klachten?

Wat kan ik beter doen, zeuren dat ik niet echt lekker in m’n vel zit of zeuren over alle covid ellende.
Tja, over het virus heb ik nog weinig gezegd volgens mij,  verwacht alleen niets zinnigs hé!
Kan  ik over de kwestie Grapperhaus iets zinnigs zeggen?
De man hééft een voorbeeldfunctie, dat is waar. Ik was niet op de bruiloft maar ik kan me voorstellen dat de gasten onderling makkelijk wat losser zijn dan gewenst, vooral omdat ze deels “groepjes gezin” zijn.

Ik merkte hetzelfde bij het rouwbezoek en de crematieplechtigheid en zeker omdat je in dié omstandigheden zo toe bent aan wat intimiteit is dat best lastig af te weren. Het bleef bij ons gelukkig redelijk binnen de perken maar ik begrijp dus wel hoe je in zo’n situatie rolt.
Het zal onder dergelijke omstandigheden ook meer gebeuren maar meestal in min of meer besloten ruimte waar geen controle is.

Het valt niet op zolang je géén BNner bent….. ben je dat wél…. valt iedereen over je heen! Dus nee, Grapperhaus  zat niet goed maar het brengt wél iets goeds. Men heeft nu wél oog voor de belachelijke regel dat je een strafblad oploopt wanneer je een “coronaboete” oploopt en gaat bekijken hoe de regels veranderd kunnen worden, dát is winst.

Dat je een telefoonnummer achter moet laten als je ergens gaat eten o.i.d. snap ik, je mag toch hopen dat iedereen snapt dat bij een uitbraak de schade beperkt kan worden door de gasten te waarschuwen.
Maar dat heeft alléén zin wanneer ter plekke dat nummer gebeld wordt zodat ze de telefoon over horen gaan.
Naam of adres opgeven heeft alleen nut met het overleggen van een legitimatiebewijs.

Tja dan nog een lachtertje…de vraag  “heeft U klachten”. Ik heb dan al de neiging om iets te zeggen als “ja ik vond de rekening van de notaris te hoog” of “het tocht hier” of zoiets. Het is een onzin vraag want als de man/vrouw die daar staat inderdaad verschijnselen heeft die verdacht zijn gaat die dat echt niet zeggen, hij/zij zou  thuisgebleven zijn wanneer hij/zij dat serieus neemt.

Dat is net zoiets als in het vliegtuig op je inreis formulier de vraag “heeft U wapens bij U / heeft U plannen met terroristische motieven”.
Ruud ligt altijd in een deuk om die vraag, alsof iémand die dat van plan is “ja” in gaat vullen.

Ach, ik  zei het al, van mij worden jullie dus ook niets wijzer, gelukkig zijn jullie allemaal al wijs genoeg, toch?

76 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  sep 13, 2020 @ 11:06:47

  Dat laatste klopt!! 🙂 Overigens vind ik de affaire Grapperhaus (laten we de koning en zijn lieve Max niet vergeten) totaal verbleken bij die rond de haatrapper Akwasi…Dat is pas echt een schandaal…

  Beantwoorden

 2. cornma
  sep 12, 2020 @ 12:14:06

  Ik denk dat iedereen (tenzij je binnen blijft en niemand toelaat) wel een aantal keer binnen de anderhalve meter is geweest, al dan niet bewust. Het is soms gewoon niet te vermijden. Vandaag wordt mijn zoon 50 jaar en ja, ik ga hem stevig knuffelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 12, 2020 @ 13:11:53

   Gefeliciteerd, dat is wel een mijlpaal hé! Fijn dat je ook in de gelegenheid bent hem die knuffel te geven. En jullie weten natuurlijk zelf wel of de risico’s aanvaardbaar zijn want je kent elkaars manier van leven.

   Beantwoorden

 3. Regenboogvlinder
  sep 11, 2020 @ 19:03:31

  Niet echt lekker in je vel zitten is helemaal niet gek in jouw situatie. Ik vind sowieso dat je het geweldig doet. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan hè..
  Tja Grapperhaus… Mijn dochter is dinsdag getrouwd en we waren maar met zijn achten. In een afgehuurd restaurant. In totaal met 12 mensen incl. de kok, de serveerster, de afwashulp en de fotograaf. De zus van mijn schoonzoon zit ook in de ricisogroep en hield zeker goed afstand. Ik knuffel wel maar ik kus niet en buig mijn hoofd ver naar links. Dit gold niet voor mij alleen. Maar aan het eind van de avond knuffelde iedereen elkaar. Dus ja… Jan zei het ook, ik snap Grapperhaus nu beter. Misschien is het overtrokken maar het feit dat hij minister van justitie is wordt hem nu wel erg aangerekend. Wat je al zegt… Een BNer…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 11, 2020 @ 20:46:19

   Gefeliciteerd , wat leuk een huwelijk van je dochter. Maar ook jammer dat het dus geen groot feest kon worden. Ja moeilijk hé die afstand als je blij, of juist verdrietig, bent.
   Mensen zouden inderdaad wat meer bij zichzelf te rade moeten gaan voor ze mensen in de tang nemen. Al geldt voor Grapperhaus inderdaad dat hij door zijn uitspraken wel boter op zijn hoofd had.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    sep 12, 2020 @ 09:14:30

    Dankjewel! De dag is precies zogeworden als ze bedoeld hadden en hoopten, want vanaf dat de voorbereidingen begonnen was al duidelijk dat ze het heel klein zouden houden. Een groot feest was dus de bedoeling. Met alleen de getuigen, haar vader en ik met partners, een zus van hem en een goede vriend. Dus 8 mensen totaal. En het was geweldig want verder was het wel met alles erop en eraan. En eerlijk gezegd, we hebben het heel goed gedaan met zijn allen en zelfs even niet aan Corona gedacht.
    Ja wat betreft Grapperhaus, hij had wel beter moeten weten, maar nogmaals begrijpelijk is het wel. En dat hij met een arm om de schouders van zijn schoonmoeder op de foto stond zegt niks. Misschien heeft hij al die tijd wel contact gehad met haar. Achtergronden weet je toch niet…

    Beantwoorden

 4. gewoonanneke
  sep 10, 2020 @ 21:32:25

  Wat vervelend dat je niet zo goed in je vel zit….. Ja ik merk dat er overal verschillend mee om gegaan wordt. Bij sommige zaken vragen ze niets, bij andere willen ze van alles weten. Schiet allemaal niet op.

  Beantwoorden

 5. Karel
  sep 10, 2020 @ 16:37:22

  ja ff onder het spoor door en je bent daar zo in Noord of Zuid Amerika hihi
  ja die prachtige Victoria Amazonica is ook in Blijdorp te bewonderen

  Beantwoorden

 6. Kakel
  sep 09, 2020 @ 21:31:10

  Het is toch van de zotte dat je bij een overtreden van een coronaregel een aantekening op je strafblad kreeg? Net zoals die vier mensen die anderhalve meter uit elkaar in een park op de grond een gebakje met elkaar aten.
  Vragen ze of je een terroristische actie wilt houden? Dat is toch om te gillen!
  Je bent in de rouw. Je wist al dat je Henk ging missen maar nu voel je het steeds duidelijker…Schrijf het van je af als dat helpt ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 09, 2020 @ 21:51:00

   Het is goed dat ze daar nu ies aan willen doen want dat is inderdaad te gek voor woorden. Ja zoeits vragen ze echt als je naar de USA vliegt. Ik weet nu al dat niemand ooit ja invult. 😉
   Ja dat wist ik natuurlijk maar aanvankelijk kom je daar niet echt toe, dat gebeurt pas zodra de rust om je heen weerkeert.
   Ik mis de Henk van vroeger , niet die van het laatste jaar. Daardoor maakt vrijwel alle oude muziek de sfeer van vroeger in herinnering. Zó verdrietig dat we daar helemaal niet meer samen over hebben kunnen praten door die rot dementie.
   Hij was bijna een vreemde het laatste jaar op die paar mooie momenten na, maar het was zó weinig te weten wat hem nog bereikte dat laatste jaar.

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  sep 09, 2020 @ 21:13:10

  Wie zonder zorgen is …
  Het is zeker niet handig wat Grapperhaus deed, maar hij vierde zijn feest al in veel kleinere kring dan oorspronkelijk gedacht. En ik denk dat er heel, heel veel Nederlanders zijn die zelf die 1½ meter regelmatig (zo niet bijna altijd) aan hun laars lappen. Ik vind het shockerend dat er dan zo’n hele rel uitkomt. Denk dat we ons wel ergens anders druk over kunnen maken. En ik vind het shockerend dat de maker van de foto’s zelf ook niet zo’n fris mannetje schijnt te zijn.

  Misschien moeten we allemaal ‘ns goed in de spiegel kijken en eerlijk zijn. Houden we zelf de regels altijd in acht? Ook ik moet dan ‘nee’ zeggen. Terwijl ik er toch behoorlijk bovenop zit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 09, 2020 @ 21:23:29

   Ja dat is ook wel hoe ik het in grote lijnen zie! Natuurlijk doen we (bijna) allemaal ons best maar vooral bij dit soort gelegenheden gaat het héél makkelijk een beetje fout. Zoals ik al zei, we hebben het normale contact vreselijk gemist in de laatste maanden want als je ooit die arm om je heen nodig hebt dan wel bij het verlies van een partner, het ging niet écht mis maar we zaten met kinderen en kleinkinderen wél gewoon naast elkaar. Zou ik écht mijn alter ego Beatrix zijn hadden daar foto’s van in de krant gestaan.

   Beantwoorden

 8. Rebbeltje
  sep 09, 2020 @ 13:33:58

  Hoi Riet
  Ja je kan mopperen op al de BNers maar zijn we zelf niet ook een beetje stout af en toe? Als het niet goed voelt is het meestal ook niet goed, maar dat velletje moet wel passen. Maar je bent op de goede weg en schrijft het van je af…zou dat denk ik zelf niet kunnen mijn gedachten zo te verwoorden als jij doet.
  Het hoort er allemaal bij en heet dan verwerking.
  Maar ja kan me voorstellen dat je overal Henk ziet en hoort, kan ook niet anders na al die jaren…groetjes

  Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  sep 09, 2020 @ 11:42:00

  Of ik wijs genoeg ben ? Hier en daar een vijs los maar voor de rest valt het mee.

  Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  sep 09, 2020 @ 10:56:41

  of ik klachten heb.. ?

  dat wil je niet weten Riet

  maar bloggen kan helpen

  Beantwoorden

 11. John
  sep 09, 2020 @ 08:52:01

  Grapperhaus heeft een voorbeeld functie ja, en bovendien is hij minister van justitie en in die rol legde hij vreselijke straffen op plus noteringen op strafbladen van mensne die nog nooit wat hadden gedaan. Het enige juiste wat hij had kunnen doen is opstappen, zeker ook omdat hij er goed over loog, de Christen.Of het nu gezellig was of niet, een borrel te veel op misschien, hij had gelijk uit de kast moeten komen met zijn fout en begrip kunnen tonen voor al die mensne die ook de fout ingingen omdat ze ook maar mens zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 09, 2020 @ 11:20:51

   Dat had mooi geweest ja maar politici zijn daar niet zo sterkt in. En het zijn en blijven mensen die dezelfde fouten maken als zoveel andere burgers. Maar uiteindelijk worden dan toch die regels bijgesteld en dat is een pluspunt. Laten we zeggen dat hij ervan geleerd heeft. Fouten maken doet iedereen maar niet van je fouten leren is de ergste fout die je kunt maken.

   Beantwoorden

 12. Naomi
  sep 09, 2020 @ 08:07:20

  Haha, ik zou het hilarisch vinden als je zoiets zou antwoorden op de vraag of je klachten hebt.
  En ik vond het wél irritant van Grapperhaus. Ja, ik snap het, maar ik noem anderen dan ook geen aso’s die dit doen, want ja, ik snap het. Maar ik kreeg vlak daarvoor een knuffel (sinds maanden, want totale paniek) en voelde me een misdadiger. Als ik dan daarna die beelden zie, maakt dat me wel pissig. Misschien vooral op mezelf, bedenk ik nu: ik hoef me natuurlijk geen misdadiger te voelen als ik in paniek een knuffel van iemand krijg.
  Wat betreft dat vel: ik hoop dat jij en je vel snel weer wat beter in en om elkaar passen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 09, 2020 @ 08:41:01

   Dat héb ik natuurlijk al gedaan, dan staat men even raar te kijken en als het dubbeltje valt kan er gelachen worden;-)
   Natuurlijk ben je geen misdadiger als het een keer misloopt, zolang het niet gebeurt met de gedachte “ze kunnen me wat met hun regeltjes”. Ik denk dat de mens makkelijk geneigd is in sommige omstandigheden de ander a;s “veilig”te voelen. En ja wij hébben naast elkaar gezeten tijdens de crematieplechtighed, niet op anderhalve meter , en natuurlijk vormen we geen gezin met kinderen en kleinkinderen. Maar ik ben geen BNner waar foto’s daarvan interessant zouden zijn.
   Op de kinderen na , die door hun vrijwel constante aanwezigheid veilig voelde, zijn er verder géén omhelzingen , hoe gewenst ook , voorgevallen, zelfs niet met de kleinkinderen.

   Beantwoorden

 13. Nicky
  sep 08, 2020 @ 23:33:31

  Ik ben heel wijs. Ik blijf nog steeds bij iedereen uit de buurt en als het ergens te druk is, maak ik rechtsomkeert. Dat is wat ik normaal altijd al het liefste deed maar dan vonden mensen mij raar. Nu heb ik eindelijk een excuus! Ik vind het zo heerlijk allemaal! Overigens grapte ik laatst ook toen iemand aan mij vroeg of ik klachten had ‘Heb je even?’ De vraagsteller kon er niet om lachen. Die krijgt natuurlijk de hele dag dat soort antwoorden. Ik houd voortaan mijn mond wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 09, 2020 @ 18:00:59

   Maar ik denk dat het wél een prettige afwisseling is voor alle ” zeurende zuurpruimen” die overduidelijk de pest in hebben bij die vragen.
   Ik neem ook zo min mogelijk risico maar heel moeilijk is dat nu eigenlijk niet meer.

   Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  sep 08, 2020 @ 23:24:51

  ik snap dat het gauw iets te dichtbij wordt bij sommige gelegenheden, maar je zou van een minister toch meer voorzichtigheid verwachten. Voordeel is wel dat je nu regelmatig kan zeggen, sorry sorry sorry ik lette even niet op en ja dit is een grapperhausje 🙂

  Beantwoorden

 15. RenéSmurf
  sep 08, 2020 @ 22:58:23

  Grapperhaus heeft niet alleen een voorbeeldfunctie, hij was zelfs degene die de regels opgelegd heeft. Het ergste vind ik nog dat hij er over gelogen heeft, pas toen de foto kwam kon hij er niet meer omheen.

  Beantwoorden

 16. bvision
  sep 08, 2020 @ 22:54:29

  het heeft wel wat om hier te lezen…

  Beantwoorden

 17. liesonderweg
  sep 08, 2020 @ 22:48:44

  Wij lezen je wel…, sowieso…, hahaaa…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 18. djaktief
  sep 08, 2020 @ 22:45:03

  Toitoi Riet, wat dapper om zo afleiding te zoeken in het bloggen.

  Beantwoorden

 19. Ferrara
  sep 08, 2020 @ 22:43:37

  Jaren op de toppen van je kunnen, poets je niet in een paar weken weg, maar dat weet jij ook wel. En zeur blogland de oren van het hoofd. Hindert niks, als het maar helpt want daar gaat het om!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 09, 2020 @ 08:21:47

   Gelukkig wéét ik dat het mag, maar ik wil het niet altijd. Echt zeuren is voor niemand leuk en lost tegelijk toch niets op. Meestal kan ik pas ergens over schrijven als het in de hersenpan een plaats heeft gevonden, dan kan het pas een meestal toch licht geromantiseerde versie worden die ik vaak een beetje buiten mezelf om schrijf.

   Beantwoorden

 20. AnneMarie
  sep 08, 2020 @ 22:35:17

  Heeft Grapperhaus goed gedaan. Zijn we mooi van dat strafblad gedoe af. Het gaat zo snel fout ondanks dat je weet waar je op moet letten. Een ogenblik van onoplettendheid of spontaniteit en je komt al te dicht bijelkaar.
  Je hebt best veel te verwerken dunkt mij. Fijn dat je naar de drukkerij kunt voor klusjes en dat je daarmee ook nogmmoveral tegen Henk aan loopt is logisch. Take your time.

  Beantwoorden

 21. Melody
  sep 08, 2020 @ 21:35:56

  Grapperhaus—- een aanfluiting…. boetes verzinnen én een strafblad eraan koppelen… en nu ‘meneer’ zelf over de schreef gaat hoeft dat strafblad ineens niet…. een lachertje, tenminste als het niet om te huilen zou zijn

  Maar ehhhhh wat is er aan de hand schat, waarom niet lekker in je vel, kan ik iets voorje doen?

  xxx

  Beantwoorden

 22. Mies Huibers
  sep 08, 2020 @ 21:05:31

  In het weekend gingen we naar een restaurant. ‘Komt u uit één gezin?’, was een vraag die we schriftelijk moesten beantwoorden. Waarheidsgetrouw maar nee ingevuld (Mijn vrouw, een vriendin en ik). Het tafeltje was zo klein dat anderhalve meter geen optie was. We zijn niet de deur gewezen. Ik ben dus geen haar beter dan Grapperhaus. (en ik probeer het zo goed te doen).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 08, 2020 @ 21:16:24

   En menigeen zegt dan nog gewoon “ja, we zijn een gezin”., Het wás fout maar , om het bijbels te zeggen, “wie zonder zonden is enz…..”maar in zo’n geval is men vaak Roomser dan de Paus.

   Beantwoorden

 23. Spontanity
  sep 08, 2020 @ 21:04:50

  Het heeft tijd nodig. Dat is zo’n cliché.
  Dus dat heb ik niet gezegd.
  Wat ik wel zeg is dat ik hoop dat je je draai weer vindt op een manier waarbij je wel weer lekkerder in je vel gaat zitten!!

  Beantwoorden

 24. Liesbethblogt
  sep 08, 2020 @ 21:02:16

  Ik ben ook minder over Grapperhaus gevallen juist omdat het een besloten iets is en niet de Dam ofzo. Dat gezegd hebbende is het wel een eikel dat hij het niet klein heeft gehouden maar als ik maar naar buiten kijk zie ik allerlei volk vlak bij elkaar staan praten dat zijn een hoop strafbladen.
  Er is in een korte tijd een hoop veranderd Rietepietz en dat moet zijn plek krijgen, denk dat dat nu bezig is. Het is ook niet dat je een paar maanden geleden een makkelijk leven had, verre van. De overgang is enorm en daar moet je aan wennen. Het zou raar zijn als je geen klachten had.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 08, 2020 @ 21:09:12

   Precies, dit is echt zo’n “barbertje moet hangen” situatie. Niet goed, maar door zijn BNner zijn op de spits gedreven.

   Gelukkig draaien m’n dagen nog steeds prima, geen verveling maar ineens is er dat grote verdriet. Heeft ongetwijfeld te maken “tot rust komen” Daar was tot nu toe gewoon geen ruimte voor.

   Beantwoorden

 25. Karel
  sep 08, 2020 @ 20:58:01

  ja die stomme vragen , vragen om domme antwoorden , of was het nu andersom 😁
  ik hoop dat je velletje snel weer lekkerder zit
  zeuren helpt niet , komisch bloggen wel 🙂

  Beantwoorden

 26. omabaard
  sep 08, 2020 @ 20:48:30

  Het Coronagedoe hangt me soms de keel uit, de maatregelen soms nog meer.
  Het is maar dat…….., veel belangrijker is dat jij je terug snel beter in je vel voelt, Riet! Het hoort er allemaal bij, de tijd kan helpen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 08, 2020 @ 20:56:28

   Ik kan me ook niet heel druk maken om zo’n Grapperhaus affaire .
   Heb gelukkig wat klusjes bij de drukkerij dus afleiding genoeg, maar loop even overal tegen Henk aan. Zal er inderdaad wel bij horen nu ik niet meer “op adrenaline draai”.

   Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  sep 08, 2020 @ 20:34:56

  Heeft u klachten? Uiteraard, wie niet. Het is altijd wat toch?
  Dit heb je weer schitterend verwoord 😂

  Beantwoorden

 28. staartje
  sep 08, 2020 @ 20:32:33

  Niet lekker in je vel zitten, hoort erbij, maar ik hoop dat je vel je gauw weer lekker zit. 💐

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: