zonder downs geen ups

Het blijft  gebeuren….. stap ik ’s morgens de keuken in , zet de radio aan terwijl ik ontbijt ga maken en ploep….  val ik midden in een zin  die weer een parelketting aan barrels rukt.
Het lijkt wel of ze het erom doen.
Vanmorgen was het deze zin  uit het nummer “wonderful life”  wat op zichzelf al een prachtig nummer is maar,  heel breekbaar gezongen door Mathilde Santing wel twee parelkettingen aan kan.  ( klik op het plaatje)


Ik deed hier al eens mijn beklag over het iele, schrille stemmetje van Claudia de Brey en dat zacht zingen niet perse “iel” en een beetje “schril” hoeft klinken maakt Mathilde dan wel even duidelijk.
Even slechte start dus , nou ja, ’t kan niet alle dagen feest zijn natuurlijk, tenzij ik die kleintjes in huis neem.
Mwah… bij nader in zin  toch niet zo’n best plan, gewoon “gevalletje uithuilen en opnieuw beginnen”, moet kunnen.

Suus staat weer met een strak “kontje” voor de deur te glimmen dus ik kan de hort weer op en dat dóe ik dan ook. Alweer een ochtend zwemsessie gedaan, daarna even bij de drukkerij binnengestapt waar ik meteen aan het werk gezet werd met een klein “tel karweitje” en ook al  boodschappen gedaan.
Bij thuiskomst een verrassing in de brievenbus…..  van ’t CBR…. Ik mag mezelf onbeperkt rij geschikt noemen en kan dus een nieuw rijbewijs aanvragen. Hieperdepiep!!!

Ik had begrepen dat het probleem van de vertraging voor rijbewijsverlenging bij ouderen  zit in een gebrek aan keuringsartsen bij het CBR, maar dáár krijg je pas mee te maken wanneer een willekeurige arts,  die de keuring mag doen, aanvullend onderzoek nodig vindt.
Dat wéét je natuurlijk niet van te voren dus, al verwachte ik het niet, na alle gruwelverhalen van ouderen waarvan het rijbewijs verliep tijdens een veel te lang durende procedure begon ik bijtijds.

Kreeg ook al snel bericht dat m’n rijbewijs eventueel nog tot dec  2021 geldig zou zijn  i.p.v. tot dec. 2020 .
Kijk, dat maakt m’n dag dan weer goed, geen extra keuring, en gewoon 5 jaar verlening. .
Als het reactievermogen getest moet worden maak je natuurlijk wel de indruk dat het wel snor zit als je langs je neus weg vertelt dat je, bij een onverwachte opdonder op je achterkant  schade aan je voorkant voorkomt doordat je de  rem weet te vinden.
Ik wacht natuurlijk nog wel even eer ik het nieuwe rijbewijs ga halen, ik ga ze géén 4 maanden cadeau doen, ik ga voor de volle 5 jaar.

Advertentie

56 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  aug 24, 2020 @ 17:17:20

  Fijn dat Suus weer beter is. En zolang er ups én downs zijn, komt alles goed. En jij bent wel iemand die de ups ziet in het leven, denk ik. Gelukkig maar! Prachtig nummer trouwens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2020 @ 18:17:39

   Gelukkig wel ja, Suus is op dit moment m’n grootste vriend al zou im me nu het zo heel warm meer is ook wel beter zonder kunnen redden. Ja hoor, ik geef zowel de ups als de downs de ruimte omdat ik weet dat ze nodig zijn om weer een nieuw evenwicht te vinden.
   Want er is natuurlijk wel héél veel anders. .

   Beantwoorden

 2. Kakel
  aug 23, 2020 @ 20:53:41

  Het lijkt of de muziekteksten rechtstreeks naar binnen komen. Ongevraagd dringen ze zich aan je op… Mathilde zingt ook dat ze daar in haar eentje “Upstraight in the sunshine” staat, en daar doe jij niet voor onder, hoor. Ook niet wanneer je in zee ligt en er zout water aan bij draagt. Je hebt liefdesverdriet. Intens liefdesverdriet.
  Fijn dat je weer kan karren in Suus en dat zelfs het CBR meegaand was. Wonderen bestaan nog ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 23, 2020 @ 21:01:43

   En Suus is de “friend” die ik nodig had, maar je hebt gelijk , soms knallen die teksten er loeihard in. Maar alles bij elkaar sta ik meestal inderdaad wel recht op in de zonneschijn die iedereen over me uitstort.
   Het is wel héél fijn dat er geen aanvullende onderzoeken nodig waren want dáárdoor lopen zoveel aanvragers vertraging op. En natuurlijk ook goed om te horen dat ik nog redelijk functioneer;-)

   Beantwoorden

 3. J@n.
  aug 23, 2020 @ 14:24:34

  Helaas voor mij geen rijbewijs meer, na een licht herseninfarct zie ik niet meer wat ik zou moeten zien. Gelukkig heeft Joke het hare ook nog verlengt gekregen voor 5 jaar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 23, 2020 @ 15:12:06

   Dat is wel héél vervelend J@n, dar is dus een moeilijke tijd van revalideren geweest denk ik. Gelukkig dat Joke nog kan en mag rijden. Het is toch iets makkelijker wanneer je een partner hebt die nog kan rijden om je rijbewijs in te leveren. Henk is er naar toegegroeid en liet sowieso mij al steeds meer rijden.Maar voor wie geen partner met rijbewijs heeft is het dan veel zelfstandigheid inleveren en dat is zeker niet leuk.

   Beantwoorden

 4. Regenboogvlinder
  aug 22, 2020 @ 14:27:15

  Nou dit is een parel van een zwijmel om maar in jouw stijl te blijven. En dit soort momenten zul je idd nog wel vaker meemaken. Prachtige tekst is het ook, veel is op jou van toepassing. Met je eens, Mathilde Santhingh heeft een prachtige stem!
  En Suus is er weer en dat je geen onderzoeken nodig hebt om te zorgen dat je rijbewijs verlengd wordt! Gefeliciteerd! Echt heel blij voor je, dat het zonder rompslomp kan.
  Durfde je wel te zwemmen in de zee vanwege die rioollozing? Of was die waarschuwing maar voor korte termijn? En dat ze je op het werk toch ook nog zo af en toe kunnen ‘gebruiken’ is natuurlijk super!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 16:38:58

   Mooi is dit nummer he, er zijn twee categorieën waar ik op stuk ga. Nummers als dit waar de tekst ineens zó van toepassing is, en andere nummers waar ik herinneringen aan heb met Henk. Zoals bijv. “I put a spell on you” van CCR( hoorde ik ook vandaag) , dat altijd luidkeels meegezongen werd door iedereen tijdens feestjes op zolder .
   Feestje dat het rijbewijs soepel verlengt kan worden en ik ben veel met Suus op stap. Tijdens die viezigheid in zee was ik niet in Scheveningen in zee en verder had je er geen last van. Het was inderdaad maar kort .
   Ik ben heel blij dat ze me daar af en toe nog nodig hebben en dat blijft zo, misschien wel meer want er zijn ook in de drukkerij ontwikkelingen om de zaak te kunnen laten voortbestaan na de corona klap. Ik wacht het af maar ik wil er best tegenaan gaan als ik ze ergens mee kan helpen, ze hebben het ook niet makkelijk gehad dit jaar. Werk er nu ook af en toe maar dan wil ik niet eens betaald worden als het slecht gaat.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    aug 22, 2020 @ 17:18:46

    Ja prachtig! Oh ik kan het me zo voorstellen… dan ga je gewoon!
    Ik heb in de auto altijd Radio M opstaan. Dat is de radiozender van RTV Utrecht. Heel veel oude muziek, heerlijk vind ik dat.
    Nou, ben blij voor je dat je weer mobiel bent met Suus, straks met je nieuwe rijbewijs. Ook blij voor je dat je gewoon de zee weer in kunt. En op het werk kunnen helpen is toch fijn, dat je daar ook nog nodig mag zijn. Nou, waarom zou je niet? Zie het maar als vrijwilligerswerk, is toch prachtig!
    Hopelijk valt het allemaal mee en kunnen ze gewoon verder.

    Beantwoorden

 5. Suskeblogt
  aug 22, 2020 @ 13:03:46

  Het is normaal dat je in een dip valt, zo nu en dan. Alles is nog redelijk recent gebeurt. Je hebt nog veel te verwerken. Succes met de herstelde suus.

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  aug 22, 2020 @ 10:42:02

  zonder downs geen ups.. zo zit het leven in elkaar

  goed dat je terug met Suus de baan op kunt Riet…

  prettig weekend

  Beantwoorden

 7. Naomi
  aug 22, 2020 @ 10:02:10

  Ach ja, iets met vallen en opstaan hè… En zolang je weer op blijft staan, is dat volgens mij, zeker nu, prima.
  Heerlijk van dat rijbewijs en inderdaad, die vier maanden moet je ze niet gunnen. Lekker nog even mee wachten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 13:46:20

   Gelukkig val ik niet écht diep, zijn het meer struikel partijtjes en ben ik vrij snel weer overeind..
   Zal nog even goed nalezen of ik daar ik rustig nog even mee kan wachten maar volgens mij wel.

   Beantwoorden

 8. Happy Hulk
  aug 22, 2020 @ 09:48:13

  Heel intens komen die liedjes bij je binnen.
  Jarenlang liedje in Hulkenhoofd, “waarom fluister ik je naam nog”.

  Beantwoorden

 9. vlasje
  aug 22, 2020 @ 09:21:10

  Wat een ontroerend lied en prachtig vertolkt. Die tranen zijn onontkoombaar en dat is goed want het gevoel van verlies en gemis mag er zijn en geuit worden. Soms is dat zo scherp, al weet je dat het onontkoombaar was en de dood ook verlost. Dubbel, ja, verstand en gevoel zijn twee kanten van ons. Hug

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 13:37:07

   Klopt helemaal wat je zegt . Naarmate de “oneigenlijke Henk” meer naar de achtergrond verdwijnt komt mijn lief weer meer tevoorschijn, en dié mis ik, doe andere Henk is nu beter af en mis ik minder.

   Beantwoorden

 10. Neeltje
  aug 22, 2020 @ 09:14:13

  Soms valt het ‘rouw’op je dak. Prachtig nummer, heb ik in mijn speellijst opgenomen.

  Beantwoorden

 11. John
  aug 22, 2020 @ 09:10:16

  Ik denk dat je nog wel wat parelsnoer mag aanschaffen want er zal er hier en daar nog wel een gaan. Dat is toch wel normaal na een lang leven smane met elkaar. HEt hoort ook bij het proces van verwerken. Claudia mogen ze van mij van de radio weren 🙂 En je auto weer voor de deur is ook wel een feestje. Je hebt gelijk je vrijheid weer terug om te gaan en te staan..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 13:32:07

   Ik ben er ook bang voor, nou ja niet écht bang natuurlijk want dat zou ook niet helpen. Ik ga het niet uit de weg. Maar gelukkig kan ik ook de fijne momenten toelaten, daar hebben mensen soms moeite mee. Ik niet.
   Claudia heeft écht geen zangstem , misschien dat een muilkorf haar in toom kan houden;-)
   Ik geniet héél erg van m’n auttootje en kan er nu weer 5 jaar tegenaan, tenzij ik iets ga mankeren waardoor rijden onverantwoord is natuurlijk.

   Beantwoorden

 12. bvision
  aug 22, 2020 @ 08:26:34

  Een heerlijk nummer, ik droom er echt bij weg, waar had je het ook alweer over… oh ja, rijbewijs, proficiat dat dat weer in orde is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 13:26:21

   Zolang je niet achter het stuur zit is wegdromen niet erg, dus maar geen cd van in de auto, dát gaat niet goed komen;-)
   Ben héél blij dat het zonder gedoe in orde kwam, je hoort er zoveel ellende over.

   Beantwoorden

 13. Leidse Glibber
  aug 22, 2020 @ 01:45:01

  Inderdaad een geweldig mooi nummer en Mathilde Santing is een geweldige zangeres. Toch een fijn gevoel dat je er weer vijf jaar tegenaan kan met je rijbewijs.

  Beantwoorden

 14. Rebbeltje
  aug 21, 2020 @ 23:08:46

  Een mooi lied van Mathilde Santing en ja als je zo parels moet verzamelen krijg je er hier veel ineens…
  Fijn dat Suus weer klaar is en jij je ritjes kan maken…geeft toch een gevoel van vrijheid.
  Fijn weekend

  Beantwoorden

 15. djaktief
  aug 21, 2020 @ 22:39:58

  Het mag erbij horen allemaal maar het is toch knap klote om het maar zo te zeggen. Je doet het zo goed, maar het is zo moeilijk.

  Beantwoorden

 16. omabaard
  aug 21, 2020 @ 22:27:13

  OH wij houden hier ons rijbewijs voor het leven? Wat ook niet ideaal is volgens mij.

  Soms moet je de toekomst gewoon op je af laten komen, van Loesje.

  Het lukt je zeker.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 07:57:20

   Hier moet je het om de 10 jaar verlengen en na je 75ste gaat dat met controles gepaard en is het nog maar 5 jaar geldig. Alleen al voor de foto op het rijbewijs is zo af en toe vernieuwen toch wel nodig. En een oogje houden op oudere rijders kan geen kwaad denk. Hoe mijn schoonvader reed toen hij 75 plusser was is niet aan te bevelen.

   Beantwoorden

 17. Karel
  aug 21, 2020 @ 22:00:25

  schitterend Riet , en je hebt gelijk hoor geef die lui niet zo maar 4 maanden kado
  ik kan dat zangeresje niet dus , kan er geen zinnig woord over zeggen , maar volgens mij ( muziekvandaal ) is zij geen bas , toch
  rustig weekend groet

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 22, 2020 @ 07:49:51

   Nee natuurlijk niet, zeker op mijn leeftijd is het altijd maar afwachten hoe de regeltjes dán weer zijn. Maar ik hoop dat ik verstandig genoeg ben om zelf te zien wanneer rijden niet meer verantwoord is.
   Nou Mathilde heeft ook niet echt een sopraantje maar dat maakt zacht zingen des te mooier.

   Beantwoorden

 18. gewoonanneke
  aug 21, 2020 @ 21:57:47

  Ja dat soort momenten zijn natuurlijk heel normaal: En juist muziek die je hoort kan dat laten ont staan. Zoals je zei geen ups zonder downs…… hij is het waard dat je er tranen om laat toch.

  Beantwoorden

 19. Spontanity
  aug 21, 2020 @ 20:38:41

  Is het niet zo dan dat ze de oude datum aanhouden???

  Beantwoorden

 20. Melody
  aug 21, 2020 @ 20:32:42

  Alles hoort bij elkaar… elke parel telt om de ketting heel en compleet te maken.

  😍

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: