nep corona wereld

Terwijl  de beperkende corona maatregelen voorzichtig  versoepelen zijn er hier zónder corona toch steeds meer beperkingen.
Nog maar 5 weken geleden reed Henk nog graag mee even naar Zoetermeer alwaar we dan een rustig wandelplekje zochten,  al dan niet in gezelschap van Inge.
Dan waren we toch al gauw twee en een half uur van huis af en natuurlijk, dan was hij moe en viel bij thuiskomst op de bank ik slaap. Dat hij de bank met Beau moet delen  vinden de heren geen probleem.


Ondertussen passeren er vaker dagen dat hij in totáál maar twee uur op is, net tijd genoeg voor alle maaltijden en het sanitaire gebeuren. Een enkele keer lukt het nog om met de rolstoel even een rondje dorp of langs de vliet te wandelen, meer lukt niet, en  echt plezier lijkt hij er niet meer aan te beleven.
Het gaat best hard achteruit  en tja klopt, dat is aan mijn laatste logjes niet te merken.
Heel bewust probeer ik redelijk luchtige logjes te schrijven om meerdere redenen maar voorál om mezelf op de been te houden.
Zodra ik alleen maar drama schrijf werk ik mezelf de put in met wat er allemaal op me afkomt en kom ik niet uit dat cirkeltje. Juist door de reacties kan ik m’n gedachten verzetten en met het gewone leven bezig zijn.
Het zou ook te belastend zijn voor jullie als lezer want, wat kun je anders doen dan medeleven uiten op dergelijke logjes. Dus ja natúúrlijk heb ik wel dip dagen  maar ik kan me niet permitteren daarin te blijven hangen.

De huisarts  is, zoals beloofd, donderdag weer geweest, Op één na waren alle onderzochte waarden in orde, de enige zorg is  de wat verhoogde ontstekingswaarde. Ook de huisarts vindt verdere onderzoeken niet heel zinvol omdat Henk zelf vrijwel geen informatie kan geven en ook meestal niet begrijpt wat men van hem wil.
Diep zuchten om naar de longen te luisteren lukt soms nog een klein beetje als ik goed voordoe wat we van hem verwachten, maar toch te mager voor een écht  goed beeld.
Voorstel van de arts; “een kuurtje omdat hij de longen niet eçht goed kon beluisteren” onder het motto; “baat het niet dan schaadt het niet”.  Nou ja schaadt het niet…. één van de bijwerkingen kan diarree zijn, of ik daar heel blij van ga worden bij zijn incontinentie? Hij krijgt ook iets anders om zijn angsten onder controle te krijgen, angst geeft stress en maakt hem soms agressief, het huidige pilletje maakt hem onnodig slaperig….. we gaan het zien.

De nieuwe druppeltjes lijken  te werken, tussen de middag  kon ik even een ommetje maken, néé hoor, Henk heeft géén hengeltje uitgegooid al lijkt dat zo.
Daarna slaapt hij dan weer rustig en ontspannen op de bank, (klik maar op de foto hiernaast) zóveel beter dan in een stoel hangend slapen wat ik in zorgcentra zoveel gezien heb.  Maar thuis kán dat,  slaapt hij liggend en is “bezig” voor zover dat mogelijk is als hij wakker is.  Als Ruud op skype belt rond 4 uur is Henk net weer wakker en trekken de heren wat grimassen en kletsen tot hij weer moe wordt. Het gaan vandaag zeker ruim drie  uren worden, hieperdepiep…. dat gáát m’n dip van deze week.

 

 

99 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  jun 08, 2020 @ 18:59:46

  Prachtig, dat koolzaad. Is inderdaad nu wel zo’n beetje uitgebloeid. 🙂 Ook ik heb bewondering voor je, ook al kom ik niet zo vaak langs.

  Beantwoorden

 2. Neighborhood Cat
  jun 06, 2020 @ 00:01:56

  De blog registreert alles. Vreugde, vermoeidheid, hoop, opluchting, angst, alles. We zijn mensen en we steken de achtbaan van het leven over. Schrijf wat je wilt, dat is de slogan.
  Groet

  Beantwoorden

 3. hanscke
  jun 03, 2020 @ 14:11:29

  Ik lees dat de situatie achteruit gaat, maar je blijft wel oog houden voor mooie dingen. Wat een prachtige foto, Henk en Inge? in het geel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 03, 2020 @ 14:58:24

   Ja klopt, Inge probeert mij altijd te ontlasten en rijdt dan met de rolstoel als we gezamenlijk op stap zijn. Maar deze foto is ondertussen al zes weken geleden en zou nu al niet meer gemaakt kunnen worden.

   Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  jun 03, 2020 @ 00:54:08

  Was dan wel op een andere manier en veel korter, maar heb dit ook meegemaakt. Herken het dat je juist dan wil blijven bloggen over luchtige dingen. Is ook heel belangrijk anders bestaat je dag alleen nog maar uit (ver) zorgen en triestigheid.

  Beantwoorden

 5. Kakel
  jun 01, 2020 @ 21:04:33

  Je hoeft niet volmaakt te zijn om respect te krijgen. Juist omdát je een mens bent. Bij het ja-woord beloof je elkaar te steunen in GTST maar hoe slecht het kan worden, daarvan heb je geen idee. Ik bewonder je zoals je in het leven staat. Voor Henk zorgt. Het voor hem zo “gezellig” (of rustig) te maken. Zelf ben je niet meer de jongste, maar je doet het allemaal wel. Ik heb oprecht bewondering voor je ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2020 @ 21:21:04

   Gelukkig is niémand volmaakt dus kan mezelf mijn onvolmaaktheid meestal wel vergeven. Wat het soms lastig maakt is dat de man die ik die belofte gaf er niet meer blijkt te zijn, zodat het regelmatig aanvoelt alsof hij mij in de steek heeft gelaten. Maar in zijn meest hulpeloze/kwetsbare periodes zie ik weer dat het goed is. Ik zegen het feit dat ik er de kracht voor heb want dat zal zeker niet iedereen gegeven zijn op mijn leeftijd. Dank voor je bewondering.

   Beantwoorden

 6. Nicky
  jun 01, 2020 @ 15:34:43

  Ja, dat lekker luchtig loggen herken ik wel. Zwart op wit ziet je leven er dan zo heftig uit, of zo. Zucht. Ik heb er niet zoveel aan toe te voegen. Hou je taai daar. Dikke knuffel!

  Beantwoorden

 7. Koen
  jun 01, 2020 @ 10:13:55

  Omdat je schrijft dat reacties lezen je (deels) behoed van somberheid vroeg ik me af of ook boeken leest? Heb je daar interesse in of is dat niet mogelijk?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2020 @ 12:26:26

   Nee een goed boek lezen vraagt dat je “even van de wereld bent” en dat kan niet. zou er té vaak uitgehaald worden. Maar bovendien kan ik me door alles waar ik nu mee heb te dealen dat ik me ook niet goed kan concentreren. . Daarom is het loggen zo ideaal, het gaat altijd om kleine stukjes. Ben wel altijd een boekenwurm geweest maar op dit moment mis ik het ook niet.

   Beantwoorden

 8. meninggever
  jun 01, 2020 @ 09:51:53

  Dat je gevoelsmatig in rondjes lijkt te lopen kan ik mij goed voorstellen. En af en toe een sprankje hoop of verbetering nodig hebt, ook. Het is en blijft toch je maatje voor het leven dat je achteruit ziet gaan en niet eens meer de schaduw is van de vroegere Henk waarmee je lief en leed deelde. IK neem maar weer de pet af. In diep respect….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 01, 2020 @ 12:31:31

   Nee op echte verbetering is geen hoop meer, dat realiseer ik me heel goed. Het beste dat me kan gebeuren is dat ik steeds weer een manier kan vinden om met nieuwe problemen om te kunnen gaan.

   Beantwoorden

 9. John
  jun 01, 2020 @ 09:30:33

  Ja, het is belangrijk dat je jezelf niet de put in werkt, voor jou en voor Henk. Ik snap het wel dus, en soms kun je toch wel dingen tussen de regels lezen als je Riet een beetje kent 🙂 en ik lees hier al zolang, ik denk dat ik je wel een beetje ken. Henk boft met jou!

  Beantwoorden

 10. Skyblog
  jun 01, 2020 @ 06:52:33

  Je bent echt geweldig vrouw. Dat je zo goed doet. Meestal is je manlief totaal uitgeput door de uitje. Ik heb voor bewonder voor jou. Ik weet totaal hoe het zit toen met onze pa. Wat fijn dat druppeltjes wel hielpen. Ja hoor hij kon voor eerst langer uit. Knap! Thuis zitten is ook maar niks. Voor jou is dan ook uitje. Voor Henk helemaal. Echt dapper van je!!!!

  Beantwoorden

 11. minoesjka2
  mei 31, 2020 @ 14:39:09

  Mag ik je een advies geven?
  Houdt geen rekening met ons ……….. schrijf over wat voor JOU goed voelt. JIJ wilt het volhouden en als je blog daar bij helpt heel fijn.
  Ik heb echt bewondering voor je. Jij doet het zo goed en ik hoop dat jou kinderen dat heel vaak tegen je zeggen, want het is gewoon zo!!
  In voor- en tegenspoed ……… en dat is wat jij in de praktijk brengt, samen met Henk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 31, 2020 @ 15:10:03

   Nou een heel klein beetje rekening houden met elkaar is niet verkeerd.
   Gelukkig zeggen de kinderen dat ook wel hoor en ze helpen waar het mogelijk is.
   Ik realiseer me gelukkig heel goed dat we een relatief rimpelloos huwelijk hebben gehad dus dat ik eigenlijk niet zo veel te klagen heb, maar ja, dat dóe ik af en toe dus toch.

   Beantwoorden

 12. Neeltje
  mei 31, 2020 @ 13:31:35

  Dementie, steeds verder afscheid nemen van wie hij was. De kunst van genieten van de kleine goeie momenten, dat maakt jou die kunstenaar. Voor de rest blijft het een verdrietig rouwproces. Ik stuur jullie veel liefs.

  Beantwoorden

 13. Naomi
  mei 31, 2020 @ 13:30:39

  Wat een liefdevolle blog weer. Het moet behoorlijk pittig zijn voor jou en jullie. Want ja, als hij niet naar buiten kan, dan jij ook niet of in ieder geval veel lastiger. En de zorg om en voor hem is er natuurlijk altijd. Dat neemt geen pauze. Sterkte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 31, 2020 @ 15:17:33

   Klopt, het is steeds weer aanpassen , en hij kan niet meer aanpassen dus moet het van mij komen. Dat is inderdaad best pittig want zelfs al lukt dat wel weer is het maar wéér voor korte tijd.

   Beantwoorden

 14. cornma
  mei 31, 2020 @ 11:21:48

  Iedere keer weer schrik ik, als ik lees hoe moeilijk het is en hoe snel Henk achteruit gaat. En hoe dapper jij vol blijft houden is echt bewonderenswaardig. Je zegt zelf al dat het voor jou een stuk rustiger is, omdat Henk zo veel slaapt, maar ik denk dat dat die rust niet doorwerkt in je hoofd en dat is ook heel zwaar. Je kunt een kind heel moeilijk van angst bevrijden, maar bij iemand die dementeert is dat nog veel moeilijker, omdat er steeds meer verdwijnend begrip is, terwijl een kind steeds meer bijleert en begrijpt. Ik hoop van harte dat die medicijnen echt iets verbeteren en ik weet niet of ik dit mag zeggen, maar ik hoop ook dat deze lijdensweg niet lang meer zal duren.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 31, 2020 @ 12:32:51

   Daar heb je helemaal gelijk in, je hoofd maalt maar door en het gemis van de man die hij wás wordt steeds groter . Bovendien is de zorg als hij wél wakker is nu zwaarder omdat hij meer ondersteuning nodig heeft. Maar toch mijn lichaam heeft meer tijd om op te laden en dat helpt. Als je de foto ziet die tevoorschijn komt wanneer je op de “hengelfoto” klikt zul je mijn wens dat hij zó wegglijdt wel begrijpen. geen spoor van angst en totale ontspanning. Ik hoop écht dat het zo mag gaan.

   Beantwoorden

 15. Michel
  mei 31, 2020 @ 11:04:46

  Ik heb destijds met mijn eerste blog ook veel dingen van me afgeschreven en dat hielp wel. En het idee dat velen met je meeleven natuurlijk.

  Beantwoorden

 16. Suskeblogt
  mei 31, 2020 @ 08:07:33

  Zorg goed voor jezelf. Dat is de enige raad die ik kan en wil geven. Veel sterkte gewenst.

  Beantwoorden

 17. saturnein
  mei 31, 2020 @ 05:28:40

  Ik heb héél veel bewondering voor jou.
  Dit is iets wat ik zelf nog niet van dichtbij meegemaakt heb. Daarvoor prijs ik mezelf gelukkig. Maar ik heb genoeg andere dingen meegemaakt om me wél te kunnen inleven en te kunnen meeleven met jou.
  Fijn dat er weer wat hulp kan komen. Ook al is het niet veel, het is beter dan niets. En eens kunnen “delen” met iemand buiten je gezin, kan al deugd doen.
  Ik wens je nog heel veel sterkte toe.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 31, 2020 @ 08:33:19

   Maar je hebt kinderen, stel je een veeleisend, lastig, vaak koppig kind voor dat niét steeds iets bij leert en 20x zoveel weegt als een peuter en je nooit uit zicht kunt laten omdat het dan domme of ondeugende dingen doet. Bovendien begrijpt hij niet meer wat er gezegd wordt.
   Maar inderdaad, ieder huisje heeft zijn kruisje en inlevingsvermogen is niet eens afhankelijk van “zelf meemaken”, dat is er of het is er niet. Hier vind ik het altijd wel.

   Beantwoorden

   • saturnein
    mei 31, 2020 @ 08:46:36

    Mijn inlevingsvermogen is groot, en ik kan me er héél veel bij voorstellen. Zoveel dat ik er nauwelijks aan durf te denken, en dat ik hoop dat ik het nooit hoef mee te maken. Maar áls je het moet meemaken… je staat ervoor en je moet erdoor en je maakt er het beste van. Wat niet wegneemt dat sommige uren van de dag heel erg eenzaam en wanhopig kunnen zijn.

    Beantwoorden

 18. Saralien
  mei 30, 2020 @ 23:47:02

  Heel veel liefs. Je bent een held. En hij ook.

  Beantwoorden

 19. RenéSmurf
  mei 30, 2020 @ 22:38:43

  Henk zal je er dankbaar voor zijn, al kan hij dat niet meer goed duidelijk maken, jij weet dat.

  Beantwoorden

 20. Ferrara
  mei 30, 2020 @ 22:28:44

  Lieve Riet, de woorden ‘ik voel me altijd zeer geborgen en getroost als ik hier over Henk schrijf’ komen binnen. Blijf het doen. Blogland hoort je en leeft mee.

  Beantwoorden

 21. bvision
  mei 30, 2020 @ 22:20:35

  Toch heb ik een diep respect voor je…

  Beantwoorden

 22. gewoonanneke
  mei 30, 2020 @ 22:11:28

  Toch maar goed dat je er op gestaan hebt dat de huisarts langs kwam een keer. Blijkbaar werken deze druppeltjes toch beter dan wat hij had. Hopelijk zonder veel bijwerkingen dan weer.

  Beantwoorden

 23. schrijfselsvanmij
  mei 30, 2020 @ 21:45:33

  Zó herkenbaar, schrijf maar van je af!

  Beantwoorden

 24. Spontanity
  mei 30, 2020 @ 21:34:38

  Och lieverd, ik herken het zo van het laatste jaar dat mijn vader nog leefde en bij mamma thuis was.
  Ik ervaar het totaal niet als belastend, integendeel.
  xxx

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 30, 2020 @ 21:48:53

   Gelukkig maar, al leest iedereen natuurlijk vrijwillig hier wil ik toch niemand overvoeren met drama. Dan heeft je moeder ook haar portie wel gehad. Heel knap dat ze hem thuis kon houden.

   Beantwoorden

 25. Mrs. T.
  mei 30, 2020 @ 19:42:24

  Ik ervaar wat je schrijf over Henk absoluut niet als belastend. Komt misschien deels omdat we het met mijn schoonmoeder natuurlijk allemaal ook meegemaakt hebben.

  Als ik jouw blogjes over Henk lees dan lees ik vooral liefde, louter liefde.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 30, 2020 @ 20:36:25

   Tegenwoordig krijgt bijna iedereen er wel min of meer mee te maken, dat scheelt inderdaad wel voor het begrip.
   Het is vaak een soort”alles op een rijtje zetten” voor me als ik er over ga schrijven.
   Het is steeds weer nieuw evenwicht zoeken zodat de nieuwe problemen weer onder controle komen. Helaas is dat steeds weer nodig en dat maakt het lastig. Zonder liefde werkt het niet al is het nu vaker “een soort moederliefde”, de man waar ik zo verliefd op werd is vrijwel nooit meer “thuis”.

   Beantwoorden

 26. omabaard
  mei 30, 2020 @ 19:40:42

  En toch kan het deugd doen om het even van je af te schrijven, voor je lezers moet je het niet laten als jij er nood aan hebt. Wij lezen graag mee, de ups én de downs.
  Medicatie tegen angst heeft vaak een bijwerking van minder energie. Hopelijk vind je de middenweg.
  Moeilijk voor jou omdat nu ook jij meer binnen moet blijven, terwijl ik weet dat jij graag elke dag naar buiten komt, goed voor de spieren én mentaal.
  Vergeet jezelf niet, dan kan je er echt zijn voor Henk waar hij je nodig heeft.
  Grote hoed af, lieve Riet 💛

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 30, 2020 @ 20:25:09

   Dat is zeker waar en daarom dóe ik het af en toe ook . Vooral omdat ik weet hoe iedereen meeleeft . Het is inderdaad een afweging om medicijnen in te zetten en ik doe dat zo minimaal mogelijk. Maar helaas kan angst heel nare dingen doen met mensen waardoor hij zich niet meer laat helpen op momenten dat het echt niet anders kan. Gelukkig heb ik tot nu toe aan milde middelen genoeg en tot voor 2 weken zelfs niet eens dagelijks.
   Het is inderdaad vervelend dat ik minder buiten kom en dus minder wandel, dat gaat conditie kosten . Gelukkig hebben we wél een tuintje waar ik ook wat in rommel, dat is ook beweging. Zelfs Henk heeft nog voldoen vitamine D bleek uit de test want als we een dag niet naar buiten kunnen probeer ik hem toch even in de tuin te zetten.
   Laat je hoed maar op want die beschermt je goed tegen de zon;-)

   Beantwoorden

   • omabaard
    mei 30, 2020 @ 21:02:53

    Kan je terug een halve dag hulp inschakelen om voor jezelf iets te doen? Ik weet dat Henk er het moeilijk mee heeft, maar misschien toch wel heel belangrijk voor jou?
    Ik begrijp heel goed, angst zou hij niet mogen hebben, daar kan medicatie wonderen doen. Het aanvaarden van de wereld rondom hem kost hem al zoveel energie.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mei 30, 2020 @ 21:26:04

     Sinds deze week kreeg ik bericht dat de anderhalf uur hulp weer mag komen. Henk slaapt nu zoveel dat hij dán waarschijnlijk ook slaapt dus er weinig last van zal hebben. Als Inge er is ga ik ook altijd even lekker alleen boodschappen doen, bij voorkeur lopend.. Maar het is natuurlijk niet dagelijks mogelijk, wat dat betreft wordt Ruud gemist maar het is even niet anders. Ik wil natuurlijk ook niet altijd weggaan als er één van de kinderen is, veel te gezellig.

     Beantwoorden

     • omabaard
      mei 30, 2020 @ 23:16:12

      Ja dat begrijp ik. Anderhalf uur per week maar? Geen mogelijkheid om dat een dag extra te vragen, als hij toch slaapt? Zou jou wat extra ruimte geven?
      Let wel, ik wil me hier echt niet mee moeien hoor, ik denk enkel aan jou!

      Beantwoorden

      • rietepietz
       mei 31, 2020 @ 08:24:32

       Zodra hij écht niet uit bed komt kan ik meer hulp krijgen om hem te wassen en zo, dat zou nú ook al kunnen maar heeft geen zin omdat hij al vroeg wakker is dan zelf uit bed komt of net zo lang zeurt tot ik hem help.( kan dan héél dwars zijn) Naar de wc, en dan trek ik natuurlijk niét de vieze zooi weer op maar ga hem wassen. meestal is hij dus om half 8 al kant en klaar terwijl de wijkverzorging pas om 8 uur begint en de eerste dus pas rond 8.15 aan de beurt is. Er wordt veel beloofd aan hulp voor mantelzorgers maar het moet wél tussen al hun kadertjes passen, mijn kadertjes zijn niet van belang.

       Beantwoorden

 27. Karel
  mei 30, 2020 @ 19:15:09

  al zou die trein langzaam rijden , sprong ik er nog niet uit , weet je wel wat een rommel zoiets geeft 🙂
  je hebt groot gelijk hoor , gein is een goed medicijn , zo niet de beste
  dus houd het luchtig , wat Melody zegt , het staat tussen de regels
  mooie foto zo tussen het koolzaad
  fijne avond groet

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 30, 2020 @ 19:18:01

   Ja dat is waar, zooi tussen de rail moeten niet willen;-) Ik heb als ik zo’n tikkeltje ernstig logje schrijf ook altijd het idee om te vragen”wie weet er nog een leuke mop”;-)

   Beantwoorden

   • Karel
    jun 01, 2020 @ 16:30:03

    ik kan zo 123 geen leuke mop bedenken , maar die ken jij zelf genoeg 🙂
    inderdaad jammer dat na Zeeland in mei nu ook Ameland niet door gaat , ik hoop beide in te halen na de zomer vakantie 🙂
    leuk dat je die oude foto’s tegen kwam , mooie herinneringen aan een fijne vakantie
    fijne avond groet

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 01, 2020 @ 18:57:47

     Nou ik ben geen echte moppentapper maar maak meestal wel m’n eigen grappen;-)
     Ja hoor, dat ga je allemaal nog wel inhalen. Gelukkig kan er nu al weer wat meer. En als dát goed gaat kunnen we in de zomer nog wel op vakantie, nou ja “we”niet maar jij wel;-)
     Wi9j zaten in een appartement van Landall in Ness en die staan bijna óp het strand ,
     Was inderdaad leuk en ik zag er ook foto’s bij die ik nog moet, en dus ook kan, vervangen.

     Beantwoorden

 28. willyfotoblog
  mei 30, 2020 @ 18:49:16

  niet eenvoudig om dit vol te houden Riet….

  hopelijk kan de nieuwe medicatie toch wat helpen

  prettig weekend

  Beantwoorden

 29. AnneMarie
  mei 30, 2020 @ 18:38:17

  Dat probleem herken ik heel goed, niet schrijven over je ellende om niet in een dip te schieten. Ben sowieso niet zo’n fan om met mijn zorgen op de proppen te komen. Die luchtige logjes van je zijn ook prima hoor. Als je echt wat kwijt wilt dan horen we het toch wel.
  Gelukkig werken de pillen iets zodat hij wat meer wakker is. Het blijft ontzettend knap dat je het vol kunt houden want het is niet simpel om dit vol te houden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 30, 2020 @ 19:02:44

   Lichamelijk is het nu eigenlijk iets makkelijker dan het was, omdat hij zoveel slaapt. Maar áls hij wakker is heeft hij meer hulp nodig dan voorheen. En het is niet prettig dat ik niet meer zoveel op stap kan want nu krijg ik zelf te weinig beweging wat weer conditie kost.

   Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  mei 30, 2020 @ 18:19:29

  Heb je helemaal gelijk in je moet op de been blijven ondanks tegenvallers
  Alleen voor Henk al…maar een beetje aan jezelf denken is ook hard nodig.
  Dus trek aan de bel als het je teveel wordt…fijn weekend

  Beantwoorden

 31. Melody
  mei 30, 2020 @ 18:05:59

  Tussen de regels staat het er toch wel…. dapper mooi mens!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: