Vuurwerk

Nog even oud en nieuw wegwerken  en dan kunnen we weer over tot de orde van de dag. Ook wel weer lekker.
ja een beetje vuurwerk hoort er wel bij, met de nadruk op “een beetje”.
Gewoon een paar stukken mooi siervuurwerk even na 12 uur afgestoken . Er komt volgend jaar een verbod op het zware vuurwerk, op zich prima, maar ik vrees dat de handhaving daarvan wel weer een verloren zaak zal zijn. Net als inbraken oplossen, er zijn gemeentes waar het oplossingspercentage precies 0% is.
Nee zélf koop ik natuurlijk geen vuurwerk. maar het is altijd wel mooi om na 12 uur zo boven de daken al die mooie  gekleurde sterren te zien. Wel zo veilig als je zelf niet hoeft af te steken  toch?

Advertentie

60 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jan 02, 2020 @ 13:16:48

  Wij hadden dit keer het geluk dat veel families in onze straat met (opgroeiende) jeugd niet thuis waren en het feestje elders vierden. Dus viel het allemaal nogal mee. En het mistte aardig waardoor vuurpijlen meer een glans afgaven in de mist maar zelf nauwelijks zichtbaar waren. In totaal staken we een dikke 75 miljoen euro in brand dit keer. Het aantal gewonden was weer navenant. Blijft een zaak van verbieden maar ook handhaven. En dat laatste zal nog wel een dingetje worden vrees ik..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 02, 2020 @ 15:59:48

   het zou fijn zal als alle mensen eens zouden leren hun verstand te gebruiken. Ik vind het altijd wel gezellig als er wat reuring in de straat is. Maar daar wordt wel opgelet bij wat ze doen én alles keurig opgeruimd. Een belachelijk bedrag, ik ga nog steeds voor alleen maar een uurtje siervuurwerk na 12 uur.

   Beantwoorden

 2. hanscke
  dec 31, 2019 @ 19:48:57

  Ik heb een haatliefde verhouding met vuurwerk. Aan de ene kant verfoei ik het en vind ik het verschrikkelijk dat er zoveel geld voor wordt uitgegeven en aan de andere kant vind ik het voor even ook wel weer leuk

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2019 @ 20:05:22

   Zullen we allemaal wel een beetje hebben, Ik geef er zelf ook geen geld aan uit, zondegeld!
   Maar wat siervuurwerk kochten we vroeger wél voor de kinderen. En dat dan na 12 uur afsteken. Meer hoeft niet.

   Beantwoorden

 3. Nathalie
  dec 31, 2019 @ 15:45:06

  Hier gaat waarschijnlijk letterlijk het vuurwerk de mist in. Een aantal jaren terug hebben we mist gehad, toen was er geen sterretje te zien. Ik vind vuurwerk leuk, achter mijn slaapkamerraam heb ik weids uitzicht. Hier nooit zoveel knalvuurwerk, een beetje maar.
  Ik heb weer genoten van het filmpje….
  Fijne jaarwisseling!
  Liefs,

  ps. mag ik je link op mijn weblog zetten?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2019 @ 15:57:28

   Ik herinner me ook een jaar dat we compleet het zich kwijt waren toen we naar huis reden van de oud en nieuw viering bij onze dochter.
   Het is dan inderdaad wél vroeg afgelopen met het geknal.
   p.s. Ja natuurlijk mag je een link zetten

   Beantwoorden

 4. Petr@
  dec 31, 2019 @ 15:02:55

  Haha grappig filmpje!
  Van mij mag het afgeschaft worden, ik snap niet dat het nog steeds niet is gebeurd.
  Zoveel overlast voor mens en dier, vernielingen, en wat te denken van de schade aan het milieu.
  Ik wens je een fijne en rustige jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar!
  Liefs Petr@
  X

  Beantwoorden

 5. Nicky
  dec 31, 2019 @ 09:02:05

  Geinig, dat filmpje! “Vroeger’, als kind, zaten wij vol spanning te wachten tot iedereen om 12 uur zijn vuurwerk af ging steken. Nu wordt er van te voren zoveel geknald dat ik het om 12 uur wel beu ben. Jammer.

  Beantwoorden

 6. Renesmurf
  dec 30, 2019 @ 22:39:43

  Het knalt hier al dagen een beetje en vandaag en morgen is het helemaal een geknal, voor mij hoeft dat niet zo. Maar ja, het hoort er bij in het leven.

  Beantwoorden

 7. San | Koningskrabbels
  dec 30, 2019 @ 21:24:03

  Zo herkenbaar, fijn het nieuwe jaar in.
  Hier kunnen de mannen niet wachten,
  ik ben altijd blij als iedereen weer binnen is.

  Alvast een fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden

 8. Kakel
  dec 30, 2019 @ 14:18:43

  Van mij mag het verboden worden. Dat voortaan alleen gemeentes of bedrijven vuurwerk afsteken. Wel zo veilig en zijn we meteen van alle gedonder (-: af.
  Het geld dat we besparen mag van mij regelrecht naar de zorg!
  Tradities kun je breken…
  Lieve groet ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 19:37:48

   Zolang men gezond verstand gebruikt en ook echt na 12 uur wat sierwerk afsteekt vind ik het wel iets hebben. Maar helaas, er blijken hele hordes niet te v=beschikken over gezond verstand.Ik vind het toch wel een leuke traditie.

   Beantwoorden

 9. Ferrara
  dec 30, 2019 @ 14:06:02

  Vroeger met kinderen nog thuis ontkwam je niet aan wat siervuurwerk, gelukkig waren ze wat dat betreft angsthazen, dus echt knallend werd het niet. Van mij hoeft het ook niet. Doodzonde dat veel geld in rook opgaat, dat nuttiger besteed had kunnen worden, maar allé daar ga ik niet over. Tuurlijk sta ik morgenavond bij vrienden hoog achter glas ooohhhhh en aaaahhhhh te roepen.
  Heb jij ook zo’n zin in weer een normale week?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 19:41:00

   Zolang de kinderen klein zijn is het meestal geen probleem, pas als ze gaan puberen gaan ze experimenteren.
   Nou ik kijk graag even mee na 12 uur, dat dan weer wel.
   Dat heb ik niet heel erg omdat de weken hier eigenlijk niet heel veel anders zijn. Gewoon rustig is het best. Ondanks dat toch wel weer af en toe afzien.

   Beantwoorden

 10. Suskeblogt
  dec 30, 2019 @ 09:13:48

  Zelf vuurwerk afschieten is niets voor mij. Ik kijk liever naar professioneel vuurwerk. Leuk filmpje. Dacht eerst dat je er in mee speelde. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 09:34:16

   Nee dit filmpje is puur jatwerk van het internet, maar ik vond het erg grappig. Vroeger met de kinderen wel wat siervuurwerk afgestoken maar dan kort na 12 uur. Als iedereen het zo doet komt er ook veel minder troep in de lucht.

   Beantwoorden

 11. John
  dec 30, 2019 @ 08:54:49

  Ik koop nooit vuurwerk en ik woon aan de rand van ’t dorp en hier wordt ook nooit echt veel afgestoken. Bentley is er niet bang van zoals het hier gaat. Ik denk wel dat een verbod voor zwaar vuurwerk gepast is als je ziet wat er allemaal in het milieu terecht komt. Van plastic deeltjes tot fijnstof.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 09:32:10

   Dat ben ik met je eens, maar dan moet er ook gehandhaafd kunnen worden en ik ben bang dat het daar fout gaat lopen want dan kopen ze het gewoon elders. Het kan ook zeker een stuk minder . Onzin om voor honderden euro’s af te steken, een paar mooie stukken is wat mij betreft meer dan genoeg.

   Beantwoorden

 12. Naomi
  dec 30, 2019 @ 08:41:12

  Hahaha, dat filmpje! Van mij mogen ze vuurwerk verder afschaffen. Ik zou zeggen: lekker overlaten aan professionals en hen een show laten neerzetten. Ik tel in ieder geval af tot het weer stil is buiten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 09:30:02

   Ja leuk hé, vuurwerk helemaal niet nodig om je te pletter te schrikken. Nou ik vind het wel iets hebben om het zo overal om je heen te zien maar dan natuurlijk alléén na 12 uur en hoogstens een uurtje.

   Beantwoorden

 13. Leidse Glibber
  dec 30, 2019 @ 01:05:33

  Ik koop zelf ook nooit vuurwerk maar kan wel heel erg genieten van het siervuurwerk. Hier zijn het centrum en de parken vuurwerkvrij dit jaar. Die parken zal nog wel lukken maar dat centrum vuurwerkvrij gaat volgens mij nooit lukken. Ben benieuwd.

  Beantwoorden

 14. gewoonanneke
  dec 30, 2019 @ 00:06:43

  Ja ik snap ook niet dat het vuurwerk nu al zo vroeg verkocht mocht worden omdat er een weekend tussen zit. Leek me juist heerlijk dat er vanaf maandag pas vuurwerk verkocht mocht worden maar nee. Het was het weekend al goed knallen. Bij mij in de straat een paar huizen verder op woont er een man die knalt al weken. Pff dat hoeft voor mij ook niet hoor. De laatste dagen dat gehoor overal wat knallen als ik fiets vind ik wel iets hebben. Maar die bommen en dingen ………. nou ja ik geef er geen geld aan uit en kijk er wel naar natuurlijk.

  Beantwoorden

 15. terrebel
  dec 29, 2019 @ 23:35:25

  Fijne jaarwisselingen alvast, Riet! En inderdaad: het gaat niet om het vuurwerk (of alcohol, of messen of auto’s of wat dan ook) maar om het daar verantwoordelijk mee omgaan. Alcohol verbieden met Oud & Nieuw zou een stuk meer doden schelen dan het verbieden van vuurwerk en te veel en te vet eten kost de maatschappij vele malen meer geld en ellende. Maar dat terzijde. Genieten moet mogen. Altijd.

  Beantwoorden

 16. Marlou
  dec 29, 2019 @ 21:53:00

  Ha Rietje, nee hoor… geen vuurwerk voor mij! Ik heb ik mijn hele leven nog nooit vuurwerk gekocht en nog nooit afgestoken (en ik loop al een aantal jaartjes mee)
  en dat wil ik ook zo houden. Henry en ik staan straks om 12 uur met sterretjes te zwaaien op zijn balkon, en een lol dat we dan hebben…
  Groetjes van Marlou

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 09:18:44

   Nou vroeger met de kinderen kochten we wel eens wat bescheiden siervuurwerk dat dan na 12 uur werd afgestoken. Maar veel geld zou ik daar ook nooit in steken. Dikke kans dat ik vanuit het raam van de slaapkamer naar het vuurwerk kijk;-)

   Beantwoorden

 17. Neeltje
  dec 29, 2019 @ 21:50:26

  Hier ook geen vuurwerk, van mij mag het zo geregeld worden dat op één plek per plaats of stad mooi vuurwerk wordt afgestoken. De rest mag afgeschaft worden. Al die ellende er van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2019 @ 09:17:01

   Gewoon jammer dat er zoveel mensen rond lopen zonder verantwoordelijkheidsbesef, dan kan er nóg genoeg fout gaan maar is het allemaal te overzien. Ik zou het wel jammer vinden als het helemaal gecentreerd wordt maar ik vrees dat er in de toekomst niet aan te ontkomen valt.

   Beantwoorden

 18. Leonoras life
  dec 29, 2019 @ 20:50:56

  Ik kijk ook toe hoor, koop dit jaar ook niets 🙂 Ik wens jullie een hele fijnen jaarwisseling 🙂

  Beantwoorden

 19. waarloopjijwarmvoor
  dec 29, 2019 @ 20:46:21

  Voor mij mag het helemaal afgeschaft worden. Alleen vuurwerk door gemeente. Maar er wordt zoveel aan verdient dat dat wel niet zal gebeuren.

  Beantwoorden

 20. MyriamC
  dec 29, 2019 @ 20:07:11

  Ik vind die knallers vreselijk. Mooi vuurwerk, zoals van de stad Antwerpen, dat vind ik wel eens mooi maar ik rijd er niet meer voor naar de stad. Die tijd is voorbij. Fijne jaarwisseling Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2019 @ 20:36:30

   Met die zware knallers heb ik ook niks. Maar er zijn genoeg mooie dingen te zien in oudejaarsnacht , daar hoef ik gelukkig de deur niet voor uit. Het jaarlijkse vuurwerk in Scheveningen ga ik ook nooit heen, al is dat niet ver weg.

   Beantwoorden

 21. Sjoerd
  dec 29, 2019 @ 20:06:25

  Hier komt vuurwerk er principieel niet in. Ik ben altijd blij als de stress voor de dieren weer achter de rug is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2019 @ 20:33:38

   Snap ik, het beroerde is dat veel mensen hun hoofd niet gebruiken, een half uurtje na 12 uur is zelfs voor de meeste dieren wel te doen maar helaas hoor ja vaak al dagenlang het meest zware vuurwerk, dat ;o;ok al niet nodig is. Hier steken we ook zelf niets af maar niet uit principe, gewoon omdat ik het zonde van het geld vind en we nu zeker niet buiten komen om 12 uur.

   Beantwoorden

 22. Mrs. T.
  dec 29, 2019 @ 19:27:42

  Haha, dat filmpje.
  Tja handhaving. Waarom moet er altijd naar anderen (lees: de politie) gewezen worden?
  Als we ‘ns gewoon bij onszelf beginnen? En dan bij ouders die hun kinderen wat beter in de gaten houden? En mochten de volwassenen zelf het vuurwerk kopen, dat die dan ook ‘ns nadenken over wat ze voor ellende voor anderen veroorzaken?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2019 @ 19:34:31

   Het is ook lastig te handhaven omdat natuurlijk niemand staat te wachten tot er politie in de buurt is. Maar natuurlijk is dit ook een taak voor de ouders alleen…. veel van de jongvolwassenen zijn natuurlijk een beetje onder de invloed van de ouders uit.
   En hebben dan blijkbaar toch niet genoeg verantwoordelijkheidsgevoel meegekregen.

   Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  dec 29, 2019 @ 19:07:36

  Jongens, was me dat schrikken bij dat filmpje! 😱
  Hier weinig knallen deze dagen, andere jaren was dat wel anders. Benieuwd hoe het zal zijn op oudejaar…

  Beantwoorden

 24. Melody
  dec 29, 2019 @ 19:04:11

  Aanpassing vuurwerkwetgeving? En vervolgens handhaving? Grapje zeker? Als t niet zo zielig was zou het hilarisch zijn.
  Helaas kunnen we niets anders dan maar afwachten tot het weer over Is.

  Beantwoorden

 25. omabaard
  dec 29, 2019 @ 18:03:08

  Grappig filmpje. Voor mij hoeft vuurwerk niet, veel dieren zijn er doodsbang voor en elk jaar opnieuw zijn er ook ongelukken. Maar feestelijk is het wel.
  Een fijn oudjaar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2019 @ 18:07:10

   gewoon een half uurtje na half 12 wat siervuurwerk is zelfs voor de dieren wel te doen.
   Het probleem zijn de mensen die het leuk vinden om met zware spullen dagenlang mens en dier de stuipen op het lijf te jagen.
   Ook een fijne jaarwisseling .

   Beantwoorden

   • omabaard
    dec 29, 2019 @ 23:03:17

    Ik begrijp niet goed waarom vuurwerk in het ene land als levensgevaarlijk wordt beschouwd en in het andere in de supermarkt voor het grabbelen ligt. Vreemde wereld!?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 30, 2019 @ 09:20:48

     Ja klopt, het ligt natuurlijk in hoofdzaak in hoe mensen er mee omgaan. Maar blijkbaar hebben mensen daar toch verschillende ideetjes over en dán krijg je inderdaad gevaarlijke toestanden, best jammer.

     Beantwoorden

 26. Villasappho
  dec 29, 2019 @ 18:00:10

  Dat filmpje, hilarisch. Voor de rest geef ik niks om vuurwerk, dat ze het helemaal afschaffen of stoppen met zeiken over die uitstoot. Handhaven kunnen ze misschien als ze het geld wat aan vuurwerk en bier wordt uitgegeven in de staatskas stoppen om wat fatsoenlijk politievolk op te leiden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 29, 2019 @ 18:04:33

   Voor mij hoort het wel een beetje bij de jaarwisseling maar dan ook écht alleen een half uurtje na 12 uur. En dan niet van die halve bommen , die zijn nergens voor nodig en veel te gevaarlijk. Handhaven zal sowieso lastig zijn want wie zoiets afsteekt wacht natuurlijk niet tot er een agent in de buurt is.

   Beantwoorden

 27. willyfotoblog
  dec 29, 2019 @ 17:28:25

  ik zal toch ook wel eens kijken Riet

  of er iets te zien is

  alhoewel het hier in de gemeente ( net als bij vele andere) strikt verboden is

  groeten

  Beantwoorden

 28. Rebbeltje
  dec 29, 2019 @ 17:23:21

  whahaha
  Steek er zelf geen af maar kijk er graag naar
  Fijne jaarwisseling

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: