaak, mijn zuster laat er leuke dingen voor achterwegen . Ik heb mijn lappie, die gaat op schoot zodra ik binnen ben en dan valt er altijd wel iets te reageren, is toch ook een vorm van een praatje maken. En Inge stuurt dan altijd wel even een apje of ik kan zel appen om “na te praten”. Dus ik heb er gelukkig ook geen probleem mee.

       Beantwoorden

 20. Mrs. T.
  sep 12, 2020 @ 19:33:45

  Mooi boek! En fijn dat het fijn was.

  Beantwoorden

 21. Karel
  sep 12, 2020 @ 19:24:56

  eind goed al goed , van dat mobieltje wist ik ook wel 🙂
  ach je doel had je al , en van lezen komt een ander keer wel weer
  fijne avond groet

  Beantwoorden

 22. liesonderweg
  sep 12, 2020 @ 19:15:53

  Een genietverhaal, en (ook) vanavond wordt het super voor jou!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 23:19:15

   Ik zit nu nog na te genieten onder het genot van een drankje, dat kon daar natuurlijk niet omdat ik nog moest rijden. Nog te druk hooft om al te slapen dus wordt een latertje voor het eerst sinds jaren.

   Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  sep 12, 2020 @ 19:03:29

  Geniet ervan deze avond. Je ziet er in ieder geval vast als een ontspannen en nieuwe vrouw uit!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 23:17:42

   Het was een heel gezellige avond en ik kreeg inderdaad divers complimentjes als “er goed uitzien” en er niet naar m’n leeftijd uitzien en dan in de goede zin van het woord;-)
   Best fijn om te horen.

   Beantwoorden

 24. Melody
  sep 12, 2020 @ 18:55:39

  ’t is dat het voor jou zo’n ongelofelijk eind reizen is maar anders …. je bent van harte welkom hier te komen toeven… dan neem ik je mee naar Thermen in Bad Nieuweschans.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 23:14:11

   Ik ben heel tevreden met hier dicht in de buurt hoor, ik ben toch niet iemand die er de hele dag blijft. Na een uur of drie is het meestal wel genoeg tenzij ik nog een behandeling boek.

   Beantwoorden

 25. staartje
  sep 12, 2020 @ 18:54:44

  😂😂😂😂🤣🤣🤣ik lig in een deuk.

  Beantwoorden

 26. Mies Huibers
  sep 12, 2020 @ 18:49:49

  De laatste keer dat ik in een sauna vertoefde, waren de telefoons nog van bakeliet. Ik geloof niet dat daar foto’s mee gemaakt konden worden. Volgens mij waren ze ook te zwaar om mee te nemen en zat er een snoer aan.

  Beantwoorden

 27. Naomi
  sep 12, 2020 @ 18:41:34

  Oh, wat erg, ik zou er ook niet aan gedacht hebben dat die telefoon zwaar verboden was;). Komt misschien ook omdat ik nooit in een sauna geweest ben. Niet mijn ding. Jammer dat lezen niet lukte. Echt meer lezen vergt ook wel wat oefening van je concentratie, is mijn ervaring.

  Beantwoorden

 28. omabaard
  sep 12, 2020 @ 17:49:39

  Smakelijk nu👍. Te laat als je het leest, dan ligt het hopelijk niet op de maag.
  Een openbare sauna is echt niets voor mij, duidelijk toch te preuts 😦

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 23:07:57

   Nou een klein beetje wel, een andere keuken dan die van mezelf bevat vaak te veel kruiden en/of knoflook. Dat zit nooit zo lekker maar oke, voor een keer moet het maar. Het was reuze gezellig.
   Ik ben een jaren 60/70 kind en toen waren we op het strand ook al minder preuts dan elders;-) Je loopt bovendien niet veel naakt rond maar slaat een groot badlaken om als je van het éne naar het andere loopt. En in de sauna’s is het nooit erg licht dus het valt reuze mee wat je aan naakt ziet..

   Beantwoorden

   • omabaard
    sep 12, 2020 @ 23:15:15

    Ik begrijp niet goed waarom een badpak niet mag en een groot badlaken wel?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 12, 2020 @ 23:52:54

     Dat verschil zit in het feit dat je je badlaken achterlaat aan een haakje als je in één van de dompel-of zwembaden gaat, je badpak blijft dan wél aan en zit dan vol transpiratie als je uit een sauna komt, deels al opgedroogd in het badpak, dan moet je eçht heel goed goed douchen en dat gebeurt lang niet altijd goed genoeg. Van een naakt lichaam spoel je dat veel makkelijker schoon. Dat is de reden waarom het zonder badkleding beter is.

     Beantwoorden

 29. MyriamC
  sep 12, 2020 @ 17:40:34

  Veel plezier vandaag.

  Beantwoorden

 30. Spontanity
  sep 12, 2020 @ 17:34:32

  En nu ben ik heel benieuwd naar welke sauna jij was.
  En?
  Veel sauna’s toch ook beperkingen nu vanwege de corona, was het leuk?

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: