druk,druk,druk

Oke druk….. overdrijven is ook een vak maar toch, normaal gaan er dágen voorbij zonder post, nu zijn er iedere dag meerdere poststukken,  vaak lieve kaartjes maar veelal “organisaties  voor de erven van”. Mwah… het meeste kan wachten hoor, nog geen zin in. Maar de RDW gaf aan de de auto binnen 5 weken overgeschreven moet zijn.  Dat kon dicht bij huis zag ik, was een fluitje van cent. Ik mag hopen dat men bij het controleren van alle gegevens de info kreeg wáárom er een nieuwe eigenaar voor de auto nodig was, zo niet is het wel een héél fraudegevoelig proces.

Zo rijdt ik dus nu voor het eerst in een auto die mijn eigendom is. oeps , voor de helft ook van de kinderen zodra de notaris zich meldt.  Hoewel Henk nooit zelf  heeft  gereden heeft in de alweer bijna  7  jaar oude Suus, stond Suus wél op zijn naam. Dat waren we altijd zo gewend geweest en vroeger wás hij ook vaker dan ik de chauffeur., Hij had in dienst leren rijden en reed daar op álles dat maar voorhanden was. ( zoals in sliteshow te zien was.)
Hij reed goed, ik zat ooit achterop de motor bij hem toen hij naar de kant stuurde, op mijn vraag ; “wat ga nou doen” zei hij ; “voel je dat niet , ik heb een lekke band”. Daar had ik niets van gemerkt.

Officieel kreeg  Henk dus bijna 4 jaar geleden de diagnose vasculaire dementie . Maar zijn rijgedrag liet al bij de vorige auto zien dat het in zijn hoofd mis was. We hadden ondertussen al aangewend om altijd om en om te rijden, de één heen en de ander terug. Maar steeds vaker zei hij uit zich zelf rijd jij maar. en zo leerde ik dus ook wat geroutineerder rijden.
Steeds vaker was te zien dat hij de breedte en de snelheid van de auto niet goed meer in kon schatten en zo  voorkwam  één keer de alerte  reactie van een tegenligger dat Henk en ik samen op de derde wolk links harp zouden zitten te spelen.
Daar volgde een serieus gesprek op in de trant van ” vond je dit een goed beslissing”. We maken immers allemáál wel eens een verkeerde inschatting of zijn er even niet helemaal bij.

Maar Henk vond die keer dat het zo’n vaart niet liep. Gelukkig kon hij toen nog wel over mijn antwoord nadenken; “als je dit géén verkeerde beslissing vond ben je niét meer de goede chauffeur die je altijd was, dan hoor je niet meer achter het stuur thuis”.
Daarna reed hij nog slechts af en toe  op rustige tijden op bekende wegen en besloot later zelf zijn rijbewijs niet meer te verlengen.  Natuurlijk deed hem dat pijn en als je dan een nieuwe auto koopt ga je dat er niet in wrijven door die auto niet meer op zijn naam te zetten. Maar nu móest het dus, heb ik meteen zo’n te kekke card, i.p.v. een “papiertje”.
Ook bij de verzekering moest de naam veranderen.
Gelukkig had ik wél al jaren eerder bij de verzekering aangegeven dat we allebei rijden in Suus zodat ik nu niét de 17 schadevrije jaren kwijt ben,

71 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Beaunino
  aug 09, 2020 @ 15:30:39

  Dat heb je toen al slim aangepakt.

  Beantwoorden

 2. Leonoras life
  jul 16, 2020 @ 09:30:16

  Fijn dat het rijden voor jouw heel soepel gaat. Mijn ex schoonmoeder durfde niet meer.. wereld wordt dan een stuk kleiner.

  Beantwoorden

 3. hanscke
  jul 10, 2020 @ 11:15:16

  Goed gedaan, van die auto. In het andere geval zou je opeens veel hogere kosten krijgen om de auto te verzekeren. Ook ik zie mij genoodzaakt steeds meer het stuurwiel in handen te nemen. Ik moet mij er wel toe zetten, want ik ben nergens lui in behalve in het autorijden, en dat gedrag moet ik gaan veranderen voor het te laat is. Goed om zo’n blogje van jou te lezen. Scherpt mij op.
  Sterkte met de vele post als nasleep van wat je allemaal moet regelen. Dat is vaak veel en ingewikkeld.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 10, 2020 @ 14:40:55

   Er zijn inderdaad nogal wat zaken waar je meestal niet bij stil staat zolang alles goed gaat en dan is het goed er eens iets over tegen te komen. De nasleep valt tot nu toe nog mee, wát er binnen is heb ik al aangepakt maar het meeste is al goed voorbereid . Maar ik kan me voorstellen dat het voor iemand die dat soort zaken altijd aan de partner heeft overgelaten een kluif is.

   Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  jul 09, 2020 @ 00:55:19

  Ja je gaat nog veel van die regelklusjes krijgen. Ik had destijds gelukkig ook bijtijds het kentekenbewijs over laten zetten op mijn naam.

  Beantwoorden

 5. meninggever
  jul 07, 2020 @ 10:09:30

  We stammen nog uit een tijdperk dat het de man was die reed, vrouwen een uitzondering. Dat geldt dan ook voor die tenaamstelling. Dat je wordt geconfronteed met al deze poespas is weliswaar logisch, niet altijd even fijn…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 07, 2020 @ 16:53:59

   Klopt, toen ik mijn rijbewijs haalde in 1973 was er wel een soort inhaalslag aan de gang maar waren het nog steeds meestal de mannen die reden. Ik weet niet of het een speciale procedure is bij sterfgevallen maar het was écht heel weinig rompslomp , zó simpel dat het heel fraudegevoelig zou zijn als het altijd zo gaat. Maar door de brief die kreeg neem ik aan dat de reden van de overschrijving bekend was.

   Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  jul 05, 2020 @ 22:26:53

  Ik begrijp het volkomen dat het tot het eind toe op zijn naam stond. Als het rijden niet meer gaat mag je toch nog een auto hebben. Gelukkig wel.

  Beantwoorden

 7. willyfotoblog
  jul 05, 2020 @ 21:46:20

  problemen die er bij komen

  maar je hebt dit keurig opgelost Riet

  fijne avond

  Beantwoorden

 8. Nicky
  jul 05, 2020 @ 21:01:53

  Fijn dat je je schadevrije jaren niet kwijt bent! Ik ben hier ook al jaren de chauffeur en mijn verkering presteert het rustig om (geheel onterecht ook nog) commentaar te leveren op mijn rijstijl. Het is een regelrecht wonder dat ik hem inmiddels nog niet achter gelaten heb in de berm naast de A9 😁 De auto staat op mijn naam, trouwens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 21:04:59

   Gewoon uit de auto zetten en na drie dagen ophalen. Henk dééd het wel toen hij eenmaal dement was, waarschuwde voor ieder verkeerslicht en van alles en nog wat. Toen hij nog goed was deed hij dat eigenlijk nooit .

   Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  jul 05, 2020 @ 19:57:46

  De auto staat hier ook op mijn naam. Ik voel me niet meer zo veilig in het verkeer als vroeger. Wegen die ik niet ken, daar voel ik me onzeker. Het zal met het ouder worden te maken hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 20:02:24

   En misschien ook met niet heel veel rijden. Maar ik ben ook niet héél erg geroutineerd op vreemd terrein maar daar kom ik weinig. Zit meestal in een straal van 15 km rondom de woonplaats.

   Beantwoorden

 10. Lot
  jul 05, 2020 @ 18:12:19

  Best knap van je dat je dat nu al aankunt, maar het geeft ook wat afleidingen dingen die gedaan zijn geven ook rust.
  In 1968 mijn rijbewijs in Amsterdam gehaald en altijd graag en veel gereden. Huidige partner vond het 20 jaar geleden fijn te merken dat ik echt goed rij, ook achteruit met aanhanger.
  Het probleem niet meer zelf kunnen rijden zal nog wel een komen voor een van ons twee, voorlopig hebben we onze eigen auto en geniet ik nog maar van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 18:57:35

   Er is natuurlijk heel veel tijd over nu ik niet meer dag en nacht voor Henk hoef te zorgen, en wat scheelt is dat ik altijd al alle administratieve zooi deed. Het is me dus niet vreemd. Maar met een aanhanger rijden heb ik nog nooit gedaan, weet niet of ik dát zou kunnen, petje af hoor.

   Beantwoorden

 11. Regenboogvlinder
  jul 05, 2020 @ 17:04:15

  Ja als je echt moet ingrijpen en volhouden dat iemand echt niet meer veilig rijdt kan het heel lastig zijn. Gelukkig was Henk dus niet moeilijk daarin, hoewel juist die periode heel erg moeilijk is. De privéauto heeft altijd op mijn naam gestaan sinds mijn ex een bedrijfsauto had. Zelfs op Gran Canaria. Maar gelukkig was het snel geregeld voor je. Ja, die instanties weten je wel te vinden hè. Maar doe het maar lekker rustig aan hoor! X

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 17:29:14

   Voor zaken spelen er ook nog andere zaken mee bij het op naam zetten van de auto, Wij zijn gewoon in gemeenschap van goederen getrouwd dus maakt het niets uit op wiens naam de auto staat. Het kan inderdaad heel verdrietig zijn als je iemand de auto af moet pakken. Gelukkig ging het hier heel geleidelijk en vond hij zelf te moeilijk worden. Zal te druk aan zijn hoofd geweest zijn.
   Zeker weten hoor, ik ga me niet haasten .

   Beantwoorden

 12. petra1945
  jul 05, 2020 @ 14:13:16

  Als ik nu nog m’n rijbewijs wil verlengen moet ik eerst langs de keuringsarts… Dat doen we dus maar niet. Dat rijbewijs heb ik op mijn 18e gehaald, daarna zat ik een paar jaar “wel eens” achter het stuur, maar de resterende 50 jaar was het puur een handig identiteitsbewijs! En natuurlijk, wat hier ook al voorbij kwam: als ik ooit weer had moeten rijden, dan had ik eerst weer een serie lessen genomen maar hoefde ik tenminste geen examen meer te doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 15:20:25

   Inderdaad, boven 75 de keuring, ik moet dit jaar nog. Glipte al een keer door het oog van de naald want toen eerst was die grens 70 jaar en had ik aan de beurt geweest toen ik 73 was was maar toen ging grens naar 75…. ben nu dus aan de beurt als 78 ben zucht, weinig zin in maar zal toch moeten want ik wil nog wel graag een beetje mobiel blijven.

   Beantwoorden

   • petra1945
    jul 07, 2020 @ 22:03:11

    Riet, ik kreeg al een oproep. Als je 75 wordt vervalt je huidige rijbewijs — de vorige werd maar voor 2 jaar afgegeven!! Ik besloot om aan die oproep geen gevolg te geven en het rijbewijs een natuurlijke dood te laten sterven, maar hij is dus nu wel verlopen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 08, 2020 @ 07:20:34

     Ik heb nog geen oproep ontvangen en het huidig is geldig tot dec. 2020. waarschijnlijk zijn er tussentijds weer regeltjes aangepast want ik kreeg dus nog 5 jaar verlenging toen ik 73 was, mazzeltje denk ik dan maar.

     Beantwoorden

 13. Villasappho
  jul 05, 2020 @ 13:39:55

  O dat laatste is heel fijn zeg! De rest is minder en herkenbaar, ik heb eens in moeten grijpen bij mn opa terwijl ik toen geen rijbewijs had. Die heeft mopperende de autosleutels aan mijn vader gegeven maar heeft meer schade gereden dan de gemiddelde.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 15:17:13

   Gelukkig heb ik Henk niet écht iets af hoeven pakken, hij voelde zich zelf vaak niet meer happy achter het stuur en liet mij dan rijden. Zo is hij er naar toegegroeid om helemaal niet meer te rijden. Het zal vast véél moeilijker zijn als je geen partner hebt die ook rijdt, dan is het ineens alles of niets. Hij heeft nu nog een tijdje op zijn goede dagen een beetje kunnen rijden. en toen het echt niet ging wilde hij dat ook niet meer. Ik heb hem alleen nooit meer alléén met de auto weg laten gaan toen ik dit wist.

   Beantwoorden

 14. Spontanity
  jul 05, 2020 @ 13:24:38

  Papieren rijbewijs, dat is antiek 🙂
  En nu niet zeggen dat jij antiek bent want dat is niet zo.

  Beantwoorden

 15. Happy Hulk
  jul 05, 2020 @ 13:23:35

  Ik dacht bij het lezen van de koptekst dat je op de plee zat, ‘druk’doende harpspel te oefenen?

  Beantwoorden

 16. Rebbeltje
  jul 05, 2020 @ 13:04:48

  Wat een geregel allemaal en je zou eigenlijk denken dat het allemaal gewoon door kan gaan.
  Maja de regeltjes zijn er enje moet wel.
  Manlief wordt dit jaar 75 en voor het eerst verlengd hij zijn vrachtwagen en motor rijbewijs niet meer…maar is wel een goede chauffeur
  Heb zelf ook wel plezier in auto rijden…het brengt je droog van A naar B 🙂
  Hoop dat je nog veel op pad mag gaan met Suus
  Groetjes

  Beantwoorden

 17. Koen
  jul 05, 2020 @ 11:37:23

  Zo ging het ook bij mijn ouders … de auto stond op naam van mijn vader maar de laatste 10 jaar van zijn leven reed enkel mijn moeder. En waarschijnlijk zal het ooit ook zo gaan bij ons (want mijn lief is bijna vijfentwintig jaar jonger) …

  Beantwoorden

 18. matroos
  jul 05, 2020 @ 11:24:30

  Ja als er iemand is overleden word je ongeveer bedolven door de post en allerlei regel dingen.De schipper zijn rijbewijs is vorig jaar verlopen en niet verlengt ivm ziek zijn en ja dat kon ik dus niet voor hem doen.Nu moet hij in augustus een rijtest doen tis wat.Deze auto is de mijne en al mijn auto’s hebben altijd op mijn naam gestaan.De schipper heeft zijn auto 10 jaar geleden opgedoekt.Het koekblik van mij was gewoon de nieuwste en de goedkoopste en we waren meer met de boot onderweg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 15:04:51

   Ik laat het maar over me heen komen en doe het rustig aan. Heel veel haast heeft het allemaal niet dus ik pik er steeds één uit waar ik mee aan de slag ga. Als alles zo makkelijk gaat dit RVD klusje mag ik niet mopperen, zal wel ijdele hoop zijn.
   Enorm gedoe denk ik, bah…. en slagen voor zo’n test is tegenwoordig geloof ik meer een loterij. Zal voor de schipper duimen dat het goed komt.
   De schipper zal best tevreden zijn met de boot op zijn naam;-)

   Beantwoorden

 19. Naomi
  jul 05, 2020 @ 11:12:15

  Toch best bijzonder eigenlijk, dat je een auto op naam kunt hebben staan terwijl je rijbewijs inmiddels verlopen is (want volgens mij was dat dus zo met Suus toen die nog op naam van Henk stond?). Die kaarten zijn ideaal. Passen gewoon in je portemonnee, in plaats van gedoe met papieren. Wel heel fijn dat je de schadevrije jaren ‘mee kon nemen’.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 14:58:53

   Klopt, ik heb ook altijd gevonden dat je bij verlenging van het rijbewijs aan zou moeten tonen dat jij of je partner een auto bezitten dan wel leasen. Dan glippen er nog genoeg door die nooit rijden maar het is heel lastig zoiets waterdicht te maken.

   Beantwoorden

 20. Michel
  jul 05, 2020 @ 10:30:43

  Grappig, ik zie Veendam staan op het plaatje van het kentekenbewijs 😉 Er komt veel op je af in zulke dagen en dan is het echt first things first… Maar mooi dat je dit in elk geval hebt geregeld.

  Beantwoorden

 21. Neeltje
  jul 05, 2020 @ 10:25:05

  Er valt veel te regelen, dit is in ieder geval goed geregeld.

  Beantwoorden

 22. margrietspanjaard
  jul 05, 2020 @ 09:25:35

  Ik heb nooit graag gereden…wel veel voor mijn werk. Nu rijd ik veel te weinig, maar ik zie slecht, dus ik moet me ook meer inspannen. Ik moet me er echt toe zetten en doe het ook alleen om het te kunnen blijven doen als het echt nodig is. En dat is wel een goede motivatie, maar die maakt het er niet leuker op 🙄

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 09:42:04

   Nee zeker niet, en ook niet goed voor het zelfvertrouwen denk ik. Gelukkig heb ik de laatste 15 jaar véél meer rij routine op kunnen bouwen en heb ik nu zelfs wel plezier in het rijden.

   Beantwoorden

 23. John
  jul 05, 2020 @ 08:31:11

  Niet meer kunnen rijden zou ik ook echt vreselijk vinden. Ik rijd ook al op- en in vanalles van ver voor ik 18 was. Het is zo lekker die vrijheid te hebben om te kunnen rijden. Ik rij ook gewoon altijd. Nu is het hier ook bittere noodzaak om vervoer te hebben maar als ik in de stad zou wonen zou ik het denk ik alleen bij een motor houden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 08:39:33

   Henk heeft het nooit gezegd maar ik wéét dat hij heel graag reed en het dus zeker miste toen het steeds moeilijker werd.Ik ben hem heel dankbaar dat hij mij in staat stelde te rijden óndanks dat hij liever zelf reed, maar aanvankelijk was het gewoon fijn om een ervaren rijder naast me te hebben. Hij is ook altijd mee blijven kijken en meldde ieder stoplicht bij me toen hij hij al zwaar dementeerde.
   In de stad ben met een motor inderdaad een stuk flexibeler in het verkeer, maar ook wel kwetsbaarder.

   Beantwoorden

 24. Petr@
  jul 05, 2020 @ 08:21:03

  Wat moet je veel regelen Riet, maar dit hebben jullie goed gedaan. Fijn dat de schadevrije jaren nu (terecht) op jouw naam staan.

  Beantwoorden

 25. bvision
  jul 05, 2020 @ 07:47:18

  Oeps, mijn vrouw heeft haar rijbewijs nog en heeft na een aanrijding al meer dan 20 jaar niet meer gereden. Daar moet ik toch eens even over gaan praten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 08:17:28

   Dat is zeker een grote oeps…. metéén werk van maken zou ik zeggen, desnoods met rijlessen en een eerlijk oordeel van de instructeur. Ik heb zóveel nut gehad van het feit dat ik zelf reed.
   Ben er Henk nóg dankbaar voor dat hij het stuur regelmatig aan mij afstond óndanks dat hij zelf heel graag reed. Zo fijn dat dit logje mensen aan het denken zet, geef je vrouw vooral het vertrouwen dat ze het weer onder de knie kan krijgen zoals Henk dat mij altijd gegeven heeft. ( tenzij een rijinstructeur anders zegt natuurlijk)

   Beantwoorden

 26. VoorHetBlogGezet
  jul 05, 2020 @ 00:16:26

  Goed opgelost Riet. Fijn dat je je de zelfstandigheid hoog in je vaandel hebt. En die derde wolk.😉😇

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 08:12:20

   ja hoor, ik wil niet al te snel afhankelijk worden, al kun je ook best onafhankelijk zijn zónder auto. Maar de laatste jaren met Henk was de auto juist wél een stukje onafhankelijkheid.

   Beantwoorden

 27. Karel
  jul 04, 2020 @ 22:57:25

  prima geregeld dus al jaren
  ik heb nu al een jaar of 10 geen auto meer , zal ook de schade vrije km wel verdwenen zijn 🙂 , heb het niet meer nodig ook

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 08:10:52

   Een auto is best een dure grap als je alleen bent, zeker tegenwoordig nu je bijna overal moet betalen om er alleen maar te mogen staan. Het OV is dan relatief goedkoper.

   Beantwoorden

   • Karel
    jul 05, 2020 @ 19:28:32

    juist daarom deed ik het weg
    moest voor de keuring en ik wist dat het in de papieren ging lopen , en ik had een moeilijke tijd zo ie zo
    heb het eigenlijk nooit gemist , soms huurde ik er 1 of kon die van broertje lenen 🙂

    ja leuk hé , ik zie heel veel ooievaars , en een eindje verder op zijn de baby’s afgeleverd 😁

    in Maasland , mooi stadje , zag ik die sleper , nu keek ik pps , hé die ken ik 🙂
    ik wandelde toen van Hoek van Holland naar Kleef in D
    langs de grote rivieren
    je moet van wandelen houden 🙂

    ze hadden daar een soort van vlootshow

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jul 05, 2020 @ 20:00:26

     Ik wil de auto liefs nog een tijdje houden, Dochterlief woont 13 kilometer afstand die ik in de auto binnen 20 minuten overbrug en met het OV doe ik daar minimaal een uur over, ook de kleinkinderen wonen overwegend daar.

     Beantwoorden

 28. Ferrara
  jul 04, 2020 @ 22:56:38

  Blij met je. Wij hadden het er gisteren toevallig over, ik rij al ook al jaren schadevrij, maar op een goed moment was de tweede auto niet meer nodig en ging die van mij de deur uit, terwijl ik wel ben blijven rijden. Nooit aan gedacht om over de schadevrije jaren te praten bij de verzekering. Gaan we maandag meteen werk van maken.
  Niet meer kunnen/mogen rijden hakt erin, dat zien we binnen de vriendenkring gebeuren. Helaas heeft vriendin het rijden altijd aan haar echtgenoot gelaten, wel rijbewijs steeds laten verlengen, maar nu hij niet meer kan rijden vanwege Alzheimer is zij inmiddels zo onzeker dat ze niet meer durft. Wij nog aanraden neem een paar lessen en besluit daarna of het je wel of niet lukt, maar dat durft ze ook niet meer. Gevolg auto de deur uit en afhankelijk geworden van de rijdende omgeving.
  Ik moet er niet aan denken dat ik die vrijheid op zou geven. Op lange trajecten rij ik ook de combinatie met de caravan.

  Moest lachen om die derde wolk. Mijn moeder zit ook ergens in dat orkest.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 08:09:12

   Fijn dat zo’n logje soms ook nog nut heeft voor anderen. Als ik iéts zegen dan wel het feit dat Henk het stuur met liefde aan me af stond toen hij nog wél de beste chauffeur was en het liefst zelf reed. Ik ben daardoor een redelijk goede chauffeur geworden die wél de eigen beperkingen kent. Heel sneu voor die vriendin van je, en jouw raad was toch heel goed, een rijinstructeur kan heel goed beoordelen of je nog veilig kunt rijden en zo nodig wat bijspijkeren. Héél jammer, ik heb zóveel gemak gehad dat ik zelf kon rijden en het heeft onze wereld nog heel lang vrij breed kunnen maken. Werl dapper dat je met de caravan erachter durft te rijden , petje af, ik doe het je niet na. Maar autorijden is vaak ook “meegroeien” met de omstandigheden. Ik ben zó blij dat ik met het best ingewikkelde knooppunt prins Clausplein ben meegegroeid, zonder zou mijn directe omgeving toch deels voor me afgesloten zijn.

   Het zal niet aardig klinken maar ik ben toch blij dat ik je moeder niet heb leren kennen, dat orkest moest het gelukkig zonder ons doen;-)

   Beantwoorden

 29. AnneMarie
  jul 04, 2020 @ 21:55:17

  Het lijkt me vreselijk voor jezelf maar ook voor de partner om te ontdekken dat het niet meer zo goed gaat in de bovenkamer. Jullie hebben het samen zover mogelijk aardig opgelost. Trouwens wel eennhele goede tip over dat schade vrij rijden. Niet verder vertellen maar ik heb al jaren een eigen auto dus ook een heleboel schade vrije jaren maar als die van mij ev opgeruimd moet worden dan is dit wel een goede tip.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 05, 2020 @ 07:56:58

   Gelukkig vertrouwde hij volledig op mijn oordeel en heb ik niets af hoeven pakken, hij gaf het zelf geleidelijk aan op. En toen Suus nieuw was kon hij daar niet meer aan wennen en dat was goed. De sleutel heeft hij altijd in zijn zak gehad en kwam soms van pas dat vond hj dan prettig.

   Beantwoorden

 30. Melody
  jul 04, 2020 @ 21:37:10

  Dat is dus geregeld, fijn!

  Hier staan de auto’s allebei op Joops naam omdat dat goedkoper is… ondanks dat ik veel meer schadevrije jaren heb dan hij.. maar ja het maakt mij verder niet uit , ik kan weer rijden en dat is wat telt.

  En ja ‘niet meer kunnen rijden’ … dat is heel heftig, ik heb dat met Klaas meegemaakt, man man man wat had hij er moeite mee dat we hem de autosleutels afnamen… en toen hij eenmaal van dat geld een fantastische scootmobiel had aangeschaft reed hij enige tijd later de pui van de banketbakker aan gort omdat hij er met scoot en al doorheen reed in zijn ongeduld …. pfewww

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 04, 2020 @ 21:42:11

   Gelukkig heb ik Henk nooit zijn autosleutel af hoeven pakken , die zat altijd in zijn jaszak en kwam af en toe goed van pas als ik de mijne niet kon vinden. aanvankelijk maakte hij ook de deuren er nog wel open mee maar later had hij dat besef al niet meer. Hij genoot nog wel van de ritjes.

   Beantwoorden

 31. gewoonanneke
  jul 04, 2020 @ 21:30:38

  O dat is wel goed dat je dat gedaan hebt. Na mijn scheiding een paar jaar geen auto gehad en toen ik er een kocht geen procent no clame terwijl we samen heel veel schadevrije jaren hadden. Ik had het toen meteen over moeten laten schrijven maar had geen auto. Zo dubbel. Ja onze auto´s stonden ook altijd op mijn man zijn naam, dat was zo de gewoonte. Hij reed ook praktisch altijd ben meer gaan rijden toen ik zelf een auto kreeg.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: