gewoon doorgaan

Het lukt me nog steeds niet erg om weer eens een vermakelijk logje te schrijven, het zij zo!
Toch ben ik (meestal) niet (erg) verdrietig. En áls…. dan komt het meestal door muziek waarbij me nu vooral soms flarden tekst opvallen.

Dan kom ik beneden, zet de radio aan  terwijl ik m’n ontbijt klaar maak en klinkt precies de eerste zin van….  “Have I told you lately that I love you “ !
Hups…. daar gáát de parelketting weer,  want nee, dat heeft hij me lang niet verteld, de laatste jaren soms nog wel laten merken door m’n handen te kussen, maar geleidelijk kreeg lelijk doen de overhand. Gelukkig was daar nog die  éne mooie dag  in de laatste week, met prachtige momenten die het weer helemaal duidelijk maakte, hij zóu het me willen vertellen als hij nog had gekund.
Nee, die momenten ga  ik niet beschrijven, we zitten niet op een code oranje wegens wateroverlast te wachten toch?

Maar behalve dat soort momenten gaat het steeds beter. Ik sliep vannacht zelfs voor het eerst zes en een  half uur achter elkaar en ik  heb totaal geen moeite om de dagen om te krijgen. Die vliegen eigenlijk nog steeds om, deels door het bloggen maar verder omdat ik toch echt wel weer mee draai in het leven.
Wel in een aangepast tempo, de energieke stap die zo bij me hoort lukt nog niet zo.
Van de week wél moeiteloos naar Delft gewandeld (trammetje terug) maar echt tempo zit er nog niet in, komt vast wel weer.
Heel raar om je gewoon goed te voelen en tóch dat  “ouwe wijven tempo”  met geen mogelijkheid op kunnen peppen.

Ondertussen is de tweede ronde paperassenzooi in gang gezet, dingen die wel even konden wachten zoals de bank, de notaris en toevallig is ook m’n rijbewijs aan verlenging toe…. dat wordt dus naar de keuring binnenkort en maar hopen dat het CBR ondertussen dat jaartje achterstand ingelopen heeft. Hun klusje voor mij moet uiterlijk 20 december geklaard zijn!

Morgen nog even  naar de drukkerij, ga ik lekker vroeg  want het wordt warm en je begrijpt… m’n badpak gaat mee zodat ik  even in zee kan plonzen na gedane arbeid, of misschien wel ervóór dan is het nog rustig. Ja beloofd,  ik doe voorzichtig en ga niet diep het water in.

78 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Beaunino
  aug 09, 2020 @ 14:55:07

  Soms lijkt het alsof je de hele wereld aankan en dan weer kan het verdriet je zo enorm overspoelen hé? Laat het allemaal maar komen, geniet van mooie momenten en omarm je traan, en probeer al die emoties vooral gewoon maar te aanvaarden voor dat wat ze op dat moment zijn. Met rouw is zo het op en af, geen peil op te trekken, laat staan een conclusie aan te verbinden. En voor iedereen ook weer anders. Schrijven hielp mij ook enorm!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 09, 2020 @ 17:36:30

   Nou aan de hele wereld was ik nog niet toe maar het ging best wel aardig vond ik.Maar dit weekend is het echt wel een flinke dip en inderdaad, die laat ik dan maar komen en ga er niet overheen proberen te walsen.

   Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  aug 03, 2020 @ 23:39:43

  Heel herkenbaar, ik was destijds zelfs een beetje bedeesd om te zeggen ‘ik voel me prima’ als mensen heel bezorgd vroegen gaat het nu een beetje. Maar soms is een woord, een gedachte, een fragment of een geluid de aanleiding om opeens met tranen in je ogen te zitten en dat moet je ook lekker toelaten. Blij dat je lekker de draad oppakt, maar dat had ik al eerder gezegd daar was ik bij jou niet zo bang voor.
  .

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 04, 2020 @ 07:45:00

   Niemand schiet er iets mee op als je in huis blijft hangen om te janken. Er zijn natuurlijk veel dingen anders en ook niet altijd leuk maar dat hoeft een beetje doorleven niet in de weg te staan. Ik schroom niet om te zeggen dat het goed gaat met want natuurlijk begrijpt iedereen wel dat na 4 jaar je eigen leven op stop zetten er óók veel is dat dat nodig weer opgepakt kan en móet worden.

   Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  aug 02, 2020 @ 22:44:35

  Alles moet toch zijn tijd hebben ook. Fijn dat je in ieder geval weer een beetje goed begint te slapen…. het is ook een intensieve tijd geweest als dan de “rust” weerkeert moet je lichaam daar ook weer aan wennen toch.

  Beantwoorden

 4. meninggever
  aug 02, 2020 @ 13:06:56

  Dat je verkeert in een wereld van mixed emotions is logisch en ook normaal. Je moet het toch allemaal in je eentje verwerken, ook al komen er vast schouders (voor zover mogelijk binnen de corona-toestand) en armen om je heen van naasten die je positie snappen. En wij doen dat digitaal natuurlijk. Dat je dan niet meteen de olympische spelen wandelen mee kunt doen is ook logisch. Opbouwen! Positiviteit, de accu laden, wandelen als fysieke inspanning die leidt tot geestelijke ontspanning. Het komt allemaal wel. echt! Kanjer!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 02, 2020 @ 13:19:45

   Ja is ook wel logisch allemaal, dat snapt m’n verstand ook allemaal wel maar ja, zo’n half gammele accu ben ik toch niet zo gewend.
   Maar ik pas me zo goed mogelijk aan en prijs me gelukkig met alle begrip uit mijn beide werelden. Wat zou ik arm zijn zonder dat allemaal.

   Beantwoorden

 5. Happy Hulk
  jul 31, 2020 @ 21:21:23

  Verwerken heeft vele vormen.

  Rouwverwerking lijkt een beetje op zoals naar de fysiotherapeut gaan.
  Zijn behandelingen doen vaak even pijn.
  Maar langzaam, heel langzaam ‘genees’ je een beetje meer na elke behandeling.

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  jul 31, 2020 @ 17:55:58

  die parels…het gaat om emoties en dan is dat meer dan normaal

  zwem ze

  groeten

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  jul 31, 2020 @ 17:21:50

  Oh, kan me voorstellen dat zo’n nummer iets met je doet. Jullie hadden een mooie relatie die op een kloterige manier eindigde maar dat doet niets aan aan de liefde

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 18:14:26

   Nee dat zeker niet maar het laatste moeilijke jaar heeft juist die liefde veel pijn en verdriet opgeleverd. Dan zijn verstand, dat het allemaal wel weet, en gevoel toch wel twee verschillende dingen die elkaar soms in de weg zitten. .

   Beantwoorden

 8. Liesbethblogt
  jul 31, 2020 @ 12:53:37

  Het is nog vers Rietepietz die parels blijven nog wel even normaal. Geniet van de zee het zal er wel druk zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 14:14:43

   Dat denk ik ook wel, het moet maar. Ben al blij dat ik niet hele dagen in tranen ben en toch best wel weer mee draai in het leven.
   Toch maar vóór het werk naar zee gegaan, was er toen nog rustig genoeg. Lekker even in het zand op een handdoek opdrogen in het nog niet zo heel warme zonnetje.

   Beantwoorden

 9. Neeltje
  jul 31, 2020 @ 11:24:35

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 14:08:58

   Heb je nou je zin! De volgende parelketting aan barrels,
   Prachtig filmpje ook ,over hoe een huwelijk in elkaar zit. Zij het dan dan dat wij nóóit elkaars hart gebroken hebben en dus nooit overwogen hebben uit elkaar te gaan.
   De man die het laatste jaar voor Henk speelde heeft het wel geprobeerd maar toch kwamen steeds weer “de vlinders”terug om een breuk verhinderen .

   Beantwoorden

   • Neeltje
    jul 31, 2020 @ 14:16:49

    Moest zo aan dit nummer denken toen ik je blog las. En ook zonder het elkaars hart breken, komt het dicht bij wat er was. Sorry voor de parels, al is het heel begrijpelijk dat ze weer knapten. ❤

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 31, 2020 @ 14:22:26

     Ik kende zowel de zanger als het nummer niet, maar inderdaad, een zó herkenbare tekst ,op dat éne stukje na dat er eigenlijk een beetje was tijdens zijn dementie, maar dat was die “ander”. Verder hebben de vlindertjes die altijd om ons heen zijn blijven fladderen altijd gezorgd dat we elkaar (s lichaam) teveel miste ‘als we problemen niet snel genoeg konden oplossen. Dan laat je elkaar niet los.

     Beantwoorden

 10. Michel
  jul 31, 2020 @ 11:09:17

  Echt een romantisch nummer van Van the Man. En muziek kan heel veel troost bieden en herinneringen terughalen. En even het water in na het werk is een fijn idee met deze temperaturen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 13:59:11

   Er was ook zovéél goede muziek in de jaren 60 en 70 en veel van die artiesten hebben héél lang meegedraaid, daar is hij er ook van.
   Helemaal top hoor om even het water in te kunnen en in zand in het zonnetje even lekker op liggen drogen.

   Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  jul 31, 2020 @ 11:09:16

  Nou, ik vind toch echt wel dat je een compliment verdient hoor. Je blogt als vanouds en dat je misschien nog niet de ‘stap’ hebt die je gewend was, moet je je maar even nog niks van aantrekken. Wat denk je wel niet hoe moe je lichaam is. Maar dat komt ongetwijfeld goed. Oh hemel dat rijbewijs… zou er maar niet mee wachten, gewoon maar vast aanvragen hoor!
  Muziek maakt bij mij ook de tranen los. Dat is nou eenmaal een eigenschap van muziek. Gewoon allerlei herinneringen/associaties komen dan boven. Gewoon laten komen lieverd! Dat mag! XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 13:26:37

   Nou dat is een lief compliment. Ik heb inderdaad vrijwel gewoon door geblogd ,alleen een week geen reacties beantwoord of andere site’s bezocht . Maar dat komt ook omdat mijn” lezers ” de laatste jaren gewoon zó bij mijn leven zijn gaan horen dat ik die behoefte gewoon had, net zoals je er met familie of vrienden over wilde praten.
   Ik heb ondertussen al de gezondheidsverklaring in gestuurd, die is al ontvangen en vanmorgen lag de de reactie al in de bus, het formulier waarmee ik naar een keuringsarts moet. Snel een afspraak maken dus. Afhankelijk van de bevindingen krijg ik óf direct een besluit waarmee ik op het stadhuis het rijbewijs kan verlengen, óf ze willen nog aanvullend onderzoek van specialisten óf een rijtest. en dát zijn de zaken die zo lang duren. Maar voorlopig mag ik áls het lang duurt nog tot dec. 2021 blijven rijden met het oude rijbewijs.
   Ik hoop er maar het beste van.
   Muziek is gewoon vaak emotie en dat is goed, zeker mensen die niet makkelijk hun emoties de ruimte geven.

   Beantwoorden

 12. Nicky
  jul 31, 2020 @ 10:48:06

  Ja (diepe zucht). Soms heb je dat. Zomaar ineens. Gewoon lekker laten stromen die parels. Hoort erbij. Da’s goed voor een mens. Veel plonsplezier!

  Beantwoorden

 13. Ferrara
  jul 31, 2020 @ 10:29:26

  Hopelijk heb jij je duik al gemaakt. Het wordt druk op de stranden.
  Geef jezelf de tijd om de energie weer op te bouwen. Het afbreken was ook een geleidelijk proces dat is niet in 3 weken hersteld. Minder vermakelijke blogjes zijn ook het lezen waard.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 13:08:44

   Helemaal gelukt, beetje woelige zee waarin je héél snel héél diep stond. Ben maar aan de veilige kant gebleven.
   Dat is een waar woord, inderdaad, wat je in 4 jaar afbreekt heeft wel minstens een half jaar nodig om weer te herstellen schat ik zo in.
   Maar ik ben toch al blij met waar ik nu ben.
   Ik troost me maar dat ook vroeger niet ál mijn logjes lachen, gieren, brullen waren.;-)
   Gelukkig is mijn schrijfstijl toch wel zo dat het meestal niet zo héél zwaar op de hand is.

   Beantwoorden

 14. Nicole Orriëns
  jul 31, 2020 @ 09:15:07

  Muziek kan dingen in je aanraken en emotioneren is ook mijn ervaring. Fijn om te lezen dat het naar omstandigheden goed met je gaat!

  Beantwoorden

 15. marlouwitzelgmailcom
  jul 31, 2020 @ 08:59:35

  ha Riet,

  ga jij maar lekker poedelen en zwem de narigheid van je af…
  Hub… de oceaan in…

  Hou je haaks!
  Xxx, Marlou

  Beantwoorden

 16. cornma
  jul 31, 2020 @ 08:55:35

  Je bent natuurlijk een heel sterk mens, maar soms hoef je niet sterk te zijn, mag je gewoon even je tranen de vrije loop laten. Rouwen is een heel persoonlijk proces en iedereen rouwt op zijn eigen manier heb jij me vorig jaar gezegd. En ik geloof je. Voor de verzorging van Henk heb je heel veel energie verbruikt, je had niet echt tijd om aan je zelf te denken. Al die vermoeidheid komt er nu uit. Neem je tijd en geef je lijf op tijd zijn rust..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 12:59:10

   Klopt allemaal, Ik heb natuurlijk ook al een deel van de rouw verwerkt toen Henk nog leefde. En wat ook enorm helpt is dat ik er wél vrede mee heb , o.a. door het mooie afscheid maar ook omdat zowel hij áls ik geen leuk leven meer hadden het laatste half jaar. En natuurlijk, ik heb behoorlijk roofbouw op mijn lichaam gepleegd dus heeft ook gevolgen. Maar toch, ik ben best tevreden hoe het gaat.

   Beantwoorden

 17. Naomi
  jul 31, 2020 @ 08:49:41

  Volgens mij ben je gewoon op jouw manier bezig met ‘verwerken’ (vreselijk woord, maar je snapt wat ik bedoel!) en dat lijkt me prima. Herkenbaar trouwens, dat muziek je zo kan raken.
  Succes vandaag bij de drukker en geniet vooral van de afkoeling ervoor en/of erna.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 12:52:37

   Ja precies, al “verwerk” ik eigenlijk al heel lang het verlies van Henk, maar nu dus nog zijn lijfelijke ook “lijfelijke”afwezigheid een plaats geven. Wat helpt is natuurlijk wel dat ik nu weer wat meer mijn eigen leven kan oppakken, dat is in de laatste 4 jaar totaal opgeslokt door de zorgtaak. Het werd ervoor, zó heerlijk rustig !

   Beantwoorden

 18. John
  jul 31, 2020 @ 08:21:20

  Ik snap het helemaal. Het is ook wel je levenspartner die niet meer naast je leeft. Je moet sowieso door de rauw heen en wennen aan het alleen zijn. Muziek zit vol herinneringen. Dat is het mooie aan muziek.

  Beantwoorden

 19. bvision
  jul 31, 2020 @ 07:58:39

  Nu nog even je draai vinden, duurt toch meestal ietsje langen dan nu…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 12:38:48

   Voor zover nú te verwachten is héb ik al redelijk m’n draai gevonden alleen weer echt plezier in het leven krijgen zal nog veel meer tijd vragen. Maar ik ben best tevreden met hoe ik er nu al voor sta.

   Beantwoorden

 20. Rebbeltje
  jul 31, 2020 @ 00:20:26

  Muziek raakt maar woorden zeer zeker…als je erover na gaat denken.
  En die parels laat maar rollen hoor
  Vrees voor jou dat het morgen heel druk word aan zee…hot hot
  Maar als je vroeg bent moeten al die andere mensen nog proberen er te komen 😉
  En dat wandelen je zal weer conditie op moeten bouwen, iedere x een stukje vlotter of verder.
  Slaap wel

  Beantwoorden

 21. Terrebel
  jul 30, 2020 @ 23:51:30

  Misschien komt er nog een grote terugslag, misschien ook niet. Het afscheid zat er al een tijdje aan te komen maar neemt niet weg dat je gerust de tijd mag nemen verdrietig te zijn, Riet. Alles in jouw eigen tempo. Wie weet kom ik je nog eens tegen op de boulevard van Scheveningen of zo. Roep gerust ‘Hé, kleine!’ als je mij van een afstandje ziet, oké? We zijn tenslotte een soort van collega’s, toch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 12:32:06

   Daar houd ik nog wel rekening mee ja, als de dagen korter en donkerder worden bijvoorbeeld is die kans zeker wel aanwezig.
   Aan de andere kant heb ik het laatste jaar al behoorlijk wat rouw verwerkt.
   Wie weet, al kan ik nu weer makkelijker naar andere delen van de kust omdat ik nu geen rekening meer hoef te houden met een rolstoel. Maar áls ik je zie zal ik zeker niét roepen “hé, kleine”, dat was de (liefdevolle) bijnaam die Henk’s collega’s voor hem hadden. Hij was met zijn 1.66 altijd de kleinste van het stel en werd de laatste jaren alléén maar kleiner.

   Beantwoorden

 22. omabaard
  jul 30, 2020 @ 22:52:25

  Ik vind de song zo mooi.
  En inderdaad, muziek roept vaak herinneringen op, koester ze, Riet, het melancholisch denken aan wat je mocht meemaken en genieten.

  Beantwoorden

 23. djaktief
  jul 30, 2020 @ 22:49:02

  Bewondering voor jouw veerkracht. Veel zwemplezier.

  Beantwoorden

 24. Mies Huibers
  jul 30, 2020 @ 22:44:25

  Vermakelijk hoeft een blogje niet altijd te zijn. Ze kunnen ook gewoon mooi zijn. Zoals deze. Ik vind het sowieso top van je zoals je er nu een vervolg aan geeft. Dat is het fijne van schrijven ook.

  Beantwoorden

 25. Melody
  jul 30, 2020 @ 22:36:02

  Is toch allemaal “normaal”

  😍😘

  Beantwoorden

 26. Karel
  jul 30, 2020 @ 22:29:22

  ik luister te weinig ( nooit ) muziek , maar de tekst zegt me genoeg
  Henk liet je zijn liefde voor jou wel weten , al was het anders
  stap voor stap op weg naar mee leven in de wereld
  en daar hoort een fijn wandelingetje bij naar het mooie Delft
  morgen na al die papieren troep , lekker zwemmen
  ja voor je , je draai weer gevonden hebt zijn we een paar dagen later
  op naar weer een goede nachtrust

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2020 @ 10:57:17

   Muziek speelt bij mij altijd wél een rol, maar wélke muziek hangt grotendeels van m’n stemming af. Verder pak ik het leven weer op, bij stukjes en beetjes natuurlijk
   Het zeewater was héérlijk maar behoorlijk ruw vanmorgen. De papiertroep kan wachten hoor, afspraken zijn geregeld dus hoef ik even niets.

   Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  jul 30, 2020 @ 21:18:34

  Hey, dat liedje heb ik ook gehoord bij het ontbijt, ik dacht gisteren of eergisteren. De radio staat hier dan ook altijd aan. Ik heb nog gezegd tegen de kapitein dat ik dat zo’n mooi nummer vind. Muziek kan troost brengen, maar kan ook heel hard op de emotie werken. Zo kon ik na het overlijden van mijn vader wekenlang niet naar muziek luisteren. Ik werd er toch zo emotioneel van. Herkenbaar dus.
  Verdriet en verlies heeft zijn tijd nodig…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2020 @ 21:25:35

   Vreemd genoeg heb ik geen probleem met de muziek die tijdens de crematie speelde, die draai ik met enige regelmaat en dat vind ik fijn. Maar soms even zo’n zin die me ineens opvalt kan me dan enorm raken.
   Ik realiseer me ook heel goed dat er nog veel tijd nodig is ondanks dat ik al redelijk m’n draai kan vinden.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: