verstoppertje spelen

Oóit, heel lang geleden , speelden we eens verstoppertje  door het hele huis. Dat huis had in totaal 3 etages + een uitbouw van 2 etage. De kinderen waren pubers en met wat vrienden hadden we dus een keer een gekke bui, grote lol, voorál voor de pubers.
Ik wéét het niet, misschien dat Henk heel stiekem terug in de tijd wil en verstoppertje speelt. Alleen verstopt hij (meestal) niet zichzelf maar heeft een eigen variant, hij verstopt “spullen”. Soms dingen van hemzelf waar hij erg zuinig op is en dus zó goed verstopt dat niemand ze ooit meer kan vinden, inclusief hijzelf. Maar ook huishoudelijk spullen.

Als hij zijn lege koffie kopje naar de keuken brengt zie ik hem zoeken naar een goed plekje, eh… naar de vensterbank voor in de kamer? Nee… dat wordt ‘m niet, de gang misschien, maar in de gang rondkijkend  ziet hij toch de juiste verstop plaats niet en gaat terug naar de kamer waarna hij het kopje maar  op de trap zet.
Soms komt het lege kopje daadwerkelijk op het aanrecht terecht nadat ik gehoord heb dat hij éérst diverse kasten en laden open heeft getrokken.

Waarschijnlijk om mij op het verkeerde been te zetten verstopt hij ondertussen wél stiekem zijn bril in de bak van de afvallade….. maar ik heb radarstralen ontwikkelt en zodra zijn bril vermist wordt en niet op één van de gebruikelijke verstop plaatsen ligt  vis ik hem feilloos (en gelukkig op tijd want voor menig bestekonderdeel kwam ik te laat) uit de afvalzak.
Meestal lukt het me wel terug te vinden wat hij  zo goed verstopt heeft maar het kán even duren, zijn portemonnee met ID card vond ik pas na een half jaar terug, zijn horloge vond ik al tientallen keren maar is nu al héél lang onvindbaar.

De broodplank vond ik wel eens  op de bagagedrager van de fiets in de gang, en de tas met boodschappen die hij perse  naar binnen wilde brengen terwijl  de rolstoel wegzette, stond al eens in de wc ruimte . Dat is de deur in de gang die zich ook prima leent om bij binnenkomst zichzelf te laten verdwijnen.
Van de week kon ik net tijd mijn engeltjes behoeden om verstopt te worden,  dát kan niet hoor!
Dié mogen echt  niet meedoen met verstoppertje spelen, die moeten gewoon hun werk doen, zoals álle bescherm engeltjes doen, zéker nu het zo’n drukke tijd voor beschermengelen is.
Gek hoor, in mijn herinnering was  verstoppertje spelen vroeger toch leuker!

 

 

107 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Beaunino
  mrt 22, 2020 @ 16:41:23

  Respect voor alles wat je doet Riet, wat moet het moeilijk zijn om het te zien verslechteren. Natuurlijk verlies je wel eens je geduld! Jij bent ook maar een mens!

  Beantwoorden

 2. Meninggever
  mrt 20, 2020 @ 11:00:02

  Ik lees de wanhoop en vermoeidheid tussen de regels door. Voor een buitenstaander iis het soms glimlachopwekkend wellicht, als je er mee bezig bent is het vast heel vervelend allemaal. Ook al omdat je dit van je partner niet wilt of kent. Ja, dan was verstoppertje vroeger toch leuker…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 20, 2020 @ 12:52:38

   Voor een keer kan het heel grappig zijn maar dag in dag uit een aantal keren is het inderdaad niet lachwekkend meer, temeer daar hij er zelf niet om kan lachen want hij heeft het niet door.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  mrt 20, 2020 @ 08:51:48

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ook kan, hoor. Dingen zo goed opbergen dat ze nooit meer te voorschijn komen. Jammer dat het bij Henk door zijn ziekte komt en niet, net als bij mij, door domheid.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 20, 2020 @ 10:19:18

   Nee joh… dat is geen domheid. Het overkomt ons allemaal wel eens. Met de nadruk op welééns, bij Henk gebeurt het dagelijks vele malen en dan is het natuurlijk een ander verhaal.

   Beantwoorden

 4. Truus
  mrt 19, 2020 @ 19:39:55

  Geweldig met hoeveel humor je dit lastige probleem beschreven hebt, Rietepietz. Chapeau voor jou. 🙂

  Beantwoorden

 5. Skyblog
  mrt 17, 2020 @ 09:22:30

  Best wel lastig toch weer eens te zoeken. Wat kun zo hu\mor schrijven.
  Verstoppertje spelen van vroeger is zeker jeugd geweest. Dan kun je moeilijk wel eens te vinden van je spullen. Heel goed dat sleutel in je zak hebt.

  Beantwoorden

 6. Leonoras life
  mrt 17, 2020 @ 08:20:56

  😥 zoveel respect voor jou.
  Jouw humor houdt je op de been.. Maar onderliggend voel ik mee met je verdriet van stukjes afscheid.. het kost zoveel energie… Dat denken voor 2.
  Dikke knuffel van mij voor jou! 😘

  Beantwoorden

 7. Leidse Glibber
  mrt 17, 2020 @ 00:35:25

  Dit is een vorm van verstoppertje spelen waar we niet echt blij mee zijn, sterkte.

  Beantwoorden

 8. RenéSmurf
  mrt 16, 2020 @ 23:51:23

  Tja, zolang het maar binnenshuis is kan je het vast wel weer vinden, of je komt zomaar ineens ergens iets tegen. Weg is het gelukkig nooit.

  Beantwoorden

 9. Spontanity
  mrt 16, 2020 @ 20:45:37

  Moeilijk lieverd.
  Zullen leuke , lachwekkende momenten genoeg zijn.
  Maar de oorzaak en de ondertoon is altijd verdriet!!!
  xxx

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  mrt 16, 2020 @ 20:11:45

  Ik snap dat het vroeger leuker was … 😦

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 20:18:20

   Maar ja, het pluspunt is dat het me nog steeds lukt hem thuis te houden. Veranderen kan ik niets maar veel dingen kan ik voorkomen door goed op te letten en dat probeer ik dan. Lukt bij het één beter dan bij het ander en het vraagt natuurlijk soms wel veel van me.

   Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  mrt 16, 2020 @ 18:46:38

  Goed dat je een extra zintuig ontwikkeld hebt om het meeste terug te vinden. Dat moet soms lastig zijn.Gelukkig heb je je humor nog niet verloren.

  Beantwoorden

 12. Neeltje
  mrt 16, 2020 @ 18:17:57

  De combinatie van niet meer weten wat het voorwerp is en niet meer weten waar het heen moet, maar juist wel de drang van opruimen en bezig zijn behouden. Het zorgt voor de meest vreemde verstopplaatsen. Kan me voorstellen dat het niet altijd even grappig is. Alleen dat wat echt niet kwijt mag raken, zelf heel goed verstoppen en onthouden waar het is gebleven.

  Beantwoorden

  • Neeltje
   mrt 16, 2020 @ 18:32:15

   Zo vielen er nogal eens theelepeltje uit de bh’s van dames die ik naar bed hielp in verpleeghuis of zat het gebit in het handtasje. Maar soms zaten wij er ook naast. Zo zocht ik ooit hardnekkig naar de tweede helft van een heel stel gekleurde sokken met allemaal verschillende motieven van een man met een geamputeerd been. Ze hebben mij laten zoeken tot ik bijna een ons woog. Toen hebben ze mij maar geattendeerd op mijn blunder. Je snapt dat de tranen iedereen over de wangen liep. Mijn onnozelheid vierde hoogtij natuurlijk. Maar de vrouw van die man had ook geblunderd. Ze kocht tien paar behoorlijk dure, allemaal verschillende, sokken en nam er van ieder paar maar eentje mee. Toen ze van mijn zoektocht hoorde, viel ook bij haar het kwartje. Ze had ze nog weggegooid ook. We hebben er samen hartelijk om gelachen. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 18:51:12

   Ja klopt, een aantal zaken als mijn portemonnee , sleutels en pasjes moet ik opbergen, hij heeft tegenwoordig een duplicaat op zak van zijn ID en zorgpas, de echt zijn veilig opgeborgen. Is wél belangrijk dat hij iets bij zich heeft mócht hij me ooit ontsnappen. Maar al zijn de meeste niet écht belangrijk is het toch heel onhandig al dat zoeken.

   Beantwoorden

 13. schrijfselsvanmij
  mrt 16, 2020 @ 17:14:34

  Herkenbaar, ik heb op de blog over mijn pa zo vaak zulke anekdotes beschreven. Achteraf moest ik er wel om lachen maar op het moment dat je met hem ergens naar toe moet en iets belangrijks is dan net onvindbaar ……

  Beantwoorden

 14. Kakel
  mrt 16, 2020 @ 15:04:43

  Je hebt het met humor geschreven maar die zal regelmatig ver te zoeken zijn. Er klinkt vooral warmte door in je blog. Het lijkt me zo vermoeiend om elke dag/nacht ogen in je voor- en achterhoofd nodig te hebben ♥
  Ja, verstoppertje was vroeger een stuk leuker.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 15:36:01

   Klopt, vooral omdat humor een klankbord nodig heeft en hij dat niet meer kan zijn. Schrijvend lukt het dan weer. Als ik zie hoe hij als hij , net uit bad, zich vasthoudend aan de steun aan de muur de “grijze broek”(incontinentie) even licht door de knieën buigt en op de mannenmanier even “alles in midden” te laten zakken zie ik daar heus wel een balletbeweging in. Zouden we vroeger samen dúbbel om gelegen hebben, Maar nu snapt hij dat helemaal niet en valt er dus niets te lachen.

   Beantwoorden

 15. willyfotoblog
  mrt 16, 2020 @ 14:50:15

  vroeger zal het leuker geweest zijn Riet..

  gelukkig heb je uw in voor humor niet verloren

  prettige dag

  Beantwoorden

 16. Marlou
  mrt 16, 2020 @ 12:29:48

  Ha lieve Riet,

  ja… verstoppertje spelen was vroeger een stuk spannender.
  Nu is het alleen maar lastig voor jou…

  Blijf gezond!
  Liefs,Marlou

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 13:29:34

   Ik ga m’n best doen maar dat ligt op dit moment niet helemaal alleen in mijn handen vrees ik. Maar vanmorgen toch een lange zonnige wandeling gemaakt voor de broodnodige vitamientjes.

   Beantwoorden

 17. Ferrara
  mrt 16, 2020 @ 10:54:47

  Voortdurend alert zijn. Doodvermoeiend. Je kan niet even de zorg delen met een collega.
  Ik heb in mijn werkzame leven heel wat kussens en matrassen opgetild, koel en linnenkasten uitgegraven op zoek naar de verloren schat.
  Ik herinner me een late dienst in het verpleeghuis waar ik stage liep. Op een goed moment waren alle gebittenbakjes van het waskarretje verdwenen, nergens meer te vinden en geen tijd om lang te zoeken. Die avond gingen de meeste bewoners met hun gepoetste gebit in naar bed. Aan het eind van de dienst bij het opruimen van het wagentje vond ik ze onder de vuilniszakken. Had ik er de hele avond mee rond gereden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 13:25:57

   Whahaha, ja dat soort dingen is hier aan de orde van de dag. Het scheelt enorm als ik hem in het oog kan houden omdat ik dan tenminste weet waar ik niét hoef te zoeken omdat hij daar niet geweest is. Maar uit het prachtige verhaal dat wat jij vertelt blijkt ook dat er weliswaar wél eens gestolen wordt dat toch véél minder is dan op het oog lijkt. Ook de patiënten onderling kijken niet zo nauw op mijn en dijn. Henk zet rustig mijn bril op wanneer die meer bij de hand ligt dan de zijne. Mijn pantoffels…. zelfde verhaal en zo kan ik nog wel even door gaan.

   Beantwoorden

 18. Nathalie
  mrt 16, 2020 @ 10:25:25

  Hij verstopt het tenminste, mijn jongste zoon raakt alles kwijt… vijf huissleutels, vier OV kaarten, ID kaart, horloge, portemonnee (die is wel teruggevonden in een trein), schoenen, jassen….
  Mijn oudste zoon zei dan altijd: ben het niet kwijt, weet alleen niet waar het is. Mijn jongste zoon zegt elke keer weer: oeps.

  Dan liever verstoppertje, dan kom je nog eens dingen tegen. Maar ik snap de frustratie.
  Liefs,

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 13:20:29

   Er zijn hier ook wel dingen die niet meer opduiken. Als ik niet in de gaten heb dat hij iets in de afvalbak gooit is dat weg zodra de bak geleegd wordt. Kan de sleutels ook niet meer op de deur laten zitten want dan zijn ze weg. Of hij, want soms wil hij “naar huis”en staat dan aan de deur te rommelen.

   Beantwoorden

 19. John
  mrt 16, 2020 @ 08:57:34

  Hoewel het grappig klinkt lijkt het me wel redelijk lastig zo nu en dan, en dan afhankelijk van welke spullen Henk verstopt kan het zelfs erg vervelend uitpakken, maar dat heb je misschien nog niet gehad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 13:16:41

   Ja dat kwam al voor hoor, zijn portemonnee met zijn zorgpas en ID was een half jaar weg dus dan moet je nieuw aanvragen, de sleutels is ook zoiets, die houd ik nu áltijd in mijn zak met de deur op slot, ben net een cipier. Maar ben al 2 setjes sleutels kwijt dus pas nu goed op.

   Beantwoorden

 20. Sjoerd
  mrt 16, 2020 @ 08:11:40

  Ik had een oma die deed dat ook. En van alles wat weg was, kreeg de huishoudelijke hulp de schuld. Toen we na haar dood de kasten gingen opruimen vonden we op de gekste plaatsen van alles terug. Voornamelijk verstopte ze geld…
  Triest, maar ze wist gewoon niet meer waar ze mee bezig was.

  Beantwoorden

 21. Naomi
  mrt 16, 2020 @ 07:28:59

  Oei, het zijn ook inderdaad niet de meest logische verstopplaatsen. Lijkt me soms echt héél erg goed opletten. En ja, die engelen mogen niet weg, dat snap ik wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 13:12:27

   Nee hé, vandaar dat ik af en toe erg verrast ben als ik iets tegen kom dat al een tijd onvindbaar was. Of ik zoek naar zijn tweede sok, en die zit dan óver de eerste sok héén!

   Beantwoorden

 22. saturnein
  mrt 16, 2020 @ 03:41:27

  Je hebt het met veel warmte omschreven, maar wat moet het lastig zijn. Engelengeduld, hè. Daarmee dat die engeltjes zéker moeten blijven staan!

  Beantwoorden

 23. Rebbeltje
  mrt 15, 2020 @ 23:26:30

  Met een beetje humor overgoten…doe je goed.
  Vind het knap dat je je geduld zo goed kan bewaren
  Ogen en oren werken dus nog goed 😉 en de engeltje helpen mee!
  Hou vol

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 16, 2020 @ 09:44:17

   Nou ik verlies écht af en toe wel mijn geduld hoor want dit is niet het enige probleem natuurlijk. Maar ik leer met veel dingen uiteindelijk wel beter om te gaan . Maar ja, het één krijg ik min of meer onder controle en het ander dient zich weer aan.

   Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  mrt 15, 2020 @ 23:00:16

  Het is best lastig. Altijd alles zoek… Gelukkig hou je de moed en de humor erin.

  Beantwoorden

 25. waarloopjijwarmvoor
  mrt 15, 2020 @ 22:48:53

  Je blijft wel scherp zo.

  Beantwoorden

 26. Villasappho
  mrt 15, 2020 @ 22:37:54

  Heerlijk geschreven maar schrijnend Rietepietz.

  Beantwoorden

 27. omabaard
  mrt 15, 2020 @ 22:34:12

  Misschien moet je naast de Engels ook een beeldje van Antonius plaatsen?

  Het is leuk om lezen hoe jij het beschrijft, maar het meemaken zorgt voor veel stress en onmacht.

  Beantwoorden

 28. Karel
  mrt 15, 2020 @ 22:29:53

  mooi zo als jij het weet te brengen
  maar Melody zegt het al , leuk is anders
  zoals het verstoppertje spelen vroeger als puber 🙂

  Beantwoorden

 29. gewoonanneke
  mrt 15, 2020 @ 22:05:36

  Ja dat kan ik me voorstellen dat het vroeger leuker was. Mijn moeder had ooit een keer haar portemonnee weggelegd omdat ze een middag weg ging en ze wist niet meer waar. Goh wat heb ik gezocht en uiteindelijk gevonden onder een stapel theedoeken in de kast. Maar dat was gelukkig eenmalig. Je beschrijft het met humor maar het is wel lastig natuurlijk.

  Beantwoorden

 30. Melody
  mrt 15, 2020 @ 21:54:49

  Jij bent bij uitstek zó knap om het in een humor sausje te gieten maar leuk is het allerminst.
  Ik hoop zo dat jij het allemaal kunt blijven volhouden!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 15, 2020 @ 22:00:04

   Om het op te schrijven lukt een beetje humor wel, hier is het altijd opletten om tijdig spullen terug te kunnen vinden, dat lukt niet altijd want als hij éven uit zicht is kan het al gebeurt zij. De sleutels heb ik tegenwoordig altijd in mijn zak om ze niet kwijt te raken.

   Beantwoorden

   • Melody
    mrt 16, 2020 @ 11:20:31

    Ik snap dat… ik weet natuurlijk de trucjes wel maar ik weet ook hoe vermoeiend het is voor partners, niet uit eigen ervaring maar van horen zeggen en zelf zien. Ik heb het al wel vaker gezegd maar mijn bewondering voor jouw kracht (en humor!) is onmetelijk.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mrt 16, 2020 @ 13:27:50

     Je moet het wiel steeds weer opnieuw uitvinden, dan heb je weer een paar slechte dagen eer ik het onder controle heb. Maar als het lukt scheelt dat weer een slok op een borrel.

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: