rollend materieel

Jep… ik was aan de rol, maar dan bedoel ik met de rolstoel op stap.
Inge heeft al meer dan een half jaar last van hielspoor en  doordat ze maar door kachelt  heeft ze nu nóg meer schade aan die voet opgelopen. Tja, en hier staat een rolstoel werkeloos in de schuur 1+1= bij mij 2  al moest ik Inge daar wel een beetje van overtuigen. Ze is  tijdelijk even  man loos en ook daarbij is 1+1 natuurlijk 2 als je allebei wel even naar buiten wilt.
Ze kan maar  een klein stukje lopen, het is  pijnlijk dus voor de 5 km die een rondje Noord A is kwam de rolstoel met tussenpozen goed van pas.
Alleen meneer zwaan  vond de rolstoel blijkbaar

bedreigend…….

De koeien ( én de stier) hadden er totaal geen probleem mee, die hadden het druk met kalfjes die wilde drinken.


Ja natuurlijk voelde Inge zich een beetje opgelaten;m “ik zou jóu moeten rijden” zei ze.
Maar nood breek wetten hoor, die voet moét meer rust hebben en als we allebei van het zonnetje willen genieten dan moet het maar zoals het kán als het niet kan zoals het moet!
Inge maakt dan wel even een selfie zodat jullie kunnen zien dat het echt goed gaat met me.
Het slapen gaat sinds kort wéér wat beter en ik eet best wel goed, kook ook gewoon iedere dag voor mezelf.
Het wandelen schiet er nog te vaak een beetje bij in, dan kom ik  niet verder dan een rondje door het dorp voor wat boodschappen.
Zo’n rondje door de polder was héérlijk, we hadden alleen niets te drinken of te eten meegenomen….. maar dat was gelukkig goed op te lossen…..


Ja sorry…. ze serveerden daar géén ontbijtje we waren te vroeg voor de lunch, dan moet je wát hé! We zijn gewoon goed in ons behelpen.
Ik hoor de laatste tijd veel mensen mopperen dat de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd wordt… nou  dát lijkt een understatement, ik kwam vanmorgen dit bordje tegen, het moet niet gekker wórden……


Burgerlijke ongehoorzaamheid ten top …… toch?

Hoewel… misschien is het in dit geval wel een goede raad…..!

81 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  jul 17, 2020 @ 19:55:04

  Ben niet snel bang van dieren maar zwanen met jongen vind ik echt eng. Heb ooit gezien dat iemand een gigaklap kreeg, dat kwam hard aan en dat wil je niet.
  Inge in de rolstoel is natuurlijk vreemd, maar nood breekt wetten. Dan maar andersom. Beterschap voor haar! Goed dat je hem toen zelf gekocht hebt en hij gewoon van jou blijft. Je weet nooit waar je hem nog eens voor nodig zult hebben.
  Fijn dat je weer beter slaapt ook en je ziet er ook goed uit hoor. Hoewel, een verzorgd koppie kan veel verdoezelen, maar ik geloof je hoor! Houden zo lieverd!
  Die laatste 1,5 m foto is wel grappig 🥴
  XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 17, 2020 @ 20:04:23

   Klopt, zwanen kunnen echt link zijn met jongen, altijd oppassen dus.
   Ben blij dat ze hem nu wil gebruiken is echt nodig als ze ook nog een beetje naar buiten wil, dan kan ze af en toe toch stukjes lopen.
   Het gaat echt wel goed hoor maar daar hoort natuurlijk “naar omstandigheden” bij denken. Ik verwacht geen wonderen natuurlijk, daardoor kan ik zeggen dat het goed gaat.

   Beantwoorden

 2. Leonoras life
  jul 16, 2020 @ 09:41:05

  Wat een heerlijk moment. Geniet samen! Wat betreft de hielspoor. Niet te plat lopen.. en mijn huisarts gaf mij jaren geleden een spuit in de hak… nooit meer last gehad. Heel bijzonder!

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  jul 14, 2020 @ 23:39:55

  Zwanen met jongen kunnen echt gevaarlijk zijn 🙂 Gelukkig slaap je weer beter en weet je de draad op te pakken.

  Beantwoorden

 4. Kakel
  jul 14, 2020 @ 17:53:38

  Ik hoor dat de klachten bij Inge snel afnemen. Hielspoor is niet niks, en dan ermee door blijven hobbelen… Het waren ook drukke tijden.
  Heel sneu dat jullie lekkers moesten nuttigen. Maar goed ook anders had je ons die smakelijke foto niet kunnen voorschotelen.
  Humor hè, daar ben jij toch zo’n kanjer in ❤️

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 14, 2020 @ 19:02:19

   Dat hopen wij ook natuurlijk, ze loopt er al zó lang mee. Wilde zich niet ziek melden maar had door de coronacrisis dus ander werk dat nóg slechter was voor die voet.
   Maar natuurlijk bijten we er ons wel doorheen als de pot iets anders schaft dan we gedacht hadden, je bent een kanjer of niet.

   Beantwoorden

 5. Anja
  jul 14, 2020 @ 11:35:51

  Hi Riet, ik kwam hier via Nicole’s blog. Wat schrijf je leuk en wat een grappige foto in dat toilet. Erg leuk om te lezen/zien!

  Beantwoorden

 6. Nicky
  jul 14, 2020 @ 10:43:45

  Haha! Dat bordje is geweldig! Wat een heerlijke wandeling hadden jullie. En dat beestenspul blijft prachtig. Ik snap wel dat Inge zich wat opgelaten voelde in die rolstoel. Maar ja, dat pootje móet rusten anders kan ze jou later niet duwen. Puur eigenbelang dus! 😉

  Beantwoorden

 7. Happy Hulk
  jul 14, 2020 @ 09:15:10

  Hielspoor is geen pretje.
  En zo heb je de volgende patiënt te verzorgen middels een heerlijk moeder/dochter ding.

  Beantwoorden

 8. nicole
  jul 14, 2020 @ 08:41:51

  Wat had je prachtig weer Riet, en wat ziet het er gezellig uit zo samen op stap. Mooie oplossing voor de hielspoor!

  Beantwoorden

 9. Saralien
  jul 14, 2020 @ 08:20:19

  Wat vervelend, die hielspoor! Maar wel een mooi uitje en blogje aan overgehouden.

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  jul 13, 2020 @ 22:56:34

  Haha, die laatste foto’s. En wat een heerlijk uitje moet daar geweest zijn. Hopelijk knapt Inge snel op

  Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  jul 13, 2020 @ 19:47:21

  Hielspoor is een pijnlijk iets dat goed verzorgd dient te worden.
  Mooi filmpje met die zwaan. Het commentaar is leuk om horen.
  Die 1.5 meter wil ik wel eens proberen te overbruggen. 🙂

  Beantwoorden

 12. gewoonanneke
  jul 13, 2020 @ 19:39:22

  Nou kan me voorstellen dat het voor Inge wat ongemakkelijk was. Schijnt trouwens heel vervelend te zijn en je kan er nog lang last van hebben. Maar zo is het mooi opgelost toch. Die zwaan had echt geen zin om weg te gaan haha. Mooi filmpje. Nou dat gebakkie hadden jullie wel verdiend hoor. Fijn toch even zo samen er op uit.

  Beantwoorden

 13. Villasappho
  jul 13, 2020 @ 16:45:43

  Och dat laatste hilarisch. Hielspoor is naar en pijnlijk dus het is even niet anders. Tip voor iedereen dus niet doorlopen met die ellende. Die rolstoel gaat je vaker van pas komen ik zag er ooit 1 bij de kringloop maar voor wie die moest worden, die moest passen. Ik heb er zeker een uur in gezeten met een boek (ook van de kringloop) tot diegene er (hinkend) was. En de rolstoel daadwerkelijk kocht. Die schijnt ook al anderen geholpen te hebben. Als je er 1 moet gaan kopen of huren is het altijd meer werk. Ik ben niet bang aangelegd maar zwanen respecteer ik dat zijn hufters.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 17:58:56

   Dat vond ik ook, geweldig gevonden van die mensen. Ik blijf die rolstoel ook bewaren hoor, die komt vast nog wel eens van pas.
   Precies, je kunt er altijd nog een ander mee helpen. Nu dus voor Inge, ze heeft veel schade aangericht door maar door te lopen, ik ben nu maar even streng geweest;-)
   Voor zwanen kun je inderdaad best bang zijn, we zijn wel héél behoedzaam te werk gegaan. Het kreng ging zodrá wij gepasseerd waren het water in.

   Beantwoorden

 14. J@n.
  jul 13, 2020 @ 16:06:28

  Rietepietz, je bent nog niets veranderd, je kunt alles nog prachtig onder woorden brengen en nu ook al op film. Ja, ik ben een tijd uit de running geweest, maar stilletjes aan ben ik weer de oude. Je bent ook uiterlijk niks veranderd, prima zo!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 16:20:11

   Welkom terug dan, hoop dat je niet ziek was.
   Ik voel me in ieder geval niet veel verandert maar ben nog aan het opkrabbelen van van wat wel een grote verandering in mijn leven is. Maar dat gaat gelukkig best wel redelijk.

   Beantwoorden

 15. Ferrara
  jul 13, 2020 @ 12:22:59

  Heerlijk zo met z’n tweetjes op pad, ook al had Inge het waarschijnlijk liever gelopen. Je ziet de zwaan denken, wat nou ga eens aan de kant. Ik was hier het eerstttssssss. Groot gelijk dat je ontzag hebt voor de schoonheid. Het is hier al meer gezegd, je zier er goed uit. Fijn!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 16:25:32

   Ja dát had ze zeker liever gedaan.
   Het is fijn dat ik lichamelijk best snel herstel, werk ook hard aan de conditie. Het emotionele vlak is nog wat wankel maar dat is niet gek natuurlijk.

   Beantwoorden

 16. Naomi
  jul 13, 2020 @ 11:41:08

  Heel naar zeg, zo’n beetje eten onderweg;). Heerlijk, dat bordje over afstand. Ik vind het hilarisch. En zo’n zwaan? Naar mij blazen ze echt al-tijd. Ik loop weg hoor…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 16:28:46

   Ja érg hé, maar hebben het manmoedig weggewerkt.
   Het was een beetje passen en meten om er langs te komen maar maar dat lukte zonder ongelukken.
   Dat bordje is de humor waar ik zo van houd.

   Beantwoorden

 17. Nathalie
  jul 13, 2020 @ 11:17:44

  “Ja sorry…. ze serveerden daar géén ontbijtje we waren te vroeg voor de lunch, dan moet je wát hé!”
  Wat een prachtmens ben je toch 🙂
  Liefs,

  Beantwoorden

 18. willyfotoblog
  jul 13, 2020 @ 10:50:40

  een heerlijk filmpje Riet

  een zwaan laat zich zo maar niet doen

  beterschap voor Inge

  groeten

  Beantwoorden

 19. Neeltje
  jul 13, 2020 @ 09:03:11

  Fijn, zo op pad met je dochter. En rollend of niet, het blijft qualitytime. Hopelijk nemen de klachten bij je dochter snel af, want hielspoor is een pijnlijke kwestie.

  Beantwoorden

 20. Lot
  jul 13, 2020 @ 08:56:52

  Gezellig dagje samen. Lopen achter een rolstoel geeft jou ook wat balans en dan kan je vaak langer lopen dan anders met beetje versleten knieetjes.

  Beantwoorden

 21. John
  jul 13, 2020 @ 08:24:13

  Goed dat de rolstoel nog aanwezig was. Hielspoor lijkt me pijnlijk. Als je honger hebt moet je eten wat er voor handen is lijkt mij. En op anderhalve meter mikken lijkt me beter van niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 08:30:02

   De rolstoel gaat ook zeker niet weg, ik ben zelf ook niet piep meer en de knietjes hebben wat beginnende slijtage, die stoel kan dus nog van pas komen voor mezelf. En voor nu kan Inge hem dus ook wel even gebruiken. .
   We vonden het ook helemaal geen probleem hoor dat het even dit moest worden 😉
   Nou ja misschien dat een gezonde jonge vent er nog geen probleem mee zou hebben maar verder geen aanrader inderdaad;-)

   Beantwoorden

 22. bvision
  jul 13, 2020 @ 07:15:29

  Haha, ik ben gelukkig niet zo bang van een zwaan. Ook al ben ik eens aangevallen toen ik per ongeluk wat dicht bij een nest kwam. Maar zeker wel handig die rolstoel voor als het eens even nodig is. Geniet er maar van, zo lekker samen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 08:15:08

   Nou héél bang ben ik ook niet van ze, maar wél voorzichtig. Niet nodig ook om het dier echt de stres in te jagen. Maar we wilden er wél graag langs;-)
   Het was heerlijk even samen op pad en zo kom dat prima.

   Beantwoorden

 23. Rebbeltje
  jul 13, 2020 @ 00:21:40

  Oh wat heb jij een engelengeduld…prachtig dat filmpje
  En bij het zien van de eerste foto wist ik al dat er een wc ging komen.
  Gezellig met zijn 2tjes op pad…echt genieten!
  Groetjes

  Beantwoorden

 24. Karel
  jul 12, 2020 @ 22:15:01

  schitterend filmpje van die mooie zwaan 🙂
  ja met zwanen is het altijd oppassen , ze zijn sneller dan je denkt en erg sterk
  dat zijn die koeien en stier ook , maar die zijn wel achter het hek
  dus je zou liever een oud stuk brood met ouwe kaas hebben gehad , maak dat die zwaan wijs hihi

  ik doe ook al enige jaren geen woeste dingen meer hoor
  ben nu allen nog een rustige wandelaar

  oja ik heb die wc plaatjes ff geleend 😁

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 08:22:19

   Hij is mooi hé die zwaan, maar inderdaad kun je dan toch beter voorzichtig zijn.
   Nou niet perse oud brood maar een bruine boterham met oude boeren kaas is ook bijna een gebakje hoor, heerlijk.
   Ik vond het grappig, dit zou ik nooit gezien hebben maar door de corona toestanden was er maar één toilet open en dat was een combi dames en heren . geworden.

   Beantwoorden

 25. Spontanity
  jul 12, 2020 @ 21:46:27

  Je ziet er zeker goed uit.
  Enne, als je eens geen zin in koken hebt! 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 13, 2020 @ 08:25:33

   Heb nu ook weer tijd om voor mezelf te zorgen, dat moest zeker het laatste jaar altijd maar vlug ff douchen en in de eerste de beste broek schieten die voorhanden was. in de hoop dat Henk niets uit spookte.
   Dat is lief, maar ik eet toch het liefst thuis, Maar ik kom wél weer eens m
   ’n DE puntjes brengen hoor.

   Beantwoorden

 26. schrijfselsvanmij
  jul 12, 2020 @ 21:39:07

  Lieverd, je ziet er goed uit! En die hielspoor, hardnekkig, dat weet ik van mijn man, schoonmoeder en schoonzus

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2020 @ 21:44:26

   Dankjewel, ik ben best tevreden met hoe het gaat. Ik verwacht geen wonderen en dat houdt teleurstelling buiten de deur.
   Voor Inge is het inderdaad steeds weer een teleurstelling dat wéér andere inlegzooltjes niet lijken te werken.

   Beantwoorden

 27. AnneMarie
  jul 12, 2020 @ 20:45:30

  Als je de zwaan zo ziet zou je hem ff een kontje geven zodat hij weg was. Zou het niet durven hoor maar dat was wel mijn eerste gedachte bij het zien van dat eigenwijze ding op jullie pad.
  Zo’n tussendoortje zou mij ook wel lijken. Jullie slepen elkaar er zo fijn doorheen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2020 @ 20:59:29

   Eigenwijs beest, hij wóu het water in maar deed het niet omdat wij aankwamen, schiet mij maar lek.
   Het was héél smakelijk. al is een bruine boterham met oude kaas dat ook hoor.

   Beantwoorden

 28. Matroos Beek
  jul 12, 2020 @ 20:34:35

  Dat was een geduldig werkje met die zwaan…
  Mooie wandeling daar. Gelukkig had je de rolstoel.
  Een spoedig herstel voor Inge!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2020 @ 20:55:24

   We wilden liever op het pad blijven juist vanwege die voet van Inge maar uiteindelijk dus toch maar een randje gras gedaan.
   Het sleept al veel te lang , maar ja, ze heeft een staand beroep dat helpt ook niet echt.

   Beantwoorden

 29. staartje
  jul 12, 2020 @ 20:28:48

  Mooi rondje! Fijn dat jullie zo goed kunnen behelpen! 🍰 ☀️

  Beantwoorden

 30. omabaard
  jul 12, 2020 @ 20:09:38

  Die zwaan wil duidelijk de macht en zijn terrein niet afgeven. Dat moet een gewriemel zijn geweest voor jullie met de rolstoel in het gras.
  Zo’n ontbijtje zou ik ook echt genieten.
  Prachtige selfie van jou en je dochter, jullie hebben duidelijk dezelfde genen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2020 @ 20:29:09

   Het eigenwijze beest ging het water in toen we gepasseerd , geen idee waarom hij dat niet deed toen we stonden te wachten.
   We zijn inderdaad een randje door het gras gegaan want een boze zwaan kun je beter niet plagen.
   We hebben genoten want waren allebei de laatste tijd nauwelijks aan wandelen toegekomen.

   Beantwoorden

 31. Melody
  jul 12, 2020 @ 20:03:37

  G.e.w.e.l.d.i.g.!!!!
  Nooit wegdoen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 12, 2020 @ 20:08:05

   Nee ga ik ook niét doen. Mijn knieën beginnen lichte slijtage te vertonen, geeft nog geen last met lopen maar dat zal metterijd zeker komen.

   Beantwoorden

   • Melody
    jul 13, 2020 @ 18:20:10

    Helaas bevrees ik met grote vreze dat ik je gelijk moet geven … maar heej, als jij nog ff w8 daarmee…. dan is Inge weer klaar om jou te duwen en kan ik ondertussen verder trainen en tegen die tijd dat het echt nodig is invallen als Inge onverhoopt weer uit mocht vallen

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 13, 2020 @ 18:55:33

     Voorlopig geven mijn knieën alleen problemen bij opstaan vanaf als ik iets op m’n knieën doe, dan moet ik echt m’n handen kunnen gebruiken;-) met lopen heb ik er nog geen last van, Ik gebruik ook de traplift niet, juist om de boel niet te verwennen. Maar die laat ik natuurlijk wél gewoon waar hij is voor “het geval dát”.

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: