over slakjes…

….. en zout. Hoewel… het is echt slakkentijd dus sommige  slakken zijn best wel uit de kluiten gewassen.
En dan heb ik het niet over die grote naaktslak op het tuinpad waar ik bijna een schuiver over maakt.
Eigenlijk wilde ik hier even wat “metafore”slakjes met zout bestrooien want  ook bij onze overheden e.d. maken “de slakken” soms slijmerige sporen die je naar het zoutvat doen grijpen.

Neem de rijksdienst voor het wegverkeer;
Al een paar dagen nadat ik Suus op mijn naam heb laten overschrijven ligt er een blauwe envelop in de brievenbus aan “de erven van”
Men weet van de overschrijving en laat weten dat het mogelijk is dat  “de vorige eigenaar” nu teveel wegenbelasting heeft betaald, daar hoor ik nog van.
Een week later zelfs drie   blauwe enveloppen tegelijk op de mat..
flop1. meldt het teveel betaalde bedrag, dat gaat men terugstorten.
flop2. bevat een rekening, door mij te betalen.
Het  bedrag dat de dienst terugstort is gelijk aan het door mij te betalen bedrag…..  en de bedragen gaan naar én van het zelfde rekeningnummer!
flop3 zit een brief in die aanmoedigt om automatisch te gaan betalen, dan mag ik als tegenprestatie per maand gaan betalen.
Men wil graag het postverkeer terugdringen!!!!!!
Er zit ook een antwoordenvelop bij.
De dienst moet zware slakkenoverlast hebben, kom maar op met het  zoutvat. In plaats  van 4  (+ antwoordenvelop) poststukken had men kunnen volstaan met één briefje om te melden dat men alles op mijn naam had gezet  en wegens “echtgenote van” én  het gebruik van één en dezelfde rekening geen noodzaak tot verrekening zien.
Zucht…. doe maar zo’n grote bus Jozo zout want ook onze gemeente kan er wat van.
Een brief dat de invalide parkeervergunning per direct is ingetrokken, logisch natuurlijk daar heb ik nu geen recht meer op.
Maar de bewonersvergunning, die op kenteken staat is andere koek……..


De auto staat nu op mijn naam …… pppfffttt… ik woon op hetzelfde adres, rijd met dezélfde auto waar ik de laatste 7 jaar óók altijd in reed maar de bewonersparkeervergunning moet overgeschreven worden…….!
Attent dat men zich realiseert dat je hoofd daar misschien niet naar staat maar waarom ligt die brief dan 2 weken na Henk’s dood al op de mat terwijl men de tijd geeft tot oktober…. die brief ben ik september allang vergeten of kwijt.

Stuur die brief pas na 6 weken, dat is vroeg genoeg. En zorg dat áls  de mensen dan dat nummer bellen  er iemand aan de telefoon zit die zijn of haar weetje weet. Ik kan uit de rood gemarkeerde stukken echt alleen maar lezen dat ik het even telefonisch af kan doen, maar nee hoor, ik moet een afspraak maken om naar het stadhuis te komen…. ja pak het zoutvaatje maar weer, er zijn natuurlijk ergere dingen maar toch, zó slordig! Volgens de dame aan de balie had het inderdaad telefonisch moeten kunnen.
Helaas  zij moet zelf óók nog van alles aan collega’s vragen terwijl ik me aan de balie platvoeten sta te wachten!

71 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  jul 18, 2020 @ 16:11:31

  O, ja, die ervaring met die blauwe enveloppe heb ik ook voor mijn praktijk. Kreeg op 1 dag ook 3 van die dingen,1 uw aanvraag ontvangen, 2 uw aanvraag in behandeling, 3 mijn aanvraag goed gekeurd ……….. tja, efficiënt is de overheid niet, dat moeten wij zijn, maar hun moeten het nog leren.

  Beantwoorden

 2. Regenboogvlinder
  jul 17, 2020 @ 20:04:17

  Tjonge het zout is inderdaad niet aan te slepen! Ik had je nog wel aan een emmer strooizout kunnen helpen. Helaas worden er bij de Belastingdienst vaak onnodige en onnozele handelingen verricht. Had ook laatst iets waar ik 3 brieven over kreeg.
  En helaas bij de gemeente ook. Hoe vaak ik destijds het nieuwe adres in Spanje van mijn ex niet heb doorgegeven. Iedere keer viel er iets af. Te weinig veldjes op de formulieren of weet ik waardoor. Ik mag toch hopen dat je die bewonersparkeervergunning wel mag houden. En nee, helaas is een beetje menselijkheid ver te zoeken. Er gaat gewoon teveel automatisch…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 17, 2020 @ 20:10:58

   Ja belachelijk hoe ze daar bezig zijn. Gelukkig is het meeste niet echt ingewikkeld en vaak hóeft er helemaal niets mee.!
   Ja de bewonersvergunning is verplicht maar die moest dus wél op mijn naam gezet worden , bezopen want het gaat om dezelfde auto op het zelfde adres. Alleen staat de auto nu op mijn naam dus moest dat veranderen….ppfffttt!

   Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  jul 16, 2020 @ 20:02:21

  Ja sommige zaken zijn gewoon lastig te regelen. Ik kreeg het bij UPC destijds niet voor elkaar mijn tv aansluiting op mijn naam te krijgen. Opzeggen was geen punt dus deed ik dat maar en nam KPN ook voor de tv er bij. Binnen een uur geregeld. Had echt alle papieren handtekeningen van mijn ex dat hij het er mee eens was. En de belasting. Moest vorig jaar bijbetalen voor te veel ontvangen huurtoeslag. Daar kreeg ik ook vier brieven over. En dat terwijl ik allang aangegeven heb alles digitaal te willen> Dat krijg ik ook maar dan nog krijg ik ook alles nog een keer per post. Als ze nou toch wat gaan veranderen bij die belastingen zou dat toch heel wat besparingen opleveren lijkt mij.

  Beantwoorden

 4. Kakel
  jul 16, 2020 @ 13:42:30

  Ik blijf erbij: bij de belastingdienst werken voornamelijk blinde stagiairs. Mag ik vast niet schrijven omdat dat discriminerend is, maar hoe wil je dergelijke ambtenarij dán omschrijven?
  Volgens mij had je aan een emmer zout nog niet genoeg (-:
  Gelukkig kun je er vermakelijk over schrijven in plaats van je vanbinnen op te vreten. Héél verstandig.
  Met bewonderende groet ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 16, 2020 @ 14:16:18

   Ja hoor, bij mij mag je álles schrijven. En nee, gelukkig vreet dat niet aan me. Het meeste is gewoon onnodig veel informatie die ik rustig naast me neer leg, waarschijnlijk denken ze daar dat ik óók een soort blinde stagiaire ben, zo de waard is vertrouwd hij immers zijn gasten?

   Beantwoorden

 5. Leonoras life
  jul 16, 2020 @ 13:33:13

  Ik ben een beelddenker 😅 zie het voor me 😉

  Beantwoorden

 6. Leonoras life
  jul 16, 2020 @ 09:44:00

  Pffff wat een gedoe. Hier rolde de belastingdienst ook binnen. Of ik nog even de aangifte wilde doen.. die was allang gedaan en bevestigd door de notaris 🙈 grrr soms

  Beantwoorden

 7. NIcky
  jul 16, 2020 @ 09:40:03

  Ongelooflijk, he? In veel gevallen zijn het automatisch aangemaakte brieven. Dat van die parkeervergunning vind ik wel heel bizar. Dit gaat nog wel even door, ben ik bang.

  Beantwoorden

 8. Suskeblogt
  jul 15, 2020 @ 17:30:46

  Overlijden zou in feiten niet meer mogen gebeuren. Daar komt veel te veel administratie bij te pas. Subiet moeten we daar ook nog belasting op betalen.

  Beantwoorden

 9. J@n.
  jul 15, 2020 @ 15:48:55

  Weet je wel Rietepietz, dat zout op slakken strooien eigenlijk dierenbeulen is, maar op de door jou genoemde slakken is het:”Boontje komt om z’n loontje.”
  Het resultaat is toch weer een zeer vermakelijk stukje. Bedankt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 16:16:22

   Ja dat wist ik hoor, doe ik zelf ook niet, is geen reden voor zolang ze in de tuin blijven.
   Maar bij dit soort geneuzel van overheden mag ik graag op alle slakken zout leggen, ter lering en vermaak!;-)

   Beantwoorden

 10. Ferrara
  jul 15, 2020 @ 12:58:26

  Ik dacht al waar blijft de overdaad aan post, maar ziet het is er. Gelukkig benader je ook dit met de nodige humor, maar het is natuurlijk knap ergerlijk. En dan zo’n zinnetje wat nergens op slaat, net doen of je hebt begrijpt, maar ondertussen gewoon de regeltjes volgen. Nog een wonder dat de post aan de erven wordt gestuurd en niet aan Henk. Die ervaring hadden wij bij het overlijden van schoonmoeder, post die op haar naam bleef binnenkomen.
  Hoe triest ook, blijf ons vermaken met de bureaucraten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 13:28:22

   Dat begon echt al na de crematie, met de RDW. Ik laat me gelukkig niet zo snel in de stres jagen en grijp makkelijk naar de telefoon. Het zijn maar holle frases die weinig tot niets met écht medeleven te maken hebben. Ik ben geneigd om te denken dat echt medeleven onwerkbaar zou zijn. Aan de andere kant slaagt men er de uitvaartbranche toch zeker in de indruk te wekken dat men meeleeft, terwijl juist in dát beroep toch moeilijk verwacht kan worden dat men zich dagelijks écht inleeft in de situatie. Daar ben ik echt heel tevreden over.

   Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  jul 15, 2020 @ 10:45:51

  het mag niet te gemakkelijk gaan, lijken ze bij de overheid wel te denken….

  voor oktober.., vooruitziend zijn ze anders wel

  gelukkig dat je dit zo kan bekijken Riet

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. AnneMarie
  jul 15, 2020 @ 10:13:06

  Het enige positieve aan dit log is dat je je amuseert over de puinhopen bij belasting, gemeente en zorgverzekering.
  Laten ze er maar nog een manager extra op zetten. Zij lossen het wel op met nog meer personeel die er gaan kaas van.hebben gegeten.

  Beantwoorden

 13. John
  jul 15, 2020 @ 08:50:43

  Dat op die manier heen en weer schuiven van geld is zo ontzettend belachelijk. Aan de andere kant, het komt vaker voor dat totaal vreemden van elkaar auto’s laten overschrijven op naam en om elke transactie te controleren op verwantschap zou ook geld kosten want dat zou een aanpassing vragen van het huidige programma en dan zou het nog op fouten gecontroleerd moeten worden. Dus wel een slak, maar met minmaal zout dan 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 12:08:43

   Tja, men maakt om minder aanpassingen in systemen en het zal zeker véél vaker voorkomen dat het “in de familie ” blijft.
   Blijft het belachelijk om drie verschillende poststukken op één dag te ontvangen van dezelfde afzender.

   Beantwoorden

 14. Neeltje
  jul 15, 2020 @ 08:30:07

  Nou ja, je houdt in ieder geval wat mensen aan het werk. Dat dan weer wel.

  Beantwoorden

 15. Spontanity
  jul 15, 2020 @ 08:26:34

  Tsja, de potten jojozout zijn soms niet aan te slepen!!

  Beantwoorden

 16. bvision
  jul 15, 2020 @ 08:09:23

  En dan moet je je afvragen wat zoiets allemaal kost…

  Beantwoorden

 17. Naomi
  jul 15, 2020 @ 07:05:08

  *Geeft eigen zoutvaatje door om wat extra voorraad aan te leveren*
  Vreselijk, dat gedoe met de instanties. En zó omslachtig zoals dat met de wegenbelasting. Zó moeilijk kan het toch niet zijn voor ze?
  Sterkte met de hele papierwinkel. Want nee, daar zit je niet op te wachten. Inderdaad attent dat dat erbij staat. Ga ernaar handelen, instanties, zou ik zeggen…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 07:40:52

   Oh… wat een mooi zoutvaatje, ik zal er zuinig op zijn 😉 Vooral de wegenbelasting is berucht om dit soort driedubbele post in het kader van post besparen. Het blijkt niet mogelijk om meerdere brieven tegelijk te versturen in één envelop, belachelijk.

   Beantwoorden

 18. omabaard
  jul 14, 2020 @ 23:44:16

  Geef mensen toch tijd om te bekomen, denk ik dan. Op andere vlakken zijn ze vooral niet zo snel.

  Beantwoorden

 19. Leidse Glibber
  jul 14, 2020 @ 23:35:06

  Je gaat nog veel meer overbodige en dubbele post krijgen. Het verhaal met de parkeervergunning komt me ook bekend voor. Ik moest er persé voor naar het stadskantoor en niet zomaar binnen lopen maar een afspraak maken. Eenmaal binnen was ik binnen vijf minuten weer buiten en de langste tijd had mevrouw achter de balie nodig om mij te vertellen dat ik helemaal niet langs had hoeven komen. grrrrrrr

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 07:29:45

   Fééstje hé! Zo belachelijk allemaal. Nou heb ik mezelf redelijk op de rails maar ik kan me situaties voorstellen dat je nog diep in de rouw zit en dit soort zooi er helemaal niet bij kunt hebben. Heel raar dat men de regeltjes blijkbaar zo verschillend interpreteert, ook ik móest een afspraak maken. Ja helaas, had ook al dit soort ellende met de zorgverzekeraar, 3 brieven in één week met “verrekenmodellen”en betalingsverzoeken waar geen touw aan vast te knopen was.

   Beantwoorden

 20. RenéSmurf
  jul 14, 2020 @ 23:14:18

  Zeker in deze tijd moet het zoveel mogelijk telefonisch allemaal. En helpen, niet tegenwerken.

  Beantwoorden

 21. Matroos Beek
  jul 14, 2020 @ 22:55:19

  Ze maken het toch ook wel heel moeilijk… ik zit hier meewarig met het hoofd te schudden…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 07:23:09

   Men is soms gewoon té snel, zouden beter éérst goed uit kunnen zoeken wat er nou precies moet gebeuren. Had echt in de tweede week na Henks overlijden dit soort zooi, mét de verontschuldiging dat men me lastig viel maar ja, even wachten blijkt dan toch geen optie.

   Beantwoorden

 22. Rebbeltje
  jul 14, 2020 @ 22:53:11

  Jeetje wat een gedoe om niks…dat zout rijkelijk strooien hoor
  Moest in eerste instantie om die brieven wel lachen
  Maar ongeloof heeft nu de overhand
  Slaap wel

  Beantwoorden

 23. Karel
  jul 14, 2020 @ 22:44:39

  daar wordt je dol van , wat een stelletje zotten zijn het ook hé
  en dan vinden ze het gek dat we over die vreselijke ambtenarij praten pppfffttt
  op den duur zal het wel goed komen , maar ” netjes ” vind ik het niet 😦

  Beantwoorden

 24. Melody
  jul 14, 2020 @ 22:27:27

  Het is helaas al bijna half elf, de appie is al dicht maar anders was ik nu alsnog erheen gehold om een palet zout te halen en die dan bij de readshop, die naast de appie zit, die af te geven met het verzoek die naar jou door te geven aan de pakjescollectant ;-(

  Makkelijker kunnen we ’t niet maken… nou leuker ook niet

  Knuffellllllllllllllll

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 15, 2020 @ 07:15:17

   Gelukkig hád ik zout genoeg in huis. Dus ik strooi maar raak;-) het is allemaal nogal onlogisch gedaan maar uiteindelijk komt het toch allemaal wel in orde, dat is hoofdzaak.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: