roeien met….

Dat kunnen we wel zeggen, het is een tijd van ” roeien met de riemen die je hebt” en ik moet zeggen dat veel mensen dat ook heel goed doen.
Markten zijn hier en daar afgelast maar in Rijswijk ging de zaterdagmarkt gelukkig door. Onder streng toezicht losten alle marktkooplieden het allemaal weer net even anders op maar het werkte allemaal!

Ook bij de slager waren met tape grote vierkanten geplakt  waarbij ik de aanvechting om te gaan hinkelen maar  ternauwernood kon onderdrukken en er mochten niet meer dan 5 mensen tegelijk binnen.
Gelukkig kan onze kleine middenstand dus nog iets verdienen  en waar het voor de éne branche helaas rampzalige tijden zijn  kunnen andere bedrijven het hoofd goed boven water houden.
Alle aanpassingen vragen wél veel inzet van het personeel, dat weet ik uit betrouwbare bron.
Van Inge ja, zij werkt sinds een half jaar in  het restaurant van een groot tuincentrum maar dat moest dicht natuurlijk.
Het tuincentrum bleef open want nu mensen meer thuis zijn  wil iedereen de tuin voorjaar klaar maken. Drukke tijden daar  in het voorjaar, Inge  zit dus niet thuis   maar kan zich anders nuttig maken.  Kijk,  “chefkarretjes ontsmetten”  om  het winkelen zo veilig mogelijk te maken.
Ook dáárhelaas nog steeds mensen die niet doorhebben dat  die maatregelen voor ieders veiligheid zijn zodat Inge te dealen heeft met mensen die overtuigd moeten worden dat ze zónder kar (wegens het te controleren aantal) de  winkel niet in mogen. Gelukkig is Inge een “diplomaat” waar menig politicus nog wat van kan leren en dat lukt haar wel.
Knap hersenloos  dat er mensen zijn die, nu er geen munt in het karretje hoeft de kar gewoon in de winkel achterlaten (dat waren er zaterdag maar liefst 70)  i.p.v.  inleveren zodat de kar weer  schoongemaakt kan worden want inderdaad, in het tuincentrum wordt iédere kar al twee weken lang na gebruik schoongemaakt. Tja, zij schenkt óók liever een kopje koffie voor de klanten maar  ziet het nut van schone karren, ze klaagt niet al is het niet haar werk.
Ze draagt wél handschoenen maar geen mondkapje, de karren zorgen ervoor dat de afstand met de klant er altijd is, de hele dag zo’n kapje op je gezicht is echt geen pretje. Ze komt wél hier maar houdt flink afstand.
Ruud houdt héél veel afstand, hij was werkgerelateerd in Amerika. Hij wordt uiteraard node gemist door zowel zijn lief als door ons, maar zaken gaan nog altijd voor het meisje. 100% van hieruit werken kan helaas  niet,  en op en neer reizen is geen optie  dat is wel duidelijk.
Een mondkapje dragen is hem niet vreemd, wie met cellenonderzoek te maken heeft werkt  altijd al in een extreem steriele omgeving waar  een mondkapje maar een onderdeel van beschermende kleding is. Maar om nou een mondkapje te dragen voor een facetime gesprek lijkt me érrug overdreven
Zucht…. ik gooi er nog maar even een aangepast muziekje tegenaan, omdat het zó  geweldig gedaan is!

80 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  apr 01, 2020 @ 22:27:45

  Mooi dat Inge de karren schoon maakt, wel jammer dat Ruud nu in Amerika zit kan me indenken dat je hem liever nu in Nderland hebt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 02, 2020 @ 09:41:11

   Ja zeker weten, al zou hij hier ook afstand moeten houden natuurlijk. Maar ik redeneer dan maar dat alle tijd die we de afgelopen 2 jaar hadden al méér was dan waar ik ooit nog op gerekend had.

   Beantwoorden

 2. Nicky0607
  apr 01, 2020 @ 21:12:21

  Dat filmpje is top! Hier worden ook alle karretjes schoongemaakt. Lijkt me geen pretje om daar de hele dag te moeten staan. Ik bedank de dames en heren altijd heel hartelijk voor hun geweldige werk. Dus, Inge: ook jij bedankt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 01, 2020 @ 21:25:48

   Zo.n bedankje is héél prettig, ik doe het ook hoor. En nee, het is geen fijne job maar moet gebeuren dus ze doet het. Wat zijn ze vindingrijk met die liedjes, er zijn er nog veel meer.

   Beantwoorden

 3. Spontanity
  apr 01, 2020 @ 20:47:00

  G E W E L D I G !!!!!!!
  🎸🎹🎸

  Beantwoorden

 4. Villasappho
  apr 01, 2020 @ 19:08:45

  Het is fijn dat ze niet thuis zit als in ontslag, maar ik hoop van harte dat ze het niet oploopt Rietepietz. Neem geen risico, afstand houden is ook niet alles. Ik zag lijkwagens (ja 3 in mijn dorp) in de straat waarvan 2 bij gezinnen met jonge kinderen. Inmiddels is de kaart van het RIVM aangepast, maar ook mijn gemeente hoort bij het epicentrum. Filmpje is top en dat zegt een Queenfan he. Hou je taai Rietepietz en hou iedereen buiten de deur dat is veiliger, ze kunnen ook zwaaien, skypen, bellen en dingen voor de deur zetten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 01, 2020 @ 20:21:32

   Inderdaad zij niet maar haar man wel, wél met de belofte dat hij terug mag zodra er weer werk is, áls het bedrijf dan nog bestaat.
   Helaas is er niet altijd de keuze maar we doen wat we kunnen om de risico’s in te perken, helemaal zal zeker niet lukken omdat niet iedereen getest kan worden en het leven toch wel een minimum nodig heeft om door te gaan. Inge komt nog wel binnen maar doet bij binnenkomst (schone) handschoenen aan om hier niets aan te raken en houdt echt afstand.
   Ik vind de rapsodie ook knettergoed!

   Beantwoorden

 5. waarloopjijwarmvoor
  apr 01, 2020 @ 18:45:24

  Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij en zijn we in ieder geval meer met elkaar verbonden.

  Beantwoorden

 6. Petr@
  apr 01, 2020 @ 15:49:58

  Ja we moeten wat meer tijd uittrekken om de boodschappen te halen.
  Voor Inge en andere winkelmedewerkers zal het niet altijd meevallen dat mensen soms zo bot en dom zijn. Maar ik denk dat Inge verbaal sterk is en de mensen wel aan kan!
  Je ziet nu wel wat meer mensen met mondkapjes op als je boodschappen gaat doen, soms zelfgemaakt, tenminste daar lijkt het op. Af en toe denk ik, het lijkt wel een oude onderbroek haha.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 01, 2020 @ 18:09:49

   Met wachttijden heb ik gelukkig nog niet te maken gehad.Ja hoor, Inge kan heel lief én vastberaden zijn;-)
   Ik heb geen behoefte aan een mondkapje, afstand houden lijkt me genoeg , voor mensen in de zorg is dat natuurlijk anders.

   Beantwoorden

 7. marlouwitzelgmailcom
  apr 01, 2020 @ 12:19:55

  Dag Rietepietz,

  ik ga je zeker missen, maar ik moet er even tussenuit.
  Ik kan niet echt weg,, dan maar zo…

  dus: ik ga even pauze houden.
  Tot later!
  Blijf gezond!
  Marlou

  .

  Beantwoorden

 8. meninggever
  apr 01, 2020 @ 09:15:25

  Wij moesten vorige week bij toeval een aantal malen naar de DA en een gespecialiseerde kliniek. Met de dag verscherpte men daar de regels. Gelukkig werd het betreffende diertje goed geholpen en is dat nu opgelost. Voor de boodschappen rijden we naar de supers en winkeliers die we kennen. Ontmoetten ook daar steeds strengere regels en wordt idd veel schoongemaakt en aangepast. Soms lijkt het wel of je een bedelaar bent om de eigen boodschappen binnen te krijgen. Maar goed, dit virus is wel iets anders dan een griepje. En we blijven er nog wel even mee dealer vrees ik. Op 8 km afstand staat de KLM-vloot en die van Transavia aan de grond, de wegen zijn leeg, kantoorgebouwen blijken overbodig, winkels gesloten, horeca, musea. En toch houden we het vol….Daarbij krijgen we wel eindelijk een keer door dat hygiene een zaak is om serieus te nemen. Dat is extra winst…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 01, 2020 @ 09:42:56

   Nu er vrijwel geen vliegverkeer is “hoor”ik heel af en toe een vliegtuig;-) Net zoiets als vroeger de tram die langs on huis reed. Maar de mens is gemakzuchtig en alle eventuele winst in bezinning zal snel weer over zijn als alles weer overgewaaid is.

   Beantwoorden

 9. John
  apr 01, 2020 @ 09:10:06

  Mondkapjes werken. Er is onderzoek naar gedaan in Korea, China, en Hongkong. Alleen hier zegt het RIVM dat het niets uitmaakt. Waarom niet? En het staat Ruud toch niet verkeerd. Ik moet bekennen dat ik ook een mondkapje heb. Gemaakt door de tegenpartij. Beter veilig dan ziek denk ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 01, 2020 @ 09:39:59

   Ik zie er ook wel een vorm van schijnveiligheid voor de “gewone burger” in maar wie zich er veiliger bij voelt moet het zeker doen. Voor wie beroepshalve de proestende medemens dicht moet benaderen zal het zéker nut hebben, het zal zéker de kans op besmetting flink omlaag halen. Voor mezelf zie ik meer heil in op afstand blijven van mensen, zelfs als die nog niet verkoudheidsverschijnselen vertonen. In wezen net als de handschoenen die wel zeker hebben als ze goed gebruikt worden . Maar zodra je er “alles mee” doet hebben ze ook weinig nut.

   Beantwoorden

 10. Skyblog
  apr 01, 2020 @ 08:45:53

  Eerlijk gezegd. Ik ga niet straat erop. Zo bang. Het word alleen maar erger. Sommige mensen luisteren dan niet. Krijgen vechtpartijen. Er is in de supermarkt gebeurd. IK moet niet aan denken. Ik vind dit vreselijk. Ik kan dit niet goed tegen. Ik blijf lekker thuis. Maar ik word dan triest van. Hopelijk gaat corona toestanden maar weg. Het is weer grote uitstel. Gaat lang duren. Leuke foto’s. Van jou met mondkapje staat je goed. Blijf gezond voor jullie beide.

  Beantwoorden

 11. RenéSmurf
  mrt 31, 2020 @ 23:15:26

  De wereld is anders nu, niemand ontkomt er aan, we maken er maar het beste van.

  Beantwoorden

 12. Mrs. T.
  mrt 31, 2020 @ 21:35:29

  Ik vind het heel raar dat er mensen zijn die zich nog steeds niet weten te gedragen. Ben bang dat die het nooit leren.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 31, 2020 @ 21:53:43

   Er blijft altijd een deel van de mensheid die afwijkt van de gewone moraal. Die zijn niet te “bekeren”. . Hoewel ik zelf gelukkig niet angstig ben en dus wél boodschappen doe en zo mogelijk dagelijks wandel doe ik dat allemaal wel ruim binnen de regels omdat ik die wel snap.

   Beantwoorden

 13. gewoonanneke
  mrt 31, 2020 @ 20:25:44

  Ja die corona rhapsody kwam bij mij ook langs op fB Wel goed gevonden. Ja er zijn altijd asoos weer die niet even de moeite nemen om de kar terug te brengen. Iedereen moet toch nu zijn beste been maar even voorzetten toch om het met elkaar te klaren zodat er nog wat winkels open kunnen blijven voor ons en voor de bedrijven zelf. Ik zie dat het waar ik tenminste kom wel goed geregeld is.

  Beantwoorden

 14. Kakel
  mrt 31, 2020 @ 20:18:51

  Het valt me op dat veel mensen het IQ van 1,5 hebben.
  Hup Inge, hup Inge! Knap dat ze er zo diplomatiek bij blijft. Ze verdient een medaille. En een scheidsrechtersfluitje (-:
  Geweldig filmpje, geweldige tekst. Ik smul van dergelijke humor.
  Lieve groet ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 31, 2020 @ 20:28:53

   Nou gelukkig gaat het bij de meeste mensen goed hoor maar Inge is zo’n heerlijk “rechtdoorzeekind”dat niet begrijpt waarom mensen maling hebben aan dit soort dingen.
   Ik gaf haar vandaag een doosje extra lekkere truffels mee, bij wijze van medaille, waas ze ook blij mee want we hebben hier in het dorp een echte specialist in truffels.
   Ze was binnen maar keurig op afstand en mét(schone) handschoentjes om hier geen sporen achter te laten. Ze heeft er moeilijk mee dat ze weinig voor me kan doen terwijl Henk nou juist een paar erg slechte dagen had.
   Knappe tekst hé, en dan toch humor mét een boodschap.

   Beantwoorden

 15. Lot
  mrt 31, 2020 @ 19:38:23

  Voor mij wel leuk de markt van Rijswijk te zien, het is in het centrum toch? Ik heb 40 jaar bij H Ravesteinplein gewoond dus ken hem goed. De slager is Scholten? Die mis ik zo vooral de sambal-kaas grillworst. Een enkele keer ben ik in de buurt en koop dan flink stuk

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 31, 2020 @ 20:11:17

   Wat leuk, een exbuurtgenoot, hoewel.., ik woon er pas 32 jaar en ben er niet geboren. Maar het oude centrum is heerlijk wonen en ik ga inderdaad altijd naar Scholtens en neem de grillworst altijd neutraal;-) Er zijn trouwens nog steeds 2 ándere slagers,. ook al heel oude bedrijven. Ik woon in één van blokjes kleine huisjes rond de Kerklaan dicht bij de basisschool die je daar hebt..

   Beantwoorden

 16. schrijfselsvanmij
  mrt 31, 2020 @ 18:20:05

  Groeten aan mijn naamgenoot 🙂

  Beantwoorden

 17. Naomi
  mrt 31, 2020 @ 16:48:05

  Oké, serieus, mensen laten hun karretje gewoon staan in de winkel?! Ik zou daar niet eens over nadenken. Er waren hier in de supermarkt ook prima maatregelen getroffen en mensen hielden zich er nu gelukkig ook aan.

  Beantwoorden

 18. willyfotoblog
  mrt 31, 2020 @ 16:45:00

  de “coronavirus rhapsody “.. best knap gevonden Riet

  de maatregelen zijn bij ons wel veel strenger, enkel voedingswinkels en apotheken zijn open

  markten en tuincentra niet….

  maar of iedereen de regels naleeft, betwijfel ik wel

  prettige dag

  Beantwoorden

 19. Sjoerd
  mrt 31, 2020 @ 15:55:37

  Het blijft ons maar bezig houden. De winkelwagens zijn nog nooit zo schoon geweest.

  Ik groet u
  Namasté

  Beantwoorden

 20. Rebbeltje
  mrt 31, 2020 @ 14:07:04

  Een klusje wat niet al te fijn is maar iemand moet het doen. Top dat ze dat doet.
  En ja er zullen altijd mensen zijn die commentaar geven.
  Pracht rapsody morgen komt er bij mij een hihi…we doen gewoon mee
  Groetjes

  Beantwoorden

 21. Ferrara
  mrt 31, 2020 @ 13:21:15

  Ook tijdens de Coronacrisis dient gemak de mens. Gemakzucht is een beter woord.
  High Five voor Inge, vanaf hier mag dat.

  Beantwoorden

 22. Matroos Beek
  mrt 31, 2020 @ 12:07:10

  De regels zijn niet voor iedereen even duidelijk. Jammer.

  Beantwoorden

 23. Suskeblogt
  mrt 31, 2020 @ 11:35:36

  Leuke versie van Bohemian rapsody. Er mag nog wel eens gelachen worden.
  Iedereen doet hetzijne met die regels. Dat valt op.

  Beantwoorden

 24. Melody
  mrt 31, 2020 @ 11:32:08

  Inderdaad… roeien op het droge
  Sommige mensen noemen we mens maar verder hebben ze er niks gelijk mee

  Die liedjes zijn geweldig… staying Alive vd beegees werd staying inside… zo leuk

  Beantwoorden

 25. Neeltje
  mrt 31, 2020 @ 09:46:07

  We varen over de baren!

  Beantwoorden

 26. Karel
  mrt 31, 2020 @ 09:41:33

  en zo roeien we voort
  mooi dat Inge dat doet
  zo jammer dat wat ik tuig noem de kar niet terug brengt 😦
  ik zal zo naar de suup , ook daar is er veel gedaan om afstand te houden e.d
  roei ze verder en blijf gezond

  Beantwoorden

 27. AnneMarie
  mrt 31, 2020 @ 09:39:58

  Oeps, het filmpje wil hier niet. Er blijven mensen hardnekkig hun gang gaan en trekken zich nergens wat van aan.
  Soms is het ook wel een beetje verwarrend wat je met zo’n kar moet of er van je verwacht wordt.
  Blijf gezond allemaal.

  Beantwoorden

 28. omabaard
  mrt 31, 2020 @ 09:23:44

  Ik lees dat bij jullie markten en tuincentra nog open zijn in Nederland.
  Hier in België is alles compleet gesloten, behalve voedingswinkels.
  En in deze periode mis ik vooral de tuincentra, want de hof roept om kleur.
  Hopelijk zit je zoon daar veilig in Amerika!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 31, 2020 @ 12:18:40

   Tot nu toe wel ja, of dat zo blijft als er vandaag een update komt? Anders wel de moeite om even over de grens te gaan want het is natuurlijk heerlijk als je nu in de tuin kunt werken.
   Dat hoop ik ook, wat z’n werk betreft vast wel maar ja, hij moet natuurlijk ook boodschappen doen.

   Beantwoorden

   • omabaard
    mrt 31, 2020 @ 23:24:48

    Wij mogen niet meer over de grens! Die naar Nederland zit op slot. Heel erg voor zoon en zijn Hollandse vriendin.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     apr 01, 2020 @ 08:36:27

     He jakkes, maar ze zitten gelukkig wél in dezelfde tijdzone. Ruud en zijn lief hebben nu 6 uur tijdverschil te overbruggen ,dat betekend dat zodra Ruud’s werkdag eindigt het hier vrijwel bedtijd is.

     Beantwoorden

     • omabaard
      apr 01, 2020 @ 09:17:48

      Moeilijk om dan een geschikt babbelmoment te vinden. Kan of mag hij nu niet terugkeren?

      Beantwoorden

      • rietepietz
       apr 01, 2020 @ 09:47:41

       Hij maakt maar van een nood een deugd en werkt daar omdat vliegen héél lastig is en er in de USA strenge quarantaine regels zijn als hij het land weer binnen weer. Het koppeltje is het wel gewend dat ze regelmatig “gescheiden” leven en kunnen er goed mee omgaan. Voordeel van een “late relatie” nadat beiden al gewend waren een eigen leven te leiden.Ruud z’n werkterrein ligt sowieso nog meer daar dan hier omdat hij er 25 jaar woonde.

       Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: