T- weetjes

En dan bedoel ik weetjes over thee  want daar blijk ik toch nog niet álles over te weten,
Nou ja, over waar en hoe het verbouwd en verwerkt wordt weet ik hoegenaamd niets maar hé, daar hebben we wikipedia voor  toch? Wie  echt álles over thee wil weten kan het daar vinden!
Ik ben niet zo’n theetante  dus “laat maar zitten”.  Thee is “not my cup of tea” zal ‘k maar zeggen . al wil dat dan weer niet zeggen dat ik niet “boven m’n theewater zou kunnen zijn.Lekker hoor zo’n longdrink met een flinke scheut gin erin!

Belangrijke  thee weetjes kreeg ik wel uit de reclame op TV , ik herinner me een reclame filmpje waarin een wat oudere man me van over zijn halve brilletje  vertrouwelijk aan keer en zei;”wij van van Nelle breken onze buitjes twee keer”! ( jammer, niet meer te vinden op het web.)
Kijk dán weet je iets  en laat je voortaan theebuiltjes die maar één keer gebroken zijn aan je voorbij gaan.
De reclame stamt nog uit de tijd dat “de builtjes”  toegevoegd werden aan het assortiment, die maakten het geknoei met een theezeefje bij losse thee overbodig en de theepot bleef meestal in de kast.
Nadat er óók nog thee met allerlei smaakjes kwam leek het bestaan van de theepot voor mij een verloren zaak, ieder kiest z’n eigen zakje immers uit de meest prachtige dozen.

En dán vraagt Ruud me of ik bij het boodschappen wil doen of ik wil kijken of er in mijn supermarkt  doosje theezakjes voor in de theepot zijn want bij de zijne waren ze op….?
Theezakjes voor in de theepot??????
Geduldig legt Ruud uit dat die bestaan en dat er dan in plaats van een theekopje een theepot op het pakje getekend is…. verpakkingen met 20 of 50 zakjes. Moeders in wonderland….begrijpt inééns waarom de thee die Henk bij het ontbijt drinkt  een tijd geleden bijna zwart was….
Kom eens om dat soort belangrijke informatie bij wikipedia! Dát moet je zelf allemaal maar weten!
Een studie maken van wat er allemaal op de verpakking staat, op zoek naar theekopjes en theepotten alsof je bij het boodschappen doen al niet genoeg aan je hoofd  hebt.  Wie weet wat ik nog meer niet weet, waarom zitten  bijvoorbeeld  in de éne verpakking de theebuitjes wel  in een papieren  verpakking en in de andere niet. En die vinkjes achter ” intense” 3 gele en 1 grijze , betekent dat er ook nog verschillende sterktes zijn?
Zucht…. het boodschappen doen zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

 

 

93 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Marryv
  jan 26, 2020 @ 08:53:10

  Dag Rietepietz ik heb je nog niet zo lang ontdekt, wat schrijf jij geweldig menig damesblad kan jaloers zijn .

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2020 @ 13:44:57

   Welkom hoor, hoe meer zielen hoe meer vreugd. De damesbladen trekken een ander laatje open voor hun columns maar ik heb erg veel plezier in het schrijven en wordt ook erg aangemoedigd omdat ik zo’n leuke groep lezers heb.

   Beantwoorden

 2. Spontanity
  jan 25, 2020 @ 19:03:30

  Het staat er heel duidelijk op, maar zelfs ik 🙂 kijk wel eens verkeerd.

  Beantwoorden

 3. Leonoras life
  jan 25, 2020 @ 08:21:59

  Het is een heel thee .. bos geworden 🤣

  Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  jan 24, 2020 @ 17:48:47

  We zijn nooit te oud om te leren 🙂

  Beantwoorden

 5. Nicky
  jan 23, 2020 @ 20:18:49

  Er gaat een wereld voor mij open. Ik drink wel thee, hoor. Maar meestal koffie.

  Beantwoorden

 6. Truus
  jan 23, 2020 @ 19:20:54

  Ik ben een echte theeleut want ik vind koffie niet lekker. Verder drink ik water. Dat van die theepot/kopje is al een aantal jaren. Had ik ook een keer toevallig ontdekt. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 23, 2020 @ 19:32:37

   Haáá Truus, hoe is het met je, is de operatie goed gelukt? Ik moest van de week daar aan denken, had je willen mailen , kwam iets tussen en weer vergeten. Zou fijn zijn als het veel verschil maakt. Ik drink overdag eigenlijk ook alleen water alleen bij het ontbijt koffie.

   Beantwoorden

   • Truus
    jan 24, 2020 @ 23:26:54

    Hoi Rietepietz, de operatie is meer dan geslaagd. Er is een wereld van geluid voor me open gegaan. Soms zelfs iets té veel. Tjonge wat maakt mijn computer een herrie. 🙂

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 25, 2020 @ 09:38:33

     Wauw wat geweldig, zal inderdaad wel even wennen zijn al die “herrie”. Maar ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om veel meer te kunnen horen. Wat kunnen ze veel hé !

     Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  jan 22, 2020 @ 22:34:24

  Heb ook wel eens per ongeluk van die theepotzakken gekocht. (mooi scrabble woord) en inderdaad dan is je thee meteen zwart. Je moet het allemaal maar weten toch. Ik krijg van Wim nog wel zo nu en dan lekker verse thee maar heb dan een filter voor 1 beker. Als mijn vriendin komt die ook een theeleut is zetten we wel altijd gezellig een potje thee voor ons samen.

  Beantwoorden

 8. Rebbeltje
  jan 22, 2020 @ 13:12:38

  Hoi
  Ging gelijk mijn blogje opzoeken en ja hoor gevonden 🙂
  https://rebbeltjes.wordpress.com/2017/02/16/teatime/
  Wist dat ik dat ergens had staan…wie weet word je er wijzer van hihi
  Groetjes en fijne dag

  Beantwoorden

 9. terrebel
  jan 22, 2020 @ 10:15:53

  Nooit te oud om te leren, Riet! En voor losse thee heb ik dit hulpje voor in de theepot: https://www.boredpanda.com/baby-nessie-tea-infuser-ototo-design/?utm_source=vinden&utm_medium=referral&utm_campaign=organic

  Beantwoorden

 10. Naomi
  jan 22, 2020 @ 08:10:03

  O, haha, je moet inderdaad die zakjes met een theepot erop niet in een kopje laten hangen. Tenzij je van sterk houdt. Wie weet ontdek je volgende keer weer iets interessants in een ander schap? Nooit te oud om te leren;).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 22, 2020 @ 09:23:54

   Zo is het maar net, ik leer nog regelmatig iets! Misschien zou ik er meer op gelet hebben als ik zelf een theeleut was, maar nu pak ik gewoon `een verpakking en leg dan weer niet de link dat erg zwarte thee een reden kan hebben.

   Beantwoorden

 11. Marlou
  jan 22, 2020 @ 08:06:26

  Ha Riet,

  voor een echte theeleut zoals ik is dit natuurlijk een fijn logje.
  Ik drink alleen nooit Pickwick, maar andere theeën. Maakt niet uit, toch?

  Groetjes, Marlou

  .

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 22, 2020 @ 09:28:25

   Nee hoor, maakt niets uit, het belangrijkste is dat je het zélf lekker vindt toch? Henk drinkt het ook alleen om zijn ontbijt mee “weg te spoelen”, het maakt hem eigenlijk niets uit wélke thee ik neem!

   Beantwoorden

 12. John
  jan 22, 2020 @ 07:21:57

  Ja, hier hebben we ook nog een theepot volop in gebruik hoor. Het zou wat zijn als ze zo manipuleren dat die niet meer gebruikt kon worden.
  We hebben ook nog een thee-eitje en losse thee blaadjes. Kun je zelf mengen of bepalen hoe sterk of licht de thee wordt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 22, 2020 @ 09:42:01

   Nou ja, er verdwijnen heel veel dingen doordat we min of meer gedwongen worden, neem alleen maar contante betalingen dat zo stiekem weg onmogelijk gemaakt wordt onder het mom van veiligheid… en de cyber criminaliteit tiert welig voort.

   Beantwoorden

 13. Skyblog
  jan 22, 2020 @ 07:05:34

  Engelse thee vind ik lekkerste. Hoefde voor mij geen smaakje aan. Ik ben gek op thee. Ik vind ze lekker. Theezakje vind ik makkelijker om te gebruiken. We gebruiken geen losse bladderen in thee. Theezakje kun je ook met omhulsel makkelijk meenemen. Wij lusten geen koffie. Nooit gedaan.

  Beantwoorden

 14. MyriamC
  jan 21, 2020 @ 23:38:49

  Ik drink beide maar nooit thee van een zakje. Losse zwarte thee, heel sterk met een wolkje melk. Op z’n Engels dus.

  Beantwoorden

 15. RenéSmurf
  jan 21, 2020 @ 22:54:40

  Alles wordt ingewikkelder, dat noemen ze dan meer keus. Ik heb het liefst gewone thee, maar nog liever gewone koffie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 22, 2020 @ 09:48:59

   In gewone koffie heb je tegenwoordig ook al heel veel keus. Maar ik gebruik nog een koffiezetapparaat met dat een hele pot filter koffie maakt, geen gedoe met pads of capsules.

   Beantwoorden

 16. Ferrara
  jan 21, 2020 @ 22:07:45

  In huize F. drinken we beide, maar de voorkeur gaat uit naar koffie. Ik vergis me nog wel eens in de aanschaf, heb ik toch weer een doosje met een theepot gekocht. Dan nog zet ik geen hele pot. Gewoon minder dippen, maar ideaal is anders.
  En saromathee, zo noem ik al die smaakjes, komt er hier niet in. BBRR.
  Heb je het zakje op de foto speciaal uitgezocht?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 21, 2020 @ 22:30:09

   Precies, het overkwam mij dus ook alleen eist ik helemaal niet dat er ook theepotjes op kunnen staan. En inderdaad, ik heb ze wel opgemaakt en dan maar minder dippen.
   Nee niet speciaal uitgezocht, ik let nooit zo op de tekst op die builtjes. Meestal heb ik mijn bril nog niet op als ik ontbijt maak , dat gaat prima zonder bril maar kleine lettertjes lezen kan ik dan niet. Maar hij is toepasselijk alleen , ik zit altijd op een stoel of bank ,nooit op social media, flauw hé!

   Beantwoorden

   • Ferrara
    jan 22, 2020 @ 10:21:17

    Nee hoor, helemaal niet flauw. Ik vrees dat die woordkeus over enige tijd is ingeburgerd en normaal wordt gevonden. De kenners zullen vinden dat taal altijd in beweging is en aan verandering onderhevig. Er zijn grenzen, denk ik dan.

    Beantwoorden

 17. Sjoerd
  jan 21, 2020 @ 21:49:32

  Tweegramszakjes zijn voor een kop en viergramszakjes zijn voor een pot. Afhankelijk van de theesoort gebruik je kokend water of water van 70/80/90 graden. Haha, ik ben een wandelende thee encyclopedie en drink al mijn hele leven echte thee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 21, 2020 @ 22:20:18

   Maar je kunt natuurlijk nooit een theetante worden, zó gender neutraal zijn we nou ook weer niet.Ik had nooit in de gaten gehad dat dat er een kopje dan wel een theepot op het pakje stond en begreep dus niet waarom de thee ineens zo donker werd toen ik een nieuw pakje open had gemaakt.

   Beantwoorden

 18. Neeltje
  jan 21, 2020 @ 21:45:24

  Is dit nu theegeleuter?

  Beantwoorden

 19. Mrs. T.
  jan 21, 2020 @ 21:43:20

  Ik houd wel van een pot thee op z’n tijd, maar ben stiekem toch meer een koffiemensch.

  Beantwoorden

 20. Kakel
  jan 21, 2020 @ 21:01:18

  Van thee krijg je luizen, heb ik altijd geleerd (-: Sinds ik niet meer tegen cafeïne kan, drink ik buitenshuis verse muntthee. Smaakjes en gewone thee kunnen me niet bekoren. Joris drinkt earl grey die stuk voor stuk verpakt zitten. Ik vind het papierverspilling maar dat merk drinkt het lekkerst.
  Vannacht lag ik wakker (joh?) en dacht ik aan de encyclopedie die mijn ouders vroeger hebben gekocht, zodat broertje en ik onderwerpen voor een spreekbeurt uit konden halen. Totale geldverspilling… Aan deze reactie heb je nul komma niks. Er mag gezucht worden, Riet.
  Lieve groet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 21, 2020 @ 21:25:33

   Jij bent altijd goed voor voor een greins van oor tot oor, noem dat maar niks.
   Ik heb hier ook nog een bescheiden encyclopedie staan, uit de jaren 70, Heeft alleen nog nut om te kijken wat er allemaal niét in staat maar ik kan hem gewoon niet bij het oud papier gooien. Muntthee lijkt me helemaal niks, maar eerlijk is eerlijk , ik heb het nooit geproefd.

   Beantwoorden

 21. Nathalie
  jan 21, 2020 @ 20:46:26

  Ik drink zowel koffie als thee, maar meestal geen thee uit een zakje, laat mij maar lekker knoeien met zeefjes en thee-eitjes 🙂 En van die zgn eenkops thee, maak ik gerust een hele pot mee.
  De reclame ken/herinner ik mij niet.

  Beantwoorden

 22. willyfotoblog
  jan 21, 2020 @ 19:48:43

  zelf drink ik bijna nooit thee Riet…

  maar de dag begin ik steeds met een kopje koffie

  groeten

  Beantwoorden

 23. Villasappho
  jan 21, 2020 @ 19:12:34

  Ik ben heel blij dat we hier wel dat merk gebruiken maar gene zakje. Ik koop zeg maar 1 zakje en Frans prutst met een ooit eens witte beker, zeefteef en losse thee. Maar ik ben meer van de koffie trouwens.

  Beantwoorden

 24. Suskeblogt
  jan 21, 2020 @ 19:05:59

  Ik herinner me niet wanneer ik voor het laatst thee gedronken heb. Dat zal dus lang geleden zijn. Voor maar een echte koffie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 21, 2020 @ 19:11:20

   henk drinkt altijd thee bij zijn ontbijt, maar ik neem dan ook liever koffie. In de middag gewoon een kopje thee drinken doen we nooit. Behalve als m´n dochter komt, die drinkt altijd thee, nooit koffie.

   Beantwoorden

 25. AnneMarie
  jan 21, 2020 @ 18:51:58

  Nee eigenlijk geen weetjes maar thee is wel mijn ding. Niet de hele dag maar toch wel een emmer (grote theekoppen van de Ikea) of 3 per dag.

  Beantwoorden

 26. Matroos Beek
  jan 21, 2020 @ 18:28:04

  Klopt, wij gebruiken ook theezakjes die we zelf vullen met losse thee. Die zakjes zijn wel moeilijk te vinden. Ik koop ze bij Jumbo of in een speciaalzaak voor thee over de grens. Een mens moet wat over hebben voor thee 😁

  Beantwoorden

 27. Melody
  jan 21, 2020 @ 18:18:25

  Ik drink af en toe thee…duitse die lekker is en hier niet te koop maar dat even terzijde… in de winkel, boodschappen doen, etc… is inderdaad al decennia niet meer simpel.
  Nog afgezien van de problemen waar je tegengaan loopt als je bijv allergieën of intoleranties hebt zoals ik… En dan door ziek te worden moet ontdekken dat etiketinfo vaak bezijden de waarheid is
  Dat is ook niet my cup of tea
  Gelukkig doet men het in Duitsland beter! En nog gelukkiger woon ik daar aardig dichtbij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 21, 2020 @ 18:46:18

   Ik drink gewoon géén thee, wel zo makkelijk, maar inderdaad, er is op het moment zóveel van alles dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dan mag ik nog alles eten, al eet ik dan weer niet álles. +/’

   Beantwoorden

 28. omabaard
  jan 21, 2020 @ 17:26:37

  Ik drink graag thee, maar bijna altijd dezelfde. Zwarte en fruit.v
  Je kan de omhulseltjes voor een tas apart kopen en dan vullen naar wens met losse thee. Heb ik geleerd vanuit …… Nederland👍

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: