onderhoud plegen

Tja waardoor ik even  niet zo goed in m’n vel zat heeft natuurlijk álles met het rouwproces te maken. Zonder het zelf in de gaten te hebben wapen je jezelf die eerste maanden na een verlies nog  met adrenaline om op de been te blijven.
Als  de rust om je heen een beetje weerkeert moet het zonder en ben je dus eigenlijk “ontwapend” en reuze kwetsbaar. Je loopt óveral in huis tegen tegen dingen aan die anders waren dan nu.
Je maakt verse tomatensoep en moet zélf de balletjes draaien en je ziet meteen voor je hoe zorgvuldig hij daar de laatste jaren aan werkte.

Je hoort de hele dag muziekstukken die herinneringen oproepen uit de mooiste tijd van je leven.  En je weet; “zó mooi wordt het leven nooit meer”!
Natuurlijk komen er vast nog wel mooie momenten, of zelfs dagen, maar een echt doel is er niet meer. Ik hoef niets meer op te bouwen en geen gezin meer te stichten. Al is een gezin stichten niet voor iedereen zaligmakend, bij iemand met een “zorgende aard” staat dát toch meestal wel met stip op één!

Dan mag je best een week om ieder wissewasje janken maar dán is het toch wel tijd om te zorgen dat je weer beter in dat vel komt te zitten. Eh…  onderhoud plegen aan dat  vel? Uiteindelijk heeft álles onderhoud nodig dus ook “een Rietepietz .
En waar kan ik daarvoor nou beter terecht dan in de salon  van kleindochter Annemarie!
Zéker wanneer je óók nog een VIP-bon hebt liggen die Sinterklaas in december persoonlijk kwam brengen. Ze zat voor deze week al vol, (ze moet  nog steeds ruim plannen, tussen de klanten door alles schoon maken) maar volgende week woensdag  gaat ze me weer verwennen en zorgen dat het velletje van m’n gezicht weer helemaal past.

Maar ook morgen (vrijdag)  ga ik in “onderhoud”, ik kreeg kort geleden van het gezamenlijke (klein)-kroost een rittenkaart voor de sauna, en daar was morgen al een tijdslot voor me, héérlijk. Rust en ontspanning met een natje en een droogje. Het is wel duidelijk, met al die lieve “bonnen” wordt me bij al die heerlijkheden niet “het vel over de neus gehaald”!

119 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  sep 13, 2020 @ 11:04:00

  Na wat jij zoal verwerkte in de afgelopen periode is zelfs een APK gegund. Gewoon weer terug naar jezelf, en je richting zoeken als toch weer onafhankelijke dame. Gaat je lukken. Zonder tranen? Vast niet. Maar er komt een omslagmoment waarop de glimlach weer door breekt….Zeer gegund!!

  Beantwoorden

 2. cornma
  sep 12, 2020 @ 12:21:55

  Je bent al voor velen een inspiratie en voorbeeld, door de manier waarop jij doorgaat met leven, inclusief alle ups en downs. Met heel veel downs neem ik aan. Je doet het geweldig en zo af en toe verwend worden of jezelf verwennen is natuurlijk heerlijk en weer een kleine stimulans om door te gaan met humor en een lach. Goed bezig, Riet.👍

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 13:13:51

   Dankjewel, en áls ik een voorbeeld voor anderen ben is dat mooi meegenomen. Natuurlijk gaat iedereen op zijn eigen manier om met dit soort dingen maar soms helpt een duwtje in de goede richting zeker.

   Beantwoorden

 3. Petr@
  sep 12, 2020 @ 11:44:12

  Logisch Riet, het is niet niks, zo lang samen en de laatste jaren waren zo intensief.
  Daarom des te fijner dat je fijne verwenmomentjes hebt.
  Geniet er van!

  Liefs
  Petr@ x

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 13:09:34

   Er is gelukkig nog veel om dankbaar voor te zijn, maar je moet dat willen en kunnen zien. Het maakt niet alles leuker maar helpt wel om er zelf de schouders weer onder te kunnen zetten.

   Beantwoorden

 4. Happy Hulk
  sep 12, 2020 @ 10:59:36

  Met nog een onweerstaanbare hartelijke Hulkenknuffel erbij.

  Beantwoorden

 5. willyfotoblog
  sep 12, 2020 @ 10:19:58

  geniet er van Riet

  je hebt dit meer dan verdiend

  groeten

  Beantwoorden

 6. Leonoras life
  sep 12, 2020 @ 09:04:13

  Zoveel herinneringen 🥰 gouden draadjes.. wat fijn al die bonnen 😊 geniet er maar fijn van! Dik verdiend 😘

  Beantwoorden

 7. Rebbeltje
  sep 11, 2020 @ 22:35:32

  Hoi Riet lees de reactie die je geeft hierboven
  Mijn ma hoopte altijd dat pa eerder zou gaan dan zij, omdat hij het in zijn eentje niet aan zou kunnen. O wat heeft ze ongelijk gehad…25 jaar alleen geweest en op het gemis na weer een aardig leventje weten op te bouwen.
  Als wij het ooit hadden over stel je voor je komt weer iemand tegen waarmee je een klik hebt…steevast was zijn antwoord er loopt geen 2e nelleke rond.
  Dus als hij 25 jaar kon teren op wat ze hadden lukt jou dat ook.
  Al moet je zelf de soepballetjes draaien nu 😂
  Je bent op de goede weg en laat je maar lekker verwennen met de beautybon
  Groetjes

  Beantwoorden

 8. AnneMarie
  sep 11, 2020 @ 22:35:28

  Je doet het zo ontzettend goed. Veel mensen kruipen eerst een jaar onder het dekbed en komen dannnweer eens boven water. Tussendoor kun je al genieten van vanalles. Laat je maar lekker verwennen.

  Beantwoorden

 9. Nicky
  sep 11, 2020 @ 22:02:08

  Je valt sowieso in een zwart gat als je partner weg valt. Maar in jouw geval is dat gat nog wat groter, denk ik, omdat je zo intensief voor Henk hebt gezorgd. Moeilijk, hoor. Mijn moeder was 62 toen mijn vader overleed. Ze is nu 89. Ik vroeg haar laatst of ze gelukkig is. Daar moest ze even over nadenken. En toen zei ze ‘Ja, het leven werd ánders. Maar ook wel weer mooi’ Toch gaat het gemis nooit helemaal over. ‘Je leert ermee leven’ zegt ze. En ondertussen moet je goed voor jezelf (laten) zorgen dus je bent goed bezig! Dikke knuffel! x

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 10:03:09

   Je moeder zal zeker wel gelijk hebben. Je moet het natuurlijk ook wel zelf doen , al is wat hulp hier en daar prettig. Ik denk dat je nog wel geluksmomenten kunt vinden maar dat moet je wél mogelijk máken. Als je jezelf op gaat sluiten gaat dat zeker niet lukken. En natuurlijk bestaat een huwelijk ook niet alléén uit geluk toppen, daar zitten ook wel momenten in dat het even wat minder is.

   Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  sep 11, 2020 @ 20:53:50

  Het is hard werken, dat rouwen. Dus wat lijfelijke ontspanning zal je goed doen. Ga genieten meissie.

  Beantwoorden

 11. Kakel
  sep 11, 2020 @ 20:23:36

  Henk is ook altijd in je nabijheid geweest. Waar anderen hun partner wellicht op hadden laten nemen, heb jij hem tot het laatst verzorgd. Hij laat echt een leegte achter. Je bent flink en een volhouder maar rouw is en blijft moeilijk. Er staat ook geen tijd voor. Fijn dat je van kleine dingen groots kan genieten.
  Lieve groet ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 20:34:15

   Dat realiseer ik me wel ja, zodra je partner in een tehuis woont, wen je dus al dat hij niet meer dag en nacht om je heen is. Maar die keuze zou ik nooit gemaakt hebben tenzij het écht niet anders kon.
   Ik voel me misschien wel daardoor ook zeker niet schuldig als ik dingen doe ik fijn vind. Ik heb heb ze lang genoeg achterwegen gelaten omdat het niet kon. en hij zou het me zeker gunnen als hij nog “normaal”had kunnen denken.
   Ja ik kan gelukkig wél genieten van leuke dingen misschien wel om de voorgaande redenen. Maar inderdaad, thuis overvalt dan toch soms de rouw me. Dat moet dan maar , in de gedachte “dat het erbij hoort.”

   Beantwoorden

 12. Regenboogvlinder
  sep 11, 2020 @ 19:13:21

  Je hebt natuurlijk gelijk. Het leven wordt nooit meer zoals het was. Maar je maakt het voor jezelf dragelijk door je af en toe eens te laten verwennen of jezelf te verwennen. Maak maar goed gebruik van die bonnen en alles wat er op je pad komt. Een sauna is niet aan mij besteedt, maar als je het gewend bent dan is het heerlijk als je dat gewoon regelmatig nog kunt doen! Geniet hoor Riet!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 20:39:43

   Het hoeft ook niet meer hetzelfde te worden maar het is wél lastig om op deze leeftijd nog een doel te vinden om voor te leven omdat eigenlijk alles neerkomt op “afbouwen”.
   Gelukkig ben ik hier en daar nog een klein beetje “nodig” als is nodig een groot woord!Het was vandaag genieten , heerlijk weer om bij de sauna ook lekker buiten te kunnen liggen. Lekker een boek erbij in het zonnetje.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    sep 12, 2020 @ 09:19:04

    Dat kost tijd Riet! Het is allemaal nog veel te vers. Je begint nu inderdaad pas aan het verwerken! En dan zullen er zeker heel wat rotte dagen bij zitten. Dat wordt mettertijd minder want als ik het goed inschat ben jij ook geen mens om in dat gevoel te blijven hangen. Maar je zult Henk na zoveel jaar samen de rest van je leven blijven missen. Het is al fijn om te lezen dat je hebt genoten van de sauna bijvoorbeeld. Dat doet een mens goed hè… ontspannen op de manier die je prettig vindt.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 12, 2020 @ 10:48:31

     Nee ik ga me niet in verdriet blijven wentelen, daar wordt niemand wijzer van. Ik ken iemand die dat wél doet (zelf altijd nog over “wij”hebben en dan de verdriet kaart spelen als iemand een uitnodiging stuurt waarin over “jullie” gesproken wordt) dus ik weet wat ik niét moet doen. Maar Henk zal inderdaad altijd een deel blijven van mijn denken en doen omdat hij zelfs iets méér dan mijn volwassen leven mijn leven was.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      sep 12, 2020 @ 11:20:56

      Gelukkig maar… tja, iedereen doet het op zijn eigen manier. Mijn overbuurvrouw die ik amper spreek vertelde eens tijdens een vertrouwelijk gesprek dat haar man er al 19 jaar niet meer was. Dus nu inmiddels 25 jaar. En ze had al die jaren gerouwd. Ondernam niks, altijd maar thuis zitten met haar herinneringen. Tot ze kleinkinderen kreeg en daar op ging passen, maar nog alleen dat. En nu nog steeds is ze altijd alleen thuis. Ik heb haar in de coronaperiode 2x gesproken omdat ik ben gaan vragen hoe het met haar ging…
      Mijn moeder was 46 toen mijn vader overleed, had nog 3 kinderen en een kleinkind thuis. Ze moest verder, maar zag het regelmatig ook niet zitten. Maar toen die de deur uit waren heeft ze weer haar eigen leven opgepakt. Hoe erg het ook is om een partner te verliezen, er iets van proberen te maken maakt je eigen leven ook waardevoller.

      Beantwoorden

 13. Ferrara
  sep 11, 2020 @ 17:28:28

  Niets toe te voegen aan alles wat hier boven staat. Ik heb de postbode maar weer eens laten werken.

  Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  sep 11, 2020 @ 15:22:22

  Je zal nu vast aan het genieten zijn. Daar heb je ten volle recht op.

  Beantwoorden

 15. Liesbethblogt
  sep 11, 2020 @ 13:18:06

  Het is je zó gegund Rietepietz! Ik denk dat wanneer je terugkijkt op deze periode, over een jaar, dat je alweer heel anders voelt. Laat je maar lekker verwennen, dat verdien je!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 15:39:35

   Ik wordt ook echt wel verwend hoor, dat besef ik heel goed, nu al Maar niemand kan het onmogelijke voor me regelen, dat weet ik ook.
   Maar daarom doe ik ook wel m’n best er nog iets van te maken, ik wil mensen niet teleurstellen natuurlijk.

   Beantwoorden

 16. schrijfselsvanmij
  sep 11, 2020 @ 10:21:14

  Mijn schoonmoeder is gestorven op de dag dat zij en schoonvader 65 jaar waren getrouwd. Nu is schoonvader ergens opgelucht, omdat haar lijden (ze was dement en volledig hulpbehoevend) voorbij is en hij weer lucht en ruimte heeft gekregen om zijn dingen te doen zonder constant rekening te hoeven houden met haar. Vast herkenbaar. Maar dat rouwen, dat moet ook een plaats krijgen. Dat komt van herinneringen, woorden, muziek, zinnetjes, plaatjes, foto’s, geuren.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 15:33:22

   Ja dat klopt, dat is mijn “verstand kant”, die weet dat ik nu weer een soort eigen leven mag hebben. Maar het gevoel wil dat leven toch het liefst nog delen met die ander, maar dan zoals hij vroeger was.

   Beantwoorden

   • schrijfselsvanmij
    sep 11, 2020 @ 15:49:27

    Ja, dat is wat mijn schoonvader ook het meest mist zegt hij: zijn vrouw zoals ze vroeger was, en dan zo samen (nog) oud(er) worden

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 11, 2020 @ 15:54:05

     Ja logisch, en dat ben je dan al kwijtgeraakt vóór de dood. Het is zo’n gemis dat je in de laatste jaren geen echte gesprekken kunt hebben. Er blijft ook altijd die onvrede dat je niet weet wat hij (of zij) nog allemaal had willen of kunnen zeggen over de laatste jaren.

     Beantwoorden

 17. Mrs. Brubeck
  sep 11, 2020 @ 09:48:58

  Dat rouwen hé, ik ben er nog altijd niet klaar mee (uiteraard op ander niveau dan jij) en dat hoeft ook niet. Ik geef je gewoon een dikke knuffel… 💙

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 15:31:39

   Dankjewel. Ik denk dat jij destijds ook nog jong genoeg was om bij het verlies van een ouder het gevoel te hebben dat de bodem onder je bestaan uit zakt. Maar gelukkig had je toen nog wel een heel leven voor je waarin nog veel moois kon gebeuren. Maar ook daar kwam dan vaak toch het gemis om de hoek kijken. Maar natuurlijk, een partner missen heeft weer specifieke andere dingen die gemist worden omdat het een ander soort liefde is dan voor een ouder.

   Beantwoorden

 18. Marlou
  sep 11, 2020 @ 09:18:51

  Ha Riet!

  wat fijn, dat je nu nog steeds kunt genieten van ons sinterklaascadeau.
  En die lekkere warme dingen die je doet… daar voel je je gewoon beter door.
  Wees maar lekker lief voor jezelf…

  Prettig weekend!

  Marlou

  Beantwoorden

 19. Nicole Orriëns
  sep 11, 2020 @ 09:09:54

  Die kleine dingen lijken me ook best confronterend en ik kan me je tranen levendig voorstellen. Fijn dat je die bonnen kunt benutten voor wat extra zorg voor jezelf.

  Beantwoorden

 20. Naomi
  sep 11, 2020 @ 09:00:18

  Fijn dat die mogelijkheden er zijn én dat je jezelf er weer toe kunt zetten nu. En ja, elk ‘klein’ dingetje kan je ineen confronteren met groot verlies. Liefs en pleeg maar goed onderhoud aan jezelf. Heb je wel verdiend.

  Beantwoorden

 21. John
  sep 11, 2020 @ 08:20:28

  Het is logisch dat je niet lekker in je vel zit, je hele leven is veranderd door het verlies. Ik lees in je reactie naar Sjoerd gelukkig dat je voldoende zelfredzaamheid hebt dus weet ook dat het goed komt en we ons geen grote zorgen hoeven maken. Een sauna, ze hebben het me al vaak aanbevolen maar ben er nog nooit aan begonnen. Ik wens jou iig veel weldoening.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 15:18:09

   Nee hoor ,vooral geen zorgen maken al doe alle medeleven me wél goed. Ik realiseer me ook heel goed ” wat er aan de hand is” en ook dat ik dat maar het best af en toe over me heen moet laten denderen.
   Ik héb genoeg mensen om me heen waar ik tegenaan zou mogen hangen maar dat beperk ik toch zoveel mogelijk. Het is niet mijn bedoeling dat ik een blok aan het been wordt voor de kinderen vóór ik echt hulpbehoevend ben. En natuurlijk liever helemaal niet. Ik heb genoten van de sauna, maar mensen die er niets in zien moeten er gewoon niet aan beginnen want dan heb je er de rust niet voor . Bij sportscholen hebben ze meestal ook wel een sauna gelegenheid maar die is meestal te klein om er een ontspannen sessie van te kunnen maken én niet het doel als je naar de sportschool komt.

   Beantwoorden

 22. saturnein
  sep 11, 2020 @ 07:29:07

  Heerlijk. Jezelf in de watten leggen, je in de watten laten leggen door zij die je graag zien, dat is zo’n balsem voor de ziel.

  Beantwoorden

 23. Bernadette
  sep 10, 2020 @ 23:26:58

  Het leven na de dood van je liefste heeft echt nog veel zin. Je maakt nog heel veel mooie momenten mee. Herinneringen delen met je kinderen en kleinkinderen. Ontmoetingen met vrienden en vriendinnen. Ook de natuur was en is voor mij een grote troost. En toch, ik ben al 31 jaar weduwe en heb vandaag al heel wat emotionele momenten gehad met veel tranen. We zouden morgen 50 jaar getrouwd geweest zijn. Ik mis hem nog steeds. Ik volg je al heel lang en heb heel veel bewondering voor jou. Ik heb nog nooit gereageerd omdat ik de juiste woorden niet vond. Ik vind je echt een heel sterke, oprechte, lieve en dappere vrouw.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 08:12:22

   Wat lief om even uit de anonimiteit te komen. Het verrast me altijd weer dat er meer mensen meelezen dan uit de reacties blijkt. Kan me wel voorstellen dat zo’n onmogelijk geworden kroon op een huwelijk nu toch nog moeilijk is. In april volgens jaar zouden wij een diamanten huwelijk hebben kunnen vieren en dat zit me nu al dwars. Ondanks dat hij de laatste 2 huwelijksjaren niet meer zo meekreeg en ik meer zijn moeder dan zijn vrouw was.
   Ja was dus al jong weduwe, dat maakt het aan de éne kant moeilijker en aan de andere kant makkelijker om het leven weer op te pakken. Waarschijnlijk nog jonge kinderen in huis en nog mogelijkheden om iets in een beroep te op te bouwen. Maar daarna waarschijnlijk nog een uitgesteld gemis zodra dié dingen wegvallen en al die dingen die je zo graag had willen delen met hem, zoals bijv. grootouderschap, in je uppie over je heen komen.
   Je hebt gelijk dat kinderen , kleinkinderen én de natuur veel betekenen om een nieuwe weg te kunnen vinden , dat gaat ook vast wel gebeuren al zal ik hier en daarnog wel eens “de weg kwijt zijn”. Dank voor je lieve reactie.

   Beantwoorden

 24. bvision
  sep 10, 2020 @ 22:54:43

  Ik kan me er wat bij voorstellen, ik zou ook moeilijk alleen verder kunnen. Na inmiddels meer dan 50 jaar samen lijkt me dat een ramp.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 07:53:06

   Gelukkig ben ik altijd wel zelfredzaam geweest maar dat is véél makkelijker met een klankbord dan zonder. Het troost me vaak dat hij hier niet doorheen hoeft en zou er tóch voor gekozen hebben hem te overleven zo je die keus zou hebben. Maar liever zou ik de keus gehad hebben samen te mogen gaan. Maar met alle ups and downs ga ik er vast wel komen.

   Beantwoorden

 25. Matroos Beek
  sep 10, 2020 @ 22:19:03

  Rouw is niet iets van korte adem…
  Leg jezelf maar heerlijk in de watten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 07:43:17

   Dat klopt, zéker niet op latere leeftijd omdat dan de bodem uit je bestaan valt omdat er niets meer op te bouwen valt.

   Beantwoorden

   • Matroos Beek
    sep 11, 2020 @ 13:51:56

    Ik zag dit bij mijn moeder toen mijn vader stierf en heb zo meegeleefd, en nog steeds… Voor haar is hij er nog steeds, maar het gemis is dan bij momenten ook zo gigantisch groot. Het is helemaal niet te onderschatten en het is zoals je zegt… de bodem van je bestaan valt weg. Sterkte Riet.

    Beantwoorden

 26. omabaard
  sep 10, 2020 @ 22:01:33

  Alles herinnert aan hem, na zoveel jaren samen. Dat vraagt veel tijd.
  Goed dat je tussendoor ook kan ontspannen met leuke dingen.
  Het is fijn dat jullie een goede band hadden, en nu is je verdriet de tol die je ervoor betaalt. Mooi maar ook pijnlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 07:41:50

   Het is nog even zoeken naar nieuw evenwicht want ik wil ook niet op de vlucht slaan.Het h
   ad natuurlijk erger geweest als ik erin gestaan zou hebben met “opgeruimd staat netjes”, dan heg je echt een slecht leven gehad. Maar m’n verstand heeft het allemaal goed op een rijtje, nu nog “even” het gevoel in de juiste stand zien te krijgen. Dat gaat me vast wel lukken, maar nu nog even niet.

   Beantwoorden

   • omabaard
    sep 11, 2020 @ 09:06:31

    Indien het gevoel het verstand onmiddellijk zou volgen, zou het gemakkelijker zijn, maar minder mooi. Gevoel is zoveel zachter, intenser, ook al doet het vaak pijn.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 11, 2020 @ 15:26:13

     Zolang het maar een beetje in evenwicht blijft is het te doen. Het mag ieder op z;n tijd wel even de overhand hebben en dat is allebei nodig. Maar het één is prettiger dan het ander natuurlijk!

     Beantwoorden

 27. Melody
  sep 10, 2020 @ 21:54:56

  Niet dat het me verbaast maar je doet het prima hoor!
  EN die bonnen? geniet ervan, ja ik weet dat doe je wel, maar als ze op zijn , dan gil je maar hoor, dan regelen we weer wat ;-0

  Beantwoorden

 28. staartje
  sep 10, 2020 @ 21:42:15

  Dat doe je goed Riet! Chapeau

  Beantwoorden

 29. Lot
  sep 10, 2020 @ 21:34:44

  Heerlijk je te laten verwennen.
  Vandaag nog langs je straat gereden op weg naar slagerij Scholtes.
  Nu bij mijn zus en morgen ook samen naar de sauna.
  Zijn jullie vaak naar de sauna bij de Bowling geweest voor die afbrandde? Vond dat zo’n fijne.

  Beantwoorden

 30. gewoonanneke
  sep 10, 2020 @ 21:26:13

  Heerlijk even lekker laten verwennen. Ja het hoort inderdaad wel bij het rouwproces als de rust wat meer weerkeert komt opeens het gemis dubbel terug. Maar als het er bij hoort betekent niet dat het niet heel vervelend is als je er midden in zit. Het zal inderdaad nooit meer zo worden als het was. Maar hoop toch dat je ook weer ga genieten van misschien andere dingen die je weet een goed gevoel geven. Eerst maar lekker laten verwennen door kleindochter.

  Beantwoorden

 31. Karel
  sep 10, 2020 @ 21:24:22

  ja je zal aldoor herinneringen tegenkomen , en dat is prachtig
  maar onderhoud aan het velletje zal je goed doen , en maak je weer nieuwe herinneringen

  Beantwoorden

 32. liesonderweg
  sep 10, 2020 @ 21:04:31

  Een boek vol herinneringen, bladzij na bladzij…, maar/en de leegte blijft…
  Probeer te genieten van alle aangeboden liefde…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 10, 2020 @ 21:16:40

   We hadden een lang en vooral mooi huwelijk dus ja ik tel m’n zegeningen wél maar ja, een mens wil altijd meer. Toch ben ik heus blij dat hij hier niet doorheen hoeft.
   Het gaat nog wel iets worden al zal het altijd maar een flauwe afspiegelingen worden van wat het was.

   Beantwoorden

 33. djaktief
  sep 10, 2020 @ 20:50:25

  100.000 onzichtbare draadjes daarmee zit je vast aan je man. Je moet ze nu verbreken en aan andere dingen knopen. Goed bezig zo Riet. Dat het onderhoud je helpt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 10, 2020 @ 20:56:04

   Het is waarschijnlijk het énige voordeel van een partner al jarenlang in een tehuis hebben, dan ben je al gewend dat hij niet meer in huis is.
   Ook in de sauna hangen weer draadjes want we gingen jarenlang sámen naar de sauna. Alleen de laatste jaren kon dat om diverse redenen niet meer.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: