tropisch zwemparadijs

Tjonge, wát een bakken water vielen er gisteren uit de lucht! Heerlijk voor de tuin natuurlijk , sproeien kan wel even achterwegen blijven nu.
De regen liep hier als een soort Niagara waterval  van het dak van de serre langs de ramen. Eh….. waterval langs de ramen…? De bedoeling is toch dat het in die keurige goot afgevoerd wordt?

Het klinkt óók wel heel erg kletterend…alsof het op de plavuizen regent, sterker nog….   als ik in de serre ga kijken voel ik nattigheid! Letterlijk, ik hoef nog net niet tot m’n enkels door het water te waden  enige overdrijving is me niet vreemd, en het water gutst ook aan de binnenkant van het glas naar beneden, grote oéps!
Vergeten iemand te vragen de goot na de herfst schoon te maken, hoewel niet echt vergeten het leek niet heel nodig toen ik  laatst met een lange  ragebol ( en dan heb ik het niet over m’n kapsel) het serre dak schoonmaakte.
Er lag geen opgehoopt blad in .

Door ervaring wijs geworden  snel ik naar de schuur en haal de stevige keukentrap die ik,  gezien mijn leeftijd, nog net mag verslepen maar zeker niét bestijgen. Jammer dan, ik kan wel iemand vragen te komen maar dat duurt dan minimaal een half uur.
En alleen wanneer de goot écht vol staat  komt het water aan randen die niet volledig  waterdicht  zijn omdat dáár geen water hoort te komen.
De goot  moet nu zó vol water staan dat moeder-bad eend met  vijf jongen daar een tropisch zwemparadijs ervaring kunnen hebben.

Dat is pakweg  weg 10×10 x 225 cm= ruim  22 liter water  die liggen te dringen om zich op de plavuizen te storten…… je begrijpt, the hell met  het verbod en ik zet de trap stevig neer en tast naar het roostertje in de goot. Inderdaad, vol geslipt met fijn blad en aarde …….
Ja op de foto niet meer natuurlijk anders zou je het roostertje niet kunnen zien, maar je verwacht toch niét dat ik in de stromende regen even een situatiefoto ga maken op een trapje waar al ik helemaal niet op mag  staan.
Dan begrijpen we elkaar.
De foto maakte ik vanmorgen vanaf het balkon. De goot moet nog wél even netjes schoongemaakt worden  maar zodra ik de prop rommel eruit haalde liep het water weg alsof ik de stop uit het bad haalde.
Netjes schoonmaken kan wel even wachten tot ik daar “een mannetje” voor heb, meestal doet kleinzoon Maikel dat voor me, komt goed.
De trap naar de schuur brengen kan ook wachten, eerst zelf iets droogs aan én de vloer droog maken.
Kwam ik vanmorgen natuurlijk die trap weer tegen, mwah….. ik was tóch al ondeugend, ik haal de trap binnen en pak in de keuken maar meteen wat hoge “vergeten hoekjes” mee! Niet zeuren, de trap staat stevig op de plavuizen en is een stuk veiliger dan, zoals ik het vroeger deed, met een stoel op het aanrecht klimmen en daarover heen en weer lopend  de hoge planken en afzuigkap schoon  maken.

 

Advertentie

87 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  sep 03, 2020 @ 20:45:33

  Held! Maar ja, echt veel keus had je niet. Er was best wel veel haast bij.

  Beantwoorden

 2. meninggever
  sep 03, 2020 @ 11:41:09

  Herkenbaar probleem. Ooit lang geleden hadden wij dat ook hier. Omdat we de goot aan de voorkant delen met de buren en onze toenmalige buurvrouw niets deed aan onderhoud als wij het niet betaalden, spoelde tijdens een stevige bui ineens vanuit onze goot enorme hoeveelheden water op ons terras. Goot zat helemaal vol. Dus (met trappetje geen optie) uit het raam op een hoog geklommen en dan met een hand aan de rand vasthoudend de boel schoon en open gemaakt waarop het water wegliep. Onze goot werd daarna gereinigd,, die van buurvrouw niet. Volgende bui zelfde situatie want het vuil spoelde gewoon van haar uit naar ons toe. Tot vogelnestjes aan toe. Mannetje ingeschakeld en haar gedwongen mee te doen. Daarna was het euvel over. Nu laten we de goot elke twee jaar vakkundig reinigen door onze vaste glazenwasser. Dat scheelt veel…. Ik vind overigens ook dat je op jouw leeftijd n iet moet denken dat je niks meer kunt hoor. Gewoon op trap en trampoline, hupsakee…probleem opgelost…:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 03, 2020 @ 13:45:22

   Klopt, goten die in elkaar overlopen geven alsnog een probleem als de andere eigenaar niets doet aan schoonhouden. Hier kan ik gelukkig bij alle goten en heb een buurman die altijd alles inde gaten houd waar het de aan elkaar grenzen goten betreft. Hij stopt ook niet bij zijn goot als dat nodig blijkt dus ik heb geen klagen.

   Beantwoorden

 3. Regenboogvlinder
  sep 02, 2020 @ 11:32:55

  Je bent me toch ook een dappere Riet hoor! Hier lopen de goten met dat soort buien ook over, de regenpijp kan het dan gewoon niet verwerken. Maar als het weer droog is zakt alles weer. Binnenkort komen ze van de Woningbouw weer de goten schoonmaken, goeie service hoor. Maar doe voorzichtig hoor op zo’n trap, een ongeluk zit in een klein hoekje en we willen je nog lang niet kwijt!!! ❤

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 02, 2020 @ 13:01:24

   Dat is fijn als je daar zelf niet voor hoeft te zorgen. Maar dit is gelukkig niet héél erg hoog, ik kan er makkelijk bij hoor. Geen al te groot risico. Ik ben natuurlijk wel voorzichtig, heb geen zin om in het ziekenhuis te belanden;-)

   Beantwoorden

 4. Karel
  sep 01, 2020 @ 21:25:46

  ja ik ken je een heel klein beetje , en je schitterende humor 🙂
  ik ben ook nooit ondeugend hoor , heb ik geleerd dat dat niet mag 😁
  jij kent dat baaien ondergoed nog , ja krijg je de kriebels van hé
  lachen is gezond

  Beantwoorden

 5. Kakel
  sep 01, 2020 @ 20:58:14

  Rietepietz Powerrrr!
  Ik zou een verstandige opmerking kunnen maken, maar waarom? Je doet toch waar je zelf zin in hebt. Goh…waar herken ik dat van (-:
  Goed gefikst. Heb erg gelachen met je opmerking over moedereend met haar kroost.

  Beantwoorden

 6. Spontanity
  sep 01, 2020 @ 20:10:04

  Zoals jij het op het laatst beschrijft, doe ik het nog steeds.
  Met een opstapje via de barkruk op het aanrecht.
  Hoor je Hans?
  Goed opgelost!

  Beantwoorden

 7. liesonderweg
  sep 01, 2020 @ 20:09:04

  Gevaarlijk spelletje, maar superwoman deed het!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 8. Neeltje
  sep 01, 2020 @ 19:47:03

  Eigen wijze, zullen we maar zeggen.

  Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  sep 01, 2020 @ 18:02:21

  Op jouw leeftijd wil ik daar iemand voor hebben! Maar ik snap je hoor. Heb ooit in de stromende regen in pyjama (het enige wat ik dubbel had en dus vuil kon worden) een goot schoongemaakt. Je kan een half uur wachten dan weet je zeker dat het zwemmen binnen wordt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2020 @ 18:27:29

   Ja precies, als ik er tijdig aan denke doet m’n kleinzoon het altijd voor me maar er léék nu niet zoveel blad in te liggen, het leek meer aarde wat er nu verstopping veroorzaakte. Ik ga Maikel vast bestellen voor als de bomen helemaal kaal zijn.
   Gelukkig liggen er plavuizen in de serre dus is nat worden niet heel erg maar ja 20 liter is wel een héél grote plas, daar ga ik inderdaad niet op wachten.

   Beantwoorden

 10. Suskeblogt
  sep 01, 2020 @ 16:39:58

  Je bent een echte doe het zelver. Hopelijk geen bakken water meer uit de hemel of van waar dan ook.

  Beantwoorden

 11. Leidse Glibber
  sep 01, 2020 @ 14:28:50

  Pfffff waarom verbaast mij dit niets en dan bedoel ik niet de prop maar de ongehoorzaamheid 🙂

  Beantwoorden

 12. Ferrara
  sep 01, 2020 @ 13:02:58

  Tuurlijk klaart Riet dit natte klusje zelf wel even en doet er nog verslag van ook.
  Soms kun je niet op hulp wachten, toch?
  Goede huishoudtrap heb je, met extra banden om hem echt stevig neer te zetten.

  Zelf stond ik gisteren een minder goed trapje te bewaken waar meneer F. op stond om het dak van de caravan schoon te maken. Plakkerig zwart vanwege de vlierbessen. Inmiddels is ons huis op wielen blinkend schoon naar de winterstalling gebracht.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2020 @ 13:30:02

   Ja hoor, ben altijd lid van “eigen hulp” 😉 Op trapjes moet je niet bezuinigen weet ik en deze staat echt goed stevig ,mits de ondergrond goed recht is natuurlijk. Ik kan me er ook goed aan vast houden. .

   Verschrikkelijk is dat hé, die vlierbessentroep, en extra gemeen als de vogels ze éérst opgegeten hebben en dan dan nog wat bijtend spul doorheen mengen. Dat was dus met recht een “grote reine daad” doen;-) Dat valt toch een beetje rauw op het dak na een fijne vakantie.

   Beantwoorden

 13. Naomi
  sep 01, 2020 @ 11:33:03

  Je bent een held! Ik zou geloof ik niet eens aan de goot hebben gedacht en in alle stress al gelijk al m’n broers hebben gebeld om te melden dat er water naar binnen kwam…

  Beantwoorden

 14. terrebel
  sep 01, 2020 @ 10:06:06

  Superstoer van je, Riet! Er zit nu ook een roostertje voor de opening?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2020 @ 10:59:55

   Dar gaat niet helpen , de troep hoopt zich op in die hoek en sluit net zo makkelijk een roostertje af. Ik moet er gewoon op letten dat de goot regelmatig , maar vooral na de herfst even uitgemest wordt.

   Beantwoorden

 15. Marlou
  sep 01, 2020 @ 09:54:21

  ha Riet!

  Ik zeg: Womanpower!

  Xxx

  Beantwoorden

 16. Happy Hulk
  sep 01, 2020 @ 09:25:54

  maar je verwacht toch niét dat ik in de stromende regen even een situatiefoto ga maken op een trapje waar al ik helemaal niet op mag  staan.

  Dat verwacht ik wel!

  Ik raad je dringend aan om een aanvraag in te dienen voor een buiten traplift, zodat je veilig de goot kan reinigen. #ofzegiknuweerteveel 🙄

  Beantwoorden

 17. Nicole Orriëns
  sep 01, 2020 @ 09:19:21

  Dakgoten schoonmaken is inderdaad een klusje dat je niet kunt vergeten, want de gevolgen zijn vervelend. Fijn dat je het in eerste instantie zelf kon oplossen.

  Beantwoorden

 18. John
  sep 01, 2020 @ 08:57:02

  Ik heb 3 van die filters en die kijk ik 2 keer per jaar na. Vooral de filters van de goten achter want daar staan bomen en daar valt toch het hele jaar door troep van af.
  Gelukkig sta jij je vrouwtje, Riet, en wist je het snel doeltreffend op te lossen. Nu gewoon op je kalender zetten 🙂

  Beantwoorden

 19. RenéSmurf
  aug 31, 2020 @ 22:42:13

  Ja, wat je schoon hebt kan er dan weer een tijdje tegen. En dat is een voordeel van al dat water, dan is de boel meteen weer schoon.

  Beantwoorden

 20. Lot
  aug 31, 2020 @ 21:54:07

  Traplopen is toch een hele goede manier om je bovenbeenspieren in conditie te houden? Nou dan had je gewoon een work-out toen het regende en je binnenhuis je moest vermaken.

  Beantwoorden

 21. Matroos Beek
  aug 31, 2020 @ 21:52:50

  Een goed soldaat trekt zijn plan… maar toch opletten met trapjes en constructies met stoelen op aanrecht etc.. thuisongevallen gebeuren heel vaak.

  Beantwoorden

 22. Rebbeltje
  aug 31, 2020 @ 21:24:25

  Ha je dakgoot en keuken spic en span…ja je moet er wat voor doen maar dan heb je ook wat haha…
  En mijn ma zei altijd wat je zelf nog kan, doen hihi
  En zij zou net als jij gewoon die trap opgaan…ikke ook haha
  Groetjes

  Beantwoorden

 23. djaktief
  aug 31, 2020 @ 21:23:09

  Wat heb je dat keurig gefixt zeg. Complimenten!!!

  Beantwoorden

 24. bvision
  aug 31, 2020 @ 21:21:53

  Zo gaat dat hier ook, eerst handelend optreden daarna zien we verder…

  Beantwoorden

 25. gewoonanneke
  aug 31, 2020 @ 20:40:05

  O dat snap ik helemaal hoor, zou dat ook gewoon doen. Goed opgelost. Heb gelukkig nog geen “verboden” gekregen van mijn zoon al heeft ie wel de langer ladder zelf maar meegenomen nadat hij zelf een keer met die trap op de trap had gestaan en wist dat ik dat ook wel eens deed haha.

  Beantwoorden

 26. AnneMarie
  aug 31, 2020 @ 20:39:03

  Je lijkt wel een tornado. Hup aanpakken, niet denken maar doen.
  Het is goed afgelopen en hebt een heleboel ellende voorkomen. 💪🏻💪🏻💪🏻

  Beantwoorden

 27. Renske
  aug 31, 2020 @ 20:23:19

  O, hoe ouder hoe gekker? Je lijkt mijn moeder wel. Die was ook zo. Maar goed van je dat je het gedaan hebt, want een waterplas binnenshuis is tig keer niets.

  Beantwoorden

 28. omabaard
  aug 31, 2020 @ 20:11:31

  Dat doet me denken aan mijn oma, die ook altijd stunten waagde, tot grote ergernis van mijn ouders😉.
  Alles oké natuurlijk als je het achteraf kan navertellen.

  Beantwoorden

 29. Melody
  aug 31, 2020 @ 20:10:50

  ik zeur niet… zou niet durven … met geluid uit hoor je me toch niet lekker puh

  Beantwoorden

 30. Koen
  aug 31, 2020 @ 19:55:32

  Een keukentrapje … op de Eerste Hulp kunnen ze er over meepraten 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 31, 2020 @ 20:01:27

   Maar het is wél een stevig trapje hoor, En ik probeer me altijd vast te houden. Vooral binnen staat de trap goe stevig omdat alles vlak is, in de tuin is dat wel eens lastiger.

   Beantwoorden

 31. Karel
  aug 31, 2020 @ 19:52:24

  😁 nee niet zeuren , en ja ik begrijp je helemaal 🤣
  wat zullen de kinderen een commentaar hebben als ze dit horen , of kennen ze je zo
  en zo je het brengt hihi , geweldig mooi
  droge avond groet

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: