panne of pannen

Heb je nou “panne” of “pannen” als je bijv een lekke band hebt? Niet dat het er iets toe doet voor dit logje maar ik vroeg het me af en kon het niet vinden.
Ik hád gelukkig geen “panne” ( dat volgens mij dus zonder n miet” maar ik vroeg me ook iets af over mijn “pannen”.

Ik heb n.l. al jaren een pannetje met een doorsnee van 14 cm maar daarvan is de deksel spoorloos. Niet héél erg want van m’n kleinste braad pannetje  kan ik de deksel wel bruikbaar. Maar het is leuk om een reden te hebben om in geschikte winkels te snuffelen naar een nieuw klein pannetje maar…… nergens te vinden.

En dát vind ik vreemd. Vroeger , toen we nog grote gezinnen hadden , en dus grote pannen nodig waren , had iedere pannenset ook een klein pannetje. Nu het stikt van de eenpersoonshuishoudens  zijn juist die kleine pannetjes verdwenen. Kon er zelfs in de kringloopwinkel geen vinden.

Ik eet nu weer best goed, en veel groentes kunnen makkelijk samen met de aardappel(s) in één wat grote pannetje gekookt worden maar bijv met verse spinazie lukt dat niet en dán gebruik ik dus een klein pannetje voor de pieper(s).
En ja zeker, ik kook gewoon iedere dag al vries ik ook wel eens iets in voor als het makkelijk moet. Maar dat meestal in de winter , stamppot leent zich daar prima voor.

Kant en klaar gekochte maaltijden komen bij mij meestal niet door de “keuring” al is er heel veel keus in. De enige uitzondering die ik maak is de kant en klare jachtschotel.
Je weet wel, een vakje met rode kool, vakje aardappelpuree en een vakje met hachee. Dié is goed te eten alleen… zwaar onvoldoende  voor een grote eter. Dát ben ik niet dus ik heb er genoeg aan.
Héél makkelijk voor als ik een dagje op stap ga zoals morgen. Dan hebben we Lady’s dag en ga ik met Inge en Annemarie Utrecht onveilig maken. Je begrijpt, bij thuiskomt ga ik dan niet meer uitgebreid staan koken.
Even gaatjes prikken… 6 minuutjes in de magnetron en gewoon uit het bakje opeten, precies, ook geen afwas want dat bestek kan wel wachten tot de ontbijtboel de andere dag. Geen idee of de andere maaltijden nu beter zijn dan vroeger maar tóen zat er altijd een raar smaakje aan, waarschijnlijk van de conserveringsmiddelen.
Heb jij ze wel eens geprobeerd?

100 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Beaunino
  aug 09, 2020 @ 15:10:08

  Nee, een enkele keer wel lasagne maar ik ben niet zo van de andere k&k maaltijden. Zelf vries ik ook naast stamppotten rijstgerechten en pasta in. Straks ga ik Chili con carne maken en ook daarvan gaat een deel in de vriezer

  Beantwoorden

 2. VoorHetBlogGezet
  aug 09, 2020 @ 14:53:07

  Kijk en daarom heb ik dus mijn electrische *Heksenketels* 😉🙋

  Beantwoorden

 3. minoesjka2
  aug 07, 2020 @ 16:12:16

  Nee, eigenlijk eet ik nooit kant en klaar maaltijden. Meestal zijn ze niet vegetarisch. Vroeger at ze nog wel eens, maar dat is echt al eeuwen geleden.
  Ik kook graag en ook bijna elke dag lekker zelf.

  Beantwoorden

 4. Kakel
  aug 06, 2020 @ 19:57:26

  Ik blief geen kant en klaar. Mijn dochter koopt uit gemakzucht wel eens een salade, en wie weet als ze straks (september) op zichzelf woont nog meer, maar dat zoekt ze lekker zelf uit. Ik kook sowieso zonder zout.
  Meestal gebruik ik een steelpannetje als ik een klein pannetje nodig heb. Deksels genoeg om eroverheen te leggen.
  Weet je wat ik ook raar vindt? Nederlandse inwoners worden steeds langer, maar de kleding “groeit” niet mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 06, 2020 @ 20:12:51

   O wauw, gaat Roosje op zichzelf wonen! Dat zal wennen zijn zeg. Maar ze overleefd die maaltijden wel hoor. Maar inderdaad is kant en klaar meestal veel te zout als je gewend bent om zonder zout te koken.
   Dat doe ik nu bij dat kleine pannetje ook, gewoon een deksel van een groter pannetje.
   Kleding is heeft wel meer vreemde kantjes, dat mensen na hun 50ste meestal een figuur hebben dat op héél andere plaatsen dik en dun is weten ze blijkbaar ook niet.

   Beantwoorden

 5. Neeltje
  aug 05, 2020 @ 14:45:30

  Wij eten wel eens kant en klare bami met kant en klare kip saté. Mmmmmmmm. Erg hè?!

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  aug 05, 2020 @ 14:38:46

  Kant en klaar gekochte maaltijden..heel zelden dat ik die koop… Riet

  “panne” een heel gebruikt woord in Vlaanderen, je zal maar in panne staan met de wagen op de autosnelweg

  je hebt ook nog dakpannen en aan de kust heb je hier “De Panne”..

  groeten

  Beantwoorden

 7. RenéSmurf
  aug 05, 2020 @ 10:41:40

  Ik at de maaltijden eerst altijd van de C1000, tot die gesloten werd, toen at ik ze van de AH en bij de Lidl zijn ze volgens mij ook. Een boerderijwinkel heeft ze ook, maar de lekkerste zijn toch die van de Groenteboer. Vanaf dat die er mee begonnen is hoef ik de andere niet meer.

  Beantwoorden

 8. cornma
  aug 05, 2020 @ 10:09:07

  Kant en klaar maaltijden ken ik wel, eigenlijk is alleen zo’n rode kool maaltijd lekker en dan van de J.umbo. Wij hebben geen magnetron, dus doen dan gewoon alles samen in een pannetje om op te warmen. Is best goed te doen voor een keertje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 05, 2020 @ 10:19:10

   Dat is ook mijn ervaring, alleen de rode kool met hachee is lekker. Als je uit het vakken bakje wilt eten zóu je het ook au bain marie warm kunnen maken , als je een pan hebt die groot genoeg is;-)

   Beantwoorden

 9. djaktief
  aug 04, 2020 @ 20:36:50

  Het enige dat ik wel eens kant en klaar koop is een pizza.

  Beantwoorden

 10. Happy Hulk
  aug 04, 2020 @ 18:57:54

  Ooit een standwerker horen schreeuwen, “ik kan koken zonder pannen en naaien zonder garen”.
  Ik snapte niet hoe hij dat deed maar alle dames gierden van de lach. 🤔

  Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  aug 04, 2020 @ 16:43:40

  Een tijdje geleden een aaardappelpannetje aangeschaft bij blokker. Diameter onderkant 13 cm, hoogte 10 cm. Met een glazen dekseltje, gewoon Blokkermerk.
  Maar inderdaad, voor 1 persoon is die natuurlijk veel te groot…
  Als kant-en-klaar maaltijd eten wij alleen de Lasagne van de Aldi. In 1 kg verpakking en in 400 gr verpakking. Echt superlekker!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 19:33:05

   Ik schil voor mezelf meestal maar 1 aardappel, als ze héél groot zijn( maatje patatpieper) is dat zelfs nog veel te veel.
   Maar ik kan me goed behelpen met die andere deksel. Weet ondertussen waar ze wél e koop zijn.
   Die heb ik nog nooit geprobeerd , meestal zijn dat soort “pasta” maaltijden gruwelijk zout en ik kook altijd zonder zout.

   Beantwoorden

 12. J@n.
  aug 04, 2020 @ 16:31:24

  De Prefab maaltijden worden de laatste jaren hoe langer hoe beter. Heel vaak eet ik ze niet, maar er is er geen een die ook maar in de verste verte kan tippen aan de kookkunst van mijn Joke, alleen mijn weegschaal vindt dit dan weer niks. 😉

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  aug 04, 2020 @ 15:20:17

  Mijn moeder koopt regelmatig kant en klare maaltijden. Vindt ze lekkerder dan die van het zorgcentrum.

  Beantwoorden

 14. Renske
  aug 04, 2020 @ 12:18:15

  Misschien is een
  mini slowcooker voor 1-2 personen ook een idee.
  In de ochtend doe je dan alles in de kleine slowcooker en ‘s-avonds is het eten klaar. Je hebt er geen omkijken naar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 19:19:44

   Ik ken dat systeem niet, maar vraagt dat niet héél veel energie als dat de hele dat op moet staan?

   Beantwoorden

   • Renske
    aug 04, 2020 @ 23:41:22

    Nee, juist niet. Een slowcooker is heel erg zuinig met elektriciteit.
    En b.v. tijdens een hittegolf is de slowcooker ook ideaal om te gebruiken, want het produceert ook weinig warmte. Vaak wil je tijdens een hittegolf niet al te lang in de keuken staan en dan is zo slowcooker ook handig. Dat doe ik altijd. Ik doe de aardappelen en groenten erin en wat water met kruiden en b.v. sojasaus, tomatenketchup of appelazijn en je zet hem op low voor paar uur.
    Hoelang is natuurlijk afhankelijk wat voor groenten je er in hebt. Harde groenten heeft meer tijd nodig dan zachte groenten.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 05, 2020 @ 08:12:21

     Ik kan me er niet veel bij voorstellen, zou het eens moeten zien. Ik kook trouwens nog op gas en niet elektrisch. Ik ga er wel eens snuffelen bij google. Maar vraag me bij dit soort dingen in eerste instantie altijd af waarom niet minstens de helft van alle mensen het doet als het zoveel voordelen heeft. Maar ik ken niemand die het doet.

     Beantwoorden

     • Renske
      aug 05, 2020 @ 09:41:38

      Mensen kennen het niet. Waarschijnlijk omdat iedereen denkt dat een slowcooker een energiezuiper is, terwijl het juist dat niet is. Ze worden zo nu en dan ook bij de supermarkten aangeboden voor € 25. Deze is dan voor 4 personen.
      Maar goed, het is een idee. Succes met het googlen.

      Beantwoorden

 15. Lot
  aug 04, 2020 @ 12:17:38

  Scholte zal toch wel fijne maaltijden hebben? Ik ga snel weer eens naar ze want ik verlang naar de kaas-sambal grillworst, nergens zo lekker al bij hen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 19:18:44

   Klopt hij heeft zowel van die vakjesmaaltijden in de diepvries ( maar die megaduur) als stamppotten en bami/nasi per ons. Omdat Henk graag Chinees eet heb ik er wel eens bami gekocht, dat vond ik geen succes, echt niet lekker.

   Beantwoorden

  • Renske
   aug 05, 2020 @ 12:56:18

   Handig voor suddermaaltijden, maar ook voor soep, pudding. Ach, eigenlijk kan je van alles maken in de slowcooker. Zelf cake en brood.
   Misschien niet voor dagelijks gebruik, alhoewel er mensen die dat wel doen.
   Je kan ook koken voor meerdere dagen. Het eten in bakjes doen en per dag opwarmen in de magnetron of oven.
   Van de week heb ik gehaktballen in de slowcooker gemaakt.

   Ik heb vier slowcookers. Van groot (6-8 personen) naar zo mini-slowcooker. Die laatste voor mezelf gekocht voorals ik suddervlees of klapstuk maak. Ik ben de enige vleeseter hier. Ik heb in de mini-slowcooker ook paar keer lactosevrije yoghurt gemaakt en fudge.
   Kortom ik ben echt een fan van de slowcookers.

   Beantwoorden

   • rietepietz
    aug 05, 2020 @ 14:26:46

    Goh… dát had je goed verstopt 😉 Grapje, maar leuk dat je zo uitgebreid ” voorlichting” geeft. Ik denk dat je er wel héél goed mee moet leren omgaan, Ik eet uiteindelijk het liefst iedere dag vers gekookt maar soms is de vriezer een uitkomst . Zo’n kleintje voor vlees of hachee lijkt me wel nut hebben, voor de rest lijkt het me toch te ingewikkeld.

    Beantwoorden

 16. Liesbethblogt
  aug 04, 2020 @ 11:52:47

  Ik kookte toen ik nog alleen woonde niet zo heel vaak. Ik kookte voor een aantal dagen, zeker als ik avonddiensten had. Dan had ik bakjes voor 4 dagen achter elkaar met hetzelfde. Lekker makkelijk. En het is panne van het Frans woord ‘afbreken’ toch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 19:15:35

   Omdat ik er meer tijd voor heb dan jij destijds kook ik meestal gewoon iedere dag, soms een dubbele maaltijd omdat het niet makkelijk in een 1 pers, portie gemaakt kan worden en dan vries ik de rest in.

   Beantwoorden

 17. Nicole Orriëns
  aug 04, 2020 @ 09:13:23

  Ik niet, maar mijn man gebruikte er wel altijd eentje per week toen hij nog dagelijks naar Amsterdam moest reizen voor zijn werk. Nu hij thuis werkt is het niet meer nodig.

  Beantwoorden

 18. Naomi
  aug 04, 2020 @ 08:27:11

  Kleine pannen zijn inderdaad lastig te vinden, merkte ik vorig jaar ook. Kant en klaar komt er bij mij niet in, maar dat is omdat ik (ja kuch) mijn eigen eten toch vaak lekkerder vind. Inderdaad ook regelmatig uit de vriezer. Ideale uitvinding, dat invriezen van eten.
  Fijn dag vandaag met de dames!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 19:08:46

   Ja natuurlijk is zelfs koken beter én lekkerder, dat doe ik ook bij voorkeur hoor. Maar inderdaad raar dat er zo weinig kleine pannetjes te vinden zijn , er zijn tegenwoordig zóveel 1 pers. huishoudens.

   Beantwoorden

 19. John
  aug 04, 2020 @ 08:16:08

  Ik kocht nog niet zo heel lang geleden een klein pannetje bij de blokker. Ze zijn er dus nog wel.
  Die kant en klaar maaltijden eten we hier niet.

  Beantwoorden

 20. bvision
  aug 04, 2020 @ 07:53:31

  Beantwoorden

 21. San | Koningskrabbels
  aug 04, 2020 @ 07:53:29

  Fijn om je te lezen en dat je geniet van de dingen.
  Doen waar jij je goed bij voelt en omdat het kan.
  Veel plezier alvast als je Utrecht onveilig maakt!

  Beantwoorden

 22. Koen
  aug 04, 2020 @ 06:51:22

  De kant en klaarmaaltijden zijn nog niet doorgedrongen in de Mozambikaanse supermarkt. In Nederland koop ik weleens de zuurkoolstamppot met rookworst.
  Een (zwarte) Pietenpak (broek) is vaak gemaakt van ‘velours de panne’ …

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 07:32:31

   Daar staan wij hier totaal niet bij stil, iedere zichzelf respecterende slager verkoopt stamppotten en Chinese gerechten, ze zijn me meestal te zout én een naar smaakje dat ik niet thuis kan brengen. Zuurkool is natuurlijk wel héél makkelijk om zelf in te vriezen.

   Beantwoorden

 23. Ximaar
  aug 04, 2020 @ 00:06:26

  Ik heb laatst een anderhalf liter pannetje bij de Hema gekocht. Was daar in de reclame. Ik gebruik overigens meer koekepannen van 24 cm om van alles in te roerbakken. Gaat vrijwel net zo snel als de magnetron. Kant-en-klaar eet ik ook wel eens. De bloemkool, hutspot en boerekool gaan redelijk goed. Ik let wel goed op het zoutgehalte. Laatst liet ik bij de AH een andijviestampot staan. Daar zat 2x zoveel zout in vergeleken met de Jumbo en de Vomar. En ik haal regelmatig bij de Chinees of Indonees en gooi daar zelf extra groente doorheen. Maar dan doe ik er ook meteen een paar dagen over. Zo al ik vandaag foeyonghai met kip en bami, waar ik zelf wat sperzibonen een ui en een paprika aan toe heb gevoegd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 07:40:45

   De anderhalve liter pan is me nog te groot. Helaas ben ik niet zo’n liefhebber van roerbakken want dat maakt inderdaad koken wel makkelijker.
   Dat zoutgehalte is zéker wel iets om naar te kijken, ik ben gewend om nergens zout aan toe te voegen dus zijn de kant en klaar maaltijden me meestal echt te zout.
   Chinees doe ik ook wel eens maar dan echt boor het gemak dus doe er dan zelf niets mee bijEr zijn trouwens wel chinese gerechten waar wat meer groentes in zitten. Althans daar waar ik het haal.
   Maar ik ben nog relatief nieuw in de 1pers. maaltijden dus heb nog wel iets te ontdekken;-)

   Beantwoorden

 24. Leidse Glibber
  aug 03, 2020 @ 23:31:37

  Volgens mij heb je bij autopech panne. Ik kook ook meestal zelf al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook veel chinees haal 🙂 Daarnaast heb ik een heel lieve buurvrouw die vaak wat komt brengen onder het motto of ik nu voor drie of vier mensen kook maakt niet uit en jij hebt het altijd druk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 07:47:29

   Ja dat is waar, voor 1persoon meer koken maakt weinig uit terwijl voor 1persoon koken toch wel heisa is. Ik kook wél het liefst zelf omdat ik zonder zout kook en nogal Hollandse pot eter ben .

   Beantwoorden

 25. Rebbeltje
  aug 03, 2020 @ 23:25:03

  Zo weet ik dat een petekind van ons die van de appie goed vind en ze is zelf kok
  Maar als zij moet werken heeft ze die voor manlief in de vriezer…zal er eens naar vragen welke. En heb een klein steelpannetje voor sauzen…kijk eens bij steelpannetjes dat zijn wel kleintjes. Groetjes en fijne dag morgen

  Beantwoorden

 26. Ferrara
  aug 03, 2020 @ 23:06:16

  Over kant-en-klare maaltijden kan ik je niet adviseren. Ik zou zeggen bij stampotten kook wat extra en vries het in. Ik weet niet of je een Lidl in de buurt hebt, daar hebben ze met regelmaat kleine steelpannetjes(zonder deksel) met een goede bodem in de aanbieding. Heb er vanavond nog aardappelen in gekookt.
  En als je pech hebt met je auto heb je panne.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 07:52:58

   Dat is het makkelijkst hé, en daad ik altijd al want stamppot is gewoon het makkelijkst om in te vriezen en dat kook je ook niet makkelijk in een 1pers. hoeveelheid. Zonder deksel heb ik dus nog een klein pannetje, maar het gaat me nou juist om die deksel;-)
   Ja dat dacht ik ook, maar dat soort panne wil ik niet vandaag hoor, ik moet richting Utrecht rijden dus dan wil je géén panne.

   Beantwoorden

 27. omabaard
  aug 03, 2020 @ 23:00:40

  Je kan panne hebben.
  Je ken ook mannen hebben om te koken.
  En hier noemen ze dakpannen ook vaak pannen.
  Heel soms komen kant en klaar maaltijden in huis, maar ik vind ze nooit lekker. Diepvriesgroenten daarentegen smaken wel en zijn ook snel klaar.
  Ik heb het probleem dat ik echt niet graag kook. Of is dat vooral een probleempje voor mijn man? 😉
  De liefde van de man…..weet je wel…..
  Geniet morgen van je lady’s day!

  Beantwoorden

 28. Nicky
  aug 03, 2020 @ 22:24:27

  Voor zover ik weet, komt ‘panne’ van het Franse woord ‘depannage’ wat sleepdienst betekent (of takelwagen of hoe noem je zo iets).

  Toen mijn verkering in het ziekenhuis en in het revalidatiecentrum lag, had ik geen tijd om te koken omdat ik na mijn werk een half uur had voor het bezoekuur begon. Ik heb 14 weken achter elkaar magnetronmaaltijden gegeten. Ik heb het overleefd maar ze kwamen echt mijn neus uit. Sindsdien is de zin in kant-en-klaar maaltijden een stuk minder.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 08:11:04

   Mijn Frans is zéér onder ontwikkelt;-)
   Daar kan ik me álles bij voorstellen, maar het was in die tijd natuurlijk wél een uitkomst dat ze er zijn. Ik beperk het ook tot die enkele keer dat het wel héél erg makkelijk is. En dan nog alleen deze soort.

   Beantwoorden

 29. Lot
  aug 03, 2020 @ 22:23:22

  Bij de action heb ik een leuk klein pannetje gekocht, maak er de sauzen altijd in.
  In Frankrijk heb ik ooit dekseltjes die vrij plat zijn maar wel randen hebben voor verschillende maten pannen, heel handig en ik heb er 3 dus voor alle koekenpannen ook te gebruiken

  Beantwoorden

 30. Matroos Beek
  aug 03, 2020 @ 22:22:45

  Wij koken met verse groenten. Geen op te warmen maaltijden, want dat krijgen we niet naar binnen. Daar zit inderdaad een rare smaak in en ik vertrouw het niet. Als ik we geen zin hebben of geen tijd om te koken, dan halen we een patatje of bakken we pannenkoeken. Gelukkig kan ook mijn echtgenoot heel goed koken; beter dan mij en hij heeft ook meer tijd wegens pensioen.
  Ik begrijp dat je voor jezelf kiest voor een kant en klaar maaltijd. Mocht ik alleen zijn, dan zou ik dagelijks een maaltijdsalade eten. Vind ik heerlijk, zowel in de zomer als de winter. Maar dat is niet echt echtgenoot zijn ding. Toch niet iedere dag.

  Beantwoorden

 31. Karel
  aug 03, 2020 @ 22:17:46

  ik denk dat als je pech hebt ” panne ” hebt
  en ja je snapt niet dat met al die 1gezinshuishoudens er geen kleinere pannen zijn
  maar als ik al dat lekkers zie , red jij het prima 😋
  ik eet ook wel eens zo’n kant en klare en ben ook tevreden

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 08:13:01

   Ja dat klopt, maar die panne wil ik niet;-)
   Vreemd hé, dat ze er nog nauwelijks zijn. Je hebt gelijk, goed eten is belangrijk en daar maak ik meestal goed tijd voor en het liefst een verse maaltijd..

   Beantwoorden

   • Karel
    aug 05, 2020 @ 19:19:15

    ik moest leren koken toen mijn moeder naar het bejaardenhuis ging
    nu dat ging niet altijd makkelijk hoor , maar nu kook ik meestal ook alles van vers , met de logische dagen geen zin 🙂
    nee panne wil niemand hé hihi

    ja een prachtige wandeling was het weer , ik ben blij dat m’n foto’s er een aardig beeld van geven
    nou die stro mannetjes liet ik al snel achter hoor , en omdat ze lek zijn konden ze mij niet volgen 😁

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 05, 2020 @ 20:14:43

     Henk heeft hier ook pas leren koken toen hij in deeltijdfut ging en ook nog dus meer werkte dan hij. Dat heeft hij geleidelijk goed opgepikt maar ik was ook meestal vroeg genoeg thuis om nog wat aanwijzingen te geven.

     Beantwoorden

 32. Renske
  aug 03, 2020 @ 22:15:10

  Ik ken ze. Als ik samen met mijn moeder boodschappen deed, dan kocht zij vaak dit soort maaltijden. Ze kon hier dan 3 keer van eten, als ze het niet vergat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 08:14:49

   Bij slagers kun je het vaak gewoon per ons kopen , dan hoef je dus niet teveel te nemen maar als je van zo’n “vakjesmaaltijd”3x kunt eten dan eet je wel écht heel weinig. Ik heb er precies genoeg aan, en ben niet echt een grote eter.

   Beantwoorden

 33. Melody
  aug 03, 2020 @ 22:04:19

  Ik ken ze een hou er ook niet van. Hoeft gelukkig ook niet want Joop kookt ben te graag. Maar hij werkt in ploegendiensten dus in de 6 dagen zijn er 2 dat ik iets moet…. en niet altijd iets voorhanden is.
  De enige kant-en-klare die ik de moeite waard vind zijn die van de Lidl. (En nog veel goedkoper ook)

  😍 nogmaals veel plezier morgen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 08:16:51

   Ik had deze van de Hoogvliet, ook niet duur (in vergelijking met die van de slager) en déze is goed te doen. De andere soorten heb ik niet geprobeerd.
   Dat gaat vast helemaal goed komen.

   Beantwoorden

 34. gewoonanneke
  aug 03, 2020 @ 21:56:34

  De enige kant en klaarmaaltijd die ik een heel enkele keer ( misschien twee keer per jaar0 wel eens eet is bietjes met speklapjes en aardappelpuree. Alleen die jus al die er bij zit zo heerlijk. Maar eet het zelden. Heb ook hier en daar nog in winkels gekeken maar inderdaad geen 14 cm te vinden hoor.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: