vervelen?… wie?

Vervelen….? Ik niet hoor. Hoewel ik bewust de dagen niet propvol plan zie ik iedere dag wel iémand. En dan tel ik de boodschappen doen niet mee.
Zo had ik vrijdag bijvoorbeeld een afspraak met een mij nog onbekende man en daar werd ik blij van eh…,,,,,,,, nee wácht nou ff!
Je denk nou niet dat ik aan het daten ben hè!  Nee het was weer zoiets waarvan je zegt; “het zal wel voorbestemd zijn”.
Vorige week stond er een reactie van Anja, een mij (nog) onbekende blogster, en dan breng ik natuurlijk een tegen bezoekje op haar site. Het logje dat ik las ging over “bewaar niet teveel spullen in huis”.

Nou ben ik niet héél erg van het “ontspullen” maar ja, na het overlijden van iemand moet er toch wel iéts weggedaan worden. Dus ik klikte even de op de  site gelinkte adreslijst aan, zou zómaar iets bruikbaars bij kunnen staan.  Yep….. hier had ik wel iets aan.

Dovenschool Sri Lanka via dhr C.M. JanssenGlenn Millerstraat 100, 2625 WM Delft

Er liggen, eh… lagen ondertussen,  twee setjes peperdure hoorapparaten én een vrijwel nieuwe ringleiding. Je begrijp als ik daar iemand blij mee kan maken doe ik dat graag dus ik bel direct dat  telefoonnummer en dat resulteert  in een afspraak.

De meneer komt samen met zijn vrouw op de fiets, Rijswijk/ Delft en  vice versa is een wippie! Het blijkt een bevlogen echtpaar te zijn dat zich samen al jarenlang inzet voor én in dat doven instituut in Sri Lanka. Ze staan in contact met een audicien aldaar die de spullen die zij uit Nederland meebrengen geschikt maken voor  dove kinderen in het tehuis. Dan worden die kinderen minder afhankelijk van gebarentaal waardoor ze beter kansen hebben.

Mooi toch, de meeste  grote charitatieve  organisaties hebben veel geld  nodig om zichzelf in stand te houden, dure directeuren, dure gebouwen enz. En dan blijft er vaak ook nog geld op de plank liggen omdat er geen geschikte onderzoeken zijn om te financieren. Dan heb ik meer vertrouwen in dit soort kleinschalige projecten.
Zij zien wat er met de spullen gebeurt en hoe blij de kinderen zijn wanneer ze ineens weer iets kunnen horen!
Lijkt me een prima bestemming voor Henk z’n “oorbellen” toch?

78 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jul 25, 2020 @ 13:11:22

  Mooi doel! En goed dat je weet dat toch vaak dierbare spullen een prima tweede leven krijgen bij mensen die nog even moeten/mogen meegaan. Tegenwoordig heb je ook kringlopers met een prachtige doelstelling.Toen wij huizen moesten opruimen van familieleden die gingen hemelen, was dat nog best een dingetje….

  Beantwoorden

 2. Neighborhood Cat
  jul 23, 2020 @ 05:22:49

  Je doet een zeer gepaste actie. Henk is het eens met uw beslissing.

  Beantwoorden

 3. Petr@
  jul 22, 2020 @ 14:49:12

  Wat fijn dat de oorbellen goed terecht komen!
  Bij kleine organisaties blijft er meestal niets aan de strijkstok hangen.
  Goed gedaan Riet!

  Beantwoorden

 4. VoorHetBlogGezet
  jul 20, 2020 @ 18:23:22

  Wat mooi dat die mensen er zo voor gaan. En zo komen Henk zijn *oorbellen* nog eens ergens en worden er kindertjes mee blij gemaakt. Mooi doel Riet!

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  jul 20, 2020 @ 16:46:16

  Een hele goede bestemming!

  Beantwoorden

 6. Regenboogvlinder
  jul 20, 2020 @ 11:53:59

  Nou zeg, wat goed! Die oorbellen van Henk krijgen een prachtige bestemming en ja, zo heb je op zo’n dag zomaar weer een gezellig praatje! Wat een mooi werk doen die mensen!
  Ik heb een aantal jaren geleden een tasje vol met oude brillen afgegeven bij H.An.ders. Helaas hebben ze nu geen bestemmings-adres meer dus ik ben op zoek naar een adres voor mijn oude brillen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2020 @ 15:00:27

   Brillen is veel lastiger zeiden die mensen ook al. Omdat je een glas dat al op het oog van iemand afgestemd is niet zomaar even kunt veranderen. Bij hoorapparaten is dat gewoon een digitaal klusje. Zodra er dubbelfocus of een cylinder in zit hebben ze aan de glazen al niets.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jul 25, 2020 @ 13:29:57

    Ja dat klopt, het ging ook om de monturen hoor.. Maar er is vast nog wel een instantie te vinden waar ik die kwijt kan.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 25, 2020 @ 13:34:12

     Die monturen kunnen er inderdaad ook best inhakken. Maar ik kocht de brillen meestal bij Anders, dus die zijn weinig waard.

     Beantwoorden

     • Regenboogvlinder
      jul 25, 2020 @ 15:31:16

      Ik ook hoor, maar toch zonde als ze niet of weinig zijn gebruikt. Ik ben te vaak in de verkooptruc getrapt van 2 voor de prijs van 1. Ik had er eigenlijk niks aan want ik heb altijd voorkeur voor een bril. Moet altijd erg wennen aan een nieuwe en daarna wil ik die ook niet meer afdoen. Dus had gewoon nieuwe monturen (met glazen natuurlijk) waar ik niks meer aan had. En een zonnebril, en een computerbril, en een nachtbril. Worden de glazen weer anders en heb je er ook niks meer aan…

      Beantwoorden

 7. Leonoras life
  jul 20, 2020 @ 08:55:43

  Mooi😊 dat geeft een fijn gevoel!

  Beantwoorden

 8. Happy Hulk
  jul 20, 2020 @ 08:15:45

  Schenken is de mooiste deugd!

  Beantwoorden

 9. Villasappho
  jul 19, 2020 @ 21:08:37

  Dat is zeker een mooi doel!

  Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  jul 19, 2020 @ 20:19:56

  een ideale herbestemming.. en dat geeft een goed gevoel Riet

  groeten

  Beantwoorden

 11. Nicky
  jul 19, 2020 @ 20:03:44

  Toch fijn dat zijn oorbellen goed terecht komen! Ik geef ook liever aan van die kleinschalige hulpprojecten. Tegenwoordig geef ik ook nooit meer aan de bekende goede doelen omdat ik daar geen vertrouwen (meer) in heb.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 20, 2020 @ 08:01:46

   Klopt die grote organisaties zijn steeds meer een doel op zich geworden, ze zijn meestal nog uitsluitend bezig met fondsenwerving en dat mag wat kosten. De beste klanten in de drukkerij zijn vaak dat soort instellingen. Daar heb ik het wel mee gehad.

   Beantwoorden

 12. Kakel
  jul 19, 2020 @ 17:58:31

  Wat mooi dat Henks “oorbellen” zo’n mooie toekomst krijgen. Ik hoop dat ze veel leuks op mogen vangen en er veel wordt gelachen.
  Na het overlijden van mijn schoonmoeder hebben we e.e.a. laten ophalen door een christelijke vereniging.
  De (nieuwe) wasautomaat heb ik kunnen “behoeden” en voor tien euro verkocht aan een alleenstaande moeder met baby (-:
  Lieve groet ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2020 @ 19:42:18

   Dat hoop ik ook en dat zal vást wel. Kinderen die “iets mankeren” hebben daar geen leuk leven dus een hoorprobleem verhelpen zal dus zéker helpen.
   Fijn als je een jong moedertje aan een nieuwe wasmachine kan helpen voor een symbolisch bedrag. Hier is de wasmachine natuurlijk nog nodig;-)

   Beantwoorden

 13. minoesjka2
  jul 19, 2020 @ 16:39:20

  O, wat kan ik me voorstellen dat je blij werd van deze afspraak met de onbekende man ……… Voor jou iets wat overbodig is geworden, maar voor die kinderen iets wat hun toekomst kan bepalen ……… als ik dat kan doen, ja dan word ik ook blij.

  Beantwoorden

 14. hanscke
  jul 19, 2020 @ 15:01:10

  Dit lijkt me een hele goede bestemming. Als het maar goed terecht komt. ik kan mij voorstellen dat ook hier in ons land er wel mensen zullen zijn die er erg blij mee zouden zijn geweest, maar dat is veel moeilijker te realiseren

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2020 @ 15:28:40

   Klopt, en tegenwoordig kun je ook wel zonder bijbetaling toestellen kopen dat was aanvankelijk zeker niét het geval als je een wat afwijkende toestellen nodig had. Wij hebben indertijd wel € 1.500 per toestel bij moeten betalen. Maar bij het laatste paar was dat niet meer nodig dus nu kan iedereen ze zonder, of met heel weinig, bijbetalen krijgen in Nederland dus is dat hier niet meer nodig.

   Beantwoorden

 15. Naomi
  jul 19, 2020 @ 14:11:35

  Geweldig initiatief! En ja, dat is inderdaad een prachtige bestemming.

  Beantwoorden

 16. saturnein
  jul 19, 2020 @ 13:23:14

  Lijkt me een héél geschikte oplossing voor die spullen, waar jij nog een goed gevoel aan overhoudt ook. Schitterend.

  Beantwoorden

 17. bvision
  jul 19, 2020 @ 13:12:44

  Een prima oplossing…

  Beantwoorden

 18. Koen
  jul 19, 2020 @ 12:19:49

  Bij mij duurde het bijna twee jaar voordat ik alle kleding (en schoenen) van Ine de deur uitdeed. Ik werd uitgenodigd voor een groot feest in Kosovo. Mijn vakantie-bestemming was dus duidelijk (zomer 2007). Ik zou verblijven bij de Kosovaarse familie van mijn (pleeg)zus. De hele achterbank van mijn auto lag vol. Ik herinner me 11 plastic vuilniszakken. Eerst was de Kosovaarse familie gegeneerd en ik een tikkeltje geëmotioneerd. We spraken af dat ik een dag met familie een grote wandeling zou maken (ruim 6 uur onderweg) en dat zij ondertussen mijn auto zouden leegmaken. Zo gezegd zo gedaan. Alles lag bij mijn terugkomst uitgestald in hun ‘goede kamer’. Zij zouden alles verdelen (of verkopen) aan familie, buren, vrienden. Prima. Ik heb er een foto van gemaakt en dat was het. Een prima bestemming.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2020 @ 13:18:08

   Ook dat is anders denk ik wanneer je een jonge , tot voor kort , gezonde vrouw verliest.
   De kleding van Henk was de laatste jaren steeds meer op “makkelijk en goed wasbaar ” gericht. Niet veel spullen over waar je nog iemand een plezier mee kan doen. Zijn mooie kostuum kreeg hij als laatste aan. want ook daar doe je vrijwel niemand meer een plezier mee. Maar ik haast me ook niet en zie wel wat er op mijn pad komt zoals met de hoorapparaten. Daar heb ik helemaal vrede mee om ze zo snel weg te doen, dat kan voor anderen belangrijk zijn. Maar ik kan me goed voorstellen dat het voor jou heel wat moeilijker was omdat je haar in gedachten natuurlijk nog in al die mooie kleding zag.

   Beantwoorden

 19. Melody
  jul 19, 2020 @ 12:08:11

  het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven is het een ander iets schenken…. en ja dat is 100% jij!

  Goed gedaan!!!

  Beantwoorden

 20. Neeltje
  jul 19, 2020 @ 10:16:55

  Nou en of!

  Beantwoorden

 21. Mrs. Brubeck
  jul 19, 2020 @ 10:11:02

  Mooi van je, daar krijg je toch een goed gevoel van, toch? 👍👍

  Beantwoorden

 22. John
  jul 19, 2020 @ 09:12:36

  Wat een geweldig werk doen die mensen dan. Ja en Henk zijn “oorbellen” komen nu vast goed terecht 🙂 Geweldig gewoon. Ik moet zeggen dat ik niet wist dat er zulke kleine ondernemingen waren.

  Beantwoorden

 23. Suskeblogt
  jul 19, 2020 @ 08:22:17

  Zo is dat hoorapparaat nog goed besteed. Spullen die we niet meer nodig hebben zetten we op een groep in FB waarin men van alles gratis weggeeft. Zo is er altijd iemand gelukkig met spullen die we niet meer nodig hebben.

  Beantwoorden

 24. Karel
  jul 18, 2020 @ 22:27:52

  een bevlogen echtpaar komt op de fiets
  al deze dingen die nu op je weg komen , zoals deze heel mooie
  zullen je op den duur het laatste zware jaar doen verwerken
  en dan komt de pit ook weer terug

  Beantwoorden

 25. Matroos Beek
  jul 18, 2020 @ 22:20:53

  Nu weet je in ieder geval dat de oorapparaten goed zullen besteed worden. Ik zou ook opteren voor zo’n kleinschalig initiatief.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 19, 2020 @ 07:44:52

   Men kan het allemaal wel beredeneren bij de grote charitatieve stichtingen maar het blijft een feit de resultaten van dit soort kleinschalige projecten voor 100% terecht komen waar ze voor bedoeld zijn, in de andere gevallen gaat een flink deel verloren aan het in stand houden van de organisatie.

   Beantwoorden

 26. omabaard
  jul 18, 2020 @ 21:25:15

  Super als alles nuttig blijft én we elkaar echt kunnen helpen via mooie projecten. En zo blijven Henks oorbellen heel belangrijk. Dat geeft een goed gevoel. De kring van leven.v

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 18, 2020 @ 21:30:56

   Ja precies, zou doodzonde zijn als het hier in een laatje blijft liggen terwijl er daar schreeuwend gebrek is bij kinderen die toch min of meer verstoten worden als ze iets mankeren.

   Beantwoorden

 27. gewoonanneke
  jul 18, 2020 @ 21:20:16

  Nou zo komen ze in ieder geval mooi terecht. Heb ook meer met kleinschalige projecten dan geld storten en niet weten waar het terecht komt. Mooi dat je het “toevallig” tegen kwam.

  Beantwoorden

 28. Rebbeltje
  jul 18, 2020 @ 21:18:41

  Niet ontspullen maar wel een goede daad verricht…
  Mooi dat het zo kan…en ja ik denk dat ik ook meer vertrouwen zou hebben in zoiets dan de grote organisaties…en ja toeval bestaat niet 😉
  En vervelen wat is dat 🤣
  Fijn weekend

  Beantwoorden

 29. Leidse Glibber
  jul 18, 2020 @ 21:14:40

  Heel mooi doel. Goed gedaan

  Beantwoorden

 30. MyriamC
  jul 18, 2020 @ 21:12:26

  Zeker een prima bestemming. Als je dan ook nog weet dat er geen tien tussenpersonen zijn die er een centje aan willen verdienen is dat helemaal mooi. Goed van je Riet!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: