ashes to ashes

Best vervelend hoor dat gedoe met de auto. Natuurlijk,  alleen maar blikschade, het kon erger. Maar toch, sores als  corona, hitte, testamentaire executeur bezigheden, rijbewijskeuring enz  laten  het tijdelijke verlies van mijn nog maar  juist herwonnen “vrijheid” er best wel inhakken.
Het OV is lastig door het mondkapje en de wachttijden in de hitte bij de haltes, ik  verdraag de hitte minder goed dan vroeger. Natuurlijk mag ik altijd Inge bellen maar dat doe ik uitsluitend voor zaken die echt niet kunnen wachten.

Voor de afspraak bij het crematorium om de as van Henk op te halen  zóu ze al meegaan, in wiens auto was dus geen punt. Best wel weer emotie  na alle gedoe met de auto, al hadden we geen idee of daar enig ceremonieel aan te pas komt.
Hoe het eraan toe gaat wanneer je  de urn  op komt halen van een geliefde?
Nou wel héél erg kil kan ik zeggen, althans bij het crematorium waar wij mee te maken hebben.

Melden bij de administratie…. aan de balie melden wie je bent, wat je komt doen….. voor de balie staand wachten tot een wél uiterst vriendelijke meneer een beetje gegeneerd zegt; “het is wel een heel kleine  ceremonie” waarna hij verdwijnt.
Als hij terug keert  controleert hij mijn legitimatie en  legt  me papieren voor  die getekend moeten worden. Inderdaad gewoon staand aan de balie van de administratie.

Hij verdwijnt weer naar achteren, en komt terug met een mooie doos van ongeveer 10x15x25. Er gaat een zegel op de sluiting van de doos, eh…  om te voorkomen dat Henk zélf “op zoek naar verstrooiing gaat” waarna de doos  in een keurig tasje gezet wordt.
Na de waarschuwing “het is zwaarder dan zo lijkt dus doet U voorzichtig” wordt het tasje me over de balie aangereikt….
Dat kun je  inderdaad wel  een héél kleine ceremonie noemen, alsof ik een  gerepareerde computer  bij de klantenservice op kon halen.

Op “verstrooiing”, ook weer zo’n mooi dubbel woord, moet Henk nog even wachten.
Hij gaat niét alleen op zoek naar verstrooiing, no way, dan wil ik mee.
Hij moet maar wachten tot ik mee kan. Tot zolang  staat hij  op het plekje in zijn kledingkast  naast de naaimachine.
Pas als ik mee kan is het voor hem tijd om  uit de kast komen,  gaan we, ongezien, lekker vulgair in een duin pannetje liggen vrijen.

102 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Kakel
  aug 18, 2020 @ 21:09:51

  Het is ook zoveel tegelijk! Een mens zou van minder van slag raken.
  Wat een koude bedoening bij dat rouwcentrum. Corona is geen smoes. Ergens moet een ruimte zijn om dat privé af te kunnen handelen. Ik vind het mensonwaardig.
  Een duinpannetje? Nee joh, tegen die tijd hebben jullie je eigen hemelbed (-:

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 18, 2020 @ 21:37:15

   Ik ben ook bang dat het gewoon een smoes is, heel kil hoor. Maar ik ben weer uit m’n dip gekropen hoor. Nee ik kies tóch voor het duinpannetje maar ik zie al dat je dát ondertussen wel snapt;-)

   Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  aug 17, 2020 @ 00:31:26

  Inderdaad wel een heel kleine en kille ceremonie. Ik werd destijds keurig naar een kamertje gebracht waar gevraagd werd hoe het ging. Er lag een keurig ingepakte steentje met een nummer voor me klaar. Dit steentje was meegegaan in de oven en had haar tijdens de crematie begeleid. Gek maar ik vind het eigenlijk een heel belangrijk en mooi steentje en ben blij dat ik hem heb. Ennuhh ik ben nog steeds niet aan verstrooien toegekomen, ik wil dat op twee plekken doen. De ene plek is ergens op het water maar ben daar nog niet geweest en de andere plek is in het park en dat durf ik nog niet zo goed, moet toch maar eens op een rustige dag gewoon brutaal zijn en het gaan doen 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 17, 2020 @ 08:47:50

   Ik denk dat het steentje voor mij ook belangrijker is dan de as, maar het zit gewoon in de doos, wel zichtbaar bovenop. Denk dat ik zoals het bij jou ging ook veel prettige had gevonden al was dat kille gedoe misschien juist op dat moment wel ergens goed voor. Ik was door die aanrijding de dag ervoor toch bat meer uit m’n doen dan normaal ik gesproken was.
   Misschien zou ik overdreven emotioneel gereageerd hebben. Jij vindt vast wel een goed moment maar dat moet je niet overhaasten, je kunt altijd nog besluiten dat ze maar op jou moet wachten.

   Beantwoorden

 3. meninggever
  aug 15, 2020 @ 11:53:27

  Zou het kunnen dat die killigheid te maken heeft met Corona? Andere procedures en zo? Zelfs bij de recentelijk overleden katten die we gewoontegetrouw laten cremeren, is men nog warmer bij overhandiging. Uitstrooien doen we dan met een glaasje in de tuin. Kan niet bij Henk, snap ik ook wel. En ook pas doen als je echt toe bent aan dat definitieve afscheid. Desnoods nog een beetje bewaren van zijn as als je dat een fijn gevoel geeft. Staan geen regels en voorschriften op hoor…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 15, 2020 @ 12:53:41

   Dat is wel mogelijk natuurlijk maar lijkt me overbodig, in een klein kantoortje kun je ook best de anderhalve mtr. regel in acht nemen. Nu was er zelf nog de kans dat er iemand van buiten naar binnen kwam en bij ons aansloot.
   Nee ik bewaar hem helemaal tot ik , samen met hem , uitgestrooid kan worden. Trouw tot in de dood toch?

   Beantwoorden

 4. Neeltje
  aug 15, 2020 @ 09:38:34

  Henk voelt zich vast thuis naast jouw naaimachine in de kast en kijkt uit naar jullie uitstapje in de duinen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 15, 2020 @ 10:16:10

   Hij vond die altijd te zwaar voor me om naar beneden te dragen en wilde dat liever zelf doen. Maar het was het enige vrije plekje in die kast totdat ik eens drastisch ga ruimen, maar dat heeft de tijd nog. Naar de duinen gaan zit er nog even niet in, dan had die klapper op de auto toch wat harder moeten zijn.

   Beantwoorden

 5. Beaunino
  aug 15, 2020 @ 08:14:33

  Haha, die laatste zinnen… maar wat een onaangename toestand daar zeg, gewoon aan de balie? Wel fijn hè, dat hij weer even een beetje dichtbij je is in plaats van daar te staan.

  Beantwoorden

 6. Nicky
  aug 14, 2020 @ 22:26:57

  Wow! Ik vind dat best schokkend! Ik heb ooit een hondje laten cremeren en toen we de as op kwamen halen, mochten we plaats nemen in een prachtige wachtkamer. We kregen zelfs een kopje koffie en een glaasje water aangeboden. Mich en ik zeiden later nog dat we het een tikkie overdreven vonden. Dat is wel in schril contrast met deze vertoning. Gelukkig maakt de laatste zin een hoop goed. Ik heb zo het vermoeden dat jij en Henk vaak enorm veel lol hebben gehad samen ❤️

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 15, 2020 @ 08:19:30

   Dit was inderdaad een tikkie overdreven naar de andere kant. Ik bén gelukkig een nuchter mens maar a;ls het een partner betreft zou iéts meer inleving toch een andere oplossing in kunnen geven.
   Laat ik het zó zeggen , ik vond “de huwelijksplicht geen opoffering en daar was Henk blij mee. 😉 ik zóu daar best een log over kunnen schrijven maar hoe intiem kun je zijn zonder lezers zich ongemakkelijk te laten voelen, ik ben natuurlijk niet de schrijfster van 50 tinten grijs.

   Beantwoorden

 7. Spontanity
  aug 14, 2020 @ 20:24:28

  Vulgair nog wel, jij durft!
  Moest even bijlezen bij je.
  Balen van Suus!!!
  Misschien dat ik daarop al wel reageerde afgelopen dagen, soms las ik wel eens wat, maar reageren, nee, want vakantie!!!
  En Riet, wij hebben ook een auto en wonen dichtbij!
  In geval van………..

  Beantwoorden

 8. Nathalie
  aug 14, 2020 @ 16:46:00

  Emotionele achtbaan. Er gebeurt van alles. Ik moest even bij lezen en je hebt het zeker druk gehad. Ik gun je dat vulgaire momentje in de duinen…. en hopelijk de rust die daarna komt. “Beterschap voor Suus”
  Liefs,

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 14, 2020 @ 17:53:42

   En nu is het dan veel te rustig omdat ik door het warme weer zonder auto niet zoveel kan, en eigenlijk ook niet hoef want de meeste dingen is nu gewoon even afwachten op papieren die het weer mogelijk maken om ándere papieren aan te vragen en in te vullen….zucht!En hier en daar een telefoontje.
   Met Suus komt het wel goed gaat heel veel centjes kosten maar die hoef ik niet op te hoesten gelukkig.

   Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  aug 14, 2020 @ 16:26:06

  Die laatste zin Rietepietz hoe verzin je het (op jouw leeftijd) maar inderdaad dat is niet heel mooi liefdevol of doordacht in zo’n crematorium. Was niet anders m’n vader had het er ook al over. Zijn woorden; ‘Ik heb opa opgehaald stond met een paar minuten weer buiten’.
  Enne Rietepietz check de wind even voor je een duinpan induikt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 14, 2020 @ 17:48:42

   Ik heb gewoon een goed geheugen;-) Ik zou misschien ook wel een héél mooi logje kunnen maken over dat soort gevoelens bij ouderen, wie weet ooit ( al denk ik van niet) in het kort, ik herinner me wat we samen hadden, ook dát 😉 .
   Goede tip over die windrichting, we moeten natuurlijk niet uitwaaieren over andere wandelaars.

   Beantwoorden

 10. J@n.
  aug 14, 2020 @ 12:36:52

  Gelukkig ben je ondanks alles je humor niet verloren.

  Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  aug 14, 2020 @ 11:56:30

  een emotioneel moment.zakelijk afgehandeld Riet

  pijnlijk toch

  gelukkig hen je uw zin voor humor niet verloren

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. schrijfselsvanmij
  aug 14, 2020 @ 11:37:18

  Toen wij de as van mijn moeder gingen ophalen ging dat ongeveer zo. Mijn vader’s urn staat nog altijd bij mijn broer in de kast. Bedoeling is dat de as van beide urnen wordt uitgestrooid in het heuvelland

  Beantwoorden

 13. Marlou
  aug 14, 2020 @ 09:38:52

  Ha Riet,

  mooi, dat je wacht… of eigenlijk dat hij wacht.
  Zo hebben wij de as van onze ouders in Oostenrijk verstrooid op het land rondom het huisje.
  Daar zijn zij nu aan het “flikflooien”… 💙

  Liefs, Marlou

  Beantwoorden

 14. Nicole Orriëns
  aug 14, 2020 @ 09:25:53

  Dat klinkt inderdaad nogal kil… Maar ergens vind ik het dan al wel helpen dat die meneer dat enigszins gegeneerd erkent.

  Beantwoorden

 15. Naomi
  aug 14, 2020 @ 08:11:22

  Dat is wel heel erg onpersoonlijk inderdaad. Ga er minstens even bij zitten, zou ik denken. Ik hoop wel dat het nog even duurt hoor, voor jullie in dat duinpannetje kunnen gaan liggen vozen.

  Beantwoorden

 16. John
  aug 14, 2020 @ 08:01:40

  Ja, as ophalen is niet zo geregeld dat je er emoties bij kunt loslaten en zo. Erg zakelijk en strak geregeld. Zonder auto is echt lastig. Dat zou hier nog erger zijn omdat ik toch niet echt in de bewoonde wereld woon en het OV hier niet zo goed is als bij jullie.
  De tijd van verstrooiing komt wel. Als alles er klaar voor is, maar zeker jij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 14, 2020 @ 08:48:52

   Nou op zich hoeft het van mij niet echt emotioneel te zijn maar zo aan de balie afhandelen is wel héél erg het andere uiterste.
   Het is een luxeprobleem natuurlijk , daarom wil ik ook geen beslag leggen op een leenauto maar ff naar de zee zit er nu niet in al zóu dat met de tram ook kunnen. maar dat mondkapje houd me dan toch tegen.
   Ja verstooiing ga ik niet doen, ik wil echt samen met Henk uitgestrooid worden.

   Beantwoorden

 17. gewoonanneke
  aug 13, 2020 @ 23:17:37

  Heel vervelend inderdaad in deze tijd even geen auto te hebben> Geen leenauto gehad? Ja ik kom echt uit een familie waar nooit iemand gecremeerd wordt. Ben ooit een keer naar een crematie geweest en heb daar zelfs toen een gedicht over gemaakt omdat ik het zo’n koude bedoening vond. Daar zullen ook wel dingen veranderd zijn, heb het nu al over zo’n 20 jaar geleden denk ik zo ongeveer. Maar goed ik snap dat samen verstrooien wel. Maar het idee dat iemand daar ergens in een urn of doos staat, heb daar eigenlijk ook niks mee. Kwam met Wim pas langs een natuurbegraafplaats zonder stenen, gewoon een groot mooi stuk bos. Dat vonden we wel wat hebben maar daar zal ook wel een flinke prijskaart aan hangen.

  Beantwoorden

 18. RenéSmurf
  aug 13, 2020 @ 23:01:40

  Ik vind deze ceremonie vooral zakelijk, en daar hou ik erg van. Geen poespas, geen flauwekul. Zo zakelijk zou alles moeten zijn, ook trouwen en uitvaarten. Hier is volgens mij ook de mogelijkheid dat ze zelf het as verstrooien en dan nadien dat alsnog even mededelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 14, 2020 @ 07:35:05

   Voor wie er zo over denkt is dat ook zeker mogelijk, zowel bij een uitvaart als een huwelijk kun je het heel kort en zakelijk houden , ik heb het ook allebei meegemaakt en vond het zeker niét mijn manier.

   Beantwoorden

 19. Mrs. T.
  aug 13, 2020 @ 22:17:41

  Ik hoop eigenlijk dat Henk nog heel lang moet wachten in plaats van ‘even’. Verder vind ik het een prachtig idee van dat samen verstrooien.

  Beantwoorden

 20. Lot
  aug 13, 2020 @ 20:40:43

  Als dat bij het crematorium in Rijswijk was had ik dezelfde ervaring met de as van mijn schoonmoeder ophalen, bijna 10 jaar geleden was dat. Voor mij was het niet zo emotioneel.
  In Alphen ad Rijn haalde ik mijn moeder op en daar was wel een apart kamertje.

  Beantwoorden

 21. Karel
  aug 13, 2020 @ 19:36:03

  ja die sneeuw zou welkom zijn hé , niet te veel en niet te lang 🙂
  hier koelt het nog niet echt af , eerder benauwder 😦
  ik kon heel goed tegen de warmte , maar denk toch dat de longemfyseem er moeite mee heeft
  jij een lauw bad ? , ik dacht een vroege ochtend duik in de koude zee 🙂

  Beantwoorden

 22. djaktief
  aug 13, 2020 @ 18:57:21

  Laat het weten aan het crematorium dat je het als het ophalen van een gerepareerde computer ervaart. Als ze dat niet weten kunnen ze niks veranderen. Alleen als je er energie voor hebt hoor. Op je blog heb je hem met verve thuisgebracht.

  Beantwoorden

 23. omabaard
  aug 13, 2020 @ 18:44:54

  Je brengt me hier echt een mooi idee aan, samen verstrooid worden. Ga ik onthouden.
  Je humor verzacht harde feiten.
  Ik heb beetje as van mijn ouders samen in een mooi doosje op het nachtkastje staan, dat geeft een vertrouwd gevoel.

  Beantwoorden

 24. bvision
  aug 13, 2020 @ 18:13:17

  Ik vind dat je eigenlijk niet op zo’n manier met mensen moet omgaan. Waarschijnlijk zijn de verdiensten binnen en is de rest alleen nog maar formaliteit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 18:45:31

   Ik weet niet of het altijd zo gaat of dat het onder de vlag van covid19 zo gaat, de meneer zat er zelf duidelijk ook een beetje mee. Maar ik vond het inderdaad wel heel erg kil.

   Beantwoorden

 25. Ferrara
  aug 13, 2020 @ 17:03:31

  Wat een zakelijk gebeuren. Ik snap dat er geen gebak is, maar even met koffie in een aparte ruimte is toch zo moeilijk niet.
  Maar zelfs nu weet je er een humoristische draai aan te geven. Vrijende as in een duinpannetje, dat geeft stuifzand …
  Hopelijk is Suus snel de oude zodat je weer op pad kunt. Dit is echt dubbele pech.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 17:11:21

   Dat lijkt mij nou ook, dit was wel héél erg servicebalie.
   En het is niet eens als humor bedoeld, maar dat gebeurt wel vaker;-) misschien is het juist daarom dan wel leuk. Misschien is hier wel de wens de moeder van de gedachte.

   Beantwoorden

 26. Suskeblogt
  aug 13, 2020 @ 15:52:43

  Dat er niet veel ceremonie aan te pas komt weet ik door de uitstrooiing van de as van mijn vader destijds. Het had flink gesneeuwd en de mannen van het kerkhof hadden mooi een plekje sneeuwvrij gemaakt.Dat was het dan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 15:59:33

   Gelukkig kun je ook kiezen om zelf uit te strooien. Maar die overhandiging zou wel wel even aan een tafeltje in een kantoortje kunnen i.p.v. van aan een openbare balie in de gang.

   Beantwoorden

 27. Happy Hulk
  aug 13, 2020 @ 14:12:40

  Geen woorden voor!

  Hoewel, zo’n duinpannetje…..

  Beantwoorden

 28. Koen
  aug 13, 2020 @ 13:51:13

  Heet zoiets ‘galgenhumor’? Fijn dat je ook over deze emotionele zaken met veel humor kunt schrijven. Ook ‘mijn-Ine-in-een-urn’ heeft tien jaar in een kast gestaan (naast mijn theater-archief). Zij ‘kwam pas uit de kast’ toen mijn zoon ‘haar’ meenam naar Griekenland en haar as verstrooide in de zee bij één van onze lievelingscampings. Dat was precies tien jaar na haar overlijden wat ook de eerste verjaardag was van onze Icarus (mijn kleinzoon).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 14:11:28

   Ja galgenhumor hoort wel bij me, en houd me ook vaak op de been. Neemt niet weg dat er soms toch wel schrijnende dingen gebeuren.
   Zoiets moet ook tijd hebben denk ik, ik wil nu zeker niet zelf verstrooien. Maar zoals jij het gedaan hebt is ook heel mooi symbolisch. , alleen al de naam van je kleinzoon. prachtig.

   Beantwoorden

 29. Karel
  aug 13, 2020 @ 13:49:56

  dus dat is maar een kille bedoening bij het crematorium
  ja een gedoe zo alles bij elkaar , papieren bende – auto kapot en zo meer
  maar wat niet kapot is te krijgen je geweldige humor 🙂

  Beantwoorden

 30. staartje
  aug 13, 2020 @ 13:32:27

  Sterkte, Riet! Heeft de garage geen leenauto voor je?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 13:39:25

   Ik weet niet of de verzekering van die man dat dekt en had zelf nét onze 7 jaar oude Suus uit de all risk gehaald. Maar ik vind een vreemde auto niet prettig en écht nodig heb ik hem natuurlijk niet maar het maakt de dingen zóveel makkelijker nu met die warmte .

   Beantwoorden

   • staartje
    aug 13, 2020 @ 14:08:33

    Ik krijg er meestal een via de garage. He wat een gedoe.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 13, 2020 @ 14:43:55

     Het vervelend is dat ik , na gisteren in principe niet echt een auto nodig heb en dan wil ik liever niet “lastig zijn”. Maar ik mis natuurlijk mijn plons in zee in de vroege morgen of het even naar Zoetermeer rijden waar de meeste familie woont en waar ik ook vaak winkel, allemaal géén noodzaak maar wel heel fijn.

     Beantwoorden

 31. Mies Huibers
  aug 13, 2020 @ 12:53:08

  Soms is het allemaal nét iets te veel. Probeer dan maar rustig alles op je af te laten komen. Dat lukt soms even niet. Fijn dat je mooie pen er in ieder geval niet onder lijdt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 12:55:55

   Nee die lijdt er zeker niet onder, integendeel ,ik zou dit pratend allemaal minder goed kunnen verwoorden dan schrijvend, het gooit voor mezelf even de sluizen open en dan kan ik weer door.

   Beantwoorden

 32. Melody
  aug 13, 2020 @ 12:44:22

  Pffffff slikkkk

  Knuffel😘😘

  Beantwoorden

 33. Renske
  aug 13, 2020 @ 12:40:29

  Ik durf het haast niet te zeggen, maar zo gaat het ook bij het ophalen van de urn van je huisdier. Kil en zakelijk.
  Nee dit is echt een rot tijd voor je. Er komt zoveel op je dak op het ogenblik. Dan ook nog de autoaanrijding, dat is net iets te veel.
  Waarom gebruik je niet een paraplu op straat in de zon. Dat doen ze ook in zeer warmer landen. Dat scheelt toch weer wat extra warmte op je hoofd.
  Sterkte met alles.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 12:54:10

   In veel gevallen gaat het tegenwoordig bij dieren zelf mensvriendelijker dan bij mensen, al begint ook daar het tij een beetje te keren geloof ik.
   Het enige dat een keer mee zit is dat ik een fiat van de keuringsarts kreeg, de papieren zijn al weg, hoef dus geen aanvullende onderzoeken te laten doen zodat ik met een beetje geluk tijdig een besluit ontvang waarmee ik het rijbewijs kan verlengen.
   Ik doe nu gewoon vroeg wat ik moet doen, dan is het heerlijk buiten. We hebben het nu wel zowat gehad met de hitte dus komt wel goed.

   Beantwoorden

   • Matroos Beek
    aug 13, 2020 @ 13:07:03

    Helemaal mee eens. Ik heb gevraagd aan de dierenartspraktijk waar ik met mijn katten ga, of ik voortaan bij hen terecht kon ipv in de huisartsenpost. De zorg, bereikbaarheid en communicatie is zoveel beter. Helaas was het niet mogelijk…
    Alle gekheid op een stokje… Sterkte Riet. Het lijkt me allemaal best heftig voor jou.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 13, 2020 @ 13:12:40

     Maar het is wáár, mijn nichtje wordt regelmatig in de nacht uit bed gebeld en gáát dan ook naar haar dierenpatiëntje als haar dat nodig lijkt. Met vlagen is het inderdaad best heftig al kan het altijd erger natuurlijk. Maar soms is de maat even vol , die aanrijding was echt weer even een druppel die er niet bij had gemoeten.

     Beantwoorden

   • Renske
    aug 13, 2020 @ 14:11:22

    De laatste keer dat wij een huisdier konden ophalen ging het precies zoals jij het hier beschreven had.
    Wat jammer dat je net je all-risk verzekering had omgezet.

    Een antwoord op wat je geschreven had op mijn blog:
    Ik vind het niet meer dan normaal om rekening met elkaar houden. 😉

    Ja, ik heb een blog/site. Eigenlijk heb ik er drie, waarvan eentje verborgen is achter slot en grendel en de ander vol met recepten staan.

    Prutzooi was tot voor kort behoorlijk stil, maar ik had deze maand besloten om het anders te doen met deze blog en dat zie je nu. Ik ben nu veel actiever daar.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 13, 2020 @ 14:16:41

     Ja jammer , maar voor al wat oudere auto’s heeft het nog weinig nut en is het dus te duurduur.

     Ja dat is ook normaal natuurlijk, alleen weet niet iedereen dat;_)
     Ik heb ook nog een gesloten blog waarin ik een soort dagboek bijhield van van álles dat ik niet op de gewone site wilde zetten maar w;el belangrijk was.
     Bloggen is interactie en dat is onwijs leuk en heeft mij echt door een paar moeilijke jaren gesleept.

     Beantwoorden

 34. Rebbeltje
  aug 13, 2020 @ 12:32:31

  Je somt nogal wat op en ja dat is niet fijn allemaal…rijbewijskeuring, gelukkig heeft dat niks met je schade te maken.
  De hitte duurt te lang, de auto is stuk en ja corona houd ons allemaal meer binnen.
  En ja dan de papierwinkel die tijd in beslag neemt…
  Er kwam wel een lachje hier met je tekst, om te voorkomen dat Henk zélf “op zoek naar verstrooiing gaat”
  Als je over sommige dingen nadenkt dan komt er een heel ander plaatje
  Ja jullie samen nog 1 x naar het strand en de duinen en dan kan je hem daar over de zee turend herdenken
  Groetjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 13, 2020 @ 12:38:06

   Ja het is veel, al heeft niet alles met elkaar te maken het brengt soms wél allemaal stress mee, vooral als je niet kunt gaan en staan waar je wilt om meerdere redenen.
   Verstrooid worden we ooit samen, dat weten de kinderen.
   Gelukkig blijft mijn schrijfstijl in takt ook als ik er dan even zelf heel verdrietig van word.

   Beantwoorden

   • Rebbeltje
    aug 13, 2020 @ 13:17:36

    Snap ik maar zijn allemaal stukjes verwerking…
    Wat een mooie gedachte samen met Henk, maar wacht daar nog maar wat jaartjes mee want je hebt nog wat in te halen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 13, 2020 @ 13:37:19

     Dat realiseer ik me heel goed hoor, en ik geef er ook altijd wel even aan toe.
     Ach, zo heel veel ben ik niet te kort gekomen, ben gewoon een huismus en op het laatste jaar na had ik het goed met Henk deden we nog genoeg dingen die ik ook prettig vond.
     Ik heb niet de behoefte zijn as uit te strooien, maar vind het een fijn idee om dat later tegelijk met hem te laten doen. Als ze willen tenminste wat ik leg niet dwingend op. Maar Inge wil dat wel dat weet ik.

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: