terug gelezen

Mijn logjes zijn voor mij  ook een soort dagboek en dus lees ik wel eens wat terug. Bijvoorbeeld om  op te zoeken wanneer een bepaalde gebeurtenis was,
Hoe ouder het logje  hoe beter het me lukt “als een vreemde” te lezen waardoor ik dan véél eerder fouten zie dan wanneer ik een vers logje schrijf.

Maar behalve dat zie ik dan ook zinnen waar ik om moet gniffelen, zoals deze uit een logje waarin ik me beklaag dat “de baas”áltijd een klusje voor ons heeft als het eindelijk stralend mooi weer is.

“Bij Rietepietz schijnt  “mooi weer in combinatie met alle tijd van de wereld hebben”  door de weergoden, in casu onze werkgever , geboycot te worden met een trefzekerheid waarbij vergeleken een micro-chirurg een slordige prutser is!”

Of deze waarin mijn strijd met de moderne elektronica me weer eens tot wanhoop dreef;

“Daarna maakte Canal digitaal de verwarring nog ff compleet door toevallig net dán te rommelen met het decoderen van de zenders waar je een smartcart voor hebt waarna het kastje een serieuze kans maakte op een ruimtevaarttochtje ….als ik het raam maar open had kunnen krijgen met m’n handen vol!

O ja, en toen we op de sportschool ineens les kregen van een nét even te energieke   invalster;

Bij de keus van de gewichten adviseert ze ons “licht ” als je alleen maar wilt onderhouden en wat zwaarder als je kracht op wilt bouwen !
Kracht opbouwen …..? volgens mij is ze even vergeten welke doelgroep ze voor zich heeft,  60 +ers……  en ik slinger de vraag die bij me boven komt maar meteen de zaal in;
“moeten we zélf onze kist gaan dragen dan?

Zelfs  een bijna doodsmak kan ik later nog om lachen  als het  terug lees;

Sierlijk als een middelgroot nijlpaard op het land stort ik ter aarde en ben helemáál niet van plan Henk te kussen die even later met een mooie zweefduik half over me heen valt!
Ja het hád wel gekund natuurlijk, maar we zijn samen even druk doende onze ledematen op bruikbaarheid en aanwezigheid  te controleren waarna we ons enigszins houterig  weer op  richten zoals het de homo sapiens betaamt!

Maar misschien  kennen jullie dit verschijnsel wel, logjes terug lezen en dan soms jezelf schamen voor de domme fouten je er gemaakt werden maar  soms om wat je zelf schreef met een grijns op je gezicht zit te lezen…. of niet?

78 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  jun 08, 2020 @ 18:43:58

  Ik heb genoten van je voorbeelden, Rietepietz. 🙂 En nee, teruglezen doe ik niet (meer)

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jun 07, 2020 @ 13:14:15

  Als ik al teruglees zie ik vooral de tijdsgeest van een bepaalde periode. Of hoe ik zelf in het leven stond toen. Want al die fasen hebben hun eigen dynamiek. Ook de invloeden van buitenaf maken soms dat bepaalde verhalen lezen als een stukje geschiedenis. En…soms blijven dingen ook gewoon actueel. Zie de pandemie aan protesten door de allochtone medemens…….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 08, 2020 @ 09:35:43

   Klopt, ik zie ook onderwerpen lang komen die waar ik me nog steeds af en toe tegen afzet.
   Gelukkig kom ik dan alleen stukjes tegen waar ik ook nú nog volmondig achter kan staan.

   Beantwoorden

 3. Neighborhood Cat
  jun 05, 2020 @ 23:55:29

  Je controleert, je leest, je lacht, je herinnert je, je leert eindelijk van wat je deed. Dat is het interessante deel van het schrijven van de blog.
  Groet

  Beantwoorden

 4. Kakel
  jun 05, 2020 @ 13:22:13

  “Moeten we zélf onze kist gaan dragen dan?” Tranen in m’n ogen van het lachen.
  Vaak ben ik vergeten waar ik eens over schreef, maar gelukkig is daar dan onze Blogqueen die mij daar fijntjes aan herinnert (-:
  Soms kan ik om eigen (vergeten) oude blogs lachen. Ik heb ook veel over m’n dochter geschreven en niet geplaatst. Ook een goudmijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 05, 2020 @ 16:15:04

   Maar je schreef toch vaak logjes die het onthouden waard zijn;-) Jouw logjes zijn altijd goed voor een gulle lach dus ik snap wel dat je bij nalezen een leuke middag hebt… of avond, of nacht….

   Beantwoorden

 5. Nicole orriëns
  jun 05, 2020 @ 09:29:23

  Ja, ik herken beide! Van sommige stukjes krimp ik inwendig in elkaar, andere doen me glimlachen. Maar het is hoe dan ook een kostbaar tijdsdocument.

  Beantwoorden

 6. terrebel
  jun 05, 2020 @ 00:57:58

  Ja, dat heb ik ook wel eens, Riet. Welke blogger eigenlijk niet? Ook wel aardig om de eigen schrijfstijl door de jaren heen te zien veranderen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 05, 2020 @ 08:27:13

   Op zich is mijn schrijfstijl niet veranderd volgens mij, maar één van mijn meest favoriete onderwerpen geeft nu veel minder aanleiding tot “pretlogjes”.

   Beantwoorden

   • terrebel
    jun 05, 2020 @ 14:31:22

    Voor mij hoeven logjes niet altijd ‘prettig’ te zijn. Niet alles wat persoonlijk is is ook ‘leuk’ en daarnaast schep ik er genoegen in mensen even te prikkelen en aan het denken te zetten. Niet iedereen vindt dat altijd ‘leuk’ maar dat hoeft ook niet natuurlijk. Ik geniet vaak van de enorme verscheidenheid aan blogs: voor ieder wat wils en je leert wel eens wat!

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 05, 2020 @ 16:12:33

     Nee zeker niet , je kiest ervoor om wel of niet te lezen. in mijn huidige situatie heb ik thuis genoeg (nare)prikkels en kies ik toch wat vaker voor logjes overslaan omdat ik me vaak niet goed genoeg kan concentreren . er is téveel reuring in de wereld op dit moment die ik niet volg en dus ook geen zinnige reactie op kan geven.

     Beantwoorden

 7. Nicky
  jun 04, 2020 @ 23:23:38

  Prachtige volzinnen zijn het. Er is een schrijfster aan je verloren gegaan. Ik lees ook graag terug op mijn eigen weblog. Favoriet is kijken wat ik deed in deze maand in 2005, of 2009 of zo. Soms kom ik dingen tegen die ik vergeten ben. Soms huil ik om mijn eigen logjes (maar ik huil nogal snel) en soms moet ik lachen. Maar ik denk ook wel eens ‘ohhh, wat slecht!’

  Beantwoorden

 8. gewoonanneke
  jun 04, 2020 @ 22:14:43

  Ik doe het ook soms, niet heel veel en inderdaad ik herken dat wel. Ik kopieer mijn blogs ook altijd naar mijn dagboek en dan komen er ook nog wel eens foutjes uit. En sommige blogs denk ik ook wel……. zo super wat mooi geschreven. Ja steek mezelf dan maar een veer in mijn je weet wel…… Net zoals jij mooie zinnen er uit gepikt heb waar je nog steeds blij van wordt.

  Beantwoorden

 9. Villasappho
  jun 04, 2020 @ 19:52:36

  Ik ben de laatste tijd met een grote grijns bezig de logjes waar ik rode kaken van krijg voorgoed te verwijderen van het internet, maar wel in eigen opslag voor het niet bestaande nageslacht te bewaren. Geniale zinnen Rietepietz, laat jij alles lekker online staan?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 20:15:44

   Omdat ik van geen énkel oud logje ( zelfs niet als er fouten in staan) rode kaken krijg laat ik inderdaad alles staan. Het is allemaal zó ïk” dat mocht er nageslacht zijn dat het gaat lezen ze veel zullen herkennen als “ja zo echt onze gekke oma”

   Beantwoorden

 10. Spontanity
  jun 04, 2020 @ 17:51:18

  Bij sommige van mijn logjes springen de tranen me in de ogen 🙂
  Maar echt, soms omdat ik het verdriet weer voel, of soms omdat ik een bepaald moment met de jongetjes haarscherp op mijn netvlies weet te krijgen.
  Het gevoel van dat moment dan.
  Ach, je begrijpt me wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 19:05:11

   Daar kan ik me inderdaad álles bij voorstellen. Ik kom in hoofdzaak weemoed tegen om wat was en er niet meer is. Voor jou is er zéker genoeg waarbij verdriet naar boven borrelt. Je hebt heftige jaren achter de rug en schreef je lang niet altijd véél over de nare momenten, voor jou zitten ze natuurlijk op de achtergrond in je logjes verweven. Dat merk ik ook bij mezelf maar bij mij gaat het verdriet dat bij het ouder worden hoort en daardoor acceptabel is. Daar heb jij de leeftijd nog niet voor en je andere verdriet is nog te vers om een (oma)moederhart vertrouwen in de toekomst te geven. Maar het komt echt zoals het komen moet moet is mijn ervaring maar dat vraagt tijd.

   Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  jun 04, 2020 @ 17:31:58

  Soms vraag ik me af of ik dat wel zelf geschreven heb als ik oude logjes teruglees. Er is in die 10 jaar veel veranderd in mijn leven. Dat zal bij veel bloggers ook wel zo zijn.

  Beantwoorden

 12. willyfotoblog
  jun 04, 2020 @ 16:04:37

  zo’n terugblik, doe ik regelmatig Riet

  soms vind ik sommige logjes beneden peil, maar het omgekeerde gebeurt gelukkig ook

  en wat zelfspot kan geen kwaad

  prettige dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 19:10:41

   Nou gelukkig kom ik nooit logjes tegen waar ik spijt van heb, afgezien van de foutjes die ik dan tegenkom. Ondanks dat ik altijd alles uit de losse pols schrijf is er wél goed over nagedacht bij controversiële onderwerpen. Dan spookt zo’n onderwerp wél al langer in mijn hoofd en rolt er op een dag zomaar uit.

   Beantwoorden

 13. Petr@
  jun 04, 2020 @ 14:19:02

  Leuk om terug te lezen! Zelfspot is jou niet vreemd haha
  Dat blogje waar jullie over elkaar heen vallen, ben ik wel nieuwsgierig naar 😉

  Beantwoorden

 14. Melody
  jun 04, 2020 @ 13:04:58

  Jaha …jij was…. jij zult altijd …. jij bent me er eentje …. ’t is dat je een meisje bent en niet herman heet

  Beantwoorden

 15. Ferrara
  jun 04, 2020 @ 12:32:59

  Wat een volzinnen. De dag met een lach begonnen. Ik zie het voor me.
  Teruglezen doe ik af en toe. Een enkele keer gebruik ik een oud verhaal, maar wel na aanpassing, want er zit wel het nodige tussen wat ik nu anders zou doen.
  Soms geef ik mezelf een pluim! Interpuncties zijn lastig. Ik heb de neiging op te zoeken hoe het moet. Voor mezelf heb ik de pest in over fouten met d en t, maar dat is vast een kwestie van generatie. Je merkt tegenwoordig steeds vaker dat de blogs per telefoon foute woorden geven die door de schrijver niet worden gecorrigeerd. Dat vind ik jammer. Vroeger wilde ik daar wel eens op wijzen, maar ik ben er mee gestopt. Oh ja, en zet gerust die hoge pet op. Gezien de vele reacties bij jou wordt hier graag gelezen en dat is niet voor niets. Blijf schrijven!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 14:20:34

   Ben zeker wel van plan om te blijven schrijven , is gewoon té leuk om te doen. Niet omdat ik er “goed in zou zijn” maar omdat ik misschien toch een schrijfstijl heb die iets met mensen kan doen, laten lachen, ontroeren of mee laten denken, dat kan allemaal. Altijd “uit de losse pols” dus wél recht uit het hart maar mede daardoor zelden “voutloos” ik probeer ik echt de kerk in het midden te laten. Al een paar jaar probeer ik erop te letten dat die punt of komma ook écht direct achter het woord staat en tóch ram ik in m’n enthousiasme er dan toch nog even een spatie tussen;-) Maar het gaat in ieder geval wél beter dan pakweg 10 jaar geleden met de puntjes, al zal ik ze nooit helemáál op de I krijgen;-)

   Beantwoorden

 16. bvision
  jun 04, 2020 @ 12:02:09

  Of een heel hilarische blog maken en niemand die de clou snapt. Daar kan ik jaren later nog de slappe lach van krijgen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 13:46:14

   Dat lijkt me óók leuk ja, hoewel ik me bijna niet voor kan stellen dat dát voorkomt. Over het algemeen hebben we onder bloggers niet te klagen over gebrek aan gevoel voor humor,
   Kom maar op met die link;-)

   Beantwoorden

 17. Naomi
  jun 04, 2020 @ 09:26:29

  Hahaha, ik moest hardop lachen om de vraag bij de gewichten:). En herkenbaar. Als ik blogjes van mezelf terug zit te lezen, ben ik soms positief en soms negatief verrast.

  Beantwoorden

 18. AnneMarie
  jun 04, 2020 @ 09:16:28

  Jij weet ook overal een feestje van te maken. Lachuu. Zelfs nu lukt het je nog met zo nu en dan een serieuse maar dan nog weet je het vaak luchtig te houden. Knap hoor.

  Beantwoorden

 19. Marlou
  jun 04, 2020 @ 09:15:25

  Haha Riet!
  ja, dat doe ik ook wel eens en zo nu en dan verbeter ik het een en ander…
  Groetjes!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 09:34:42

   Dat doe ik soms ook, maar lang niet altijd, vooral die punt of komma op de verkeerde plaats , waardoor soms een nieuwe zin ineens met een punt begint, is bijna onbegonnen werk.

   Beantwoorden

 20. John
  jun 04, 2020 @ 09:02:54

  Ik kijk ook wel eens terug maar soms denk ik dat ik dat beter niet kan doen 😆 Alleen al te zien hoe ik begon met mijn eigen site na web-log. Whahahaha alleen de naam web-log doet mijn bloed wel borrelen 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 09:16:52

   SSSttt… gaan we het niet over hebben maar ik kén dat gevoel;-) Maar jij kijkt dan toch weer naar andere dingen dan ik omdat je daarna zélf met de site aan de slag ging waar je natuurlijk ook van de fouten moest leren.

   Beantwoorden

 21. Neeltje
  jun 04, 2020 @ 08:44:06

  Zeer herkenbaar! 🤣

  Beantwoorden

 22. Skyblog
  jun 04, 2020 @ 05:18:03

  Dit doe ik ook soms. Het is zeker herkenbaar. Toch is altijd bij heerlijk om te lezen. Ook vaak humor. Dit maakt juist heel leuk.

  Beantwoorden

 23. saturnein
  jun 04, 2020 @ 04:42:00

  Ik doe dat ook wel eens ja, en het is herkenbaar wat je schrijft 😀

  Beantwoorden

 24. omabaard
  jun 03, 2020 @ 23:15:23

  Nog nooit gedaan. Maar ik blog wellicht nog niet lang genoeg.
  Heerlijke glimlach om jouw zinnen hier, die ik dus nog niet las😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 08:58:38

   Ik kan het je aanraden, je gaat écht anders lezen , als een vreemde zal ‘k maar zeggen.
   Al deze zinnen komen uit logjes van rond de tien jaar geleden, dus van vóór “jouw tijd” bij mij. In die tijd was Henk nog gewoon bij de tijd en waren de meeste logjes dus een stuk luchtiger dan tegenwoordig.
   Ik kan trouwens het logje over die val in de parkeergarage nog steeds niet lezer zonder het uit te schateren, maar ja, ik was erbij natuurlijk.
   https://rietepietz.wordpress.com/2011/01/28/aantrekkingskracht/

   Beantwoorden

   • omabaard
    jun 04, 2020 @ 09:12:05

    Heerlijk verhaal, achteraf dan toch😉. Bij het herlezen komen bij jou wellicht veel herinneringen terug. En zo ontdek je een evolutie in he schrijven. Eigenlijk moet je dan vooral hopen dat je blog nooit plots verdwijnt, voor jezelf dan, want zelf heb ik ze enkel daar in WordPress online staan.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 04, 2020 @ 09:23:53

     Het zag er in de tijd van het weblog debacle een paar maanden naar uit dat m’n eerste 800 logjes definitief verdwenen waren , dat vond ik inderdaad héél erg. Op wonderlijke wijze verschenen na enige tijd gehavend tóch weer online, een feestje. Toch heb ik ze niet allemaal uitgeprint maar ik sla wel af en toe een export op zodat ik het op een nieuwe site zou kunnen importeren.
     Ja het is één grote memorie trip want Henk speelde eigenlijk altijd wel in rol in mijn verhalen.

     Beantwoorden

 25. Matroos Beek
  jun 03, 2020 @ 23:06:13

  Dat is zeker herkenbaar 😁

  Beantwoorden

 26. Rebbeltje
  jun 03, 2020 @ 23:02:52

  Nee dat heb ik niet niet, want schrijf niet zoveel in de blogjes.
  Dit vind ik je mooiste want lachen om jullie val zal ik niet doen 😉
  “het kastje een serieuze kans maakte op een ruimtevaarttochtje ….als ik het raam maar open had kunnen krijgen met m’n handen vol!”
  Heerlijk om te lezen allemaal…
  Wel lees ik de oude reacties wel eens terug en dat is ook lachen, maar er zijn er veel verdwenen intussen…bloggers
  Groetjes

  Beantwoorden

 27. RenéSmurf
  jun 03, 2020 @ 23:00:02

  Nou, ik denk wel eens dat ik het nu anders zou zeggen, en soms doe ik dat ook wel eens, zonder het er bij te zeggen.

  Beantwoorden

 28. Karel
  jun 03, 2020 @ 22:44:18

  O prachtig Riet
  ik ga mijn blogs zeker niet nalezen , heb ik de rest van m’n leven de slappe lach 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 04, 2020 @ 08:47:01

   Nou daar is ook niets mis mee zou ik zeggen, lachen is gezond dus maar wél doen zou ik zeggen;-)

   Beantwoorden

   • Karel
    jun 04, 2020 @ 19:49:36

    dat klopt , lachen is gezond , ik noem het wel het beste medicijn wat er is 🙂
    je kwam bekende plekjes tegen in de mooie pps , en ik heb ff gecheckt , de muziek doet het hoor
    had een fijne middag in Blijdorp en het weer viel best mee
    fijne avond groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 04, 2020 @ 20:27:16

     Zeker weten. en ik zorg graag dat iedereen gezond blijft.
     Logisch, zo groot is het eiland nou ook weer Bij mij deed de muziek het niet, zal wel iets aan mijn instellingen zijn.

     Beantwoorden

     • Karel
      jun 05, 2020 @ 19:58:12

      ja dat zal dan bij jou liggen , dat de muziek niet wilde
      nee de eilanden zijn niet echt groot hé , maar zijn wel zeer mooi en ik zal er dan ook zeker genieten , en geloof me , te voet zijn ze toch wat groter hoor hihi
      ja erg hé voor zo’n puberende aap 🙂
      ben blij dat je de foto’s mooi vind
      ja aan die bloemen pracht kom ik niet voor bij 🙂
      fijne avond groet

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jun 05, 2020 @ 20:07:18

       Zeker weten dat je daar gaat geniet en inderdaad lopend kun je er nog héél makkelijk moe worden En Ameland en Terschelling zijn dan toch weer groter dan Vlieland en Schiermonnikoog.

       Beantwoorden

 29. Leidse Glibber
  jun 03, 2020 @ 22:32:44

  Herkenbaar en het valt me ook wel eens op dat ik denk, ‘oh ja dat heb ik ook geschreven’. Ik lees eigenlijk bijna alleen maar terug om op te zoeken of als er een reactie op een oude blog komt.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: